Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 17:36   #4381
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

powoli sie zbieram. oby fajnie wyszlo to usg. jeszcze raz dzieki za kciuki!

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 17:41   #4382
JagnaK
Zadomowienie

Koniecznie zapodaj fotki jak wrocisz!! bede siedziala jak na szpilkach, bo moja dzidzia mniej wiecej w tym samych wieku co twoja
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 17:51   #4383
Dorotka@
Zadomowienie

ja też nie pominę szkoły rodzenia- u mnie we Włocławku można uczęszczać w zajęciach od 26 tygodnia.
Stary 2008-04-18, 18:08   #4384
4n3t4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
izzi a masz jakies wskazania do cc? bo gdzies ostatnio czytalam wypowiedz lekarza z inflanckiej, ze cesarki na zyczneie nie sa zgodne z prawem i nie wykonuje sie ich.
Ja też gdzieś czytałam, że nie można sobie wcześniej zaplanować cesarki...,

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 19:27   #4385
kaolinait
Zadomowienie

wklejam moj brzucholek w 16 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16 tc.jpg (10,4 KB, 37 załadowań)

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 19:46   #4386
Dorotka@
Zadomowienie

kaolinat- sliczny brzusio i to zdjęcie tak ładnie go ukazuje...masz dar do robienia ślicznych zdjęć
Stary 2008-04-18, 20:06   #4387
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
wklejam moj brzucholek w 16 tc

Piękny brzuszek!!! Gratuluję ładnego zaokrąglenia

Jaroszaniu - czekam na relację Ależ jestem ciekawa jak wyjdą zdjęcia Twojego maleństwa!
No w sumie jeśli jest w tym programie również uwzględniona opieka nad noworodkiem i masa innych zagadnień to ja też się zdecyduję.
Co do cesarki to nie mam wskazań ale mam po prostu znajomą lekarkę z którą omówiłam tą kwestię. Dodam że nie jest to żadna łapówka. Jeszcze mam sporo czasu do namysłu więc zobaczymy czy się na to zdecyduję. No i w sumie to przecież decyzja każdej z nas jak chce urodzić swoje dziecko, a każda z nas ma swoje zdanie i przekonania Najważniejsze jest to by dziecko było zdrowe, reszta nie ma znaczenia

Poza tym, nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale uważam za nieludzkie to że trzeba płacić za znieczulenie przy porodzie siłami natury. I tak n.p. w szpitalu na Madalińskiego to jest koszt 600 zł. No gdzie tu humanizm jakikolwiek. Niby zapisane jest gdzieś tam że KAżDEJ KOBIECIE należy się znieczulenie ale ... ze wskazań. Co to znaczy ZE WSKAZAń??? Wg mnie każdy poród jest wskazaniem, bo każdy wiąże się z bólem, który może być na tyle silny że może zatrzymać akcję porodową lub spowodować niedotlenienie dziecka przez to że kobieta nie może normalnie oddychać (to są wnioski z przeprowadzonych przeze mnie rozmów z młodymi mamami z mojego otoczenia) i jeśli kobieta sobie tego zażyczy to powinna dostać znieczulenie BEZPŁATNIE.
No ale czegóż tu oczekiwać od naszej publicznej służby zdrowia...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:23   #4388
Dorotka@
Zadomowienie

izzi właśnie dlatego ( płatne znieczulenie, niezbyt "sprawiedliwa" opieka) ja zamierzam "celować" w konkretną położną ( z polecenia) a przy przyjęciu do szpitala - po prostu dać jej w ramach prośby o dobrą opiekę jakąś kaskę- żebym nie musiała już się o nic martwić. Od niejednej osoby słyszałam, że niestety kasa sprawia, że położne jakby bardziej się starają...
wiem, że to niesprawiedliwe i nieludzkie ale jak mam wybrać...
Stary 2008-04-18, 20:32   #4389
rutino
Raczkowanie

dziewczynki sliczne brzuszki..
Bunny gratuluję zdrowej dzidzi i fajnie że wszystko ok.
Jaroszaniu ty juz po usg pewnie więc czekamy z niecierpliwościa na wiadomości..

No niestety, sprawiedliwości na tym swiecie brak niestety, a ta nasza służba zdrowia to szkoda gadać czasem...

Miłego wieczorku mamusie!!!
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:39   #4390
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
izzi właśnie dlatego ( płatne znieczulenie, niezbyt "sprawiedliwa" opieka) ja zamierzam "celować" w konkretną położną ( z polecenia) a przy przyjęciu do szpitala - po prostu dać jej w ramach prośby o dobrą opiekę jakąś kaskę- żebym nie musiała już się o nic martwić. Od niejednej osoby słyszałam, że niestety kasa sprawia, że położne jakby bardziej się starają...
wiem, że to niesprawiedliwe i nieludzkie ale jak mam wybrać...
Kochana no i właśnie mam dokładnie takie samo podejście. W przypadku gdy w grę wchodzi zdrowie naszego dziecka, żadne pieniądze nie są wydane na marne.
Ja bardzo chciałam mieć umówioną położną do porodu (1000 zł) ale to bez sensu bo nie wiadomo czy będzie miejsce akurat w szpitalu jak przyjdzie mi rodzić a z tego co się dowiadywałam położnej nie mogą odesłać razem ze mną do innego szpitala.
To niestety prawda co piszesz, nie chcę generalizować ale jakaś ,,koperta" w ramach wdzięczności za dobrą opiekę nadal działa cuda... A z drugiej strony się nie dziwię - przy tych zarobkach jakie mają pielęgniarki i położne...
Stary 2008-04-18, 20:53   #4391
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Kochana no i właśnie mam dokładnie takie samo podejście. W przypadku gdy w grę wchodzi zdrowie naszego dziecka, żadne pieniądze nie są wydane na marne.
Ja bardzo chciałam mieć umówioną położną do porodu (1000 zł) ale to bez sensu bo nie wiadomo czy będzie miejsce akurat w szpitalu jak przyjdzie mi rodzić a z tego co się dowiadywałam położnej nie mogą odesłać razem ze mną do innego szpitala.
To niestety prawda co piszesz, nie chcę generalizować ale jakaś ,,koperta" w ramach wdzięczności za dobrą opiekę nadal działa cuda... A z drugiej strony się nie dziwię - przy tych zarobkach jakie mają pielęgniarki i położne...
nie musisz mieć prywatnej położnej za 1000zł - pomyśl, czy nie można załatwić tego inaczej - przy rejestracji na położniczej izbie przyjęć przed porodem - po prostu daj kopertę konkretnej położnej ( najlepiej takiej, ktorą polecił ci ktoś wcześniej).Nie mówię o "zamawianiu" sobie położnej do porodu, chodzi mi raczej o wręczenie koperty poczet lepszej opieki( wiem, ze to brzmi brutalnie, ale niestety takie są realia). Każda położna po otrzymaniu dodatkowej kaski będzie czuła się zobowiązana zaopiekowac się tobą w sposób szczególny, dopilnowania wszystkiego- dla mnie to bardzo dużo, sama świadomość większej troski zdejmuje kamień z serca.
Stary 2008-04-18, 20:54   #4392
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
kaolinat- sliczny brzusio i to zdjęcie tak ładnie go ukazuje...masz dar do robienia ślicznych zdjęć
Cytat:
Piękny brzuszek!!! Gratuluję ładnego zaokrąglenia

Jaroszaniu - czekam na relację Ależ jestem ciekawa jak wyjdą zdjęcia Twojego maleństwa!
No w sumie jeśli jest w tym programie również uwzględniona opieka nad noworodkiem i masa innych zagadnień to ja też się zdecyduję.
Co do cesarki to nie mam wskazań ale mam po prostu znajomą lekarkę z którą omówiłam tą kwestię. Dodam że nie jest to żadna łapówka. Jeszcze mam sporo czasu do namysłu więc zobaczymy czy się na to zdecyduję. No i w sumie to przecież decyzja każdej z nas jak chce urodzić swoje dziecko, a każda z nas ma swoje zdanie i przekonania Najważniejsze jest to by dziecko było zdrowe, reszta nie ma znaczenia

Poza tym, nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale uważam za nieludzkie to że trzeba płacić za znieczulenie przy porodzie siłami natury. I tak n.p. w szpitalu na Madalińskiego to jest koszt 600 zł. No gdzie tu humanizm jakikolwiek. Niby zapisane jest gdzieś tam że KAżDEJ KOBIECIE należy się znieczulenie ale ... ze wskazań. Co to znaczy ZE WSKAZAń??? Wg mnie każdy poród jest wskazaniem, bo każdy wiąże się z bólem, który może być na tyle silny że może zatrzymać akcję porodową lub spowodować niedotlenienie dziecka przez to że kobieta nie może normalnie oddychać (to są wnioski z przeprowadzonych przeze mnie rozmów z młodymi mamami z mojego otoczenia) i jeśli kobieta sobie tego zażyczy to powinna dostać znieczulenie BEZPŁATNIE.
No ale czegóż tu oczekiwać od naszej publicznej służby zdrowia...

Dziekuje ide na studia fotograficzne, tylko dobrego aparatu brak wiec robie komorka a pozatym sama sobie nie umiem hehhe

a co do znieczulenia to oczywiscie ze powinno byc bezplatne!

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 21:07   #4393
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
nie musisz mieć prywatnej położnej za 1000zł - pomyśl, czy nie można załatwić tego inaczej - przy rejestracji na położniczej izbie przyjęć przed porodem - po prostu daj kopertę konkretnej położnej ( najlepiej takiej, ktorą polecił ci ktoś wcześniej).Nie mówię o "zamawianiu" sobie położnej do porodu, chodzi mi raczej o wręczenie koperty poczet lepszej opieki( wiem, ze to brzmi brutalnie, ale niestety takie są realia). Każda położna po otrzymaniu dodatkowej kaski będzie czuła się zobowiązana zaopiekowac się tobą w sposób szczególny, dopilnowania wszystkiego- dla mnie to bardzo dużo, sama świadomość większej troski zdejmuje kamień z serca.
No fakt to jest rozwiązanie.. tylko problem w tym że trzeba by mieć polecone co najmniej ze 2 położne żeby trafić na ich dyżur. Ale masz zupełną rację - to daje ogromny komfort psychiczny, wiesz że w razie czego położna zareaguje odpowiednio i np. wezwie lekarza a nie będzie kręcić nosem że histeryzujesz.
Muszę zrobić wywiad w szpitalu na Madalińskiego co do polecanych położnych

Hmmmmm czekam z niecierpliwością na sprawozdanie i zdjęcia Jaroszani!!!!!
Stary 2008-04-18, 21:22   #4394
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

juz jestem
wszystko jest ok. mam na 100%synka. jest bardzo symetryczny, piekny i umiesniony wazy 319g i wedlug usg to 19,6tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (58,2 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (65,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (68,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.JPG (89,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.JPG (63,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.JPG (64,5 KB, 48 załadowań)

Stary 2008-04-18, 21:23   #4395
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

i jeszcze jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.JPG (57,0 KB, 40 załadowań)

Stary 2008-04-18, 21:25   #4396
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno
Aniu!!! Gratuluję serdecznie i ogromnie się cieszę!!!! Pięknego masz synka!!!!
Zdjęcia niesamowite po prostu! Nie mogę się na nie napatrzeć!!!!!!
Stary 2008-04-18, 21:28   #4397
Dorotka@
Zadomowienie

jaroszania- ale ślicznotka zamieszkuje w twoim brzuszku... gratuluję! izazdroszczę z całych sił, że masz już pewność co do płci- teraz możesz zwracać się po imieniu do swojego krasnala...
ja na swoje usg muszę czekać do 09 maja
Stary 2008-04-18, 22:08   #4398
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dziekuje dziewczyny!!!

Stary 2008-04-18, 22:19   #4399
JagnaK
Zadomowienie

Ale masz sliczna pamiatke, i pewnie jestes juz spokojna ze wszystko dobrze. Ja jeszcze musze jakos wytrzymac do wtorku i tez bede wszystko wiedziec. Niestety nie mam usg 3d ale i 2d mi wystarczy i zapewnienie ze zdrowe.

I jak fajnie polyka wody plodowe otwarta buzka. Ja tez czuje ze bede miala synka
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 22:32   #4400
Wiktorynka
Zadomowienie

jaroszania,
maluch śliczny, do mnie jednak bardziej przemawia to ujęcie 2D.

Ja musze cierpliwie poczekac do wtorku ... uch ... a to jeszcze tyyyyle czasu.

Co do szkoły rodzenia: ja jestem zdecydowana na uczęszczanie
Szkoła jest przy szpitalu w którym zamierzam urodzic maluszka, wiec chocby po to zeby sie troche pewniej czuc, moze zorientowac co do połoznych itd. Poza tym zastanawiam sie nad porodem w wodzie, a do tego to juz sobie szpital zastrzega obowiazkowo zaliczenie szkoły rodzenia u nich. No i jeszcze to ze moze chociaz troche ktos nas wprowadzi w to co nas czeka . I nie beda to madrosci wszechwiedzacych babć i nestorek rodziny, tylko nieco bardziej fachowe porady.

Dzisiaj usłyszałam od swojej tesciowej ze jej wnuka truję, bo wypiłam pół szklaneczki pepsi ,kurcze ,a że ona chodzi i kopci papierochy w mojej obecnosci to niby jest ok.... wrrrrrrrrr
Stary 2008-04-18, 22:41   #4401
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
jaroszania,
maluch śliczny, do mnie jednak bardziej przemawia to ujęcie 2D.

Ja musze cierpliwie poczekac do wtorku ... uch ... a to jeszcze tyyyyle czasu.

Co do szkoły rodzenia: ja jestem zdecydowana na uczęszczanie
Szkoła jest przy szpitalu w którym zamierzam urodzic maluszka, wiec chocby po to zeby sie troche pewniej czuc, moze zorientowac co do połoznych itd. Poza tym zastanawiam sie nad porodem w wodzie, a do tego to juz sobie szpital zastrzega obowiazkowo zaliczenie szkoły rodzenia u nich. No i jeszcze to ze moze chociaz troche ktos nas wprowadzi w to co nas czeka . I nie beda to madrosci wszechwiedzacych babć i nestorek rodziny, tylko nieco bardziej fachowe porady.

Dzisiaj usłyszałam od swojej tesciowej ze jej wnuka truję, bo wypiłam pół szklaneczki pepsi ,kurcze ,a że ona chodzi i kopci papierochy w mojej obecnosci to niby jest ok.... wrrrrrrrrr
Kochana, proponuję niestety zwrócić dyskretnie teściowej uwagę żeby postarała się nie palić w Twojej obecności. Bierne palenie jest tak samo szkodliwe.... Swoją drogą to może powiedz jej że mniej zaszkodzi dziecku pepsi niż dym z papierosów. I mów śmiało bo tu chodzi o zdrowie Twojego dziecka więc ja bym się tam specjalnie nie krępowała w takiej sytuacji...
Stary 2008-04-18, 22:53   #4402
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

jaroszania gratuluję wspaniałego mężczyzny! Ale Ci fajnie, że już wiesz, że wszystko jest ok. Zdjęcia piękne!

Też mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia, ale ta do której chcę przyjmuje od 30 tyg więc jeszcze poczekam troszkę. I zgodnie z informacjami z www kosztuje 150zł, więc chyba niedrogo.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 23:21   #4403
83monia
Zakorzenienie

przesle wam cos ciekawego - znalazłam fajne filmiki instruktażowe dla mam i ojców
http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/0,86809.html
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,5122252.html
miłego ogladania!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 08:10   #4404
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Hej Kochane, nie pisalam wczesniej bo...bylam wk*^#$na po wizycie u lekarza nie dosc ze wyczekalam sie prawie 2 godziny to wizyta trwala z 10 minut, i nie bylo usg robionego tylko sluchalam pierwszy raz serduszka dzidzi, chociaz to wynagrodzilo moje nerwy, myslalam ze wszystkich tam rozszarpie no... tak sie cieszylam ze wysle zdjatko mezowi na rocznice slubu a tu dupa blada grrrrr...
Po za tym wszystko niby ze mna ok, a mdlosci ponoc nasila u mnie stres zwiazany z bycia sama w tych chwilach i nerwami o meza.

Ahhh... I waga spadla waze znow tyle co przed ciaza...juz nic z tego nie kumam...

Sorki ze tak malo optymistycznie ale musialam sie wyzalic....

PS. Jaroszania...sliczne fotki, sliczna dzidzia...napatrzec sie nie moge!!!
PS2. Kaolinat... no to mamy podobne pasje!
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 08:14   #4405
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, proponuję niestety zwrócić dyskretnie teściowej uwagę żeby postarała się nie palić w Twojej obecności. Bierne palenie jest tak samo szkodliwe.... Swoją drogą to może powiedz jej że mniej zaszkodzi dziecku pepsi niż dym z papierosów. I mów śmiało bo tu chodzi o zdrowie Twojego dziecka więc ja bym się tam specjalnie nie krępowała w takiej sytuacji...
tak tez własnie zrobiłam ... bo z tymi ich papierochami walczę od kiedy tylko pamiętam... kiedyś było wielkie oburzenie ze zakazałam palenia w naszym mieszkaniu - to było kiedyś ich mieszkanie i ten zakaz to był dla nich nie mały szok... Dla mnie palenie u kogoś kto nie ma takiego zwyczaju, to tak samo jakby wejsc komus w ubłoconych butach na nowiutka kanapę ...
Teraz juz nie maja odwagi nawet pomyslec o zapaleniu u nas... Niestety u siebie palą do woli - dlatego na takowych wizytach rzadko wogóle wchodzę do nich do domu - raczej korzystam z ogrodu...

Natomiast jesli chodzi o ta uwage z pepsi - poczułam sie w tamtym momencie jak bazmyślny inkubator dla jej wnuka ...
Stary 2008-04-19, 08:58   #4406
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Jaroszania cudowne maleństwo a właściwie piękny mężczyzna Ja muszę czekać do 16 maja na USG 3D, wcześniej będę miała normalnie w moim gabinecie ale sprzęt jest tak przedpotopowy że zdcydowałąm się na to dodatkowe żeby obejrzec wszystkie narządy

Gonja śłiczny Avatar - jakaś Ty ładna

Buziaczki weekendowe

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:33   #4407
rutino
Raczkowanie

Hej mamusie!!

Jaroszaniu śliczne fotki, cudowne...gratuluję!!!

Ale leje u mnie...brrr...ja chcę słońce!!!!!

Eh, te teściowe...w rodzinie W udają że ciąży nie widzą choć widać...A teściowa(w sumie nie teściowa ale tak jakoś ją nazywam) to tylko synkowi ciągle umoralniające maile pisze...
jedynie moi rodzice są mega szczęśliwi...i to mi wystarczy...
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:35   #4408
Liatris
Rozeznanie

Witajcie dziewuchy
Jaroszania piękna dzidzia, jak Ci dobrze, że już tyle wiesz o niej, najważniejsze, że zdrowy. Piękne zdjęcia

Kaolinat śliczne kształty , brzyszek jak marzenie.

Iwa w 12tc ładnie brzunio się zaokrągla. Kochana uważaj w tej Turcji na siebie, jakiś czas temu też myślałam o takim kierunku podrózy. Przejrzałam różne fora i opinie dziewczyn, które podczas ciąży były m.in. w Turcji, Egipcie. Radziły by uważać na jedzienie bo tam przecież jest inna kuchnia, owoce jeść tylko po obraniu ze skóry, dużo pić, uważać tam na wodę i nie pić napojów z lodem ( lód z wody nie wiadomo jakiego pochodzenia). Nie chcę Cię straszyć, bo nie o to chodzi, wiele przecież jeździło i wracały zadowolone. Trzeba tylko uważać na pewne rzeczy. No i wiadomo słońce, w ciąży nie można przegrzać organizmu. Po powrocie koniecznie fotki :!!!!! Ja musiałam zrezygnować z takich wczasów bo mój tż zmienił pracę i nie dostanie urlopu . Więc chociaż weekend majowy. Myśleliśmy o Krakowie, ale za późno się obudziliśmy i brak noclegów. Co do wakacji, to mam zamiar odbić sobie przyszłoroczne , myślę o Toskanii (juz we trójkę).

Co do opieki w szpitalach po porodzie, to makabra, trzeba dać kobiecie koperte żeby popatrzyła na Ciebie łaskawym okiem. No niby mało zarabiają, ale to jej praca do jasnej........ Składki zdrowotne i tak poszły w górę. Ostatnio miałam taką sytuację, że oddział ginek. nawiedził NFZ. Wybrali sobie karty kobiet do sprawdzenia, m.in. moje niby dlatego, że za często chodziłam w tym czasie do gina. Miałam wtedy bakterie w moczu i chodziłam raz w tyg. na badanie i porade. Płace za siebie niemałą składkę zdrowotną i najlepiej jakbym z opieki korzystała raz na miesiac albo i rzadziej.

Moja koleżanka mieszka w Niemczech i rodziła teraz. Ma już jedno dziecko rodzone w Polsce, mówi że opieka nie do porównania.

Jak najbardziej szkoła rodzenia, najlepiej w szpitalu gdzie sie bedzie rodzilo (jeśli jest taka mozliwość), wtedy położna będzie znała i starała się nie nacinać podczas porodu. To rada koleżanki, która dwa razy już rodziła.

Wiktorynko zwróć uwagę teściowej, żeby nie truła Twojego dziecka.

pozdrowienia i miłego weekendu
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 10:09   #4409
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dzień dobry,
Jarosznia, super fotki, extra - ja też chcę takie

Liatris, jestem na bieżąco w temacie i wiem, że nawet owoce będę musiała myć w mineralnej żeby coś nie zaszkodziło, lód do napojów to oni robią zazwyczaj z wody z kranu, więc to to samo jakby się jej napiło i wiem, że napoje jedynie zimne, ale właśnie bez kosteczek
Nie wystraszysz mnie bo też sporo czytała, moi rodzice byli i w Turcji i w Tunezji, teraz polecieli do Egiptu, więc od nich też mam sporo rad i wskazówek na co uważać. Myślę, że będzie dobrze

Kaolinat - super brzunio gratuluję !

a co do teściowych. wczoraj dzwoniła do mnie moja, pytała jak się czuję itp no i powiedziałam jej, że zmieniłam lekarza. ona odrazu: jak się nazywa, gdzie pracuję i znowu o tym szpitalu Kopernika, że powinnam mieć lekarza przy porodzie do którego chodzę i takie tam...wkurzyła mnie jak nie wiem. to, że jest pielęgniarką nie znaczy, że zna wszystkich lekarzy do licha!!!
ja i tak twierdzę, że ważniejsza jest położna niż lekarz bo ona będzie więcej przy mnie i to powiedziałam mojej teściowej.dzwoniła jednak z komórki a ona strasznie patrzy na biegnąe impulsy, więc zakończyła dyskusje bardzo szybko. ma z teściem we wtorek do mnie przyjechać, męża nie będzie i kurde mam nadzieję, że nie zacznie mi szpitala do porodu wybierać bo kurde wióry normalnie polecą!!!

ponadto dzisiaj strasznie dobrze mi się spało, ale takie pierdoły mi się śniły, że szok! jakieś potwory z długimi paluchami. jeszcze żebym jakiś film oglądała albo coś.śmiać mi się chce co to się nieraz ludziom przyśni

ooo, ale elaborat stworzyłam.
pozdrawiam i życzę miłego dnia

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 11:07   #4410
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

JAROSZANIA PIEKNY SYNEK te zdjecia zmobilizowaly mnie do tego by wkoncu sie zapisc na to usg!!!!!! jej jestem pod wrazeniem ,ale On cudny Super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości