![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
To juz lepiej zostan na bierzaco.. W 6 czesci moze juz zaczniemy rodzic 😂
To nie jest moj dzien..ledwo co oddycham i duszno..oby jutro się poprawilo bo wiele rzeczy do zrobienia a dzis jak stoje to prawie mdleje.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7280723 1]Właśnie wróciłam z spaceru do Centrum medycznego. Postanowiłam po raz drugi w tym roku zmienić przychodnię i lekarza ogólnego właśnie na to Centrum Medyceusz. Jutro idę tam do lekarza ogólnego z rana i będę prosiła go o skierowania na badania, które zleciła mi pani endo z wczorajszej wizyty. Niestety jej skierowania są nieważne, ponieważ owa placówka z żadnym miejscem ani labo nie ma podpisanej umowy. Więc na razie spróbuję tak, może się uda przed tym 4.05 zrobić to wszystko, albo przynajmniej część na NFZ.
Przynajmniej mnie pani w rejestracji do tej przychodni wysłuchała i nie krzyczała "czeego??", podpowiedziała mi sporo rzeczy. Zobaczymy jutro jak pójdę i czy uda mi się cokolwiek otrzymać. Obym nie musiała zmieniać przychodni po raz trzeci w tym roku. Właśnie piję inkę z mlekiem ![]() A na obiad chyba zrobię cukinię i ryż ![]() Oby Ci sie udalo bo wit.d niestety duzo kosztuje, ja w diagnostyce ok 70 zl placilam. To przy okazji wez skierowanie do endo (moze tym razem trafisz na normalnego lekarza), nawet jak Cie zapisza gdzies za pol roku czy pozniej to nie wiesz jak Twoja tarczyca bedzie funkcjonowac po porodzie. Aaa i o usg tez mozesz zapytac, mysle ze powinien Ci rowniez skierowanie wypisac a z tego co sie orientuje na to az takich dlugich kolejek nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
Ja planuje urodzić w 7 albo 8 😁
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Konto usunięte
|
Oczywiście koło godziny 11.00 usnęłam. Właśnie wstałam.
Na wit D 70 zł to bardzo niska cena i najtaniej jak na razie w diagnostyce. Choć pozostałe badania wypadają tam dużo drożej niż gdzie indziej. Ja dziś podzwoniłam po laboratoriach i śpiewają mi ceny w różnym przedziale. Nawet w jednym miejscu pani powiedziała że wit D to 199 zł!!!. Może znajdzie się coś w normalnej cenie, szkoda że nie sprawdziłam ile kosztuje w tym centrum to badanie, ale na pewno nie będzie wyższe niż 199 zł. Przerażająca jest rozpiętość cenowa tego samego badania. Zresztą pozostałe badania również mają niezłą różnicę cenową. Nawet nie wiecie ile razy w swoim życiu zmieniałam już przychodnie. Po prostu wszystko jest fajnie do momentu jak nie zacznie się chodzić po lekarzach. No przecież to nie jest normalne że musi się błagać lekarza o przyjęcie na wizytę oraz o skierowanie do wybranej przychodni. Na takie coś to powinni takim lekarzom odebrać dożywotnio prawo wykonywania zawodu. Na razie dalsze dzwonienie zostawię sobie na jutro - może nie będę musiała szukać dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
1491998131173.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Konto usunięte
|
fajne paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Fajne kolory
![]() Ja zjadlam makaron ze szpinakiem..kurczakiem i pomidorkami zabielane jogurtem i ide na drzemke bo jestem dziś mega slaba.. Dzis jedynie lozko z mama przebiore wieczorem.. Jutro badania..krew..mocz..drob ne zakupy i bede robila zaglowki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi rozmiarami to wiesz jak jest... Poprzedni też miałam H. A w przymierzalni dzisiaj mierzyłam od G do K ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skończyłam książkę. Słowa pamięci. Bardzo wzruszająca historia młodej kobiety która choruje na Alzheimera. Przerażająca choroba głównie dla bliskich. A w ogóle to polecam Wam bardzo ta stronę Cud narodzin. Dużo fajnych artykułów jest. Ja się zapisałam do darmowej szkoły rodzenia online i ściągnąłem sobie wersję demo tych technik relaksacyjnych. Zaraz sobie w pociągu załącze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4455 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie wiedzieć że można znaleźć takie wielkie :p ja dopiero po porodzie wybywam na poszukiwania czegoś na swój biust. Chciałam kupić teraz, ale praktycznie co 2 tyg coś się z nimi zmienia, a to podpuchną, a to wrócą do normalnego stanu, a to więcej bolą. Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie to z mężem stwierdziliśmy, że skoro i tak wydaliśmy już miliony monet, to nic się nie stanie jak wydamy jeszcze trochę. Jedziemy dzisiaj po nowy dywan do salonu, ja chcę kilka garnków, szynę do szafy, jakiś karnisz, rolety do pokoiku i pewnie coś jeszcze wynajdziemy :p najwyżej będziemy o chlebie i wodzie jakiś czas żyć haha |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Ja na bank nie rodzę w następnej części
![]() Paskudny dziś dzień i nastrój do pupy. Na dodatek mam nerwa na pracę. Gdybym dziś szefa dorwała, to byście o mnie chyba na pasku w TVN przeczytały ![]() Ja też dziś zrobiłam paznokcie, tzn. pomalowałam odżywką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Rok czasu nie robiłam sobie hybryd. Planuje kupić jakiś zestaw. Nową lampę i kolory, bo tamte w szafie już dawno straciły ważność. Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Takie zwykłe firanki są w Jysku i w Obi. One są bardzo tanie - kosztują ok 20-30zł szt. Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Konto usunięte
|
Strasznie zimno u mnie, pada deszcz, paskudnie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Sarenka nie zwazyl sie bo go daje pod koniec gotowania..jak juz mam potrawe na malym plomieniu
![]() ![]() Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Jelonek ja tez nie chce w 6 no ale.. 7 to juz bardzo prawdopodobne 😂 Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Pisze dopiero teraz bo dopiero zaczynam dochodzić do siebie po poniedziałkowej wizycie. Jest źle... bardzo źle. Od poniedziałku płacze dniami i nocami, choc wiem ze to nie sluzy ani mnie ani dziecku. O ile ż szyjka w porządku, dzięki pessarowi się wydluzyla, to okazało się że mam łożysko przodujace- chyba najgorsze co może się przytrafić w ciąży ![]() Niestety to nie koniec złych wieści - synek ma powiększoną miedniczke nerkową - jeśli 2 miesiące po porodzie się to nie unormuje to może mu grozic operacja. Jestem w totalnej rozsypce. No i zawiodłam się na moim lekarzu na maksa, będę chodzic do niego tylko po skierowania na badania, żeby robic na nfz, a tak na konsultacje będę chodzic prywatnie do tego u którego byłam w pn- chodziłam do niego na poprzednie usg genetyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym ukladem biometeo cos musi byc bo u mnie tez wokolo wszyscy narzekaja a ja bym mogla spac caly dzien i cala noc i byloby malo. Tez mi sie wydaje ze jednak nie refunduje bo mi kazala gin zrobic jak sie staralam o dziecko i była to wtedy gin na nfz ale na wszystkie badania mi dala skierowanie a na to nie i musialam sama placic. Myślałam ze 70 zl to duzo a widze ze jednak nie ;-) ja zawsze pobieram krew w diagnostyce bo mam tam karte no i wyniki sa online co jest duze ulatwienie dla mnie wiec nie porownywalam w innych miejscach. Swieta racja, od razu lepiej sie czuje czlowiek jak stanik dobrze dobrany. Ja po domu chodze w sportowym, zwykly ubieram jak gdzies wychodze bo usztywniany mi strasznie piersi meczy. Jednak zdaje sobie sprawe ze przy takiej wielkosci od czasu do czasu trzeba je troche usztywnic zeby potem nie trzeba bylo na plecy zarzucac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7281787 1]TO gratulacje że ci się nie waży.. mi zawsze nawet jak dodaje na koniec gotowania, nawet śmietana się warzy. Nie wiem od czego to zależy i co robię nie tak. Dlatego nie zagęszczam sosów, nie używam śmietany.[/QUOTE]
Nastepnym razem zanim wlejesz smietane sproboj dolac do niej sosu goracego albo wody jesli sosu nie ma ![]() Ja to wogole nic nie zabielam a jesli juz to tylko przemyce troszke bo moj maz nie lubi smietany, mleka, masla. No i wlasnie musze sie starac jak juz przemyce zeby sie nie zwazylo bo nie zje. Taki uraz z dziecinstwa no co zrobic :-P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dzidziol waży JUŻ 1811g jednak dla mnie to DOPIERO bo to nadal mało żeby rodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.