![]() |
#4411 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
A zamawialysmy we 4 z bratowa i kolezankami dla darmowej przesylki. Stad ta ilosc. Skonczyly sie ostatnio rozne witaminy dla Corki, syropy i stwierdziłam ze przy okazji zrobie potrzebne aptrczne zakupy. Ale ja to minimalistka. Ze spraw dziecieco-ciazowych zakupilam: majtki poporodowe, wklady bella mama, podklady na lozko, sól fizjologiczna, wit D ( ale to tez dla Corki), waciki kiddi te większe, butelke avent i smoczek do butelki i to chyba tyle. Aha i pieluchy tetrowe. I juz. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4413 |
Rozeznanie
|
Ja też się boje panicznie CC. Ostatnio miałam w sr o komlikacjach pocesarkowych.. Na szczesie nie mam wskazań i mam nadzieje, że na porodowce nie będę miała komplikacji Wiadomo , że jeśli nie będzie wyjścia to przeżyje wszystko.
Najlepiej jakby było jakieś 3 wyjście rozwiązania ciąży 😁 Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pożyczyłam dzisiaj od mamy biustonosz i kurcze tak się Lepiej wygląda że aż mam motywację i idę jutro - może uda mi się kupić. Nie powiem jaki rozmiar bo jest ogromny ![]() Sprawdziłam rozmiarowke tej firmy bo lubię bardzo i widzę że wybór duży jeszcze sporo większych rozmiarów. Ale już do karmienia nie ma. I co? Przypomniałam sobie ze ktoś pisał że jest firma która przerabia zwykle biustonosze. I wygooglalam i okazuje się że to bajecznie proste i przy moim rozmiarze to jest sens bo mogę mieć ładny biustonosz w moim rozmiarze i nie wydawać 200 zł. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4415 |
Rozeznanie
|
Ratunkuuuuuu!!! Zabralam sie za ta foranke 9m macham i macham a zelazko ledwo cieple. Nie paruje i woda cieknie... Padlo... A ja zostalam z firanka nie prasowana. I jeszcze mam tyle prania orzed sobą i prasowania przed świętami.
Zamiast prasowac siadam szukac zelazka na necie. Polecicie cos?? A moze ze stacja parowa?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Chyba się wyspałam
![]() ![]() Migotek melduj się po wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Konto usunięte
|
Już wam piszę dziewczyny. Wczoraj wróciłam bardzo późno i już nie miałam sił włączać kompa i pisać co i jak. A że tradycyjnie nie śpię dziś - to was nadrabiam.
Miałam wizytę na 18.45. Byłam ostatnią pacjentką. Przede mną było sporo ludzi - a każdego z nich lekarka trzymałam ok 1,5 godziny. Więc weszłam do gabinetu dopiero o godzinie 20.30. Pani dr była bardzo miła, szkoda tylko że nie przyjmuje na NFZ. Powiedziała że tragedii nie ma, ale też nie jest dobrze, bo w III trymestrze to TSH powinno być max do 3. Powiedziała że mój organizm sobie bardzo dobrze dawał radę - zwłaszcza na początku (no bo nie wiemy jakie TSH miałam przed ciążą) skoro jestem już w na końcówce. Więc optuje że przed ciążą było OK. Więcej powie po badaniach. Oczywiście po ciąży zrobię sobie badania dla samej siebie. Mam zrobić teraz usg tarczycy, oraz przed wizytą powtórzyć badania TSH, TF3 i Tf4, dodatkowo zrobić badania na witaminę D3 (nie refundowane) oraz wapń. Oczywiście można usg zrobić u niej na miejscu - ale to koszt 180 zł i lepiej jeśli jest możliwość zrobić gdzieś taniej na rejonie. Więc będę szukać taniej. Przepisała mi tabletki: Euthyrox 25, jodid 100 oraz witaminę D3 - bo w moim suplemencie mam tego za mało. No i mam iść na kontrolę po weekendzie majowym. Przede mną szukanie nowej przychodni ogólnej - bo ta do której się zapisałam to porażka. Oraz miejsca gdzie zrobię w normalnych cenach te badania. Dziś zacznę dzwonić, ale to po śniadanku. Sarenka - my mamy żelazko Tefal (kolor turkusowy - nie pamiętam modelu) i jesteśmy mega zadowoleni, nic się z nim nie dzieje od 3 lat. Siostra miała Philipsa i się bardzo szybko popsuło, a cenowo było wtedy dużo droższe od tego Tefala. |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam żelazko telfal http://www.outletrtvagd.pl/product-p...FQWBsgod0YgIpQ macham nim na prawo i lewo i juz tak z 6-7 lat - chodzi jak tralalala
![]() chociaz teraz te zelazka co są to magia ale trzeba wiele zapłacic. Ja tam jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Migotek chyba podobne te żelazka mamy -ja jestem zadowolona ![]() Dzis biore sie za porządki ide własnie zaraz prasowac firanki bo mam dwie małe więc sie nie narobie -zawiesze i spokój ![]() później z grubsza ogarne chałupę i trzeba zrobic obiad :/ pomysłu brak jak zwykle ![]() ![]() dzis świeci słonko za oknem chociaz deszcz zapowiadali ,mała buszuje od rana jak nigdy obudziła mnie kopniaczkami ![]() nic biore się za cos bo czas leci ![]()
#4419 |
Konto usunięte
|
A u mnie pochmurno. I zimno. Chyba czeka mnie spacer po łodzi po przychodniach, bo nigdzie się dodzwonić nie mogę - nikt nie odbiera, choć od 2 godzin są placówki czynne. Szybciej będzie jak się przejdę chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
No hej.
Ja mam zelazko. Philips gc 4410. https://www.google.pl/search?q=zelaz...Wo4DTlhyrOPtM: Jestem bardzo zadowolona 😁 juz 5 lat prasuje i jest super 😊 U nas pogoda kiepska. Pada i jest pochmurnie. Dzis mam zamiar uszyc ochraniacze na łóżeczko. Pozniej jeszcze do mnie przychodzi dziewczyna na paznokcie. Kurde nie chce mi sie....ale sie juz umowilam 😏 Aaa...i dzis przenosimy jyz łóżeczko 😊 wczoraj jyz pomalowalam i jest gotowe. Mniej gratow bedzie w naszym 3 pokoju 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tygodnie miałam też ból prawej nogi od uda po kolano ;( Ja wczoraj po wypłacie zamawiałam i zamawiałam: - apteka gemini - hubiworld - bliżej ciebie - szlafrok - koszule na szykownej mamie - i taki składany przewijak mały ![]() W poniedziałek zamówiłam też prezent dla męża chrzesnicy na urodziny, teraz będę miała nawał kurierów Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fakt, zapomniałam o tych metrach folii :p moja mama się z niej bardzo ucieszyła, zabrała do szkoły i będzie z dzieciakami jakieś prace plastyczne robić ![]() a jeszcze mi się przypomniało wczoraj mnie coś podbrzusze jak na okres pobolewało, nie długo ale jednak. Zapytałam na sr co to może być i czy lecieć do lekarza czy czekać na czwartkową wizytę spokojnie. To mi położna powiedziała, że to najprawdopodobniej więzadła się rozciągają dla tego tak boli. Oczywiście w czwartek powiem o tym lekarzowi, ale to pewnie to i jest normalne ![]() Piszę, bo coś mi się wydaje że któraś z Was kilka dni temu pisała o takim bólu. A najlepsze, że jak zapytałam, to okazało się że kilka dziewczyn też tak boli, ale nie pytają bo im głupio czas zabierać. Rozwala mnie takie coś, przecież po to chodzimy na te zajęcia żeby się wszytkiego dowiedzieć a nie siedzieć jak na tureckim kazaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Zaprowadziłam Corke do przedszkola. Pobiegłem do mamy zabrałam Jej żelazko
![]() Co u Was na obiad? Pogoda dziwna. Nie wiem czy pranie wstawiać. Bo póki co ładnie i wiaterek by owial ale zapowiadają deszcz. A na 12 idę na pazurki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Heeej. Ja tylko tez dzis z jedna pobudka.
Migotek..dobrze..ze dostalas leki.. Ja dzis oparne z grubsza..bo sprzątam na biezaco..posciel zmienie.. A do kiedy promocja w tesco na ciuchy?bo z domu to mam dopiero jutro zamiar wyjsc..krew..mocz..jeszcz e jakies mini zakupy to bym podskoczyla Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- A na obiad chyba makaron z kurczakiem i szpinakiem bo mnie domownicy mecza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Konto usunięte
|
Właśnie wróciłam z spaceru do Centrum medycznego. Postanowiłam po raz drugi w tym roku zmienić przychodnię i lekarza ogólnego właśnie na to Centrum Medyceusz. Jutro idę tam do lekarza ogólnego z rana i będę prosiła go o skierowania na badania, które zleciła mi pani endo z wczorajszej wizyty. Niestety jej skierowania są nieważne, ponieważ owa placówka z żadnym miejscem ani labo nie ma podpisanej umowy. Więc na razie spróbuję tak, może się uda przed tym 4.05 zrobić to wszystko, albo przynajmniej część na NFZ.
Przynajmniej mnie pani w rejestracji do tej przychodni wysłuchała i nie krzyczała "czeego??", podpowiedziała mi sporo rzeczy. Zobaczymy jutro jak pójdę i czy uda mi się cokolwiek otrzymać. Obym nie musiała zmieniać przychodni po raz trzeci w tym roku. Właśnie piję inkę z mlekiem ![]() A na obiad chyba zrobię cukinię i ryż ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-12 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Rozeznanie
|
Tez musze do tesco!! Koniecznie!
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
A co fajnego dają w Tesco?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
A do kiedy
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kalafior ciążowy dzisiejszego dnia. Zrobilam ogórkowa. Smakuje smakuje i mowie cos pusto w tej zupie. A ja zapomnialam dodać kartofli!!!! Moze dogotuje oaibno jak wroce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przez takie bole wyladowalam w szpitalu... wiec lepiej zglosc lekarzowi, niech zobaczy czy cos sie dzieje. Ja robilam na obiad kurczaka z warzywami w sosie smietanowo-ziolowym, do tego makaron. U mnie bezndziejna pogoda. Polozylabym sie ale czekam az pranie sie wypierze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez ziemniaków zdarza mi się robić jak robię zupę jako przekąskę lekka fit ![]() Duszno mi dzisiaj strasznie. Zebrać się nie mogę. Ale idę te cyckonosze zobaczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4436 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Widzialyscie gdzieś może ostatnio takie najzywklejsze długie firany/zasłony tiulowe ? Nie lubię nic na oknach ale pokoik jest totalnie nie dziewczęcy i nieprzytulny to chyba się poświęcę i coś powieszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewelinka2311 Czas edycji: 2017-04-12 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam stanik!! Jestem w szoku bo mierzyłam ponad 10 różnych. W mojej małej miescinie Pani miała taki wybór. I to pod biustem 75 a miska wielka więc to rzadki rozmiar. Korcilo mnie żeby dwa wziąć ale drogie cholerstwa a nie wiadomo jak to z tym rozmiarem będzie. To 75 na najdalsza chaftke zapinam ale wzięłam od razu przedłużenie. Ładny kremowy z czarną koronka i groszkami. Ale ogrooooomny. 75J troszkę miejsca jeszcze jest a jak urośnie to będzie problem. K jeszxze były ale większe zadko spotykałam. Masakra jakie Jole wielkie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4438 |
Zadomowienie
|
Ewelinka, zaslony takie lekkie w castoramie widzialam.
Pozdrawiam wszystkie wizazowe mamuski.😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Oczy przecieram ze zdumienia 😂
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
😂😂😂
Matko co ja sie naszukalam 5 czesci. Myslalam ze sie poplacze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.