|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
No póki ktoś próbuje się z tego wygrzebać to inna sprawa, o ile wiesz, że masz problem ale chcesz kontynuować w tym co robisz świadomie to znaczy, że masz tak trochu gdzieś ludzi wokoło. Każda próba to według mnie krok doprzodu i zarazem ta iskierka nadziei dla tych wokół ciebie. Nawet jak nie wychodzi. Ale byle stale próbować...
|
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice sie wkurzaja i gadaja ze mam sie wziac w garsc a ja tylko rycze. Juz nie moge sie doczekac poniedzialku zeby znow jesc mniej, bo w weekend impreza. Zamiast sie cieszyc jutrzejszymi urodzinami takie mysli kraza mi po glowie. 18 ma sie raz w zyciu, a ja tylko doluje. Czuje sie beznadziejnie, zawsze marnuje sobie zycie. Jedynym pocieszeniem jest dla mnie moja `kochana` redukcja. Czuje ulge jak pomysle, ze w weekend sie najem, ale potem znowu bede mogla sie odchudzac.
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit;przepraszam za dwa posty po sobie
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko nie smutaj - u mnie też nigdy nie było objęcia kiedy smutek - jak ryczałam to po mnie moja mum krzyczała
. Albo wyśmiewała mnie, że znowu ryczę, żem taki słabeusz, że niczego nie wytrzymuję .Rzuć za głowę smuty z powodu 18-ki - po prostu zjedz od każdego po trochu, podelektuj się, nie zmuszaj do tego co nie lubisz i wyszalej za wsyzstkie te smutki i bóle. Btw. - że 18 nie znaczy, że akurat to powinna być najlepsza impreza w twoim życiu a to, że nie cieszysz się na nią absolutnie to nawet nie najgorzej, bo zazwyczaj te imprezy na które nie można ludzi dostać należą w końcu do tych najbardziej udanych .Głowa do góry |
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
funky chcialabym pojsc, mam mozliwosc, ale nie czuje sie na silach. Chyba nie dam rady pojsc tam sama. I w ogole mysle ze po weekendzie uda mi sie przejsc na zdrowa redukcje hmm.. 1500 kcal, tak jak radzila agness. Bo to nie jest tak, ze ja nie jem. Tylko mam wyrzuty sumienia jak zjem za duzo niz sobie wyznaczylam. I w ogole ja robie tak ze malo jem w ciagu dnia, czasem jedna bulke, bo wiem, ze zawsze wieczorem mam tzw żery i nie umiem sie powstrzymac i wtedy nadrabiam do 1500... Dziwne to. I w ogole ciagle mysle o tym glupim jedzeniu, cale zycie mu podporzadkowuje. O 15 boje sie ze za 2 godziny bede glodna i bede musiala cos zjesc, albo jak mam na cos ochote to musze to zjesc, nie potrafie zrezygnowac, inaczej cala "chodze"
enex dziekuje za rady, zobaczymy jak mi sie to uda w praktyce...
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psycholog to nis strasznego, lekarz jak każdy inny , tyle że od duszy i na prawde nie ma sie czego bać, on wie doskonale jak ma rozmawic z kimś kto przychodzi pierwszy raz , przeciez nikt od razu się nie otwiera, a jak nie będziesz wiediząl co mówic to on będize zadawal pytaniai jakoś prowadził rozmowe, odwagi plameczko, zrób to dla swojego dobraenex, z tego co piszesz to wnoskuję że nie wiesz na czym polega Ed, i że nie jest to takie proste isc i wyszalec smutki, skoro te smutki to cale nasze zycie i jedyne co w tym momencie czujemy, a wydaje mi sie że u Plameczki to znacznie wiecej niz tylko chwilowy smutek
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojde, chcialabym. Smutno mi, bo marnuje sobe zycie, a jednoczesnie nie potrafie inaczej zyc. Redukcja to moja przyjaciolka, lubie ja. Lubie ta lekkosc. Ale nie lubie bolu zoladka i zawrotow. A przeciez 1500 kcal to duzo. Dobra, pojde, chyba, postaram sie, na pewno sie postaram. Tylko najgorzej jest wlasnie dlatego ze jestem sama, a osoby bliskie jeszcze bardziej doluja.
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Psycholog to akurat nie lekarz
, ale fakt, że dobry funkcjonuje jak lekarz. Tylko szkoda, że tych od problemów z jedzeniem tak mało . I radź sobie babo sama radź .Plameczko taki psycholog to osoba jak każda inna w pewnym sensie - ani nie ma rentgenowych oczu, ani nie czyta w twoich myślach, choć umie dobrze oceniać człowieka i umie wnioskawać z rozmowy i niewerbalnych rzeczy, więc o ile masz możliwość to spróbuj jakoś skumać wizytę, co |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Funky ja cierpię na kompulsy od 7lat, więc to, że akurat nigdy nie ważyłam 40kg nie znaczy, że nie wiem co to znaczy mieć problem z jedzeniem
. Drapałam ciało do krwi z powodu wewnętrznego bólu, rozbijałam rzeczy wokół siebie, biegałam po półtorej godziny w kawałku by się tego pozbyć co zjadłam, brałam przeczyszczacze, chciałam wymiotować, zniszczyłam wszystkie swoje przyjaźnie przez kompulsy i omal nie straciłam człowieka, który mnie kocha ponad wszystko...więc chyba coś kumam jeśli chodzi o problemy z jedzeniem. Nie wszyscy tak samo na nie reagujemy, więc po co wszystkim ordynować te same terapie. Każdy jesteś my w pewnym sensi wyjątkowi...
|
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie mialam isc, ale nie poszlam bo bylo lepiej, a teraz znowu to samo. Ciagle jest to samo. Mam tego dosc. Ale wiem, ze i tak bede na R, jesli nie naucze sie jesc normalnie, bo musze sie kontrolowac, a jak licze kalorie to zawsze jest R. Boje sie, ze psycholog bedzie chcial mi to wybic z glowy. Czy on nauczy mnie jak jesc normalnie? Czy znikna problemy z jedzeniem i depresyjne mysli? W ogole glodna jestem, chyba ide spac. Milej nocy i dziekuje za wsparcie, jestescie jedynymi osobami, na ktore moge liczyc w tej chwili
Przyjaciolka mi napisala, ze jak moje myslenie bedzie tak dalej trwalo to mi dogada i strace wszystkich, zalamalam sie, bo to prawda, oddalam sie od ludzi, mam dosc ![]() Ja tez sama zadaje sobie rany, wale piesciami w sciane az kiedys cos sobie zrobilam w reke, ze nie moglam ruszac 2 dni. Czesto mysle o smierci. Znikam, pa
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smtne to co napisałaś, nie chciałam cię urazic ale po tym co napisałaś odniosłam wrażenie że traktujesz to tak na luzaka, jak osoba która nie zdaje sobie sprawy z ed.Nie uważam też że trzeba mieć niedowagę żebt pwoedziec że się ma problemy z ED, ale jesli chodzi o psychologa i terapię to według mnie to jedyne i najlepsze wyjscie . Każdy ma swoje zdanie i swoje doświadczenia, ja Twoje szanuje, pisze tylko to co myślę i uważam za sluszne.
|
|
#4064 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny, trzy strony napisałyście!
Cytat:
mam nadzieje, że będzie lepiej Cytat:
to duuuuuuży krok do przodu! Na prawdę gratuluje! oby tak dalej Kochana ![]() Cytat:
Na prawdę, proszę, idź do psychologa. I jestem kolejną osobą, która tak mówi, weź to więc sobie do serca... bardzo fajnie w pizzy hut zjadłam kawałek pizzy i do tego dużo baru sałatkowego. a później jeszcze loda w wafelku nie wiem jak to jest, ale zawsze na wyjeździe, czy z kolegami jakoś o tym nie myślę (tak bardzo )Cytat:
więc teraz już MUSI być dobrze![]() Cytat:
no to świetnie! to na prawdę motywujące, czytać coś takiego. mam nadzieje, że niedługo i moje wyrzuty znikną Cytat:
Prawdę mówiąc, przechodząc na U udowodnisz sobie jaka jesteś silna. Cytat:
Nie mów, że jesteś słaba, to pewnie tylko chwilowy, przejściowy kryzys. Napisz jak będziesz miała ochotę co u Ciebie ![]() Cytat:
Postaraj się jutro nie myśleć o tym wszystkim, o jedzeniu. To będzie trudne, nawet bardzo, ale 18 lat kończy sie właśnie raz. I nie ma sensu zaprzątać sobie głowy czymś tak 'normalnym' jak jedzenie. A potem umów się na spotkanie. To najlepsze co możesz zrobić ![]() Ja jutro jadę to tej psycholog, u której byłam na samym początku pamiętacie? 4 pytania itd.. wiele dziewczyn twierdziło, że mam ją zmienić. no i zmieniłam. ale na jutro jeszcze mam umówioną wizytę, i nie wiem, nie widzi mi sie to.. napiszę jak wypadło jutro.no i jeszcze jutro idę do fryzjera na całkowitą zmianę fryzury włosy od hohoho (od zawsze w zasadzie) mam takie same więc czas najwyższy coś zmienić. I wymyśliłam sobie, że może ta zmiana fryzury będzie taką hm.. częścią zmiany w moim życiu. zostawiam to co było za mną i zaczynam od nowa. mam nadzieje, że mi się uda Cały dzień bez wizażu, jutro też mnie pół dnia nie ma.. oj źle źle, brakowało mi Was dzisiaj I jutro muszę wcześnie wstać, więc dobranoc
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, że cotygodniowo widzę ludzi umierać a nawet spotykam na prosektrium na stole tych, których dzień wcześniej badam to nauczyło mnie, że nie można robić światowego problemu z "błahostek" własnych. Nie chcę tym powiedzieć, że mieć problemy z jedzeniem to nic wielkiego, bo samą mnie już to wykańcza. To nie żart. Ale jednak trzeba walczyć, choć boli i kopie, choć pluje w twarz. Kiedy tylko nadarzy się okazja to trzeba walczyć o dobry humor. Może wszystko biorę tak trochu na luzie, ale gdyby nie to, to bym już chyba dawno miała pocięte nadgarstki i tak leżała w kostnicy.
Mój ukochany ma 21 śrub w kręgosłupie i 5kilo tytanu desek wzmacniających...bez tego by już nie żył, kręgosłup by mu się zawalił...każdy dzień czuje ból, znaczny a jednak nie terroryzuje przez to ludzi wokół siebie. Nigdy się nie zwinie, nie obetnie paznokci u nóg, nie zapnie snowboardu...i żartuje z tego powodu, bo gdyby dopuszczał do siebie nieustale te wszystkie ponure myśli co co dnia go martwią z powodu tego, że jest w pewnym sensie kaleką to by oszalał. Uznaję, że są ludzie, którzy się bez pomocy fachowej absolutnie nie obejdą, ale to tylko bodziec, będzie już tylko od nich samych zależeć jeśli się im uda z tego wyjść albo nie. Więc dlaczego nie próbować do tego czasu nawet samemu. Próbować przeżyć choć jeden dzień w tygodniu w spokoju, przeżyć jedne fajne urodziny, czuć się swobodnie choć kilka godzin? Jestem za, żeby kierować do psychologa ludzi, którzy tego potrzebują, którym to powinno pomóc, ale przecież sami jesteśmy ludżmi i mamy podobne problemy takie, żeby zarazem móc jakoś pomóc co dnia im własnymi siłami...to forum jest przecież po to, żeby pomagać, żeby dać odpowiedż na pytanie i podać rękę potrzębującemu a jeśli on sam przyzna, że może mu to pomóc, że warto spróbować to po co za to ganić ?
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Siema, dziewczyny!
Chciałam dołączyć do Waszego grona, gdyż ostatnio wciskam w siebie olbrzymie ilości jedzenia. Ale to naprawdę olbrzymie. Mam na początek jedno pytanie - czy kompulsywne objadanie się zawsze łączy się z brakiem akceptacji swojego ciała itp.? Ja nie mam kompleksów, dobrze czuję się ze sobą, ale jem naprawdę dużo. Może napiszę ile jadam dziennie ( około ): - śniadanie - 5 kanapek - 2 śniadanie - do szkoły zabieram ok. 7 kanapek + jakiś batonik kupiony w szkole - obiad złożony z dwóch dań - na podwieczorek zjadłam niedawno 2 Kinder Bueno, Kinder Country, całą tabliczkę czekolady i jakieś żelki - kolacja to też z reguły kilka kanapek + późniejsze przekąski. Wszystko było ok dopóki ludzie nie zaczęli mi zwracać uwagi, że ciągle widzą mnie z jedzeniem ... Podejrzewałam u siebie wcześniej takie ' compulsive eating ', ale kojarzy mi się to z jakimiś kompleksami i nie akceptacją samej siebie. A u mnie coś takiego nie ma miejsca. Poza tym jestem CIĄGLE głodna. Sama nie wiem co robić ...Trzymam kciuki za wszystkie z Was, u których to zdiagnozowano.
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam ostatnio kiepskie dni... myślę o redukcji. Kupiłam spodnie, które mnie opinają i stwierdziłam, że wyglądam w nich jak salceson. Tata jeszcze dorzucił: Za ciasne! Widzę wielki bebech i uda. Jem już tylko z rozsądku, inaczej w ogóle bym przestała. Nie wiem ile ważę, ale pewnie przytyłam. Nie powinno mnie to martwić, a jednak. Jeszcze ten stres przed egzaminami i w ogóle... Nie wiem ile jadam, bo kurka nie mam wagi elektronicznej. Chyba zakupię.
|
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też kiepsko,byłam parę dni na R. było ok ,potem troszkę przytyłam i stwierdziłam ze nie dla mnie,,normalne,,jedzenie. Znów zaczynam maniacko przeglądać pewne strony i ograniczać jedzenie,ja tego nie chcę naprawdę ale jak pomyślę że mam stanąć na wadze... Dzisiaj doszłam do wniosku że chyba powiem mojemu M aby wyrzucił wagę i odciął mnie od netu,ale z drugiej strony na necie jesteście Wy które dajecie mi niezłego kopa
![]() Już myślę o dniu i jak zjeść żeby było najmniej,jestem beznadziejna. Agnes bardzo dobrze Cię rozumiem...
|
|
#4069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli - to na pewno nie przejściowy kryzys? jak długo już trwa ten stan? Ile ważysz i przy jakim wzroście? Lub podaj choć bmi. strasznie mi przykro, kiedy to czytam rozumiem, że nie czujesz się na siłach, by iść do psychologa. proponuję w ogóle nie myśleć i nie analizować, tylko po prostu wstać i iść. albo poproś kogoś, by Cię umówił na wizytę tak, żebyś Ty nie miała możliwości zastanawiania się, bo Twój chory umysł (niestety, ale nie martw się - mój też...) podpowie Ci, żebyś nie szła podczas, gdy najlepszym wyjściem jest właśnie wizyta u specjalisty ![]() Cytat:
Cytat:
innego - też mnie to cieszy, bo nie ma sensu terpaii u kogoś, z kim się nie dogadujesz. wg mnie psycholog w pewnym sensie powinien być "bratnią duszą". Cieszę się, że zjadłaś pizzę i lody !Cytat:
![]() A ja właśnie zjadłam śniadanko i moje ukochane kinder bueno :love: miłego dnia
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Enex- ja nie ganię kogos za to że chce sam poradzić sobie ze swoim probelemem, według mnie ta walka oznacza ogromną siłę, ale czasem rzeczywistość nas przerasta, i jeżeli ktoś wraca na forum co jakiś czas i pisze że raz jest dobrze a raz źle, że nie daje już rady to chyba psycholog jest najlepszym wyjsciem - po co mamy się szarpać same z Ed, skoro sa ludzie potrafiący nam z tego szybko wyjść i i pokazą jak w przyszłości radzić sobie z podobnymi problemammy, bo co jesli teraz pozornie sobie poradzimy z choroba jak za pare lat, miesięcy czy dni może nastapić nawerót, ja włąśnie jestem w trakcie terapi i mimo to miłam nawrót, całe szczęście że byłam pod opika psychologa bo pewnie teraz od nowa leżalabym w tym bagnie.
Zooosiu - ![]() Zooosiu koniecznie napisz jak wizyta i nowa fryzurka ![]() pozdrawiam
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
agness nie powiem zapewne nic nowego.. ale pare kg mniej napewno nie zapewni ci samoakceptacji.
Wiec agness zastanów się dobrze czy warto, nie widziałam jak wygladasz... ale wszyscy piszą ci tutaj ze dobrze... wiesz że ED atakuje najpier oczy i one kłamią... moze wiec zdaj się na ocenie innych...kogoś patrzącego obiektywnie.. Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-04-22 o 10:09 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny. Miałam dobry tydzień jeśli chodzi o jedzenie. Niestety wyrzuty miałam no i pewne są właściwie nadal. Wczoraj na kolację zjadłam domową pizzę, a przed wczoraj na kolację zjadłam też więcej niż jem normalnie, no i czuję się z tym niestety średnio. Wczoraj nie miałam możliwości do ćwiczeń, a to niestety potęguje moje wyrzuty
Ciągle chodzą mi po głowie myśli, żeby zacząć się ograniczać...Dzisiaj się ważyłam i niby przytyłam 1kg...choć właściwie nie wydaje mi się, bo nie czuję się grubsza. Myślicie że wahania wagi mogą być przez wczorajszą kolację? Jutro rano się zważę i zobaczę, czy utrzymuje się czy był to fałsz. Pozdrawiam Was
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - chodziło mi o to, że psycholog nie studiuje wydziału lekarskiego ani medycyny, więc tak dosłownie wzięte to nie lekarz
. Ale nie będziom się spierać |
|
|
|
#4074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo, nie chcę robić wokół siebie szumu, nie chcę aby wszyscy mówili 'agusiu,zaprowadzimy Cię do psychologa,zaczniesz jeść normalnie,pomożemy Ci'' Nie. Nie chcę, aby ktoś się nade mną użalał. Nie jest mi to potrzebne, nie chcę nikogo martwić,że jestem chora. Dlatego do tej pory nie poszukałam psychologa. Nie chciałam, aby dowiedział się o tym ktoś z rodziny, nie chciałam naciągać na koszty , po prostu nie chciałam. Rodzina wie tylko, że zdrowo się odżywiam. I tyle. Wiedzą, że nie zjem z nimi białego makaronu, czy placków ziemniaczanych albo frytek. Ale nie mają pojęcia co przeżywam. Dlatego nie możesz twierdzić, że dziewczyny które dotknęło ED mają gdzieś ludzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
No ale nie u wszystkich jest tak, że absolutnie nikt o tym nie wie. Nie wsadzajmy do jednego worka. Ty masz swoje przeżycia, ja mam swoje, nic więcej...
. Dobra kończę, zlejcie mnie, niech fatalny weekend płynie dalej, może stanie się cud i ja nie pochłonę dziś znowu wieczorem 6500kcal . Btw. - moja matka sama nie wie, że ja wiem o jej problemie a jednak, koleżanka wtedy nie powiedziała ni słowa a wystarczyło patrzeć na to jak żyje, jak się zachowuje, nic więcej .
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że Ciebie dopadły kompulsy,jednak wierzę,że uda Ci się z tego wyjść.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
Agnes to tak jak i u mnie.Rodzina,TŻ wszyscy wiedzą że nie tknę się smażonego i nie lubię mięsa,rzadko jem słodycze uważają że ja lubię zdrowe jedzenie ,ruch i dlatego biegam,nie wiedzą co siedzi w mojej głowie
A ja też nie chcę ich martwić
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami mi to tak na forum wygląda, że wsystkie są takie same, albo że wszystkich tak samo ocenianie i im doradzacie, ale każdy problem jest zupełnie inny. Nie jest ED jako ED i nie każdy tak samo go odbiera, mamy uczucia, mamy różne miejsca zamieszkania, kolektywy około siebie - różnimy się, jeśli ktoś nie może pójść do psychologa to przecież na tym walka nie kończy, u jednego to dotyka rodziny i znajomych a u drugiego nie.
Dobra, nie będę już poruszała tematu, niech płynie życie jak płynie, po prostu taka moja natura, że nie potrafię obojętnie patrzeć na rzeczy, które mnie nurtują
|
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
echhh...
Odnosnie tego psychologa to powiem tak: moim zdaniem sa osoby, ktore potrafia wyjsc z tego bez jego pomocy. Ja nigdy nie bylam u psychologa dla przykladu. Jednakze to wymaga baaaaardzo duzo czasu i baaaardzo duzo pracy nad soba. Owszem, ciesze sie z tego czego sama sie o sobie przez ten czas dowiedzialam i nauczylam, mysle, ze sporo dojrzalam "dzieki" samodzielnej walce z ED, na pewne sprawy patrze inaczej niz rowiesnicy. ALE! Do tej pory zaluje, ze nie poszlam do specjalisty. podejrzewam, ze gdybym sie na to zdecydowala to nie meczylabym sie z ed ponad 8 lat... Skonczyloby sie to szybciej i nie stracilabym tak wele. Za samodzielna walke z ED trzeba sporo zaplacic. I moim zdaniem nie warto. Wiec jesi tylko macie taka mozliwosc to idźcie do psychologa. Same tez mozecie z tego wyjsc. Ale po 1.nie jest to pewne, a po 2.zajmie znacznie wiecej czasu. U mnie o ED wiedziala tylko jedna przyjaciolka (ktora tez choruje,dlatego mogla mnie zrozumiec), druga przyjaciolka wiedziala tylko czesc. Rodzice tez mysleli,ze po prostu "swiruje", przesadzam z dbałością o jedzenie. myśle, ze ludziom, ktorzy tego nie przechodzili i ktorzy nie sa psychologami ciezko jest istote tych zaburzen zrozumiec i trudno ich o to winic. Oczywiscie, kazda z nas jest inna i nie mozna nas wkladac do tego samego worka, ale istota problemu i jego przebieg jednak w duzej mierze sa podobne, nasze sytuacje sa dosc analogiczne choc roznia nas srodowiska w ktorych sie obracamy i nasze wlasne charaktery... co do dziewczyn, ktore maja kompulsy, ale akceptuja siebie - moze macie za duzo stresow i je w ten sposob zajadacie? A ciagly glod moze byc kwestia jakichs zaburzen, trzeba byc sie zbadac tak ogolnie... Pozdrawiam
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nikita-v ty sie nadal leczysz?? Jeżli masz nawroty choroby to może warto spotkac się z psychologiem i porozmawiać. pomyśl o tym.Cytat:
Wiesz jeśli chodzi o wyrzuty sumienai po jedzeniu to myśleę że na to potrzeba czasu ale będzie coraz lepiej, az w końcu zupełnie zniką Ja po wczorajszym kryzysie powoli wracam do siebie, i an nowo napełniam się optymizmem bo wiem że wczoraj sobie poradziłam , więc może być już tylko lepiej ![]() Pozdrawiam was dziewczynki
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

.
i na prawde nie ma sie czego bać, on wie doskonale jak ma rozmawic z kimś kto przychodzi pierwszy raz , przeciez nikt od razu się nie otwiera, a jak nie będziesz wiediząl co mówic to on będize zadawal pytaniai jakoś prowadził rozmowe, odwagi plameczko, zrób to dla swojego dobra

Przyjaciolka mi napisala, ze jak moje myslenie bedzie tak dalej trwalo to mi dogada i strace wszystkich, zalamalam sie, bo to prawda, oddalam sie od ludzi, mam dosc
to duuuuuuży krok do przodu! Na prawdę gratuluje! oby tak dalej Kochana
nie wiem jak to jest, ale zawsze na wyjeździe, czy z kolegami jakoś o tym nie myślę (tak bardzo
)
więc teraz już MUSI być dobrze
pamiętacie? 4 pytania itd.. wiele dziewczyn twierdziło, że mam ją zmienić. no i zmieniłam. ale na jutro jeszcze mam umówioną wizytę, i nie wiem, nie widzi mi sie to..