![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Dlatego ja nie nastawiam się na poród SN. Także biorę pod uwagę i CC. Wolę się miło rozczarować niż nastawić i potem strasznie się czuć, że nie ta wersja którą sobie wyobraziłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Leżę leżę, tylko najgorsze jest to że łożysko najczęściej lubi krwawic w nocy podczas snu lub zaraz po nocy, a nie jak się chodzi. No i po wysiłku. Dlatego jak idę po nocy siku to aż drżę.
Eh... A dzis miałam iść do fryzjera na farbowanie, umówić się na maj na keratyne, w poniedziałek zakupiłam nowe spodnie na święta no i na któraś z imprez bo tyle się ich szykuje... No trudno... Konradek będzie miał trochę zaniedbaną mamusie, ale on będzie zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Vaneska..bardzo wspolczuje..lez..odpoczyw aj..moze lepsza ta cesarka niz skomplikowany sn..i dobrze..ze ten lekarz wykryl to lozysko..a tamten nie
![]() ![]() ![]() Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez chce zrobic pokoik w planach go nie bylo... Ale co tam. Jeszcze troche i pojade wybrac farby na meble i sciany. Chcialabym smietankowe sciany i pastelowe dodatki. Jak wyjdzie zobaczymy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może to Cię pocieszy, moja koleżanka urodziła córeczkę, jakiś 1 kg mała ważyła, złapało ją znienacka. Ostatnio wyprawiała jej roczek, mała jest piękna, wszystko nadgoniła, a co najważniejsze jest zdrowa! Tak więc 1800 g to już na prawdę ładna waga, do 2 kg niedaleko! Opieka jest na prawdę dobra, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Wiem vanesska ze nie wchodzi w gre..ale jakbys go nie miala.. I mialyby być komplikacje jakies mocne..to moze lepiej szybka diagnoza i cc..tak mi sie wydaje nienwiem 😭
Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Vanessa tak mi przylro
![]() ![]() ![]() Dobrze, ze wykryli teraz to lozysko, a nie na sali porodowej. Przynajmniej masz czad na oswojenie sie z mysla o cc a i od razu beda reagowac w szpitalu. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Dzien dobry. U nas dzis piekna pogoda ale ja od kilku dni chodze okropnie zmeczona. Cale dnie na kanapie a zmeczenie i tak masakrycNe. Dzis bylam na badaniach i mam juz wyniki. Wsio ok. Odliczam wiec do wtorku i 2izyty w szpitalu.
#4483 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dołączam do forum i ja ![]() Paula pytanko.. do jakiej szkoły się zapisywałas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Jelonek bo ona wysportowana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miedniczką się nie martw. Ktoś źle Ci to wytulaczył.. Jaka operacja ? Amelia się urodziła z bardzoo dużymi miedniczkami i nerkami i zastojami moczu. Dopiero po porodzie były sprawdzone i wróżyli nam cuda na kijach a nerki same wróciły do normy- nie w dwa miesiące - w kilka lat. Nie mieliśmy nawet żadnego refluksu. Tyle, że po lekarzach się najeździliśmy po różnych klinikach, badaniach w jedną stronę 140km a rok temu nefrolog nas wypisał z poradni , bo jest wszytko dobrze. Miała prenatalny zastój moczu po porodzie mocz ruszył, kilka lat trwało , ale jest dobrze. A podobno u chłopców bardzo często w życiu płodowym miedniczki są powiększone i zawsze wracają do normy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Rozeznanie
|
CC to nie jest nic zlego. Ja w sumie w pierwszwj ciazy tydzien plakalam ze pewnie mnie potna a potem blagalam i plakalam zeby cieli. Teraz nastawiam sie u wybieram Cc. Nie wyobrażam sobie inaczej.
A doszlam do siebie szybko i żadnego bolu z cc nie pamietam. A Mloda silna i zdrowa sie urodzila i nie zmęczona porodem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Była u mnie położna ale miłości nie będzie z tego. Na dzień dobry powiedziała że nie robi wizyt u ciężarnych- w sensie ze sie kobiety nie zgłaszają i nie chcą. Powiedziałam że pewnie nie wiedza ze można a ja wolę przed porodem się poznać jak ma później przychodzić. Pytała gdzie chce rodzic. Jak powiedziałam że w pierwszej kolejności dom narodzin to powiedziała że nie dobrze się tak nastawiac i że to kosztuje ponad 4 tys. Zł. Ale nigdzie nie ma takiej informacji. Owszem jak się wykupi położna za 1500 i weźmie sale o podwyższonym standardzie za 500 zł za dobę to wyjdzie z 3- 3.5 tys. Ale to nie jest konieczne. Powiedziałam jej później że nastawiam się na naturalny ale dopuszczam każda możliwość w zależności od tego jak się los potoczy to trochę zmieniła nastawienie. O Piasecznie powiedziała że spoko ale to tylko I stopień referencyjnosci. Więc to w ostateczności jakby się szybko akcja rozkręcala i czasu byłoby mało. Ale trochę praktycznych rzeczy się dowiedziałam z zakresu praktyki- wyprawki w szpitalach przede wszystkim i szczepień. Widać że bardziej jest nastawiona na opiekę nad dzieckiem więc może późnej będzie spoko. Ale kiedyś wrzucalam ten artykuł o położnych środowiskowych to powinnam uciekać wg niego ![]() Pytałam o to twardnienie brzucha. Mówiła że jak na górze czuć to są skurcze macicy. Ale to nie powód do paniki. Mogą wynikać z aktywności dziecka. Albo mojej. Ale jak się uspokaja to się nie martwić. A jak nie będzie schodzić to wtedy i terweniowac. Przyszły mi materiały więc po świętach będę szyla bo jutro pewnie nie będzie mi się chciało . ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Kolejny kalafior..przeczytałam..z e brzuch pauli w snie jelonka byl plaski..co dziś ze mna haha :/
Przebralam z mama lozko..pozamiatalam i padam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ten lekarz mógł tego nie wykryć? Mnie lekarka w 13 tygodniu powiedziała, że mam łożysko nad szyjką i abym się oszczedzała. Dużo leżałam i odpoczywałam, dslej jest nisko ale już nie zastawia szyjki. Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
Vanessa sciskam mocno
![]() ![]() panna ja tez bez energii. Wstanie z lozka to istny wyczyn. Zaladowanie pralki recznikami - nie wiedzialam, ze to tak meczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Daleko w polu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Tak w ogole to ledwo wróciła i już sie wymadrza 😂 co za tesciowa Miki..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj jakaś taka rozwalona. Byliśmy w kilku sklepach, a czuje się jak po maratonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Tak mnie dziś spojenie boli i pachwiny. Ruszać się nie mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety nie mogłam znaleźć żadnych informacji o położnych środowiskowych w okolicy. Pocieszam się że więcej w książkach przeczytam a do tego te dwie szkoły rodzenia. Jakoś tak jak czytam to wiem że mam większy dystans. Jak mi się coś nie spodoba to nie muszę głupio przytakiwac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7281405 6]Oczywiście koło godziny 11.00 usnęłam. Właśnie wstałam.
Na wit D 70 zł to bardzo niska cena i najtaniej jak na razie w diagnostyce. Choć pozostałe badania wypadają tam dużo drożej niż gdzie indziej. Ja dziś podzwoniłam po laboratoriach i śpiewają mi ceny w różnym przedziale. Nawet w jednym miejscu pani powiedziała że wit D to 199 zł!!!. Może znajdzie się coś w normalnej cenie, szkoda że nie sprawdziłam ile kosztuje w tym centrum to badanie, ale na pewno nie będzie wyższe niż 199 zł. Przerażająca jest rozpiętość cenowa tego samego badania. Zresztą pozostałe badania również mają niezłą różnicę cenową. Nawet nie wiecie ile razy w swoim życiu zmieniałam już przychodnie. Po prostu wszystko jest fajnie do momentu jak nie zacznie się chodzić po lekarzach. No przecież to nie jest normalne że musi się błagać lekarza o przyjęcie na wizytę oraz o skierowanie do wybranej przychodni. Na takie coś to powinni takim lekarzom odebrać dożywotnio prawo wykonywania zawodu. Na razie dalsze dzwonienie zostawię sobie na jutro - może nie będę musiała szukać dalej.[/QUOTE] Z ciekawości sprawdziłam i moje laboratorium- ALAB Laboratorium ma 9 punktów pobrań w samej Łodzi i koszt witaminy D3 to 62,70zł. Nieduża różnica z tym za 70zł, ale jak weźmiesz naklejkę z kodem to możesz przez internety sprawdzić wyniki i nie musisz tracić czasu na ich odbiór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7281787 1]TO gratulacje że ci się nie waży.. mi zawsze nawet jak dodaje na koniec gotowania, nawet śmietana się warzy. Nie wiem od czego to zależy i co robię nie tak. Dlatego nie zagęszczam sosów, nie używam śmietany.[/QUOTE]
Smietane musisz najpierw zahartowac, tzn. Najpierw do kubka ze smietana dodac troche goracego sosu, wymieszac i dopiero potem dodac do garnka z sosem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Oj Vaneska tak mi przykro. Musisz sporo odpoczywac, dobrze ze mąż coreczke do Twojej mamy wozi. A Ty lez ile wlezie. Musi byc dobrze, juz niedlugo maj a potem czerwiec. Bede trzymac za Was kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.