Mamy majowe cz. VI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-14, 17:57   #3541
bunnybe
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Gornek gratuluje

Margolcia pokoik uroczy mam tylko zastrzezenia do polozenia przewijaka bo chyba nie bedzie Ci sie zbyt wygodnie przewijac tak od boku, musialabys miec dojscie od wezszego boku
Stary 2017-04-14, 18:03   #3542
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
A z kim ja rodzę między 09 a 12 maja?
Ze mną choć ja bym już chciała po majówce urodzić

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Aixa, to niebieskie to poduszeczka termiczna, podgrzewa się ją w mikrofali i daje na brzuszek maluszka, w razie kolki. W dodatku pachnie lawendą
Ja mam na to termofor z pestek wiśni dostałam gratis po zarejestrowaniu się bebiklubie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Fajnie... U nas wygląda tak, że ja sprzątam a Tz pracuje w domu. Jakoś nagle ma tyle pracy, że musi do 18...
Ehh faceci...
Oj nie ładnie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję, bo mam tego "banana" ciążowego
Ja też mam tą ciążową poduchę do spania i ona też się nadaje do karmienia więc mam zamiar jej używać w tym celu

Wreszcie nadrobiłam

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
A octenispet też mam i witaminę D, koleżanka mi poleciła.
Ja jeszcze właśnie nie mam muszę się zaopatrzyć tylko muszę najpierw zadzwonić do położnej bo jak zwykle zapomniałam jaką to witaminę D mam kupić pójdę do apteki po żelazo to kupię już wszystko Dziś kupiłam wodę mineralną z dziubkiem do porodu i wrzuciłam do torby. Myślę, że 0,5l wody kokosowej i 0,7 l wody mineralnej mi wystarczą do porodu
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:10   #3543
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Szalone ! 😀
Ja też dziś sprzątałam, zjedliśmy rybę na obiad, teraz leżę odpoczywam a mąż kizia mnie po stopach mmm, oglądamy pierwsza miłość. Za chwilkę zbieramy się i jedziemy na zakupy ☺

Margolcia - Naprawdę super wyszedł Wam ten pokoik, wygląda pięknie! Widać, że będzie go zamieszkiwać mała księżniczka.

Kupujecie tą poduszkę fasolke do karmienia?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja chyba kupię, mam tą duza z motherhood ciążowa, ale jakoś do karmienia nie umiałam jej używać...

Marta - bardzo ładne, ja też uwielbiam ubranka w paski i dla dzieci i dla siebie. Dziecięce też bardzo lubię wzorzyste rzeczy. Tylko potem trzeba mieć trochę bez wzorów, żeby to jakoś połączyć 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:16   #3544
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Gornek gratuluje

Margolcia pokoik uroczy mam tylko zastrzezenia do polozenia przewijaka bo chyba nie bedzie Ci sie zbyt wygodnie przewijac tak od boku, musialabys miec dojscie od wezszego boku
Właśnie też mnie to zastanawia, póki co jest tak (widziałam na kilku zdj, że w ten sposób jest ustawiony), jak będzie niewygodnie, to przestawię w drugą stronę

Vikunia ja mam termin na 12maja, ale możliwe, że będę rodzić wcześniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-bioaron-witamina-d-90-kapsulek-twist-off.jpg (43,2 KB, 48 załadowań)

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:19   #3545
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Mi się już nie spieszy, dłużej będę na macierzyńskim i więcej w maju będzie pieniążków za L4 100% płatne. Szkoda tylko, że brzuszek ciąży, plecy bolą i coraz gorzej człowiek się czuje przez to są dni, że chciałabym urodzić już, teraz...

