Mamy majowe cz. VI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 10:39   #3241
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Baambi - nie, nie stresowalam się egzaminem, dzisiaj też niczym się nie stresuje..

Jeszcze mi cukry lecą tak w dół.. Dziewczynie w szpitalu tak leciały i parę dni potem urodziła..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:39   #3242
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Inez moja kolezanka wyszla ze szpitala i tez byla pod opieka lekarza i poloznej, maly ssal cyca caly czas a w ogole nie przybieral, zadna z tych osob jakos nie zauwazyla ze ssie nieefektywnie, teorii bylo milion i oczywiscie zalecenie zeby przejsc na mm, dopiero wizyta doradcy laktacyjnego sprawila ze zaczal jesc zamiast ciumkać i ladnie przybierac wiec jak widac nie zawsze kompetentne osoby sa takie kompetentne poza tym ja pisalam o sobie a nie o tym co ona ma robic
A poza tym dzisiaj wiedza na temat kp wzrasta a lekarze nie korzystają ze szkoleń, położne też.. I niestety ale trzeba walczyć o kp na własną rękę i często z pomocą internetu (hafija, mleczne wsparcie..)

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:40   #3243
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Anita gratulacje!!! ❤️❤️❤️

Ja wczoraj rano wymiotowalam - czuje się okropnie, dzisiaj też miałam mdłości... nie wiem co się dzieje.. Wczoraj zaliczyłam też matmę, dowiedziałam się, że Pani od biologii mi zaliczy bez egzaminu, więc zostały 3 przedmioty, będzie dobrze a teraz cały czas latam do toalety i mi niedobrze

Justyna wiem ze to się łatwo mówi, ale staraj się jak najmniej przejmować, myśle ze wszystko się u Ciebie mogło nałożyć, końcówka ciąży i stres.

Będzie wszystko dobrze, dasz rade, jeśli nie teraz to za rok, swietnie sobie radzisz, jesteś młoda, masz wsparcie w rodzicach i wszystko się poukłada. Z perspektywy czasu będziesz się z tego śmiała zobaczysz ( tak wiem ze to slogan, ale naprawdę zmienia się bardzo spojrzenie na życie po czasie )

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:41   #3244
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Baambi - nie, nie stresowalam się egzaminem, dzisiaj też niczym się nie stresuje..

Jeszcze mi cukry lecą tak w dół.. Dziewczynie w szpitalu tak leciały i parę dni potem urodziła..

Na kiedy masz termin bo nie pamiętam? Być może Maleństwo jest już gotowe i w ciągu paru dni się pokaże?

Stary 2017-04-13, 10:42   #3245
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Martirybka teraz dopiero zaczynam się stresować, że urodze 😅

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Mohnka 7 maj 😊mam prawie skończony 37 tc

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:42   #3246
gornek
Zakorzenienie

Cieszę sie ale i denerwuje, zeby tylko z maluszkiem wszystko było dobrze jestem gotowa nawet z Maksiem dłużej poleżeć w szpitalu jak będzie potrzeba.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:42   #3247
Baambi
Zadomowienie

Jak już piszemy o laktacji, czy któraś z was może ma jakieś takie kompendium wiedzy o tym jak karmić, np z internetu?
Chodzi mi o coś takiego skondensowanego info jak przykładać, ile min z piersi karmić itp?
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 10:42   #3248
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Dokładnie.. Mam takie samo zdanie. Teraz zbyt szybko się przechodzi na mm bo jest to po prostu łatwe i dostępne. Kiedyś tego nie było i jakoś ludzie wytrwali już tyle tysięcy lat 😉
Na szczęście są doradcy i osoby, które pomagają w takich kryzysach.
I stwierdzenie, że lekarz.. Lekarz nie jest doradca laktacyjnym i nawet taka osoba jak dl może nie pomoc, bo lekarz lekarzowi nierówny i tak samo z innymi profesjami.

Serio?? Doradca laktacyjny to najczęściej osoba, która skończyła kurs, a lekarz 6 lat studiów, ja tam widzę różnicę... Nie twierdze, że nie trzeba szukać pomocy i że doradcy nie pomagają, wiem też że lekarze nie zawsze mają najswiezsza wiedzę na temat karmienia, ale ja tam widzę różnicę. Nie piszę tego personalnie do Was, po prostu mam uczulenie na terror laktacyjny, jak już kiedyś pisałam. Jasne, że kp jest korzystne i dla mamy i dla dziecka, to jest bezdyskusyjnie. Ale czasem lepiej być szczęśliwa mama z najedzonym mm dzieckiem.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:45   #3249
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Jak już piszemy o laktacji, czy któraś z was może ma jakieś takie kompendium wiedzy o tym jak karmić, np z internetu?
Chodzi mi o coś takiego skondensowanego info jak przykładać, ile min z piersi karmić itp?
Polecam blog hafija i mlecznewsparcie. Lektura na pewno długa ale tam znajdziesz większość odpowiedzi na pytania. Ja przynajmniej te blogi studiowałam

Stary 2017-04-13, 10:49   #3250
Martirybka
Rozeznanie

Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Martirybka teraz dopiero zaczynam się stresować, że urodze

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Mohnka 7 maj mam prawie skończony 37 tc

Justyna najwyżej dadzą Ci zaliczenie awansem
Zdasz i fruuuu dzidzie rodzić

Każda z nas by sie chyba stresowała

Edytowane przez Martirybka
Czas edycji: 2017-04-13 o 10:50
Stary 2017-04-13, 10:50   #3251
Baambi
Zadomowienie

Dzięki Mohnka podczytywałam blog Hafija, tylko właśnie tak jak piszesz - długa lektura a ja bym chciała coś takiego wiesz - na wzór szybkiej ściągi
Ale chyba i tak wróce do czytania tego bloga, mam nadzieje że mam jeszcze trochę na to czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 10:52   #3252
bunnybe
Zadomowienie

Inezz u nas w Poznaniu jest akurat babeczka, ktora jest prawdziwym guru laktacyjnym, wszyscy ja polecaja, nawet lekarze, ma kilkanascie lat doswiadczenia wiec jak u mnie bedzie sie cos dzialo to na pewno zamowie sobie taka wizyte
Bambi ja polecam ta ksiazke "po prostu piersia" z internetowych niestety nie pomogę

Uwaga mam maly sukces! Wszystkie spodnie ciazowe w praniu a ja musze isc do sklepu wiec z doza niepewności wyjelam jegginsy dzinsowe ktore mialam ostatni raz na sobie w październiku i weszlam bez problemu oczywiscie koncza sie pod brzuchem ale i tak jestem w szoku

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Bambi a na sr nie bedziecie mieli o laktacji i przystawianiu do piersi? My mielismy cwiczenia z poduszkami i fantomami dzieciecymi, bardzo duzo mi to dalo bo inaczej teoria a inaczej praktyka
Stary 2017-04-13, 10:52   #3253
Martirybka
Rozeznanie

Dobra koniec tego spamowania, czas się wziąć za porządki, dziś mi się chce sprzątać to musze to wykorzystać

Stary 2017-04-13, 10:52   #3254
Baambi
Zadomowienie

Tak się fajnie z wami siedzi ale trzeba iść dalej działać , wrr
Dzisiaj umyję szafki z zewnątrz a potem jadę do mamy,a potem z tż do ikei.
Stary 2017-04-13, 10:54   #3255
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
https://youtu.be/y--syZR0u1E
Tak przykładać

Stary 2017-04-13, 11:01   #3256
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja prdle. Wrzucilam rozek do prania i to cale wypelnienie zrolowalo sie w jedną kule. Dopiero teraz przeczytalam na metce - nie wirowac. Super

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Hapiness mysle ze na 60st powinno byc ok.

Hahaha ale z nas gospodynie co jedna to lepsza

Stary 2017-04-13, 11:02   #3257
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Emilka ja mam jeden i to nie kupiony tylko dostaliśmy. Myślę, że więcej nam nie będzie potrzeba 😊

Ja też zamówiłam jeden, rożko-kocyk minky, dziś powinien przyjść i zastanawiam się, czy jeszcze jeden będzie potrzebny...

Cytat:

Emilka tez mam zamiar wlozyc podklad pod prześcieradło z gumka, u nas na sr mowili ze wody plodowe maja czesto zapach spermy a rozek mam jeden z minky ktory ma wkładana mate kokosowa i moze pozniej robic za kocyk

Pogoda faktycznie do musze iść do sklepu po biale czekolady na babki migdalowe ale czekam tez na kuriera bo ma do mnie z dwiema paczkami przyjechac, ale wolalabym isc teraz bo pewnie popoludniu bedzie juz sodoma i gomora przedswiatecznych zakupow
O, właśnie, o ten zapach chodzi...
U nas przed chwilą lało... też czekam na kuriera, powoli kompletując torbę i zastanawiając się nad układaniem rzeczy...

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Juz wszystko wiem. Jutro mam cięcie jakoś do południa.

Wow!!! Dobrze, że wiesz! Życzę spokoju i dobrego nastawienia!

Cytat:
Wrzucałam w grupie na fb materiały ze szkoły rodzenia i tam na przedostatniej stronie jest dosłownie "instrukcja obsługi" - myślę, że dobra na początek, zerknij sobie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 11:04   #3258
Baambi
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Znalazłam też coś takiego
http://www.emc-sa.pl/phavi/at/upl/20...ia-piersia.pdf

Bunny mieliśmy już i sporo pamiętam, mam nawet notatki. Także będę z tej wiedzy też korzystać niestety nie mieliśmy z fantomami ćwiczeń, szkoda:/
W ogóle zauważyłam rozbieżność taka w technice że jedni radzą karmić do opróżnienia jednej persi i potem ewentualnie drugą w razie potrzeb a inna technika to ta z określoną liczbą minut naprzemiennie raz jedną raz drugą piersią. Która jest lepsza?
Stary 2017-04-13, 11:13   #3259
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Bunny mieliśmy już i sporo pamiętam, mam nawet notatki. Także będę z tej wiedzy też korzystać niestety nie mieliśmy z fantomami ćwiczeń, szkoda:/
W ogóle zauważyłam rozbieżność taka w technice że jedni radzą karmić do opróżnienia jednej persi i potem ewentualnie drugą w razie potrzeb a inna technika to ta z określoną liczbą minut naprzemiennie raz jedną raz drugą piersią. Która jest lepsza?
Do mnie przemawia opróżnianie jednej piersi, proponowanie drugiej, a przy kolejnym karmieniu opróżnianie tej drugiej, podawanie pierwszej.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 11:15   #3260
talusiax33
Zadomowienie

Hej majóweczki ☺
Zjadłam kanapki z almette i wypiłam kawusie.

Anita - Całe szczęście, że już jesteś po Teraz będzie tylko lepiej Dzielna mamusia!!

Wy tu piszecie o ktg i właśnie sobie przypomniałam.. że miałam dzwonić koło 10kwietnia do szpitala i się umówić na początek maja na ktg!!

Vikunia - Co za pajac!! Olej go

Happiness - Ja wrzuciłam wszystkie pieluszki razem a do tego ciuszki nawet te białe 😀 chyba trochę zaryzykowałam ale nic się nie stało. Użyłam chusteczek wyciągających kolor.

Ania - Nosz kurrr... Kościół jest za zakładaniem rodziny no ale co mają zrobić Ci co nie mogą mieć dzieci bądź mają jakieś problemy? Powinni się cieszyć.. że jest coś takiego jak in vitro! Że ludzie są chętni z korzystania bo chcą dać nowe życie, wychowywać, kochać.. toż to przecież cud! Szkoda słów.. że jeszcze człowiek musi się z tego spowiadać..
Jeśli chodzi o wzbogacenie.. nawet nie wiem co mam powiedzieć na ten temat. Uważam tak jak Ty.. jeżeli ktoś wzbogaca się uczciwie, ciężką pracą to dlaczego miałby się z tego spowiadać?! Śmiać mi się chce z tego trochę.. Niektóre kościoły też się wzbogacają.. i wtedy jest dobrze? ☺

Gornek - Daj znać jak się dowiesz czegoś konkretnego
Już doczytałam. To chyba jesteś spokojniejsza, że zapadła decyzja i jutro będzie cięcie? Trzymam kciuki, wszystko na pewno przejdzie pomyślnie to już będziemy mieć drugiego małego człowieczka wątkowego

Margolcia - Też używam chusteczek do prania, od tego czasu w życiu nic mi nie zafarbowało mimo, że mieszam kolory idealny wynalazek ! Kupuje je czasem też w rosmannie.

Esor - Już coraz bliżej, bliżej, bliżej

Justyna - Może to stres tak na Ciebie działa? Słyszałam też, że często na końcówce ciąży wracają mdłości. Gratuluję zaliczenia matmy no i super z tą biologia. Reszta już pójdzie gładko i z górki! Trzymam kciuki ☺

Uwaga uwaga ! Dostałam pieniądze z zusu toż to zaszczyt!

Ja kupiłam najzwyklejszy rożek w popco za całe 25 złotych żeby mi go nie było szkoda w szpitalu ale co w sytuacji jak dziecku się uleje i będzie mokry? Wtedy można owinąć np w kocyk? Kurcze jeszcze mąż mnie maltretuje o rożek z usztywnieniem.. tłumacze mu, że dzidzi nie koniecznie jest w takim wygodnie, że łatwiej się trzyma w takim miękkim bo maluszek się dobrze w niego wkomponuje ale jemu nie przegadasz. On chce mieć swój rożek, usztywniany i koniec kropka - co za chłop!
Któraś kupiła ten z Motherhood? Jest na promocji na smyku za 49zl z usztywnieniem a podobają mi się wzorki, bo wszystkie inne są takie same.. 😀
1492078442173.jpg

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 11:29   #3261
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Najpierw jedna pierś i potem, po oproznieniu pierwszej, ewentualnie druga. Kolejne karmienie zaczynasz wtedy od tej "napoczetej". Wynika to z faktu, że z piersi najpierw leci I danie, potem II, a na końcu deser. Metoda naprzemienna 3-5-7 jest dobra, gdy chcesz lektatorem pobudzić laktację.

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 11:50   #3262
bunnybe
Zadomowienie

Ale sie wku.. wyszlam tylko do sklepu 10min drogi od domu, wracam i dostaje smsa od kuriera ze paczki zostawil u sasiada spod nr jakiegośtam, nie znam tych ludzi nie wiem nawet ktore to mieszkanie a oczywiście jak zadzwoniłam to nie odebral. W koncu poszukalam tego mieszkania, sasiadka bardzo mila ale co sie jej naprzepraszalam to moje, ze oni sie tak nie boja zostawiac paczek komu popadnie bez konsultacji nawet z adresatem?
Stary 2017-04-13, 11:53   #3263
misja0181
Rozeznanie

Dzień dobry

Gornek no to już wiesz na czym stoisz jutro się wytulicie z maluszkiem

Justyna myślę, że w szkole nie powinni robić problemu z zaliczeniami jak pracowałam w szkole to w zaocznej nigdy nie było problemu chyba, że kogoś ewidentnie nie było a nagle się pojawił i liczył na zaliczenie. A u Ciebie widać, że się starasz i myślę, że pozaliczasz wszystko i urodzisz spokojnie malucha )
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:04   #3264
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Właśnie się zagotowałam. Episkopat polski opublikował zaktualizowaną listę grzechów ciężkich z jakich TRZEBA się wyspowiadać i znalazło się na niej między innymi in vitro albo nadmierne bogacenie się... Naprawdę mam ochotę iść i wypisać się z kościoła...
In vitro to jedno z najlepszych odkryć naszej ludzkości! Dzięki tej metodzie tyle par może cieszyć się swoim dzieckiem, to jest dar a nie grzech...
A jeśli o nadmierne bogacenie się chodzi to uważam, że jeżeli ktoś uczciwie się dorabia to jaki w tym grzech? Jeżeli nie wykorzystuje przy tym innych ludzi i nie oszukuje a robi to swoją ciężką, uczciwą pracą to z jakiej racji?! Może im powinien oddać żeby oni się bogacili...?? Nóż mi się w kieszeni otwiera!
Aż zgagi dostałam, głównie przez to in vitro!

Vikunia, szef miażdży system... Olej to totalnie
A sami księża maybachami się rozbijają i służba im gotuje a ich "praca" to godzina dziennie przy ołtarzu 😉

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:06   #3265
Mohnka
Rozeznanie

Idę zrobić drugie pranie 😀
Jak mam rodzić, to urodze.. A muszę to poogarniać, bo Tz coś zrobił, ale wiadomo, że nie po mojemu i nie zdążył wszystkiego.. pogubił się w kolderkach bo mam kilka.. 😂 do wózka, do łóżeczka trzy chyba.. Bo mi mama uszyła jeszcze 😀

Stary 2017-04-13, 12:10   #3266
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja prdle. Wrzucilam rozek do prania i to cale wypelnienie zrolowalo sie w jedną kule. Dopiero teraz przeczytalam na metce - nie wirowac. Super 😀

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Hapiness mysle ze na 60st powinno byc ok.

Zapraszam do mojego elitarnego klubu ChPD ze specjalizacją pranie 😂
Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dzięki dobrze, że napisałaś o rożku, bo też jeszcze mam do prania i na bank bym wirowała

Ja tez mam do wyprania jeszcze jeden rozek - taki ladny od tesciowej. Bede sie miec na bacznosci 😂
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Właśnie się zagotowałam. Episkopat polski opublikował zaktualizowaną listę grzechów ciężkich z jakich TRZEBA się wyspowiadać i znalazło się na niej między innymi in vitro albo nadmierne bogacenie się... Naprawdę mam ochotę iść i wypisać się z kościoła...
In vitro to jedno z najlepszych odkryć naszej ludzkości! Dzięki tej metodzie tyle par może cieszyć się swoim dzieckiem, to jest dar a nie grzech...
A jeśli o nadmierne bogacenie się chodzi to uważam, że jeżeli ktoś uczciwie się dorabia to jaki w tym grzech? Jeżeli nie wykorzystuje przy tym innych ludzi i nie oszukuje a robi to swoją ciężką, uczciwą pracą to z jakiej racji?! Może im powinien oddać żeby oni się bogacili...?? Nóż mi się w kieszeni otwiera!
Aż zgagi dostałam, głównie przez to in vitro!

Vikunia, szef miażdży system... Olej to totalnie
No jak nadmiernie sie bogacisz to wiadomo, ze grzech i na kosciol masz oddac 😁 ja niestety juz w ogole nie czuje tej instytucji. Mam dosc postrzegania ludzi przez pryzmat grzesznikow, zakazow, nakazow i strasznia pieklem.
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
A na farbowanie są dobre chusteczki z biedry, wrzucam zdj, koszt 6zł za 20sztuk
Załącznik 7018971

One faktycznie dzialaja? Musze kupic, bo ja zawsze segreguje pranie. I czasem puszczam prawie pusta pralke, bo sie boje farbowania.
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Juz wszystko wiem. Jutro mam cięcie jakoś do południa.

O mamusiu ! !

Kurcze, dzis mało, że same koszmary, to jeszcze Mela mi zajumała w nocy poduszkę. Królewna musi mieć mięciutko 😁 nie mialam serca jej wygonic. W ogole od kilku dni mnie obie znow okupują, hmm..

Wycykalam sie dzis. Poprasowalam dwie firany i powiesilam, a potem myslalam, ze zemdleje.. glupek

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:16   #3267
bunnybe
Zadomowienie

Inez zamowilam ten miekki wypelniacz tapicerowany do gulivera i mimo ze jest szerszy ok 2cm niz przewijak to ladnie wchodzi bo jest miekki i mozna go dowolonie uciskać jedyny minus ze jest 5cm za krotki ale nie bylo takich na wymiar, przynajmniej nigdzie nie znalazlam
Stary 2017-04-13, 12:18   #3268
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Do mnie przemawia opróżnianie jednej piersi, proponowanie drugiej, a przy kolejnym karmieniu opróżnianie tej drugiej, podawanie pierwszej.
Nawet jest alikacja w telefonie, żeby zaznaczać sobie z której piersi o której dziecko jadło i to ułatwia sprawę
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Hej majóweczki ☺
Zjadłam kanapki z almette i wypiłam kawusie.

Anita - Całe szczęście, że już jesteś po Teraz będzie tylko lepiej Dzielna mamusia!!

Wy tu piszecie o ktg i właśnie sobie przypomniałam.. że miałam dzwonić koło 10kwietnia do szpitala i się umówić na początek maja na ktg!!

Vikunia - Co za pajac!! Olej go
Uwaga uwaga ! Dostałam pieniądze z zusu toż to zaszczyt!

Ja kupiłam najzwyklejszy rożek w popco za całe 25 złotych żeby mi go nie było szkoda w szpitalu ale co w sytuacji jak dziecku się uleje i będzie mokry? Wtedy można owinąć np w kocyk? Kurcze jeszcze mąż mnie maltretuje o rożek z usztywnieniem.. tłumacze mu, że dzidzi nie koniecznie jest w takim wygodnie, że łatwiej się trzyma w takim miękkim bo maluszek się dobrze w niego wkomponuje ale jemu nie przegadasz. On chce mieć swój rożek, usztywniany i koniec kropka - co za chłop!
Któraś kupiła ten z Motherhood? Jest na promocji na smyku za 49zl z usztywnieniem a podobają mi się wzorki, bo wszystkie inne są takie same.. 😀
Załącznik 7019056

Dostałaś gruby hajs z ZUS-u to kup temu chłopowi rożek niech ma prezent na święta

Cytat:
Ale sie wku.. wyszlam tylko do sklepu 10min drogi od domu, wracam i dostaje smsa od kuriera ze paczki zostawil u sasiada spod nr jakiegośtam, nie znam tych ludzi nie wiem nawet ktore to mieszkanie a oczywiście jak zadzwoniłam to nie odebral. W koncu poszukalam tego mieszkania, sasiadka bardzo mila ale co sie jej naprzepraszalam to moje, ze oni sie tak nie boja zostawiac paczek komu popadnie bez konsultacji nawet z adresatem?
Z tymi kurierami to tak jest, jednego kiedyś złapałam po drodze jak szłam do biedronki, miałam nosa, że idzie do mnie, a wystarczyła minuta i byśmy się minęli całkiem. Bo oczywiście był spóźniony już 2h, a ja miałam pustą lodówkę i musiałam wyjść z domu.

Posprzątałam, a teraz inka karmelowa i jakiś serial. Należy mi się, bo po południu wybieram się do biedry i muszę nastawić się na tabuny ludzi.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:36   #3269
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ja karmiłam tą pierwszą, ale ja generalnie jestem przeciwniczką liczenia minut, budzenia co 3 godziny mimo że dziecko jeszcze nie zglodnialo itp. Oczywiście jak dziecko nie przybiera czy jest jakiś problem to można się nad tym zastanawiać, ale dopóki wszystko ok to trzeba zaufać dziecku i swojej intuicji. Będziesz czuła, że dziecko oproznilo pierś, że przestaje łykać tylko dyda sutek itp. Zdecydowanie jestem za obserwacją dziecka a nie zegarka

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:36   #3270
talusiax33
Zadomowienie

Marta - Zus mnie obdarował 'grubym hajsem' 😂 i masz rację! Kupię mu rożek z usztywnieniem coby się chłop nie stresował, że zrobi dziecku krzywdę aaa niech ma coś od życia!

Dzwoniłam do szpitala i nie mają w ogóle terminów na ktg, takie oblężenie.. a chciałam mieć w tym co rodze. Skonsultowałam to z moją ginekolog i powiedziała, żebym się umówiła na najbliższy termin tj 16 maj 😀 trudno będę mieć mniej ktg.. nie będę musiała tyle jeździć ale wolałabym jednak kontrolować. W razie 'W' gdyby się coś wcześniej działo to kierunek szpital

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości