![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny dawno mnie nie było... problemy rodzinne ciąg dalszy, z rodzicami juz Ok ale nadal nie rozmawiamy z siostrami, ostatnio jedna była u rodziców cały czas mnie olewała, na próby kontaktu reagowała złością i oburmuszeniem wiec dałam sobie spokój. Ah przykro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |||
Madi
|
hej hej hello
![]() Cytat:
W tamtym tygodniu miałam sen, że urodziłam, budzę się, szukam dziecka na łóżku, a tu nie ma bo w brzuchu jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4714 |
Rozeznanie
|
Sytuacja z Biedronki. Jedna kasa otwarta, pełno ludzi więc kolejka zakręca, staję ostatnia. W międzyczasie dochodzą ludzie, w tym wkrętak żulek z 2 nalewkami, który ominął 3 osoby przed nim (w tym mnie) bo wszedł od boku. Wszyscy mają pełno zakupów, a ja stoję z 1 suchą bułką to mnie złość wzięła. I mowię do żula, pan stoi za tą panią, kolejka idzie w tą stronę, żul głuchy, to się powtarzam pan się wepchał proszę na swoje miejsce. Kobieta przede mną w kolejce wypatrzyła moją jedną bułkę i brzuch pod kurtką i mówi proszę Pani wejdzie bo Pani w ciąży. A żul się obrócił, obejrzał mój brzuch po czym nadal się skasował na wkręta z towarem 1 potrzeby za 6,5zł za 2 sztuki 😀
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja jutro USG połówkowe, jednak się doczekałam na NFZ, i to 4 D także zobaczymy co tam słychać u Dzidka w końcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Witajcie, jakiegoś doła mam dzisiaj... nic mi sie nie chce, chyba pogoda taka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz jak już mleko (wprawdzie HA) pije, jogurty, serki białe, masło je i nic mu nie jest.... ten katar i lekko podpuchnięte oczka się przytrafiły... W czwartek idę do pediatry bo mamy szczepienie zaplanowane to zobaczymy co powie. Wezmę skierowanie na panel pediatryczny to się dowiemy o co chodzi. Cytat:
Jupiii ![]() Resztę nadrobię wieczorkiem - ciężki dzień po ciężkiej nocy....pracuje w domu i cały czas z telefonem przy uchu - aż mi młodego szkoda bo go ganiam z kąta w kąt ![]()
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Jadę dzisiaj wieczorem po wyniki z glukozy... No i do notariusza juz ostatni raz, na szczęście wszystko załatwione... No wiec miłego dnia kobitki
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak byłam w biedronce to była babeczka w takiej zaawansowanej ciąży i na dodatek z wózkiem to Pani poprosiła ją na początek kolejki. A jak ja robiłam zakupy w auchan to kasjerka mnie opierdzielila w zartach że jest specjalna kasa gdzie proszą bez kolejki i następnym razem jak mnie zobaczy że stoję 30min w kolejce to kopniaka mi da. Fajnie jak się trafi na taką życzliwa osobę. A w sobotę kupowałam wędline w sklepie i ekspedientka jak już była moja kolej pyta się czemu stałam w kolejce. Grzecznie powiedziałam że jeszcze mam siłę postać troszkę a potem jak mohery stojące za mną naskoczyly na mnie żebym ja taka młoda nie narzekala bo jak będę miała ich lata to dopiero zobaczę jak to jest :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Madi
|
Zachęcona waszymi opiniami o szkołach rodzenia napaliłam się i ja na ten pomysł, ale mój mąż to na pewno uzna za bezsens i niepotrzebne wyrzucanie pieniędzy, najwyżej będę chodzić sama, więc dzwoniłam, pytałam i wczoraj rozpoczął się właśnie kurs a następny rusza 24 kwietnia, pani ładnie wytłumaczyła co i jak i że spokojnie zdążę do sierpnia bo mają 10 -12 spotkań i że dużo chętnych i nawet mają w planach teraz dwie grupy robić... pomyślałam wooow, albo tyle nas do rodzenia albo taka dobra ta szkoła
jeden minus tylko bo chciałabym ten kurs masażu shantala przejść i umieć ale oni go nie mają w programie, wiem, że jedna z was ma ten kurs w programie szkoły rodzenia ![]() ![]() ahh te kolejki i mohery... mi dzisiaj w biedronce udało się tylko za dwoma kawalerami stać, mieli po dwie rzeczy i szybciutko poszło i super tylko miałam takie rozproszenie i ogólną pomroczność niejasną, stałam przed półką z jogurtami i serkami i podziwiałam kolorystykę, nie mogłam się skupić na dalszych czynnościach hehehhe, wszystko mnie rozpraszało, kolorowe opakowania, ludzie wokół, szum lodówek, poczułam się jak zagubione dziecko przez kilka sekund, ale musiałam się ogarnąć wreszcie- mówię wam, takie odlotu jeszcze nie miałam ![]() ![]() ![]() idę robić nalesniki mężusiowi bo takie życzenie miał, a dla mnie surówka z pekińskiej z marchewką i królicze mięsko ![]() ![]()
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Judis, a ty jak sie trzymasz? Kiedy masz wizytę u ginekologa? Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
Byliśmy dzisiaj na zakupach i do każdej kasy mega kolejki.
Do kasy rodzinnej pusto. No kurde, jakąś babeczka z obsługi mi próbowała powiedzieć, ze ta kasa tylko z dziećmi. Uśmiechnęłam sie miło i mówię, ze mam dziecko, tylko w brzuchu. Ona do mnie, ze mają na myśli takie w wozkach. Powiedziałam, że poproszę w takim razie kierownika sklepu, żeby mi o tej zasadzie poopowiadal, z chęcią posłucham. Poszła sobie i nie wróciła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Raczkowanie
|
Helloalex zdrówka. Martoolka super,że wszystko w porządku.Ja ostatnio mam doła,mieliśmy zacząć remont,a tu facet przełożył termin na lipca,a ja sobie tego niewyobrażam.Do tego ostatnio każdy mnie poucza,że powinnam już wziąć wolne i przestać tyle ćwiczyć,bo jestem w ciąży.Jakbym o tym ostatnim fakcie nie wiedziała...Praca mnie nie męczy,ćwiczenia pozwalają utrzymać równowagę psychiczną,gorzej sytuacja z tym remontem.Na gwałt szukamy kogoś innego,ale jest ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcale tak dużo nie produkujecie ostatnio. Chyba życie tętni na grupie fejsbukowej, co? Ciekawe czy już spełniam kryteria dostania się tam? ![]() Wczoraj miałam wizytę kontrolną. Lekarz ssobie obejrzał USG połówkowe, zbadał znowu szyjkę, popatrzył na wyniki. Jest okej. Ja też po tej sytuacji u Judis staję się przewrażliwiona jeśli chodzi o szyjkę i nie omieszkałam spytać gina o to. Przestraszyłam się, że moja ma 3 cm długości a niektóre z Was mają 4 albo 5 cm. Ale powiedział mi, że to nie tlyko o długość chodzi. Tutaj, jak już pisałyście, są uwarunkowania związane z budową itp. Ważne jest też, jaki rodzaj zamknięcia ma szyjka czy litera T (jak u mnie na razie) czy Y. Jak to pierwsze to super bo znaczy, że jest domknięta, jak Y to gorzej. Czasami ktoś ma długą szyjkę a i tak trzeba założyć szew. Dlatego samo badanie USG wg mojego gina nie daje stuprocentowej odpowiedzi a sama długość wykazana na monitorze to nie wszystko. Ważne jest właśnie to badanie na samolocie i dlatego on tak za każdym razem robi. Pytałam się też o wagę noworodka bo mój mąż ważył ponad 5 kg przy urodzeniu i teściową męczyli do ostatniej chwili siłami natury, a dziecko omal się nie udusiło bo już zakręcił sobie pępowinę wokół szyi. Ja z kolei urodziłam się kilka tyg wcześniej z wagą jedyne 2 kg. Fajnie jakby maluch się tak wypośrodkował i ważył tradycyjne 3,5 kg hehe. Ale tego nikt nie przewidzi w czyją stronę dziecko pójdzie. Tak samo boję się przedwczesnego porodu jak to ze mną miało miejsce. Ale tu też mnie uspokoił, że nie ma to znaczenia. Gorzej jakby np moje pierwsze dziecko urodzilo się wcześniej i istniałoby ryzyko takie przy kolejnym. Pewnie wiecie te wszystkie rzeczy, ale jak sobie je tutaj napisałam to przynajmniej mi sie utrwaliły. ![]() Serenely, poproszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 8 maja. Przed tym terminem i mnie czeka zrobienie tej nieszczęsnej krzywej, pewnie zaraz jakoś po weekendzie majowym. Jeśli chodzi o towarzystwo faceta na badaniach to ja też chodzę z mężem tylko na te USG prenatalne. Raz, że muszę jechać na nie do innego miasta więc mi raźniej z nim, a dwa jest to taka klinika z lepszym standardem niż gabinecik mojego gina i jest tam większy komfort badania oraz zobaczenia małego na USG. Nie muszę latać z gołą pipką przed nikim bo mają w przebieralni takie jednorazowe spódniczki specjalnie do badania. Niestety jakość lokalnych gabinetów ginekologicznych na prowincji, w porównaniu do dużego miasta pozostawia wiele do życzenia. Ale coś za coś. Nie chciałoby mi się jeździć na każdą wizytę i bulić więcej kasy póki nie ma potrzeby. Na zwykłe wizyty chodzę sama bo męzowi praca nie pozwala, poza tym nie widzę takiej potrzeby. I jak patrzę po pacjentkach to może jedna na dziesięć przychodzi z facetem. Gratulacje za kolejne udane wizyty i badania oraz kciuki za te najbliższe terminy wizyty! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Ja chodzę prywatnie i na razie poza 1 wizytą w grudniu mąż był na wszystkich. Ale ja mam zawsze usg, najpierw mnie bada na samolocie za parawanem, a potem nas razem woła do usg i potem razem omawiamy co dalej. Z tego co widzę prawie każda para chodzi razem. Widziałam też całe rodziny np mąż, mama i siostra 😀
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja już po wizycie. Malutka nadal jest dziewczynka i mam nawet w napisane ze ma prawidłowe narządy żeńskie wiec już spokojnie będę kupować sukieneczki😁 Waga 443g No i TP tydzień wcześniej niż z OM. Wszystko prawidłowe u dzidzi. I uwaga jedyne co jest słabe to moja szyjka która ma 25 mm🙁😭 w sumie lekarz powiedział ze nie ma co panikować bo z taka szyjka mogę i do 41 tyg chodzić ale mam brać luteinę i zalecił mi moje ulubione powiedzenie: oszczędny tryb życia. Of course zero zabawiania się do następnej wizyty. Jeśli będzie ok z szyjka na następnej wizycie to zdejmie zakaz. Aaaa teraz to już wogole będę się bała cokolwiek robić. Najlepiej leżeć i pachnieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że kobitka rośnie i zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Mamy we wtorkowe popoludnie!
![]() Widze, ze ten dzien nie tylko dla mnie taki zakrecony, he he. Poszlam dzis do swojej sprawdzonej fryzjerki na pasemka blond (mam ta sama fryzure od kilku lat) i patrze, ze jakas maske mi na koniec mycia naklada. Mysle, ok-wie co robi. A ona mi przy suszeniu wlosow mowi, ze chciala wychlodzic moj kolor (bez pytania mnie o zdanie) i nalozyla mi SIWY toner ! Mysle, ok-mocno to sie w oczy nie rzuca. Zachodze do domu, a TZ sie smieje, ze mam z przodu blado niebieskie wlosy. I pasemkami rzeczywiscie tak jest :/ :/ :/ Plakac mi sie chce, jutro lece do Natury po szamponetke, zeby to choc tymczasowo zakryc, bo zaden fryzjer przed swietami juz mi wizyty nie wcisnie... I badz tu czlowieku madry, na Wielkanoc w sam raz bede wygladac jak szara, brzydka pisanka ![]() Jutro mam krzywa, to trzymajcie kciuki ![]() Jak czytam wage Waszych Malenstw, to wydaja sie byc juz calkiem spore. Moja ginka przy ostatniej wizycie nic nie wspomniala, dopytam sie we wtorek. Dzis dla mnie na pocieszenie wieczorem -Agent Gwiazdy ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wchodzenia na wizyty do gabinetu - najpierw wchodzę sama, gin robi wywiad, badanie na samolocie, później zakładam bieliznę i wołamy męża, żeby był na usg ![]() Nie potrzebuje jego wsparcia podczas badania palcami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie drzewa jeszcze wyższe niż u Ciebie. Mamy teraz dylemat, bo część chcieliśmy zostawić, ale ostatnio wiceprezes ROD powiedział, że niedługo jakaś zmiana wchodzi i mamy teraz 2 tygodnie na wycięcie, a jak nie, to później mogą nam kazać skrócić do 3 m. Na moje to ściema jakaś, bo on jest naszym sąsiadem i może mu nie pasuje, że mamy takie wysokie drzewa. I teraz nie wiem co robić, bo chciałabym te drzewa zostawić, żeby zachować klimat działki. Ale z drugiej strony mąż mówi, że korzenie nam mogą później rozwalać ścieżkę i może lepiej wyciąć, a wsadzić jakieś karłowate ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tych ochladzaniem koloru juz kiedyś to przeżyłam, ale pojechałam do fryzjerki i coś nałożyła i zniknął ten niebieski odcień. Nie boisz się sama sobie nakładać, że jak się zmiksuje to będzie jeszcze jakieś zielone? 😉 ja bym pojechała do fryzjerki niech ściąga ten pigment niebieski i tyle. Powodzenia na krzywej! Ja dzisiaj cały dzień buszowalam w internecie. Czytałam o materacach, szukałam rzeczy do wyprawki i tak minął czas do 18 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do odlotu, to położna mnie dzisiaj pocieszyła, że po porodzie będzie jeszcze gorzej i mam się spodziewać dalszego spadku IQ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Serenely ja też proszę o dopisanie wizyty 9 maja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Ja ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie😘 A i załączam kilka zdjęć. Wiercica i zAslaniala się strasznie ale coś tam udali się zobaczyc😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
Coś mi się nie chcą załączyć z telefonu🙄
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
I takie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.