|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
teraz też mam ten okres, że zeszczuplałam i mój brat mówi znowu na mnie "kostek" a rodzina oczywiście "chudzina", ale ciągle są myśli, że jestem gruba a jak nie gruba to taka w sam raz, ale nie chuda, choć czasami patrząc w lustro wiem, że powinnam przytyć, ale nie chcę się roztyć i być pulchną świnką ![]() bo +10 czy więcej kg odpada![]() jedna strona mówi jedz a druga noe jedz....ehhh i ciągła walka, jak narazie ja prowadzę ale jak długo?
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jest możliwe przytycie 2 kilo w 2 dni (słownie: dwa
dni) przy jedzeniu tak jak zawsze ?! (czyli tak jak od dłuższego czasu przy czym takich wzrostów przy takim 'zwykłym' jedznieu nie było wczesniej )
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecuję, że jeśli poczuję, że ed wraca, napiszę. Cytat:
to duży krok ku normalności, z czasem wątpliwości: "jeść czy nie?" będą pojawiać się coraz rzadziej, zobaczysz!Cytat:
5 kg mniej to strasznie dużo - z jednej strony piszesz, że chcesz tylko wyrzeźbić ciało,a z drugiej... 5 kg?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
acz zapewne nie potrzebne, byś chudła... a tak a propos, ile już tkwisz w tym bagnie?Cytat:
nie udawaj, jeśli jest ciężko, że nie jest bo my naprawdę świetnie Cię rozumiemy, Kochana Sylwusiu a co do wagi, muszę Ci powiedzieć, że np. przytyłaś to 4 kg i co - ? na zdjęciach wyglądałaś s t r a s z n i e chudo, więc co to jest 0,6 kg? przyznaj się - czy ktokolwiek zauważył, że przytyłaś? (aha, pisałam to w jogurtach ale napiszę i tu - jogobella bananowo - pomarańczowa jest b o s k a ! dziękuję )Jabłuszko - czyli z wyrzutami masz dokładnie tak jak ja jem normalnie, czasem ponarzekam, jak każda dziewczyna, że będę gruba, ale jem. i to bardziej takie ot, "jęczenie" niż poważne gadanie ![]() Tamo, na plotkowym pisałaś, że czujesz się, jakbyś była przed okresem. a może wróci i te dwa kg to przez to ;> ?
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co nie martw się to mogą być takie "znikające kg" może np będziesz miała okres niedługo? albo to takie wahanie, nie przejmuj się tym poczekaj kilka dni i sprawdź czy ta waga się utrzymuje, ale skoro jesz normalnie od dłuższego czasu to nie powinno chyba tak być
|
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
, chodziłam caly dzień w okularach przeciwsłonecznych, nawet ich nie ściągałam w sklepie żeby ludzie się nie przestraszyli ale chyba jeszcze bardziej zwracali na mnie uwagi, no cóż czerwony nos ciężko ukryć Już sobie to wszytsko powoli układam w głowie i chyba jest lepiej Musze jeszcze wiele rzeczy się nauczyć, ot choćby przyznawania się do słabości i nie ukrywania ich w sobie Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to tak jak pisałam kolejne 0,6 kg do przodu, masz rację nikt nie zauważył, ja sama nie widzę dużej różnicy, jedynie tylko wydaje mi sie że moje nogi stały się pełniejsze, tzn uda i tyłek, ale myślę że bieganie ma na to wpływ, a tak w ogóle to możliwe żeby tak szybko wyrabiały się mięsnie??
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli Ci się naprawdę umięśnił muszą wyglądać świetnie
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powoli zaczyna mi się podobać , ale w nogach na pewno trochę mi przybyło bo czuje to po jednych spodniach, one zawsze tak na mnie wisiały nawet zaraz po praniu jak jeszcze nie były rozciągnięte, ale nie przeszkadza mi to , ważne żeby nie był to tłuszcz tylko mięśnie![]() A jesli chodzi o psycholog to właśnie w tym mi pomaga, ciągle mnie utwierdza że to normalne że czasem coś nie idzie po naszej mysli i że nie każdy jest ideałem, powiedziłą że teraz to powtarzanie tego co się nauczyłam , a dokaldnie podała mi pzykład że z terapia jest jak z nauka - uczymy sie czegoś i jak za pierwszym razem przeczytamu ksiązkę to nie zapamiętamy z niej za duz dopeiero po paru powtórkach ![]() to wszystko takie skomplikowane że czasem się w tym gubię
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja przed cwhilą zjadłam z 30g fistachów i w ogóle nie mam wyrzutów, a zwykle miałam jestem szczęśliwa
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie moge się doczekać porannej kawy
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi, bo ja na codzień nie mam czasu na tę pyszność (kawa plus słodkie), zawsze chwytam słodkości w biegu, a w weekendy - moje święto - siedzę sobie, sączę (
) kawę i jem to bueno na przykład
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się przyznam , co dzień mam czas na te pyszności -> kawa(z jednej strony dlatego że mam na 8 na uczelnie a z drugiej dlatego że o 6 to już mnie w łóżku nie ma, tylko kawka, śniadanko i szybciutko na wizaż ), uwielbiam ja sączyć, niestety jeszcze nic jej nie towarzyszy, ale przed ED, to potrafiłam robić 5 kaw dziennie żeby miec pretekst na coś słodkiego![]() bo wcześniej to nie wyobrażałam sobie dnia bez słodyczy![]() Myślę że kiedyś jeszcze tak będzie ![]()
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko co napisałyście,ale w zasadzie wszystko już zostało powiedziane
Wiosenko - Tak dodam od siebie,że bardzo się cieszę,że nie miałaś wyrzutów sumienia z powodu tych orzeszków,zjedz spokojnie sobie jutro te kinder bueno ![]() A ja ... poszłam,skończyło się na sporej ilości paluszków oraz takich zdrowych chipsów o obniżonej zawartości tłuszczu. A że było tego sporo, to jak wróciłam do domu to ... spaliłam na rowerku 1000kcal pierwszy raz w życiu tyle spaliłam, na szczęście przed chwilą zjadłam po tym rowerku kolację, bo i tak późno się położę dzisiaj.Ale jestem trochę zła, że aż tyle spaliłam ... jednak nie mogłam się powstrzymać z wyrzutów sumienia.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie, będzie - zobaczysz. ja zawsze w weekendy i jak mam czas, to na codzień, jem coś słodkiego. tzn takiego typowo słodkiego. a w sob. i niedz. po śniadanku do kawy to mus, po obiadku zresztą też hiihi :P Cytat:
echhh... szczerze Ci doradzę - zrezygnuj z redukcji. wg mnie w Twoim przypadku anoreksja murowana. zjesz nieco więcej i już biegniesz to spalić. nie brnij w to dalej, bo będzie za późno.(już jest ?)
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=iza_wiosenna;727480 7]a ile ważyłaś przed ed? ok 58 -59kg
będzie, będzie - zobaczysz. ja zawsze w weekendy i jak mam czas, to na codzień, jem coś słodkiego. tzn takiego typowo słodkiego. a w sob. i niedz. po śniadanku do kawy to mus, po obiadku zresztą też hiihi :P Agness, wiedziałam, że pomimo diety nie będziesz potrafiła odmówić sobie ruchu echhh... szczerze Ci doradzę - zrezygnuj z redukcji. wg mnie w Twoim przypadku anoreksja murowana. zjesz nieco więcej i już biegniesz to spalić. nie brnij w to dalej, bo będzie za późno.(już jest ?)[/quoteteż myślę Agness, myślę że najlepij by bylo gdybyś zrezygnowala z redukcji, powoli zaczynasz się wpędzac w poważne ed, nie trzeba długo szukac , chociązby te wyrzyty sumienia i póżniejsze spalanie, czy zdarzało Ci sie to gdy byłaś na U??
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - jeśli zrezygnuję z diety, to nadal będę się fatalnie czuła. Co z tego, że spaliłam tyle kalorii,jak sporo zjadłam w sumie. I to nie rzeczy syte,tylko właśnie takie przekąski,a cholernie kaloryczne niestety.
Już nie wiem co mam robić. Mój tata jak mnie zobaczył na tym rowerku,jeździłam i jeździłam,to powiedział,że niedługo będę taka chuda,że zniknę ![]() Nie chcę wpaść w anoreksję,jednak czasami mam takie myśli,że najlepiej jak nic nie będę jadła,to w końcu schudnę tyle ile chcę ... choć wiem, że to kompletna głupota. Funky - Na U też mi się to zdarzało. Ale zdecydowanie rzadziej niż na R.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
no przecież Agness już na u tak miała... ona obsesyjnie myślała już wtedy o jedzeniu, miała wyrzuty, więc r było kompletną, kompletną pomyłką. ale, jak mówiła kiedyś Hypnotic, my Cię, Aga, nie przekonamy, zapewne sama pożałujesz odchudzania po fakcie. Aga, idź do psychologa, błagam, bo sama już sobie z tym nie radzisz, nie widzisz tego?! Proszę Cię, nie wpędź się w anoreksję, bo od nich do kompulsów jest bardzo niewiele...
nie widzisz, jak Dziewczyny się tu męczą z wychodzeniem?! też tak chcesz?! jak możesz nie widzieć, jaką krzywdę sobie robisz, patrząc na nas...edit: schudniesz. ale nigdy to nie będzie tyle, ile chcesz. zawsze będziesz chciała więcej. i nie oszukuj się - tak będzie.
|
|
#4008 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś na pewno przełamiesz te bariery - a o tym, że TUTAJ zawsze możesz się przyznać do słabości i otrzymasz wsparcie to juz na pewno wiesz ![]() Cytat:
![]() To pewno zatrzymanie wody - może faktycznie zbliża się okres ![]() W każdym razie nie martw się - przytyć trwale tyle się nie da w tak krótkim czasie i przy jedzeniu takim jak zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z okropnego perfekcjonizmu wyszłam z czasem - i to jest naprawdę wspaniałe uczucie wiedzieć, że nie musisz być we wszystkim najlepsza Od razu zyje sie lepiej, zycze Ci zebys doswiadczyla tego uczucia jak najpredzej![]() Cytat:
![]() jak czytam to co piszesz - widzę siebie sprzed lat... Przystopuj, zastanow się nad tym co robisz. Jeszcze trochę i po każdym najnormalniejszym posiłku będziesz leciała na rowerek spalać żeby zagłuszyć wyrzuty sumienia. Takie "spalanie" uzależnia i cięzko jest później przestać więc im wcześniej postarasz się dać na luz tym lepiej. Prooooszę...nie rób tak więcej...
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała z tego wyjść
ale nie wyglądam dobrze,nie tak jakbym chciała ... i to jest problem największy,bo gdybym się sobie podobała, to już dawno bym była zdrowa,ba podejrzewam,że nie miałabym żadnych oporów przed jedzeniem itp, bo bym się dobrze czuła w swoim ciele ... mam wrażenie,że mimo iż spaliłam tyle to jutro będę się czuła grubo.Chciałabym przejść na U,jednak udowodnię wtedy sobie,jaka jestem słaba tylko. Jabłuszko - Postaram się już nigdy aż tyle nie jeździć.
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Mam nadzieję, że dobrze trafiłam z kompulsami, choć na ile poczytałam wasze ostatnie posty dotyczyły raczej problemu niejedzenia niż wyżerek . Cuś od 7lat walczę z kompulsami i nadal nie mogę się ich na dobre pozbyć. Bywało, że podczas wyjazdów na obóz nauczyłam się normalnego jedzenia regularnego a z powrotem do domu wszystko wracało. Swego czasu trzymały mnie nawet pobyty na akademiku, wyjazdy ze znajomymi, ale od pewnego czasu nawet tam jestem w stanie odegrać kompuls jakich mało . Dziś po ponownym ekscesie postanowiłam nareszcie się odezwać na forum. Podczytuję już od roku chyba, ze względu na typ studiów ciekawiło mnie to i owo o czym się pisze na dietetyce o odżywianiu itp., w końcu postanowiłam skorzystać...choć nie w sprawie odchudzania...Za ostatnie 3h udało mi się wepchać w siebie kilka garści kostek cukru na przemian z rybkami w majonezie, jajecznicą na maśle, kromkami chleba z serkami, pierniczkami z konfiturą itp....to tylko wycinek z tego, jak u mnie czasami kończą się wieczory. Nawet choć mam dużo pracy, nawet choć zaplanuję sobie co zrobić kiedy nadejdzie ochota coś skubnąć, były nawet papiery z napisami o rozumie przy wycieczkach do lodówki...wszystko marne... Nawet nie wiem czego oczekiwuję od tego wpisu i od was...chyba...zrozumienia , możliwości pogadania z kimś komu nie są obce problemy z jedzeniem takie czy owe, czy możliwości wykrzyczenia tego bólu, który już za długo w sobie noszę . Z trochą zazdrości patrzę na wpisy o tym jak dziewczyny nie potrafię zjeść więcej niż jednej kromki...kiedy ja wpycham po 6za jednym zamachem...a to przy tym tylko wstęp do jedzenia kompulsowego......nie wiem jak to ująć... |
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie, Aga, nie kontynuuj tego. musisz iść do psychologa. rozumiem, że napędem wszelkich Twoich zaburzeń jest brak samoakceptacji - i dlatego powinnaś iść. nim będzie gorzej. dla siebie teraz i na przyszłość. nie katuj się, bo ed jest straszne, gdy trwa i - co gorsza - w skutkach... (które ciągną się przez lata)
|
|
|
#4012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może potraktuj samoakceptację jako wyzwanie. Wyzwanie dużo zdrowsze i pożyteczniejsze niż gubienie kolejnych kilogramów. ![]() Cytat:
![]() Trafiłaś dobrze bo tu rozmawiamy o wszelkich probemach związanych z jedzeniem, a kompulsy do takich jak najbardziej przecież należą... a czy u Ciebie to było konsekwencją anoreksji czy jakichś innych problemow? Skąd wzięły się u Ciebie kompulsy?
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zrób coś zanim będzie za późno![]() Cytat:
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę uważacie, że ja wyglądam ok? Bo ja nie
![]() Izuś - Psycholog jest kosztowny? EDIT: Nie chcę się w to pakować,ale nie mam już siły.
|
|
|
#4015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a leczyłaś się? Jabłuszko... to (pogrubione) Cytat:
jak mówiłam, to: Cytat:
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Asia...
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Madame - nigdy nie chorowałam na anę ani na bulimię - ankę miała koleżnka a bul matka - obie mi total obrzydziły te skrajności - chyba tym jak bardzo ich to psychicznie zmieniło i jak bardzo mnie to bolało...Zawsze kochałam jeść aż przeszło to w straszne akcje...jestem zdolna w siebie wepchać 5000kcal po dniu normalnego jedzenia
.Iza - niestety nie leczyłam, bo nie ma u nas specjalisty dobrego w dziedzinie odżywiania, psychologowie tutej kończą albo na stwierdzeniu, że to napewno od nakumulowanego stresu (jak go nie mieć na moich studiach...), albo się takie dziewczyny jak jest kryzys wysyła na psychiatrię .
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
ile razy mamy Ci to powtarzać? Wyglądasz świetnie!
Ale do Ciebie nasze słowa i tak nie trafiają... ![]() Ja nie Izuś ( ) ale możesz iść do państwowego zawsze, tylko zrob research, dowiedz się skąd się da, jaką ma opinię... wtedy nic nie zapłacisz.Cytat:
Tak tylko piszę już jako "ostatnią deskę ratunku" bo już nie wiem, co i którą drogą radzić... Sama dużo rzeczy sobie wmawiałam, wtłukiwałam sobie do głowy też, że "jeśli siebie zaakceptuję to dopiero będę silna", bo dziewczyny z takimi problemami chcą czuć się silne... No i czasem takie "gadanie do siebie" pomagało... Ale to dlatego, że ja nie chodziłam do psychologa więc takich "dziwnych" metod szukałam^^
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

dni) przy jedzeniu tak jak zawsze ?!
(czyli tak jak od dłuższego czasu przy czym takich wzrostów przy takim 'zwykłym' jedznieu nie było wczesniej 
, że tak rzadko o Sobie piszesz, zawsze wszystkich pocieszasz , podtrzymujesz na duchu
obiecuję, że jeśli poczuję, że ed wraca, napiszę. 

jak zgrzeszę to odpokutuję zapewne na rowerku.

klaki:

. Z trochą zazdrości patrzę na wpisy o tym jak dziewczyny nie potrafię zjeść więcej niż jednej kromki...kiedy ja wpycham po 6za jednym zamachem...a to przy tym tylko wstęp do jedzenia kompulsowego...