Mamy majowe cz. VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-14, 00:19   #3391
Baambi
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Kinga jaki pomysłowy tż hehehe

Anita jaki śliczny synek <3 ach wspaniały

Talusia najwyżej będziesz wyciągać sobie ten wkład

Vicunia
ja też czasami wypuszczam moje na spacer np teraz haha
Ale na noc zakładam zwykle takie bawelniane z fiszbinami :P
Nie wiem noo, mi jakoś wygodnie

Melka sama ona jest obrzydliwa chyba :P

Effpe nie dziwię CI się, coraz blizej porodu :/ mój dzisiaj też był jakiś nie teges i co chwila psikał, chwalił się że w pracy koledzy zakatarzeni.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 00:30   #3392
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

Vicunia
Ale na noc zakładam zwykle takie bawelniane z fiszbinamiNie wiem noo, mi jakoś wygodnie

Melka sama ona jest obrzydliwa chyba
Effpe nie dziwię CI się, coraz blizej porodu :/ mój dzisiaj też był jakiś nie teges i co chwila psikał, chwalił się że w pracy koledzy zakatarzeni.
Znam dużo kobiet które wolą spać w biustonoszu ☺ każdy ma jakieś swoje widzimisię.
A Ty spać nie możesz?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 02:14   #3393
inezz6
Zadomowienie

Witam się z mojej stałej godziny bezsenności...

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Melka - a będzie jeszcze jakiś sezon? ja rozpaczam po The Walking Dead, bo dopiero na jesień kolejny sezon

Gornek - dokładnie tak jak Melka mówi - nie może się doczekać, żeby rodziców poznać zazdroszczę, że jutro już poznasz swojego synka

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Inez - potwierdzam, że Bernard Minier ma super książki! - czekam z niecierpliwością na kolejną część z Servazem, bo akurat Paskudna historia nie do końca mi podpasowała
Oo nie znam Paskudne historii, jestem do tyłu. Ostatnio czytałam Nie gaś światła i podobało mi się.

Glassball- my mamy łóżko 1.80 na szerokość, ale synek uwielbia spać w poprzek, dziś właśnie okłada mnie nogami w plecy, bo się mega wierci, zazwyczaj odradzam go poducha ciążowa... Jedno dziecko mnie kopię w brzuchu a drugie w plecy 😀 nie wiem jak będzie jak dojdzie jeszcze noworodek, chyba Tzta eksmituje 😀 ogólnie chcemy synkowi kupić łóżko w kształcie auta - jakoś w najbliższym czasie, mówi że będzie spać w swoim pokoju, a jak będzie zobaczymy... Tak samo jak Ty nie chce żeby się poczuł odsunięty, więc jak będzie przychodził, to będzie z nami spał 😊

Fartuch- czytałam taka książkę o porodach naturalnych - cesarek tam było mało, ale dość często był poród z pępowina wokół szyi - wtedy położna delikatnie ta pępowinę zdejmowana przez główkę na etapie wychodzenia dziecka. Także myślę, że najważniejsze, że to zostało wykryte 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 03:17   #3394
IncognitoNick
Zadomowienie

Anita, jaki słodziak! Śliczny!

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 03:47   #3395
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Zamowilam taki stanik do szpitala, kolezanka mi go polecala bo zamówiła go w ciazy ale ma duzy biust i największy rozmiar byl dla niej za maly, mam nadzieje ze bedzie pasował przyda sie tez na porod zebym w trakcie kapieli nie świeciła golym cycem
Skąd ten stanik? Zapodasz linka? Wygląda na wygodny.

Ja się obudzilam na siku, chwile polezalam i mały już w brzuchu buszuje, zaraz głodny ehh...

Anita cudowny synek, chyba mu sie coś ładnego śni

Gornek śpisz ?

Vikunia- śniło mi się że urodzilas, poszło błyskawicznie

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 04:38   #3396
angellinka
Raczkowanie

Witajcie w Wlk. Piątek, z mojej drugiej godziny bezsenności
Wczoraj poszłam do innego lekarza, sprawdził łożysko, przepływy, ilość płynu. Wszystko bardzo dobrze. Jak jest to możliwe, że u jednego lekarza przepływy są złe i chce szybko zrobić cięcie, a następni mówią, że wszystko jest bardzo prawidłowe, wręcz wyśmienite. Teraz nie wiem, czy powinnam iść do niego do szpitala w sobotę na ktg i przepływy? Czy można tak reagować na lekarza ?

Anita jeszcze raz Ci gratuluję, synuś jest przesłodki i prześliczny, wygląda jak aniołek.

Wczoraj doszła do mnie niania motorola, dzisiaj ją naładuję i na razie będę podglądała męża albo koty.

Jeśli chodzi o biust, to preferuję swobodę i najlepiej chodzi mi się bez stanika, ale ja z tych, co biust dziedziczą po ojcu . Dlatego chcę kupić stanik w H&M (bo muszę przymierzyć) i przede wszystkim koszulki z odpinanymi miseczkami.

Jeśli chodzi o koty (i psy też) daję im Royal Canin jako karmę, która zawsze jest w miseczce, do tego saszetki felix od czasu do czasu. Z tym, że z karmą często bywa tak, że koty wolą royala dla psów (mam grzywacze chińskie więc karmę dostają royala dla yorków lub innych ras małych z włosem) a psy wyjadają karmę dla kotów, co niestety psom na zdrowie nie wychodzi ( w sensie dodatkowych kilogramów). Jednak ani pomysłu ani czasu nie mam, by nad tym zapanować.

A i wczoraj położna stwierdziła, że mam strasznie nisko brzuch... także yhm...
angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:00   #3397
Mohnka
Rozeznanie

Cholerka.. Cytowałam i wszystko poszło. Więc z pamięci...

Justyna ile ta niania kosztuje? To na wifi? Też mam problem z pokojem u góry..czy to łapie tak daleko zasięg?

Odnośnie rzęs to poleciłabym henne na swoje.. Doczepki bardzo osłabiają rzęsy, nawet jednorazowo. A przy końcówce śmieszny efekt kiedy trzyma się pięć rzęs na krzyż a nie chce się już dopełniać.

Esor trzymam kciuki za końcówkę, wytrzymasz! 😘 już blisko!

Gornek z tym ktg to faktycznie pomyłka.. Nie spodziewałam się, że jakaś położna nie potrafi tego podłączyć. Jestem w szoku!
Powodzenia dzisiaj! Twój wielki dzień! 😍😘😘

Anita powodzenia z kp! I cieszę się, że Maleństwo zdrowe, a Ty nabierasz sił. Uważajcie na siebie 😘
Jaki piękny Synuś 😍😍 zakochałam się.
Chcę już zobaczyć mojego!!!

Fartuch miło słyszeć, że to nie jest aż taki wielki problem. Mimo wszystko trzeba to mieć na uwadze ale już możesz spać spokojniej 😘😘 mam nadzieję, że jeszcze ta pępowina się przesunie daleko od bródki.

Efffpe no kurcze.. 😞 celowo tego nie zrobił chyba. Ja mojemu Tz ciągle powtarzam, że ma na siebie uważać, bo nie chce choroby w domu tym bardziej..że już blisko do porodu.

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Głodna jestem, nie śpię od 5 😂 ..
Mam dziś w planach ogarnąć łóżeczko i trochę ciuszki, bo już wyprane.. Nie chce mi się prasować 😞.. Chyba odpuszczę ciuszki a prasować będę tylko pościel itp itd.
Chciałabym zrobić sobie paznokcie, ale się boję..że jak urodze to mogę nimi podrapać dziecko. Oczywiście krótkie jak najbardziej ale i tak się cykam! 😓
No i przyszła pora na pakowanie torby dla mnie i Maleństwa 😀 nie spodziewałam się, że mnie to czeka.. Hihi 😊

Miłego dnia Wszystkim! 😘😘😘

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ----------

16 dni do porodu aaaa! Szok. Nie wierzyłam..że donoszę ciążę.
A trochę zła jestem..że nie urodziłam w zeszły piątek.. Wtedy już się bardziej przygotowałam psychicznie a teraz się boję 😞

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 05:06   #3398
IncognitoNick
Zadomowienie

U mnie cała noc nieprzespana. Chciałabym przed Świętami dorwać dzisiaj moja polożna lub gina i jeszcze parę wątpliwości wyjaśnić, coby Święta spokojnie spędzić.

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:21   #3399
gornek
Zakorzenienie

Fartuch cieszę sie z dobrych wieści, moze chociaż troche Cie uspokoiły.
Ja od 5 nie śpię tylko leżę. Ogarnelam troche rzeczy te ktore zostają w szpitalu i te ktore Tz weźmie do domu. Zaraz idę pod prysznic bo muszę sie umyc czymś czerwonym i założyć biały namiot na siebie xd Tz bedzie po 7 wiec będziemy juz pózniej tylko czekać, pewnie w miedzy czasie dadzą mi kroplówki bo mam dostać nawet ranigast czy cos.
Jak tylko będę mogła napisać to dam znac.
Anita cudne szczęście jeszcze chwila i do domku pójdziecie.
Nie wiem czy mi zrobią dzisiaj jeszcze ktg ale jestem tak głodna i młody tez pewnie, ze zapis wyjdzie fatalny xd bo na głodnego sama położna mówiła ze wychodzą cuda.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:29   #3400
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja od 5 nie śpię tylko leżę. Ogarnelam troche rzeczy te ktore zostają w szpitalu i te ktore Tz weźmie do domu. Zaraz idę pod prysznic bo muszę sie umyc czymś czerwonym i założyć biały namiot na siebie xd Tz bedzie po 7 wiec będziemy juz pózniej tylko czekać, pewnie w miedzy czasie dadzą mi kroplówki bo mam dostać nawet ranigast czy cos.
Nie wiem czy mi zrobią dzisiaj jeszcze ktg ale jestem tak głodna i młody tez pewnie, ze zapis wyjdzie fatalny xd bo na głodnego sama położna mówiła ze wychodzą cuda.

Ale nas trzymasz w napięciu!
Wszystkiego dobrego!!! 😘😘😘 trzymamy kciuki!

Stary 2017-04-14, 05:48   #3401
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Gornek, piekny dzien dla Was, 3mam kciuki

Anita, sliczny synek, gratulacje jeszcze raz

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:58   #3402
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

Vicunia

Ale na noc zakładam zwykle takie bawelniane z fiszbinami :P

Nie wiem noo, mi jakoś wygodnie

Melka sama ona jest obrzydliwa chyba :P

Wlasnie to ze lada moment moge zacząć rodzic a on rozłożony...

No to swietnie.. Wystarczyły 2 dni a ja budzę sie z okropnym bólem gardła...

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Justyna ile ta niania kosztuje? To na wifi? Też mam problem z pokojem u góry..czy to łapie tak daleko zasięg?

Odnośnie rzęs to poleciłabym henne na swoje.. Doczepki bardzo osłabiają rzęsy, nawet jednorazowo. A przy końcówce śmieszny efekt kiedy trzyma się pięć rzęs na krzyż a nie chce się już dopełniać.

Esor trzymam kciuki za końcówkę, wytrzymasz! już blisko!

Gornek z tym ktg to faktycznie pomyłka.. Nie spodziewałam się, że jakaś położna nie potrafi tego podłączyć. Jestem w szoku!
Powodzenia dzisiaj! Twój wielki dzień!

Anita powodzenia z kp! I cieszę się, że Maleństwo zdrowe, a Ty nabierasz sił. Uważajcie na siebie
Jaki piękny Synuś zakochałam się.

Fartuch miło słyszeć, że to nie jest aż taki wielki problem. Mimo wszystko trzeba to mieć na uwadze ale już możesz spać spokojniej mam nadzieję, że jeszcze ta pępowina się przesunie daleko od bródki.

Efffpe no kurcze.. celowo tego nie zrobił chyba. Ja mojemu Tz ciągle powtarzam, że ma na siebie uważać, bo nie chce choroby w domu tym bardziej..że już blisko do porodu.

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Głodna jestem, nie śpię od 5 ..
Mam dziś w planach ogarnąć łóżeczko i trochę ciuszki, bo już wyprane.. Nie chce mi się prasować .. Chyba odpuszczę ciuszki a prasować będę tylko pościel itp itd.
Chciałabym zrobić sobie paznokcie, ale się boję..że jak urodze to mogę nimi podrapać dziecko. Oczywiście krótkie jak najbardziej ale i tak się cykam!
No i przyszła pora na pakowanie torby dla mnie i Maleństwa nie spodziewałam się, że mnie to czeka.. Hihi

Miłego dnia Wszystkim!

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ----------

A trochę zła jestem..że nie urodziłam w zeszły piątek.. Wtedy już się bardziej przygotowałam psychicznie a teraz się boję

Tz ma to do siebie ze nie dba o siebie.. Odstawił tran bo ciepło.. Zdążyłam powiedzieć ze bd chory i co ? Rozłożony doszczętnie.. S przy okazji zaraził i mnie

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:59   #3403
kingaluna
Rozeznanie

Hej

Ostatnio coś przesypiam całe noce. Tzn. od 1 do 5-6 nie wstaję

Talusia, wyprałam ten rożek w programie delikatne/600obrotów i 30 stopni. Wyciągnęłam w idealnym stanie. Tylko nie wiem czy czasem na metce nie jest informacja o tym, żeby nie wirować

Gornek, trzymam kciuki za pomyślne cc! 😙

Angellinka, u nas też całe towarzystwo (2 koty i 2 psy) wyjadają sobie nawzajem karmę. W szczególności suczka Jack Russell Terrier (sterylizowana) jest w stanie pochłonąć wszystko. Musimy ją ograniczać. Na szczęście możemy ją wyszaleć, bo mamy bardzo dużą działkę i nie tyje. U nas koty (kastraty) mają miskę z karmą w schowku w kuchni. Takie coś jak spiżarka, mają dziurkę w drzwiach W sumie aktualnie wszyscy jedzą Royala oprócz owczarka niemieckiego. On pochłania takie ilości, żebyśmy zbankrutowali. Dostaje Joserę i lepszej jakości puszki.

Tak spała wczoraj moja psinka 😍
1492145956750.jpg

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 06:31   #3404
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Popołudniu ide tylko do sklepu 10 min ode mnie - zrobie sobie zapas czosnku cytryny i bede leżeć w lozku :/

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 06:49   #3405
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!

Gornek, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze

Fartuszku, wieści uspokajające i tego trzeba się trzymać.

Anita, piękne maleństwo!

Ja nie mogę się przyzwyczaić do łóżeczka, które wczoraj ustawiliśmy... W nocy cały czas waliłam o nie ręką - stoi tuż obok łóżka sypialnianego - nie mamy miejsca innego... powstał też problem z przewijakiem, na łóżku nie da się go umieścić, bo końcówka łóżeczka jest przysłonięta komodą - między bokiem komody i łóżeczkiem jest jakieś 15 cm więc nie da się tam wygodnie stanąć, żeby przewinąć dziecko... Czy któraś z Was może zaplanowała opcję przesuwania przewijaka po łóżeczku? Jeśli nie, to chyba będzie stał na komodzie... ale bokiem, nie wiem, czy to będzie wygodne...

Pisałyście o stanikach. Ja do karmienia wybieram bez fiszbin, boję się, że druty mogą przytykać kanaliki i powodować zastoje.

Kupiłam na allegro dwa zwykłe bawełniane, mają niestety fiszbiny, ale mama mi je wypruje teraz.

Moje doświadczenie jest takie, że jeśli stanik jest dobrze dobrany pod biustem, ma szeroki pas zapięcia oraz szersze ramiączka z dobrą regulacją, a miska obejmuje zawartość - to wszystko działa tak, jakby i fiszbiny były (taki jest ten mój stanik z Hotmilk). Samą mnie to zdziwiło, bo zawsze chodzę w biustonoszach usztywnianych i z wypełniaczem, a tu zaskoczenie, że biust wygląda kształtnie, jest podniesiony, zebrany i stabilny w miękkim staniku bez fiszbin...

Idę na badanie krwi i oddać próbkę moczu i na chwilę do sklepu po ser do ciacha.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 06:53   #3406
angellinka
Raczkowanie

Gornek trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:23   #3407
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Glassball, Mohnka - model avent scd600, ale ja brałam używana z OLX i akurat jest w stanie idealnym, jak doszła to moi rodzice myśleli, że to nowa ☺️ z góry łapie, dzisiaj chce zobaczyć czy jak wyjdę na podwórko to będzie lapala, ale WiFi to nie jest, łączy się tylko z tym do oglądania.

Anita śliczny synek! 😍😍 ja chcę już swojego 😢

Gornek, powodzenia! Trzymam kciuki!

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:25   #3408
decorail
Zakorzenienie

Melka - to mój tata uważa, że na pewno zmusiłam Tż, żeby był ze mną i lepiej, żebym wzięła mamę

Vikunia - jaka rusałka wyobraziłam sobie Ciebie właśnie na huśtawce w zwiewnej sukience, z kwiatami w ręku

Gornek - piękny dzień będziesz dziś miała

Odnośnie stanika to ja ściągam tylko do spania - po domu chodzę z cyckami na uwięzi

Zauważyłam też, że lepiej mi się śpi - siku 3 razy i spokój
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:28   #3409
milutek
Wtajemniczenie

Gornek czekamy na dobre wieści! Trzymaj się, jesteś dzielna

Anita - śliczny synek czy myślicie już może nad jakimś imieniem? Jak wam idzie cycusiowanie?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Fartuch super ze lekarz przekazał Ci takie uspakajające informacje! Będzie dobrze!

Decorail - współczuje stresów z kotkiem, masz racje na razie odpuść sobie eksperymenty z karma, nie czas na stresy. A czy żwirek wypróbowałaś może nowy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 07:37   #3410
decorail
Zakorzenienie

Milutek - tak tylko jeszcze jest częściowo stary i częściowo nowy, ale chyba będzie super, bo jak wczoraj zrobiła klocka to się po tych przebojach komory gazowej spodziewałam, a dał naprawdę radę
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:46   #3411
milutek
Wtajemniczenie

Deco uff to dobrze, będziecie z kotkiem zadowoleni
Stary 2017-04-14, 07:51   #3412
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Mohnka mały urodził się w 36+3 tc

Gornek mam nadzieję ze doczytam co u Ciebie...
Doczytałam trzymam jutro kciuki z całych sił 😚
Cewnik ściągnęła zaraz jak wstałam . Pewnie ze nie ma sensu żeby siedział. A pomoc przy myciu oczywiście Ci się przyda.
Co do lewatywy nie bronić się. Docenicie ze po porodzie nie ciśnie Was na dwókę 😉
Ze szpitala wyjdziemy najwcześniej w sobotę.

Marta i dobrze Ci koleżanki mówią -brać lewatywę.

Gornek nie narobisz. Poprostu warto żeby nie trzebabyło sprężać się przy załatwianiu jak brzuch boli.

Esor widzę że u cb sytuacja się rozkręca

Fartuch super wieści po wizycie ☺Załącznik 7020071 moja miłość

Cudo gratulacje jeszcze raz

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:53   #3413
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dopiero od niego wyszlam. Ogolnie mnie uspokoil, sprawdził przeplywy które są w porządku. Ciezko okreslic czy pepowina owija szyje, lekarz powiedzial ze raczej nie, napewno idzie pod brodą. Jesli porod sie zacznie to mam nie czekac i jechac. Powiedział ze we wtorek mial w szpitalu 17 porodow, gdzie 11 bylo z owinieciem wokol szyi, on mowi ze to problem nie jest, tylko wtedy mozna sie martwic jeśli podczas skurczow spada tetno bo wtedy sila wyporu pepowina sie zaciska i nie doprowadza tlenu. Tlumaczyl tez ze pepowina jest bardzo rozciagliwa, jak harmonijka. Powiedział bym sie nie martwila, tylko spokojnie donosila ciążę

Cieszę się bardzo z tych wieści Mój maluch na ostatnim USG też miał całą głowę w pępowinie.
Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Mohnka mały urodził się w 36+3 tc

Gornek mam nadzieję ze doczytam co u Ciebie...
Doczytałam trzymam jutro kciuki z całych sił 😚
Cewnik ściągnęła zaraz jak wstałam . Pewnie ze nie ma sensu żeby siedział. A pomoc przy myciu oczywiście Ci się przyda.
Co do lewatywy nie bronić się. Docenicie ze po porodzie nie ciśnie Was na dwókę 😉
Ze szpitala wyjdziemy najwcześniej w sobotę.

Marta i dobrze Ci koleżanki mówią -brać lewatywę.

Gornek nie narobisz. Poprostu warto żeby nie trzebabyło sprężać się przy załatwianiu jak brzuch boli.

Esor widzę że u cb sytuacja się rozkręca

Fartuch super wieści po wizycie ☺Załącznik 7020071 moja miłość

Dzień dobry maluszku
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze na dobranoc o tesciowej.. Mnie tego w oczy nie powie, ale jej zdaniem porod rodzinny jest obrzydliwy. Jej sie wydaje chyba, ze mi maz miedzy nogi bedzie patrzyl. Takze tego.. Porod mojego dziecka bedzie obrzydliwy 😁

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Moje dziecko pewnie tez bedzie obrzydliwe 😎

Ach te teściowe
Mi na myśl o tym, że odbierać w szpitalu będzie mnie właśnie teściowa to ciśnienie skacze, ale wyjścia za bardzo nie mam.
Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj miałam przyjemny dzień. Oprócz tego, że rano mnie wkurzyli z pracy i skoczyło mi ciśnienie, to potem stwierdziłam, że taka błahostka nie powinna mnie, matki, wyprowadzać z równowagi. Zrobiłam placki z płatków owsianych i bananów, herbatkę rooibos z mlekiem, poczytałam Was, odpoczęłam, posprzątałam w domu i poprasowałam ciuszki małego, pozniej przyszedł kurier i poszłam na półgodzinny spacer-wąchałam kwiaty i huśtałam się na huśtawce i słuchałam audiobooka. Potem zrobiłam kolację, poćwiczyłam yogę dla 3go trymestru, zrobiłam manicure, maseczkę na twarz i teraz lecę już spać. Super dzien

Idealny relaks po takich porannych wiadomościach.

Mój tż powiedział, że nie wypije nawet jednego piwka w weekend bo nie zna dnia ani godziny. To miłe z jego strony bo nie wymagałam od niego całkowitej rezygnacji w jednego weekendowego piwa, ale skoro sam chce to jeszcze lepiej.

Co do staników, odkąd jestem w ciąży to drażnią mnie wszystkie, z fiszbinami czy bez, pod wieczór jak wiem ,że już nigdzie nie wychodzę stanik wyfruwa i czuje się o niego lepiej tym bardziej, że często swędzi mnie biust.

Jak mi się nie chce ogarniać Bożeny, a za dwie godziny wizyta
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 07:54   #3414
bunnybe
Zadomowienie

Anita cudowne maleństwo zazdroszczę ze masz juz synka przy sobie

Camomile kupowalam na allegro nazywa sie "Lily"

Decorail obawiam sie ze zmiana i mokrej i suchej karmy w tym samym czasie to faktycznie moglo byc zbyt wiele dla Twojej koteczki. Tez bym na razie odpuscila z wprowadzaniem nowej tym bardziej ze zaraz pojawi sie maluchni to tez bedzie na pewno nowa sytuacja i pewnego rodzaju stres dla kota. Aczkolwiek uwazam ze karmienie caly czas whiskasem to robienie krzywdy kotu bo to mega shit i to tez moze byc powod dla którego jest taka szczupla.. ale każdy kot jest inny i na odległość ciezko cos poradzic, przydalaby sie pomoc i wsparcie weta w tej kwestii
Stary 2017-04-14, 08:02   #3415
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Skąd ten stanik? Zapodasz linka? Wygląda na wygodny.

Ja się obudzilam na siku, chwile polezalam i mały już w brzuchu buszuje, zaraz głodny ehh...

Anita cudowny synek, chyba mu sie coś ładnego śni

Gornek śpisz ?

Vikunia- śniło mi się że urodzilas, poszło błyskawicznie

To daj mi czas do konca przyszlego tygodnia chociaz . Masz prorocze sny? ale ze blyskawicznie posslo to mnie cieszy

Stary 2017-04-14, 08:05   #3416
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze na dobranoc o tesciowej.. Mnie tego w oczy nie powie, ale jej zdaniem porod rodzinny jest obrzydliwy. Jej sie wydaje chyba, ze mi maz miedzy nogi bedzie patrzyl. Takze tego.. Porod mojego dziecka bedzie obrzydliwy 😁
]
Haha co za kobita ciekawe czy jakby miala corke to tak do ziecia by mowila to troche jak w tym zarcie: moja corka dobrze trafila maz sprzata pierze i gotuje, za to syn do niewoli trafil- zona mu kaze sprzatac, prac i gotowac

Gada ze obrzydliwe bo sie pewnie o synka martwi, uwielbiam takie mamusie
Stary 2017-04-14, 08:05   #3417
kingaluna
Rozeznanie

Efffpe, może pomyśl nad braniem czegoś na uodpornienie? Moja teściowa (pediatra, alergolog, pulomonolog) poleca Entitis. U mnie się sprawdza, biorę go seriami od 2 lat i na razie nie chorowałam. Jak Tż coś bierze to zaraz go tym faszeruje i jest spoko. (On też jest bardzo lekkomyślny. Zimne piwo, bez szalika, cienka kurtka i gotowe). Jak już faktycznie choroba jest zaawansowana to bardzo łagodzi objawy i szybciej się zdrowieje. Na pewno swojemu dziecku będę to podawać. Nie pamiętam od kiedy można.

Nigdy w życiu nie chciałabym, żeby moja mama była przy porodzie. Ewentualnie mogłabym zgodzić się na moją siostrę, ale już wolałabym być sama! 🙊

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:16   #3418
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Esor trzymam kciuki za końcówkę, wytrzymasz! już blisko!

Powodzenia dzisiaj! Twój wielki dzień!

Anita powodzenia z kp! I cieszę się, że Maleństwo zdrowe, a Ty nabierasz sił. Uważajcie na siebie
Jaki piękny Synuś zakochałam się.

Fartuch miło słyszeć, że to nie jest aż taki wielki problem. Mimo wszystko trzeba to mieć na uwadze ale już możesz spać spokojniej mam nadzieję, że jeszcze ta pępowina się przesunie daleko od bródki.

Efffpe no kurcze.. celowo tego nie zrobił chyba. Ja mojemu Tz ciągle powtarzam, że ma na siebie uważać, bo nie chce choroby w domu tym bardziej..że już blisko do porodu.

Głodna jestem, nie śpię od 5 ..
Mam dziś w planach ogarnąć łóżeczko i trochę ciuszki, bo już wyprane.. Nie chce mi się prasować .. Chyba odpuszczę ciuszki a prasować będę tylko pościel itp itd.
Chciałabym zrobić sobie paznokcie, ale się boję..że jak urodze to mogę nimi podrapać dziecko. Oczywiście krótkie jak najbardziej ale i tak się cykam!
No i przyszła pora na pakowanie torby dla mnie i Maleństwa nie spodziewałam się, że mnie to czeka.. Hihi

Miłego dnia Wszystkim!

A trochę zła jestem..że nie urodziłam w zeszły piątek.. Wtedy już się bardziej przygotowałam psychicznie a teraz się boję

Kobiecie nie dogodzisz haha

Ja do paznokci mam ten lakier wybielajacy z Inglota, sprawdzalam i on nie jest szkodliwy w ciazy i lakiery Essie tez nie (nie zawiera formaldehydu i tuolenu czy cos takiego). Moje paznokcie zrobily sie pieknie w ciazy i wczoraj je spilowalam na 1-2mm i pomalowalam tym lakierem, naprawde bardzo ladnie to wyglada (ja mam dluga plytke i nie lubie miec dlugich paznokci).

Ja tez na rzesy polecam olej kokosowy albo nawet wazelinę wieczorami, u mnie zdaje egzamin i po dluzszym czasie sa ladne. Jednak nie moge sie doczekac, az znowu bede mogla uzywac nanolash, wtedy mialam rzesy jak sztuczne, a w ciazy nie mozna bylo uzywac.
No i zrobione brwi (regulacja i henna) tez duzo daja w wygladzie twarzy wg mnie.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość

Czekamy na wieści!<3

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7287041 6]Wlasnie to ze lada moment moge zacząć rodzic a on rozłożony...

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Tz ma to do siebie ze nie dba o siebie.. Odstawił tran bo ciepło.. Zdążyłam powiedzieć ze bd chory i co ? Rozłożony doszczętnie.. S przy okazji zaraził i mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Wez szybko zacznij dzialac. Mowilam juz o tej mieszance tarty czosnek-imbir-miod-tarta cebula-sok z cytryny. Plukaj gardlo solą i/lub szałwią. Mi pomaga też ciepłe mleko z miodem i masłem. No i inhalacje-ja robiłam rumiankowe.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Melka - to mój tata uważa, że na pewno zmusiłam Tż, żeby był ze mną i lepiej, żebym wzięła mamę

Vikunia - jaka rusałka wyobraziłam sobie Ciebie właśnie na huśtawce w zwiewnej sukience, z kwiatami w ręku

Gornek - piękny dzień będziesz dziś miała

Odnośnie stanika to ja ściągam tylko do spania - po domu chodzę z cyckami na uwięzi

Zauważyłam też, że lepiej mi się śpi - siku 3 razy i spokój

Haha, niestety, ale bylam w malo eleganckich dresach .

Stary 2017-04-14, 08:24   #3419
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
To daj mi czas do konca przyszlego tygodnia chociaz . Masz prorocze sny? ale ze blyskawicznie posslo to mnie cieszy

Spoko, wydluzam Ci termin

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:43   #3420
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7287041 6]Wlasnie to ze lada moment moge zacząć rodzic a on rozłożony...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
O kurde... Dużo zdrówka i zbieraj siły 😘😘

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Efffpe, może pomyśl nad braniem czegoś na uodpornienie? Moja teściowa (pediatra, alergolog, pulomonolog) poleca Entitis. U mnie się sprawdza, biorę go seriami od 2 lat i na razie nie chorowałam. Jak Tż coś bierze to zaraz go tym faszeruje i jest spoko. (On też jest bardzo lekkomyślny. Zimne piwo, bez szalika, cienka kurtka i gotowe). Jak już faktycznie choroba jest zaawansowana to bardzo łagodzi objawy i szybciej się zdrowieje. Na pewno swojemu dziecku będę to podawać. Nie pamiętam od kiedy można.

Nigdy w życiu nie chciałabym, żeby moja mama była przy porodzie. Ewentualnie mogłabym zgodzić się na moją siostrę, ale już wolałabym być sama! 🙊

Też bym wolałabyć sama nawet bym siostry nie chciała 😱

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości