![]() |
#3541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Gornek gratuluje
![]() Margolcia pokoik uroczy mam tylko zastrzezenia do polozenia przewijaka bo chyba nie bedzie Ci sie zbyt wygodnie przewijac tak od boku, musialabys miec dojscie od wezszego boku ![]()
#3542 | ||
Rozeznanie
|
Ze mną
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam tą ciążową poduchę do spania i ona też się nadaje do karmienia więc mam zamiar jej używać w tym celu ![]() Wreszcie nadrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Ja jeszcze właśnie nie mam muszę się zaopatrzyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marta - bardzo ładne, ja też uwielbiam ubranka w paski i dla dzieci i dla siebie. Dziecięce też bardzo lubię wzorzyste rzeczy. Tylko potem trzeba mieć trochę bez wzorów, żeby to jakoś połączyć 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Vikunia ja mam termin na 12maja, ale możliwe, że będę rodzić wcześniej ![]()
![]() |
#3545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam bioaron dla starszaka, ale kiedys sie nieco przestraszylam jak byl mlodszy bo kapsulka sie wyslizgnela i wpadla mu do buzi, na szczescie szybko wylowilam. Zdecydowanie bardziej wolalam juvit baby z pompka i taki mam dla maluszka teraz.
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
tez nie zycze, ale jakbys kiedys chciala zmienic witaminke to polecam ta
![]()
#3550 |
Rozeznanie
|
Ja znów przez zgagę mam randkę z mlekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
Tez mam poduche ciążową z motherhood ale jest zdecydowanie za duza do karmienia dlatego kupilam fasolke z chicco boppy, pokazywalam ja ostatnio
![]()
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jeszcze rodzic nie chce, ale nawet drzemka mnie meczy czasem 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Konto usunięte
|
Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera
![]() Siedzę dzis cały dzien w domu płucze gardło woda z sola, zajadam sie czosnkiem i hallsami i pije wodę z miodem i cytryna ![]() Od dmuchania nosa to zaraz urodzę xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Efffpe zaparz sobie rumianku, jeśli masz, ręcznik na głowę i inhalacja
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3555 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7289232 1]Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera
![]() Siedzę dzis cały dzien w domu płucze gardło woda z sola, zajadam sie czosnkiem i hallsami i pije wodę z miodem i cytryna ![]() Od dmuchania nosa to zaraz urodzę xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Na katar jest dobra woda morska ;-) to można w ciąży stosować mi to lekarka poleciła bo na mnie nie działały żadne inhalacje z wody z solą czy rumianku ![]() Zamelinowalam się w łóżku z książką i tak zamierzam spędzić resztę wieczoru ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam dziś mleczko Mustela Sun spf 50 od pierwszych dni życia. U sroki ma pozytywną opinię. Trochę drogo, no ale spróbujemy. Syn będzie miał moją karnację to będzie bardzo wrażliwy na słońce.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
Ee tam woda morska to lipa jak ktoś ma katar, chyba że taki delikatny to wtedy ładnie rozrzedzi ale nic nie udroznia nosa niestety
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też mam juvit dla bobasa, a od położnej dostałam witaminę D w kapsułkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od ostatniego piątku jestem tak ociezala, obolala że nie wiem jak to możliwe żeby cokolwiek robić na tym etapie ciąży. Poruszam się jak kaczka, mały mi napiera i na pęcherz i na 2, a u góry wbija nóżki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Aixa dziękuje
![]() ![]() Aczkolwieeeeek.... CamomileS Twoja gin ma racje. Jak byłam w szpitalu w 36 tc (35t+...) to duzo czytałam o wczesniakach a takze o ciazy donoszonej i o ile oczywiście dzieci donoszone sa zdrowe, o tyle maja mniej dojrzały głownie układ oddechowy, pokarmowy, odruch ssania itp porównujac do tych dzieci urodzonych w terminie. Oczywiście jest duża szansa, ze bedą dzieciątka super ssały, oddychały i tak dalej i tak dalej, ale jednak statystyki sa jednoznaczne, ze np kolki cześciej maja maluszki urodzone trochę przed terminem niż te w terminie i tak dalej. Co ciekawe, na jakiejś anglojęzycznej stronce (prawdopodobnie to było USA) było napisane, ze lekarze uznają dziecko za donoszone dopiero w skończonym 39 tc! A w Polsce podobno dla neonatologów wszystkie dzieci urodzone przed TP sa mniej lub bardziej wcześniakami ![]() Agatka wyłaź proszę ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Ja mam dla Agatki i na ostre upały 50+ z rossmana za 30 zł chyba i z Nivei dla Hani 30, juz używam w słoneczne dni. 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Przy Hani używałam kapsułki i jestem z nich zadowolona, ale po waszym poście z ta kapsułka co wpadła będę teraz ekstra ostrożna przy Agatce ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Moze tak sie młody ułożył? Albo urósł skokowo? Podobno dzieci tak maja ze np cała ciąże dosyć małe a tu nagle bach rodzi sie 3800 g bo tak nagle przykoksil ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]()
![]() |
#3562 |
Zadomowienie
|
No moja gin była bardzo przejęta tym, że mały tak nisko a to było wtedy 36+2. W nd mam 37+0 a u niej kontrole we wt więc będzie 37+2, ale bardzo jej zależy żebym jeszcze małego ponosila i mówiła że chlopca to jak najdłużej trzeba także dziwie się że niektóre mamy tutaj chcą rodzić przed terminem
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Mamusia Luty 2016
|
Mamy majowe cz. VI
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7289232 1]Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera
![]() Siedzę dzis cały dzien w domu płucze gardło woda z sola, zajadam sie czosnkiem i hallsami i pije wodę z miodem i cytryna ![]() Od dmuchania nosa to zaraz urodzę xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zdrowka bidulko ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Bo wiesz, cieżko jest, ale to wlasnie cieżko jest mamie, a dla dzidziusia lepiej siedzieć ile wlezie. Ale dobrze mówi Twoja gin. Moja mówi, ze wg niej od skończonego 38 tygodnia jest ok rodzic, ale oczywiście im dłużej tym lepiej. Nie dla rodzącej, ale dla dziecka ![]() Ja jutro wg USG zaczynam 40 tc ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]()
![]() |
#3564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
A to fakt, ja u urodzilam synka w skończonym 38 tc, więc ciąża donoszona, ale np parę razy u lekarza pytali kiedy się urodził i skoro wcześniej trochę, to mogło się coś np rozwijac wolniej. Często z planowymi cesarkami tak jest - że np termin jest źle oszacowany, a cesarkę robi się wcześniej i wtedy dziecko może nie być gotowe. Także nie ma się co spieszyć 😊
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- U mnie katar prenalen fajnie działał, a to głównie woda morska plus jakieś olejki - przeczyszcza nos 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gornek, jaki kochany słodziak, gratuluje!!!! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Mamusia Luty 2016
|
Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Dokładnie, masz racje ![]() Zeby nie było, moje obie szwagierki maja bliźniaki i starsza urodziła je w 34 tc (ale nie wiem czy skończony 34 czy 33t+0d) i obecnie maja 6 lat i sa super zdrowe i od dawna takie są, ale co było na początku to masakra zwlaszcza z dziewczynka, ale ona miała 1900 gram tylko... CamomileS to Twój synuś słuszna waga ![]() Moja Agatka wg USG ciagle w około 50 centylu wiec wróżę jej wagę koło 3200-3400 jesli sie urodzi w środę; tydzien przed TP ![]() Strasznie jestem natomiast ciekawa jej wzrostu ![]() ![]() ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2017-04-14 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.