|
|
#1771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
w sumie jak zadzwoniłam i powiedziałam, że z 10 mies. Dzieckiem to się zdziwili trochę, więc chyba rzadko się tacy pacjenci zdarzają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh "miło" zaczęliśmy dzień.. Mateusz włożył rękę do sernika i roztarł go na twarzy. W kilka minut miał czerwony policzek, oko i ucho, strasznie się drapał. Na szczęście już mu przeszło. Ciekawe czy to wina jajek czy mleka.
Jeśli taka pogoda będzie e święta to chyba zamarznę:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1773 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Na tym etapie absolutnie nic z tym nie można zrobić. Synokowi szwagrostwa dolne jedynki rosną bardzo krzywo /\ o tak do środka, tyle że nie aż pod takim katem moje dzieciaki z kolei maja spore diastemy.
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka też ma krzywe ząbki ale ja nawet nie pomyślałam żeby iść z tym do dentysty, no i ma do tego spora przerwę między jedynkami. Myślę że później to się "wyrowna" mój brat miał krzywe mleczki mama chodziła do dentysty nic z tym nie robili a stałe ma już ładne.
Ta przyprawa to cynamon😉 później mi się przypomniało😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha
![]() Marysia też ma diastemę, ale to podobno powinno się wyrównać, jak wyrosną pozostałe ząbki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Majka też ma póki co diastemę, i to taką całkiem sporą
Liczę, że się trochę ząbki zejdą jak reszta się pojawi![]() U nas dzisiaj standardowo pobudka koło 6, wrzuciłam Małej kilka zabawek do łóżeczka, to jeszcze na chwilę się zajęła, a ja trochę podrzemałam. Przed 7 już był lament, to zrobiłam mleko. Potem znowu bawiła się w łóżeczku, a jak się znudziło, to wyciągnęłam ją z łóżka na podłogę i też na jakiś czas miała zajęcia. Dopiero przed 8 musiałam wstać z wyrka ![]() ![]() Dzisiaj w planach spotkanie z koleżanką na kawę i ciacho, a po południu pewnie będę robić Karpatkę, bo mi mama głowę zawraca :P
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam półkę domek do pokoju małej, i do tego dokupimy garderobę hensvik z ikea. Znalazłam na blogu pokój który bardzo mi się podoba i będziemy robić podobny. Szukając mebli trafiłam na niego😀1492109137284.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy mebelek już mam w domu1492109225736.jpg
Jest wysokie na max metr także to taki dziecięcy rozmiar😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Nom o przerwie miedzy jedynkami slyszalam ze to standard kiedy sie wyzynaja wiec nawet nie mysle o tym ze mu zostanie ale o tamtych to tylko czekam na uszczypliwosci ze po mamusi ma krzywe
![]() Ps. Cisza tu jak makiem zasial. Gdzie sa wszyscy? ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Anulus cynamon hahaha tez myslalam ze o jakas magiczna przyprawe Ci chodzilo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Ale silna reakcja ![]() Dobrze ze mu przeszlo. |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Anulus, śliczne mebelki
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy półki domki na ścianie ale to w kąciku Ali u nas w sypialni. Jej pokój to jeszcze odległa przyszłość. Nawet jak się przeprowadzimy do nowego domu to na początku zamieszkamy na parterze a piętro będziemy z czasem powolutku urządzać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
Anulus super meble
My mieliśmy dzisiaj intensywny dzień. Ogarnialam trochę dom, później przyjechali dziadki do Wojtka, później zakupy, wizyta chrzestnej a po kąpieli jeszcze wujek przyjechal. Wszyscy z zajaczkiem dla Wojtusia
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję😙 my robimy pokój bardziej na rzeczy małej bo narazie są w całym mieszkaniu😉 a sama zainteresowana myślę że jescze pomieszka u nas w sypialni
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Asiaczek dobrze, że mu przeszło. Bardzo silna reakcja swoją drogą.
Anulus meble extra 👌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez SzczyptaRadosci Czas edycji: 2017-04-13 o 22:03 |
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
My mamy trzeci pokój, miał być dla Marysi, ale na razie to planuję cały majdan mojego męża tam wynieść
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
My mamy pokój dla Mikołaja, ale póki co służy nam jako schowek. Muszę się zabrać w końcu za niego.
Dostałam dzisiaj maila, że Eva Minge uszyła mi w końcu te ciuchy, które zamówiłam. zobaczymy czy warto było czekać prawie miesiąc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za babsko nasza Fab szyła expresem szlafroki swego czasu ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Jakis ROK temu
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Aaa mam kod na 20 zł zniżki do Orsay. Gdyby któraś chciała to chętnie oddam.
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyślę Ci na priv, gdybyś nie skorzystała to podasz dalej
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pewna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1794 |
|
Konto usunięte
|
Tak tylko wtrącę, bo wydaje mi się że ten kupon jest ważny tylko z kartą do niego przypisaną.
Ale mogę się mylić 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzidziuch w nocy marudził... W łóżeczku się nie mógł ułożyć, z nami się nie mógł ułożyć, ciągle mu było źle. Za to prawdziwy mały konstruktor z niego - wymyśla mega kombinacje z klocków, kubeczków i czego znajdzie, musimy we wtorek w lidlu zdobyć te mega blocks i niech szaleje
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama kupiła dla małej klocki które mają zostać u niej jak będziemy przyjeżdżać zobaczymy czy się będzie bawiła bo ona jest narazie na etapie rozwalania tych klocków a nie budowania. Mamy drewniane klocki, ale później planuje kupować jej jakieś inne np serię z Duplo albo coś w tym stylu. Pewnie padnie na Duplo bo nie widziałam tu nic Duplo podobnego, a ceny tych klocków są identyczne jak w Polsce co uważam że jest ok w porównaniu do wypłat.
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;72872421]Tak tylko wtrącę, bo wydaje mi się że ten kupon jest ważny tylko z kartą do niego przypisaną.
Ale mogę się mylić 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O widzisz, tego nie wiedziałam! Dzięki Całkiem możliwe, bo to kupon urodzinowy
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast ogólnie przyjmowanie żelaza nie należy do najprzyjemniejszych. Po porodzenie brałam, ale po tygodniu sensacji żołądkowych odpuściłam. Jeśli dla dorosłego jest to nie przyjemne, to co dopiero musi być dla takiej malizny. Tak czy inaczej jeśli je chętnie wszystko, to chyba bym próbowała dobierać więcej warzyw pod kątem właśnie żelaza. MMR - będziemy szczepić. Wszyscy których znam szczepią wg kalendarza i nie było żadnego problemu. Wiele źródeł ponadto podaje, że autyzm pierwsze oznaki daje w podobnym wieku, stąd często jest wiązany mylnie ze szczepieniami. Samozasypianie - może nie powinnam się chwalić, ale generalnie już prawie od dwóch miesięcy Paweł usypia sam. Jak widzę, że zaczyna być zmęczony i śnięty, co łatwo rozpoznać po tym, że kładzie się na ziemi i zaczyna ssać kciuka, odkładam Go do łóżeczka. Czasami pojęczy z do 2-3 minut jeszcze i usypia. Przy czym musi być cisza w domu, jeśli słyszy odgłosy rozmowy, to nie ma szans Oczywiście zdarzają się takie dni, gdzie to nie skutkuje, bo np. z jakiegoś powodu został przeciągnięty (natomiast relatywnie jest to bardzo rzadko). Wtedy sytuację ratuje spacer. Na noc natomiast zazwyczaj się karmimy, jak skończy jeść to siada, odnoszę Go do łóżeczka, wychodzę z pokoju, coś tam czasem ze 2-3 minuty pogada, pojęczy i idzie spać. Jeśli przebudza się w nocy, bo dobija głową do szczebelków, to też ze dwa-trzy jęki i zasypia dalej sam. Pobudki nocne z krzykiem zdarzają się tylko w sytuacji gdy męczy Go brzuch, ale ostatnio w sumie Go przytuliłam tylko, bo nawet nie chciał piersi i usnął wtulony.W ogóle byli u nas wczoraj teściowie - oczywiście teściowa zaczęła swoją tyradę w stylu, że ona swoich chłopaków odpieluchowywała już koło roku i już wtedy sadzała na nocnik. No rozumiem, ze 30 lat temu motywacja była większe ze względu na brak pieluch jednorazowych. W końcu trzeba było dużo prać i w ogóle. No ale kurcze jak tak patrze na moje dziecko, to sorry ale jakoś totalnie tego nie widzę, że usiedzi mi na nocniku. Jakoś jeszcze na tym etapie nie widzę, aby mu to wytłumaczyć. No chyba że byłyby dostępne jakieś z pasami Przecież ten mój szogun jak tylko wyczuje brak pieluchy, to z gołym tyłkiem zrobi sobie rajd po całym pokoju. Przebranie pieluchy to zapasy z ośmiornicą. A jak Wy sądzicie? Czy myślałyście już o temacie odpieluchowania dzieci? Kiedy planujecie? Podwójne mamy, a jak to było u Was ze starszakami? |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Anika, ja planuję o tym pomyśleć w przyszłe wakacje. Widzę, że u moich znajomych ze starszymi dziećmi właśnie w okolicach drugich urodzin zaczynały pierwsze próby i tak samo będzie i u nas. Marysi na nocniku totalnie sobie nie wyobrażam i nie zamierzam męczyć ani jej, ani siebie. Co więcej, z tego co czytałam, dzieci w okolicy 2 rż zaczynają kontrolować potrzeby fizjologiczne.
Tak, tak, ja też miałam roczek i biegałam bez pieluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

i te skarpetusie...
️

(sama mam krzywy zgryz tylko ze trojki wampirkowe). Czy na tym etapie cos mozna u niego z tym robic? Czy dentysta mnie wysmieje ze co ja tu z krzywymi mleczakami przychodze.
później mi się przypomniało
Liczę, że się trochę ząbki zejdą jak reszta się pojawi