Mamy majowe cz. VI - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 12:38   #3271
decorail
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Gornek - kolejne maleństwo się nam szykuje

W sklepach szał jakiś - weszłam do jednego mięsnego i wyszłam od razu... Robię teraz podejście nr 2 i idę po coś szybkiego na obiad.

Jakaś chandra mnie łapie znów
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 12:40   #3272
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Gronek - ale super święta z maleństwem

Byłam w centrum na pieszo po truskawki i kiwi :p i ketchup bo robie sałatkę gyros :p
Zjem zaraz tosty i biorę sie za sprzątanie
Tz dzis ostatni dzien w pracy i ma 4 dni wolnego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:01   #3273
Baambi
Zadomowienie

Dobrze że lepsza ta 1 metoda:P za dużo wywijania z tą drugą jak dla mnie

Ja sobie właśnie parę dni temu zainstalowałam taką aplikację Happy Baby, tam jest opcja karmienie, przewijanie, spanie. Całkiem fajna

Talusia mi się też podobał ten rożek, ale mam już sporo rzeczy z motherhood i chciałabym coś innego
Ale ogolnie wygląda fajnie

Decorail a jak kotek?

Effpe zazdroszczę wolnego tż
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:14   #3274
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Dobrze że lepsza ta 1 metoda:P za dużo wywijania z tą drugą jak dla mnie

Ja sobie właśnie parę dni temu zainstalowałam taką aplikację Happy Baby, tam jest opcja karmienie, przewijanie, spanie. Całkiem fajna

Talusia mi się też podobał ten rożek, ale mam już sporo rzeczy z motherhood i chciałabym coś innego
Ale ogolnie wygląda fajnie

Decorail a jak kotek?

Effpe zazdroszczę wolnego tż

Tez mam ta Apke i czemu nie widzę tych opcji :p

Stary 2017-04-13, 13:16   #3275
talusiax33
Zadomowienie

Bambi - Właśnie motherhood ma piękne wzory u mnie na odwrót, te kropeczki, gwiazdeczki i takie tam znudziły mi się i chce coś innego 😀 w ogóle chyba z tej firmy mają dobre jakościowo rzeczy? Aaa zamówię!

Ja właśnie oglądam serial, pije kakauko i przegryzam pączusiem. Ale że mnie łasuch

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:18   #3276
bunnybe
Zadomowienie

Pokaze Wam jakie nakladki do przewijania zamowilam do lozeczka mietowa a do przewijaka biala zamawialam u sprzedającego smykoland-sklepy i polecam jakby ktoras jeszcze sie zastanawiala gdzie zamówić przyszly jeszcze pieluchy tetrowe lux biale i blekitne od HubiWorld wygladaja na solidne ale zobaczymy jak zniosa pranie

Decorail ja bylam w lidlu i zatrzesienie ludzi a po drodze mijalam jeszcze taki ryneczek i tam w kazdym sklepie miesnym, warzywniaku itd kolejki po 15 osob

Biore sie wlasnie za pisanie planu porodowego, w krotkich zolnierskich slowach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-cottolare-przewijak-krotki-kropki-mietowy.jpg (39,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ceba-przewijak-Dream-rozproszony-bialy.jpg (72,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-04-13, 13:23   #3277
talusiax33
Zadomowienie

Bunnybe - Piękne te nakładki jeśli chodzi o pieluszki od HubiWorld to też mam te jednokolorowe ale pudrowy róż, wyprałam i są w nienaruszonym stanie, dobre jakościowo

Stary 2017-04-13, 13:24   #3278
emi_lka
Zakorzenienie

Ja czekam na pizzę
Spakowałam walizkę (kabinówka + mała walizka - kosmetyczka + torba płócienna). W torbie płóciennej mam tylko rzeczy do porodu, w walizce-kosmetyczce - podkłady, pampersy, mokre chusteczki, podkłady na łóżko itp. W walizce - rzeczy dla siebie i dziecka, kosmetyczkę + dwie paczuszki - rzeczy dla mnie bezpośrednio po porodzie (majtki, koszula, podkład, podkład na łóżeko) i rzeczy dla maluszka bezpośrednio po porodzie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:45   #3279
esor
Mamusia Luty 2016

Mohnka - no widzisz, tez mi chlusnelo i cisza. Boszszsz. Chce juz urodzić, przepraszam, ze Wam smęcę.

Gornek o jaaaaaaaa to mocne i czekamy na informacje jak będziecie po

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:49   #3280
decorail
Zakorzenienie

Bambi - wymiotów nie ma, apetyt ma taki, że jak jej kroiłam gotowaną pierś z kurczaka to Tż musiał ją trzymać aż, bo się na nią rzucała tylko więcej śpi jeszcze dzisiaj - chyba się regeneruje ale jestem w kropce z tą karmą teraz - nie wiem czy to był przypadek czy jednak miało z tym związek, ale przed świętami już żadnych eksperymentów - kicia będzie na gotowej piersi

Bunnybe - w krótkich żołnierskich słowach to proponuję "planuję urodzić szybko i bezboleśnie"

Wróciłam z Lidla - kłucie w szyjce odczuwalne, ale na tym etapie to czego się można spodziewać

No i z cyklu dramaty ciężarnej - pojechałam sobie po dwie łopatki lodów naturalnych, a tam było ZAMKNIĘTE, bo nie ma słońca Dla ciężarnej nie istnieje coś takiego jak pogoda na lody! To musiałam zadowolić się lodem na patyku

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Esor - to chyba jest tak, że mogą nam odchodzić czopy, pojawiać się twardnienia i kłucia - u jednej to będą objawy niczego, druga urodzi 3 tygodnie po tych objawach, a jeszcze trzecia za parę dni czy godzin a Ty masz termin CC? czy czekasz aż coś ruszy?
Stary 2017-04-13, 14:04   #3281
marta6704
Zakorzenienie

Przyszły moje staniki do karmienia z allegro. Jak za cenę 19,90 to lepsze niż te lidlowe. Boże jaka wygoda.
Wzięłam rozmiar F i G. I z tym G to trochę przegielam. Ale jak dobrze biust się zbierze to mieszczę się w oba. W lepsze jakościowo zaopatrze się jak laktacja się ustabilizuje

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:13   #3282
talusiax33
Zadomowienie

Marta - Od kogo na allegro zamówiłaś? Pokaż pokaż! 😀
No i rozmiar brałaś taki jak nosisz teraz? Chce kupić do szpitala a jak się nie uda w lidlu to będę zmuszona zamówić.

Stary 2017-04-13, 14:22   #3283
milutek
Wtajemniczenie

Byłam na szkoleniu z zakresu zzo, jestem zawiedziona bo pan anestezjolog skupiał się bardziej na tym dlaczego najprawdopodobniej zzo nie dostaniemy (bo NFZ, bo rozporządzenie, bo kasa, bo brak anestezjologa) niż na tym jak to fizycznie wyglada, jakie są przeciwskazania, korzyści, zagrożenia.... Całe szczęście sytuacje uratowała bardzo miła pani Polozna która sama z siebie zaproponowała zobaczenie porodówki. Byłam, zobaczyłam, trochę się przeraziłam wspomnienia wróciły jak zobaczyłam to zielone nieprzyjazne łóżko generalnie warunki spoko, ale wiecie jak to się widzi to nic nie jest spoko
Stary 2017-04-13, 14:27   #3284
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Inez zamowilam ten miekki wypelniacz tapicerowany do gulivera i mimo ze jest szerszy ok 2cm niz przewijak to ladnie wchodzi bo jest miekki i mozna go dowolonie uciskać jedyny minus ze jest 5cm za krotki ale nie bylo takich na wymiar, przynajmniej nigdzie nie znalazlam
O dzięki 😊 a masz gdzies może link albo zdjęcie? Bo nie wiem jak wygląda taki miękki, myślałam że Ty mówisz o tym takim dmuchanym z Ikei, który jest dedykowany do tego przewijaka.
Czytałam że z hubi world pieluszki zamawiałas - ja tam zamawiałam pieluszki tetrowe kolorowe i flanelowe. Jakieś takie brzydko obszyte i postrzępione przyszły... Pełno nici na końcach, no ale nic to sobie poobcinam, najwyżej mama mi obrazuje. Byłam trochę zawiedziona...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:27   #3285
bunnybe
Zadomowienie

Decorail dokladnie i jeszcze dopisek: wiec zrobcie tak zebym sie nie zmeczyla i zeby mnie nie bolalo
A tak serio udalo mi sie zmiescic na jednej stronie A4, mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam
Stary 2017-04-13, 14:30   #3286
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - położne by padły jakby taki plan zobaczyły
Stary 2017-04-13, 14:31   #3287
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Byłam na szkoleniu z zakresu zzo, jestem zawiedziona bo pan anestezjolog skupiał się bardziej na tym dlaczego najprawdopodobniej zzo nie dostaniemy (bo NFZ, bo rozporządzenie, bo kasa, bo brak anestezjologa) niż na tym jak to fizycznie wyglada, jakie są przeciwskazania, korzyści, zagrożenia.... Całe szczęście sytuacje uratowała bardzo miła pani Polozna która sama z siebie zaproponowała zobaczenie porodówki. Byłam, zobaczyłam, trochę się przeraziłam wspomnienia wróciły jak zobaczyłam to zielone nieprzyjazne łóżko generalnie warunki spoko, ale wiecie jak to się widzi to nic nie jest spoko
No ja ciągle mam wrażenie, że na ten pierwszy poród łatwiej było jechać 😉 z jednej strony lepiej, że wiadomo czego się spodziewać, a z drugiej właśnie gorzej, że wiadomo czego się spodziewać

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:32   #3288
bunnybe
Zadomowienie

Inez wlasnie zrobilam Ci zdjecie, jest naprawde spoko te dmuchane z ikei mi sie nie podobaly

A pieluszki zamawialam tetrowe lux biale i blekitne i wygladaja naprawde ladnie Talusia mam nadzieje ze moje po praniu tez beda takie jak Twoje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170413_152916(1).jpg (75,3 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-04-13 o 14:34
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:33   #3289
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
No ja ciągle mam wrażenie, że na ten pierwszy poród łatwiej było jechać 😉 z jednej strony lepiej, że wiadomo czego się spodziewać, a z drugiej właśnie gorzej, że wiadomo czego się spodziewać

Hihi, dokładnie! Też tak mam 😀

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 14:39   #3290
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Hihi, dokładnie! Też tak mam 😀

i ja właśnie
Stary 2017-04-13, 14:40   #3291
Konto usunięte

Paaadam na twarz :d
Z rana spacer do centrum, teraz ogarnęłam całą chatę - mycie łazienki, kuchni, odkurzanie, mycie podłóg, szafek w kuchni z zewnatrz, pokoje i obiad a no i pranie puściłam..
do końca tygodnia nic już nie robie
Stary 2017-04-13, 14:42   #3292
bunnybe
Zadomowienie

Efffpe widze ze robisz wszystko żeby urodzić
Stary 2017-04-13, 15:00   #3293
Konto usunięte

Cytat:
Efffpe widze ze robisz wszystko żeby urodzić
na to już nawet nie liczę Ale tak mi się nudzi w domu, że już nie wiem co mam robić a przypływ energii ostatnio razy 100
okna bym umyła ale nie zwariowałam ;d

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

w ogóle dowiedziałam się dzisiaj, że moja znajoma jest w ciąży... lekarz powiedział kilka lat temu że nigdy nie beda mieli dzieci.. a tu taki suprajssss i podobno blizniaki ! :O
Stary 2017-04-13, 15:02   #3294
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Nie pociesze Cie, wojewodzki nie jest chetny na zzo, i jest bardzo mala szansa ze je dostaniesz. Nie chcesz rodzic gdzies indziej? W kazdym innym szpitalu jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze je dostaniesz.

Stary 2017-04-13, 15:09   #3295
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie, ale ja z kolei się cieszę, że nic z tego nie wynika, bo jestem dopiero w trakcie 37tc. Niech jeszcze posiedzi trochę

Chyba niepotrzebnie mu mówiłam, że już dwie majóweczki rozpakowane

Tak dziś zrobię, bo dzisiejsza noc napędziła mi strachu, dzisiaj nie zasnę bez spakowanej torby i podkładu pod materacem

Nie tłumacz się nic a nic! Powinnaś się co najwyżej śmiać z tej propozycji, a on tłumaczyć, że miał zaćmienie mózgu i taka głupota mu przyszła do głowy.

Dziewczyny macie pieluszki kolorowe tetrowe, flanelowe, muslinowe? Jak wrzucę je wszystkie razem do prania to chyba nie powinny mi zafarbować? Czy mogą?

już się nic nie tłumaczę, TŻ to załatwi, bo się z nim dzisiaj będzie widział.
w ciąży mega chętnie korzystam ze wsparcia TŻta do ogarniania problemów a i jemu to chyba na dobre wyjdzie, obudzi w sobie rycerza

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Właśnie się zagotowałam. Episkopat polski opublikował zaktualizowaną listę grzechów ciężkich z jakich TRZEBA się wyspowiadać i znalazło się na niej między innymi in vitro albo nadmierne bogacenie się... Naprawdę mam ochotę iść i wypisać się z kościoła...
In vitro to jedno z najlepszych odkryć naszej ludzkości! Dzięki tej metodzie tyle par może cieszyć się swoim dzieckiem, to jest dar a nie grzech...
A jeśli o nadmierne bogacenie się chodzi to uważam, że jeżeli ktoś uczciwie się dorabia to jaki w tym grzech? Jeżeli nie wykorzystuje przy tym innych ludzi i nie oszukuje a robi to swoją ciężką, uczciwą pracą to z jakiej racji?! Może im powinien oddać żeby oni się bogacili...?? Nóż mi się w kieszeni otwiera!
Aż zgagi dostałam, głównie przez to in vitro!

Vikunia, szef miażdży system... Olej to totalnie
, ja tam kościołem się nie przejmuję. W tamtym roku nie dostałam rozgrzeszenia, a miałam być chrzestną. I tak byłam .

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Po porodzie pewnie sama się wyrobisz 😀😘😘😘

Daj Bóg

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Juz wszystko wiem. Jutro mam cięcie jakoś do południa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
:strach-drzwi: trzymam kciuki mocno mocno! Z jednej strony to wielka ulga dla Ciebie i TŻta

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Teraz psychicznie odpoczęłam ale mam stres. Pewnie do wc będzie mnie goniło xD od 24 nic nie jesc do 24 pic dużo wody i nic wzdymajacego. Wenflon musza mi wymienić tylko.
A tak liczyłam, ze to będzie piatek :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
postaraj się wyciszyć i słuchać swoich potrzeb dzisiaj

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Gornek to chyba dobra wiadomość?
Będziemy zaciskac kciuki.

Ja jeszcze proszę o chociaż 3 dniii

haha, Camomiles, pewnie jeszcze przenosimy

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
dzięki, obejrzałam! trochę mnie to przeraża

Cytat:
Inez zamowilam ten miekki wypelniacz tapicerowany do gulivera i mimo ze jest szerszy ok 2cm niz przewijak to ladnie wchodzi bo jest miekki i mozna go dowolonie uciskać jedyny minus ze jest 5cm za krotki ale nie bylo takich na wymiar, przynajmniej nigdzie nie znalazlam
ja też nie znalazłam pasującego dokładnie do gullivera

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7285407 1]Paaadam na twarz :d
Z rana spacer do centrum, teraz ogarnęłam całą chatę - mycie łazienki, kuchni, odkurzanie, mycie podłóg, szafek w kuchni z zewnatrz, pokoje i obiad a no i pranie puściłam..
do końca tygodnia nic już nie robie [/QUOTE]

oszalałaś
no ale w sumie to ja zrobiłam obiad, śniadanie, ogarnęłam kuchnię, puściłam dwa prania, wyodkurzałam kanapę, a zostało mi odkurzyć podłogi i poprasować

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

też wam na dole strony pokazuje Rozenek? co jej się stało z twarzą?
Stary 2017-04-13, 15:12   #3296
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
już się nic nie tłumaczę, TŻ to załatwi, bo się z nim dzisiaj będzie widział.
w ciąży mega chętnie korzystam ze wsparcia TŻta do ogarniania problemów a i jemu to chyba na dobre wyjdzie, obudzi w sobie rycerza

, ja tam kościołem się nie przejmuję. W tamtym roku nie dostałam rozgrzeszenia, a miałam być chrzestną. I tak byłam .

Daj Bóg

:strach-drzwi: trzymam kciuki mocno mocno! Z jednej strony to wielka ulga dla Ciebie i TŻta

postaraj się wyciszyć i słuchać swoich potrzeb dzisiaj

haha, Camomiles, pewnie jeszcze przenosimy

dzięki, obejrzałam! trochę mnie to przeraża

ja też nie znalazłam pasującego dokładnie do gullivera

oszalałaś
no ale w sumie to ja zrobiłam obiad, śniadanie, ogarnęłam kuchnię, puściłam dwa prania, wyodkurzałam kanapę, a zostało mi odkurzyć podłogi i poprasować

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

też wam na dole strony pokazuje Rozenek? co jej się stało z twarzą?
wyglada jak by chlała tydzień hahaha
Ty też oszalałaś widzę zamiast odpoczywać przed porodem to my na pełnych obrotach ;d
Stary 2017-04-13, 15:13   #3297
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Marta - Od kogo na allegro zamówiłaś? Pokaż pokaż! 😀
No i rozmiar brałaś taki jak nosisz teraz? Chce kupić do szpitala a jak się nie uda w lidlu to będę zmuszona zamówić.

Zamawiałam tutaj
http://allegro.pl/listing/user/listi...991048&order=m

miseczki nie są niczym usztywniane, ale jest pod spodem fiszbina i trzyma biust, więc na mój ogromny biust są idealne.
Co do rozmiaru to przed ciążą miałam od 75D do 65E i teraz musiałam wstrzelić się w rozmiar bo mi biust mocno urósł więc wzięłam 80F i 80G i oba są dobre.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 15:18   #3298
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

A mi przyszła niania, która zamawiałam 😊 tak mnie krzyż boli, że chodzić nie mogę 😕

1492093092881.jpg

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:18   #3299
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Nie pociesze Cie, wojewodzki nie jest chetny na zzo, i jest bardzo mala szansa ze je dostaniesz. Nie chcesz rodzic gdzies indziej? W kazdym innym szpitalu jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze je dostaniesz.

po małych zwiadach w szpitalach i riserczach wśród znajomych, stwierdziliśmy z mężem że w pierwszej kolejności jedziemy na Kliniczną. W razie gdyby nas odesłali to w drugiej kolejności do Wojewódzkiego. Jeśli chodzi o znieczulenie to jak na razie jestem sceptycznie do tego nastawiona, bo jestem odporna na ból, a anestezjolog mówił że u takich osób po podaniu zzo często poród trochę wyhamowywuje. Mówił też że najczęściej daje się znieczulenie jak ma się rozwarcie na 2-3 palce, a ja w ogóle nie czułam bólu jeszcze w tym momencie, więc pewnie jak już będę czuła ból to i tak będzie za późno na podanie zzo.

powodzenia na dzisiejszej wizycie, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. daj znać jak będziesz po wizycie

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2017-04-13 o 15:19
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:24   #3300
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Zamawiałam tutaj
http://allegro.pl/listing/user/listi...991048&order=m

miseczki nie są niczym usztywniane, ale jest pod spodem fiszbina i trzyma biust, więc na mój ogromny biust są idealne.
Co do rozmiaru to przed ciążą miałam od 75D do 65E i teraz musiałam wstrzelić się w rozmiar bo mi biust mocno urósł więc wzięłam 80F i 80G i oba są dobre.
Dziękuję bardzo dodałam do obserwowanych. Może uda mi się we wtorek kupić w lidlu 😂 jak nie to zamówię żeby mieć do szpitala.. bo później kupię jakieś lepsze jak już mi się piersi 'unormują' z rozmiarem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości