Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-10, 21:00   #4201
daiquiricubano
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Witam mamusie! Mam nadzieję że przygarniecie mnie jeszcze na te dwa miesiące... pisalam na początku ale z powodu pracy nie miałam czasu czytać i pisać regularnie. Właśnie dziś skończyła nadrabiać i w końcu postanowiłam się odezwać ;-) jesteście naprawdę super laski i mega skarbnica wiedzy dla mnie! W moim brzuszku siedzi Ola, wymarzony Skarbek na którego czekałam 5 lat. Dzis miałam wizytę, "Malenstwo" waży 1700 g głową w dół, jestem w 31 tygodniu, szyjka zamknięta,3cm więc wydaje się być wszystko w porządku
Witajcie duża ta Twoja Ola 😍 ehh, ale nam rosną dzieciaki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:01   #4202
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
kupiliśmy jakoś jak młody miał 1,5 roku i żałuję że tak późno, 2 dni inhalacji i już widać ogromną poprawę
https://medel.pl/inhalator-family

tej zimy kupiłam nawilżacz i też żałuje że nie wcześniej
my mamy ogrzewanie podłogowe więc powietrze w okresie grzewczym jest wyjątkowo suche
http://www.eldom.eu/produkt/nawilzacz-nu5-eldom
Dzięki😘

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:02   #4203
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Jest jeszcze jeden powód, dla którego postanowiłam się odezwać w związku z Wasza niedawną dyskusją dotyczącą wagi dzidziusia. Mojemu ginowi urodziła się niedawno córeczka. W terminie, ważyła 2200 g. Juz drugi tydzień leży w szpitalu bo, jak to nam wytłumaczył, dzieci z tak niską wagą nie potrafią regulować temperatury i musi być dogrzewana oraz przybrać trochę aby zacząć normalnie funkcjonować na zewnątrz. Nie rozumiem jak ktoś może życzyc czegoś takiego własnemu dziecku.
juz cie lubie 😉😎

Stary 2017-04-10, 21:02   #4204
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Moniamm witamy

Dziewczyny idę rano robić TSH powiedzcie mi, mam po wstaniu brać leki czy dopiero po pobraniu?

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Po pobraniu sobie wez, one tak szybko nie zaczynaja dzialac ale lepiej nie zaburzac wyniku

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-04-10, 21:03   #4205
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej😉 kolejna monika😁😁😁
Rozgosc się

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Wystarczy ze jutro bedziesz na czczo. Nic nie wyjdzie😉

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Juz Cie lubie 👏

Ozesz ty! Ja nadrabiam, patrzę, a tu Monia mi z ust moje słowa wyjmuje

Stary 2017-04-10, 21:06   #4206
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Ozesz ty! Ja nadrabiam, patrzę, a tu Monia mi z ust moje słowa wyjmuje

Haha😁 bo w tej sytuacji tylko jedno przychodzi do glowy😁

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-04-10, 21:07   #4207
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko😁
Macie moze inhalator? Jakiej firmy? Co polecacie?
Ahaa i nawilzacz powietrza, bo tez sie przymierzam do zakupu😉

Inhalatora u mnie nie znajdziesz, ale mam jakiś nawilzacz. Kupiony dawno temu, nie pamiętam firmy, stoi u młodego w pokoju, woec teraz nie podejrze, ale to nawilzacz elektroniczny, z różnymi programami i innymi ☠☠☠☠☠☠☠etami. Mamy go na długo przed pierwszą ciaza, kupiony ot tak dla nas, bo nie wyobrażam sobie nie nawilzac mieszkania, zwłaszcza zimą jak zdarza się któremuś z nas katar czy kaszel, to do środka wkrapiam parę kropel olbas Oil (uwielbiam zapach!) I juz samo to super ułatwia oddychanie

Stary 2017-04-10, 21:08   #4208
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Nie mam ale mam na liście do kupienia. Może nie koniecznie przed porodem ale na pewno będę chciała kiedyś kupić.
O inhalatorze mój mąż nawet mówił ostatnio bo budzimy się z suchymi nosami. Co dziwne dopiero teraz a przecież sezon grzewczy zakończony

Nie pokrecilas. Dlatego właśnie warto zainwestować bo bez mocnych leków można pozbyć się choroby szybko

Jedzenie nie wpływa bezpośrednio na składniki krwi (w tak krótkim okresie czasu)
Ciekawostka- dowiedziałam się na sr że nie trzeba morfologii robić na czczo. W ogóle z klasycznych badań ciążowych tylko glukoza jest na czczo. Powiedziała położna że to masakra że się ciężarne tak męczy bo nie powinny wychodzić z domu bez jedzenia. A personel niedoinformowany. Ja już nie będę robić na czczo.

Tez słyszałam że niby nie trzeba być na czczo. Ja i tak nie jem bo to dla mnie za wcześnie - wstaje o 6, ubieram się i koło 7 juz jestem w przychodni. Śniadanie jem jakoś godzinę po wstaniu, wcześniej nie ma szans żebym coś w siebie wmusila, rośnie mi w ustach i koniec.

Ja na pewno kupię inhalator, ale to na spokojnie po porodzie.
Nam w domu niby nawilżacz nie potrzebny, przynajmniej dla nas dorosłych, zobaczymy jak to będzie przy dziecku kiedy nie będziemy spać w lodówce przy uchylonym okniewtedy to chyba się przyda

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:11   #4209
daiquiricubano
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7275660 1]Dla niemowlaka inhalator? Nie wiem, albo jestem staroświecka albo nie rozumiem istoty jego działania.[/QUOTE]
Poczytaj, może zrozumiesz 😉 albo jak ci dziecko zachoruje i lekarz każe udrazniac nos 😉 ja inhalatora nie mam, ale nawilżam wtedy caly pokoj, a do nawilzacza dodaje krople olbas Oil. Myślę, że mój Leoś jest mi za to wdzieczny 😊

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Nam się bardzo przydaje przy katarku, wszyscy znajomi też polecają, sól fizjologiczna i już nosek czysty ;-)
My mamy tej samej firmy co termometr, nie pamiętam teraz nazwy :-( microfile chyba kurde, wyleciało mi z glowy, :-(

Mąż wydrukował mi wyniki moczu i tsh. I wszystko super, mocz czysiutki, ostatnio miałam bakterie, więc trochę się bałam, ale super. TSH znowu niskie, także super, po świętach idę do mojego Endo ;-) w pierwszej ciąży co miesiąc u niego byłam a teraz tak rzadko chodzę, że już się stęskniłam ;-) tylko te 110 za wizyte, ale najważniejsze zdrowie kropka.

Jutro wizyta będę prosić o kciuki ;-)

Witaj Monika ;-)

Będziemy trzymać z całych sił! O której wizytujesz?

Stary 2017-04-10, 21:13   #4210
moniamm
Rozeznanie

Moze glupie pytanie zadam ale czy ten inhalator wygląda jak dla dorosłego? Fajna sprawa wydaje mi się

Mi ostatnio kolezanka polecila cos takiego https://naszsmyk.pl/pl/p/Haxe-Aspira...Fc_KsgodFNgL5Q

Podobno dobrze ciągnie no i odkurzacza nie trzeba miec na wierzchu
moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:20   #4211
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Nie moge Was cytowac.. polaczenie mojego tabletu i wizazu to porazka... termin wedlug om mam na 19 ale z usg od poczatku mi wychodzi 8-9 wiec jakos bliższa jestem temu terminowi Monia musi byc! U mnie ja nie mialam juz nadziei, maz ciagle powtarzal ze w koncu sie uda i mnie tym denerwowal. Balam sie ze jesli jednak sie nie uda to nasze malzenstwo sie rozpadnie skoro on tak bardzo chce dziecka a ja juz naprawde zaczelam sie godzic z mysla ze nigdy mama nie bede. Rozmawialismy o adopcji. I tu nagle w miesiac po naszej 5 rocznicy slubu sie udalo dodam tylko ze oprocz moich (ale niewielkich) problemow z tarczyca wszystko wydawalo sie byc w porzadku i to mnie jeszcze bardziej dolowalo
Masz racje, nie ma teraz co rozpamietywac 😊 wydarzył się Wam maly-wielki cud i juz nic i nikt tego nie zmieni 😊 rozwiązanie juz niedaleko i nic złego nie może się stać

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Jeszcze jedno chcialabym napisac zanim pojde spać. Adatka! Jestes taka dzielna kobieta, bardzo Cie podziwiam i trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo.. nigdy nie stracilam dziecka a Ty masz juz tyle aniolkow ale wiem co to za bol bo przezywalam go z moja bratowa kiedy poronila dwie ciąże. Szczegolnie trzymam kciuki za Cb bo naprawde swoja siła imponujesz pewnie nie tylko mi. Zycze Ci dużo zdrowka! :-*

Nie wiewiem ktos co sie dzieje z SzczerbataZuzia? Dawno jej nie bylo... uwielbiam jej poczucie humoru mam nadzieje ze wszystko w porzadku.

W ogole niektore z Was borykaja sie z takimi problemami, daja radę z malymi dziecmi u boku, ogarniaja domy i wyprawki jednoczesnie dbajac o siebie ze naprawde podziwiam! Jestescie super mamusie!

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Tunia zdecydowanie po pobraniu

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Jelonek dziekuje za rade, pobawie sie jutro ;-) przy czytaniu bylo spoko ale pisanie to juz maskara, ciagle mi kursor przeskakuje i jakies dyrdymaly wychodza z tego :-D
SzczerbataZuzia ma się dobrze 😊 boryka się z mniejszymi lub większymi problemami, ale daje rade 😊 pewnie tu kiedyś zajrzy 😉

A Adatka, to kobieta na medal 😉 tyle problemów, a wieczny banan na buzi 😉

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Nie mam ale mam na liście do kupienia. Może nie koniecznie przed porodem ale na pewno będę chciała kiedyś kupić.
O inhalatorze mój mąż nawet mówił ostatnio bo budzimy się z suchymi nosami. Co dziwne dopiero teraz a przecież sezon grzewczy zakończony

Nie pokrecilas. Dlatego właśnie warto zainwestować bo bez mocnych leków można pozbyć się choroby szybko

Jedzenie nie wpływa bezpośrednio na składniki krwi (w tak krótkim okresie czasu)
Ciekawostka- dowiedziałam się na sr że nie trzeba morfologii robić na czczo. W ogóle z klasycznych badań ciążowych tylko glukoza jest na czczo. Powiedziała położna że to masakra że się ciężarne tak męczy bo nie powinny wychodzić z domu bez jedzenia. A personel niedoinformowany. Ja już nie będę robić na czczo.

Ja tez to kiedyś słyszałam, ale jak zjawiłam się dawno temu nie na czczo i się przyznała to odmówiono mi badania jako ze nie miałam czasu to i kłócić się nie chciałam.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Haha😁 bo w tej sytuacji tylko jedno przychodzi do glowy😁

No dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 21:24   #4212
pannaanna_87
Zakorzenienie

Arelta ona nie jest az taka zla no ale.. Ma swoje muki i zagrania.. Raz jest spoko..a raz wydaje mi się falszywa..kuzynki meza tez tak twierdza a troszke dluzej ja znaja...niewiem..lubie ja a zarazem jej zachowanie mnie denerwuje..duzo by to mozna bylo opisywac sytuacji sprzecznych..

Szczerbata zuzia jest z nami ale raczej na grupie fb

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:25   #4213
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge Was cytowac.. polaczenie mojego tabletu i wizazu to porazka... termin wedlug om mam na 19 ale z usg od poczatku mi wychodzi 8-9 wiec jakos bliższa jestem temu terminowi Monia musi byc! U mnie ja nie mialam juz nadziei, maz ciagle powtarzal ze w koncu sie uda i mnie tym denerwowal. Balam sie ze jesli jednak sie nie uda to nasze malzenstwo sie rozpadnie skoro on tak bardzo chce dziecka a ja juz naprawde zaczelam sie godzic z mysla ze nigdy mama nie bede. Rozmawialismy o adopcji. I tu nagle w miesiac po naszej 5 rocznicy slubu sie udalo dodam tylko ze oprocz moich (ale niewielkich) problemow z tarczyca wszystko wydawalo sie byc w porzadku i to mnie jeszcze bardziej dolowalo
Tez mam problemy z tarczyca i w sumie nie tylko 😊 moja gin to cudostworca naszego Marcelka 😊 mamy podobne historie z tym ze my w lipcu ( dzien przed nasza 4 rocznica slubu) zlozylismy juz wszystkie dokumenty do ośrodka adopcyjnego ( wczesniej bylismy na spotkaniu) i zostaliśmy juz wstepnie zakwalifikowani i mielismy czekac juz na telefon na wywiad środowiskowy ( telefon zadzwonil 28 lutego tego roku &#128522. Ja juz kupilam pierwsza ksiazke o adopcji, czytalam w necie blogi adopcyjnych rodzicow i w ogole juz bylam nastawiona na adoptusia.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:26   #4214
moniamm
Rozeznanie

Kacperkova a wlaśnie korzystajac z okazji nie moglabys sprobowac dostac sie do endo na nfz? Ja czekalam dwa lata na termin ktory mi ciagle przekladano chodzac przy okazji prywatnie. 100 zl za wizyte na ktorej tylko recepty dostawalam na lekarstwo za niecale 10 zl, zero jakichkolwiek badan. W lutym poszlam do przychodni zrobic afere o te przesuwane terminy na nfz i okazalo sie ze skierowanie zaginelo. Dluga historia, kontakty z rzecznikiem praw pacjenta itd.. do rzeczy rodzinny wypisał mi nowe skierowanie, poszlam do innej przychodni i zgodnie z prawem w ciagu tygodnia zostalam przyjęta. Ja nie jestem za oszczedzaniem na swoim zdrowiu, zazwyczaj do lekarzy chodze prywatnie ale uwazam ze skoro sie nalezy to czemu mam nie skorzystac. Tym bardziej ze ta wizyta na nfz była 100 razy lepsza niz prywatnie. Zostalam zbadana i recznie i usg zrobila. A nie tylko recepta, stowka i do widzenia. Wiesz to na przyszłość już bedzie takie zaplecze jak bedziesz potrzebowac konsultacji a w ciazy juz nie bedziesz
moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:33   #4215
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
kupiliśmy jakoś jak młody miał 1,5 roku i żałuję że tak późno, 2 dni inhalacji i już widać ogromną poprawę
https://medel.pl/inhalator-family

tej zimy kupiłam nawilżacz i też żałuje że nie wcześniej
my mamy ogrzewanie podłogowe więc powietrze w okresie grzewczym jest wyjątkowo suche
http://www.eldom.eu/produkt/nawilzacz-nu5-eldom
Ja tez zamierzam kupic inhalator ale to po porodzie mysle.....czy lepiej przed? Nawilzacz to chyba na jesien co?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Moniamm witamy

Dziewczyny idę rano robić TSH powiedzcie mi, mam po wstaniu brać leki czy dopiero po pobraniu?

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Po pobraniu

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

Hmmm....to ja jutro chyba ide na pobranie. To sobie zjem sniadanie. Dziwne ze w osrodku mowia ze na czczo. Ciekawe co mi powiedza jak sie spytam czy moge wejsc pierwsza bo w ciazy jestem 😁

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Ta Twoja teściowa to jakaś czarownica, bez kitu! Ja bym jej na każdym kroku podkreślała, co dostałam od innych, ci sami sobie kupiliśmy, a czego nie mamy od nich 😕
Ja nie jestem w stanie zrozumiec, jak można tak traktować swoje synowe, jak niektóre teściowe traktują was 😒 ja mam naprawdę teściowa do rany przyloz, wiec dla mnie to niepojęte! Nie wyobrażam sobie, że mogłabym być w przyszłości taka w stosunku do żony mojego syna trzeba nie mieć za grosz wstydu!

Wlasnie! 👏
Moja mnie tez drazni swoim gadaniem. I najwazniejsze- mojego męża tez! 😁

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 21:42   #4216
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Arelta ona nie jest az taka zla no ale.. Ma swoje muki i zagrania.. Raz jest spoko..a raz wydaje mi się falszywa..kuzynki meza tez tak twierdza a troszke dluzej ja znaja...niewiem..lubie ja a zarazem jej zachowanie mnie denerwuje..duzo by to mozna bylo opisywac sytuacji sprzecznych..

Szczerbata zuzia jest z nami ale raczej na grupie fb

No pewnie nie jest, ale niektóre zagrania są nie fair 🙁 no i jak mam porównanie swojej, a niektórych waszych, to ehh, czasem ciężko uwierzyć 😨

A tak na zakończenie dnia to wam powiem, że zadzwoniła do mnie pani dyrektor z naszego przedszkola i, uwaga, okazało się, że zostało jedno, ostatnie, dwudzieste miejsce na rok 2018/2019 z marszu zapisałam Leona i odetchnelam z ulgą 😉 dziś o 8:42 skończył dokładnie 1,5 roku i zapisalismy go do przedszkola dodatkowo niedługo zostanie starszym bratem i takie mnie te myśli naszły, za aż się wzruszyłam

A chwilę po tym wzruszeniu pomyślałam: o Boże, jak to dobrze, że nie jestem z Łodzi... tam bym na pewno była dawno pod kreska, na liście rezerwowej

Kurtyna.

Stary 2017-04-10, 21:56   #4217
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam kupic inhalator ale to po porodzie mysle.....czy lepiej przed? Nawilzacz to chyba na jesien co?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Po pobraniu

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Hmmm....to ja jutro chyba ide na pobranie. To sobie zjem sniadanie. Dziwne ze w osrodku mowia ze na czczo. Ciekawe co mi powiedza jak sie spytam czy moge wejsc pierwsza bo w ciazy jestem 😁

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Wlasnie! 👏
Moja mnie tez drazni swoim gadaniem. I najwazniejsze- mojego męża tez! 😁

Ja tez bym kupila pozniej ale dostane karte apteczna z powodu pobytu w szpitalu i chce wykorzystac😁

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
No pewnie nie jest, ale niektóre zagrania są nie fair 🙁 no i jak mam porównanie swojej, a niektórych waszych, to ehh, czasem ciężko uwierzyć 😨

A tak na zakończenie dnia to wam powiem, że zadzwoniła do mnie pani dyrektor z naszego przedszkola i, uwaga, okazało się, że zostało jedno, ostatnie, dwudzieste miejsce na rok 2018/2019 z marszu zapisałam Leona i odetchnelam z ulgą 😉 dziś o 8:42 skończył dokładnie 1,5 roku i zapisalismy go do przedszkola dodatkowo niedługo zostanie starszym bratem i takie mnie te myśli naszły, za aż się wzruszyłam

A chwilę po tym wzruszeniu pomyślałam: o Boże, jak to dobrze, że nie jestem z Łodzi... tam bym na pewno była dawno pod kreska, na liście rezerwowej

Kurtyna.

Hahaha padlam😂

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-04-10, 22:19   #4218
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bd prać jak zamówię tetrowki, ile macie pieluch bambusowych?
Mam dwie - jedna 75x75, druga 120x120 - takie do otulania bardziej

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7274985 1]Jak zmienialiśmy pralkę - wybraliśmy specjalnie taką do 7 kg wsadu. Bo 5 kg na rodzinę to mało. Fakt, my mamy naprawdę mało ubranek w rozmiarze 56, 62. A chyba popiorę wszystkie, nawet te 74 i 78, tylko prasować będę te które idą najpierw.

Jak piorę pościel to do tej pralki wchodzą mi dwa pełne komplety pościeli i jeszcze mam miejsce. Pralka nazywa się BEKO.[/QUOTE]

Wiesz co to chyba kwestia przyzwyczajenia. Fakt przydałaby się większa pralka na cięższe gabaryty - typu koce, pościele itd., ale my jakoś sobie radzimy, mamy jedną na 5 osób i ona nie chodzi częściej jak 2-3 razy w tygodniu. Ja nastawiam swoje pranie raz na 3 tygodnie, mój mąż podobnie. Najczęściej pierze tata swoje koszule do pracy, ale to raz na tydzień. Nie wiem, ale spokojnie tak jak u nas 5 osobowa rodzina korzysta z jednej pralki i ta pralka i tak częściej stoi pusta niż pełna

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam czesc ubranek wyprana, biale wypierze tesciowa. Zostalo jeszcze troche i do tego posciel, kocyki itp tylko nie mam pozniej gdzie tego pochowac juz. W ogole to mam powazny problem, nie wiem gdzie zamieszkamy z dzieckiem po porodzie.... wiec nawet nie moge sie urzadzac, przykre to strasznie i stresowe dla mnie. Szkoda, ze o pewnych rzeczyach niektorzy nie mowia odrazu tylko 2 miesiace przed porodem ale nie bede sie tu rozwijac bo to nie temat na publiczne forum.
Maja jeśli potrzebujesz się wygadać to wiesz gdzie nas znaleźć

Cytat:
Woow. To "grube" plany na majowke. Super! Oby wszystko sie Wam udalo 😊
U nas zawsze majówka na grubo Będzie to moja pierwsza na trzeźwo...Boziu jaki ze mnie alkoholik

Cytat:
Tez tak prasowalam. Tylko pod koniec mialam juz dosyc. Jeszcze tak ladnie skladalam ubranka i ukladalam do szuflad....ehh...zostaly tylko te pierdy co sama uszyje
Mnie też to czeka, układanie rozmiarami a potem ułożenie tego w komodzie. Ale zanim wszystko wyprasuje to jeszcze trochę minie

Cytat:
Ja mam standardowy wsad 5 kg, ale przy dzieciowym praniu staram się wypychac na maksa, bo wtedy gorzej się wyplukuja ubrania. Także w tej sprawie panuje u mnie minimalizm 😊 wolę zrobić jedno pranie więcej, ale mieć super hiper ekstra wyprane/wypłukane. I prac tez drugi raz nie zamierzam! Popakuje odpowiednio i zabezpiecze na czas remontu. Nic się nie zakurzy, nie ma opcji 😉
Ja staram się wsadzać tak ok. 4 kilo bo nasza stara pralka i tak nie uciągnie więcej. I daje zawsze dodatkowe płukanie, więc mam nadzieję że wszystko dokładnie wypłukuje

A prasowanie to w sumie lubiłam zawsze, to chyba jedyna taka domowa czynność którą w miarę lubię Ale to dlatego że można właśnie włączyć sobie jakiś sport czy serial w TV i milej ten czas ucieka

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vela sratatataja nie potrafie na siedzaco..ogolnie wole stac..wszyscy sie smieja ze jak gotuje to stoje na jednej nodze..druga oparta o ta jedna..no nie potrafie inaczej 😂
O nie...na stojąco nie ma mowy, kręgosłup by mi odpadł chyba. I tak po dzisiejszych 6 godzinach machania żelazkiem mam dość. Oglądnęłam za to 3 zaległe odcinki Na dobre i na złe,1 Drugiej Szansy i 3 stare odcinki Kuchennych Rewolucji
Stary 2017-04-10, 22:25   #4219
marikaxp
Rozeznanie

Ja mam inhalator "Dignosis" przy naszej astmatyczce używany Bardzo często i działa na medal. Bardzo polecam.

Nawilżacz też mamy - nie pamiętam jakiej firmy , ale fajnie jak ma opcję jonizacji (Oczyszczania powietrza) . My używamy regularnie - mam wrażenie , że mniej kurzu się zbiera w domu. Miesliśmy ograniczony budżet i wybraliśmy taki na zimną mgiełkę- podobno mniej prądu zużywa a są tez takie fajne hybrydy co mogą służyć do aromaterapii- do mojego nie powinno się dodawać olejków.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 22:40   #4220
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurtyna.
Ale fuks To miejsce musiało czekać na Leona! Super!

A i witam nową mamusie
Nieźle musiałaś przewertować nasz wątek, podziwiam, że Ci się chciało

Piękne imię dla córeczki My też braliśmy je pod uwagę, w końcu stanęło na tym, że Aleksandra będzie na drugie
Stary 2017-04-10, 22:41   #4221
marikaxp
Rozeznanie

A co do obrażania się to moja teściowa jest mistrzem 😁 ona jest pokłócona z całą swoją rodziną- siostrami męża i swoją w siostrą. Dla mnie to niesamowite. Rodzeństwo mojej mamy jest bardzo blisko. Codziennie do siebie dzwonią- ja z moimi siostrami ciotecznymi jestem bardzo blisko. Dla mnie rodzina to więcej niż przyjaciele. W najgorszej sytuacji mogę na nich liczyć oni na mnie. Z rodziną mojego taty jest trochę inaczej, bo mój tata szybko umarł a mama jakoś nigdy nie była takim pełnowartościowym członkiem rodziny, ale nikt się ze sobą nie kłóci. Nie obraża.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 23:10   #4222
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Tez słyszałam że niby nie trzeba być na czczo. Ja i tak nie jem bo to dla mnie za wcześnie - wstaje o 6, ubieram się i koło 7 juz jestem w przychodni. Śniadanie jem jakoś godzinę po wstaniu, wcześniej nie ma szans żebym coś w siebie wmusila, rośnie mi w ustach i koniec.

Ja na pewno kupię inhalator, ale to na spokojnie po porodzie.
Nam w domu niby nawilżacz nie potrzebny, przynajmniej dla nas dorosłych, zobaczymy jak to będzie przy dziecku kiedy nie będziemy spać w lodówce przy uchylonym okniewtedy to chyba się przyda

Ja tak miałam z jedzeniem ale mi kiedyś radzono zmianę nawyków i się odzwyczailam. A w ciąży to już w ogóle budzę się mega głodna.

Cytat:
Masz racje, nie ma teraz co rozpamietywac 😊 wydarzył się Wam maly-wielki cud i juz nic i nikt tego nie zmieni 😊 rozwiązanie juz niedaleko i nic złego nie może się stać

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

SzczerbataZuzia ma się dobrze 😊 boryka się z mniejszymi lub większymi problemami, ale daje rade 😊 pewnie tu kiedyś zajrzy 😉

A Adatka, to kobieta na medal 😉 tyle problemów, a wieczny banan na buzi 😉

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ja tez to kiedyś słyszałam, ale jak zjawiłam się dawno temu nie na czczo i się przyznała to odmówiono mi badania jako ze nie miałam czasu to i kłócić się nie chciałam.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

No dokładnie

Nawet ta położna mówiła żeby się nie przyznawać że się nie jest na czczo bo większość personelu nie wie. Masakra jaki mit... mnie kiedyś ochrzanila położna że kawę piłam...

Cytat:

Kurtyna.

Super!!
Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
A co do obrażania się to moja teściowa jest mistrzem 😁 ona jest pokłócona z całą swoją rodziną- siostrami męża i swoją w siostrą. Dla mnie to niesamowite. Rodzeństwo mojej mamy jest bardzo blisko. Codziennie do siebie dzwonią- ja z moimi siostrami ciotecznymi jestem bardzo blisko. Dla mnie rodzina to więcej niż przyjaciele. W najgorszej sytuacji mogę na nich liczyć oni na mnie. Z rodziną mojego taty jest trochę inaczej, bo mój tata szybko umarł a mama jakoś nigdy nie była takim pełnowartościowym członkiem rodziny, ale nikt się ze sobą nie kłóci. Nie obraża.

To teściowa niezły gagatek...

Która z Was pisała o książce "Poród naturalny "?? Bardzo bym chciała to przeczytać ale nigdzie nie ma tej książki...

Mi znajoma opowiadała o hypnobirthing i sobie będę chyba medytowac zawsze chciałam spróbować takiej relaksacji

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:10   #4223
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Kacperkova a wlaśnie korzystajac z okazji nie moglabys sprobowac dostac sie do endo na nfz? Ja czekalam dwa lata na termin ktory mi ciagle przekladano chodzac przy okazji prywatnie. 100 zl za wizyte na ktorej tylko recepty dostawalam na lekarstwo za niecale 10 zl, zero jakichkolwiek badan. W lutym poszlam do przychodni zrobic afere o te przesuwane terminy na nfz i okazalo sie ze skierowanie zaginelo. Dluga historia, kontakty z rzecznikiem praw pacjenta itd.. do rzeczy rodzinny wypisał mi nowe skierowanie, poszlam do innej przychodni i zgodnie z prawem w ciagu tygodnia zostalam przyjęta. Ja nie jestem za oszczedzaniem na swoim zdrowiu, zazwyczaj do lekarzy chodze prywatnie ale uwazam ze skoro sie nalezy to czemu mam nie skorzystac. Tym bardziej ze ta wizyta na nfz była 100 razy lepsza niz prywatnie. Zostalam zbadana i recznie i usg zrobila. A nie tylko recepta, stowka i do widzenia. Wiesz to na przyszłość już bedzie takie zaplecze jak bedziesz potrzebowac konsultacji a w ciazy juz nie bedziesz
Mój Endo przyjmuje tylko prywatnie, zna moja historię choroby, w pierwszej ciąży miałam tak często wizyty bo chciał jak najlepsza dawkę leku przepisać, a wtedy poszłam do niego pierwszy raz z dwa tygodnie przed pozytywnym testem, w drugiej ciąży też poszłam do niego z tydzień przed testem i mówię mu, że się zastanawiamy nad rodzeństwem ;-)

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Moze glupie pytanie zadam ale czy ten inhalator wygląda jak dla dorosłego? Fajna sprawa wydaje mi się

Mi ostatnio kolezanka polecila cos takiego https://naszsmyk.pl/pl/p/Haxe-Aspira...Fc_KsgodFNgL5Q

Podobno dobrze ciągnie no i odkurzacza nie trzeba miec na wierzchu
Mój inhalator ma małą maseczkę dla dziecka i dużą dla dorosłego.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:17   #4224
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hej
Arleta, haha gratuluję miejsca w przedszkolu. No rozbawiłaś mnie z rana

Śnił mi się Tymek. Był śliczny, miał długie i gęste włosy po mnie, średni blond. Był już taki duży, rozmawiał ze mną. Taki sam cwaniak w gadce jak jego starsza siostra Opowiadam sen mężowi, a ten do mnie, że pewnie rudy będzie po mamusi
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:21   #4225
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Witajcie z rana. Jestem zaskoczona że dziś obudziło mnie słońce. Właśnie wstałam. Po raz pierwszy się wyspałam. Dziś mąż zrobił mi mega niespodziankę - zostawił mi kartkę że nakarmił zwierzaka i dzięki temu wstałam tak późno. Jak cudownie. Bo zawsze nasza świnka morska tak piszczy głośno, że musisz wstać i zawsze robi to o 5.30.

Zaraz śniadanko, potem pewnie obejrzę pytanie na śniadanie i może poprasuję ciuszki, choć nigdy nie prasowałam oglądając TV. Może spróbuję tego sposobu od was.

Ja dziś idę jeszcze do ogólnego, zapiszę się - przynajmniej spróbuję dostać skierowanie do endo na NFZ - będzie jak znalazł po porodzie - to zrobię kontrolę. I tak się czeka i tak.

Mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia - 18.04, czyli zaraz po świętach. Jestem bardzo ciekawa jak będzie.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-11 o 06:23
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:22   #4226
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Witam z rana spod laboratorium

Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze się najwięcej burzą faceci. I to nie jakieś dziadki tylko tacy około 40-45 lat.
Tradycyjnie jak co badanie zajęłam sobie kolejkę di rejestracji i do laboratorium a taki jeden do mnie z mordą wyleciał że tak się nir robi, że kto to widział tak zajmować itp. Ale najlepsze jest to ze i tak bym była za nim to nic na tym nie traci :/ powiedziałam mu że mi przykro że nie dorósł do życia w społeczeństwie.

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:24   #4227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hej
Arleta, haha gratuluję miejsca w przedszkolu. No rozbawiłaś mnie z rana

Śnił mi się Tymek. Był śliczny, miał długie i gęste włosy po mnie, średni blond. Był już taki duży, rozmawiał ze mną. Taki sam cwaniak w gadce jak jego starsza siostra Opowiadam sen mężowi, a ten do mnie, że pewnie rudy będzie po mamusi
Jelonek ty masz rude naturalne włosy? - jejku jak ja ci zazdroszczę - jeśli to nie było w śnie oczywiście.
Stary 2017-04-11, 06:25   #4228
kacperkova
Zadomowienie

Hej

Ależ jest mi niedobrze, w nocy mdłości mnie budziły, wczoraj korzystając z okazji, że Kacper u babci zjedliśmy trochę niezdrowego jedzenia i pewnie przez to.

Mąż poszedł do pracy, a ja zostałam sama, tak mi tęskno za kacperkiem, ciekawe jak spał, wczoraj po drodze do lumpka zaszłam na plac zabaw na plotki, wyjście bez Kacpra to jak bez ręki, tak dziwnie jakoś, cały czas brakuje mi czegoś. Dzisiaj jeszcze pójdziemy na sr i jedziemy do niego ;-)

Mój gin zaczyna przyjmować po 11, obowiązuje kolejka według tego kto pierwszy przyszedł, nawet jak byłam w przychodni na 10, to i tak byłam szósta czy siódma, ja nie wiem od której kobietki już tam czatuja, ale w kolejce zawsze sobie z kimś pogadam i jest fajnie ;-)

U nas deszcz, a moja parasolka chyba została w samochodzie.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:25   #4229
jelonekhihi
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276341 6]Jelonek ty masz rude naturalne włosy? - jejku jak ja ci zazdroszczę - jeśli to nie było w śnie oczywiście.[/QUOTE]
Nie farbowane
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:26   #4230
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Witam z rana spod laboratorium

Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze się najwięcej burzą faceci. I to nie jakieś dziadki tylko tacy około 40-45 lat.
Tradycyjnie jak co badanie zajęłam sobie kolejkę di rejestracji i do laboratorium a taki jeden do mnie z mordą wyleciał że tak się nir robi, że kto to widział tak zajmować itp. Ale najlepsze jest to ze i tak bym była za nim to nic na tym nie traci :/ powiedziałam mu że mi przykro że nie dorósł do życia w społeczeństwie.

U mnie nie ma takiej sytuacji, bo w przychodni sa wyłącznie same ciężarne nawet przed labo. Dlatego bardzo mi się takie rozwiązanie podoba. No i nie muszę zajmować sobie kolejki - bo wchodzę na godzinę. Ale 40-45 lat to młody wiek więc naprawdę się dziwię że się tak burzą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości