Majówki 2016 - część szósta - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-07, 21:03   #1501
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część szósta

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Jejku ja nic nie wiem cały dzień poza netem a teraz ogladam film. Ale skoro Wy i bliscy cali i zdrowi to ważne ;-)
Ktoś coś w skrócie mi powie co się wydarzyło?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zamachowiec wjechal ciężarówka w tłum ludzi w sztokholmie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 21:04   #1502
urshoola
Zadomowienie

Ojejku ;-( znowu jakiś Ahmed ?
Nawpuszczali dziczy do Europy i ginie przez to masę niewinnych ludzi ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 21:37   #1503
anulus17
Zakorzenienie

Taaak w szwedzkiej telewizji mówią że to mogło być ISIS- oczywiście jak zwykle nie powiedzą prawdy. U nas w mieście patrole policyjne bo boją się że będą w innych większych miastach a mój mąż sobie na piłkę pojechal🙄 ale już jest w domu.
Niby złapali tego jednego ale nic nie mówią jakiej jest narodowości. Kontrole na granicy sa.

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 21:40   #1504
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Anulus dobrze, że wszystko ok

SzczyptaRadosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 21:50   #1505
monika2736
Rozeznanie

Anulus dobrze że od Was to daleko. Jestem przerażona tymi zamachami:-(

Iwonia jestem w szoku że po jednym dniu tak wyglądają attipasy:-\ ale mimo to się chyba i tak na nie skuszę
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 22:28   #1506
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość

Iwonia jestem w szoku że po jednym dniu tak wyglądają attipasy:-\ ale mimo to się chyba i tak na nie skuszę
Mnie też przeraża to co sie teraz dzieje na świecie... To co brzmi jak scenariusz filmu a staje się rzeczywistością. To, że niemal normą staje się że co chwila słyszymy o kolejnym zamachu. I to, że na takim świecie będzie żyć moje dziecko

Boję się przyszłości. Chciałabym żeby Ala mogła podróżować, poznawać różne miejsca, odkrywac świat. Ale jak na to pozwolić kiedy na tym świecie dzieją się takie rzeczy? Kiedy w imię fantaycznej​ wiary zabijani sa niewinni ludzie? I okazuje się że żadne miejsca, nawet pozornie spokojna Skandynawia, nie są bezpieczne? Dojdzie do tego że opuszczenie własnego domu będzie ryzykowne, a co dopiero kraju.

Wiem że łatwo jest obarczać całą winą uchodźców i kraje islamskie. Samej nie raz przyszła mi do głowy myśl że powinni się wszyscy wysadzić w powietrze i problem by zniknął. Ale to co się dzieje w Syrii to też jest dramat i to zwykłych ludzi, rodzin, dzieci. Wczoraj czytałam o mężczyźnie który w wyniku tego ataku chemicznego stracił żonę i bliźnięta 9miesieczne. Serce mi pękło i łzy leciały jak to czytałam. Cały dzień nie mogłam przestać o tym myśleć...

Patrząc na to wszystko jest mi źle z myślą, że mimo wszelkich możliwych starań żeby zapewnić mojemu dziecku bezpieczeństwo w obliczu takich rzeczy jestem bezradna 😞

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 22:36   #1507
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ich nie dyskwalifikuje pomimo wygladu. Mają "robic robote".
Zapomnialam poczytac o ewentualnej wymianie na stronie. Musze najpierw pomyslec i poszukac czy jest sens czy tak jak mowi Agassek to nie pierwszy przypadek i po prostu taki ich urok wiec nowe po dniu beda takie same.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mnie też przeraża to co sie teraz dzieje na świecie... To co brzmi jak scenariusz filmu a staje się rzeczywistością. To, że niemal normą staje się że co chwila słyszymy o kolejnym zamachu. I to, że na takim świecie będzie żyć moje dziecko

Boję się przyszłości. Chciałabym żeby Ala mogła podróżować, poznawać różne miejsca, odkrywac świat. Ale jak na to pozwolić kiedy na tym świecie dzieją się takie rzeczy? Kiedy w imię fantaycznej​ wiary zabijani sa niewinni ludzie? I okazuje się że żadne miejsca, nawet pozornie spokojna Skandynawia, nie są bezpieczne? Dojdzie do tego że opuszczenie własnego domu będzie ryzykowne, a co dopiero kraju.

Wiem że łatwo jest obarczać całą winą uchodźców i kraje islamskie. Samej nie raz przyszła mi do głowy myśl że powinni się wszyscy wysadzić w powietrze i problem by zniknął. Ale to co się dzieje w Syrii to też jest dramat i to zwykłych ludzi, rodzin, dzieci. Wczoraj czytałam o mężczyźnie który w wyniku tego ataku chemicznego stracił żonę i bliźnięta 9miesieczne. Serce mi pękło i łzy leciały jak to czytałam. Cały dzień nie mogłam przestać o tym myśleć...

Patrząc na to wszystko jest mi źle z myślą, że mimo wszelkich możliwych starań żeby zapewnić mojemu dziecku bezpieczeństwo w obliczu takich rzeczy jestem bezradna

Ja tez mam podobne odczucia... Z jednej strony gnac ich a z drugiej wczuwam sie co oni (ci niczemu winni) maja zrobic jak tylko ucieczka pozostaje...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 22:56   #1508
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Boję się przyszłości. Chciałabym żeby Ala mogła podróżować, poznawać różne miejsca, odkrywac świat. Ale jak na to pozwolić kiedy na tym świecie dzieją się takie rzeczy? Kiedy w imię fantaycznej wiary zabijani sa niewinni ludzie? I okazuje się że żadne miejsca, nawet pozornie spokojna Skandynawia, nie są bezpieczne? Dojdzie do tego że opuszczenie własnego domu będzie ryzykowne, a co dopiero kraju.

Patrząc na to wszystko jest mi źle z myślą, że mimo wszelkich możliwych starań żeby zapewnić mojemu dziecku bezpieczeństwo w obliczu takich rzeczy jestem bezradna 😞

Zgadzam się, że poruszające, ale ...żeby się potem nie okazało, że to nie on był ojcem, że to zwykła propaganda.Ja rozumiem, że to dzieci, ale ... to też mali żołnierze, dzieci, które mają wyprane mózgi, żeby zabijać nasze dzieci. Kiedyś się litowałam, że to przecież ludzie, ale ... przyjedzie jeden ciapaty, ściągnie żonę, za jakiś czas resztę rodziny - braci. Każdy z braci będzie mieć dziecko - co rok to prorok. Z czasem założą własny biznes, wybudują meczet, który będzie nie do ruszenia. To my z upływem czasu staniemy sie mniejszością i co wtedy? będziemy musieli się im podporządkować? ich chorej religii? podczas pobytu w Egipcie / Turcji obserwowaliśmy z mężem tą ich paranoję - rodzina 2+12, kobieta w burce, facet oglądający półnagie tancerki na animacjach. Odpowiedzialność za te zamachy ponoszą ci, którzy to bydło wpuścili do Europy - powinni strzelać do tego na granicy, a nielegalnych uciekinierów przez Morze Śródziemne zawracać skąd przybyli. W większości to młode zdrowe byki, które powinny walczyć za swój kraj, powinni zrobić u siebie i dla siebie i swoich rodzin porządek, a co? zdezerterowali? zostawili rodziny bo w Europie jest fajny social? Jak inaczej jak nie bydłem nazwać człowieka, który maszeruje przez Europę i rzuca fekaliami w pociągi, robi sobie żywą tarczę z własnego dziecka? o tym sie nie mówi, tylko sieje propagandę, bo mleko się rozlało - już ich wpuściliśmy
Stary 2017-04-07, 23:16   #1509
anulus17
Zakorzenienie

Ja widziałam te dzieci uchodźców- szwedzki urząd migrancyjny miał robić zdjęcie rtg zębów zeby określić ich wiek. Także tego dzieci to napewno nie są. Znajoma pracuje jako ich opiekun osobisty czyli pomaga im we wszystkim i to prawie zawsze wyrosnieci mężczyźni.

Stary 2017-04-07, 23:19   #1510
kaylla
Zakorzenienie

U mnie póki co attipaski jak nowe, ale też Majka je w zasadzie zakłada tylko na wyjścia. A tych obecnie za dużo nie mamy. No i my mamy bardziej jednolite, więc może mniej się będą mechacić.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 06:50   #1511
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Strasznie trudne te tematy - uchodźcy, zamachy, dzieci... Z jednej strony - nie każdy uchodźca to terrorysta, ale jak odsiać tych "dobrych", którzy faktycznie chcą tylko uciec przed wojną i żyć w spokoju? Najlepiej by było zapewnić im spokój we własnym kraju, ale chyba na to nie ma szans

Dziecko mi dorasta - nie życzy sobie być karmione. Łyżeczkę twardo odpychał, jak dałam do ręki to jadł. Iwonia, może to sposób na Igorasa? Tylko wiesz, będzie chlew nie z tej ziemi
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 06:57   #1512
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Strasznie trudne te tematy - uchodźcy, zamachy, dzieci... Z jednej strony - nie każdy uchodźca to terrorysta, ale jak odsiać tych "dobrych", którzy faktycznie chcą tylko uciec przed wojną i żyć w spokoju? Najlepiej by było zapewnić im spokój we własnym kraju, ale chyba na to nie ma szans

Dziecko mi dorasta - nie życzy sobie być karmione. Łyżeczkę twardo odpychał, jak dałam do ręki to jadł. Iwonia, może to sposób na Igorasa? Tylko wiesz, będzie chlew nie z tej ziemi
Tymon wszystko smakuje rękami teraz. Kaszke przepuszcza przez palce i wkłada do buzi. Ja go w miedzy czasie karmię łyżeczka a on się karmi po swojemu wilk syty i owca cała. Później sprzątam wszystko dookoła ale najważniejsze że dziecko zjada całą porcję przygotowaną i to nawet moje zupki je!!!! Gdzie kiedyś nie chciał ich do ust wziąć a teraz wciąga całą miskę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-04-08, 07:14   #1513
dzustam
Zakorzenienie

Trudne tematy i wielu uchodźców kombinuje. Ale wyobraźcie sobie, że stoicie ze swoim dzieckiem, najcenniejszym skarbem, szukacie pomocy i jej nie otrzymujecie, bo ktoś inny, obcy zrobił coś złego. Niemowlę to niemowlę, niezależnie od długości i szerokości geograficznej. To jest tragicznie w tej sytuacji, że pośród patałachow są rodziny autentycznie przerażone, kochające swoje dzieci miłością niezmierzoną i świadomie beznadziejnej sytuacji, w której się znalazły.

Wielu uchodźców z Syrii jest chrześcijanami, mają ciemniejsza skórę i przez to też mają problem z otrzymaniem pomocy.

Nie każdy Polak za granicą to złodziej samochodów.

To nie znaczy, że powinniśmy stać z otwartymi granicami. Po prostu powinny byc wpuszczane jedynie rodziny z dziećmi i dokumentami. Nie wpuscilabym żadnego mężczyzny, który twierdzi, ze jego rodzina została w kraju ogarniętym pożogą wojenną.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 08:04   #1514
Monanka83
Zakorzenienie

Iwonia, a Igoras jeszcze nie robi "normalnej" kupki? Bo piszesz, że bodziaki zabrudzone
Stary 2017-04-08, 08:28   #1515
monika2736
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Tymon wszystko smakuje rękami teraz. Kaszke przepuszcza przez palce i wkłada do buzi. Ja go w miedzy czasie karmię łyżeczka a on się karmi po swojemu wilk syty i owca cała. Później sprzątam wszystko dookoła ale najważniejsze że dziecko zjada całą porcję przygotowaną i to nawet moje zupki je!!!! Gdzie kiedyś nie chciał ich do ust wziąć a teraz wciąga całą miskę

U nas wczoraj było to samo Wojtek sam zajadal a ja podawałam łyżeczka. Później już nie chciał odemnie ale sam rączkami jeszcze podjadal
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 08:36   #1516
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część szósta

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Iwonia, a Igoras jeszcze nie robi "normalnej" kupki? Bo piszesz, że bodziaki zabrudzone
To ja się podepnę pod temat jak wyglądają u Was obecnie kupki?

U nas na początku rozszerzania były bardziej "dorosłe", o konsystencji plasteliny, ale widać było, że się trochę męczy (ale zatwardzenie to chyba jeszcze nie było), teraz ma takie "miękkie" kupki, objętościowo spore

Edit. Ok. Weszłam w posta kupowego u hafii. Wszystko z nami ok, ale po trzecim zdjęciu kupy mam dość

Brodzik nam pękł teraz mąż to chyba naprawi jakoś, ale docelowo czeka nas skuwanie płytek i wymiana

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2017-04-08 o 08:48
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 08:58   #1517
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość

U nas na początku rozszerzania były bardziej "dorosłe", o konsystencji plasteliny, ale widać było, że się trochę męczy (ale zatwardzenie to chyba jeszcze nie było), teraz ma takie "miękkie" kupki, objętościowo spore

Edit. Ok. Weszłam w posta kupowego u hafii. Wszystko z nami ok, ale po trzecim zdjęciu kupy mam dość

Brodzik nam pękł teraz mąż to chyba naprawi jakoś, ale docelowo czeka nas skuwanie płytek i wymiana

Jak za mało wypije to są królicze bobki, normalnie to taka jak nasza tylko odgnieciona między połdupkami

Aga, ojej, to się chyba Mery po tych bananach przytyło
Stary 2017-04-08, 09:33   #1518
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

U nas kupki się trzymają pampersa. Nie wychodzą bokiem już od dawna. Tyle że mamy kłopot z ich iloscia. Ostatni tydzień jest ich po 5 dziennie nawet. Konsystencja normalna ale kupa idzie po każdym jedzeniu a często i pomiedzy...

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-04-08, 09:35   #1519
anulus17
Zakorzenienie

U nas czasami jest jeszcze taka dzidziusiowa ale co się dziwić jak ona nic nie chce innego ewentualnie owoce lub ogórka. Obiadów nie je praktycznie wcale , kaszki jeszcze jakoś wchodzą

Stary 2017-04-08, 09:48   #1520
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak za mało wypije to są królicze bobki, normalnie to taka jak nasza tylko odgnieciona między połdupkami

No
A z kupami już wszystko wiem Nina pije mniej mleka, a to mleko mamy powoduje, że konsystencja może być rzadsza

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas kupki się trzymają pampersa. Nie wychodzą bokiem już od dawna. Tyle że mamy kłopot z ich iloscia. Ostatni tydzień jest ich po 5 dziennie nawet. Konsystencja normalna ale kupa idzie po każdym jedzeniu a często i pomiedzy...

U nas też sporo kupek, ja to wiążę z ząbkami

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 09:54   #1521
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
No
A z kupami już wszystko wiem Nina pije mniej mleka, a to mleko mamy powoduje, że konsystencja może być rzadsza

U nas też sporo kupek, ja to wiążę z ząbkami

A ja z tym że ciągle coś mieli
Stary 2017-04-08, 10:03   #1522
daggmara
Z deszczem w butach

Problem z muzułmanami jest taki, że oni się nie chcą asymilowac. Z jednej strony chcą brać wszystko co kraj moze dac, najchetniej zasilki, ale nie chcą że swojej strony nic poświęcać. Nie chcą się dostosowywać. Podobnie z Romami z Polski jest, choć oni przynajmniej siedzą cicho..
Nie dziwię się Anglikom, którzy głosowali za Brexitem. Kiedyś w Londynie wsiadlam do autobusu jadacego w zla strone, gdy już wysiadlam, bo skapnelam sie, ze jade w zlym kierunku, bylam jedyna osoba o jasnej karnacji w zasiegu wzroku. I takich dzielnic jest sporo. Ja tez tam byłam "intruzem", a jak musza sie czuc rodowici Anglicy w swoim wlasnym kraju?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 10:22   #1523
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wczoraj było to samo Wojtek sam zajadal a ja podawałam łyżeczka. Później już nie chciał odemnie ale sam rączkami jeszcze podjadal
Moja gadzinka z kolei zupełnie nie jest zainteresowana jedzeniem własnymi rączkami. Karmienie łyżeczka toleruje bez problemu, zjada wszystko. Ale najbardziej lubi jak ja karmie podając coś bezpośrednio ręką np kawałki chlebka czy jakichś placuszkow. Wtedy jest naj naj pychotka. I nawet jak jej ten kawałek placuszka podam do rączki to będzie się nim bawić, rozgniatac go w palcach ale do buzi nie weźmie
Cytat:

To ja nie patrzę na ten post Hafiji 🙈
Cytat:

U nas to samo 😉

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 11:00   #1524
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Problem z muzułmanami jest taki, że oni się nie chcą asymilowac. Z jednej strony chcą brać wszystko co kraj moze dac, najchetniej zasilki, ale nie chcą że swojej strony nic poświęcać. Nie chcą się dostosowywać. Podobnie z Romami z Polski jest, choć oni przynajmniej siedzą cicho..
Nie dziwię się Anglikom, którzy głosowali za Brexitem. Kiedyś w Londynie wsiadlam do autobusu jadacego w zla strone, gdy już wysiadlam, bo skapnelam sie, ze jade w zlym kierunku, bylam jedyna osoba o jasnej karnacji w zasiegu wzroku. I takich dzielnic jest sporo. Ja tez tam byłam "intruzem", a jak musza sie czuc rodowici Anglicy w swoim wlasnym kraju?

o, to to... Siostra z tego powodu chce wysłać dzieci do katolickiej szkoły, bo pracując jako nauczycielka mieli nie lada przeboje z muzułmanami. Np chcieli przygotować jasełka na Boże Narodzenie - tak w ramach przybliżania dzieciom różnych tradycji. Od razu mamuśki chustkowe narobiły krzyku, że obraza uczuć religijnych itp. Ok - w przedstawieniu ich dzieci nie wzięły udziału a próby były po ostatniej lekcji. No ale jak Boże Narodzenie to i prezenty. Ale skoro obraza uczuć religijnych to spotkanie znowu po lekcjach, bez dzieci muzułmańskich, ale były przewidziane też drobne upominki dla dzieci. I co? Krzyk, bo dyskryminacja, bo inne dzieci dostały a ich nie. I to nie były jedyne incydenty, kiedy z jednej strony krzyczą o obrażaniu uczuć religijnych a z drugiej wyciągają łapę, bo im się należy.
Tak samo siostra z mężem i dziećmi mogliby postarać się o mieszkanie socjalne, ale wtedy niemal na pewno dostaliby je w dzielnicy, gdzie byliby jedynymi "białymi" a jakoś nie spieszy im się po zmroku barykadować się w domu i nie wystawiać nosa.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 12:27   #1525
Iwonia27
Zakorzenienie

Kocie haha no niezle u nas przy karmieniu jest czasem lepiej gdy trzyma lyzeczke i sie nia bawi. Tzn inną ja go karmie a on w miedzy czasie wklada sobie do buzi drugą (przewaznie trzonek ) dzis zjadl tak jakies moze 140 kaszy (first time tyle zjadl kaszy)
Mona kupy sa ok przewaznie normalne odgniecione miedzy posladkami jak to opisujesz ale czasem tez zrobi luzniej a jeszcze jak zbierze z np dwoch dni to cos tam bokiem wyjdzie. Jak kilka dni temu ale to baaaaardzo rzadki epizod juz na szczescie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-08, 13:33   #1526
urshoola
Zadomowienie

Kocie to co piszesz o tych chustkowych mamach mnie po prostu wpienilo ( a konkretnie ich zachowanie)Nie żebym była rasistką ale chwila czy oni mają Święta? Takie jak nasze?Czy u nich w kulturze daje się prezenty? Biedne rodziny biednymi rodzinami ale jak słyszę że młode bydło przyjeżdża do Europy zostawiając właśnie swoje rodziny tam to ja ich nie nazwę uchodzcami a właśnie bydłem.Dla mnie uchodźcy to faktycznie ludzie pokrzywdzeni przez los a nie "armia". Bo ta cała akcja z nimi to dla mnie jest jak wojna jak zajęcie Europy przez zasiedzenie. Już tu wspominałyscie o meczetach o mniejszości itd. Ale jak takie akcje mają miejsce w szkołach to sory ale tego już nie podciagbelabym pod obrazę uczuć religijnych a po prostu pod zwykła bezczelność.Nie pasi Ci u nas to wypieprzaj do swojego kraju i tyle. Węgry się tam nie szczypią.NIE I KONIEC. Człowiek to człowiek bez względu na wiare i kolor skóry. Ale jest kultura i pewne obyczaje.Jade do kraju arabskiego wchodzę do meczetu zakrywam ciało nie właze im w krótkich spodenkach szanuje ich kulturę. Czemu to nie działa w drugą stronę?
I tak jak Fab już napisała to co się dzieje za oknem nie napawa optymizmem jak patrzę na Emilke. Boję się o jej przyszłość w tym popieprzonym świecie.

Stary 2017-04-08, 15:34   #1527
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Kocie to co piszesz o tych chustkowych mamach mnie po prostu wpienilo ( a konkretnie ich zachowanie)Nie żebym była rasistką ale chwila czy oni mają Święta? Takie jak nasze?Czy u nich w kulturze daje się prezenty? Biedne rodziny biednymi rodzinami ale jak słyszę że młode bydło przyjeżdża do Europy zostawiając właśnie swoje rodziny tam to ja ich nie nazwę uchodzcami a właśnie bydłem.Dla mnie uchodźcy to faktycznie ludzie pokrzywdzeni przez los a nie "armia". Bo ta cała akcja z nimi to dla mnie jest jak wojna jak zajęcie Europy przez zasiedzenie. Już tu wspominałyscie o meczetach o mniejszości itd. Ale jak takie akcje mają miejsce w szkołach to sory ale tego już nie podciagbelabym pod obrazę uczuć religijnych a po prostu pod zwykła bezczelność.Nie pasi Ci u nas to wypieprzaj do swojego kraju i tyle. Węgry się tam nie szczypią.NIE I KONIEC. Człowiek to człowiek bez względu na wiare i kolor skóry. Ale jest kultura i pewne obyczaje.Jade do kraju arabskiego wchodzę do meczetu zakrywam ciało nie właze im w krótkich spodenkach szanuje ich kulturę. Czemu to nie działa w drugą stronę?
I tak jak Fab już napisała to co się dzieje za oknem nie napawa optymizmem jak patrzę na Emilke. Boję się o jej przyszłość w tym popieprzonym świecie.

o właśnie

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Chciałąm sie pochwalić, że jedzie do nas joie air kolor chromium - będzie w poniedziałek aaaa dzisiaj w naszym 3w1 strzeliłam nam dętka
jakie polecacie/macie torby do swoich dyliżansów? joie nie ma, a by się przydała na jakieś pieluchy i inne zabawki Ali ... hmmm
Stary 2017-04-08, 15:52   #1528
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
o właśnie

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Chciałąm sie pochwalić, że jedzie do nas joie air kolor chromium - będzie w poniedziałek aaaa dzisiaj w naszym 3w1 strzeliłam nam dętka
jakie polecacie/macie torby do swoich dyliżansów? joie nie ma, a by się przydała na jakieś pieluchy i inne zabawki Ali ... hmmm
Hop skip

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-04-08, 15:58   #1529
urshoola
Zadomowienie

Czeko my mamy w tej chwili taka właśnie z Joie ale tam zmieścisz kilka pieluszek i chusteczki szału nie ma ale wozimy ją na spacery w koszu w wózku

Stary 2017-04-08, 16:02   #1530
czekooladki
Zadomowienie

Ula, wlaśnie chyba takiej mniejszej szukam - pieluchy, chusteczki, smoczek i jakiś kabel/sznurek czy inny woreczek foliowy dla Ali
skip hop fajne al trochę drogie hmmm

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości