|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na pewno kupię inhalator, ale to na spokojnie po porodzie. Nam w domu niby nawilżacz nie potrzebny, przynajmniej dla nas dorosłych, zobaczymy jak to będzie przy dziecku kiedy nie będziemy spać w lodówce przy uchylonym oknie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7275660 1]Dla niemowlaka inhalator? Nie wiem, albo jestem staroświecka albo nie rozumiem istoty jego działania.[/QUOTE]
Poczytaj, może zrozumiesz 😉 albo jak ci dziecko zachoruje i lekarz każe udrazniac nos 😉 ja inhalatora nie mam, ale nawilżam wtedy caly pokoj, a do nawilzacza dodaje krople olbas Oil. Myślę, że mój Leoś jest mi za to wdzieczny 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Rozeznanie
|
Moze glupie pytanie zadam ale czy ten inhalator wygląda jak dla dorosłego? Fajna sprawa wydaje mi się
![]() Mi ostatnio kolezanka polecila cos takiego https://naszsmyk.pl/pl/p/Haxe-Aspira...Fc_KsgodFNgL5Q Podobno dobrze ciągnie no i odkurzacza nie trzeba miec na wierzchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
A Adatka, to kobieta na medal 😉 tyle problemów, a wieczny banan na buzi 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Arelta ona nie jest az taka zla no ale.. Ma swoje muki i zagrania.. Raz jest spoko..a raz wydaje mi się falszywa..kuzynki meza tez tak twierdza a troszke dluzej ja znaja...niewiem..lubie ja a zarazem jej zachowanie mnie denerwuje..duzo by to mozna bylo opisywac sytuacji sprzecznych..
Szczerbata zuzia jest z nami ale raczej na grupie fb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4214 |
Rozeznanie
|
Kacperkova a wlaśnie korzystajac z okazji nie moglabys sprobowac dostac sie do endo na nfz? Ja czekalam dwa lata na termin ktory mi ciagle przekladano chodzac przy okazji prywatnie. 100 zl za wizyte na ktorej tylko recepty dostawalam na lekarstwo za niecale 10 zl, zero jakichkolwiek badan. W lutym poszlam do przychodni zrobic afere o te przesuwane terminy na nfz i okazalo sie ze skierowanie zaginelo. Dluga historia, kontakty z rzecznikiem praw pacjenta itd.. do rzeczy rodzinny wypisał mi nowe skierowanie, poszlam do innej przychodni i zgodnie z prawem w ciagu tygodnia zostalam przyjęta. Ja nie jestem za oszczedzaniem na swoim zdrowiu, zazwyczaj do lekarzy chodze prywatnie ale uwazam ze skoro sie nalezy to czemu mam nie skorzystac. Tym bardziej ze ta wizyta na nfz była 100 razy lepsza niz prywatnie. Zostalam zbadana i recznie i usg zrobila. A nie tylko recepta, stowka i do widzenia. Wiesz to na przyszłość już bedzie takie zaplecze jak bedziesz potrzebowac konsultacji a w ciazy juz nie bedziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Moja mnie tez drazni swoim gadaniem. I najwazniejsze- mojego męża tez! 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na zakończenie dnia to wam powiem, że zadzwoniła do mnie pani dyrektor z naszego przedszkola i, uwaga, okazało się, że zostało jedno, ostatnie, dwudzieste miejsce na rok 2018/2019 ![]() ![]() ![]() A chwilę po tym wzruszeniu pomyślałam: o Boże, jak to dobrze, że nie jestem z Łodzi... tam bym na pewno była dawno pod kreska, na liście rezerwowej ![]() Kurtyna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |||||
Wtajemniczenie
|
Mam dwie - jedna 75x75, druga 120x120 - takie do otulania bardziej
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7274985 1]Jak zmienialiśmy pralkę - wybraliśmy specjalnie taką do 7 kg wsadu. Bo 5 kg na rodzinę to mało. Fakt, my mamy naprawdę mało ubranek w rozmiarze 56, 62. A chyba popiorę wszystkie, nawet te 74 i 78, tylko prasować będę te które idą najpierw. Jak piorę pościel to do tej pralki wchodzą mi dwa pełne komplety pościeli i jeszcze mam miejsce. Pralka nazywa się BEKO.[/QUOTE] Wiesz co to chyba kwestia przyzwyczajenia. Fakt przydałaby się większa pralka na cięższe gabaryty - typu koce, pościele itd., ale my jakoś sobie radzimy, mamy jedną na 5 osób i ona nie chodzi częściej jak 2-3 razy w tygodniu. Ja nastawiam swoje pranie raz na 3 tygodnie, mój mąż podobnie. Najczęściej pierze tata swoje koszule do pracy, ale to raz na tydzień. Nie wiem, ale spokojnie tak jak u nas 5 osobowa rodzina korzysta z jednej pralki i ta pralka i tak częściej stoi pusta niż pełna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A prasowanie to w sumie lubiłam zawsze, to chyba jedyna taka domowa czynność którą w miarę lubię ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Rozeznanie
|
Ja mam inhalator "Dignosis" przy naszej astmatyczce używany Bardzo często i działa na medal. Bardzo polecam.
Nawilżacz też mamy - nie pamiętam jakiej firmy , ale fajnie jak ma opcję jonizacji (Oczyszczania powietrza) . My używamy regularnie - mam wrażenie , że mniej kurzu się zbiera w domu. Miesliśmy ograniczony budżet i wybraliśmy taki na zimną mgiełkę- podobno mniej prądu zużywa a są tez takie fajne hybrydy co mogą służyć do aromaterapii- do mojego nie powinno się dodawać olejków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i witam nową mamusie ![]() Nieźle musiałaś przewertować nasz wątek, podziwiam, że Ci się chciało ![]() Piękne imię dla córeczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Rozeznanie
|
A co do obrażania się to moja teściowa jest mistrzem 😁 ona jest pokłócona z całą swoją rodziną- siostrami męża i swoją w siostrą. Dla mnie to niesamowite. Rodzeństwo mojej mamy jest bardzo blisko. Codziennie do siebie dzwonią- ja z moimi siostrami ciotecznymi jestem bardzo blisko. Dla mnie rodzina to więcej niż przyjaciele. W najgorszej sytuacji mogę na nich liczyć oni na mnie. Z rodziną mojego taty jest trochę inaczej, bo mój tata szybko umarł a mama jakoś nigdy nie była takim pełnowartościowym członkiem rodziny, ale nikt się ze sobą nie kłóci. Nie obraża.
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Która z Was pisała o książce "Poród naturalny "?? Bardzo bym chciała to przeczytać ale nigdzie nie ma tej książki... Mi znajoma opowiadała o hypnobirthing i sobie będę chyba medytowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Arleta, haha gratuluję miejsca w przedszkolu. No rozbawiłaś mnie z rana ![]() Śnił mi się Tymek. Był śliczny, miał długie i gęste włosy po mnie, średni blond. Był już taki duży, rozmawiał ze mną. Taki sam cwaniak w gadce jak jego starsza siostra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Konto usunięte
|
Witajcie z rana. Jestem zaskoczona że dziś obudziło mnie słońce. Właśnie wstałam. Po raz pierwszy się wyspałam.
![]() Zaraz śniadanko, potem pewnie obejrzę pytanie na śniadanie i może poprasuję ciuszki, choć nigdy nie prasowałam oglądając TV. Może spróbuję tego sposobu od was. Ja dziś idę jeszcze do ogólnego, zapiszę się - przynajmniej spróbuję dostać skierowanie do endo na NFZ - będzie jak znalazł po porodzie - to zrobię kontrolę. I tak się czeka i tak. Mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia - 18.04, czyli zaraz po świętach. Jestem bardzo ciekawa jak będzie. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-11 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana spod laboratorium
![]() Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze się najwięcej burzą faceci. I to nie jakieś dziadki tylko tacy około 40-45 lat. Tradycyjnie jak co badanie zajęłam sobie kolejkę di rejestracji i do laboratorium a taki jeden do mnie z mordą wyleciał że tak się nir robi, że kto to widział tak zajmować itp. Ale najlepsze jest to ze i tak bym była za nim to nic na tym nie traci :/ powiedziałam mu że mi przykro że nie dorósł do życia w społeczeństwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
Hej
Ależ jest mi niedobrze, w nocy mdłości mnie budziły, wczoraj korzystając z okazji, że Kacper u babci zjedliśmy trochę niezdrowego jedzenia i pewnie przez to. Mąż poszedł do pracy, a ja zostałam sama, tak mi tęskno za kacperkiem, ciekawe jak spał, wczoraj po drodze do lumpka zaszłam na plac zabaw na plotki, wyjście bez Kacpra to jak bez ręki, tak dziwnie jakoś, cały czas brakuje mi czegoś. Dzisiaj jeszcze pójdziemy na sr i jedziemy do niego ;-) Mój gin zaczyna przyjmować po 11, obowiązuje kolejka według tego kto pierwszy przyszedł, nawet jak byłam w przychodni na 10, to i tak byłam szósta czy siódma, ja nie wiem od której kobietki już tam czatuja, ale w kolejce zawsze sobie z kimś pogadam i jest fajnie ;-) U nas deszcz, a moja parasolka chyba została w samochodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4229 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276341 6]Jelonek ty masz rude naturalne włosy? - jejku jak ja ci zazdroszczę - jeśli to nie było w śnie oczywiście.[/QUOTE]
Nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.