|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Ewelcia - jajć malusio ważysz
, jeszcze się rozwijasz, powinnaś nabrać masy...w każdym razie nie chudnij, błagam, jak ci przybędzie jaki kilogram to dlatego, że jeszcze się rozwijasz, więc nie panikuj. Spróbuj jeść zapotrzebowanie jak nawet potem nie wróci to lepiej pognaj do gina .
|
|
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia- powiem tak- zaczęłam się odchudzać jakoś w październiku/listopadzie przy wadze 52 kg. Schudłam więc 9 kg a ostatni do tej pory okres dostałam pod koniec lutego. W lutym waga wahała się w granicach 45 kg.
Enex- może i malutko, ale mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, którego mam troszkę na udach i tak na niego narzekam... A zapotrzebowanie? Nawet nie potrafię go sobie porządnie wyliczyć.
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę, to źle, że wyrzuty wracają ale wierzę, że to chwilowy kryzys, naprawdę. może jutro wstaniesz i po wyrzutach nie będzie ani śladu? Tamuś, a Ty już długo tyjesz i wychodzisz z ed, prawda?Cytat:
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! (na początek przeproszę Was wszystkie, że nie użyje cytatów, ale jestem padnięta i ogarnął mnie koszmarny leń ^^)
Ważę się co tydzień- a to nie jest za często. napisałam, że zrobię to jutro, bo chciałam się upewnić, że wszystko jest w normie...ale wiecie co? Dzisiaj miałam bardzo aktywny, wspaniały dzień z Moim Towarzyszem Życiowym, było tak bardzo fajnie, że przestałam o tym kompletnie myśleć Nie zważę się jutro. Postanowiłam, że zważę się dopiero za dwa tygodnie. Po co się tym w końcu przejmować, martwić i w ogóle? I tak jak Mówicie Kochane- nie ma co cofać się w tył, tylko trzeba iść na przód i nie oglądać się za siebie bo muszę wygrać, bo Wszystkie razem musimy to zrobić...prawda? I to Nam się Uda, bo nie ma innego wyjścia Pozdrawiam
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - z jedzeniem ... płatki na śniadanie,potem mały lód,bułka taka cebulowa,kawałek kurczaka,krakersy i te kanapki na kolację,po których miałam wyrzuty sumienia. Może nie tyle po kanapkach co po krakersach.
Wiesz , co do tego cynizmu,to mimo wszystko rozumiem. Ale ... jak to przegrałaś?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie takich wachań, bo to najgorsze co może być ![]() Cytat:
Cytat:
Oj tak, gdybym dostała byloby naprawde wspaniale ![]() ![]() Co do wagi, to wyrzucić jej nie moge, bo specjalnie ją kupiłam, aby kontrolować czy nie chudne. wiem, że nie powinnam się wazyć codziennie, ale dziś minie tak podkusiło, niestety... ![]() Wiesz, te wyrzuty zdarzają się coraz żadziej, ale bywa, że mam taki podły, słaby dzień (taki jak teraz) i wtedy wstydze się dosłownie sama przed sobą, że coś tam zjadłam... I naprawde chce wygladać wkońcu dobrze i normalnie, ale obsesja tego, że mam duzy brzuch dobija mnie strasznie, choć przecież wiem, że całodniowe jedzenie musi gdzieś zalegać... (tymbardziej, że nie byłam w toalecie od 2 czy 3 dni ) i staram się do siebie 'przemówić', ale ta druga strona, ta ciemna strona ED czasem bierze górę nad rozsądnym mysleniem... Cytat:
Wiesz... Bardzo chciałabym aby nareszcie wrócił... ![]() Co do tycia i wychodzeia z Ed, to fakt troche to wszystko już trwa... z ED wychodze od wrześniea i przytyć też chce od września w sumie, ale efekty są dopiero od... początków marca, cześniej wszystko stało w miejscu, a nawet leciało w dół... ![]() Enex Ty nie jesteś z Polski ? (przepraszam, że pytam, ale gdzieś w innym wątku 'obiło mi się to o oczy' )
|
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głowa do góry
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Tamonita - nie jestem. Mieszkam i studiuję od urodzenia za granicą, jestem dwujęzyczna
|
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
tamo - mi też się wydaje, że u Ciebie okres tuż-tuż.... Wszystko, ale to wszystko na to wskazuje
Nawet jeśli nie wróci teraz zaraz, to za miesiąc-dwa, a teraz mogą być tylko takie "symptomy" Zresztą wagę masz już taką, że mógłby wrocic, mi przy takiej wracał...![]() a może za mało błonnika? ![]() agness nie czuj się podle wiesz, w porownaniu z wczoraj to "rowerkowy" postęp jakby nie patrzeć - więc jest pozytyw ![]() enex - a skąc jesteś jeśli mogę wiedzieć bo mnie zaciekawiło... ![]() EDIT: aaaaa zapomniałabym - Iza na tych zdjęciach, ktore zapodałaś jesteś naprawdę świetną laską! Super figura! ![]() ![]() ![]() Założę się, że i teraz nie jest dużo gorsza, a nawet jeśli troszkę to i tak zgrabna bo na fotkach baaardzo szczupła jesteś ![]() A co do Twojego Taty powiem tak: ![]() ![]() ![]() To straszne, ze tak mowi pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, jak Cie tym rani Nie wiem co tu poradzic, najlepiej gdybys nauczyla sie go po prostu olewać bo nie ma sensu przejmowac sie takim gadaniem...:/
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Madame - w Czechach mieszkam, jakieś 3km od granicy z Polską
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz ![]() Cytat:
![]() Hmmm, a co do wagi to wynosi 48-49 kg rano na czczo, tylko, że.. ja dużo schudłam więc nie wiem czy mi może wrócić przy takiej... Ale oby...
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
myslę, że najlepszym wyjsciem byłaby wizyta u dobrego ginekologa
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Tamo - czuję się podle,bo miałam nie wsiąść na rowerek
![]() Oby Ci okres wrócił kochana
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Tamonita - fajnie jak fajnie...niekórzy wykładowcy sobie jaja ze mnie robią, że debil gadać po czesku nie umię, że czasami strzelam polonizmy...jeden mnie z miejsca raz upokorzył przed całą grupą
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No oby wrócil Chyba gdyby wrócił to zjadłabym z radości wszystko to na co mam ochote, a czego zjeść jeszcze nie potrafie... ![]() ![]() Cytat:
Albo poprostu prostak zazdrości Ci, że jesteś 2języczna
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), to tak przy 48-50 wrócił więc...![]() często jeździsz do Polski czy w ogole? ![]() Czechy wydają mi się takim przyjaznym krajem ![]() Cytat:
jakie chamstwo :/No niestety - są ludzie i taborety, nie przejmuj się
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A ten taboret to będzie moim egzaminatorem...Yeah Czasami lepiej nie być wyjątkowym .Pytanie na śniadanie... - co robić by tego nie robić, czyli jak powiedzieć kompulsom adieu ?
|
|
|
|
|
#4159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tamuś
pamiętam jeszcze parę dni temu sama mówiłaś mi nie waż się co dzień bo zwariujesz, teraz ja mówię to do CIebie - nie rób tego kochana, doskonale wiesz że to pogarsza sprawę. Rozumiem jak jest Ci trudno, bo sama przez to przechodzę i powiem szczerze staram się ważyć co tydzień, a w praktyce wychodzi tak że jak z dnia na dzień zobaczę więcej to potem waże się co dzień aż waga spadnie (czyli okaże się że to były wahania ) albo do momentu aż 2 dni z rzędu waga pokaże tyle samo ciężko wszystkie te chęci przełożyć na działania i jeszcze szczerze sie z tego cieszyc. Ten apetyt i dodatkowe kg na mogą wynikac ze zbliżającego se okresu i dodatkowo zatrzymania wody, nie panikuj ,Tamuś i absolutnie nie waż się w ciągu dnai , jak już to na czczo![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się razem z Tobą - Cytat:
btw, dziś jak się rano zważyłam to sie okazało że nie 0,6 kg do przodu tylko 0,3 , więc przedwczoraj to były wahania wagi , ale nie spanikowałam tylko postanowiłam że zważę się jeszcze raz za dwa dni A jeśli chodzi o P - ty chyba podświadomie jestem na U i zaczyna się ucinanie kcal, muszę się upewnić że potrafię utrzymywać wagę to mnie utwierdzi w tym że po przytyciu nie będę ciągle tyć tylko nauczę się nad tym panować
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza- ile ważyłaś na tym zdjęciu i przy jakim wzroście? Chyba zrobię fotkę i też się wkleję, może wtedy też sobie coś uzmysłowię. Mam 16 lat i najpiękniejsze lata przed sobą. Czemu chcę je zmarnować? A co do tego 'znowu coś żresz?' to ja też to słyszałam często od taty... zwłaszcza to było nie na miejscu, bo on sam wczoraj jak wróciliśmy ze sklepu zjadł 2 grześki, prawie całą dużą paczkę chipsów , 3/4 paczki wafelków mlecznych, popił piwem i litrem maślanki ^^ (wcześniej obiad, a zagodzinę kolacja- waga 100kg) Ale nie... skąd, to przecież ja co chwila coś 'żrę'
![]() Również życzę Wam powodzenia na egzaminie Mam już takiego lenia, że szok!1. Zdjęcie kiedy ważę 65-7kg... 2. 62kg... 3. 54... Popatrzyłam jak wyglądała moja pupa przy 67kg (inna fotka) i biust przy 72 kg (w obcisłej jeansowej kamizelce...), kurka... ładne to było. I okres był. Chyba trochę mi żal? |
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Przed nami kolejny dzień i kolejna walka z samą sobą.Może dziś będzie lepszy dzień?Przecież chcemy wszystkie z tego wyjść ,nie dajmy się chorobie!!! Annie jesteś śliczną,SZCZUPŁĄ osobą,naprawdę uwierz w siebie!!!! Ja przy Was to grubas
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję Przepraszam, ale dzisiaj jednak się zważyłam (chciałam się upewnić w przekonaniu, że wszystko jest ok ) i wiecie co? Cieszę się jeszcze bardziej, bo wcale nic nie przytyłam mimo tego, że parę razy 'złamałam' swoje zasady (czyli miałam wyrzuty sumienia, bo 2 razy zjadłam większą kolację i w ogóle ). to naprawdę podbudowuje ale już teraz nie będę się ważyła przez jakiś czas.Cytat:
Rób to, co wiesz, że jest dla Ciebie dobre Bardzo ładnie wyglądasz, jesteś ładną i szczupłą dziewczyną, i niech tak już zostanie, hm? I wierzę, że będziesz w pełni niedługo akceptowała to, jak wyglądasz, nie będziesz zajmowała zbyt wielu myśli jedzeniem i wróci i pupa i biust, i okres Powodzenia ![]() No jasne |
||
|
|
|
#4164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojej wypowiedzi odnośnie mnie ... wiem, że rowerek był niepotrzebny. Ale miałam być na R, a zjadłam krakersy,loda,wszystko czego nie powinnam. Było mniej jedzenia niż w piątek,ale ja i tak musiałam to spalić na rowerku ... ech ... Cytat:
Nie przejmuj się tatą Cytat:
U mnie dzisiaj w planach dalsza redukcja.
|||
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Nie od dwóch dni miała być redukcja,a było jakościowo utrzymanie,więc dzisiaj musi być dalej redukcja.
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie chcę jej utrzymać. Chcę, aby była niższa,bo siebie nie akceptuję.
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agness- wyczytałam, że nie podoba ci się twój brzuch (?) . Nawet choćby inna część ciała, to, proszę cię, nie odchudzaj się, tylko ćwicz! Same ćwiczenia naprawdę mogą dać wiele, a tak jak już wpadniesz w to bagno, będziesz bardziej żałowała, że się za to zabrałaś.
Ja nie żałuję. Nie żałuję, że schudłam. Ale żałuję tego, że pozwoliłam sobie w to wpaść. Bo jeśli teraz miałabym przytyć i męczyć się tak, to po co to wszystko było? Cytat:
![]() nie przejmuj się, musi być prawdziwym idiotą. A ja dziś nie mam już takiego nastawienia jak wczoraj. Ale staram się o lepsze i nadal walczę. Tylko ciągle wydaje mi się, że przytyję gdy zacznę jeść 'normalniej'... a ja poprostu chciałabym podejść do lodówki, wyciągnąć z niej to, na co własnie teraz mam ochotę i zjeść. Ale COŚ mi nie pozwala...po nocach aż śnią mi się słodkie bułki, to, jak się objadam słodyczami i to nie pierwszy raz. I nigdy się nie cieszyłam, gdy dostawałam okres, a teraz czekam na niego z ustęsknieniem, bo przynajmniej wiedziałabym, że nie jest ze mną aż tak źle...
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelko - brzuch mi się nie podoba,choć bardziej uda.
I w ogóle nie akceptuję siebie po prostu. Ćwiczenia same też nie wystarczą zapewne. Być może za często myślisz o jedzeniu,skoro masz takie sny.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

, jeszcze się rozwijasz, powinnaś nabrać masy...w każdym razie nie chudnij, błagam, jak ci przybędzie jaki kilogram to dlatego, że jeszcze się rozwijasz, więc nie panikuj. Spróbuj jeść zapotrzebowanie jak nawet potem nie wróci to lepiej pognaj do gina
.

Mimo tego, że jadłam normalnie... (dużo pije, czy to może mieć wpływ ? ) Widzę u siebie ogromny brzuch i naprawde źle się czuje ze sobą, we własnym ciele i z własnymi myslami. Nie wiem czy to taki dzień czy co... Nie mam pojęcia. Ale mam też wyrzuty sumienia. Po jedzeniu. A prawda jest taka, że już dawno ich nie miałam... Powiedzcie mi jak to możliwe, ze mam takie wachanie wagi ?!
kurczę, to źle, że wyrzuty wracają
Niestety wieczorem jak wróciłam do domu to zrobiłam sobie kanapki i potem oczywiście wsiadłam na rowerek
Nie zważę się jutro. Postanowiłam, że zważę się dopiero za dwa tygodnie. Po co się tym w końcu przejmować, martwić i w ogóle? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.