![]() |
#4831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() UWAGA MIAŁA BYĆ CÓRKA, A SĄ JAJKA I JEST CHŁOPCZYK ![]() Jak gin stwierdził idzie Wielkanoc to jajka sie pokazują ![]() Cieszymy sie bardzo bo w domu mamy dwuletnią córkę. Waga 520g, wszystkie pomiary ok, szyjka 3,5 cm zamknięta doktorek się śmieje, że w tych czasach ciąża bez brania żadnych leków rzadko sie zdąża i u mnie chyba taki wyjątek. Hemoglobina prawie 13 wiec luzik, reszta wyników w normie wiec nic tylko sie cieszyć. Hmmm odłożyłam 3 szuflady małych ubranek po córce dla następnej, a tu taki psikus ![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
Maleńka gratulacje😀 Ale niespodzianka.. będzie synuś mamusi😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jajeczka jak najbardziej adekwatne do czasu świątecznego. Super. Gratulacje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sobie poryczałam, to mi złość przeszła, więc nie dostanie lania po powrocie, tylko mu zwrócę uwagę, żeby mi te rzeczy niżej ściągnął ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Madi
|
Martoolka - za dużo na jeden dzień, ja pewnie poryczałabym się w połowie twoich przygód, więc i tak podziwiam twoją cierpliwość do złośliwości rzeczy martwych
![]() ![]() Maleńka gratulacje, z dumą dołączamy Cię do drużyny niebieskich ![]()
#4838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synusiaaaa ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
Matko dziewczyny ale sie zdenerwowalam... wlasnie weszlam na jedno z innych forum ktore czasami sobie czytam o mamusiach sierpniowych i normalnie łzy w oczach
![]() zobaczcie co napisala jedna z dziewczyn: Drogie mamy. Mam nadzieję że o mnie nie zapomnialyscie jeszcze. Od tygodnia leżę w szpitalu. Najpierw diagnoza poronienie zagrażające. Strach łzy a przede wszystkim ból fizyczny i psychiczny jaki mi towarzyszył nie jestem w stanie opisać. Bóle porodowe przez kilka dni skróciły mi szyjkę macicy praktycznie do zera bo ma tylko 1 cm z prawie 4,5... Do tego dzisiaj doszło rozwarcie 3 cm... Codziennie się modlę i proszę każdego o modlitwę za mnie i za mojego syna. On ma tylko 470 gram więc jeszcze musiałby chociaż wytrzymać do 600 żeby udało go się uratować po porodzie. A tak to niestety... Jestem emocjonalnym wrakiem człowieka. Walczę bo muszę ale dużych szans nam nie daja...[/I][/I] jakie to jest okrutne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wbiłam sobie w głowę że pierwsze trzy miesiące są najgorsze. Jak minęły żyje ze świadomością że już nic złego się nie wydarzy. I tego się trzymam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...desktop_mobile Artykuł o tym gdzie mamy pierwszeństwo w ciąży. W teorii bo w praktyce to wiadomo że ludzie wilkiem patrzą jak mają ciężarną przepuścić w kolejce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
Malenka, wow gratuluje synka!😆👍i zdrowia dla Taty.
Serenely, ja ze swojej strony przepraszam. Zapomnialam o tym, ze mamy informowac w pw o wizytach. Ja przewaznie pisze z tel a tutaj nijak idzie cytowac i ciezko tez pisac prywatne wiadomosci. Ale obiecuje poprawe. Emdzik, trzymaj sie cieplutko. Matroolka, dzisiaj chyba jakis parszywy dzien bo i ja mam kiepski humor, nic mi nie wychodzi i czuje sie jakby przejechal mnie walec drogowy. Jeszcze ta pogoda wybitnie dobijajaca. Znowu ☠☠☠☠zi jak w kieleckim a tak juz ladnie bylo. Poplacze sie normalnie z bezsilnosci i beznadziei mojego losu. Laurka, omg to straszne. Moje malenstwo ma niewiele ponad 350 g czyli tyle mu jeszcze by brakowalo. Ja tez myslalam, ze na tym etapie najgorsze mamy za soba a tu czytajac takie historie przerazam sie bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
Gratuluję dziewczynki zmienionej w chłopaka i zazdroszczę zmiany płci <3
Byłam dziś pierwszy raz w szkole rodzenia, temat poród. Mąż do 22 w pracy więc byłam sama. Poza mną tylko 3 kobiety były same. Było bardzo miło, tylko strasznie niewygodne oparcie od krzesła :P Tylko 1 osoba poza mną robiła notatki. Ogólnie mówiła, żeby nie jechać od razu do szpitala przy skurczach, tylko wziąć kąpiel, poskakać na piłce itp i kiedy jest ten moment, że już czas do szpitala. Tłumaczyła kiedy się zgadzać na oksytocynę, a kiedy lepiej nie. Mówiła jak wywołać skurcze, kiedy prosić o lewatywę, omówiła leki przeciwbólowe, powiedziała co jest dostępne w którym szpitalu w naszym mieście. Bardzo chwaliła rodzenie w wannie, ale w 1 szpitalu zlikwidowali, w 2 jest zepsuta, a w 3 jeszcze mają, a nie używają (załamka). Na koniec uczyliśmy się oddychać, skakaliśmy na piłkach, oddychaliśmy na stojąco wisząc na partnerze. Ja byłam w parze z drobną Panią położną, która udawała mojego męża i na niej wisiałam - biedna |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, rzadko się odzywam bo nie chcę się żalić zbyt często
![]() Okazało się że prawdopodobnie nie niewydolność szyjki spowodowała to skracanie i rozwieranie tylko zakażenie, które wyszło przy posiewie dopiero. Podobno bardzo ciężko się to leczy. Jeszcze wyszło że większości antybiotyków używanych w tym przypadku nie toleruję, np. erytromycyny. Gin. zapisała mi dalacin, więc luteinę muszę zmienić na doustną niestety, no i do tego aspargin i nospa. Zdziwiła się że nie dali mi żadnych antybiotyków w szpitalu, bo te zakażenia nie tylko dla mnie mogą być niebezpieczne ale i u małego mogą spowodować liczne komplikacje. A z dobrych wiadomości, Stasiu ma 720g i trzyma się dzielnie ![]() ![]() W najbliższym czasie czeka mnie też glukoza, czy dziewczyny z Poznania mogą polecić jakieś miejsce, muszę znaleźć w miarę dogodne przy moim łóżkowym stylu życia.. Miłego dnia Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Leż kochana i trzymamy kciuki obyś jak najdłużej wytrzymała i donosiła Stasia. Oby zakażenie poszło w siną dal i nie zostawilo żadnych komplikacji. Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie smaruje 2 razy dziennie. Rano i wieczorem. W nawyk mi to weszlo i robie mechanicznie jak mycie zebow ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z ktorej czesci Pń jestes? Ja krzywa robilam na lutyckiej poki co ale tam ciezko mowic o dogodnych warunkach.. Poza tym polecam lab w medicoverze w andersii (nie wiem tylko czy tam tylko prywatnie mozna). Kameralne lab maja tez na slowackiego (od strony kraszewskiego) i jeszcze diagnostyka w posum kolo castoramy (za polskimi meblami). Tyle ze tam wszedzie to raczej krzeselka tylko..zalezy tez co rozumiesz przez dogodne warunki? Dzien dobry! Wczoraj palcem mialam nie kiwnac a pojezdzilam po sklepach szukajac polmiska (ktorego nie znalazlam ![]() ![]() Dzis maz mi wzial auto na szczescie to zalegam w domu! ![]() ![]() Zajaczka dla malzonka juz mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry😊
Judis naprawdę jesteś mega dzielna. Kciuki za szew oby wytrzymał jak najdłużej. A synuś wspaniały i jaki duzy😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do laboratoriów to może podzwoń i zapytaj gdzie sobie będziesz mogła poleżeć 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze gin wczoraj mi nie sprawdzal plci, a jak mojej cos wyroslo??? Gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas widzisz byla kanapa, moglam sie polozyc. Moze sie uda gdzies znalezc cos wygodnego, jakis fotel chociaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej tak dzielnie się trzymajcie a będzie dobrze ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.