Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 13:51   #4651
moniamm
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Boziu biedny ten mój mąż...on to nawet koloru fotelika ani wózka nie wybrał, nie mówiąc już o innych rzeczach. Dałam mu raz do wyboru kocyk minky ale nie podobał mi się jego wybór i zamówiłam inny

A nie... tapetę wybrał, to jestem rozgrzeszona
U mnie to samo.. nie no chociaz imie wybral ja tam na jego gust bym sie nie zdala. Pewnie wszystko w batmany, supermeny i spidermeny by bylo. Chociaz... buciki kiedys mi ladne kupil 1492087887846.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:52   #4652
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ja z nabiału jem tylko codziennie pol litra lodów śmietankowych
To tez sie liczy

Stary 2017-04-13, 13:52   #4653
pannaanna_87
Zakorzenienie

piekne zaslonkiiii..jeju zazdroszcze..

Jelonek no święta pelna para..

Vanesska moze cos Ci przyniesie ;D oby..mi dali niebieskie pudelko jak sie do nich zapisalam z próbka sudocremu..jakis proszkow i malutka butelka avent..60ml..z czego tyle to je dziecko po tygodniu 😂 ale zawsze cos..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:55   #4654
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Ja mojemu pokazuje wszystko i zawsze jest ten sam komentarz "ładne". Ale cotton balls kupiłam bez jego wiedzy takie jak mi się podobały
Skad ja to znam

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Oj z 8 tygodni. Jutro zadzwonię, ale we wtorek idę na morfo, mocz, VDRL i allo przeciwciała i nie wiem czy we wtorek nie zadzwonię, aby powiedzieć, że te badania już zrobiłam

Przyszła pska z gemini i paka od bliżej ciebie. Jeszcze tylko 4

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Ja bym zadzwonila na Twoim miejscu bo duzo czasu minelo i tarczyca juz ogarnela ze dostaje hormon z zewnatrz. A lekarz zdecyduje czy spada prawidlowo czy za wolno

Stary 2017-04-13, 13:57   #4655
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
To tez sie liczy

W innej postacimi nie wchodzi, no oo raz w miesiącu twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 13:59   #4656
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
piekne zaslonkiiii..jeju zazdroszcze..

Jelonek no święta pelna para..

Vanesska moze cos Ci przyniesie ;D oby..mi dali niebieskie pudelko jak sie do nich zapisalam z próbka sudocremu..jakis proszkow i malutka butelka avent..60ml..z czego tyle to je dziecko po tygodniu 😂 ale zawsze cos..

ja to niebieskie pudelko dostałam w szpitalu po porodzie, był w nim sliniak, fajny dość gruby z ceratka - sluzy nam do dziś i kilka próbek mleka Bebilon bodajze.
A pol8zna jyz nie pamiętam.co mi wtedy przyniosła, na pewno tez butelkę avent, sudocrem, z nivea dużo próbek i poradniki nivea, kilka mini pampersow i nie pamiętam co jeszcze.
Stary 2017-04-13, 14:11   #4657
Daga825
Wtajemniczenie

Ledwo doczytałam co i was, a nie było mnie tylko od wczoraj. Mam fatalny humor, ciągle się kłóce z mężem, albo ryczę także wybaczcie, ale odezwę się chyba jak nam się poprawi w relacjach. Buziaki miłych świat wszystkim

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 14:17   #4658
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ledwo doczytałam co i was, a nie było mnie tylko od wczoraj. Mam fatalny humor, ciągle się kłóce z mężem, albo ryczę także wybaczcie, ale odezwę się chyba jak nam się poprawi w relacjach. Buziaki miłych świat wszystkim

Radosnych świąt dla ciebie i twoich najbliższych
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:24   #4659
klarites
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, podczytuje Was troche od jakiegoś czasu i chciałabym sie przywitać czekam na synka, tp 27.06.

Chciałam Was zapytać, czy kupowalyscie kosze mojzesza? Dzisiaj kurier przywiozl nam paczke i ten kosz jakis taki krzywy... Chcę go oddać, ale teraz boję się zaryzykować że nastepny tez będzie jakis kiepski-moze podpowiecie?

Pozdrawiam!
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 14:24   #4660
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Eh, te hormony.
Dla Was też radosnych Świąt
Stary 2017-04-13, 14:55   #4661
moniamm
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7284977 1]Mam taki przewijak tylko 3 poziomowy chciałabym dokupić takie pojemniczki plastykowe właśnie z IKEA do swojego

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Mogę was o coś podpytać? Czy ten Euthyrox 25 ma jakiś wpływ na dzidziusia? Po ilu dniach zauważyłyście jakieś efekty u siebie od momentu brania? Jakieś poprawy nastroju?[/QUOTE]
Ma ale tylko pozytywny. Wiele z nas zazywa go i jak widac wszystko jest w porzadku. Moje tsh przed ciaza bylo ok 1,5 (przy dawce 25) a jak lekarz stwierdzil ciążę od razu kazał zwiekszyc dawke na 50. Pierwsze badanie po zwiekszonej dawce wyszlo ok 0.8 a teraz 1-1,5 wiec wyniki super, co nie zmienia faktu ze musze kontrolowac co 6 tygodni. Endo kazala przyjsc po ciazy i zdecyduje czy zostaje na 50 czy znow na 25 zejdziemy.
Co do samopoczucia to ciezko mi stwierdzic bo zaczelam zazywac ok 2 lata temu ale nie pamietam zeby sie zbyt wiele zmieniło. Ja tez startowalam z podobnym wynikiem jak Twój - ale tak jak dziewczyny pisaly za norme dla kobiet starajacych sie uznaje sie do 2,5 albo 2, zalezy od lekarza. Dla kobiet w ciazy tez sa inne normy, jak dorwe wyniki badan z diagnostyki to Wam wysle zdj jak to wyglada.

Stary 2017-04-13, 15:00   #4662
paula.cw
Zakorzenienie

Super zakupy. Same fajne rzeczy
Te Koszyki plastikowe miałaś w komplecie czy osobno kupowałas?
Ja w przyszłym miesiącu zamawiam podobny ale chcę 3 półki i biały.
I te kulki też będę kupować chuba- mam nadzieję że się sprawdza jako nocne oświetlenie
Cytat:
Cos w tym mleku musi byc moze zapasy gromadzimy

Haha no coś w tym jest bo ja nabiału unikalam a mleka to już w ogóle a teraz nie potrafię bez

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ale super rzeczy!
I imie 😍
A ja wlasnie skonczylam szyc zaslonki. Jestem zadowolona 😊 i szukam inspiracji na imie. Szukam i nie moge sie zdecydowac jak zrobic.

Super.
Ja myślę żeby zrobić imię na prokopczykach. Takie 2 w 1. Trójkąty będą z tych samych materiałów co inne ☠☠☠☠☠☠☠y a na tym czarne literki jakoś fajnie zrobione. No taki pomysł mam teraz zobaczymy czy mi się nie odwidzi
Cytat:
U mnie to samo.. nie no chociaz imie wybral ja tam na jego gust bym sie nie zdala. Pewnie wszystko w batmany, supermeny i spidermeny by bylo. Chociaz... buciki kiedys mi ladne kupil Załącznik 7019311

Batmanami bym nie pogardzila sama się powstrzymyaalam
Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podczytuje Was troche od jakiegoś czasu i chciałabym sie przywitać czekam na synka, tp 27.06.

Chciałam Was zapytać, czy kupowalyscie kosze mojzesza? Dzisiaj kurier przywiozl nam paczke i ten kosz jakis taki krzywy... Chcę go oddać, ale teraz boję się zaryzykować że nastepny tez będzie jakis kiepski-moze podpowiecie?

Pozdrawiam!
Witamy
Ja mam Kosz mojzesza. A gdzie krzywy jest?

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:16   #4663
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ja się bałam ze będę miała wizytę w czwartek po świętach ale na szczęście udało się dzisiaj

Ale cuda. Te rzeczy w gwiazdki skąd? Śliczny wzór

Kupowalam w sklepie stacjonarnym abc dla dziecka

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Ja mojemu pokazuje wszystko i zawsze jest ten sam komentarz "ładne". Ale cotton balls kupiłam bez jego wiedzy takie jak mi się podobały
Moj byl zdziwiony po co mi to😉

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Pisalam ze Wy tu o jedzeniu, ja 15 min po obiedzie i dostalam slinotoku jak czytam o tych pysznosciach

Tunia ja bym zadzwonila. Wedlug mnie powinna Ci zwiekszyc dawke

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Monia a gdzie kupilas ten kocyk?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Migotek jesli to Cie pocieszy to ja zauwazylam poprawe swego samopoczucia juz po kilku dniach chyba. Ale startowalam z tsh powyzej 63. A euthyrox biore w ciazy 150. Wczesniejn137

Tez w sklepie stacjonarnym

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
To ja sie pochwale tą zaslonką. Fota sie chyba z boku zgrala Załącznik 7019266

Fajne kolorki😘

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Marika ja tez mam w srode po świętach a wcześniej mialam dzien po sylwku..same niekorzystne daty 🙈

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Mmona świetne zakupy...najbardziej zazdroszcze tego stolu do przewijania..gdybym miala gdzie go wsadzic..tez bym kupila

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Vela ty i syn..... Bedzie druga bozenka jak nic..ten na gorze sie nie odwazy 😚😂

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Mleko to ja jeden karton potrafie w nocy wypic jak zgaga dopadnie..ostatnio caly karton z biedry bralismy z 8 ich bylo

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Moj maz jeszcze niczego nie wybral ... Jakos wole moj gust 😂 a nie.. Ten kocyl w brazowe misie wybral to niezle nawet trafil 😂

Ja musialam sie zdecydowac na stol do przewijania bo kupilismy lozeczko z funkcja kolyski wiec przewijak na lozko odpada.
Ale ciesze sie ze bede miala wszystko pod reka w sypialni

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
U mnie to samo.. nie no chociaz imie wybral ja tam na jego gust bym sie nie zdala. Pewnie wszystko w batmany, supermeny i spidermeny by bylo. Chociaz... buciki kiedys mi ladne kupil Załącznik 7019311

Ooo jakie slodkie😍 moj maz jeszcze chyba nie ma instynktu tacierzynskiego😁 nic nie kupuje dla córy sam z siebie, chociaz jak kupujemy razem to fakt ze wybiera jak najlepsze produkty😁

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:17   #4664
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
I te kulki też będę kupować chuba- mam nadzieję że się sprawdza jako nocne oświetlenie

Haha no coś w tym jest bo ja nabiału unikalam a mleka to już w ogóle a teraz nie potrafię bez

Super.
Ja myślę żeby zrobić imię na prokopczykach. Takie 2 w 1. Trójkąty będą z tych samych materiałów co inne ☠☠☠☠☠☠☠y a na tym czarne literki jakoś fajnie zrobione. No taki pomysł mam teraz zobaczymy czy mi się nie odwidzi

Witamy

Ja znalazlam taki fajny motyw z filcu, chmurka- na niej imie j ponizej sowa na galazce. A do tego patrzylam ze bym uszyla z filcu 3 zwierzatka - jezyka, liska i jelonka ( jelonek- foty nie musisz dawac- sciagne z fb&#128513 i przykleila do bialej ramki

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:21   #4665
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Super.

Witamy

Te pudeleczka odkupilismy od znajomych razem z przewijakiem. Widzialam kiedys w ikea za 39zl chyba

Wymieniam się

Bloguje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 15:30   #4666
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!
hej

Ja z koszem nie pomoge bo nie mam.

Cytat:

I dla Was Wesolycj Swiat

Nie wzielam jak zawzze no-spy po drzemce corki bo bylo ok i juz brzuch poczulam.. dlatego szybko nadrobilam i na kanapie zasiadlam.
Ogladamy z cora ksiazki.. jak urodze musze jej wynagrodzic ze tyle nie mozemy szalec i bawic sie jak wczesniej.
Stary 2017-04-13, 15:38   #4667
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Fajne kolorki😘

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Ja musialam sie zdecydowac na stol do przewijania bo kupilismy lozeczko z funkcja kolyski wiec przewijak na lozko odpada.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Ooo jakie slodkie😍 moj maz jeszcze chyba nie ma instynktu tacierzynskiego😁 nic nie kupuje dla córy sam z siebie, chociaz jak kupujemy razem to fakt ze wybiera jak najlepsze produkty😁

Oj szkoda ze nie gdzieś w necie. Musze szukać tego wzoru boni mega podpasował, gwiazdki i kolory piękne

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 15:47   #4668
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Ale mam lenia dzisiaj...nie moge sie zebrac w sobie i chodze w piżamie😜

Ale ci dobrze. Marze o takim dniu😜

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:06   #4669
pannaanna_87
Zakorzenienie

Kalina a cos ty taka zarobiona
.zrob ze Stasiem sobie pizamowy dzień i juz

Bylam na zakupach..pelno ludzi..w aptece..po 15 min Pani mnie zawolala. Mile ale wzrok ludzi....a kolejka prawie na dwor.. Ale kupilam tylko femibion
I pepco przejsciowa kurteczke..rozm 74 dla syna..za 10 zl nie wiem moze bedzie na wiosne..lekka puchowa z kapturkiem..granatowa

Pytalam o body pepcowe 56 i pani oburzona..ze 62 sa to ja na to tez z oburzeniem..ze polspiochow pelno 56 a do tego body nie mozna dobrac /chcialam do szpitala jeden taki malutki komplet w razie czego bo one wychodza jak 50\ no ale u nas nie ma..moze kiedys w wiekszym pepco znajde

Witam nowa mamuskie z synkiem. Imie wybrane?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 16:12   #4670
ewelinka2311
Wtajemniczenie

przyszedł nam prezent na święta.......
podwyżka oc o 100%

dobrze że dla dziecka już wszystko mamy, a na to jakas kasa była odłożona
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 16:14   #4671
pannaanna_87
Zakorzenienie

Daga..tez mialam takie fazy z mezem..ale akurat mialam racje..(jak zawsze) 😂 tylko moj maz jest taki..ze zrozumie i na drugi dzien..chodzi..przeprasza i jest potulny jak baranek..oby się wam poprawilo...zdrowych radosnych świat..;*

Stary 2017-04-13, 17:09   #4672
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Kalina a cos ty taka zarobiona
.zrob ze Stasiem sobie pizamowy dzień i juz

Bylam na zakupach..pelno ludzi..w aptece..po 15 min Pani mnie zawolala. Mile ale wzrok ludzi....a kolejka prawie na dwor.. Ale kupilam tylko femibion
I pepco przejsciowa kurteczke..rozm 74 dla syna..za 10 zl nie wiem moze bedzie na wiosne..lekka puchowa z kapturkiem..granatowa

Pytalam o body pepcowe 56 i pani oburzona..ze 62 sa to ja na to tez z oburzeniem..ze polspiochow pelno 56 a do tego body nie mozna dobrac /chcialam do szpitala jeden taki malutki komplet w razie czego bo one wychodza jak 50\ no ale u nas nie ma..moze kiedys w wiekszym pepco znajde

Witam nowa mamuskie z synkiem. Imie wybrane?

No wlasnie u mnie tez. Wrzucilam zdjecie polspiochow roz. 56 z pepco, a chcialam kupic komplet razem z body, to same wielkie rozm

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Daga..tez mialam takie fazy z mezem..ale akurat mialam racje..(jak zawsze) 😂 tylko moj maz jest taki..ze zrozumie i na drugi dzien..chodzi..przeprasza i jest potulny jak baranek..oby się wam poprawilo...zdrowych radosnych świat..;*

Chyba kazdy przechodzi takie fazy...
Moj maz dzisiaj zaczal urlop...juz sie smialismy ze przez te trzy tyg sie pozabijamy😁

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-04-13, 17:13   #4673
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja mam spokoj na dwa lata z urlopem meza bo go spedzi przy budowie domu 😂

Stary 2017-04-13, 17:22   #4674
avilka77
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ja jestem w trakcie szału zakupowego, bo coraz mniej czasu
Dopiero nakupowalam rzeczy kosmetyczno apteczne ( jakie te majtki poporodowe są małe mimo ze jestem dość drobna to chyba dokupie jakieś l-xl)
Torba do szpitala w trakcie zapełnienia
- w liście potrzebnych szpitalnych rzeczy u mnie jest rożek zastanawiam się czy to konieczne, bobaski się w tym ugotują
Dopiero kupujemy łóżeczko, materac i miliard rzeczy z nim związanych aaaaa utonęłam w tym wszystkim
A jestem załamana ubrankami, bo nakupowalam pełno. Ale nic do siebie nie pasuje, ani rozmiarami ani dopasowaniem ( np milion body ) a zero kaftanikow. Jestem strasznie niezorganizowana, kalafior u mnie sięga zeeeniiituuuu
A i w końcu kupiłam proszek dla maluszków, wiec dziś pralki 4 razy zapełniona ��

Edytowane przez avilka77
Czas edycji: 2017-04-13 o 17:24
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:31   #4675
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakie urocze te buciki 😍
Cytat:

Ahh...te chłopy. Pogodnych świąt dla Was! Przede wszystkim duchem 😘

Cytat:
Vela ty i syn..... Bedzie druga bozenka jak nic..ten na gorze sie nie odwazy 😚😂
Haha no chciałabym, nie ukrywam to moje marzenie ale już nie będę tak fiksowac 😂
Cytat:
Oj szkoda ze nie gdzieś w necie. Musze szukać tego wzoru boni mega podpasował, gwiazdki i kolory piękne

Ewelinka ja te wzory widziałam na prawie wszystkich aukcjach na allegro z których zamawiałam rzeczy dla małej Poszukaj na pewno znajdziesz

Stary 2017-04-13, 17:39   #4676
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

Fajne kolorki😘

Noo u mnie to bylo na poczatku niedlugo po tym jak sie dowiedzielismy co bedzie. Podejrzewam ze gdyby byl syn to juz pol sypialni byloby w lego, samochodach i innych duperelach. A z dziewczynka to jednak inaczej

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
przyszedł nam prezent na święta.......
podwyżka oc o 100%

dobrze że dla dziecka już wszystko mamy, a na to jakas kasa była odłożona
Sprobuj dzwonic i pytac gdzies indziej... Masakra, podwyżki sa ale az tyle to przesada

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:

Ja z mężem sie prawie codziennie kloce o ☠☠☠☠☠☠☠y. Foch jest i moj i jego ale chwile i przechodzi. I te jego teksty "jeszcze dwa miesiace i Ci humorki przejda" wrrr mam ochote go zabic. Ale nie zmienia to faktu ze jest w tym troche racji, hustawki nastrojow mam i czepiam sie wszystkiego. No coz, w ciazy jestem, powinien byc cierpliwy

Stary 2017-04-13, 17:44   #4677
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

U nas OC również poszło o 100% niestety... ale będziemy z tym zmagać się po świętach. Skończyłam prasować ubranka dla małej nie wiem czy wypiorę resztę tych większych... chyba sobie daruję.

Moja malutka jakaś śpiąca dziś - taka mało-ruchliwa. Brakuje mi jej hasania.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-13 o 17:46
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 17:45   #4678
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jakie urocze te buciki 😍

Ahh...te chłopy. Pogodnych świąt dla Was! Przede wszystkim duchem 😘

Haha no chciałabym, nie ukrywam to moje marzenie ale już nie będę tak fiksowac 😂

Ewelinka ja te wzory widziałam na prawie wszystkich aukcjach na allegro z których zamawiałam rzeczy dla małej Poszukaj na pewno znajdziesz

Vela doskonale Cie rozumiem moim najwiekszym marzeniem rowniez byla coreczka. Oczywiscie syna rownie mocno bym kochala ale tak bardzo pragnelam coreczki... moze tez przez to ze z mojej strony brat ma dwoch chlopakow a z męża siostra tez dwóch no i dla moich rodzicow i teściów to jednoczesnie pierwsza wnuczka
Wiem wiem ze zdrowie najwazniejsze ale ja od poczatku czulam i mowilam wszystkim że bedzie dziewczynka. No i sie spelnilo

Stary 2017-04-13, 17:55   #4679
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Vela doskonale Cie rozumiem moim najwiekszym marzeniem rowniez byla coreczka. Oczywiscie syna rownie mocno bym kochala ale tak bardzo pragnelam coreczki... moze tez przez to ze z mojej strony brat ma dwoch chlopakow a z męża siostra tez dwóch no i dla moich rodzicow i teściów to jednoczesnie pierwsza wnuczka
Wiem wiem ze zdrowie najwazniejsze ale ja od poczatku czulam i mowilam wszystkim że bedzie dziewczynka. No i sie spelnilo

Ja wymodliłam sobie chyba moją córę 😍 Dziewczyny tu na wątku miały niezły polew ze mnie, Boziu co ja wyprawiałam 😂 Ale jest, udało się
U nas odwrotnie bo same dziewczynki w rodzinie, z mojej strony to już w ogóle ani jednego chłopaka. Jakoś tak właśnie przez to że w około same dziewuchy to ja też chciałam 😀
No i drugą też bym chciała córkę - jeśli kiedyś będzie mi dane być znów w ciąży to pewnie będę się skłaniać ku córeczce ale już bez takich schiz jakie miałam 😂

Ewelinka współczuje ubezpieczenia...Mnie to czeka po świętach, teraz szukają mi gdzie najtaniej i czekam na wycenę. Modlę się aby wyszło poniżej 3000 zł.
W tamtym roku płaciłam 2800 jak to pójdzie aż o tyle w górę to się pochlastam 😠

Stary 2017-04-13, 18:02   #4680
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Pisze dopiero teraz bo dopiero zaczynam dochodzić do siebie po poniedziałkowej wizycie.
Jest źle... bardzo źle. Od poniedziałku płacze dniami i nocami, choc wiem ze to nie sluzy ani mnie ani dziecku.
O ile ż szyjka w porządku, dzięki pessarowi się wydluzyla, to okazało się że mam łożysko przodujace- chyba najgorsze co może się przytrafić w ciąży i plamienie w piątek to był zaczatek kłopotów z nim a nie skracanie szyjki. Zalecenie mam takie że każde nawet minimalne plamienie od razu mam jechać do szpitala. Jeśli skończy się "tylko" na plamieniu to będę leżeć w szpitalu pod obserwacją do końca ciąży, a jeśli nie daj Boże krwawienie lub krwotok to natychmiast cesarka. Dlatego jeśli cokolwiek się pojawi, a skoro już się raz pojawiło to na pewno pojawi się znowu, od razu szpital. Strasznie się boję. Boję się podnieść z łóżka a każda wizyta w wc to koszmar. Leżę plackiem całymi dniami. Córkę mąż wozi do mamy na całe dnie, widuje ją godzinę wieczorem i tyle, strasznie za nią tęsknię więc nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu i nie widzieć jej przez 8-10 tygodni. No ale jak trzeba będzie to trudno. Jeśli dotrwam do 36-37 tygodnia bez krwotoku to będę mieć na 100% cc i to mnie martwi jeszcze bardziej, ale inaczej dzidziuś może nie przeżyć. Mały zresztą jest i tak nadal ułożony posladkowo.
Niestety to nie koniec złych wieści - synek ma powiększoną miedniczke nerkową - jeśli 2 miesiące po porodzie się to nie unormuje to może mu grozic operacja.
Jestem w totalnej rozsypce.
No i zawiodłam się na moim lekarzu na maksa, będę chodzic do niego tylko po skierowania na badania, żeby robic na nfz, a tak na konsultacje będę chodzic prywatnie do tego u którego byłam w pn- chodziłam do niego na poprzednie usg genetyczne.
Vaneska ja Cię doskonale rozumiem, bo sama przepłakałam 2 tyg w szpitalu i byłam kłębkiem nerwów i stresu. Jeszcze nakręciłam się głupotami w internecie i prawie zawału z tego wszystkiego dostałam
ale!
Po pierwsze cc to nie koniec świata! Wiele kobiet kombinuje i płaci aby je mieć, po ciężkiej ciąży napewno nagroda będzie szybkie dojście do siebie po porodzie. 90% moich koleżanek miało cc i co? Jestem w szoku ze tak szybko ( wbrew temu co inni piszą o cc) doszły do siebie!
Po drugie- i tak mało widzisz córkę bo ciagle siedzi u mamy wiec może warto jednak iść do szpitala? Jak ja się dowiedziałam ze muszę natychmiast iść do szpitala to była panika. Ale na miejscu uważałam ze to najlepsze co mogłam zrobić, bo w razie problemu ( a były) lekarze natychmiast reagowali, poza tym komfort psychiczny nieporównywalny a wiadomo stres jest najgorszy w takiej sytuacji!
Trzymam kciuki za Ciebie, aby jakakolwiek decyzja okazała się słuszna. W tej chwili najważniejszy jest dzidziuś, reszta sobie bez nas musi poradzić

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dziewczyny które macie chłopców! Zazdroszczę wam
Jak myślałam ze mamy synka to te zakupy były stonowane, przemyślane... a teraz?! studnia bez dna! Milion rzeczy uważam za potrzebnych np lalka meetoo, milion opasek z kokardkami, te sukienki, buciki, wszystko do mnie krzyczy
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości