![]() |
#4711 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Ktoras pytala o triduum paschalne. Ja dzis bylam. U Nas trwalo 2 godziny. Ludzi masa, ale nawet moja Corcia dala rade. I nawet jedna Pani ustapila mi miejsca, a w zamian ludzie zrobili miejsce Jej. Z reszta My ciagle sie spozniamy do Kosciola i zawsze mi ktos miejsce robi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Jutro mam wizyte!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Znów nie śpię od 2. O 4 włączyło.mi się takie ssanie w żołądku że już w ogóle nie mogłam zasnąć i tak sobie oglądam głupoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
W 1 ciąży do mycia ciała po porodzie miałam szare mydło w płynie Biały Jelen a do higieny intymnej Biały Jeleń z korą dębu, tak mi poleciła polozna. Teraz mam narazie tylko ten płyn do higieny, pod prysznic muszę coś zakupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Hej...ja wegetuje od 4:30😕
Do higieny int mam plyn dzidzius i tantum rosa. Do kapieli biore zel i ew. szare mydlo (w razie cesarki) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Hej z rana
![]() Dziś mam lepszy humor, bo mąż dzwonił, że nie ma nadgodzin i się zwolni wcześniej z pracy. Nawet już o 12. Ciężko mi samej z córką po całych dniach, szczególnie, gdy boli. Ja mam Białego Jelenia i Tantum Rosa do krocza. Muszę jeszcze jeden pojemniczek miniaturkę na szampon kupić i powoli będę kompletować kosmetyczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jelonek współczuję Ci tego bolu. Ja nue miałam nigdy bolu krocza i mam nadzieję że już nie doswiadcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Konto usunięte
|
Hej z rana. U mnie też męża o 13 wypuszcza z pracy. Fajnie.
Płyn do higieny kupiłam z soraya ciąża i polog. Dokupie tantrum Rosa jeszcze 1lub 2opakowania.ale to po świętach. Dzidziusia mi w brzuszku mniej harcuje, mam wrażenie że dużo mniej się rusza. Martwi mnie to trochę, może po tych tabletkach tsh? Zaczęłam 31tc I jest spora różnica w ruchach. Raczej jest nadal ułożona poprzecznie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko znając życie pewnie będzie tak jak u większości moich znajomych - córunia tatunia a synuś mamusi ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7287061 1]Hej z rana. U mnie też męża o 13 wypuszcza z pracy. Fajnie. Płyn do higieny kupiłam z soraya ciąża i polog. Dokupie tantrum Rosa jeszcze 1lub 2opakowania.ale to po świętach. Dzidziusia mi w brzuszku mniej harcuje, mam wrażenie że dużo mniej się rusza. Martwi mnie to trochę, może po tych tabletkach tsh? Zaczęłam 31tc I jest spora różnica w ruchach. Raczej jest nadal ułożona poprzecznie.[/QUOTE] Moj synuś ostatnie 2 dni mial takiego lenia i też juz zaczynałam.sie martwić ale wczoraj wieczorem wypilam szklankę sprite i się zaczęły takie harce ze aż mnie boki i żebra bolały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Konto usunięte
|
Może wreszcie śpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Wyruszam zaraz na poszukiwanie wafli bo mi się takich na mleku z proszku zahcilalo. Kupiłam ostatnio wszystko a wafli nie, wczoraj z koleżanką zeszłyśmy wszystkie większe sklepy i nie ma😂 ludzie wszystko wykupili. Idę osiedlowe sklepiki obejść może coś się dla biednej ciężarnej uchowało ![]() ![]() Migotku, weź pod uwagę ze nasze dzieci mają tam coraz mniej miejsca i ruchy będą się zmieniać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Konto usunięte
|
Biorę pod uwagę ta możliwość. Mój mąż mówi że jak dzidziusia się nie rusza to rośnie.
---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Położyłam się z powrotem,jakos tak niby wyspana ale nie chce mi się nic robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobię babkę cytrynową i mini babki do koszyka. Mąż będzie, to pomoże w razie czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7287086 6]Biorę pod uwagę ta możliwość. Mój mąż mówi że jak dzidziusia się nie rusza to rośnie.
---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Położyłam się z powrotem,jakos tak niby wyspana ale nie chce mi się nic robić.[/QUOTE] No moja tak ma ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Dziewczyny, mialam was jeszcze pytac odnosnie tych powiększonych miedniczek nerkowych, bo gin mowil ze 2-3 miesiace po porodzie trzeba zrobic usg- to usg musi wykonac nefrolog czy taki radiolog do którego np.sie chodzi na usg bioderek z dzidziusiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Hejka z rańca
![]() wstałam z nastrojem do ogarnięcia domu jakos chociaz powierzchownie ,żeby to jako wyglądało ale weny mi juz brak :/ nie chce mi się krocze ciągnie i ledwo chodze. pytałam wczoraj o to moje cierpnięcie skóry powiedziała ,że jesli nie jest to bardzo to ok. bo macica uciska na nerwy i dlatego nie czuję brzucha i nogi :/ ale gdsybym widziała ,e sie pogarsza to mam dzwonic. Ja nic nie robię tzn ani nie piekę bo komu? ja nie zjem a w pierwsze swieto nas nie bedzie w drugie tez bo do mamy ,luzik ani nie szykuje nic,jedynie co to dzis farbimy jajka do koszyczka i to było by na tyle. No nic ide sprzatac! jakos pomału ogarne. Jak bym juz nie zajrzała tutaj to Życze Wam wszystkiego Najlepszego na te święta ,smacznego jajeczka ,mokrego dyngusa ![]() ![]()
#4727 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7287061 1]Hej z rana. U mnie też męża o 13 wypuszcza z pracy. Fajnie. Płyn do higieny kupiłam z soraya ciąża i polog. Dokupie tantrum Rosa jeszcze 1lub 2opakowania.ale to po świętach. Dzidziusia mi w brzuszku mniej harcuje, mam wrażenie że dużo mniej się rusza. Martwi mnie to trochę, może po tych tabletkach tsh? Zaczęłam 31tc I jest spora różnica w ruchach. Raczej jest nadal ułożona poprzecznie.[/QUOTE] Nie martw sie. Dziecko ma juz po prostu mniej miejsca zeby fikac koziolki i swobodnie kopac. Mi ostatnio gin powiedzial ze teraz to juz nie bedzie kopniakow czy boksowania tylko delikatniejsze przeciaganie, wypinanie. I faktycznie po pierwsze czuje ze ruchy sa mocniejsze w sensie ze widac na brzuchu i dosadnie czuje je w srodku a po drugie takie jakies dluzsze i spokojniejsze, jakby wlasnie Ola sie przeciagala po budzeniu albo ruszala glowka itp. I nie zauwazylam zeby byly bardzo regularne tzn zawsze o tej samej porze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jakim fartem, ale udało się wbić na wizytę do nefrolog dziecięcej w poradni przyszpitalnej - i od tego czasu jesteśmy pod jej opieką. Zazwyczaj wyglądało to tak, że podczas wizyty dawała skierowanie na USG jamy brzusznej (robią je w tym samym szpitalu - też przez "zwykłego" radiologa), potem jeszcze badanie moczu i z tymi wszystkimi wynikami zgłaszaliśmy się na kolejną wizytę. Teraz to się skiepściło, bo ostatnio na USG nie było już żadnych terminów (więc robiliśmy je prywatnie), a kolejna wizyta u lekarki też zapowiada się dość mgliście... do września nie ma już zapisów, a od września nie ma jeszcze jej grafiku ![]() Nie wiem, jak to wygląda w sytuacji, gdybyście mieli równocześnie robione USG bioderek i nerek (na dwa różne skierowania). Teoretycznie nie powinno być z tym problemu, ale nie wiem, jak w praktyce lekarze do tego podchodzą. A tak poza tym dzień dobry Wam wszystkim w ten deszczowy dzień ![]() Edytowane przez Mirissa Czas edycji: 2017-04-14 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Konto usunięte
|
I dla was radosnych i spokojnych świąt Wielkanocnych, smacznego jajeczka i przede wszystkim odpoczynku. Śmigam po coś słodkiego do sklepu bo nie wytrzymam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na teraz mam tutejszy plyn polecany przez polozna. Przy moich infekcjach musialam cos dostac innego. Nic innego jU nienolanuje. Ani tantum rosa ani nic. Cytat:
![]()
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- kostka masła - 1 szkl cukru - 1/2 szkl mleka - 3 łyżki kakao mleko z cukrem, kakao i masłem rozpuścić, ostudzić. Do ostudzonej masy przesiać mleko i delikatnie miksować aby nie powstały grudki. Przełożyć wafel, docisnąć książkami i zostawić żeby się skleiło. Smacznego ![]() Smak dzieciństa mojego :p niestety wafli nie znlazłam, tylko jakieś bezglutenowe za 15 zł za paczkę, ale nie brałam bo nie wiem jakby smakowały :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Chwalę się - ostatnio mieliśmy rocznicę związku z mężem a dziś mamy 5 ślubu. Wczoraj mąż wstał po nocy w pracy i pojechał z Melką do Babci. Miał jej pomagać w remoncie. Za chwilę wrócił i mówi , żebym się ubrała to pojedziemy na obiad . Zabrał mnie do pięknej restauracji , dał 10róż- 5 czerwonych za 5 lat małżeństwa i 5 różowych za 5 lat związku przed ślubem i do tego złoty pierścionek ❤❤. Płakałam jak głupia w tej restauracji , bo on nigdy nie zrobił mi takiego prezentu. Nawet zaręczyny były takie z doopy. Na rocznicę zawsze dawał mi jeden kwiatek i tyle. Tego się teraz spodziewałam, że wróci z pracy z róża i tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.