Mamy majowe cz. VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-10, 15:59   #2521
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam informację, ze mam termin cc na 24.04... 2 tygodnie... 😲😱

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to juz 2 tygodnie? Ouuu
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:00   #2522
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Glassball w sumie to fajnie, że wiesz kiedy to będzie, ja już bym mogła a nic poradzić nie mogę 😕

Ode mnie z sali ostatnio dziewczyna chodziła 40min po schodach i przedwczoraj urodziła, tzn podejrzewam, że w połowie udawała to jak ją bolały te skurcze, bo na ktg miała max 40-50. Ale wystarczyło, bo miała mieć cesarke i zrobili jej tydzień wcześniej...
Zastanawialam się czy nie zacząć tak latać po schodach 😅

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:04   #2523
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Magnificence - Ojej to będzie taka mała pszczółka lubię pastelowy żółty. W ogóle wszystkie pastele są zacne☺

Kiwaczka - Wyszły pyszotka 😍 Bardzo bardzo dziękuję za przepis! Łatwe w przygotowaniu a takie smaczne! I w różny sposób można je modyfikować. Moje z bananem, truskawka i niektóre z czekoladką w środku.

Glassball - wrzucam Ci screena przepisu na muffinki ☺ polecam! Ja zrobiłam o pół porcji więcej.
Załącznik 7015211

Dziękuję 😙 chyba jutro się za nie wezmę

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:06   #2524
bunnybe
Zadomowienie

Talusia wytwarzanie pokarmu jest na zasadzie popyt- podaż, im wiecej karmisz czy odciagasz tym wiecej organizm go produkuje wiec odciaganie duzej ilosci przy nawale to robienie sobie kuku

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-10, 16:07   #2525
gornek
Zakorzenienie

Ja na szybko, możliwe ze będę mnie dzisiaj ciąć No tętno spada młodemu ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:10   #2526
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Macie rację jeśli chodzi o to, że im więcej jest zabierane z piersi pokarmu tym więcej się wytwarza, tak to działa ☺ Natomiast są sytuacje gdzie trzeba ten pokarm odciągnąć.
Po jakimś czasie chyba reguluje się wytwórnia pokarmu, prawda?

Jak trzeba odciągnąć żeby dziecko zostawić itp to jasne. Ale to nie w czasie nawalu

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:17   #2527
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
To dzisiaj MamaSmerfuni i Glassball tez świętują donoszoną?

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka
Tak 😍😍😍

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Mohnka, gratuluje donoszonej ciazy

Ja mam dzis wnerwa. Takiego, jak dawno nie mialam. Chce mi sie ryczec.

Co się dzieje? 😘

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Mi położne w szpitalu mówiły, że ruch bez przerw liczymy jako 1, między dwoma ruchami musi być przerwa żeby je policzyć jako 2.

Dyrektor powiedział, żebym napisała podanie o przedłużenie terminu klasyfikacji, czyli jest jakaś nadzieja 😃 fajnie, że on coś wymyślił, bo wychowawczyni z dziennej, która mnie namawiala do przejścia na tryb wieczorowy, napisała tylko, że prawdopodobnie nie ukoncze szkoły 😕
A w ogóle wydaje mi się, że będę kwietniówką 😊 tym bardziej, że lekarka powiedziała, że z moim rozwarciem z tydzień pochodzę.. Z jednej strony chciałabym już, a z drugiej to dzisiaj rano jak mnie brzuch bolał mocniej to myślałam, że się popłacze na myśl o porodzie 😅

Hahah znam to uczucie.. Cieszyłam się w piątek na myśl o porodzie, że będzie za mną a jak się uspokoiło to teraz się boję 😂😂

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Przekopałam internet (super doradca! -.-), czytałam tylko arykuły podpisane przez lekarzy i ponoć można smarować, a w ulotce, że po konsultacji. Chyba najlepiej jak zadzwonie do swojego Chodzę jak stara baba. Ledwo zginam kolana, na schodach mam masakre. I jeszcze teraz to coś. Dziewczyny nie kucajcie w sklepach jak jesteście same!

Marta, super poukładane! Ja też zauważyłam, że mam mało po spakowaniu do szpitala

Angellinka, u mnie tego liczeniem nie można nazwać. Po prostu kontroluję mniej więcej czy dzidzia jest aktywna

Mohnka, zrobiłam sobie kuku ale jak i dlaczego to nie wiem. Po prostu kucnęłam i już nie mogłam wstać. Chyba już za dużo ważę Dobrze, że był regał to jakoś się postawiłam do pionu

Ojej .. Wszystkie mamy teraz ukochany bagaż 😍 ja to ostatnio straciłam równowagę.. Chciałam się podeprzec ręką bo leciałam na ścianę, ale taka mi się zrobiła miękka, że uderzyłam w ścianę głową 😂😂 i tyle było mojego.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Mohnka oficjalne gratulacje. Teraz możesz rodzić na legalu 😉 a z tą twoją szyjka to jakieś jaja. Jak ze zgładzonej szyjki nagle zrobiła się na 1 cm?

Hope dobrze ze krwawienia nie były na tyle powazne żeby zaszkodzić maluszkowi. Uważaj na siebie i oszczędzaj się.
Tutaj nalot na staniki w lidlu się szykuje 😉

Justyna dyrektor na pewno znajdzie jakieś rozsądne rozwiązanie.

Kinga może arniką?

Marta piękny porządek ubrańkowy w komodzie 😍

Melka co Cię tak zdenerwowało?

Angelika ja właśnie dziś dostałam kartę ruchów płodu. Jednoczesny ruch liczę jako jeden.

Justyna ale torba z wychowawczyni. Jak Ci tak mogła nawet napisać. Wiedziałam że dyrektor coś zaproponuje rozsądnego.

Gornek to jakiś szczyt wszystkiego ze Cię glodzą. A niby czemu śniadania nie dostałaś?

Ja nie wiem jak to jest! Gadają sobie co chcą, jak im pasuje. Teraz nagle jest centymetr szyjki bo mnie chcą wygonić a jak chcieli żebym została to była zgładzona 😂 tak to widzę.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:21   #2528
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość

wszystko będzie dobrze! Pamietaj że to dla Waszego dobra jesteś pod dobrą opieką
Stary 2017-04-10, 16:22   #2529
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Dzięki za te słowa, bardzo są pocieszające. Pakuje zatem laktator do torby

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Gornek fakt szpital to nie zbyt fajne miejsce, staraj się myślec tylko o tych pozytywnych stronach tej sytuacji, o opiece jaka teraz masz. Trzymam kciuki abyś szybko wyszła i rodziła tam gdzie chcesz.
Powiem Ci że ja chyba wolałabym leżeć na porodówce, słuchać krzyków rodzących niż na patologii patrzeć na rożne przypadki. Psychicznie nie dawałam rady na patologii na początku ciąży. Na pewno oba rozwiązania maja minusy. Trzymaj się tam i dawaj znać

Oj patologia nie bez powodu ma taką nazwę. Normalne policze na jednej ręce przez te trzy miesiące.

Stary 2017-04-10, 16:32   #2530
Baambi
Zadomowienie

Gornek trzymaj się, będzie dobrze
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:35   #2531
kingaluna
Rozeznanie

Gornek, ojacie! Trzymam kciuki, żeby wszystko było okej! Bidulko!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Baambi, zrobię tak jak mówisz, dziękuję!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:41   #2532
anita7
Rozeznanie

O kurczę gornek powodzenia.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:46   #2533
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Gornek ojejku, kciuki wielkie za Was

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:49   #2534
Konto usunięte

Cytat:
Glassball w sumie to fajnie, że wiesz kiedy to będzie, ja już bym mogła a nic poradzić nie mogę

Ode mnie z sali ostatnio dziewczyna chodziła 40min po schodach i przedwczoraj urodziła, tzn podejrzewam, że w połowie udawała to jak ją bolały te skurcze, bo na ktg miała max 40-50. Ale wystarczyło, bo miała mieć cesarke i zrobili jej tydzień wcześniej...
Zastanawialam się czy nie zacząć tak latać po schodach

Wczoraj wlasnie dostałam od poloznej polecenie zeby chodzić po schodach :p

Stary 2017-04-10, 16:54   #2535
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Ojej ! Trzymaj się tam

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7274878 6]Wczoraj wlasnie dostałam od poloznej polecenie zeby chodzić po schodach :p[/QUOTE]

Wczoraj mamaginekolog robiła live'a na którym właśnie opowiadała o sposobach przyśpieszających poród naturalny i między innymi były tam właśnie schody
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 16:57   #2536
decorail
Zakorzenienie

Gornek - mocne kciuki trzymam!!! będzie dobrze

Justyna - na KTG nie zawsze te skurcze wychodzą tak mocne jak w rzeczywistości

Magnificence - 5S
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 17:01   #2537
marta6704
Zakorzenienie

Gornek : Powodzenia i trzymam kciuki za Was !
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 17:02   #2538
CamomileS
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7274878 6]Wczoraj wlasnie dostałam od poloznej polecenie zeby chodzić po schodach

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Zasada trzech 'S' - sex, sprzątanie, schody na przyśpieszenie akcji

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 17:06   #2539
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - jeszcze spacery i słodycze podobno macica lubi słodkie moja na pewno
Stary 2017-04-10, 17:15   #2540
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie dziś napisała mi koleżanka że ma taki nawał i musi zamrozić trochę pokarmu 😀 także myślę, że nie ma znaczenia czy normalnie się rodzi czy cc wszystko siedzi też w głowie. Nie ma się co martwić na zapas

Już drugie pranie wieszam, za chwilkę będę prasować
Mama wysłała mi zdjęcie literek, już prawie skończone 😀 to się pochwalę.
A i taki sweterek kupiłam małej w Tesco. Załącznik 7015051
Załącznik 7015056

Piękne literki 😍😍

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
kapcie szmaciane to kiepski pomysł, chyba że po się je wywali... szpital to niestety mało higieniczne miejsce, co się tylko da trzeba po powrocie wyprać w bardzo wysokiej temperaturze, kapcie mogłyby tego nie przetrwać. po swoich pobytach zdecydowanie radzę brać najlepiej takie i pod prysznic i po sali. piankowe, gumowe itp.
Mam to samo zdanie.

Po takim czasie w szpitalu zauważyłam... Że dziewczyny często kładą stopę gola, w skarpecie.. Na podłogę. I dopiero do kapcia. A potem do łóżka.. Zarazki wnoszą.... Szok! Tak samo skarpetki upadna bądź ręcznik i to jest "nic" kiedy pielęgniarki przecież biegają między porodówka .. Przychodzą tu różni ludzie. Sprzątaczki.. Ehh 😩😩😩

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Mam tę moc, mam tę moc

Ja nie liczę bo moja mała się ciągle wierci zacznę się niepokoić jak przestanie być taka aktywna

Nawet mi nie mów mam to samo... tym bardziej, że chciałam już zacząć prać ciuszki dla małej bo już przywiozłam wszystko co miałam przywieźć a dziś firany, zasłony, pościel i nasze pranie poszło teraz kto to potem poprasuje

Relax ja stwierdziłam, że do fryzjera pójdę przed chrzcinami jak jeszcze będę miała jakieś włosy na głowie po porodzie

Literki piękne
a co do sweterka wczoraj kupiłam taki sam tylko żółty

Klapki pod prysznic kupiłam dziś w lidlu bo są gumowe za 16,99 zł niby się ogrodowe nazywają, ale będą dobre bo woda z nich będzie wypływać.
A kapcie chyba kupię w pepco bo tam są jakieś za 15 zł to mi potem nie będzie szkoda wyrzucić.

Woreczki na pokarm mam na liście rezerwowej poporodowej na razie nie będę kupować na zapas tak samo jak laktatora itp, to można w każdej chwili kupić, a nigdy nie wiadomo jak to z tym karmieniem będzie
Moja koleżanka nie mogła np karmić bo dziecko ma nietolerancję jakiegoś białka z mleka i musiała karmić od początku modyfikowanym. Więc powstrzymuję się trochę bo nigdy nie wiadomo jak to będzie u mnie
Haha włosy na głowie po porodzie 😂 no tak.. Dobra sugestia. Będę musiała sobie zrobić warkocz, żeby ich nie wyrwać 😂

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Do szpitala mam takie ala crocs'y, uwielbiam w nich chodzić po domu i łatwo je umyć a pod prysznic pewnie wezmę najzwyklejsze japonki które mam na basen ☺

Codziennie mówię że będę robić muffinki i coś ciężko mi z tym szło 😂 dzisiaj już nie wytrzymałam i w przerwie od sprzątania w końcu zrobiłam! Ciekawe czy będą dobre hah!
Załącznik 7015146

Jakie słodkości 😍😍 poproszę dwie! 😀 co mi tam +12,5kg 😂

Stary 2017-04-10, 17:16   #2541
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Zasada trzech 'S' - sex, sprzątanie, schody na przyśpieszenie akcji

Wlasnie mieliśmy celibat od grudnia ale powiedziałam tz ze od środy mozemy troche sie poprzytulać skoro te "jeziora" na łożysku nie rosną :p

Stary 2017-04-10, 17:23   #2542
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Nie dostawałam jesc, bo czekałam na usg. A w razie cc musze byc na czczo. Na usg nic nowego nie powiedzieli, będę leżeć z tydzień a pózniej sie okaże. Plamienie moze byc z łożyska.
Emilka leżę w Bielanskim. Dopiero dostałam obiad, Tz pojechał bo co będzie biedny tu ze mna siedział jak znowu ktg mi podłączyli. Nie wiadomo kiedy przepiszą mnie na inna sale :/
Ale mam banany, kanapki, ciastka i princesse a jutro wpadną rodzice. Spróbuje sie przespać trochę.
Tęsknie za psica i Tz

To oni nie wiedzą skąd ta krew może być tylko dopiero przypuszczają? Na usg tego nie widać?
Trzymaj się Kochana cieplutko. Wszystko na pewno będzie dobrze 😘 szpital z najwyższą referencyjnością?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Magnificence - Ojojoj nie cierpie prasowac pościeli 😀 a mam taką 200x220.
No żółty też był boski ale u Nas już nie było rozmiaru :< więc oczywiście padło na róż. Piąteczka!

Wyszły muffinki jeaaa! 😂 tylko troszkę się przypiekły na górze bo oczywiście zagadałam się z tatą! Ale nie są spalone a w środki mięciutkie. Niektóre mają kostke czekolady w środku. Ale będzie jeeedzone 😍 zapraszam! Idę sprzątać dalej a później biorę się za spaghetti.

Załącznik 7015156

Słyszysz jak mi burczy w brzuchu? 😅 ale bym zjadła ... 😍

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Anita, Gornek, Justyna trzymajcie się! bardzo mocno życzę wam powodzenia

Mohnka gratulacje donoszonej!
Ale Ci maluszek figla zrobił tym wycofaniem ;D

Kurcze czytam was ciągle ale mam dużo rzeczy teraz do zrobienia i trochę mało czasu żeby spokojnie odpisać.

Umyłam łóżeczko, komodę, parapet, kaloryfer, drzwi. Było trochę pyłu od remontu i długo wszystko szło:/ Przełożyłam ubranka. Chyba nie powinnam myć tych drzwi ale liczyć na tż nie mam chyba co za bardzo bo musi też okna umyć, balkon, klatkę schodową. W sobotę wieczorem przyjeżdżają rodzice mężusia. Musi być wszystko gotowe. Ech, liczę że jak teraz się zepniemy to potem będzie większy luz.
Zaraz zabieram się za zamówienia: poduchy do karmienia, rożka, kokona itp.

Po obiedzie zabiorę się za pakowanie torby do szpitala a potem zrobię dwie kolejne szafki w kuchni

No i teraz sobie poczytam co naskrobałyście
Zrobił, zrobił.. 😀 jajcarz prawdziwy.. Ale przytulę jak w końcu zobaczę! On nawet nie wie jak go zasypię miłością 😍

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7274649 6]ja mam papcie od TZ babci robiła na drutach takie wkladane i niestety od spodu robią się już dziurki więc wezme je bo od razu wyrzuce

od dłuższego czasu słyszę strzelanie w brzuchu i non stop jak to słyszę to sprawdzam czy wody nie odchodzą [/QUOTE]
Jakie strzelanie? 😱

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Straszycie Mamuśki tymi plamieniami i skurczami 😉 a ja bym chciała dotrwac do terminu jednak ☺
Pozdrowionka dla dziewczyn w szpitalach, wierzę, że towszystko dla Waszego i maluszków dobra, trzymajcie się jakoś 😘
Mohnka jak juz pisałam jesteś bohaterką naszą, gratki dla Ciebie i Maksia 😘
Esor tak ja też dziś świętują donoszoną 😊
Przepraszam, ale tyle nadrabiam, że nie pamiętam kto pisał o koleżance z nawałem. .. dziewczyny pamiętajcie, że jak nawał jest to odciągnąć tylko odrobinę do poczucia ulgi, im więcej odciągacie tym więcej się wytwarza i to pogarsza sytuację. Napewno nie powinno się z nawalu odciągacie tyle żeby mrozic. ..
Gdzieś mi umknal przepis na mufinki a zjadlabym takie piękne, mogę prosić o link 😍

Skąd Wy bierzecie siły na robienie tego wszystkiego? Ja ledwo ogarniam siebie, synka i gotowanie. Myśl o przeprowadzce mnie przeraża
A nie ma kto Ci pomóc przy przeprowadzce? 😣😞

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Wlasnie dostalam informację, ze mam termin cc na 24.04... 2 tygodnie... 😲😱

Kochanie..za dwa tygodnie to już któraś na pewno będzie rozpakowana (myślę, że ja na pewno) ..😘😘 a to już piękny termin ☺ ciesz się kopniaczkami i rób ostatnie foty!

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Glassball w sumie to fajnie, że wiesz kiedy to będzie, ja już bym mogła a nic poradzić nie mogę 😕

Zastanawialam się czy nie zacząć tak latać po schodach 😅

Nie chodzi o cyfrę na tym monitorku ktg tylko o ten wykres 😀😀
Ja w piątek biegałam jak miałam skurcze, krwawienie .. I co? Zahamowałam 😂😂😂

Stary 2017-04-10, 17:24   #2543
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
To oni nie wiedzą skąd ta krew może być tylko dopiero przypuszczają? Na usg tego nie widać?
Trzymaj się Kochana cieplutko. Wszystko na pewno będzie dobrze szpital z najwyższą referencyjnością?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Słyszysz jak mi burczy w brzuchu? ale bym zjadła ...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Zrobił, zrobił.. jajcarz prawdziwy.. Ale przytulę jak w końcu zobaczę! On nawet nie wie jak go zasypię miłością

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Jakie strzelanie?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

A nie ma kto Ci pomóc przy przeprowadzce?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Kochanie..za dwa tygodnie to już któraś na pewno będzie rozpakowana (myślę, że ja na pewno) .. a to już piękny termin ☺ ciesz się kopniaczkami i rób ostatnie foty!

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Nie chodzi o cyfrę na tym monitorku ktg tylko o ten wykres
Ja w piątek biegałam jak miałam skurcze, krwawienie .. I co? Zahamowałam

Jak by cos strzelało jakies bąbelki czy cos mam tak od 2/3 tygodni :p

Stary 2017-04-10, 17:31   #2544
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:

Spokojnie 😘 wszystko dla Waszego dobra! Mi też skakało i mówili, że dziecko się w kanał rodny układało 😓 a przeszło na drugi dzień. Trzymam kciuki, oby u Ciebie też wróciło do normy. Trzymamy kciuki z Maleństwem za Was! 😘😘😘

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Camomiles - jeszcze spacery i słodycze podobno macica lubi słodkie moja na pewno
Jak to lubi słodkie? Od tego są skurcze? 😂

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7274990 1]Jak by cos strzelało jakies bąbelki czy cos mam tak od 2/3 tygodni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Aaa to ja tak mam na dole, tam gdzie główka i wymyślam sobie, że dzieć może pije i wypluwa wodę 😂😂

Stary 2017-04-10, 17:37   #2545
decorail
Zakorzenienie

Mohnka - mamaginekolog tak mówiła

Effpe - bączki puszcza
Stary 2017-04-10, 17:38   #2546
megan_86
Raczkowanie

Uff, nadrobilam Was. Zagladalam wczoraj wieczorem a tu tyle naprodukowane od tej pory!

Gornek, powodzenia!

U nas dzis pracowity dzien byl. Ze spaniem tez u mnie slabo, polozylam sie kolo polnocy i jak wstalam o 4.30 do wc to juz nie usnelam budzik mialam na 6.30 bo o 8 wizazystka. Potem mielismy sesje brzuszkowa, swietna atmosfera, fajna Pani fotograf, nie moge sie doczekac efektow. Ale sie nagimnastykowalam przy przebieraniu i pozowaniu

A potem pojechalismy odebrac wozek i w tym samym sklepie kupilismy fotelik z baza i materacyk. Po powrocie pobolewal mnie brzuch, wzielam no spe i zdrzemnelam sie troche a TZ poskladal wozek. Wrzucam wiec nareszcie zdjecie naszej bryki Decorail ma identyczny, dobrze pamietam?

Dorzucam jeszcze zdjecie lozeczka z ochraniaczami i kocykiem.
Tak sie ciesze, bo juz praktycznie mamy wszystkie najwazniejsze rzeczy, zostaly jakies duperele.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (78,4 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko.jpg (68,3 KB, 69 załadowań)
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 17:43   #2547
decorail
Zakorzenienie

Megan - tak mamy taki sam jeszcze nie wszystkie funkcje mamy obczajone :P
Stary 2017-04-10, 17:45   #2548
ukrajinka
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7274649 6]ja mam papcie od TZ babci robiła na drutach takie wkladane i niestety od spodu robią się już dziurki więc wezme je bo od razu wyrzuce

od dłuższego czasu słyszę strzelanie w brzuchu i non stop jak to słyszę to sprawdzam czy wody nie odchodzą [/QUOTE]
Tez mam takie strzykanie i mialam w. poprzedniej ciazy, w sumie nie wiem co to, ale kojarzy mi sie ze mlodemu strzykaja kosci 😁
Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Kurde chyba podpaski poporodowe wezmę na porodówkę w papierowej torbie one są tak wielkie, że zawalają mi pół torby do szpitala, a jeszcze nie spakowałam nawet połowy tego co muszę zabrać
oj tak podpaski i pampersy strasznie mi zawalily torbe, mimo ze teoretycznie mialam sie pakowac na 1 dzien

Gornek kciuki zeby wszystko bylo dobrze 😙
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 17:47   #2549
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Spokojnie wszystko dla Waszego dobra! Mi też skakało i mówili, że dziecko się w kanał rodny układało a przeszło na drugi dzień. Trzymam kciuki, oby u Ciebie też wróciło do normy. Trzymamy kciuki z Maleństwem za Was!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Jak to lubi słodkie? Od tego są skurcze?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Aaa to ja tak mam na dole, tam gdzie główka i wymyślam sobie, że dzieć może pije i wypluwa wodę

Cytat:
Mohnka - mamaginekolog tak mówiła

Effpe - bączki puszcza
Hahah mozliwe xd ale czasami to brzmi jak by pękał pęcherz płodowy hahaha :p
Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
Uff, nadrobilam Was. Zagladalam wczoraj wieczorem a tu tyle naprodukowane od tej pory!

Gornek, powodzenia!

U nas dzis pracowity dzien byl. Ze spaniem tez u mnie slabo, polozylam sie kolo polnocy i jak wstalam o 4.30 do wc to juz nie usnelam budzik mialam na 6.30 bo o 8 wizazystka. Potem mielismy sesje brzuszkowa, swietna atmosfera, fajna Pani fotograf, nie moge sie doczekac efektow. Ale sie nagimnastykowalam przy przebieraniu i pozowaniu

A potem pojechalismy odebrac wozek i w tym samym sklepie kupilismy fotelik z baza i materacyk. Po powrocie pobolewal mnie brzuch, wzielam no spe i zdrzemnelam sie troche a TZ poskladal wozek. Wrzucam wiec nareszcie zdjecie naszej bryki Decorail ma identyczny, dobrze pamietam?

Dorzucam jeszcze zdjecie lozeczka z ochraniaczami i kocykiem.

Tak sie ciesze, bo juz praktycznie mamy wszystkie najwazniejsze rzeczy, zostaly jakies duperele.

Piękne
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Tez mam takie strzykanie i mialam w. poprzedniej ciazy, w sumie nie wiem co to, ale kojarzy mi sie ze mlodemu strzykaja kosci

oj tak podpaski i pampersy strasznie mi zawalily torbe, mimo ze teoretycznie mialam sie pakowac na 1 dzien

Gornek kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Czyli nie jestem sama :p

Stary 2017-04-10, 17:54   #2550
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Moja też :P
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości