|
|
#2641 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Hahaha to Cie pocieszyła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie nie ma mnie, ale mogę Ci wysłać w wiadomości prywatnej chyba łatwiej odpalić w telefonie niż te wiadomości na wizażuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie biodra bolą codziennie rano i w nocy w sumie też i wierce się bo próbuje znaleźć jakąś bezbolawa pozycje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Dybry
Nocka nie taka tragiczna - byłam kilka razy na siku i potem raz nie mogłam usnąć, ale finalnie nie było źle Waga dzisiaj wybiła mi 66,6 kg Jadę dziś z mamą do Ikei, więc trochę mnie nie będzie - proszę nie spamować ![]() Gornek - jak nocka u Ciebie? Glassball - to jest super uczucie odliczać dni do poznania swojego maleństwa |
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
Megan, Black tylko pozazdrościć takich męskich okazów ☺
Chociaż mój nie jest zły ale muszę się czasem o swoje oprosić. Z moją dwójką niestety nie jest najlepiej 😕 Happiness cieszę się ze sesja udana. Martirybka mnie też brzuch opadł tak w 33 tc spokojnie 😉 Fartuch mi polozna zawsze mówiła żeby nie siadać po turecku (ale to przy ciąży wyższego ryzyka) Mohnka też mi się ciężko śpi i mnie boli wszystko jak przyjdzie mi wstać to nie mogę się wytoczyć z łóżka 😁 Decorail ale super waga. Nie wyspałam się. Poprostu w warunkach szpitalnych to jest niemożliwe. Za oknem szaro i buro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
Anita, a Ty jak z samopoczuciem? Mówią coś, kiedy będziesz mogła wyjść?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Dobry ☺ jak u nas w nocy padał deszcz! Oberwanie chmury!
Myślę czy jechać do Intermarche po bavarie ale jak tam zajade to przyjadę z siatką zakupów... ![]() Biustonosz ciążowy bym musiała w końcu jakiś kupić ale dalej jakoś boję się że rozmiar mi nie spasuje. "dwójka" regularna u mnie to marzenie w ciąży jak i bez niej. Czasem tydzień, 1.5 tygodnia mogę nie być mimo częstego jedzenia błonnika. Nawet czopki glicerynowe nie pomagają :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale u mnie już skończony 37 tydzień. Tak to u mnie wygląda 1491890476365.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Glassball - ale zgrabnie!
|
|
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
Glassball, pięknie wyglądasz! 😍malutki brzusio. I potwierdzam z tym poziomym ułożeniem, ja raz przez to pognałam do lekarza, bo mi się brzuch w lutym obniżył, a się okazało, że mały się właśnie ułożył poziomo.
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy majowe cz. VI
Hej. Dzisiaj pierwszy raz posypałam 5 h w nocy. Położne były tak. Ile, ze zamknęły nam dzrziw, zgasiły światło i dały koc pod tyłek zeby było wygodniej. Ponoć maja na gore mnie dać czyli na patologie dzisiaj. Ale dopóki mnie nie przeniosą to nie uwierzę.
Rodzice maja wpaść ponoć przed 11 wiec czekam na rozwój wydarzeń. Śniadania znowu nie dostałam :/ irytujące to jest, bo naprawdę chodze tu głodna. Ale rodzice przywiozą mi cos słodkiego i książkę. Tylko pytanie czy moge to jeść czy nie, bo za każdym razem muszę sie pytać czy łaskawie moge zjeść cokolwiek :/ W pt stuknie mi 37 tydzień wiec juz bliżej niż dalej, sterydy dostałam wiec w każdej chwili mogą mnie brać na cc jakby cos sie działo. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2017-04-11 o 08:31 |
|
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czuję się bardzo dobrze ☺ Kiwaczka u mnie trawienie niestety wygląda podobnie. Dlatego zazdroszczę dziwczynom takiego załatwiania spraw. Dziś znów dostałam biały chleb na śniadanie i kawe zbożową z mlekiem i cukrem. Nie wiem czy mnie chcą wykończyć tu? Mam nadzieję ze chociaż obiad dostanę cukrzcowy 😕 Glasball ale masz zgrabniutki brzuszek. No i chyba faktycznie raczej nisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Decorail, happiness dzięki 😘 wiecie, z jednej strony fajnie znać datę i mieć "zaplanowane" ale z drugiej jak się jedzie z akcją to jest taka adrenalina, że strach schodzi na dalszy plan... a jak sobie pomyślę, że mam tak świadomie jechać położyć się i dać pokroić to jestem przerażona, zwłaszcza, że wiem już jak to wygląda po 😉 do tego muszę się na oddział położyć dzień wcześniej, a to oznacza dzień dłużej bez synka 🙁 wczoraj przeryczalam cały wieczór. .. ech te hormony, niby dorosła baba, wiem, że dziecko musi wyjść, a się mażę 😜
|
|
|
#2654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O to ja mam podobnie, jak u Ciebie nawet chyba wielkościowo mam taki brzuszek jak Ty. Właśnie w piątek jak byłam na wizycie to lekarz stwierdził że mam duży brzuch jak na ten tydzień ciąży, pomierzył małego i mówi " będzie duży". Od dwóch wizyt leży tez główka w dół, czasem nawet czuje jak mi naciska w dole na wszystko co się da. W ciagu ostatniego tygodnia mnie tak wywaliło. Mama mi mówi że mam być czujna, żeby się nie zaczął naturalny poród. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
37+1 i ważę 2900 😍😍
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Glassball ja codziennie rycze, ze muszę tu leżeć. Wiem, ze dla mnie i dziecka lepiej ale jednak być w domu to być w domu. Nie wiem kiedy nawet zrobią mi cc, bo moze być to w każdej chwili.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#2657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zjadłam na śniadanie makaron z cukrem i cynamonem i teraz mysle co dzisiaj bede robić :p boje sie odpalić simsy bo mnie pochłoną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale już niedługo będzie po wszystkim, przed nami będą się rysowały nowe wyzwania 😍Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Ja wczoraj czułam się kiepsko, prawie nie mogłam chodzić. Miała wielokrotne "kłucia" wewnątrz - czyli chyba szyjka. Trochę nawet panikowałam, ale zwalam na karb całego dnia pracy w domu i na efekt 36 tc... Dziś noc miałam bardzo dobrą, wygodną i spokojną. Chcę się trochę pooszczędzać, ale też nadal coś domowego porobić. Jedziemy dziś po materac i wanienkę. Łóżeczko powinno przyjść dziś lub jutro. W tym tygodniu w ogóle przyjdzie "milion" paczek, bo i łóżeczko, i zamówienie z gemini, do tego biustonosze, prześcieradełka, rożek, poduszka do karmienia, sówka z tulibuzi... Jeszcze chcę zamówić termometr do ucha, bo mi się zapomniało. A, i czytam książkę "Po prostu piersią" - polecam Wam bardzo. Początek - nudny (jakieś 15 s.), ale później sensowny konkret. Mój brzuch jest wyraźnie niżej, ale też to chyba trochę grawitacja - jest po prostu ogromny. Mój dzidziuś tez się czasem kręci tak, że odczuwam intensywne wypchnięcia po bokach. Cytat:
Cytat:
Super też, że już za chwilę bedziesz miała przy sobie maluszka |
||
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka - kawał chłopa
![]() ![]() Glassball - wiem, że są tego typu minusy, ale jak dzieciaczek się urodzi to nie będzie miało to żadnego znaczenia
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale spokojnie do szpitala dojedziesz i zrobią cc, to tak szybko nie idzie, ja pierwszą cc miałam przy 9cm rozwarcia po ok 10 godzinach od przyjazdu do szpitala i 20 od pierwszych regularnych skurczy co 5-6minut. Chyba, że coś przeoczylam, i początek akcji może być u Ciebie niebezpieczny, to wybacz Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-04-11 o 09:18 |
||
|
|
|
#2662 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak juz wumiadomo, ze to porod, to czlowiek ma inne nastawienie, wszystko dobrze pojdzie Ja sie bolu nie boje, blagam tylko zeby to trwalo krocej niz ostatnio, bo wtedy prawie padlam ze zmeczenia. Cytat:
Kiwaczka wspolczuje tych problemow z 2. A co do brzucha, to moze opasc miesiac wczesniej, a moze i godzine. U pierworodek sie zdarza czesciej, ze opada duzo wczesniej, ale nie ma regoly, ja rodzilam 1,5 roku temu a brzuch juz mi opadl ze 2-3 tygodnie temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaSmerfuni Czas edycji: 2017-04-11 o 09:02 |
|||
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Cześć 😀
Efffpe - Ja też tylko raz się obudziłam na sisiu i to dopiero po 5 aż mnie bolał brzuch i pęcherz cały pełny 😄 ale są postępy! Wstałam tak wczas bo oglądam powtórke serialu - wczoraj nie oglądałam bo sprzątałam i kucharzyłam ![]() Glassball - Super wyglądasz, zgrabniutka! Gornek - Chociaż tyle, że troszkę pospałaś ale że Ci nie dają jedzenia?! Jak tak mogą.. jesteś kobietą w ciąży! Paranoja!! Ja bym z głodu zemdlała.. Rozumiem, że w każdej chwili może być cc ale powinni coś zdecydować chyba..Trzymaj się tam jakoś :tule: Anita - Najważniejsze, że czujesz się dobrze ☺ U mnie z trawieniem też ciężko, to znaczy nie mam jakiś problemów, boleści itp ale nie chodzę na "2" codziennie. Czasami zdarzy się co drugi dzień, co trzeci - zawsze tak miałam ☺ Hania od wczoraj bardzo słabo się rusza.. wieczorem mąż zaczął się tulić do brzuszka, mówić, całować aż mi się łezka w oku zakręciła bo się martwił. W końcu posłuchała tatusia i coś tam się ruszyła ale tak wolno jakby była ospała i zmęczona. Mohnka - Super waga 😍 już tak blisko.. już za chwilę będziesz tulić tego maluszka i całować jego mini stópki ojjj rozpływam się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez talusiax33 Czas edycji: 2017-04-11 o 09:08 |
|
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
WYCHODZĘ DO DOMU NA ŚWIĘTA.
Po trzech miesiącach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2665 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze jest nadzieja ze sie jeszcze wyśpimy :p Cytat:
Ale cudowne wieści !!!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka - cudownie! wspaniale! najlepiej! ale Ci synek prezent zrobił jeszcze przed urodzeniem
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Efffpe - Oby 😀 do porodu niech zostaną już takie noce!
Mohnka - Jupi 😍😍 wspaniała wiadomość! Teraz w domku na spokojnie będziesz mogła czekać na rozwój akcji zazyjesz troszkę powietrza, spędzisz z tż czas sam na sam ♡ pomożesz przygotować mieszkanie na przyjście maleństwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, świetna wiadomość! ☺
|
|
|
#2670 |
|
Rozeznanie
|
Mohnka, piękna wiadomość! 😍
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

hihi

chyba łatwiej odpalić w telefonie niż te wiadomości na wizażu

) ale u mnie już skończony 37 tydzień. Tak to u mnie wygląda

ale już niedługo będzie po wszystkim, przed nami będą się rysowały nowe wyzwania 😍
Super też, że już za chwilę bedziesz miała przy sobie maluszka
ale są postępy!