|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
a my juz za 4 dni bedziemy w samolocie...
juz sie doczekac nie moge.. ale jeszcze juro i pojutrze zajecia na uczelni...edit - doczytalam.. rybulka mnie tez cmentarz by nieodstraszal.. i mas zracje rewelacyjnie miejsce na spacer.. ja na waszym miejscu w nocy bym pare zdjec sobie tam zrobila...
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia na cmentarzu? Nieee, jakoś mi to nie pasuje...
![]() Ha, wrócisz z Egiptu i nie będziesz mogła nadążyc za nami
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
nie na cmentarzu wariatko
tam w tym ogrodzie w altance itd...a jak wroce z egiptu to jestem jeden dzien w domku i jade do cioci o ktorej wyzej pisalam na weekend majowy wiec jak wroce bede tu nadrabiac chyba ze 100 stron
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
A zdjęcia w ogrodzie itd. na pewno będą Tata mojego TŻa też robi fajne zdjęcia, więc nam popstryka gdzieś tam![]() Z fotografem chcemy jechac na plener EDIT: Może do czasu Twojego powrotu zaczniemy III część .
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale fotki tam szczegolnie o zachodzie slonca beda cudowne
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi to stanęło przed oczami |
|
|
|
|
#3427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze do teraz mna trzepie jak se o tym pomysle ![]() no mama mojego Tżta niestety juz nie zyje takze Tż ukladal swoja liste sam i niby konsultowal ta liste z tata, ale jego tata sie w ogole nie wtraca i mowi ze to nasze wesele wiec zebysmy zaprosili kogo my chcemy I podobno widzial liste ale powiedzial tylko ze ok w ogole jak bylismy kiedys u niego na rewanzowym obiedzie w niedziele to moja mama cos probowala zejsc na tematy wesela ale on sie tylko smialCytat:
a ja to w zasadzie z mlodziezy mam tylko brata i kuzyna co beda mieli w przyszlym roku juz 20 lat wiec trzeba bedzie z osobami towarzyszacymi zaprosic pewnie, chociaz watpie zeby moj brat mial do przyszlego roku dziewczyne bo go to jak na razie w ogole nie interesuje juz predzej kuzyn bedzie mial dziewczyne, ale na razie tez mi nic nie wiadomo zeby sie z kims spotykal ale im to chyba damy zaproszenie z os towarzyszaca, bo w koncu juz starzy sa A mam jeszcze kuzyna i kuzynke, kuzyn w przyszlym roku bedzie mial 16 lat a kuzynka jest mlodsza i ich zamierzam zaprosic bez osob to to jeszcze dzieci sa ![]() Cytat:
Cytat:
jak juz mu to tak bardzo przeszkadzalo ze dzieci nie zostaly zaproszone to ja na jego miejscu zadzwonilabym powiedziec ze w ogole nie przyjde w sumie to wiele zalezy od sytuacji, bo moim zdaniem jesli to byla bliska rodzina to powinni ich byli zaprosic z dziecmi, jesli zas to byli jacys znajomi tylko no to rozumiem ze dzieci w takiej sytuacji nie zapraszali Np moja kolezanka mi opowiadala kiedys, ze jej kuzynka, nawiasem mowiac gdzies z nad morza (tak ze rodzina mojej kolezanki musiala przejechac cala polske by byc na weselu) robila wesele i zaprosila wszystkich nawet w wieku 25 lat, jesli tylko nie byli po slubie, bez osob towarzyszacych i ojciec mojej kolezanki jak zobaczyl to zaproszenie to sie wkurzyl i zadzwonil im tam ze jesli nie zaprosza tez jego przyszlego ziecia (narzeczonego mojej kolezanki) to oni nie przyjezdzaja. W sumie to tez bylo troche chamskie zachowanie, no ale w sumie to sie nie dziwie, bo potem moja kolezanka mowila ze wszyscy siedzieli bo bez osob towarzyszacych to taka lipa. Ja na dzien dzisiejszy jakbym dostala zaproszenie bez osoby towarzyszacej to bym powiedziala ze nie przyjde ;PCytat:
moje marzenie... chcialam zeby Tż mi sie tam oswiadczyl ale to by byla raczej droga wycieczka Ale kiedys tam pojedziemy |
|||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez powiedziała, ze jak ppjedziemy do Holandii na rok, to mnie zabierze do paryza bo blisko
|
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym Bialymstokiem i mieszkaniami w nim to bym tak nie przesadzala Nie dosc, ze nie sa az tak bardzo tanie, choc niby najtansze w kraju to pozniej ile sie trzeba napracowac by poprawic fuszerki... Kumpela ma mieszkanie 2 lata w nowym bloku i... juz jej sciany oppekaly A to nie jedyny taki przypadek...Do Polski klasy B Bialystok zalicza sie tez tego wzgledu, ze malo sie to miasto rozwija... Prawie cokolwiek jest ciezko dostac. W kadym sklepie wisi dokladnie to samo... A sephore mamy dopiero od pol roku...![]() tak, tak, dotyczylo Twojej wypowiedzi ![]() nie przesadzaj ![]() Kurcze, nie wyspalam sie Nie dalam rady zasnac przez co zasnelam dopiero grubo po 3 nad ranem a pobudke mialam chwile po 7 rano... ![]() Rano z TZ zajechalismy po raz kolejny do kancelarii. Byl inny ksiadz. I zapisal nas Posmialismy sie troche Powiedzial, zeby jak cos to do niego w piatki przychodzic bo wtedy ma dyzur Super. No i pokrecil nosem, ze po koledzie nie byl wpuszczony... Ale nie moja wina, ze mialam tego dnia do pozna zajecia... No i nie bylam swiadoma, ze moge przyjsc i przesunac wizyte duszpasterska... Na ten pomysl wpadlam dopiero... w zeszlym tygoniu katia, dzieki za umieszczenie zdjec przystrojen sali w moim kolorze
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Samba tam byla sytuacja bardziej finansowa.. a to niebyla jakas bliska rodizna i ja tego wujka do siebie tez z ciotka zaprosze, dzieci widzialam raz w zyciu na oczy wiec bezsensu... niech spadaja a jak powiedza ze przyjada z dziecmi to sie im lekko zasugeruje ze na zaproszeniu bylo bez.. i nich sie obrazaja..
niebede zapraszac kogos kogo raz na oczy widzialam bo tak wypada... Ja dostalam kiedys od sasiadki z pietra wyzej zaproszenie bez tz i zapytalam delikatnie czy mam byc sama czy z nim i powiedziala ze da mi znac do 2 tygodni bo niechce mnie oszukiwac ze ma nadzieje ze jej sie rodzina wykruszy, no i koniec koncow poslzismy razem, ale chyba sama bym tez nieposzla... tatusiowie tacy sa... przewaznie kreca glowami i sie usmiechaja
|
|
#3432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to tempo jest porażające, dochodzi do strony na godzinę
![]() Cytat:
no ale cały czas myślę o tym, że na przełomie lipca i sierpnia pogoda jest prawie pewna więc tym sie pociesz am ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wśród blasku zniczy |
||||
|
|
|
#3433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale świństwo!!! ja bym mu powiedziała że albo on z żoną albo dziękujemy za wizytę, chyba że za te dzieciaki zapłaci. Straszny cham, żeby się tak wpraszać, a w ogóle to ciekawe czy on by był taki chętny do wydania paru stów ekstra, skoro tak lekko cudzymi pieniędzmi rządzi. Przepraszam jeśli wyrażam się za ostro ale to mnie wręcz powaliło... ma facet tupet!
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, z niektorymi babami za kierownica tak wlasnie jest...
Nie ma dnia bysmy z TZ nie narzekali na baby... Co zauwaylam, to to, ze zima w wiekszosci jezdzili faceci... Przyszla wiosna to babki wyszly z domu i odwazyly sie wsiasc za kierownice, przez co jadna staje sie bardzo stresujaca... Nigdy bowiem nieiwdomo co taki niedzielny kierowca wymysli... Nie ma dnia, by jakas babka nie wymusila pierwszenstwa, zmieniala pas bez kierunkowskaza, slimaczyla sie na maxa, zastanawial sie pol godziny na skrzyzowaniu czy ma skrecic w prawo czy w lewo... ). Lubie dynamiczna jazde... No i tak podczas jednej z rozmow powiedzialam TZ, ze uwazam, ze babom wogole nie powinno sie dawac prawa jazdy. No i ugryzlam sie w jezyk, bo sama jestem przeciez baba... Niektore babki swietnie jezdza (znam osobiscie pare takich kobiet), ale nie znosze niedzielnych kierowcow (tu wlicze nie tylko ta druga czesc kobiet, ale i dziadkow...), ktorzy wyjezdzaja na ulice tylko gdy jest cieplo i jest ladna pogoda. Przez takich mozna zawalu serca dostac...
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my np zdecydowalismy ze robimy tylko malutkie wesele, myslelismy nad przyjeciem nawet ale stwierdzilismy ze jednak wesele to ma sie raz w zyciu, zreszta jak sobie pomyslalam ze mialoby nie byc tancow, orkiestry, fotografa itd to mi sie plakac zachcialo i stwierdzilam ze lepiej w ogole po kosciele isc do domu niz na jakis sztywny obiad takze stwierdzilismy ze zrobimy male wesele na ktore zaprosimy tylko najblizsza rodzine, czyli ja wykluczylam cala moja rodzine ze slaska ktorej nie widzialam 10 lat a jest ich tam z 10 osob i jeszcze taka ciotke z dziecmi co niby jest chrzestna mojego brata ale ja nawet nie wiem jak ona wyglada, a moj brat to tym bardziej dlatego ich nie zapraszamy, chociaz dziadek sie ze mna kloci ze powinnam ich zaprosic bo to nasza rodzina, ale jakies 2 lata temu syn tej ciotki bral slub to nas nie zaprosil wiec ja ich tez nie zamierzam. Zal mi naszej ciezko zarobionej kasy, zeby ja wydac na osoby z ktorymi moze lacza nas jakies wiezy krwi, ale zbyt czesto to sie nie widujemy
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
No widzę, że moje złe zrozumienie Marty rozbudza Wasze wyobraźnie
|
|
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
^olka^ i Rybulka- śliczne sale!!!
szczególnie ta wielka sala w "Amore" mnie urzekła... No i wejście do "Contry"-jak w dworkach i ten ogród skalny... ![]() Jaga- deweloperzy są ostatnio wszędzie tacy niesolidni i pazerni, jak u nas wybudowali osiedla nad Wartą, to jeden z deweloperów (tych nowych osiedli jest tam kilka) tak spie****ł sprawę, że ludzie po pół roku mają gigantycznego grzyba na ścianach i wszystko ze scian złazi- tapety, farby. A z kolei słyszałam że znajomej z pracy koleżance odpadły kaloryfery-dosłownie. Te mocowania w ścianach szlag trafił. Ojciec TŻ-ta też mówił jak ostatnio był na osiedlu, które ma chyba ze 4 lata a tynk spada ze ścian płatami- deweloper budował na odpieprz, żeby się ładnie prezentowało na początku, a teraz już rękojmia wygasła i ludzie jak chcą to sami muszą sobie to zrobić Cytat:
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-18 o 18:32 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez zapraszamy tylko tych, ktorych chcemy widziec na weselu, ktorzy cos dla nas znacza, a nie ze wypada. Tylko ta rodzina kochanki ojca TZ... Ponoc to byl pomysl i ojca TZ i jego kobiety... No kurde, to nasze wesele i to my bedziemy zapraszac tych, ktorych chcemy widziec. CHoc przyznam, ze TZ troche wymiekl i powiedzial, ze tam te pare osob nie robi roznicy, to ja mu policzylam jaka to roznica (2 rodzicow macochy + siostra z mezem i corkami a kazda pewnie chcialaby przyjsc z osoba towarzyszaco, co daje ok 800 zl; za tyle toja moge miec chor w kosciele... a nie obcych ludzi na weselu...). No i przykro memu ojcu bedzie, bo w sumie, oprocz dziadkow nikogo nie mam zamiaru zapraszac z jego rodziny... Ale to nie moja wina, ze nigdy na oczy nie widzialam mego 10 letniego kuzyna... Chociaz jego corka, czyli moja siostra odsiwzyla znajomosc i to ona zaproponowala spotkanie... Zobaczymy jakie beda relacje miedzy nami. Jesli ok, to moze zaprosze, ale tak troche glupia ja zapraszac a stryja, stryjenki i kuzyna juz nie... Ciostki tez nie mam zamiaru zapraszac, skoro rok temu sie z nia pozarlam... Co o tym myslicie?
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiec on ich bedzie musial zaprosic na wesele pewnie ale ja na swoje nie zamierzam Ale jak to? Twoi rodzice placa za wszystkich gosci? od Ciebie i Tzta tez? Jego rodzice lub on sam nic nie dokladaja?? My w sumie chyba nie bedziemy robic tak ze on placi za swoich gosci, ja za swoich (w sumie to mamy prawie po rowno, on ma troche wiecej gosci (kilka osob wiecej) + jeszcze dla jego gosci musimy miec noclegi) ale chyba bedziemy dzielic koszty po polowie, tym bardziej ze chcemy za czesc zaplacic sami, wiec bylo nie bylo i tak to bedzie nasza wspolna kasa
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
jupiku, dziękuję
![]() Ja też nie jestem za zapraszaniem na wesele ludzi, których ledwo co się kojarzy. Dlatego z mojej strony nie będzie dużo osób z rodziny, ale za to sami najbliżsi .
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAA i jeszcze Jagus ja to jednak jestem za tym zeby Ci niedzielni, beznadziejni kierowcy nie wyjezdzali zbyt czesto na ulice niech jezdza w niedziele i ladna pogode Bo wtedy co ta pinda w nas wjechala to pogoda za ladna nie byla ;/ widac to bylo dla niej za trudne zeby bezpiecznie prowadzic w taka pogode Lepiej jakby siedziala w domu
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i sprawa jest jeszcze tego typu, ze byc moze, ze rodzina TZ od strony matki nie przyjdzie na wesele, bo... matka go w swietle swojej rodziny oczernila... Ponoc takich glupot nagadala, no i czesc osob mogla w to uwierzyc...
|
|
#3443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3444 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette, wlasnie tak chce zrobi. Zaprosic swoja rodzine ale samej nie przyjsc, bo obawia sie reakcji... :rolleyees: Mysle, ze nawet wtedy moglaby niezla afera sie roztrzasnac...
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to po co chce pchac swoja rodzine a wasze wesele?? rozumiem jakby sama chciała isc (choc i tak bym jej nie zaprosiła) ale rodzine?? |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
ale rozumiem, ze nie zgadzacie sie na jej "propozycję"
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze nie
|
#3450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kamerzystę, to ja nie mam nic przeciwko, tym bardziej że mamy fundusze. Zdecydowaliśmy się na dość drogiego kamerzystę, bo uznaliśmy, że jak mamy zapłacić 1500 pln i mieć nagraną beznadziejnie kasetę, niestety w naszym mieście w takim segmencie cenowym kamerzyści nie popisują się umiejętnościami, kręcą "z ręki" i cały obraz się trzęsie, to wolimy profesjonalistę. Zresztą gość jest producentem telewizyjnym więc liczę że jest fachowcem Ale jeśli mielibyśmy ograniczone fundusze to zdecydowanie bardziej wolałabym dobrego fotografa, kamerzystę wziąć tańszego lub zrezygnować z niego. Jeśli chodzi o 1szy taniec to chcemy zrobić coś w tym stylu: http://pl.youtube.com/watch?v=21F7FP3_54M tylko na początek zatańczymy kawałek walca angielskiego, a później jakiś układ do muzyki disco
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

juz sie doczekac nie moge.. ale jeszcze juro i pojutrze zajecia na uczelni...

tam w tym ogrodzie
.

jeszcze do teraz mna trzepie jak se o tym pomysle
takze Tż ukladal swoja liste sam i niby konsultowal ta liste z tata, ale jego tata sie w ogole nie wtraca i mowi ze to nasze wesele wiec zebysmy zaprosili kogo my chcemy 

A to nie jedyny taki przypadek...
Nie dalam rady zasnac przez co zasnelam dopiero grubo po 3 nad ranem a pobudke mialam chwile po 7 rano... 

Chociaz jego corka, czyli moja siostra odsiwzyla znajomosc i to ona zaproponowala spotkanie... Zobaczymy jakie beda relacje miedzy nami. Jesli ok, to moze zaprosze, ale tak troche glupia ja zapraszac a stryja, stryjenki i kuzyna juz nie... Ciostki tez nie mam zamiaru zapraszac, skoro rok temu sie z nia pozarlam...