![]() |
#3121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
![]() Ja moge sie ustawic w kolejce po swietach ![]() ![]() Marta, to normalne, ze pod koniec sie chudnie ![]() Ania, super, zaczynacie nowy etap w zyciu, nowe role i juz calkiem na swoim, gratulacje ![]() Fartuch, strasznie mi przykro, ze musisz przez taki stres przechodzic, ale bedzie dobrze, mam nadzieje, ze jutrzejsza wizyta Cie uspokoi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaSmerfuni Czas edycji: 2017-04-12 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Oj tak Vicunia, chciałoby się po prostu zrelaksować, jakoś nastawić psychicznie, może się nacieszyć tymi miłymi przygotowaniami dla dziecka. Ja też taka wypruta. Zmusiłam się i umyłam kolejne drzwi, wyprasowałam zasłony, pościel.
Ojej Anita! ale niespodzianka ze już jest z nami! Bardzo się cieszę, wszystkiego dobrego dla Synka, gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomosc!! Jak to jednak dzisiaj? Kochana, jestes super dzielna mamuska! Buziaki dla Ciebie i Synusia!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3124 |
Rozeznanie
|
Hej,
ANITA, gratuluję! Tż pyta czemu tak się cieszę sama do siebie... Cudowne wieści! 😍 Fartuszku, musisz być teraz silna, bo masz dla kogo! 😙 Dziewczyny, powiedzcie mi, bo ja już sama nie wiem co mam myśleć. Moja siostra miała stymulowany cykl. W niedzielę miała dostać okres, który nie przyszedł. Od tego dnia robi codziennie testy ciążowe i wychodzą negatywnie. Dzisiaj z głupa po 12h rozbroiła test, który zrobił się pozytywny. Myślicie, że może coś być na rzeczy? Gornek, doskonale Cię rozumiem! Jak byliśmy na Kanarach ponad 2 tygodnie to ja umierałam z tęsknoty za moim zwierzyńcem. Zamiast cieszyć się z wakacji to myślałam co robią. Nawet jak mnie nie ma kilka godzin to lecę jak głupia, bo tak kocham te zwierzaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Kinga, nie nakrecalabym sie. Czemu nie zrobi bety z krwi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny, ide pomasowac bozenke i spac
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3128 |
Rozeznanie
|
Po południu na zapisie ktg pojawił się kolejny spadek tętna małego. Zapis wrócił do normy ale w krótkim odstępie czasowym sytuacja zaczęła się powtarzać dlatego zdecydowano ze nie czekamy do jutra.
Przygotowanie do cc trwało jakieś 15 minut po rozpoczęciu cc po ok.10 min.pokazano mi synka przylożyli chwilę do buzi i zabrali do badań. Stacił 1 punkt ze względu na skórę. Dobrze radzi sobie z oddychaniem ale wciąż go dogrzewają w inkubatorze. Ja narazie czuję się nie najgorzej dostaję morfinke szybko wróciło czucie w nogach. Rano będę wstawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Kinga, chyba kazda z nas sie boi, czy to cc czy sn
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3131 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7283269 1]Ale wiadomości! Gratulacje ogromne! ❤️ Odpoczywajcie i cieszcie sie sobą ! No to worek pękł, która następna ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgodnie z listą, nie kombinuj. ![]() ![]() A ja ni cholery nie mogę spać, cały czas mnie męczyło uczucie niepokoju i stresu po tej wyzycie, coś tam mnie cmi w brzuchu ale to chyba bardziej z nerwów. Ktoś mówił że się chudnie w 9 miechu, ja szybko teraz na wadze przybieram. ![]() Monika jak Ty mogłaś tyle leżeć, kręgosłup boli ![]() Gratulacje dla nowej mamusi, trochę mnie przerażają te spadki tętna bo często o tym słyszę, a przecież w domu tego nie badam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez CamomileS Czas edycji: 2017-04-13 o 01:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
Czy może mi ktoś poradzić, co mam robić.
29/03 lekarz stwierdził słabe przepływy i wypisał mi skierowanie do szpitala III stopnia referencyjności. Pojechałam, dwóch lekarzy mnie badało wszystko ok, przepływy bardzo dobre. Następnie 01/04 udałam się na ktg do szpitala, w którym pracuje ów lekarz ( od skierowania) i mnie zatrzymano ze względu na szalejące tętno. Po trzech dobach , 2 x usg, ktg 3-4 razy dziennie stwierdzono, że wszystko ok, przepływy dobre, mała bawiła się pępowiną. Następnie we wtorek 04/04 byłam u swojego gina, sprawdził przepływy----bardzo dobre, wszystko ok. W piątek i w sobotę miałam lekkie plamienie. Wczoraj mam wizytę u lekarza buca od skierowania. Wkurza mnie od momentu wejścia do gabinetu, zaczynając od słów: co panią do mnie sprowadza, jak się pani nazywa itd.. Sprawdza szyjkę skróciła się, robi przepływy i z grobową miną oświadcza, że są powyżej 1. Każe mi stawić się w szpitalu w wlk. sobotę na ktg i przepływy. Kto ma rację, co byście zrobiły na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Angelika nie wiem co oznaczają przepływy powyżej 1 i postawa tego lekarza jest okropna ale szczerze Ci powiem, że pojechałabym na to ktg i przepływy. Lepiej sprawdzić niż nie sprawdzić. Wahasz sie bo masz daleko szpital? A np. nie możesz jechać do tego szpitala co masz najbliżej siebie? Ja bym tak zrobiła
![]() Wysłane za pomocą mTalk
#3135 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też przybieram teraz, ale nie dziwię się, bo jem ciągle ![]() Cytat:
Ja dzisiaj pakuję torbę, to co mam. Resztę dopakuję jak będę miała. Dwa razy w nocy obudził mnie dziś taki mega ból okresowy, że serio się zastanawiałam, czy to nie już ![]() ![]() Chyba za dużo o tym wszystkim myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
Hej!
Anita jak tam pionizacja? U mnie noc fatalna. Synek przyszedł do nas do łóżka i tak się rozpychał, ze się bałam że zlecę. Bałam się też za dużo wiercić, żeby Go nie obudzić. Wszystko nie teraz boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Echh... Ciężka noc. Mimo że nie wstawałam często to sie nie wyspałam. Pierwszy raz od miesięcy obudził mnie budzik TŻ. Właśnie prowadzimy zawziętą dyskusje czy jest nam potrzebny tapicerowany stołeczek z biedronki co był niedawno w gazetce bo ja chce pojeździć i go poszukać a TŻ uważa że stołek jest brzydki i nie będzie nam pasował 😁 to się dogadaliśmy 😜
Ja całą noc urządzałam salon, przywieźli mi narożnik i skręcałam stół i krzesła 😆 może dlatego taka niewyspana jestem bo się trochę namęczyłam 😜 Wysłane za pomocą mTalk
#3138 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez koszmarna noc. Co lekko przysnełam to budzilam sie by szybko sprawdzic czy mój Piotrus sie rusza..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3139 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Ale pogodaaa
![]() Anita - dobrze, że lekarze szybko zareagowali i synek jest już bezpieczny po drugiej stronie brzucha ![]() Angellinka - im więcej badań i kontroli tym lepiej, więc niech wszystko sprawdzą ![]() Jadę zaraz zawieźć mocz do badania, zrobię jakieś zakupy i chyba nie wychodzę z domu już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Widzę że wiele z nas miało ciekawą noc
![]() Ja zamówiłam catering z Body Chief i czekam na dostawę. Z kwietniowek to już ledwie kilka do rozpakowania, chyba 3urodziły w ostatnich 24h.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- U mnie z apetytem bez zmian. Wciągam wszystko jak leci 😀 Apropo opuchlizny .. W dalszym ciągu ona występuje, ale kostki u stóp jeszcze widzę. 😊 Gornek to na prawdę zbieg okoliczności.. Nie ma znaczenia..kto podłącza ktg, tak samo nie ma znaczenia, kto mierzy temperaturę. Wiem, że możesz to tak interpretować, ale na prawdę to mylne 😘😘😘 trzymaj się cieplutko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Gratulacje Kochana!!!! Piękny wynik 😘😘😘 dużo dużo dużo zdrówka dla Was! I trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej nabierała siły 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
Ślę buziaki i dużo, dużo siły dla Was 😘 będzie dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Rozeznanie
|
Hej,
Ja od 4 rano mam biegunkę, także tego... Rozmawiałam sobie z koleżanką, która urodziła 2 kwietnia. Bidulka strasznie się omordowała. Ktoś wspominał o majaczeniu. Ona właśnie coś takiego miała. Nie mogła już wytrzymać tego bólu i błagała o znieczulenie. Mówiła, że darła się tam tak głośno, że do tej pory ma zdarte gardło. Ona ma 150 cm wzrostu i szacowali, że dziecko będzie miało ok. 4 kg. Niewiele się pomylili. Urodziła chłopca o wadze 3.5 kg. Mięli zrobić cc, ale nie zdąrzyli. Kilka dni temu szwy jej puściły, wdała się infekcja i dostała antybiotyk. Nie może karmić, Mały jest na mm. Załamała się i już prawie nie ma pokarmu. Przepraszam jeżeli kogoś przestraszyłam. Musiałam się tym z kimś podzielić. Bardzo to przeżywam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
U mnie też noc koszmarna.. Doslownie. Same koszmary, glownie z mężem w roli glownej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Ja w szpitalu miałam przez 2 miesiące łóżko na pilot i materac przeciw odleżynom.. Pod pupę poduszka i jakoś szło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Jeśli by była potrzeba, to nie broniłabym się przed szpitalem do kontroli, ale tego z 3 stopniem. Główka do góry i działaj 😘 licz ruchy Maleństwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dzień dobry
![]() Współczuję Wam niewyspania.. u mnie noc z od 23-5 tu było siku i aż do 8:20! 😁 jeszcze leżę w łóżku bo jakoś wstawać się nie chce. ANITA, ogromne gratuluje! Niech się chowa zdrowo i pogodnie 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w drugiej ciąży na bank kupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |||
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wspaniale, że reakcja została podjęta na czas i masz już swojego maluszka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas łóżeczko już stoi - na razie w salonie, dziś je przeniesiemy (trochę trzeba rewolucji zrobić w sypialni). Mam zamiar dziś spakować torbę. Śniło mi się, że trafiłam na porodówkę, ale bez torby, podali mi znieczulenie i czułam się świetnie, więc wróciłam do domu się spakować. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.