|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
![]() Bawcie sie dobrze dziewczyny i koniecznie robcie duzo zdjec
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7279481]Pysia: wiesz, wszystko da sie zorganizowac
Dziewczyny, milego plotkowanie zycze ![]() PS. Jesli to komus poprawi humor, to dzis jest u nas dzien marudy, i to od 6 rano [/quote]No ciekawe kto dziś będzie na tapecie? Witamy w tym klubie tylko od 7 i najgorsza rzecz że sama nie chciała usnąć aż pękłam bo takie sceny to nawet Teatr Wielki nie widział! Mąż na obiad pizzę zrobił
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
A u nas dzisiaj niema dnia marudy SPOTKANIE BYŁO SUPER JUŻ CHCĘ KOLEJNE ![]() ![]() ![]() Zgrywam fotki zaraz cosik wkleje
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdjecia Zdjecia Zdjecia !!!!!!!!!!!!
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7283280]Czekam
[/quote]Ale Babiszony niecierpliwe.... ![]() Zacznę od listy: 1.Katarzyna77 + Łusia+ przelotnie mąż ![]() 2.Joashia 3.Ivy 4.Anetka+Patryś 5.Myshia + Michał+Kacper 6.Demonik+Jaś +mąż 7.Edytkap+Martusia+brat 8.Ja+Kubuś +mąż W oczekiwaniu na koleżanki i kolegów Kuba poszedł z tatą oglądać super brykę ![]() Potem znaleźiśmy miejscówki... Martusia Edytki od razu chciała zamawiać u kelnera dobre lody ...to strasznie żywiołowa pannica, Łusia dostojnie obserwowała swymi pięknymi ślipiami co dzieje się dookoła ![]() Ogólnie wszystkie dzieciaczki były bardzo grzeczne...nawet jeden kawaler ziewał, aż ucioł sobie drzemkę u mamy na kolanach (patrz. mój Kubuś) Patryczkowi bardzo podobał się pucharek z lodami...miał chyba na nie smaka ![]() I niewiem jak to sięstało ale niemam zdjęć Joashi...chyba uciekała przed kadrem heheNie opisuję zdjęć, bo znowu mi się dostanie, że wiecie przecież kto jest kto hehe ![]() Jak nie to pytać
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
i c.d.
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
koniec
![]() p.s Edytuję bo znalazłam Joashię na fotce hehe
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-04-19 o 19:54 Powód: P.S. Znalazłam Joashię na zdjęcciu hehe |
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja na sekundke ..bo o niczym innym dzis nie myslalam tylko o wizazowym spotkaniu
![]() Jakie nasze bobaski juz duze i kazde takie piekne i pulchniutkie. Pysiu dzieki za wklejenie zdjec
|
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
no ftkimiatają. tyle maluszków w jednym miejscu - chyba dziwnie sie na was ludzie patrzyli. spotkanko chyba sie udało- tak wygląda. szkoda mi teraz troche że auta nie mam bo chetnie bym dołączyła. mamuśki urocze i super ze tatusiowie też dołączyli a dzieci - cudne, nie wiem które fajniejsze bo wszystkie superowe.
Myshia- a jak starszy brat czuł sie w towarzystwie tylu maluszków? a my byłyśmy na baseniku ale ja nie mam zdjęc bo nie bardzo miała kto robić i pilnować aparatu. zrobiłam tylko poźniej w pizerri ale juz po basenie. było super. na poczatku troche się bała ale później to chyba jej sie podobałao i nawet sobie gadała.pływała w kółku w dużym basenie . a pampersy te do wody całkiem fajne.no i tak ja to zmęczyło że w pizerri spała no i teraz tez mi już usnęła a ja jej w pizamke nawet nie ubrałam. chyba obu nam dobrze zrobił ten basen. musimy jeszcze któregoś razu sie wybrać.
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale specjalnie dla Ciebie motylku wygrzebałam jeszcze fotkę ![]() Cytat:
Ale potrofię sobie wyobrazić cudną Klaudusię chlapiącą się nacałego
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszczę! Ja chyba nigdy się nie zjawię
![]() Widać po minach że fajnie było a dzieciaki na zdjęciach- boskie to mało! Tym miłym akcentem zakończę i powiem doranoc wszystkim |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
super fotki
wizazowe spotkania wymiataja |
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no ...bossskie. ogladam juz 3 raz
![]() czekamy na jakas krotka relacje ze spotkania.
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
super foty
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
a ja się spóźniłam ale spotkałam kolezanki ze zdjęcia nr 3 w C@A i była jeszcze jedna kolezanka. Dotarliśmy z mężem i Mikołajkiem dopiero ok. 15-stej niestety a nie miałam do żadnej nr telefonu i myslałam ze juz was nie ma buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Następnym razem postaram się byc na czas! Tak wogóle to dopiero wróciliśmy do domku
![]() Szkoda że wszystkich was nie spotkałam! Super było widac po fotkach |
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie
![]() A Wasze ze spotkanie cuuudne tylko nie wiem kto jest kto oprocz pysi i poisson tez chce na takie spotkanie buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u dawaj pysia wiecej zdj
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się. Zazdroszczę. Jak widać spotkanie sie udało.
Aniu bardzo ładnie wyglądasz Weronisia super wyglada w avatarku. My też mieliśmy dzień marudy( ząbki?!), ale już Pucka śpi. Myślałam, że ząbki po prostu się pojawiaja, a ona ma tak jakby dziurkę, rozcięcie...czuć ostry ząbek pod palcem, ale go nie widać. Fakt, ciężko cokolwiek zobaczyć, może dziąsełka są opuchnięte i może dlatego mi się tak wydaje .Dziś po raz pierwszy dostała kaszkę mleczno ryżową z malinami z Nestle. Można jej takie dawać ?! ) Wcinała aż nie nadążałam z podawaniem. Potem kąpiel i cycek. Mam wrażenie że zmniejszyły mi się piersi i mam mniej mleka. To chyba naturalna kolej rzeczy i trzeba te cycki czymś zastąpić.Napiszcie proszę Motylku, co powiedział treser na temat Edka ? Super Dorko, że spędziłyscie tak fajnie sobotę Rozważam pójście do pracy. Ale do starej nie wrócę, Musiałabym poszukać czegoś bliżej. Omawialiśmy to z TŻ z każdej strony, ale chyba tylko na zamiarach się skończy, bo zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Pucka za bardzo się tylko do mnie przyzwyczaiła. teściowa nie jest w pełni dyspozycyjna, a jak oddamy małą do złobka to się obrazi. Moja mama nie nadaje się do wychowania dzieci. TŻ na wyjazdach, pies, poza tym zbyt długo czekałam na niezależność, żeby znowu dziennie widywać teściową, czy chodzić tam na obiady... Moze to i lepiej ![]() Dobranoc mamusie |
|
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
a to moje dzisiejsze zakupy w Arkadii
1. czarne spodnie 2. zielone szarawary 3. bluzeczka 4. bluzka dla Zuzi 5. tuniczka dla Zuzi dziewczyny dajcie znac z którymi się spotkałam w C&A |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kilku dniach były już wyczuwalne a teraz świecą śnieżną bielą małe koronki...więc ta dziurka to chyba to samo![]() Jeśli chodzi o kaszki, to jeśli tylko nie jest uczulona na mleko i je lubi-czemu nie? Ja mojej daję ryżową na bebilonie pepti, ale sporadycznie, bardziej w ramach przysmaku niżeli posiłku bo, że tak powiem, dobrze wygląda Jeśłi karmisz piersią i chcesz nadal ją karmić, to moim zdaniem lepiej wprowadzić od czasu do czasu kaszkę a nie mleko modyfikowane.A piersiami się nie przejmuj, to normalne, nie znaczy to jednak, że brakuje Ci pokarmu, tylko laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka (i ilości karmień). Mnie nieraz wydaje się, że nic tam nie ma, mała pociągnie kilka razy i za chwilkę zaczyna dopiero połykać. Dziecko ssie też dużo mocniej, więc jeśli karmisz krócej to też się nie przejmuj, że jej nie wystarcza ![]() I ja też jestem wystraszona, niemal każdą decyzję konsultuję
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Co do spotkania - my się, oczywiście, spóźniliśmy (nie ma to jak blisko mieszkać
) było bardzo miło i sympatycznie, choć jak dla mnie to strasznie dużo ludzi było wszędzie, a mój zatkany nos jeszcze potęgował uczucie chaosu. Kacper powiedział że było fajnie pogadał sobie z ciocią Poissy - Anią, pooglądał sobie dzieciaczki i zjadł deser lodowy Michał był tak zainteresowany kolegami/koleżankami że odmówił drzemki i pod koniec spotkania zaczął marudzić i musieliśmy się szybko zmyć. Usnął już na parkingu. Podsumowując, chętnie się z Wami ponownie spotkamy!
|
|
|
|
#2903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj Taszkin
i znajdujesz chwilę na pogaduchy.Ninka śliczna i bardzo zdolna Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7279481]Dziewczyny, milego plotkowanie zycze ![]() [/QUOTE] Plotkowanie było bardzo miłe .No jak to kto? Berbeaa! ![]() Cytat:
), to wóżki stały w rządku, jak na parkingu .Cytat:
![]() My też powolutku zbieramy siły, po Jaśkowym uczuleniu pozostało tylko wspomnienie .Cytat:
.Asia robiła zakupy. Cytat:
.* * * Spotkanie było świetne, ja chcę częściej! Gdy zrobi się ciepło, możemy iść na piknik na Pola Mokotowskie .Jeśli chodzi o zdjęcia, to tym razem mój mąż się nie popisał, myślał, że ma robić tylko dzieciom . A na dodatek tak pstrykał, że nie zrobił ani jednej fotki Łusi . Już go obsztorcowałam.Mamusie piękne, wesołe i bardzo miłe, ale to przecież na pierwszy rzut oka widać . Dziewczynki słodkie: Łusia taka delikatna i grzeczna, a moja synowa - ho, ho! Wulkan energii . Nawet Jasiek stracił rezon przy Martusi Tym razem Kubuś olał towarzystwo i uciął sobie drzemkę na siedząco, czym wprawił mnie w niemałe osłupienie , Patryś śmiał się całym pysiem, prawie się pocałowaliśmy , Michaś grzecznie siedział u mamy na kolanach i puszczał usmiechy na prawo i lewo, później sam obsłużył się butelką , Kacper to duży i mądry sześciolatek, czule wpatrzony w młodszego brata , a mój miś koala nie był dziś skory do figli. Narzeczona go trochę onieśmieliła... ![]() Aha. Sympatyczny facet z Kubusiowego taty. Bardzo .Poniżej fotki: 1. Śpiący królewicz Jakub z mamusią 2. Edytkap i Martusia 3. Kacperek (starszy syn Myshi) 4. Joasiah z Patryczkiem, synkiem Anety80s 5. Miłość kwitnie - Marta z Jasiem 6. "Mój ci on!" M & J
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
1., 2. Aneta i Patryś
3. Martusia 4. Loki, loki, loki! ![]() 5. Kubuś z tatą 6. Kubuś
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy wyraziłam się jasno
ale mi spotkanko bardzo się podobało i już chcę kolejne![]() ![]() ![]() Najlepiej jutro ![]() Szkoda że więcej nas nie było... Cytat:
Szkoda, że nie byłaś na czas...ale to już nie moja strata Przynajmniej zaliczyłaś chyba udane zakupy...Cytat:
A fotki ze spotkana z pewnością zamieści jeszcze Moniczek... ![]() Cytat:
![]() Ja stopniowo Kubusiowi wprowadzałam kaszkę i przyznam, że dopiero po wprowadzeniu obiadków i deserków,( mimo że są już od 4 miesiąca)...tak polecił mi lekarz ...Aktualnie z 5 posiłków Kuba je : 3x mleko modyfikowane 1x zupka,danie 1x kaszka Nestle /Bobovita
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
1. Martusia
2., 3. Myshia z Michałkiem 4. Michałek 5. Jaś zgrzyta zębami .
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-04-30 o 11:28 |
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem lepsza będzie kaszka, zrobiona na mleku modyfikowanym. -------------------- Spotkanie było super. Szkoda, że tak krótko . Dziewczyny są bardzo fajne, a dzieciaki |
|||
|
|
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki w imieniu Weroniczki! Co do kaszek to zbytnio Ci nie doradzę bo moja kokocha może ze 2 razy miała okazję nimi popluć bo coś jej nie podchodzą!
Co do zębów to u nas nawet się nie zabieliły dziąsła więc jak czytam o dziurce w dziąsełku Agatki i wypowiedż taszkin to chyba tak musi być. Ale fajnie wiedzieć bo chociaż wiem na co mam być przygotowana? A to krwawi czy nie? Cytat:
Demoniku mnie?niesamowite a co? Najlepsze spotkanie dla Jasia bo Martusia go widać wielbi.... ale wszystkie aniołki przesłodkie i Wy wszystkie ładnie wygladacie.My tzn ja zaczęłam wczoraj tańczyć z córcią potem dołączył do nas tata (kiwał się przy nas) ale Weroniczka miała taki ubaw z nas że śmiała sie w głos, tuliła do nas wreszcie ze zmęczenia padła. Myślałam że będzie ładnie pała całą noc a ta wziągwa wstała o 23 i do 2 śpiewała w łóżeczku ale tak że nas pobudziła i teraz to my z niej się śmialiśmy. A mój mąż skwitował to w sobotę zawsze musi byc dyskoteka
|
|
|
|
|
#2909 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To w sumie dzięki Asi to ona mnie rozpoznała, fajnie że mnie zaczepiła ja chyba nie miałabym odwagi... Jak sie sobie przedstawiłysmy to rozpoznałam Cie Demoniku ale w tym tłumie twarzy w Arkadii nie wiem czy bym tak za pierwszym razem Cie wypatrzyła, teraz już tak![]() ![]() ![]() Naprawdę fajnie tak spotkać sie w realu a po tych rozmowach na forum miałam wrażenie jakbym spotkała dawno nie widziane przyjaciółki - nie czułam skrepowania itp. Tym bardziej żałuję że nie spotkałam pozostałych jesiennych mam buuuuuuuuu A dziękuję zakupy rzeczywiście udane, miałam w planach jeszcze buty ale zabrakło czasu, na te szarawary zielone namówił mnie mąż - on tez lubi mnie w dziwnej formie ![]() ![]() ![]() Szkoda że Asia nie dała nam się namówic na tą tuniczkę jak to ona okresliła pstrokatą - jakoś mam przeczucie że wyglądałby super ale najwazniejsze by kupowała to w czym się czuję dobrze i pieknie - ciuchy rzecz gustu ![]() Cytat:
...a moja strata duuuuużżżżżżaaaaaaa, następnym razem napewno się nie spóźnię ale przynajmniej wiecie że naprawdę chciałam tyle że mi to nie wyszło buuuuuuuu. A zakupy tak udane dziękuję ![]() Cytat:
Mikołaj pozytywnie nas zaskoczył w arkadii był taki grzeczny przez cały czas, nie marudził i nie płakał i o 17-stej jednak skusil się na mleczko i przed snem tez wsunął butlę. Noc koszmarna, biedulek budził się co chwilę - napewno to sprawka ząbków, teraz zasnął zmęczony, jak się obudzi poszukam w gebusi czy coś nowego sie nie wykluło - dostał 2 razy w nocy nurofen ale nie pomogło oj te ząbki a przy okazji nasiliła mu się skaza białkowa i znowu pojawiły mu sie krostki na policzkach ale Pani doktor nas uprzedziła, ze będa takie momenty nasilenia, mimo że pije ten obrzydliwy nutramigen zamiast smacznego mleczka no i są, więc jak się zbudzi smarowanko pyszczka maścią i zyrtec w kopelkach
|
|||
|
|
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie bylo spotkac sie z Wami, szkoda ze nie moglam zostac dluzej ale ciesze sie, ze moglam byc nawet przez chwilke. Dzieciaczki naprawde urocze, na zdjeciach piekne ale w realu to cos zupelnie innego. Mamy tez sliczne, mimo ze czesto nie wyspane ale naprawde bardzo ladnie wygladacie. Mam nadzieje, ze czesto bedziemy sie widywac.
Wracajac do domu trafilismy na jeszcze jeden zlot - motocyklowy. Ruch na ulicach wstrzymany bo masa motorkow jezdzila po Warszawie. Troche czasu minelo zanim dojechalismy na miejsce. Joasiah, jak bede w Hajnowce napewno sie odezwe. Nie wiem czy uda nam sie wyjsc na spacerek bo pewnie babcie beda sie rwaly do wozka i one beda lansowac sie z wnukiem po miescie ale moze jakos znajdziemy chwilke. Nie wiem na ile przjedziemy ale dam znac Joli ja jeszcze niedawno tez przerazona bylam na mysl karmienia Patryka nowymi smakami. Ivy mi bardzo w tym pomogla i teraz jakos sobie radze i mysle, ze krzywdy nie robie . Ja kaszke na poczatku podawalam na noc ze swoim mlekiem ale malo go mi sie jakos odciagalo. Patrys poznal smak i przeszlam na kaszke z modyfikowanym. Jest ok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

[/quote]
ale niemam zdjęć Joashi...chyba uciekała przed kadrem 

) Wcinała aż nie nadążałam z podawaniem. Potem kąpiel i cycek. Mam wrażenie że zmniejszyły mi się piersi i mam mniej mleka. To chyba naturalna kolej rzeczy i trzeba te cycki czymś zastąpić.
. A na dodatek tak pstrykał, że nie zrobił ani jednej fotki Łusi
. Już go obsztorcowałam.
, Kacper to duży i mądry sześciolatek, czule wpatrzony w młodszego brata