Jak dziewczęco <3
Aż zazdroszczę każdej, która ma oddzielny pokój dla dziecka, u nas młody dostanie póki co tylko swój kąt

Takie cuda dzisiaj upolowałam za magiczną cenę 9 zł, są nowiutkie ( ogólnie moje dziecie ma ogrom ubranek w paski, jak mama ...)
Bardzo ładne te ciuszki
Cytat:
Właśnie też mnie to zastanawia, póki co jest tak (widziałam na kilku zdj, że w ten sposób jest ustawiony), jak będzie niewygodnie, to przestawię w drugą stronę

Mam te samą wit D

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:23   #3546
ukrajinka
Zakorzenienie

Ja tez mam bioaron dla starszaka, ale kiedys sie nieco przestraszylam jak byl mlodszy bo kapsulka sie wyslizgnela i wpadla mu do buzi, na szczescie szybko wylowilam. Zdecydowanie bardziej wolalam juvit baby z pompka i taki mam dla maluszka teraz.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:35   #3547
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Ja tez mam bioaron dla starszaka, ale kiedys sie nieco przestraszylam jak byl mlodszy bo kapsulka sie wyslizgnela i wpadla mu do buzi, na szczescie szybko wylowilam. Zdecydowanie bardziej wolalam juvit baby z pompka i taki mam dla maluszka teraz.
O matko chyba bym po takiej akcji umarła na zawał ja na łyżeczce będę dawać jak już coś ..
Stary 2017-04-14, 18:39   #3548
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę?! Umarlabym chyba! Mam nadzieję, że nic takiego się nie wydarzy...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-04-14, 18:46   #3549
ukrajinka
Zakorzenienie

tez nie zycze, ale jakbys kiedys chciala zmienic witaminke to polecam ta 1492191966030.jpg
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 18:51   #3550
Magnificence
Rozeznanie

Ja znów przez zgagę mam randkę z mlekiem
Stary 2017-04-14, 18:59   #3551
bunnybe
Zadomowienie

Tez mam poduche ciążową z motherhood ale jest zdecydowanie za duza do karmienia dlatego kupilam fasolke z chicco boppy, pokazywalam ja ostatnio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 19:00   #3552
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Szalone ! 😀
Ja też dziś sprzątałam, zjedliśmy rybę na obiad, teraz leżę odpoczywam a mąż kizia mnie po stopach mmm, oglądamy pierwsza miłość. Za chwilkę zbieramy się i jedziemy na zakupy ☺

Margolcia - Naprawdę super wyszedł Wam ten pokoik, wygląda pięknie! Widać, że będzie go zamieszkiwać mała księżniczka.

Kupujecie tą poduszkę fasolke do karmienia?

Uwielbiam kizianie po stopach

Ja tez jeszcze rodzic nie chce, ale nawet drzemka mnie meczy czasem 😨

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:10   #3553
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera

Siedzę dzis cały dzien w domu płucze gardło woda z sola, zajadam sie czosnkiem i hallsami i pije wodę z miodem i cytryna
Od dmuchania nosa to zaraz urodzę xd

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:26   #3554
marg0lcia
Zadomowienie

Efffpe zaparz sobie rumianku, jeśli masz, ręcznik na głowę i inhalacja mnie na katar pomoglo plus chusteczki z balsamem i miętą, chyba klimex firma

Stary 2017-04-14, 19:27   #3555
Magnificence
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7289232 1]Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera

Siedzę dzis cały dzien w domu płucze gardło woda z sola, zajadam sie czosnkiem i hallsami i pije wodę z miodem i cytryna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Na katar jest dobra woda morska ;-) to można w ciąży stosować mi to lekarka poleciła bo na mnie nie działały żadne inhalacje z wody z solą czy rumianku

Zamelinowalam się w łóżku z książką i tak zamierzam spędzić resztę wieczoru będę was podczytywać od czasu do czasu

Stary 2017-04-14, 19:33   #3556
Melka88
Zakorzenienie

Zamówiłam dziś mleczko Mustela Sun spf 50 od pierwszych dni życia. U sroki ma pozytywną opinię. Trochę drogo, no ale spróbujemy. Syn będzie miał moją karnację to będzie bardzo wrażliwy na słońce.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:33   #3557
CamomileS
Zadomowienie

Ee tam woda morska to lipa jak ktoś ma katar, chyba że taki delikatny to wtedy ładnie rozrzedzi ale nic nie udroznia nosa niestety

Stary 2017-04-14, 19:34   #3558
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość

Zamelinowalam się w łóżku z książką i tak zamierzam spędzić resztę wieczoru będę was podczytywać od czasu do czasu

Tak mam zamiar spędzić całe święta

I też mam juvit dla bobasa, a od położnej dostałam witaminę D w kapsułkach.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:46   #3559
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Efffpe zaparz sobie rumianku, jeśli masz, ręcznik na głowę i inhalacja mnie na katar pomoglo plus chusteczki z balsamem i miętą, chyba klimex firma

Ooo musze wypróbować xd

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Na katar jest dobra woda morska ;-) to można w ciąży stosować mi to lekarka poleciła bo na mnie nie działały żadne inhalacje z wody z solą czy rumianku

Faktycznie mam wodę morska kupiłam dla młodej :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 19:49   #3560
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Ja też.

Ja od ostatniego piątku jestem tak ociezala, obolala że nie wiem jak to możliwe żeby cokolwiek robić na tym etapie ciąży.
Poruszam się jak kaczka, mały mi napiera i na pęcherz i na 2, a u góry wbija nóżki

Stary 2017-04-14, 19:53   #3561
esor
Mamusia Luty 2016

Aixa dziękuje chętne bym urodziła jako kolejna na wątku, ale nie obrazę sie jak ktoś mnie uprzedzi

Aczkolwieeeeek.... CamomileS Twoja gin ma racje. Jak byłam w szpitalu w 36 tc (35t+...) to duzo czytałam o wczesniakach a takze o ciazy donoszonej i o ile oczywiście dzieci donoszone sa zdrowe, o tyle maja mniej dojrzały głownie układ oddechowy, pokarmowy, odruch ssania itp porównujac do tych dzieci urodzonych w terminie. Oczywiście jest duża szansa, ze bedą dzieciątka super ssały, oddychały i tak dalej i tak dalej, ale jednak statystyki sa jednoznaczne, ze np kolki cześciej maja maluszki urodzone trochę przed terminem niż te w terminie i tak dalej. Co ciekawe, na jakiejś anglojęzycznej stronce (prawdopodobnie to było USA) było napisane, ze lekarze uznają dziecko za donoszone dopiero w skończonym 39 tc! A w Polsce podobno dla neonatologów wszystkie dzieci urodzone przed TP sa mniej lub bardziej wcześniakami dlatego jak bardzo chciałabym urodzić juz teraz, dziś tak wiem, ze każdy dzień w brzuszku dla Agatki jest dobry i zmniejsza ryzyko rożnych tam kolek itp, wiec tym sie pocieszam. Nie rodzę, ale dla Agatki to dobrze, ale....

Agatka wyłaź proszę

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś mleczko Mustela Sun spf 50 od pierwszych dni życia. U sroki ma pozytywną opinię. Trochę drogo, no ale spróbujemy. Syn będzie miał moją karnację to będzie bardzo wrażliwy na słońce.

Ja mam dla Agatki i na ostre upały 50+ z rossmana za 30 zł chyba i z Nivei dla Hani 30, juz używam w słoneczne dni.

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:

Przy Hani używałam kapsułki i jestem z nich zadowolona, ale po waszym poście z ta kapsułka co wpadła będę teraz ekstra ostrożna przy Agatce natomiast nie będę przenosić sie na pompkę, jakoś nie czuje potrzeby

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja też.

Ja od ostatniego piątku jestem tak ociezala, obolala że nie wiem jak to możliwe żeby cokolwiek robić na tym etapie ciąży.
Poruszam się jak kaczka, mały mi napiera i na pęcherz i na 2, a u góry wbija nóżki

Moze tak sie młody ułożył? Albo urósł skokowo? Podobno dzieci tak maja ze np cała ciąże dosyć małe a tu nagle bach rodzi sie 3800 g bo tak nagle przykoksil

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:53   #3562
CamomileS
Zadomowienie

No moja gin była bardzo przejęta tym, że mały tak nisko a to było wtedy 36+2. W nd mam 37+0 a u niej kontrole we wt więc będzie 37+2, ale bardzo jej zależy żebym jeszcze małego ponosila i mówiła że chlopca to jak najdłużej trzeba także dziwie się że niektóre mamy tutaj chcą rodzić przed terminem

Stary 2017-04-14, 19:54   #3563
esor
Mamusia Luty 2016

Mamy majowe cz. VI

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7289232 1]Kalafior ciążowy level high! Robie tosty sobie i tz... Tz mowi ze jakiś dziwny tost patrzę a ja wkładam puste kanapki do tostera bez sera

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Zdrowka bidulko

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
No moja gin była bardzo przejęta tym, że mały tak nisko a to było wtedy 36+2. W nd mam 37+0 a u niej kontrole we wt więc będzie 37+2, ale bardzo jej zależy żebym jeszcze małego ponosila i mówiła że chlopca to jak najdłużej trzeba także dziwie się że niektóre mamy tutaj chcą rodzić przed terminem

Bo wiesz, cieżko jest, ale to wlasnie cieżko jest mamie, a dla dzidziusia lepiej siedzieć ile wlezie. Ale dobrze mówi Twoja gin. Moja mówi, ze wg niej od skończonego 38 tygodnia jest ok rodzic, ale oczywiście im dłużej tym lepiej. Nie dla rodzącej, ale dla dziecka

Ja jutro wg USG zaczynam 40 tc

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-04-14, 19:55   #3564
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Aixa dziękuje chętne bym urodziła jako kolejna na wątku, ale nie obrazę sie jak ktoś mnie uprzedzi

Aczkolwieeeeek.... CamomileS Twoja gin ma racje. Jak byłam w szpitalu w 36 tc (35t+...) to duzo czytałam o wczesniakach a takze o ciazy donoszonej i o ile oczywiście dzieci donoszone sa zdrowe, o tyle maja mniej dojrzały głownie układ oddechowy, pokarmowy, odruch ssania itp porównujac do tych dzieci urodzonych w terminie. Oczywiście jest duża szansa, ze bedą dzieciątka super ssały, oddychały i tak dalej i tak dalej, ale jednak statystyki sa jednoznaczne, ze np kolki cześciej maja maluszki urodzone trochę przed terminem niż te w terminie i tak dalej. Co ciekawe, na jakiejś anglojęzycznej stronce (prawdopodobnie to było USA) było napisane, ze lekarze uznają dziecko za donoszone dopiero w skończonym 39 tc! A w Polsce podobno dla neonatologów wszystkie dzieci urodzone przed TP sa mniej lub bardziej wcześniakami dlatego jak bardzo chciałabym urodzić juz teraz, dziś tak wiem, ze każdy dzień w brzuszku dla Agatki jest dobry i zmniejsza ryzyko rożnych tam kolek itp, wiec tym sie pocieszam. Nie rodzę, ale dla Agatki to dobrze, ale....

Agatka wyłaź proszę

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ja mam dla Agatki i na ostre upały 50+ z rossmana za 30 zł chyba i z Nivei dla Hani 30, juz używam w słoneczne dni.

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Przy Hani używałam kapsułki i jestem z nich zadowolona, ale po waszym poście z ta kapsułka co wpadła będę teraz ekstra ostrożna przy Agatce natomiast nie będę przenosić sie na pompkę, jakoś nie czuje potrzeby

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Moze tak sie młody ułożył? Albo urósł skokowo? Podobno dzieci tak maja ze np cała ciąże dosyć małe a tu nagle bach rodzi sie 3800 g bo tak nagle przykoksil

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka
Jakoś koło 3100 już waży oczywiście granica błędu około 0,5 jest. Tydzień temu miał 2900

Stary 2017-04-14, 19:57   #3565
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
tez nie zycze, ale jakbys kiedys chciala zmienic witaminke to polecam ta Załącznik 7021001
Ja tez polecam tą z pompą. Pierwszy miesiąc miałam kapsułki dla synka i się właśnie stresowalam za każdym razem, bo to tłuszcz, więc śliskie. Potem kupiłam z pompką i spokój tez łatwiej to podać, bo głębiej do buzi można wsadzić, a takie małe caly czas majstruje języczkiem i wypycha z buzi te kropelki

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 19:57   #3566
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Zdrowka bidulko

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Bo wiesz, cieżko jest, ale to wlasnie cieżko jest mamie, a dla dzidziusia lepiej siedzieć ile wlezie. Ale dobrze mówi Twoja gin. Moja mówi, ze wg niej od skończonego 38 tygodnia jest ok rodzic, ale oczywiście im dłużej tym lepiej. Nie dla rodzącej, ale dla dziecka

Ja jutro wg USG zaczynam 40 tc

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka
40tc brzmi poważnie

Stary 2017-04-14, 20:11   #3567
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Ee tam woda morska to lipa jak ktoś ma katar, chyba że taki delikatny to wtedy ładnie rozrzedzi ale nic nie udroznia nosa niestety

Na mnie o dziwo działa i fajnie udrażnia nos
Cytat:

Ja może połowę świąt przez resztę będziemy jeździć po rodzinie jak co roku

Stary 2017-04-14, 20:18   #3568
inezz6
Zadomowienie

A to fakt, ja u urodzilam synka w skończonym 38 tc, więc ciąża donoszona, ale np parę razy u lekarza pytali kiedy się urodził i skoro wcześniej trochę, to mogło się coś np rozwijac wolniej. Często z planowymi cesarkami tak jest - że np termin jest źle oszacowany, a cesarkę robi się wcześniej i wtedy dziecko może nie być gotowe. Także nie ma się co spieszyć 😊

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

U mnie katar prenalen fajnie działał, a to głównie woda morska plus jakieś olejki - przeczyszcza nos 😊

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:27   #3569
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
O 10.50 przyszedł Maksiu . Wazy 2,5 kg i 50 cm Załącznik 7020461

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gornek, jaki kochany słodziak, gratuluje!!!!

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:35   #3570
esor
Mamusia Luty 2016

Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
A to fakt, ja u urodzilam synka w skończonym 38 tc, więc ciąża donoszona, ale np parę razy u lekarza pytali kiedy się urodził i skoro wcześniej trochę, to mogło się coś np rozwijac wolniej. Często z planowymi cesarkami tak jest - że np termin jest źle oszacowany, a cesarkę robi się wcześniej i wtedy dziecko może nie być gotowe. Także nie ma się co spieszyć

Dokładnie, masz racje 🏻 dlatego wlasnie cieszę sie, ze mi ustalili termin tydzien przed najpóźniejszym z moich TP, czyli TP z owulacji która wiem kiedy była. Bo np wg usg to jutro by cięli, a wg OM to juz z tydzien temu. A potem dzidziuś wlasnie wiecej ulewa itp.

Zeby nie było, moje obie szwagierki maja bliźniaki i starsza urodziła je w 34 tc (ale nie wiem czy skończony 34 czy 33t+0d) i obecnie maja 6 lat i sa super zdrowe i od dawna takie są, ale co było na początku to masakra zwlaszcza z dziewczynka, ale ona miała 1900 gram tylko...

CamomileS to Twój synuś słuszna waga

Moja Agatka wg USG ciagle w około 50 centylu wiec wróżę jej wagę koło 3200-3400 jesli sie urodzi w środę; tydzien przed TP .

Strasznie jestem natomiast ciekawa jej wzrostu Tż ma 190 cm, ja 158 i Hania jest gigantem, ewidentnie po tatusiu bedzie wysoka... ciekawe czy Agatka tez i będę jedynym kurduplem w rodzinie

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2017-04-14 o 20:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości