Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 18:22   #4681
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Mnie strasznie dziś spojenie i pachwiny bolą. Dobrze, że usg jest we wtorek, bo zaczyna mnie stres ogarniać. Chodzę jak pokraka. Nie mogę nadążyć za córą i mam okropne wahania nastrojów. Dziś już się z tej bezsilności popłakałam.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 18:25   #4682
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula fajna ta strona cud narodzin
.jesCze nie doszlam co i jak e zapisalam sie na ta darmowa szkole rodzenia

Dziewczyny..mam jakies buciki niechodki rozm 15-16 to na kiedy takie sa dobre?jest napisane newborn.. W ogole wiem..ze z butami będzie problem..mierzy sie wtedy stopke czy jak?

Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Jelonek lacze sie z bolem krocza..ale u mnie jak chodze to tak nie boli..jak się przekrecam..chce podniesc noge z pozycji lezacej badz jak ubrac majtki z pozycji stojacej.. :/ czasem trzeba sobie poplakac. Wizyta tuz tuz

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 18:55   #4683
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny..mam jakies buciki niechodki rozm 15-16 to na kiedy takie sa dobre?jest napisane newborn.. W ogole wiem..ze z butami będzie problem..mierzy sie wtedy stopke czy jak?

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Jelonek lacze sie z bolem krocza..ale u mnie jak chodze to tak nie boli..jak się przekrecam..chce podniesc noge z pozycji lezacej badz jak ubrac majtki z pozycji stojacej.. :/ czasem trzeba sobie poplakac. Wizyta tuz tuz

Mnie dziś boli cały czas. Podnoszę się z kanapy z zaciśniętymi zębami. To dla mnie nowość, bo w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało. Chyba muszę sobie pas podtrzymujący brzuch sprawić.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 19:01   #4684
maajjaa88
Zadomowienie

Melduje, ze jezeli ktoras szuka aspiratora SOPELEK 3 (mozna do odkurzacza podpiac) to jest dostepny na doz za 27,49. Ja wlasnie zamowilam i do tego kilka gazikow malych.

Niestety nie moge znalezc mojej kartki z lista rzeczy do kupienia i nie pamietam co jeszcze mialo byc

Sol fizjologiczna wezme stacjonarnie, wezme mniej niz 100 sztuk. Jeszcze linomag do pupki zostanie a reszty nie pamietam.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 19:10   #4685
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
przyszedł nam prezent na święta.......
podwyżka oc o 100%

dobrze że dla dziecka już wszystko mamy, a na to jakas kasa była odłożona
Ja się boję ile nam wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Noo u mnie to bylo na poczatku niedlugo po tym jak sie dowiedzielismy co bedzie. Podejrzewam ze gdyby byl syn to juz pol sypialni byloby w lego, samochodach i innych duperelach. A z dziewczynka to jednak inaczej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Sprobuj dzwonic i pytac gdzies indziej... Masakra, podwyżki sa ale az tyle to przesada

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja z mężem sie prawie codziennie kloce o ☠☠☠☠☠☠☠y. Foch jest i moj i jego ale chwile i przechodzi. I te jego teksty "jeszcze dwa miesiace i Ci humorki przejda" wrrr mam ochote go zabic. Ale nie zmienia to faktu ze jest w tym troche racji, hustawki nastrojow mam i czepiam sie wszystkiego. No coz, w ciazy jestem, powinien byc cierpliwy

Moj też tak mówi to go "pocieszam" że później nie będzie dużo łatwiej bo dojdzie zmęczenie a po za tym zanim hormony do siebie dojdą to też trochę minie 😂

Cytat:

Ja ściągnąlam wersję demo hipnozy i mi się spodobało i zaszalalam i wzięłam cały kurs z książką za 200 zł... stwierdziłam że douli tak łatwo nie znajdę która by mi pasowała (orientowalam się) a to koszt niewiele mniejszy niż położna więc mogę zainwestować tyle w przygotowanie do porodu.
Artykuly są fajne bo takie zwięzle i konkretne.

Wkurzyłam się dzisiaj bo miały być dzisiaj dwie przesyłki w tym gemini. Raz dzwonił domofon ale zanim zeszlam z góry to już nikogo przy domofonie nie było a potem nikt nie dzwonił.... A umawiałam się na dzisiaj. A jutro rano już jedziemy...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 19:37   #4686
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jakie urocze te buciki 😍

Ahh...te chłopy. Pogodnych świąt dla Was! Przede wszystkim duchem 😘

Haha no chciałabym, nie ukrywam to moje marzenie ale już nie będę tak fiksowac 😂

Ewelinka ja te wzory widziałam na prawie wszystkich aukcjach na allegro z których zamawiałam rzeczy dla małej Poszukaj na pewno znajdziesz

szczerze to jeszcze nie szukałam takich rzeczy, bo miałam nie kupować, ale napatrzyłam się na te Wasze zakupy i mnie kusi :p
na pewno u kogoś znajdę :p

Cytat:
Noo u mnie to bylo na poczatku niedlugo po tym jak sie dowiedzielismy co bedzie. Podejrzewam ze gdyby byl syn to juz pol sypialni byloby w lego, samochodach i innych duperelach. A z dziewczynka to jednak inaczej

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Sprobuj dzwonic i pytac gdzies indziej... Masakra, podwyżki sa ale az tyle to przesada

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja z mężem sie prawie codziennie kloce o ☠☠☠☠☠☠☠y. Foch jest i moj i jego ale chwile i przechodzi. I te jego teksty "jeszcze dwa miesiace i Ci humorki przejda" wrrr mam ochote go zabic. Ale nie zmienia to faktu ze jest w tym troche racji, hustawki nastrojow mam i czepiam sie wszystkiego. No coz, w ciazy jestem, powinien byc cierpliwy

Na pewno będziemy gdzieś indziej szuakć, ten rankomat czy jak to tam może taki dobry jest jak reklamują. Jeszcze troche czasu na zapłacenie mamy

Cytat:
Ja wymodliłam sobie chyba moją córę 😍 Dziewczyny tu na wątku miały niezły polew ze mnie, Boziu co ja wyprawiałam 😂 Ale jest, udało się
U nas odwrotnie bo same dziewczynki w rodzinie, z mojej strony to już w ogóle ani jednego chłopaka. Jakoś tak właśnie przez to że w około same dziewuchy to ja też chciałam 😀
No i drugą też bym chciała córkę - jeśli kiedyś będzie mi dane być znów w ciąży to pewnie będę się skłaniać ku córeczce ale już bez takich schiz jakie miałam 😂

Ewelinka współczuje ubezpieczenia...Mnie to czeka po świętach, teraz szukają mi gdzie najtaniej i czekam na wycenę. Modlę się aby wyszło poniżej 3000 zł.
W tamtym roku płaciłam 2800 jak to pójdzie aż o tyle w górę to się pochlastam 😠

no te nasze córy to takie wymodlone :p powinny być za to mega grzeczne

my aż tyle nie mamy, ale i tak sporo :/

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Vaneska ja Cię doskonale rozumiem, bo sama przepłakałam 2 tyg w szpitalu i byłam kłębkiem nerwów i stresu. Jeszcze nakręciłam się głupotami w internecie i prawie zawału z tego wszystkiego dostałam
ale!
Po pierwsze cc to nie koniec świata! Wiele kobiet kombinuje i płaci aby je mieć, po ciężkiej ciąży napewno nagroda będzie szybkie dojście do siebie po porodzie. 90% moich koleżanek miało cc i co? Jestem w szoku ze tak szybko ( wbrew temu co inni piszą o cc) doszły do siebie!
Po drugie- i tak mało widzisz córkę bo ciagle siedzi u mamy wiec może warto jednak iść do szpitala? Jak ja się dowiedziałam ze muszę natychmiast iść do szpitala to była panika. Ale na miejscu uważałam ze to najlepsze co mogłam zrobić, bo w razie problemu ( a były) lekarze natychmiast reagowali, poza tym komfort psychiczny nieporównywalny a wiadomo stres jest najgorszy w takiej sytuacji!
Trzymam kciuki za Ciebie, aby jakakolwiek decyzja okazała się słuszna. W tej chwili najważniejszy jest dzidziuś, reszta sobie bez nas musi poradzić

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dziewczyny które macie chłopców! Zazdroszczę wam
Jak myślałam ze mamy synka to te zakupy były stonowane, przemyślane... a teraz?! studnia bez dna! Milion rzeczy uważam za potrzebnych np lalka meetoo, milion opasek z kokardkami, te sukienki, buciki, wszystko do mnie krzyczy
ja mega chciałam córę i będzie, ale szczerze to mi się bardziej ubranka chłopięce podobają a do kokardek itp na razie mnie nie ciągnie. Ale to się pewnie zmienie z wiekiem córki :p

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Melduje, ze jezeli ktoras szuka aspiratora SOPELEK 3 (mozna do odkurzacza podpiac) to jest dostepny na doz za 27,49. Ja wlasnie zamowilam i do tego kilka gazikow malych.

Niestety nie moge znalezc mojej kartki z lista rzeczy do kupienia i nie pamietam co jeszcze mialo byc

Sol fizjologiczna wezme stacjonarnie, wezme mniej niz 100 sztuk. Jeszcze linomag do pupki zostanie a reszty nie pamietam.
ooo ciekawe czy w aptece doz będzie dostępny od ręki, jutro idę tesco a tam mam tą aptekę to popytam

ja soli wzięłam 50 ampułek a już trochę poszło :p dobrze że to tanie i dostępne wszędzie
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 19:40   #4687
pannaanna_87
Zakorzenienie

Maja ja bede zamawiala ale na gemini. Podobna cena

Paula jutro zobacze co i jak z ta hipnoza.
Przyszlo mi na maila poczytam sobie no i czekam na ta szkole online..ciekawe jaka będzie.

Jelonek wspolczuje :/ ja sie chyba do tego bolu przywiazalam..a teraz jeszcze ciężko sie oddycha...szybko sie meczy... A bedzie jeszcze gorzej

Stary 2017-04-13, 19:54   #4688
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Maja ja bede zamawiala ale na gemini. Podobna cena

Paula jutro zobacze co i jak z ta hipnoza.
Przyszlo mi na maila poczytam sobie no i czekam na ta szkole online..ciekawe jaka będzie.

Jelonek wspolczuje :/ ja sie chyba do tego bolu przywiazalam..a teraz jeszcze ciężko sie oddycha...szybko sie meczy... A bedzie jeszcze gorzej

jest już sopelek na gemini? ja od miesiąca zaglądam i nic :p
Stary 2017-04-13, 19:58   #4689
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze to jeszcze nie szukałam takich rzeczy, bo miałam nie kupować, ale napatrzyłam się na te Wasze zakupy i mnie kusi :p
na pewno u kogoś znajdę :p

no te nasze córy to takie wymodlone :p powinny być za to mega grzeczne

Kuszą takie rzeczy jak się widzi u kogoś

No niestety u mnie jest leasing więc obowiązkowo OC i AC stąd ta cena... I jeszcze zniżki mam malutkie bo samochód od 3 lat dopiero no i wcześniej też nie naliczali bo wiekiem byłam poniżej 26 lat

Cytat:
Ja tak właśnie od godziny stoję przy oknie i łapię powietrze ledwo co, nie wiem co się dzisiaj dzieje ledwo co oddycham. Chyba mała się jakoś tak dziwnie ułożyła bo ten oddech mi się uspokoił ostatnio a dzisiaj tragedia...
Na szczęście spojenie mi nie dokucza, coś za coś niestety...
Stary 2017-04-13, 20:06   #4690
pannaanna_87
Zakorzenienie

Kurde no jak robilam liste to byl..nie wiem czy to sie liczy 😭

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Vela ja mam to i to i jeszcze tamto ale walcze 💪😂

Stary 2017-04-13, 20:06   #4691
moniamm
Rozeznanie

Normy tsh dla kobiet w ciąży wedlug diagnostyki 1492110411651.jpg

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 20:07   #4692
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuszą takie rzeczy jak się widzi u kogoś

No niestety u mnie jest leasing więc obowiązkowo OC i AC stąd ta cena... I jeszcze zniżki mam malutkie bo samochód od 3 lat dopiero no i wcześniej też nie naliczali bo wiekiem byłam poniżej 26 lat

Ja tak właśnie od godziny stoję przy oknie i łapię powietrze ledwo co, nie wiem co się dzisiaj dzieje ledwo co oddycham. Chyba mała się jakoś tak dziwnie ułożyła bo ten oddech mi się uspokoił ostatnio a dzisiaj tragedia...
Na szczęście spojenie mi nie dokucza, coś za coś niestety...
właśnie przejrzeliśmy ten cały rankomat i to co nam oferują jest najniższą stawką, masakra jakie tam sa ceny. Jeszcze przejdę jutro u nas do ubezpieczyciela, zobaczymy co powie.

w tym rankomacie było pytanie o kolor auta, to ma aż takie znaczenie?

z oddychaniem miałam kilkadni problem, najprawdopodobniej jak się obracała, nie mogłam siedzieć normlnie, tylko na wpółleżąco na którymś boku :/
Stary 2017-04-13, 20:07   #4693
VelaLuca
Wtajemniczenie

Gemini ostatnio coś w kulki leci...
Witamin moich nie ma już od 3 miesięcy, kwasu foliowego też już nie ma ho ho, kremu z Hippa też nie ma, a był bo dodawałam do przechowalni... Coś im ubywa tych zapasów.
Stary 2017-04-13, 20:11   #4694
maajjaa88
Zadomowienie

Na doz nie placi sie wysylki jezeli odbiera sie w aptece, zakupy musza byc za minimum 20 zl. Wiec bardziej mi sie to oplaca, tym bardziej ze do apteki mam 7 min pieszo spacerkiem

Ewelinka moga miec ale nie musza. Tylko cena stacjonarnie pewnie wyzsza. Ceny np podkladkow i majtek byly o kilka zl wyzsze niz na miejscu.

Dzisiaj sie znowu zle czuje. Do tego jakies dusznosci i mi slabo.

Kupilam baranka z ciasta, dosc sporego i fajnie sie prezentuje. Zaplacila. 4.50 zl
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 20:28   #4695
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
szczerze to jeszcze nie szukałam takich rzeczy, bo miałam nie kupować, ale napatrzyłam się na te Wasze zakupy i mnie kusi
na pewno u kogoś znajdę

Na pewno będziemy gdzieś indziej szuakć, ten rankomat czy jak to tam może taki dobry jest jak reklamują. Jeszcze troche czasu na zapłacenie mamy

no te nasze córy to takie wymodlonepowinny być za to mega grzeczne

ja mega chciałam córę i będzie, ale szczerze to mi się bardziej ubranka chłopięce podobają a do kokardek itp na razie mnie nie ciągnie. Ale to się pewnie zmienie z wiekiem córki

ooo ciekawe czy w aptece doz będzie dostępny od ręki, jutro idę tesco a tam mam tą aptekę to popytam

ja soli wzięłam 50 ampułek a już trochę poszłodobrze że to tanie i dostępne wszędzie
Czytalam kiedys ze im szybciej pytasz, tzn. powiedzmy miesiac przez koncem ubezpieczenia, tym ubezpieczenie masz tansze bo jest jeszcze sporo czasu i mozesz znalezc inne a jesli czekasz do ostatniej chwili to daja drożej bo i tak musisz kupic. Ale tylko czytalam, nie wiem jak to jest w praktyce bo u mnie maz sie zajmuje naszymi samochodami i on płaci ale wiem ze juz od kilku lat mamy w tej samej ubezpieczalni. Teraz dla przykladu mojego samochodu wzroslo o ok 60 zl tylko wiec nie jest zle, w tamtym roku nam sie udalo bo wzrost cen byl od bodajze czerwca a nam jedno ubezpieczenie w marcu a drugie w kwietniu sie konczylo wiec wzrost nas ominął o dopiero w tym roku musielismy sie obawiac o to
Swoją droga smieszne jest to ze zamiast taniec wraz z kolejnym rokiem bezszkodowej jazdy to drozeje. No ale coz zrobic, albo oc trzeba wykupic albo sprzedac samochod i przerzucic sie na pks lub mpk
Dziewczynka to chyba takie marzenie kazdej kobiety. Ja juz jest jedna to obojetnie czy bedzie kolejna czy syn... a jak jest syn to jednak marzy sie o tej coreczce. Tak mi sie wydaje. Chyba kazda chcialaby miec taką "mini me"

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Na doz nie placi sie wysylki jezeli odbiera sie w aptece, zakupy musza byc za minimum 20 zl. Wiec bardziej mi sie to oplaca, tym bardziej ze do apteki mam 7 min pieszo spacerkiem

Ewelinka moga miec ale nie musza. Tylko cena stacjonarnie pewnie wyzsza. Ceny np podkladkow i majtek byly o kilka zl wyzsze niz na miejscu.

Dzisiaj sie znowu zle czuje. Do tego jakies dusznosci i mi slabo.

Kupilam baranka z ciasta, dosc sporego i fajnie sie prezentuje. Zaplacila. 4.50 zl
Mi mąż takiego przywlokl dzisiaj. I dostal z☠☠☠ke bo mi sie do koszyka nie zmiesci

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

Tez nie wiem jak z tymi bucikami, mam kilka ale nie orientuje sie na kiedy sa. Mysle ze bedzie trzeba probowac. Moj chrzesniak nosił zimowe 20 w ta zimę a we wrzesniu skonczyl rok tak ze takie 15-16 to 6-9 miesiecy na moje oko

Stary 2017-04-13, 20:30   #4696
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytalam kiedys ze im szybciej pytasz, tzn. powiedzmy miesiac przez koncem ubezpieczenia, tym ubezpieczenie masz tansze bo jest jeszcze sporo czasu i mozesz znalezc inne a jesli czekasz do ostatniej chwili to daja drożej bo i tak musisz kupic. Ale tylko czytalam, nie wiem jak to jest w praktyce bo u mnie maz sie zajmuje naszymi samochodami i on płaci ale wiem ze juz od kilku lat mamy w tej samej ubezpieczalni. Teraz dla przykladu mojego samochodu wzroslo o ok 60 zl tylko wiec nie jest zle, w tamtym roku nam sie udalo bo wzrost cen byl od bodajze czerwca a nam jedno ubezpieczenie w marcu a drugie w kwietniu sie konczylo wiec wzrost nas ominął o dopiero w tym roku musielismy sie obawiac o to
Swoją droga smieszne jest to ze zamiast taniec wraz z kolejnym rokiem bezszkodowej jazdy to drozeje. No ale coz zrobic, albo oc trzeba wykupic albo sprzedac samochod i przerzucic sie na pks lub mpk
Dziewczynka to chyba takie marzenie kazdej kobiety. Ja juz jest jedna to obojetnie czy bedzie kolejna czy syn... a jak jest syn to jednak marzy sie o tej coreczce. Tak mi sie wydaje. Chyba kazda chcialaby miec taką "mini me"

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Mi mąż takiego przywlokl dzisiaj. I dostal z☠☠☠ke bo mi sie do koszyka nie zmiesci

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Tez nie wiem jak z tymi bucikami, mam kilka ale nie orientuje sie na kiedy sa. Mysle ze bedzie trzeba probowac. Moj chrzesniak nosił zimowe 20 w ta zimę a we wrzesniu skonczyl rok tak ze takie 15-16 to 6-9 miesiecy na moje oko

może coś jest z tym czasem wykupu ubezpieczenia. W sumie mąż mógł zadzwonić do nich wcześniej i popytac jak t u nas wygląda, zwłaszcza że podwyżki się spodziewaliśmy, ale on nie chciał się tym zająć a ja nie będę za niego wszystkiego robić. Trudno, zapłaci, może za rok coś szybciej się ogarnie
Stary 2017-04-13, 20:34   #4697
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela aha to ze mam w przechowalni to niema pewności..ze to kupie..szkoda
.najwyzej pewne rzeczy kupie w zwyklej aptece..przy okazji u mnie zapytam w jakiej cenie sopelek..ja chcialam filtr 50 od 1 dnia życia z musteli chyba i niema..

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Musze obczaic ten doz od maji 😝

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Aha no nic ..zobacze z tymi butkami..fajnie..jakby tal na 3 miesiące bylt to na jesien jak znalazl

Stary 2017-04-13, 20:37   #4698
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
może coś jest z tym czasem wykupu ubezpieczenia. W sumie mąż mógł zadzwonić do nich wcześniej i popytac jak t u nas wygląda, zwłaszcza że podwyżki się spodziewaliśmy, ale on nie chciał się tym zająć a ja nie będę za niego wszystkiego robić. Trudno, zapłaci, może za rok coś szybciej się ogarnie
Wspolczuje takiego nie miłego zaskoczenia. Czasami warto jeszcze zadzwonic i wynegocjować niższą cene, nie zawsze sie da ale sprobowac nie zaszkodzi tym bardziej jak przedluzacie w tej samej ubezpieczalni

Stary 2017-04-13, 20:39   #4699
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Wspolczuje takiego nie miłego zaskoczenia. Czasami warto jeszcze zadzwonic i wynegocjować niższą cene, nie zawsze sie da ale sprobowac nie zaszkodzi tym bardziej jak przedluzacie w tej samej ubezpieczalni

Albo warto zadzwonic i powiedziec ze rezygnujecie. Jest spore prawdopodobienstwo ze Wam spuszcza z ceny

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 20:43   #4700
moniamm
Rozeznanie

Mam pytanie dziewczyny. Kupujecie jakies specjalne kosmetyki na po porodzie? W sensie zel pod prysznic i plyn do higieny intymnej? Jesli tak to jakie, jakich firm? Jakies osobno do szpitala? Zupelnie nie wiem jak o siebie zadbac podczas pologu. Czytalam o tym tantum rosa co pisalyscie ale oprocz tego chyba jeszcze pasuje sie czyms podmywac no nie? Sory za takie glupie pytanie ale zielona jestem w tej sprawie a chcialabym sie rozejrzec tez juz za tym

Stary 2017-04-13, 20:46   #4701
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Albo warto zadzwonic i powiedziec ze rezygnujecie. Jest spore prawdopodobienstwo ze Wam spuszcza z ceny

niby tak można zrobić, ale wierzcie mi ja się totalnie na tym nie znam, jak zaczną coś pytać o auto ito to ja wiem tlyko że czarne :p a ten mój chłop nie weźmie się za to :/

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
.najwyzej pewne rzeczy kupie w zwyklej aptece..przy okazji u mnie zapytam w jakiej cenie sopelek..ja chcialam filtr 50 od 1 dnia życia z musteli chyba i niema..

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Musze obczaic ten doz od maji 😝

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Aha no nic ..zobacze z tymi butkami..fajnie..jakby tal na 3 miesiące bylt to na jesien jak znalazl

teraz wszystkie się na doz przerzucimy i tam towaru braknie

Cytat:
Mam pytanie dziewczyny. Kupujecie jakies specjalne kosmetyki na po porodzie? W sensie zel pod prysznic i plyn do higieny intymnej? Jesli tak to jakie, jakich firm? Jakies osobno do szpitala? Zupelnie nie wiem jak o siebie zadbac podczas pologu. Czytalam o tym tantum rosa co pisalyscie ale oprocz tego chyba jeszcze pasuje sie czyms podmywac no nie? Sory za takie glupie pytanie ale zielona jestem w tej sprawie a chcialabym sie rozejrzec tez juz za tym

ja mam tantum rosa i kupię jakiś delikatny żel intymny i to chyba tyle :p nie wiem sama co by więcej można i czy jest sens
Stary 2017-04-13, 20:49   #4702
pannaanna_87
Zakorzenienie

Moniamm ja kupuje plyn z dzidziusia do higieny intymnej i do pologu. Dobry sklad i opinie na blogu sroka.o

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A tak to normalne kosmetyki uzuwam i w ciąży i po porodzie tez. A tantum rosa w razie w do szpitala

Stary 2017-04-13, 21:08   #4703
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupilam plyn do hig.int. bialy jelen hipoalergiczny

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
niby tak można zrobić, ale wierzcie mi ja się totalnie na tym nie znam, jak zaczną coś pytać o auto ito to ja wiem tlyko że czarnea ten mój chłop nie weźmie się za to :/

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

teraz wszystkie się na doz przerzucimy i tam towaru braknie

ja mam tantum rosa i kupię jakiś delikatny żel intymny i to chyba tylenie wiem sama co by więcej można i czy jest sens
Ale wystarczy ze powiesz ze rezygnujesz, zapewne zapytaja o powod to mozesz wyjasnic ze konkurencyja firma zaproponowala nizsze skladki. I zobaczysz co powiedza. Duze prawdopodob.ze beda chcieli Was zatrzymac

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:11   #4704
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie przejrzeliśmy ten cały rankomat i to co nam oferują jest najniższą stawką, masakra jakie tam sa ceny. Jeszcze przejdę jutro u nas do ubezpieczyciela, zobaczymy co powie.

w tym rankomacie było pytanie o kolor auta, to ma aż takie znaczenie?

z oddychaniem miałam kilkadni problem, najprawdopodobniej jak się obracała, nie mogłam siedzieć normlnie, tylko na wpółleżąco na którymś boku :/
Pierwsze słyszę żeby kolor auta miał znaczenie przy cenie ubezpieczenia. Fakt chodzi o wartość samochodu i jeśli pytają to bardziej o rodzaj lakieru (czy 2 czy 3 warstwowy, czy perła czy metalik) stricte o kolorze nie słyszałam jeszcze.

Cytat:
Mustela i Dermedic od pierwszego dnia życia jeszcze tydzień temu były bo dodawałam do przechowalni.
Kurcze nawet nie mów że już poszły... 😕
Cytat:

Białego Jelenia wezmę do higieny intymnej po porodzie i tantum rosa. Będę też pryskac Octeniseptem - tak dziewczyny tu polecaly

Stary 2017-04-13, 21:31   #4705
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela nie..wtedy jak koszyk komponowalam to nie bylo..nic po świętach znowu do tego siade..mam nadzieje..ze będzie wszystko co chce i zamówię..jak nie to do maja bede obserwowac i przeciagne..zal mi tego sopelka..w przechowywalni mialam ale pewnie jak beede chciała zrealizowac to mi zablokuje jakis cudowny komunikat "chwilowy brak produktu" 😭

Stary 2017-04-13, 21:42   #4706
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Vela nie..wtedy jak koszyk komponowalam to nie bylo..nic po świętach znowu do tego siade..mam nadzieje..ze będzie wszystko co chce i zamówię..jak nie to do maja bede obserwowac i przeciagne..zal mi tego sopelka..w przechowywalni mialam ale pewnie jak beede chciała zrealizowac to mi zablokuje jakis cudowny komunikat "chwilowy brak produktu" 😭

Sopelka 3 faktycznie nie ma, sprawdzałam teraz. Jest tylko 2.
A mustela jak narazie jest, i spray i mleczko. Trzeba się pospieszyć z tymi zakupami bo widzę że to się zmienia jak w kalejdoskopie. Po świętach też do tego siadam
Stary 2017-04-13, 21:45   #4707
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Mój były zajmował się finansami i ubezpieczeniami. I to w dużej mierze kwestia na jakiego handlowca trafisz- jakie ma zniżki i politykę. On takie rzeczy chciał jak najtaniej załatwiać bo zależało mu żeby klient wiedział że u niego zawsze zaoszczędzi i dobrze załatwi i można z nim wszystko załatwić. Maja od tego marzę więc niby jak zapłacicie więcej to marza większa. Ale jak wie że może nie dostać wcale albo dostać większą bo np. w przyszłości przyjdziesz ubezpieczyć mieszkanie itp. To bardziej opłaca się dać większą zniżkę
Cytat:

Pod prysznic na pewno nie. A do higieny intymnej pewnie kupię coś delikatnego. Przyznam że teraz nie mam specjalnego nic.
A kupiłam już tamtum rosa i mam octanisept mam nadzieję że starczy

Miałam dzisiaj chwilkę załamki bo się okazalo że nie ma nam kto do kotów zajrzeć. Trochę znajomych ty mamy a wszyscy wyjeżdżają. Jak wyjeżdżam na weekend to je zostawiam tylko daje dużo jedzenia ale tu na tydzień to się tak nie da. I tak na ostatnią chwilę bo nie miałam dotego głowy a mąż też nie pomyślał... Szkoda że dopiero jak się Poryczalam że muszę zostać to zaczął kombinować. Na szczęście się udało i kolega odwiedzi koty kilka razy.
Sąsiad się niestety żaden nie zgłosił

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:52   #4708
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Mój były zajmował się finansami i ubezpieczeniami. I to w dużej mierze kwestia na jakiego handlowca trafisz- jakie ma zniżki i politykę. On takie rzeczy chciał jak najtaniej załatwiać bo zależało mu żeby klient wiedział że u niego zawsze zaoszczędzi i dobrze załatwi i można z nim wszystko załatwić. Maja od tego marzę więc niby jak zapłacicie więcej to marza większa. Ale jak wie że może nie dostać wcale albo dostać większą bo np. w przyszłości przyjdziesz ubezpieczyć mieszkanie itp. To bardziej opłaca się dać większą zniżkę

Pod prysznic na pewno nie. A do higieny intymnej pewnie kupię coś delikatnego. Przyznam że teraz nie mam specjalnego nic.

Miałam dzisiaj chwilkę załamki bo się okazalo że nie ma nam kto do kotów zajrzeć. Trochę znajomych ty mamy a wszyscy wyjeżdżają. Jak wyjeżdżam na weekend to je zostawiam tylko daje dużo jedzenia ale tu na tydzień to się tak nie da. I tak na ostatnią chwilę bo nie miałam dotego głowy a mąż też nie pomyślał... Szkoda że dopiero jak się Poryczalam że muszę zostać to zaczął kombinować. Na szczęście się udało i kolega odwiedzi koty kilka razy.

Jak znajdę jutro chwile to zadzwonię do nich. Zobaczymy czy uda mi się coś załatwić.

Stary 2017-04-13, 21:53   #4709
VelaLuca
Wtajemniczenie

Paula to dziwne że się nikt nie zgłosił Kurcze, ja to bym z chęcią doglądała jakiegoś zwierzaka gdybym tak jak Ty mieszkała w bloku i jeszcze była na miejscu, nigdzie nie wyjeżdżała. Przecież to żaden problem wpaść dosłownie na 2-3 minuty i dać jeść kotom. Też można fajne relacje sąsiedzkie nawiązać i liczyć na jakąś wzajemną pomoc. Dziwni Ci ludzie....
Ale dobrze że rozwiązanie się znalazło
Stary 2017-04-13, 22:13   #4710
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja kupilam plyn do hig.int. bialy jelen hipoalergiczny

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Ale wystarczy ze powiesz ze rezygnujesz, zapewne zapytaja o powod to mozesz wyjasnic ze konkurencyja firma zaproponowala nizsze skladki. I zobaczysz co powiedza. Duze prawdopodob.ze beda chcieli Was zatrzymac

Tez myslalam nad bialym jeleniem

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Tez nic nie zmienilam w ciąży, myślałam ze na połóg trzeba cos delikatniejszego ale jesli nie to nawet lepiej
Dziękuję za wszystkie rady
Również mnie dziwi ze sie nikt nie chce nimi zajac... ja tam bym chetnie do nich zajrzala, swoich mam 4 wiec wiem jak je ogarnąć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości