|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
i za pracę marzeń!!! Jeszcze tylko miesiąc urlopu!!! Jak to przeleciało...---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Majena jestem w szoku, że tacy lekarze nie mają rozumu. Jak można tak powiedzieć kobiecie:-( niestety takich przypadków coraz to więcej:-( ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Iwonia jeszcze raz powiedz mi jaki zamawialas rozmiar attipasow? |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Kocie - gratki! Zdradzisz, czym się będziesz zajmować? |
|
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
Kocie gratulacje!
![]() Majena strasznie mi przykro Jedziemy jutro na wizytę do lekarza rehabilitacji, mam nadzieję że już koniec tych naszych ćwiczeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Monika, wydaje mi się, że Iwonia zamówiła L-kę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie gratulacje !
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Macie pomysł czym zmyć spagetti z krzesełka z ceratka? Cif nie daje rady, w pralce też nie puścilo. Płyn do mycia naczyń też nie. Chyba już nie mam pomysłu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
!Gipsu nie mam. Przez 3 tyg mam przyklejac ten palec do sasiedniego. Musze przyznac, ze po tym jak mi lekarz zrobil ten opartunek to zdecydowanie gorzej mi sie chodzi. W sensie- bardziej bolesnie. Nawet zrobil mi sie siniak nowy ale dwa palce od tego zlamanego. Sama nie wiem czy tak powinno byc. Chcial mi dac 3 tyg L4 ale od dzieci nie ma urlopu . Jednak zaraz mi sie konczy macierzynski , to wtedy wezme to l4.Anika- ja bym chyba nie ryzykowala z ta narkoza... Majena- okrutne traktowanie... brak mi slow. A pomyslec, ze sama chcialam rodzic kolejne dziecko w wieku ok. 35 lat i nie uwazalam siebie wtedy jako takiej starej.. Martunia- a probowalas Elidel ? To nie jesr steryd ale naprawde skuteczny krem! Urlopu do wykorzystania (zalegly + biezacy ) mam prawie 80 dni ! Zamierzam isc na wychowawczy do konca roku. Czy ktoras z Was idzie na wychowawczy ??
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja prawdopodobnie wybieram się na wychowawczy, ale jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Annika ja chyba na twoim miejscu też nie zgodziła się na badanie laparoskopem, skoro i tak nic się z tym nie robi a może samo minie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Kocie gratuluję nowej pracy. Ile godzin dziennie będziesz poza domem? Będziecię mogli pracować zmianowo z mężem czy mały idzie do żłobka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Rzucam wyuczony zawód, będę zajmować się archiwum i częściowo sekretariatem. Może same zadania nie są "pracą marzeń", ale warunki na jakich mam pracować już tak
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Tak się składa, że będę pracować w tej samej firmie co mąż, więc będziemy jeździć i wracać razem. Godziny 7-15, dojazd to ok 30 min, ale jak będzie niedługo obwodnica to czas się skróci do ok 20 min. Z młodym chce zostać moja mama, Wojtul ją uwielbia więc chyba sobie poradzi, najważniejsze, żeby szynę zakładała. |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Majena przykro mi.
Anika ja bym chyba nie zdecydowała się na narkozę.Nie wiem,naprawdę ciężka decyzja. Kocie gratuluję no i trzymam kciuki Ja urlopów żadnych już nie mam.Po prostu szukam pracy od zera i nie jest łatwo niestety. Plan jest taki by sierpień wrzesien zacząć już prace ale zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie super godziny pracy- jednak dużo czasu zostaje dla dziecka. Ostatnio u kogoś na instagramie widziałam dietę pudelkowa- przygotowane domowe jedzenie na 7 dni dla 2 osób osobno w pojemnikach i mrożone porcje. Ja akurat nie lubię mrożonych ale może dla kogoś z was ten pomysł się przyda? Były to gotowe obiady czyli np ryż mięso i warzywa
|
|
|
#1635 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Kocie - no i fajnie! Anika - nie wiem, co bym zrobiła na waszym miejscu.. dawaj znać, co u Was w tej sprawie słychać. |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam tego posta kupkowego u hafiji- nie polecam ale wiem że u nas była napewno alergia
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Kocie, samego stanowiska nie zazdroszczę, ale ogólnie gratuluję ja przez 6 lat prowadzilam biuro, robiłam wszystko począwszy od parzenia kawy, archiwizacji dokumentów po drobne tematy księgowe a jak przyszło co do czego to byłam dla szefostwa tylko sekretarką![]() Konsternacja, ja też idę na wychowawczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Heja
Kocie gratki za pracę, pamiętam jak pisałaś że zależało Ci na tej pracy ![]() A ja sobie wymyśliłam że zmieniam image pokoju/sypialni, i wymieniam meble z ciemnych na białe. Wystawiłam na sprzedaż ciemne łóżeczko Zuzi, dzisiaj facet kupił i tym sposobem Zuzia została bez wyrka i będzie spała z nami mam nadzieję do końca miesiąca kupić jej białe łóżeczko.Mia, moja Zuzia też bosostopa butki dostanie jak zacznie coś dreptać.Słucham właśnie zapowiedź pogody na święta, zapowiadają spore ochłodzenie, no czemu mnie to nie dziwi. Przecież w ostatnich latach święta Wielkanocne bez śniegu to nie święta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Ja chyba mam na to receptę ale dawno po terminie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem tylko czemu u nas wszyscy lekarze wolą od razu dawać sterydy. No niestety choćby Wielkanoc była w pełni wiosny pod koniec kwietnia to i tak musi być zimna:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Konsternacja, ja mam coś ponad 50 dni urlopu, planuję powrót dom pracy Od października, więc będę szła na jakieś 2,5 miesiąca na wychowawczy ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Kocie, gratuluję. K. Za tydzień zaczyna nową pracę, też u mnie w firmie, więc jeśli uda się dostać żłobek na który się czaimy, to będziemy we troje jeździć w to samo miejsce i wracać wszyscy razem. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Bona, chwal się efektami domowych rewolucji ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Dagg, mam nadzieję że was to świństwo nie dotknie, bo to dużo cierpienia malucha i pracy mamy ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Dzustam, dziękuję, nawet nie znałam takich niusow dotyczących glutenu.
|
|
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja muszę ogarnąć temat w przyszłym tygodniu. Zamierzam wykorzystać urlop a później iść na wychowawczy. Planuję na dwa lata, ale w międzyczasie chciałabym rozejrzeć się za nową pracą, bliżej domu. Jak coś się trafi fajnego wcześniej to skrócę wychowawczy
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile bierzecie tego wychowawczego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak kiedyś pisałam- ja nie mogę wziąć wychowawczego. Z racji tego ominął nas też żłobek unijny bezpłatny. Do pracy wracam w lipcu...
Dzustam na liszajki koleżanka poleciła mi balsam PHYSIOGEL. jest na Gemini. Jej synkowi pomógł. Mam w planach zakupić. Misia mi znowu zwymiotowala z rana...ludze się, że to zeby... Konsternacja współczuję kontuzji 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest mi cholernie przykro za to jak mnie oceniacie Mona tak, lubię iść pod wiatr szczególnie kosztem dziecka. Ale to już chyba ustalilas poprzednim razem.. . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
Martunia współczuję Tobie serio.
Mam nadzieję, że szybko przyjdzie poprawa i znajdziecie lekarstwo. 3mam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli emolienty Wam szkodzą to spróbuj może w drugą stronę- posmaruj kilka razy to tanno hermal żeby to wysuszyć. Ja policzki najpierw tym smaruję a potem nawilżam. Ale jeśli byłoby to LZS a nie AZS to wysuszanie znacznie pomagać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Znaleźliśmy ładny zestaw za 100zł, mąż pojechał obejrzeć i wziął ubrania na wymiar (nie chcieliśmy młodego ciągać - jechać o 17 na drugi koniec miasta i z powrotem to by była masakra). Zestaw wystawiony jako stan idealny, raz noszone itp, mąż ogląda i wszystko super, tylko spodnie i koszula odbarwiły się po praniu (wyglądają jak zafarbowane od kurtki). Ludziom zrobiło się tak głupio, że całość (kurtka, sweterek, spodnie, koszula, muszka, buty i czapka) odsprzedali za 30zł
zaczynam w zasadzie zaraz po macierzyńskim, 8 maja. Z jednej strony super będzie pójść do ludzi ale z drugiej trochę mi szkoda tego bąbla zostawiać, bo taki już fajny i kumaty. Ale powtarzam sobie, że robię to przede wszystkim dla niego. Nie ma co się oszukiwać - zarobię więcej niż zarabiałam i dzięki temu na luzie damy radę opłacać mu wizyty czy badania prywatnie i bez spiny, żeby przed końcem miesiąca przypadkiem nie wypadł jakiś dodatkowy wydatek bo będzie kiepsko.
i za pracę marzeń!!! Jeszcze tylko miesiąc urlopu!!! Jak to przeleciało...

TEN dzień: 09.08.2014