|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
dziekuje wszystkim za mile slowa
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Cześć piękne!
U mnie dziś pogoda do kitu. Pada w W-wie od rana... No i jeszcze znalazłam w necie mało optymistyczny artykuł o szpitalach ... Wrzucam Wam link http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...odowke,1096256 Echhh nie pozostało mi nic innego jak pójść do cukierni po szarlotkę...... Buziak!
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam tak skopany humor że tylko czekolada pomoże...
mam dość tych kłótni z W...czuję się jak jakis niepotrzebny zużyty sprzęt...już sama nie wiem co robic, co dalej... Dobrze że chociaż Wam się mogę poużalać bo sama to bym oszalała dosłownie...eh... Fajnie że jesteście...
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Rutino, będzie dobrze
![]() jeśli czekolada pomoże to jedz jej do oporu
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Własnie pochłonełam bagietkę czosnkową ... całą
... było to tak: przyszłam ze sklepu zaczelam rozpakowywac zakupy, ani sie obejrzalam jak bagietka juz sie podpiekała w piekarniku (jakos tak sama tam chyba wskoczyła), pamietam jeszcze tylko jak przez mgłę jak, mieszałam twaróg ze smietaną.... no i nagle okazało sie, ze bagietki, nie tylko w piekarniku ale i na talerzu juz brak ... połowy sera tez ![]() ![]() ... no nic moze nie pęknę ... najgorsze jest to ze marzy mi sie nastepna...
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyy róbcie usg 3D ja jak się zdecydowalam i poszlam zapisać to okazalo się że termin jest na 25maja najbliższy wolny i co mnie od razu wyeliminowalo z gry,ponieważ można to badanie robić do 30tygodnia
![]() Rutino nie wiem w jakiej jesteś sytuacji,ale uważam że powinnaś się cieszyć,że masz faceta a nie przejmuj się jego rodziną.NIe ma sensu tracic nerwów.U mnie sytuacja nie wyglada różowo.Facet rzucił mnie jak byłam w 12 tygodniu ciąży.Teraz milczy... Uwierzcie że samemu też można dać radę
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany nie wiem gdzie sie zapisywalas i skad te terminy... u nas nie ma problemu zeby pojsc na usg nawet w dniu zapisu. do tego bzdura jest, ze to usg mozna robic tylko do 30tc bo wlasnie wiekszosc robi je grubo po. nie ma zadnych ograniczen.
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
NO w Toruniu jest tylko jedno 3d podobno i stąd takie terminy.
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to nie prawda, ze to usg robi sie do 30tc
spokojnie mozesz isc.39 tc: http://usg4d.pl/index_pliki/usg3d03.jpg 33 tc http://usg4d.pl/index_pliki/usg3d04.jpg 32 tc http://usg4d.pl/index_pliki/usg3d07.jpg
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
jaroszaniu-piękne te zdjęcia. Cudnego masz syneczka.Aż zaluje troche ze nie poszłam na takie USG.
Ja na USg 4D mialam isc ale nie poszłam bo zapytalam swojego lekarza i powiedzial ze to bajer tylko dla oka a 200 zl to dosc duzo dla mnie i poza tym wystarcza mi widok na 2D.
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
no fakt u mnie to badanie to tylko 250zł a może aż.....
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
to Torun drozszy od Warszawy? u nas kosztuje 200zl i jest poloczone z usg 2d bo 2d robione sa wszelkie pomiary.
|
#4424 |
|
BAN stały
|
Aniu Jarosz gratuluję znajomości płci! Ja też bym już chciała wiedzieć...Do 20 tygodnia jeszcze półtora miesiąca...
Pogoda nas nie rozpieszcza, na Śląsku leje, można dostać depresji.. Wczoraj po raz pierwszy poczułam zachciankę ciążową, siedzę w pracy - godz. 14.20, tak mnie napadło na coca-colę, że musiałam iść do sklepu, czułam się jak narkoman na głodzie, dopiero teraz wiem co to znaczy mieć zachcianki, od razu wypiłam pół butelki, choć chyba nie powinnam bo cola jest niezdrowa... Wczoraj dostałam też od szwagierki spodnie dżinsowe ciążowe, do tego 2 tuniki na lato, białe spodnie lniane na lato z pasem ciążowym i super koszulę do pracy Jak to poprzymierzałam to dopiero się super poczułam, już mam co w te ciuszki włożyć no mój pokaźny brzuszek...Kurcze dziewczyny, też tak macie, ja się czuję taka nieatrakcyjna, że szok, na szczęście jutro idę robić pasemka i podciąć końcówki, to może mi poprawi humor...do tego taka blada jestem, aż nie mogę na siebie patrzeć... Zmykam prasować, bo to mi jeszcze na dziś zostało, od rana walczę samiutka ze sprzątaniem, łazienka, 3 pokoje, przedpokój, kuchnia i klatka schodowa, pomału mam dość, a mężuś z teściem walczą z remontem w naszym przyszłym mieszkanku... Kurczę, ale się rozpisałam, pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu! |
|
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania, wybacz że zmienię temat- wyjaśniła się już sytuacja z Twoim facetem?
|
#4426 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
I ja ... i Izzi i Anuhaaa wiec jest nas jeszcze sporo.
![]() Cytat:
O wy niedobre ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
I zezarlam poł paczki tego mleczka...
Uciekam wiec sprzed kompa. Pa pa
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane, jak mija Wam weekendzik? jejku, nawet się nie spostrzegłam, a tu już 16ta... masakrycznie szybko czas ucieka..
Jaroszania, zdjęcia fantastyczne też się już nakręciłam. jeśli mój gin nie ma 3D , to lecę do innego. niesamowita pamiątka.Ale Wam zazdroszczę tych apetytów. ja w kółko tylko chleb z masłem, bo jak nawet pomyślę o czymś konkretnym, to mnie skręca. Dostałam od przyjaciółki nazwę czopków, które podobno pomagają na mdłości (może którejś z Was też się przydadzą - TORECAN). W poniedziałek lecę na badania, więc może zacznę się cieszyć ciążą a jak u Was z mięchem? pamiętam, że większość z Was nie mogła na nie patrzeć. przeszło Wam już? Gonia, a propos' nudności i nerwów - też zauważyłam, że kiedy się bardziej zdenerwuję, następny dzień mam przekichany. Co do papierosów - Wiktorynka, rozumiem Cię bardzo dobrze(jeśli chodzi o faje). u nas sytuacja jest o tyle średnia, że my z teściami mieszkamy - oni mają parter, my piętro (a miało być tak pięknie... ). paliłam przed ciążą kupę czasu i rzuciłam faje jak tylko dowiedziałam się o dziecku. teraz dym papierosowy bardzo mi przeszkadza, ale wg mojej teściowej, która faje po prostu połyka i odpala jedną od drugiej, chyba TROCHĘ przesadzam, skoro tak NAGLE fajki mi nie pasują i pali przy mnie. więc wogóle nie schodzę na dół...i dobrze mi z tym Rutino, wiadomo, że teraz potrzebujemy spokoju i stabilizacji i fatalnie, kiedy ich nie mamy, ale może kiedy dzieciątko się pojawi wszystko się ułoży..trzymam za ciebie kciuki.
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Jaroszaniu, zdjecia syneczka - cudowne! Gratuluje!
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dzieki!!!
![]() a tu urywki z mojego usg: http://www.youtube.com/watch?v=Dk7BXE4ijR0
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny...
MaladT jego rodziną to ja się zupełnie nie martwie, problem tkwi w samym moim facecie niestety.. I czasem to już poważnie wątpię czy cokolwiek będzie z naszego związku, przykre to ale niestety tak jest... Czekolada mi nie pomogła ale zakupy małe tak...wogóle to w Tesco zrobili przeceny na niektóre ciuszki niemowlęce, byłam dzisiaj i już jak zwykle wszystko ładniejsze wykupili pewnie bo już pustkami swieciło, dorwałam tylko ładniutkie body za 3 zł...i pół kg winogron zezarłam...eh... Jaroszaniu super ten filmik!!!
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki!
Ja wróciłam z zajęć, tyłek to mi chyba odpadnie od siedzenia cały dzień na drewnianym krześle. Na dodatek w Instytucie remont i waliło rozpuszczalnikiem wszędzie. bleeee nabuko ja też długo nic nie mogłam jeść, odpychało mnie od wszystkiego, ale teraz już jest lepiej, chociaż z mięsem dalej jest ciężko, wędliny ciągle mnie odpychają, wieprze, woły, nafaszerowany sterydami drób też ciężko mi jest nawet przygotować posiłek mięsny, ale gdy np jemy u moich rodziców to jakoś mi wchodzi. Mam nadzieję, że i Tobie wróci już apetyt, bo fajnie jest już móc sobie wreszcie pojeść
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
ja na mięso alej patrzeć nie mogę. jakoś się staram tylko mężowi jakieś obiady robić i to tyle.
znowu mnie dzisiaj głowa boli, wymiotowałam, przespałam całe popołudnie i czuję się źle. mam mdłości no i ta głowa 2 dzień z rzędu ![]() co do atrakcyjności to ja się wclae taka nie czuję mi nawet fryzjer nie pomógł niestety. nie mam ochoty na przytulanki, ale mam nadzieję, że jeszcze góra 2-3 tygodnie i już wszystkie przykre dolegliwości mi miną.
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Amaretta, jesli chodzi o ZUS to na razie dowiedziałam sie tylko tyle ile napisałam. Ja tez mialam chwile bez umowy o pracę wiec jak najbardziej mnie ta kwestia interesuje. Jak tylko bede wiedziala wiecej, obiecuję napisac.
Na surowe mięso wogóle patrzec nie mogę, jedynym wyjatkiem jest pierś kurczaka... reszta całkiem odpada. Ewentualnie jesli moja mama cos ugotuje, to zjem. Oprócz tego odchorowuje potrawy z Vegetą itp. Co do bólu głowy, zdarzyło mi sie miec wredne dwu-trzydniowe bóle głowy - apap na mnie nie działa, wiec po co na darmo sie truć. Za to przewaznie pomaga zimny kompres na głowę, kąpiel (krotka i nie goraca) z olejkiem lawendowym lub cedrowym i moje ulubione - masaże karku ... a najlepiej wszystko to na raz.
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Jaroszania - piekna dzidzia, gapilam sie na kazde zdjecie chyba po pol godziny!!! Sliczny chlopczyk!!!
![]() Co do znieczulenia podczas porodu to tutaj we Francji, kazda kobieta dostaje i nie trzeba nic placic. Najpierw nalegalam na cesarskie ciecie ale jak sie nasluchalam, ze to znieczulenie takie dobre, ze kobieta w ogole nie czuje bolu ani nie jest nawet zmeczona po porodzie to postanowilam, ze bede rodzic normalnie. Pozdrawiam |
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
AMERETTA znalazlam jak narazie beplatna szkole rodzenia w internecie.
Jaroszania filmik baba ogladalam go chyba ze 100 ray, w poniedzialek ide sie zapisac na usg4d, we Wrocku jest takie a 150 zl razem ze zdjeciem jak ktos chce filmik to 20zl doplata. DOCZEKALAM SIE KOPNIACZKOW....PO OBIADKU polozylam sie na kanapie i odpoczywalam,oczywiscie reka trzymalam sie za brzuch az tu nagle....KOPNIACZEK 1,2,3 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RADOCHA JAK NIC moj tz oczywiscie spoznil sie ze swoja reka i nic juz nie czol ale skoro juz sie zaczelo to mam nadzieje ze juz tak zostanie![]() No i z mezem wybralismy imiona: Aleks,Amelia-jak Wam sie podoba?????
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4438 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Miło mi do Was dołączyć jako przyszła mamusia wrześniowo-pażdziernikowa 2008 Lekarz określił mi termin na 1.10.2008, ale wg moich obliczeń to 30.09.2008, więc tak czy inaczej będzie to przełom września i października. Teraz jestem w 17. tygodniu. Poczytam w wolnej chwili Wasze wcześniejsze posty, a pewnie w przyszłości trochę bardziej się tu poudzielam. Dziewczyny, dajcie znać jeśli macie zbliżony termin do mojego ![]() Pozdrawiam! agnes101 |
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
AGNES 101 -hej ja mam na 30 wrzesnia termin.
WIEC TEN SAM TYDZIEN CIAZY HIHI
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

... było to tak: przyszłam ze sklepu zaczelam rozpakowywac zakupy, ani sie obejrzalam jak bagietka juz sie podpiekała w piekarniku (jakos tak sama tam chyba wskoczyła), pamietam jeszcze tylko jak przez mgłę jak, mieszałam twaróg ze smietaną.... no i nagle okazało sie, ze bagietki, nie tylko w piekarniku ale i na talerzu juz brak ... połowy sera tez

Jak to poprzymierzałam to dopiero się super poczułam, już mam co w te ciuszki włożyć

Uciekam wiec sprzed kompa. Pa pa

1 cs