|
|
#151 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Witajcie.
Cytat:
Mam nadzieję, że poprawi mu się wkrótce...A odnośnie piosenek - moim skromnym zdaniem - wszystko, tylko nie Windą do nieba Ta piosenka jest przecież o małżeństwie z rozsądku i niespełnionej miłości.Cytat:
![]() Rozpoznałam księdza Mirka, nie widziałam że on "każe" się całować ![]() Byłam dziś na poszukiwaniu butów w polecanych miejscach - 2 sklepiki na górze Świętoduskiej, Lubartowska, Pantofelek. Niestety, nic idealnego nie znalazłam. Ja mam raczej nietypowy kolor sukni - bardzo jasne ecru, okropnie ciężko coś dobrać do tego. Najbardziej pasowały buty na Świętoduskiej za 179zł, ale one są z materiału, przecież nie wydam tyle na buty do założenia 1 raz. Jutro ciąg dalszy zakupów.Rozglądałam się też za biżuterią. Marzą mi się perełki - na kilku żyłkach, nawet znalazłam fajne, ale muszę przymierzyć do sukienki czy będą pasowały. Ostatnia przymiarka we wtorek. Byłam tez dziś w tym sklepie z dekoracjami na Głębokiej. Zachwycił mnie duży wybór tego wszystkiego Sądzę, że ceny nie są wygórowane, ale w sumie nie mam porównania. Zaczęłam nawet zastanawiać się nad wypożyczeniem serca żeby wisiało za nami w domu weselnym. Koszt 40-60zł. Kotyliony 27-35gr, a takie dla rodziców 1.50zł, figurki pary młodej na tort chyba od 7zł, kieliszki na szampana kilkanaście złotych. Więcej cen nie pamietam.
|
||
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne moje wymaganie w tej kwestii to dosyć wysoki obcas (7-10 cm) i skóra No i oczywiście mają być wygodne
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
hej,dziekuje za odpowiedz w sprawie zawieszek
fakt ja tez myslalam czy jest sens wogole kupowac ale wymyslilam ze zawiesimy tylko na tych pierwszych butelkach ktore wyladuja na stole mysle ze przyciaga to uwage tym bardziej jak jakis fajny tekst bedzie a na nastepne nie bede juz wieszala bo i tak juz pewnie nie beda pamietali![]() Co do pierwszego tanca to jak narazie wybralismy kindla-z kims takim jak ty:9jest to rumba a moj kochany bardzo chcial wlasnie rumbe zatanczyc mnie to nie bardzo przekonuje bo mam raczej szeroka suknie i nie bedzie widac zabrdzo efektu tzn ruchu nog bioder no ale sprobujemy jak to bedzie szlo
|
#154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także chyba raczej sobie daruje.Wystarczy,że musza zrobić jakieś ciekawe winietki i księgę gości...Cytat:
A przy takim koniaczku zawsze sprawniej będzie przebiegało omawianie szczegółów weselnych
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie idę dziś do pracy i mogę trochę poleniuchować - choć nie ukrywam, że chciałam trochę ten wolny dzień wykorzystać ![]() Chyba, że pogoda się trochę poprawi
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
U nas jak szliśmy z rewizytą to akurat była Wielkanoc i mama kupiła taki duuuuuuuży kosz z jajkami w czekoladzie, barankami, kurczaczkami pomysł sie przyda najwczesniej za rok, ale może na rewizyte iść z jakimiś słodkościami?
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i się poprawiła. Może spotkamy się gdzieś w sklepie
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie widzę, że słonko świeci
Zaraz sie zbieram w takim razie Karolinka - super - możemy razem połazić - wysyłam Ci PW
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rewizyty nie było i raczej juz nie będzie.
Teściową bedę miała okropną, nie lubi mnie i nie ukrywa tego, chociaz wprost nic nie poiwedziała. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie mieszać w małzeństwie Dziś jadę zamówić rodzaje ciasta i tort, no i niestety ona też się wybiera. Jak klepalismy termin w cukierni i wstępnie rozmawialiśmy odnośnie słodkości, to ona sobie wymyśliła,że tort będzie w kształcie książki, bo 10 lat temu na weselu jej synka taki właśnie tort podano.Myślałam, ze wyjdę z siebie Całe szczęście, że TŻ wziął moją stronę. Nie mówiąc juz o tym, że teściowa śpiewa w kościelnym chórze straszych pań i wymyśliła sobie, że DLA NIEJ ( tak własnie, powiedziała "Dla mnie" a nie dla Was- młodzi) ten cudowny chórek ma zaśpiewać To tak w zarysie...A propos nocy poślubnej i co za tym idzie bielizny Na wesele wkładacie pończochy czy rajstopy? Zastanawiam się nad tym juz od dłuższego czasu- za rajstopkami przemawia wygoda, w końcu trzeba przetańczyć cała noc, pończochy za to pięknie wyglądają... I co tu wybrać? Ja niestety nie mam doświadczenia w noszeniu pasa od pończoch, nie iwem jakbym się w im czuła...
|
|
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście ja na swoja przyszłą teściową nie mam co narzekać - całkiem miła osoba i potrafimy się dogadać Cytat:
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie takich patafianów trzeba olewać ciepłym moczem,bo szkoda zdrowia ![]() A co do pończoch,bo ja będę mieć pończochy,ale nie z pasem,tylko samonośne Wiele razy juz takie nosiłam i jestem bardzo zadowolona
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie zawoeszek ja zamawiałam przez allegro, a dokładnie w Lublinie ul. watykańska4, facet wystawia sie na allegro, zrobił mi zawieszki bardzo szybko, są nawet ładne, no i nie zapłaciłam za przesyłkę. No ale teraz sama nie wiem, czy to dobry pomysł jak powiedziałyście o tej zamrażarce....
Pogodziąłm sie z moi NZ, nie będizemy tańczyć walca, ani chodzić już na lekcje tańca, nie będę go zmuszała do niczego, coraz bardziej podoba mi się piosenka, którą miałą Indygo, "Dwa proste słowa', nie jest mdła, taka trochę rockowa.... A jutro mam wieczór panieński, mam nadzieję, że sie trochę odstresuje.... |
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pończoch to ja mam samonoścne + pas. Chciałam pas a pani mi zasugerowała, że w razie czego samonośne mi nie spadną jak zwykłe.
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Pilnie poszukuję zespołu na moje wesele. Bardzo mi zależy żeby zespół był w pełnym składzie z perkusją, gitarami i damskim wokalem.
Wizażystki pomóżcie jeśli znacie lub słyszałyście o jakimś takim zespole piszcie!!! Wiele z was ma juz zarezerwowany termin i zespół, część już jest po swoim weselu bądź była gościem na czyimś. Wierzę że jesteście w stanie mi dobrze doradzić. |
|
|
|
#166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam za butami i jestem załamana jednym słowem - nic ciekawego nie znalazłam - wszystkie modele praktycznie takie same - z czubem i obsac średnio 5-6 cm
![]() Grrr się tylko z tego powodu zdenerwowałam
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie załamuj mnie,ja nie cierpię spiczastych czubów,chcialabym coś z okrągłymi czubkami,na obcasie max. 5cm
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).A takich normalnych można kilka par znaleźć w Ryłko i sklepie z obuwiem ślubnym i wizytowym na Al. 1000-lecia 3. Ja tam właśnie takie znalazłam... Czasami można nawet w normalnym sklepie nie koniecznie ślubnym kupić. Jednak to prawdą że trzeba najpierw kilometry zrobić po mieście w poszukiwaniach, zanim znajdzie się to "coś" dla siebie...
|
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam napisać,bo już nie mam siły szukać sali weselnej bez obsługi i jedzenia. Szukam lokalu na sierpień 2009. Myślałam o SZALONYM KOGUCIE, ale jak tam dziś zadzwoniłam to właściciel oznajmił ,ze od przyszłego roku organizują wesela kompleksowo. Znacie moze jakieś inne sale na ok.100-120 os. z zapleczem kuchennym? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam! |
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#173 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie wygody: kuzynka - mężatka powiedziała, że dzięki pończochom było jej dużo wygodniej w toalecie ![]() A Wy kupujecie beżowe czy białe/ecru? Ja kupiłam ecru, cieniutkie 15den, w LaVantilu są teraz promocje. Hmm... Adres to Głęboka 10/38 - w tych butikach, trzeba wejść po schodkach. Nazywa się Studio dekoracji, jest szyld. Cytat:
Też chciałam okrągłe czuby, ale gdy takie przymierzyłam, uznałam, że nie pasują do ślubnej sukienki i czuję się jak w komunijnych Udało mi się kupić dziś buty!
|
||
|
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#178 | ||
|
Raczkowanie
|
a ja się dośc dawno nie odzywałam bo troszku choruje i do tego zaczęliśmy ostre przygotowania! z samymi zaproszeniami zeszło nam tydzień! bo wymyśliłam sobie lak i pieczątkę z naszymi inicjałami a to ciapania od cholery
teraz zaczynamy rozwożenie, rozdawanie, wysyłanie... zamówiłam tez dzisiaj bieliznę w La Vantil koło Tesco! biały stanik bardotka, pas i dwie pary majteczek, jedne stringi a drugie figi! taka bardzo delikatna, z lekka koronką! Cytat:
Cytat:
w plazie w Ryłku! białe i skórzane dokładnie takie jak sobie wymarzyłam! kosztowały 200 zł ale uważam ze było warto bo są wygodne i dobrze dopasowane do stopy! aha dziewczyny co do tego sklepu z dekoracjami na głębokiej to ja tam byłam w ubiegłym tygodniu i z całym szacunkiem dla wszystkich to jak dla mnie to tam jest straszna tandeta i kicz! uważam ze warto się samemu wysilić i wymyślić coś oryginalnego! przecież ślub bierzemy raz w życiu! nie musimy decydować się na masówkę! ale to tylko moje zdanie... a jesli chodzi o pierwszy taniec to my mamy niepowtarzalną piosenkę Beaty Bartelik "Jestes moim najlepszym snem" którą zatanczymy nie przygotowując się - tak z głębi serce, tak jak tańczyliśmy pierwszy raz, zresztą będzie ona tez na wejście do Kościoła, z czego jestem bardzo dumna!
22 czerwca 2008 powiemy sobie sakramentalne TAK i złączymy się na wieczność a to wszystko w Kościele św. Andrzeja Boboli w Lublinie, później zabawimy się w Maciejowej Chacie w Miłocinie i spędzimy wspólna noc w Nałęczowie |
||
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktoś tu pytał o kolor pończoch...ja też sie zastanawiam czy jakies ecru czy bezowe
jakos niepodobają mi sie biale czy ecru,bo wydaje mi sie ze to takie komunijne,a wy jakie kupujecie?
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
katia pończochy dokupuje się jako komplet do bielizny, i tak jeśli masz białą to pończochy powinny być białe ale jeśli całe ci się nie podobają to możesz zawsze założyć kabaretkowe!
22 czerwca 2008 powiemy sobie sakramentalne TAK i złączymy się na wieczność a to wszystko w Kościele św. Andrzeja Boboli w Lublinie, później zabawimy się w Maciejowej Chacie w Miłocinie i spędzimy wspólna noc w Nałęczowie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Mam nadzieję, że poprawi mu się wkrótce...
Ta piosenka jest przecież o małżeństwie z rozsądku i niespełnionej miłości.
Jutro ciąg dalszy zakupów.
także chyba raczej sobie daruje.Wystarczy,że musza zrobić jakieś ciekawe winietki i księgę gości...

....
nie załamuj mnie,ja nie cierpię spiczastych czubów,chcialabym coś z okrągłymi czubkami,na obcasie max. 5cm