|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
Ja po godzinie 18-19 już nic nie jem tylko piję wodę, nawet specjalnie głodu nie czuję..
|
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
jak to jaka mojich produktów
ponoc jest rewelacyjna, można ja dodawac do sosów itp. i do picia jest buziaki
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
jejj... nie ma to jak mieszkać dwa tygodnie u kuzynki, ktora nie ma internetu ani wagi.. jak ja tu jestem teraz w tyle.. ; ( dopiero teraz dorwałam się do komputera w szkole, a jutro to nie będzie możliwe, więc już uprzedzam, że wagi nie podam.
obiecuję, że się poprawię od środy.. swoją drogą, widzę, że bardzo dobrze Wam idzie. )lesyeux - gratulacje. ;* 20kg w 2 miesiące to fenomenalny wynik.
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeść się powinno 2-3 godziny przed spaniem |
|
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
A co tu tak cicho? Mnie dopadła choroba, najpierw były czste posiedzenia w Wc, a teraz zaniemłówiłam. Mój M pewnie się ucieszy, ale w mojej pracy to trgedia. Niestety nie ma to iększego wpływu na moj apetyt, a szkoda...
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłam ze szkoły i odpoczywam.. i psychicznie i fizycznie.
|
|
|
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
Pimach, zdrówka!
Kurczę, za dużo dzisiaj zjadłam na raz... dwa jabłuszka i rybe + ziemniaki + surówka. Zaraz pójdę poćwiczyć w poczerkaniu na `pierwszą miłość`. ![]() W ogóle to mi jakoś smutno.
|
|
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam!!!
Piszę po raz pierwszy... choruje na niedoczynność tarczycy,dla niewtajemniczonych dodam ze jednym z największych objawów jest nadmierne tycie. I tak,przez 4 lata przytyłam 35 kg cały czas łudziłam sie że jak się lecze to waga mi kiedyś zjedzie ale nic z tego...Postanowiłam wziąć się ostro za siebie i zrobić coś by polepszyć konfort życia,bo ze 102kg... ciężko mi ![]() Będziecie mnie wspierać??? może jakieś konkretne rady??? POZDRAWIAM!!! |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem nowa w tym wątku
.Chcę schudnąc akurat 10 kg. Mam nadzieje, że wytrwam .
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że na początek powinnaś się zapoznać z tymi linkami: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 w razie jakichkolwiek wątpliwości - pytaj, mam nadzieję, że będę w stanie Ci pomóc na początek powinnaś powolutku, spokojnie się odchudzać.żadnych głodówek ani, nic takiego my tu nie chcemy. zdrowo i z cierpliwościa. życzę powodzenia w osiągnięcie wymarzonego celu mogłabyś jeszcze podać wiek/wzrost/cel? Cytat:
jakaś konkretna dieta? |
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ale nie znam nazwy. Mama mi ją gdzieś znalazła i obie ją stosujemy
.Stosowałam też dietę South Beach. W 1. etapie schudłam 3.5 kg. Później nadeszły święta i rodzice kazali mi jeśc normalnie ale z umiarem. Zaprzepaściłam wtedy 1kg. W 2. etapie trochę się zaniedbałam bo jadłam normalnie tyle, że bez ziemniaków, białego pieczywa i słodyczy. Teraz ważę 63 kg przy wzroście 168 cm. Mój cel to 53kg . Dzisiaj był mój pierwszy dzień diety. Na śniadanie wypiłam tylko kawę zbożową bo zaspałam do szkoły i musiałam się spieszyc. Na obiad miałam 2 jajka na miękko + pomidor. A na kolację pierś z kurczaka z sałatą.
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. A wg Ciebie mój dzisiejszy jadłospis wygląda na tę dietę?
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek, Ajalubieswojeoczy - trzymajmy się razem, a na pewno niedługo dojdziemy do upragnionej wagi! Ściskam mocno!
Marzeniatko - po prostu załapałam swego rodzaju dołka...
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Marzeniatko,Marashi...
Dzięki za zainteresowanie Jest mi naprawde ciężko i wiem że będzie mi trudniej od Was schudnąć ze względu na to że biore leki hormonalne które nie sprzyjają zzucaniu wagi ![]() MCo do wieku mam 24 lata,177 cm wzrostu i nie marze nawet o tym by wrócic do mojej starej wagi przed choroba tj.65-70 kg. ale chociaż na początek te 80 pare... fajnie by było... ach...rozmarzyłam sie ![]() powodzenia dziewczyny a te linki obskocze tak za godzinke ... dzięki |
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 taczki piasku wystarczą na zasypanie dołka? nie załamujemy się nie ma takiego powodu na świecie, który spowodowałby u Ciebie smutek na twarzy, przecież świat jest piękny ![]() głowa do góry i usmiech banana Cytat:
![]() a w planach jakieś ćwiczenia? bo wiesz, przy odchudzaniu najważniejsze jest, aby sobie rozkręcić metabolizm wtedy się łatwiej chudnie.i będzie dobrze, zobaczysz! jeszcze taka laska będziesz, że wszystkim kapcie pospadają z nóg. |
||
|
|
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ZJADŁAŚ TYLKO TO PRZEZ CAŁY DZIEŃ??!!??!!
|
|
#1008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Marzeniatko, a zapodasz swoje imię? ;> Co do zakopywania dołka ... byś musiała przyjechać do mnie z koparą pełną czkolady na pocieszenie, hehe. A świat czasami piekny niestety nie jest... Dziękuję. |
|
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
No Marzeniatko widzę że umiesz rozweselić ale z tymi kapciami to bym nie przesadzała
![]() Oczywiście że ćwiczenia to podstawa... kupiłam sobie rowerek stacjonarny i zasówam na nim do upadłego,oprócz tego basen,basen i jeszcze raz basen...(mam gratisowo,kumpela pracuje )odstawiłam słodycze,fast foody i wprowadziłam sobie dietke narazie 1200 kcal... jak myślisz na początek wystarczy??? O żadnym innym sporcie nie ma mowy bo przez tarczyce wymiekam po 5 min,a w wodzie to tak sie nie da odczuć... |
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po loginie się łatwo domyśleć Marzenka jestem a Ty? Wy? ![]() z czekoladą nie przyjadę, nu-nu ![]() ![]() nie grzeczna dziewczynka, nawet nie myślimy o czekoladzie co najwyżej o owsiance ^^ ale wiesz, jak ma się doła, to trzeba rozmawiać ^^ 'dziabnij' tam jakąś przyjaciółkę na gadu i się wygadaj xD i pamiętaj, że dużo masz i nie warto się przejmować
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
gosiaczek010, witaj. Cos wiem o gubieniu wagi nabytej podczas terapii hormonalnej... Niestety... Mam po tym 8 kg na plusie i za ch... nie moge tego ruszyć. Co spadnie odrobine, to za chwile wróci. Obecnie ciesze sie, że tendencja zwyzkowa zostala zatrzymana.
AJaLubieSwojeOczy, kiepsko to wyglada. Mam na mysli Twój jadlospis. Gdzie tam sa jakieś wegle i NNKT? |
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możę tak 1200-1400 kcal? bo wiesz, przesadzić w drugę stronę to nie ma co ![]() bo w efekcie gdzieś zasłabniesz, osłabniesz na siłach, będziesz blada, zaczną wypadać włosy itp. więc przyszłość nie fajna jeżeli sobie duzo pływasz i jeżdzis na tym rowerku, to oczywiście nie katujemy się żadnymi strasznymi dietami! tylko jemy racjonalnie i tyle, aby nie chodzić głodnym, bo jak ktoś jest głodny, to o czym myśli? o jedzeniu. no własnie, a my chcemy przede wszystkim ZDROWO schudnąć. musisz pamiętać o podstawowej zasadzie. w ciągu dnia jemy WĘGLOWODANY i inne tłuszcze, cukry, białka itp. a wieczorkiem ograniczamy się do BIAŁKA! w dietach ponadto baaardzo ważna jest systematyczność. ćwicząc i jedząc posiłki o ściśle umownych porach, doprawadzi, że poprawi Ci się przemiana materii przy odchudzaniu, trzeba tez uważać z owocami, bo one posiadają w sobie - fruktozę, czyli cukry, a zbyt duzo cukrów nie jest korzystne.na 'podkręcenie' przemiany materii polecam jabłka i grejpfruty ![]() i zapominamy o micie, że jemy do 18 jemy do 2-3 godzin przed spaniem, a nie o 18. pf! i przede wszystkim unikalny przepis diety cud: 1. garść cierpliwości 2. łyżka wytrwałości 3. szklanka systematyczności 4. łyżeczka dystansu i szczypta humoru
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Marzenko, ja mam na imię Gosia.
Już się wygadałam kumpeli i ta tylko drgawek od tego dostała. Ale czekoladkę i tak bym zjadła, mmm. Owsianka w ogóle dobra? Z czym ją jesz? ;> |
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami dodaje różne owoce. |
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
A jakieś placki owsiane?
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
placki owsiane.. placki owsiane.. czekaj, czekaj. myślę. nie jadam takiego. i nie mam pomysłu. ![]() ale znalazłam ciekawy wątek ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67825 - dania dietetyczne.
|
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
gosiaczek010, witaj. Cos wiem o gubieniu wagi nabytej podczas terapii hormonalnej... Niestety... Mam po tym 8 kg na plusie i za ch... nie moge tego ruszyć. Co spadnie odrobine, to za chwile wróci. Obecnie ciesze sie, że tendencja zwyzkowa zostala zatrzymana.
Pimach nie możesz sie porównywać do mnie,ja na hormonach przytyłam 35 kg. Marzeniatko,ale obszernie napisałas... dzięki za uwagę... ide na rowerek
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio, miłego pedałowania życzę
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A co do jadłospisu, napiszę Ci tygodniowy jadłospis mojej 'byłej' diety. Poniedziałek Śniadanie: kawa Obiad: 2 jajka, pomidor Kolacja: pierś z kurczaka, sałata Wtorek Śniadanie: kawa, suchar Obiad: pierś z kurczaka, sałata Kolacja: szynka, jogurt naturalny Środa Śniadanie: kawa, suchar Obiad: pomarańcza, jabłko, pomidor Kolacja: 2 jajka, szynka, sałata Czwartek Śniadanie: kawa Obiad: ser biały, marchewka, jabłko Kolacja: jogurt naturalny, jabłko Piątek Śniadanie: marchewka, cytryna Obiad: ryba gotowana, pomarańcza Kolacja: pierś z kurczaka, sałata Sobota Śniadanie: kawa, suchar Obiad: 1/2 kurczaka Kolacja: 2 marchewki, 2 jajka Niedziela Śniadanie: herbata Obiad: mięso, jabłko Kolacja: normalna Doradziłybyście mi jakąs skuteczną i zdrową dietę?
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłabyś w połowie jej, ze zmęczenia, zasłabłabyś, zemdlała, albo co gorsza.. jeżeli, stać Cie na takie wyrzeczenia, jakie się zdecydowałaś w tej diecie, to myślę, że mogłabyś spróbować z South Beach http://southbeach.c10.pl/ ja jestem na tej diecie, 9 dzień bodajże i podobno schudłam, sporo, bo z kim się nie widzę, kto nie widuje mnie co dzień to jest 'boże! co się stało, jak schudłaś' albo "jak zmizerniałaś" haha. mi się to podoba, nie ukrywam ![]() spójrz sobie w tego linka i powiedz czy Ci się ta dieta podoba, jak tak to będę Cie dalej kierować, bo ja się 'wychowuje' na takim jednym wątku z South Beach i tam się dokształcam, więc już sporo wiem. Mniej więcej Ci powiem co jem i w ogóle. ;] póki co marzenka idzie lulu, bo zaraz przyrąbie głową w klawiaturę :P dobranoc kochane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

wystarczy Marzena 

cały czas łudziłam sie że jak się lecze to waga mi kiedyś zjedzie ale nic z tego...
.