![]() |
#4561 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Witam z rana
![]() Ja do kościoła nie idę, bo musialabym iść sama - (mój mąż niestety nie jest katolikiem) A ostatnio ciągle mi jest duszno. Okno może być otwarte 24na dobę a najlepiej przeciąg ![]() Cytat:
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Konto usunięte
|
Wróciłam i jestem w szoku! W szoku pozytywnym oczywiście. Po prostu zostałam potraktowana jak człowiek, mało tego, lekarka ogólna do której poszłam dziś by przepisała mi te badania od endokrynologa prywatnego - powiedziała że problemu nie ma najmniejszego
![]() ![]() Dziś jestem troszkę zmęczona chodzeniem, bo jakby nie było do tej przychodni mam 35 min spacerkiem w jedną stronę - a podjechać nie za bardzo mam czym,bo tyle samo idę do przystanku tramwajowego, więc wolę przejść się pieszo. Popijam właśnie ineczkę sobie ![]() No i cena badań w labo w tej przychodni jest dużo niższa niż w diagnostyce oraz w Alabie, które znam. Więc będę robić te badania chyba tam gdzie taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten paskudny dzień.
Wstałam i dopiero po czasie się ogarnęłam że dziś czwartek i zaraz będzie u mnie położna...ale coś się spóźnia dzisiaj. Cytat:
![]() Ten gbs, KTG i wizyty co tydzień to już tak poważnie brzmią 😉 Cytat:
![]() Ja się nie wybieram ani dzisiaj ani jutro ani w niedzielę ani w poniedziałek. Do spowiedzi też nie byłam. Jedyne co to pojadę z siostrą poświęcić koszyk i tyle. Raz że nie wystoje, dwa że unikam takich skupisk ludzi - na samą myśl o tych kaszlących i smarkających ludziach mam dość a trzy to ostatnio zwątpiłam w insytucje kościoła więc pomodle się w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli lekarz by mi stanowczo powiedział że mam iść na oddzial to bym poszła. A jeden mów i ze dobrze by było pójść, drugi ze mam jechać natychmiast jeśli pojawi się krwawienie a póki co odzczedadzc się maksymalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem w życiu decyzja o pójściu do szpitala nie jest prosta, nie każdy chce pisać tu ze szczegółami dlaczego robi tak a nie inaczej, ponieważ ma się świadomość że jest to forum. Życzę Vanessie podjęcia dobrej decyzji oraz mało stresu i wierzę że będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
Dokładnie i każdej z nas może się łożysko odkleić albo zacząć odklejać.
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też się łatwo mówi bo nie mam dzieci ale myślę że gdybym dostała skierowanie to mimo wszystko bym się w tym szpitalu położyła. Nie bez powodu Ci je lekarz chciał wypisać albo wypisał nawet, nie pamiętam już dokładnie, wybacz 😊 Ja się po prostu boję tego że tu w grę wchodzi czas...Stanie się coś nieprzewidzianego - brak wolnej karetki, wypadek na drodze, seria czerwonych świateł i nie zdążycie. O to się najbardziej martwię... Karolinka to dzielna dziewczynka. Dużo już rozumie. Podejrzewam że to Ty będziesz bardziej tęsknić niż ona. Pamiętaj że masz drugiego dzidziusia i jemu teraz potrzebna jest mama. Zrobisz jak uważasz kochana ale przemyśl sobie wszystko jeszcze raz na spokojnie 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to za wcześnie - to miesiąc przed planowanym terminem ale za to porodem w dzień ojca bym nie pogardziła 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam glupie pytanie...pierzecie moze kolderke? I takie elementy jak pokrowiec od materaca...bo ja bym wyprala tylko to co ma kontakt bezposrednio ze skórą dziecka...a Pani w sklepie wczoraj mowila zeby przed uzyciem wyprac🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Konto usunięte
|
Prałam pokrowiec na przewijak, oraz jak kupimy łożeczko to wypierzemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Juz pisałam ze jeśli lekarz powiedziałby stanowczo szpital i koniec to bym wzięła torbę i bez mrugnięcia okiem tam poszła. Ale póki co mówią ze w razie czego to natychmiast szpital i też wtedy nie będę wymyślać, tylko pójdę. Moj w piątek dal skierowanie w razie w ze gdyby znow cos się działo - coś - bo nie sprawdzil ze to łożysko. Ten w poniedziałek nie kazał mi iść już się położyć na oddział tylko uważać na siebie i jakby co to reagować natychmiast.
A tak jak Marika pisze nikt nie wie co komu i kiedy się może przytrafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ręcznie wypłukam tylko kocyk minky i bambusowy. Gdybym miała pościel to też bym pewnie ją wyprała. Chyba bardziej dla tego zapachu bo nie mogę się nawąchac tej Loveli, tak ładnie pachnie 😁 Nie piorę natomiast żadnego materaca czy to do wózka czy łóżeczka, fotelika również nie tykam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Piorę to, co ma kontakt ze skórą dziecka - bezpośrednio 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Konto usunięte
|
Ja piorę w dzidziusiu - jest bezzapachowy, ale świeży, super. Fajnie pachnie pranie po nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do kościoła nir chodzę ale co roku na tridum jestem. U nas świetnie to jest organizowane, jest chór, cała oprawa, aż mam dreszcze momentami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Rozeznanie
|
U mnie nie będzie tak sterylnie.ciuszki pieluchy i kocyki dla odswiezenia po Corce upiore. Wózek coś ogarne bo leży na strychu.
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet mi do głowy nie przyszło aby prać ich wypełnienia czyli kołdrę i poduszki. Myślę że te wierzchnie warstwy spokojnie wystarczą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie mam koldry.. Mam 3 kocyki i to prac bede plua przescieradla..materacy nie piore
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Najadłam się kiełbasy wiejskiej która mąż kupił na święta... Jak mi się odbija zgagowato. Ale była taka dobra, sucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem co ja będę jadła w te święta... Szynki nie jem odkąd jestem w ciąży - jak mnie odrzuciło na początku tak trzyma do teraz.
Ciast nie jem w ogóle bo nie lubię. Zajadac się czekoladą i chipsami w święta nie wypada chyba... makaronu robić też nie wypada. Schudnę przez te 3 dni jak nic 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Ale mam lenia dzisiaj...nie moge sie zebrac w sobie i chodze w piżamie😜
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kołderkę i wsad do poduchy tez prałam bo leżało w piwnicy kilka lat. Materac mam wyprany w pralni bo go pożyczałam i oni mi go wyprali. Sama bym nie prala pokrowca na niego bo przecież na to prześcieradło idzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Vela zazdroszczę 😭 ja mysle czego nie zjeść haha.. Jajka z majonezem pewnie nie odmowie.. Szynke jem od czasu do czasu..chce upiec babke cytrynowa to pewnie z 3 kawalki pojda i ciasto czekoladowe
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
Wypiorę tylko prześcieradła. Pokrowca nie będę prała a pościeli nie kupiłam tylko Kocyki i jeszcze muszę jakieś dokupić , bo wszystkie co mam to biały i szare. Coś kolorowego by się przydało
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.