|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
*zamiast jajek dałam 2 banany i mielone siemię lniane (pełna łyżka siemienia i 4 łyżki gorącej wody, taki kisiel się robi z tego) **cukru dałam połowę ***wyszły wilgotne, puszyste, miękkie, dla dzieci w sam raz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Robilam dzis test i zmierzylam kiecke w ktorej szlam do slubu.....i weszłam! 😁😁
Wprawdzie przydalaby sie bielizna modelujaca ae nie wazne , wazne ze sie zapielam i nawet sa luzy w biodrach 😜
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Indu czytam ze zrobiłaś test i myślę o ja pierdziu! Indu jest w ciazy! !! 😂
A to tylko to..łeee ![]() A serio to gratulacje ![]() Monia zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Wiem jak u nas wygląda dzień jak pada. Mala niczym nie pobawi się dłużej niż 5 minut. Obojętnie czy sama czy ze mną. Nie wi czasami już co wymyślać żeby ja zająć. Nawet już robienie babeczek ja nudzi 😂 Fartuch co jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wojtek tez nie zajmuje się sam sobą. Ciągle jest mama mama mama mama. Oczywiście wpływ ma na to też fakt, że pracuje i on za mną tęskni. Natomiast po powrocie do domu już niczego nie robimy osobno. Ciągle razem
![]()
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Lena dużo czasu bawi się sama, układa klocki, figurki rysuje.. Jest dużo mniej wymagająca niż Blanka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
To u nas jest na odwrót. Na osiedlu mam rozstrzał w wieku-od maluchów po 10latki. Ogólnie maluchy są większość czasu na polu z różnymi przerwami. A jak zbliża się tak 16-17 to nagle jest szał, wysyp rodziców z dziećmi, wszystkie osiedlowe szkolniaki są na polu. Wiem, że wszystkie bo moje osiedle nie jest jakieś duże i znam je.
Zresztą ostatnio coś dwie dziewczynki gadały, że po co mają siedzieć w domu jak tam nic ciekawego nie ma ![]()
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Ojej znowu tpatalk nie wyswietla, zesa nowe ppsty.
Co do zmiany jajek tu jest fajna grafika, banany sie sprawdzaja, fakt. http://pin.it/ZDXvpnZ Zycze wszystkim.chirowitkom zdrowia ![]() ...tapatalk... ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Jesli vhodzi o wychodzenie na dwor, to u nas widac mniej dzieciakow, rodzice nie chca puszczac ich samych. Kiedys dziecuak cale dnie na dworze byl normalka, a teraz jakby rozcial sobie glowe na trzepaku, a rodzica nie byloby w poblizu, to bylby lincz. Szkoda, ale z drugiej strony kiedys nie bylo internetu i ludzie nie byli swiadomi ile jest zagrozen w okolicy. Wydaje mi sie, ze w malych miastach jeszcze te dzieci predzej moga same gdzies wyjsc, nastawienie rodzicow i ludzi jest troche inne. Poza tym... Teraz jest mnostwo elektronicznych zjadaczy czasu. A jesli rodzice maja czas wyjsc z dziecmi, tp juz w ogole super, na szczescie w przedszkolach spedzaja czas na dworze. Niestety tez rozumiem rodzicow, ktorzy wracaja z pracy i nie moga codziennie wyvhodzic z dzieckiem na kilka h ![]() Swoja droga wczoraj tz wracal z pracy, a 8 letnia sasiadka pytala, kiedy M wyjdzie ![]() ![]() ...tapatalk... Edytowane przez Marei Czas edycji: 2017-04-08 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Dolaczamy do ofiar zlobkowych chorob. W srode sie zaszczepilam na dtp, a w czwartek opiekunka sie rozchorowala, zlapalam od niej, M na szczescie tylko katar, a ja nie moge mowic i mam mega goraczke :/ jutro biedny M nie pojdzie.do zlobka. Jeszcze chodzimy, czekamy na oficjalna decyzje szefa, czy mam.brac caly urlop czy mam pracowac...
...tapatalk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Marei
![]() Znowu wątek umiera?😁 Brzydka pogoda to na polu nie siedzicie więc piszcie 😁 Najlepiej możecie polecić mi jakaś dobra maseczke nawilzajaca ![]() I olejek dobry do cery mieszanej ale miejscami przesuszonej. Skończyłam olejek ze słodkich migdałów i chciałabym spróbować czegoś nowego. I wiecie może jak jest z rozm w Reserved na czapkach? Jest s /m/l. Myślicie że s będzie dobre na nasze dzieci? Stacjonarnie nie ma nic ciekawego a na strobie dużo fajnych rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez masija Czas edycji: 2017-04-12 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha tez pomyslałam o ciążowym teście... ![]() Laskiii czy któreś dziecko jeszcze je w nocy?? Adel jeszcze je przynajmniej jedna butle.... ale mamy mały sukces, gdzieś od 3-4 dni zasypia bez smoka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Wojtek budzi się jeszcze czasami. Oczywiście wczoraj go tu pochwalilam, że śpi i dzisiaj już był krzyk o mleko
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Lilka od dawna nie je w nocy ale... W sobotę zasnęła o 17.. Wstala o 20 i do 1 nie chciała zasnąć i wypiła 2x120 ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo rzadko je w nocy U nas tez pogoda sie zepsuła, pochmurno i 10C. Trzeba w kurtki znowu wskakiwać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
A rozrzedzacie to mleko? Ja tak dwoje dzieci oduczylam jedzenia w nocy. Na 150 ml najpierw 4 miarki, potem 3 itd aż sami stwierdzili ze niedobre i nie warto się budzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sie czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Michal pije po kąpieli i około północy.
Bylam u lekarza.. piotrus jest owiniety pepowina. Boje sie ruszyć, boje się cokolwiek robic bo sie boje ze się zacisnie. A co najlepsze, w Polsce to nie jest wskazanie do cc.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fartuch a moze idz do innego lekarza? na kiedy masz tp? nawet nie wiem co ci powiedzic... ![]()
![]() |
![]() |
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaja o kurde dzięki ze napisałaś. Już chcialam małej zamawiać 😁 muszę popatrzeć na te dla maluchów. Ej a jak z kominami? Długie są? L. Pije rano i na wieczór. wieczór ciągu dnia też chce ale walczymy z nią bardzo. Chce tylko dlatego ze nie ja albo ja bardzo mało w dzień i zaraz wola i mleko. Ostatnio ma takie noce,ze się budzi,rzuca przez sen,krzyczy,płacze i wtedy czasami wola ale robię jej wodę i wypija. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka też się owinela ale przy porodzie. Ja kiedyś próbowałam rozrzedzac ale budziła się i tak więc stwierdziłam że nie będę jej żałować, i tak jest chuda ![]() ![]() Tym czasem szukam krzeseł do stołu.... :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mocno przytulam... ![]() Właśnie muszę zacząć rozrzedzać, ale jak daje jej tylko wodę to nie, musi być am Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3863 | |
Zadomowienie
|
Moja Laura nie je już mleka w nocy. Tylko rano po przebudzeniu.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam juz ogromnie nastawiona na sn, a teraz to mysle tylko o tym by Piotrus byl zdrowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Sylwia, termin na 15 maj wg okresu. Wedlug usg roznie, 26 kwiecien, pozatek maja... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Mam dość ogólnie. Jak sie nie.rusza przez chwilę to juz schizuje.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...tapatalk... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Dzieki dziewczyny. Ja nadal chora, to jakas masakra. Czwarty dzien i goraczka zbita do 37,5, ale reszta nic... Mimo antybiotyku. Jakies zmutowane bakterie w tym zlobku sa ![]() U nas ladna pogoda, ale swieta maja byc kiepskie. Jestem mega slaba, a M tak daje popalic, bo chce do zlobka :/ jak usnie, a spi godzine w dzien, szukam nowego mieszkania. Mam dosc :/ ...tapatalk... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Możesz spróbować rozrzedzic woda.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Marei zdrowia
![]() Fartuch, biedna, tak sie denerwujesz w tej ciazy, znowu cos . trzymam kciuki zeby bylo dobrze ![]() Pszczoua, ja rozrzedzalam. Goska nie je w nocy odkad skonczyla 4 miesiace
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
Na M rozrzedzanie nie dziala :/ wtedy zamoast jednej butelki wypija dwie :/ plus jedna butla wody.
...tapatalk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
U nas to rozrzedzanie nie działa, bo Wojtek już przecież dobrze wie co chce wypić. Jak dostaje inny smak niż zawsze to odrzuca i nie chce. Natomiast tak jak mówiłam, rzadko już zdarzają się noce kiedy chce mleko, ale nie mogę też powiedzieć że w ogóle nie je w nocy.
![]()
![]() |
#3870 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marei mam chuste! Jeszcze nie próbowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.