Mamy majowe cz. VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 20:57   #3361
Glassball
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Glassball a ile Twoj synek ma? Moj niby spi u siebie, ale nie zawsze cala noc tam wytrzyma i jak ma gorsze nocki czy chory to biore go do nas. Tez mam zamiar malucha karmic noca w lozku i juz to widze jak bedzie ciasno, czy w ogole sie pomiescimy.
Mój ma prawie 2,5 większość noce przesypia u siebie i do mnie przychodzi jak mąż wychodzi do pracy po 6. Ale czasem przyjdzie o 2-3 i śpi z nami do rana. A boje się, że jak mała będzie płakać to się będzie budził i gramolil do nas z drugiej strony wolę kupić większe łóżko niż go wyganiac jakoś drastycznie, bo jeszcze się na siostrę obrazi, że jego miejsce zajęła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:03   #3362
bunnybe
Zadomowienie

Zamowilam taki stanik do szpitala, kolezanka mi go polecala bo zamówiła go w ciazy ale ma duzy biust i największy rozmiar byl dla niej za maly, mam nadzieje ze bedzie pasował przyda sie tez na porod zebym w trakcie kapieli nie świeciła golym cycem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_0_productGfx_db2a49341913b005954db06471299fc8.jpg (121,7 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-04-13 o 21:04
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:21   #3363
fartuch
Zakorzenienie

Dopiero od niego wyszlam. Ogolnie mnie uspokoil, sprawdził przeplywy które są w porządku. Ciezko okreslic czy pepowina owija szyje, lekarz powiedzial ze raczej nie, napewno idzie pod brodą. Jesli porod sie zacznie to mam nie czekac i jechac. Powiedział ze we wtorek mial w szpitalu 17 porodow, gdzie 11 bylo z owinieciem wokol szyi, on mowi ze to problem nie jest, tylko wtedy mozna sie martwic jeśli podczas skurczow spada tetno bo wtedy sila wyporu pepowina sie zaciska i nie doprowadza tlenu. Tlumaczyl tez ze pepowina jest bardzo rozciagliwa, jak harmonijka. Powiedział bym sie nie martwila, tylko spokojnie donosila ciążę

Stary 2017-04-13, 21:23   #3364
decorail
Zakorzenienie

Fartuch - super wieści w ogóle szok, że ponad połowa dzieci ma tą pępowinę wokół szyi!!
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:24   #3365
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dopiero od niego wyszlam. Ogolnie mnie uspokoil, sprawdził przeplywy które są w porządku. Ciezko okreslic czy pepowina owija szyje, lekarz powiedzial ze raczej nie, napewno idzie pod brodą. Jesli porod sie zacznie to mam nie czekac i jechac. Powiedział ze we wtorek mial w szpitalu 17 porodow, gdzie 11 bylo z owinieciem wokol szyi, on mowi ze to problem nie jest, tylko wtedy mozna sie martwic jeśli podczas skurczow spada tetno bo wtedy sila wyporu pepowina sie zaciska i nie doprowadza tlenu. Tlumaczyl tez ze pepowina jest bardzo rozciagliwa, jak harmonijka. Powiedział bym sie nie martwila, tylko spokojnie donosila ciążę

Kamień z serca!

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:32   #3366
bunnybe
Zadomowienie

Fartuch ufff ciesze sie, ze Cie uspokoil, wszystko bedzie dobrze
Stary 2017-04-13, 21:34   #3367
Baambi
Zadomowienie

Decorail cieszę się że się czuje lepiej Wiesz co mi się wydaje że nie powinnaś chyba tej karmy nowej podawać. Teraz tego kurczaka spoko, ale na dłuższą metę też nie powinien kot tak jeść, chyba że co 3 dzień np na kolację tylko pamiętaj żeby dolewać tego "rosolku". A jakie mięso w składzie miała ta nowa karma? Może kotka nie toleruje czegoś co jest w niej?
Chyba lepiej jak wrócisz do starej karmy, odczekasz troszkę i spróbujesz jakąś inną dać. Polecam od siebie animondę w tackach, moj rudy kot ma alergię a dobrze reaguje na animondę z indykiem. Animonda ma mnóstwo smaków indyczych. Zamawiamy na zooplusie.

Talusia no dokładnie mamy podobnie ja sobie kupiłam jeden kocyk taki bawełniany jak z minky tylko z dresówką i w gwiazdki właśnie dla urozmaicenia hehe
Odnośnie rzęs to ja się nie znam:P pewnie zależy dużo od metody ale moja kuzynka zrobiła i bardzo żałowała bo jej wypadały rzęsy.

Bunny ja kupię wszystkie z fiszbinami. Śpię nawet z fiszbinami, mi nic nie przeszkadzało nigdy. Nie cierpię tych staników bez fiszbin, mi zniekształcają biust
My byliśmy dzisiaj w ikei i nie było źle z tłumami skorzystałam z kasy pierwszeństwa pierwszy raz w ciąży, jestem z siebie dumna bo musiałam podejść do kasjerki i powiedzieć że chcę a kolejka była spora
Kingaluma a ten z hm stanik kupiłaś stacjonarnie?

O właśnie Effpe, Magnificence już Ci napisała, że właśnie trzeba zmienić tą opcję

Co do pieluch z hubi world to ja mam te lux tetrowe i po praniu się pogorszyły ale nie aż tak strasznie jak zwykłe tetrowe kolorowe, też od tego sprzedawcy. Teraz chcę resztę zamówić od flaminga, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 21:40   #3368
bunnybe
Zadomowienie

Bambi ja sobie nie wyobrazam zasnać w staniku tez nie lubie takich bez fiszbin bo zniekształcaja biust ale ten ma byc raptem na pare (naście) dni i wygoda jest dla mnie priorytetem przede wszystkim
Tez jestem z Ciebie dumna ze skorzystalas z kasy pierwszeństwa
Stary 2017-04-13, 21:53   #3369
kingaluna
Rozeznanie

Fartuszku, super wieści! 😍

Baambi, tak kupiłam ten stanik stacjonarnie. Ja zawsze chodziłam w mega push-upach i za chiny nie wiedziałam jaki rozmiar kupić. Pomierzyłam i okazał się fajnie wygodny (nie ma fiszbin). Było kilka wzorów, nie wiem czemu taki paskudny wzięłam

Ja w ogólę nie jestem stworzona do chodzenia w stanikach. A co dopiero spać brrrr!

Moja siostra napaliła się po wczorajszym dodatnim po kilku godzinach teście ciążowym. Zrobiła dzisiaj betę i *upa. Była u lekarza i ma za cienkie endometrium na dostanie miesiączki. Ale koleżanka z pracy jest w ciąży. Starali się od tego momentu co my z Tż. Więc obie będziemy mamami w 2017 roku

Jutro idę do fryzjera. Teściowa odprawiła mi kazanie, że po ciąży na pewno bardzo mi wypadną włosy i teraz nie powinnam farbować. Także tego... miło z jej strony

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:56   #3370
bunnybe
Zadomowienie

Kinga tesciowa faktycznie milusia kij jej w oko!
Stary 2017-04-13, 22:05   #3371
Melka88
Zakorzenienie

Fartuszku, cieszę się, że gin Cię uspokoił

Kinga, tak jak pisałam - na takie testy nie ma się co nakręcać, nie bez powodu one mają określony czas wiarygodnego wyniku. Jednak przykro, że nie wyszło

Pierwszy raz jak mam koty wlazłam w kociego pawia. Wrzask na pół domu. A TŻ sobie dalej spokojniej grał.. Ciekawe, jakby mi tak wody odeszły
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 22:14   #3372
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Gornek, kciuki za jutro! Mam nadzieje, ze uda Ci sie spokojnie lrzespac noc.

Fartuch, super, ze lekarz troche Cie uspokoil.

Czytam Was na biezaco, ale u mnie juz swiateczne zamieszanie i przygotowania, siostra przyjechala, dlatego za bardzo nie mam czasu sie udzielac.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 22:19   #3373
decorail
Zakorzenienie

Bambi - pochwaliłam się za wcześnie - znów wymioty - z dziś kurczaka w ogóle nie strawiła - dobrze, że wet przyjechał do gabinetu - dostała kroplówkę... Na szczęście się wypróżniła i teraz śpi. Wracam do starej karmy niestety. Chciałam dobrze Na razie nie odważę się na kolejną zmianę, bo będę się bała powtórki z rozrywki, a teraz jest gorący okres i w każdej chwili może być konieczność jazdy do szpitala

Brawo kochana za kolejkę

Melka - hehe, mój Tż chyba nie ogarnia też do końca, że coś się może dziać - teraz siedzi w słuchawkach na kompie, ja leżę w wannie i mówi, że mam dzwonić jak coś Może smsa mu wyślę, że mi wody odeszły

Kingaluna - wielka szkoda
Stary 2017-04-13, 22:22   #3374
Baambi
Zadomowienie

Bunny dzięki ćwiczę trochę asertywne zachowania ;D

Kinga a wiesz co, mi się podoba ten stanik jak będą takie w hm to sobie kupię

Melka typowy przykład męskiej znieczulicy ;] ech faceci...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Ojej Decorail, przykro mi dobrze że kupę zrobiła tzn że nie jest zatkana niczym. Biedna kotka...
A jakie zalecenia dał lekarz?
Stary 2017-04-13, 22:30   #3375
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bambi - pochwaliłam się za wcześnie - znów wymioty - z dziś kurczaka w ogóle nie strawiła - dobrze, że wet przyjechał do gabinetu - dostała kroplówkę... Na szczęście się wypróżniła i teraz śpi. Wracam do starej karmy niestety. Chciałam dobrze Na razie nie odważę się na kolejną zmianę, bo będę się bała powtórki z rozrywki, a teraz jest gorący okres i w każdej chwili może być konieczność jazdy do szpitala

Brawo kochana za kolejkę

Melka - hehe, mój Tż chyba nie ogarnia też do końca, że coś się może dziać - teraz siedzi w słuchawkach na kompie, ja leżę w wannie i mówi, że mam dzwonić jak coś Może smsa mu wyślę, że mi wody odeszły

Kingaluna - wielka szkoda
Ja już mojemu powiedziałam, że się zemszczę - nie będzie znał dnia, ani godziny

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Bunny dzięki ćwiczę trochę asertywne zachowania ;D

Kinga a wiesz co, mi się podoba ten stanik jak będą takie w hm to sobie kupię

Melka typowy przykład męskiej znieczulicy ;] ech faceci...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Ojej Decorail, przykro mi dobrze że kupę zrobiła tzn że nie jest zatkana niczym. Biedna kotka...
A jakie zalecenia dał lekarz?
Taa.. Jemu się wydaje, że jak mam termin na 17-19 maja to wcześniej nie urodzę Tłukę do łba, że już ma nie pić piwa, bo różnie może być, to i tak jedno musi być w ..upie po pracy. On nie jest zły, bardzo mi pomaga, ale w tej kwestii to bym go

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Decorail, a na jaką karmę przechodziliście, tak z ciekawości ? Koty są tak delikatne, że mimo iż Acana już kosztuje bardzo dużo to nie mam odwagi przestawiać moich na tańszą, bo te rewolucje mnie wykańczają. Jeszcze Mela jak była młoda to nie było problemu. Teraz się zaczął.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 22:49   #3376
Baambi
Zadomowienie

Melka no i nie przemówisz do rozsądku, szkoda czasami język strzępić heh

Właśnie poczytałam trochę i piszą że koty mogą reagować na zmianę karmy tak mocno. Zależy od kota.
Może wczoraj pomógł kotce przeciwzapalny lek na ten podrażniony żołądek i dlatego lepiej się czuła i nie wymiotowała.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Decorail przeczytałam i myślę że to super artykuł o przyczynach wymiotów u kota

https://cowsierscipiszczy.pl/wymioty-u-kota/

Pisałaś że kot trochę za szczupły jest. Na Twoim miejscu zrobiłabym kotu badanie krwi, może nie od razu ale tak w ogóle warto zrobić, zwłaszcza z parametrami nerkowymi
Stary 2017-04-13, 22:51   #3377
anita7
Rozeznanie

Mohnka mały urodził się w 36+3 tc

Gornek mam nadzieję ze doczytam co u Ciebie...
Doczytałam trzymam jutro kciuki z całych sił 😚
Cewnik ściągnęła zaraz jak wstałam . Pewnie ze nie ma sensu żeby siedział. A pomoc przy myciu oczywiście Ci się przyda.
Co do lewatywy nie bronić się. Docenicie ze po porodzie nie ciśnie Was na dwókę 😉
Ze szpitala wyjdziemy najwcześniej w sobotę.

Marta i dobrze Ci koleżanki mówią -brać lewatywę.

Gornek nie narobisz. Poprostu warto żeby nie trzebabyło sprężać się przy załatwianiu jak brzuch boli.

Esor widzę że u cb sytuacja się rozkręca

Fartuch super wieści po wizycie ☺1492120245555.jpg moja miłość

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 22:53   #3378
decorail
Zakorzenienie

Bambi - według weta to zatrucie pokarmowe jak on to określił i mówił, żeby wrócić do starej karmy właśnie - liczyłam się z problemami przy zmianie karmy, ale nie na taką skalę szczerze mówiąc

Melka - miamor dostała mokrą i kupiłam porta 21 suchą, ale tej suchej to na 99% nawet nie tknęła - jakoś nawet w pyszczek nie umiała jej złapać - zjadła tylko saszetkę miamor całą

Melka - mój Tż to właśnie typ, który zakłada, że na pewno nic nieprzewidzianego się nie może zdarzyć i tyle pewnie niezły szok przeżyje jak się coś zacznie

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Bambi- dzięki za artykuł - będę czytać zaraz

Anita - słodziak
Stary 2017-04-13, 22:58   #3379
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Doczytałam trzymam jutro kciuki z całych sił
Cewnik ściągnęła zaraz jak wstałam . Pewnie ze nie ma sensu żeby siedział. A pomoc przy myciu oczywiście Ci się przyda.
Co do lewatywy nie bronić się. Docenicie ze po porodzie nie ciśnie Was na dwókę

Gornek nie narobisz. Poprostu warto żeby nie trzebabyło sprężać się przy załatwianiu jak brzuch boli.

Fartuch super wieści po wizycie ☺Załącznik 7020071 moja miłość

Ale cudowny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 23:08   #3380
kingaluna
Rozeznanie

Bunnybe to samo sobie pomyślałam ja jestem na tyle kulturalna i nie mowię jej, że jak kręci sobie włosy co parę dni to wygląda jak buszmen

Melka, myślałam, że zdarzył się cud i już siostra da mi święty spokój, bo co miesiąc jest to samo...

U nas koty zwykle wymiotują na parapetach Ciągle zmieniamy im karmę, bo są okrutnie wybredne. Im starsze tym jest z nimi gorzej. Muszę przyznać, że mocne bestie. Nie mamy z nimi problemów zdrowotnych (Tfu tfu!), a mają już prawie 7 lat. Ostatnio posmakował im Royal Canin. Może w końcu to jest to.

Baambi, jak Tż zobaczył ten stanik to autentycznie popłakał się ze śmiechu. Wymyślił, żebym sobie wycięła dziurki w starych stanikach 🙈

Anita, ojacie! Śliczności! Nic tylko się zakochać😍❤
kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 23:16   #3381
Melka88
Zakorzenienie

Anita, jaki piękny te usteczka.. no cud, miód, malina !
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bambi - według weta to zatrucie pokarmowe jak on to określił i mówił, żeby wrócić do starej karmy właśnie - liczyłam się z problemami przy zmianie karmy, ale nie na taką skalę szczerze mówiąc

Melka - miamor dostała mokrą i kupiłam porta 21 suchą, ale tej suchej to na 99% nawet nie tknęła - jakoś nawet w pyszczek nie umiała jej złapać - zjadła tylko saszetkę miamor całą

Melka - mój Tż to właśnie typ, który zakłada, że na pewno nic nieprzewidzianego się nie może zdarzyć i tyle pewnie niezły szok przeżyje jak się coś zacznie

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Bambi- dzięki za artykuł - będę czytać zaraz

Anita - słodziak
Z tych dwoch, gdybym miala obstawiac, to jako przyczyna Porta21. U Malwiny rewolucja gwarantowana od razu. Miamora jedza i jest ok, ale co kot to inny.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-13, 23:31   #3382
decorail
Zakorzenienie

Melka - gdyby nie to, że raczej tej karmy nie tknęła też bym tak obstawiała - no nic - na razie nie będę kombinować, bo w święta weta w razie czego nie znajdę
Stary 2017-04-13, 23:32   #3383
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Fartuszku, super wieści!

Baambi, tak kupiłam ten stanik stacjonarnie. Ja zawsze chodziłam w mega push-upach i za chiny nie wiedziałam jaki rozmiar kupić. Pomierzyłam i okazał się fajnie wygodny (nie ma fiszbin). Było kilka wzorów, nie wiem czemu taki paskudny wzięłam

Ja w ogólę nie jestem stworzona do chodzenia w stanikach. A co dopiero spać brrrr!

Moja siostra napaliła się po wczorajszym dodatnim po kilku godzinach teście ciążowym. Zrobiła dzisiaj betę i *upa. Była u lekarza i ma za cienkie endometrium na dostanie miesiączki. Ale koleżanka z pracy jest w ciąży. Starali się od tego momentu co my z Tż. Więc obie będziemy mamami w 2017 roku

Jutro idę do fryzjera. Teściowa odprawiła mi kazanie, że po ciąży na pewno bardzo mi wypadną włosy i teraz nie powinnam farbować. Także tego... miło z jej strony

E tam, moja "serdecznie i w zartach" powiedziala, ze mam duzy tylek i jak jem to mi mowi "ale pojdzie w dupke!". Mowi to z usmiechem, ale mnie to srednio bawi .

Stary 2017-04-13, 23:36   #3384
talusiax33
Zadomowienie

Byliśmy na małych zakupach, oczywiście tak późno się wybraliśmy, że za chwilę zamykali wszystkie sklepy 😀 mąż zdążył kupić sobie tshirt, ja getry jasne szare i małej czapeczke do szpitala zwykła szara w paski. Aaa i pojechaliśmy na kolacje do MC, taak dawno nie byliśmy ☺

Kingaluna - Oo a prałaś ten rożek z motherhood? Jak z jakością? ☺
Ten w króliczki boski biustonosze też fajne.
Też nie jestem za rożkiem z usztywnieniem ale skoro mąż się uparł... to niech ma! Na szczęście zawsze można ten wkład wyciągnąć i będzie miękki 😀 a akurat jest na promocji za 49 zł także myślę że cena względna.

Fartuch - Uff widzisz, warto było iść! Na pewno teraz czujesz większy spokój będzie wszystko dobrze, nie martw się kochana

Bambi - No właśnie ja mam już kilka rzeczy w gwiazdki, chmurki czy kropeczki - teraz pora na co innego. Jeśli chodzi o rzęsy to jednak wybiłam sobie narazie ten pomysł z głowy bo mimo wszystko.. szkoda mi moich rzęs ☺

Decorail - Zdrówka dla kociaka

Anita - Ojej jaka piękna ta Twoja miłość aż mi się łezka w oku zakręciła.. i ta myśl, że już niedługo i ja będę mieć takie maleństwo 😍

Gornek - Powodzenia rano, trzymam kciuki !! i czekam na same dobre wieści

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 23:43   #3385
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Bardzo się cieszę Kochana <3

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Decorail cieszę się że się czuje lepiej Wiesz co mi się wydaje że nie powinnaś chyba tej karmy nowej podawać. Teraz tego kurczaka spoko, ale na dłuższą metę też nie powinien kot tak jeść, chyba że co 3 dzień np na kolację tylko pamiętaj żeby dolewać tego "rosolku". A jakie mięso w składzie miała ta nowa karma? Może kotka nie toleruje czegoś co jest w niej?

Chyba lepiej jak wrócisz do starej karmy, odczekasz troszkę i spróbujesz jakąś inną dać. Polecam od siebie animondę w tackach, moj rudy kot ma alergię a dobrze reaguje na animondę z indykiem. Animonda ma mnóstwo smaków indyczych. Zamawiamy na zooplusie.

Talusia no dokładnie mamy podobnie ja sobie kupiłam jeden kocyk taki bawełniany jak z minky tylko z dresówką i w gwiazdki właśnie dla urozmaicenia hehe

Odnośnie rzęs to ja się nie znam:P pewnie zależy dużo od metody ale moja kuzynka zrobiła i bardzo żałowała bo jej wypadały rzęsy.

Bunny ja kupię wszystkie z fiszbinami. Śpię nawet z fiszbinami, mi nic nie przeszkadzało nigdy. Nie cierpię tych staników bez fiszbin, mi zniekształcają biust

My byliśmy dzisiaj w ikei i nie było źle z tłumami skorzystałam z kasy pierwszeństwa pierwszy raz w ciąży, jestem z siebie dumna bo musiałam podejść do kasjerki i powiedzieć że chcę a kolejka była spora

Kingaluma a ten z hm stanik kupiłaś stacjonarnie?

O właśnie Effpe, Magnificence już Ci napisała, że właśnie trzeba zmienić tą opcję

Co do pieluch z hubi world to ja mam te lux tetrowe i po praniu się pogorszyły ale nie aż tak strasznie jak zwykłe tetrowe kolorowe, też od tego sprzedawcy. Teraz chcę resztę zamówić od flaminga, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej

Nie nie nie nie! Dlaczego spisz w staniku? ja uwielbiam sciagnac stanik jak wracam do domu .

Stary 2017-04-13, 23:44   #3386
Melka88
Zakorzenienie

Jeszcze na dobranoc o tesciowej.. Mnie tego w oczy nie powie, ale jej zdaniem porod rodzinny jest obrzydliwy. Jej sie wydaje chyba, ze mi maz miedzy nogi bedzie patrzyl. Takze tego.. Porod mojego dziecka bedzie obrzydliwy 😁

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Moje dziecko pewnie tez bedzie obrzydliwe 😎

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-13, 23:50   #3387
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Fartuszku, cieszę się, że gin Cię uspokoił

Kinga, tak jak pisałam - na takie testy nie ma się co nakręcać, nie bez powodu one mają określony czas wiarygodnego wyniku. Jednak przykro, że nie wyszło

Pierwszy raz jak mam koty wlazłam w kociego pawia. Wrzask na pół domu. A TŻ sobie dalej spokojniej grał.. Ciekawe, jakby mi tak wody odeszły

Ja mojemu wmowil, ze nie moge w ciazy sprzatac pawia ani kupy ani nic i potrafie go sciagnac z lozka do sprzatania, bo MI NIE WOLNO ABSOLUTNIE .

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Doczytałam trzymam jutro kciuki z całych sił
Co do lewatywy nie bronić się. Docenicie ze po porodzie nie ciśnie Was na dwókę

Fartuch super wieści po wizycie ☺Załącznik 7020071 moja miłość

Anita, czuje teraz taki respekt do Ciebie, weszlas na kolejny level w naszej grupie Synus przekochany, uroczy, cacany ❤️ nie moge sie doczekac mojego!

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Bunnybe to samo sobie pomyślałam ja jestem na tyle kulturalna i nie mowię jej, że jak kręci sobie włosy co parę dni to wygląda jak buszmen

Melka, myślałam, że zdarzył się cud i już siostra da mi święty spokój, bo co miesiąc jest to samo...

U nas koty zwykle wymiotują na parapetach Ciągle zmieniamy im karmę, bo są okrutnie wybredne. Im starsze tym jest z nimi gorzej. Muszę przyznać, że mocne bestie. Nie mamy z nimi problemów zdrowotnych (Tfu tfu!), a mają już prawie 7 lat. Ostatnio posmakował im Royal Canin. Może w końcu to jest to.

Baambi, jak Tż zobaczył ten stanik to autentycznie popłakał się ze śmiechu. Wymyślił, żebym sobie wycięła dziurki w starych stanikach

Anita, ojacie! Śliczności! Nic tylko się zakochać

Moj jak zobaczyl, ze staniki do karmienia się otwierają, to powiedział, że to jak McDrive

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 23:52   #3388
Konto usunięte

Ehh jestem wściekła ze tz znowu jest bardzo chory... Nie miał kiedy sobie wybrać momentu ://

Stary 2017-04-14, 00:02   #3389
vikuniaa
Zakorzenienie

Marta, jutro wstawię zdjecia zakupow troche tego przyszlo, TZ ma ciagle nadzieje, ze to juz wszystko i nic wiecej nie kupie i w ogole lapie sie za glowe . Faceci nie ogarniaja, ot co!

Gornek, trzymam kciuki z rana i czekamy na wieści ❤️. Nie potrafie sobie wyobrazic, co czujesz, ze wiesz, ze jutro juz zobaczysz lobuza, ktory Cię kopał po pęcherzu bo niby każda z nas wie, że musi urodzić, ale wiedzieć kiedy dokładnie to chyba jeszcze inne uczucie.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze na dobranoc o tesciowej.. Mnie tego w oczy nie powie, ale jej zdaniem porod rodzinny jest obrzydliwy. Jej sie wydaje chyba, ze mi maz miedzy nogi bedzie patrzyl. Takze tego.. Porod mojego dziecka bedzie obrzydliwy

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Moje dziecko pewnie tez bedzie obrzydliwe

To świadczy tylko o niej .

Moja mama, mimo, ze nas z siostra rodzila sama, bez taty (takie czasy), to nie wyobraza sobie, zebym poszla bez Meza do porodu i cieszy sie, ze bedzie obok.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7286942 1]Ehh jestem wściekła ze tz znowu jest bardzo chory... Nie miał kiedy sobie wybrać momentu ://
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Mojego znowu szyja boli .
I w ogole to jestem w 36+3, a on sobie wczoraj drinka z whisky zrobil . W DE mozna prowadzic do 0,5promila, ale mnie to nie interesuje i zapowiedzialam, ze od pelnego 37tc nie ma prawa się napić .

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

A ja dzisiaj miałam przyjemny dzień. Oprócz tego, że rano mnie wkurzyli z pracy i skoczyło mi ciśnienie, to potem stwierdziłam, że taka błahostka nie powinna mnie, matki, wyprowadzać z równowagi. Zrobiłam placki z płatków owsianych i bananów, herbatkę rooibos z mlekiem, poczytałam Was, odpoczęłam, posprzątałam w domu i poprasowałam ciuszki małego, pozniej przyszedł kurier i poszłam na półgodzinny spacer-wąchałam kwiaty i huśtałam się na huśtawce i słuchałam audiobooka. Potem zrobiłam kolację, poćwiczyłam yogę dla 3go trymestru, zrobiłam manicure, maseczkę na twarz i teraz lecę już spać. Super dzien

Stary 2017-04-14, 00:15   #3390
talusiax33
Zadomowienie

Vikunia - Ja pierwsze co robię po wejściu do domu to przebieram się w coś wygodnego i.. ściągam stanik, o tak! 😀 Super, że miałaś tak udany dzień będzie Ci się lepiej spało.

Melka - Co za baba... jak można tak powiedzieć! Kij z nią ja nie uważam żeby poród rodzinny bym obrzydliwy, owszem kiedyś tego nie było.. ale 'rodzić razem' we dwoje to coś wspaniałego 😍

Effpe - Kurcze.. no nie fajnie wyszło z tą chorobą tym bardziej, że długi weekend. Czasami nie mamy wpływu na takie rzeczy.. musisz jakoś to przetrwać a może już jutro lepiej się poczuje

Dobranoc majóweczki

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości