|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2008 to bzdura bo mamy Dżastina cz.IV
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
działaczem społecznym, harcmistrzem, od 1915 kierował (miał wtedy 15lat) konspiracyjnym zastępem harcerskim. brał udział w powst wielkopolskim i wojnie polsko-radzieckiej,gdzie został ciężko ranny. we wrześniu 39 walczył na froncie polsko-niemieckim i trafił do niewoli. wydostał się. ale znowu działał na rzecz obrony Polski i został aresztowany i wywieziony m.in. do Dachau, w których był do końca wojny. udało mu się wydostać i wrócił do harcerstwa i tam działał
to tak w dużym skrócie;pkurcze jeszcze nie napisałam tego maila ![]() a jutro muszę się dużo nauczyć!!! męcze histe jutro! mam nadzieje;p
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu ktos jeszcze ?? No nic ja własnie wróciłam TŻ
i jakoś nie było fajnie ![]() Ide zraz do łóżka poczytam gazetki które kupiłam Cogito i Joya i może jeszce chemie. MUdsze ranow stac i po sukienke jechac bo została tylko jedan w moim rozmiarze a więcej takich nie widziałam
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
dzieeeeeń dobry
![]() poszłam spać o 1.30, wstałam o 7 i jestem wyspana ![]() to chyba przez wczorajszy dzionek z TŻ jestem tak naładowana pozytywną energią ![]() nawet korki z matmy o 10.30 nie są takie straszne jak zwykle
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
a ja wczoraj NIC nie tknęłam! NIC! Ale nie żąłuję, bo fajnie śpedziłam sobotę
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
przeczytalam spam:0 zetko fajny dziadek;pja wczoraj na korkach bylam potem u TZ i do domku a dzis niedawno wstalam i trzeba bedzie sie cos pouczyc ale strasznie strasznie nie mam weny
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zetko a Ty nie trafilas do harcerstwa? |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Zetko, masz slawnego dziadka! XDD
dobra, dzisiaj ma byc matematyczno-niemiecki dzien :| ejj nie trafia do mnie ze za 2 tyg matura ![]() jak na razie sie nie boje xD zrobilam juz tyyyyle zadan z tych przedmiotow co zdaje ![]() i musze powrocic do matmy.. niby jest ok, ale cos ja zaniedbalam, pasuje zrobic klilka arkusikow, popatrzec na stereometri, i do samej matury trzaskac po arkusiku dziennie bo wiecej mi sie nie chce xD
|
#2679 |
|
Adwokat diabła
|
Hej!
wstałam dwie godzinki ago.. dalej źle się czuję, brzuszek mnie boli.. ciekawe dlaczego
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie właśnie dociera, że matura już za 2 tygodnie.
Cały czas wydawało mi się, że jeszcze tyyle czasu a tu niespodzianka! Czas przecież leci. Mam wrażenie, że nie zdążę nawet z głupim czytaniem streszczeń lektur i nauczeniem się prezentacji. Wczoraj jeszcze wpadły mi w ręce kosmiczne arkusze, których nie potrafiłam zrobić na takim poziomie na jakim bym chciała i się załamałam... Nie wiem co to będzie z tą maturą
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie też niestety dociera. I aż się boję myśleć, co będzie. Wiadomo ja- urodzona pesymistka, widzę wszystkie najgorsze opcje i wersje. Zobaczymy, jak to będzie, ale szczęścia sobie nie wróżę.
Idę do historii, bo inaczej zaraz będę panikować ![]() Owocnej nauki, dziewczęta! ;* |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jesczze niedawno chcialam sie "Zabijac" jak sie nie dostane na sgh xD
teraz chce sie dostac gdziekolwiek na cos zgodnego z moimi zainteresowaniami
|
#2683 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
noo a moja ambicja?!
![]() ale przynajmniej jestem zdrowsza.. zero stresu i w ogole ![]() luz
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kupilas te Cogito z lekturami czy zwykle? ![]() Odprawilam TŻta do drzwi i ide sie oporządzic bo dzis nauka musi wrzec
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez tylko najpierw sie musze zebrac a potem omijac kompa wielkim lukiem...
niech do mnie dotrze ze tydzien lenienia sie mnie nie zbawi, a tydzien ciaglej nauki moze ![]() ale jakos mnie nie przekonuje ten argument... nie chce mi sie uczyc jak wiem ze niektorzy dopiero niedawno zaczeli, naprawda dziala to na mnie demotywujaco jak niektorzy zdaja geo i dopiero maja w planach zaczac podrecznik czytac ![]() wtf? kiedy? XD
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Vill, dla mnie to całkiem normalne. Sama ledwo zaczęłam. Cóż, dla mnie np. nauka kilka miesiecy przed nie ma sensu. Codziennie uczę się bardzo wielu rzeczy, niekoniecznie związanych ze szkołą. Wobec tego, mam bardzo dobrze rozwiniętą pamięć krótkotrwałą. Czyli to, czego się nauczę tuż przed salą w dzien egzaminu będę pamiętać jakis czas. Poza tym tacy ludzie pamiętają mnostwo rzeczy, tylko o tym nie wiedzą. I kiedy w ostatniej chwili przeczytają jakis krotki fragment notatki to przypominają sobie całą treść. Ja tak przynajmniej mam. I dlatego wczesniej rzadko zagladalam do ksiazek. Z WOSu ograniczę się do przeczytania repetytorium jeden raz. I potem tylko na zasadzie skojarzen. Na razie moja metoda mnie nie zawiodla.
NIe wiem czy dobrze wyjasnilam.. Mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same testy zajmuja duuuzo czasu ![]() wiecej niz 100 zadan w dzien trudno zrobic np z geo a jak sie uczyc matmy ![]() no wiec ja przez caly rok po troszku sie uczylam, powtarzalam... znasz chyba zasady nauki, ze na poczatku trzeba przeczytac, powtorzyc za jakis czas, i chyba za 3 razem sie zapamietuje tak super ![]() i bron boze niczego nie zapomne przed matura ![]() na pewno xD szybkie powtorki, mi wystarczy teraz popatrzec na rozdzial i pamietam ze go czytalam i dokladnie o cyzm jest
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przebrnęłam przez posty, ale coś ciężko szło bo wizaż mi szwankuje :| Poszłam spać o 2 i wstałam 13 minut temu ...chyba mój rekord w spaniu ;DWidzę, że piszecie o spotkaniu...jak dla mnie to super ja moge wszędzie jechać nawet do Gdańska Ale szczerze mówiąc proponowałabym najbardziej najładniejsze miasto w Polsce- mój ukochany Wrocław ![]() mama dała mi kilka zadań do zrealizowania, więc idę szybko ale wrócę tu jeszcze
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam ta sukienke ale wkońcu niewiem czy dobrze zrobiłam, Bo przymierzyłam w domu na spokojnie i wydaje mi sie być za mała w biodrach a w talii i w biuście za duża . Wstawie wam potem zdjęcia do oceny.Wogóle dzisiaj nie ma ochoty sie uczyć
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
pradziadka;p dziadka to miałam dopiero faaaajnego!
![]() wiesz, nawet Ci powiem, że byłam z 3lata w harcerstwie. ale to w podstawówce i nie dałam rady już, bo byłam też w sekcji pływackiej i miałam treningi 6razy w tygodniu po co najmniej 2h. do tego chodziłam jeszcze na nauke gry na gitarze;p więc i tak się dziwie, że jakoś to godziłam wszystko i nic nie zawalałam ale pod koniec podstawówki już nie wyrabiałam i musiałam wybrać. no i tak się stało, że harcerstwo poszło w odstawke wstałam godzine temu no ale nie narzekajmy plan na dzisiaj to: -powtórzenie szybkie XVI i XVII wieku z histy. -przeczytanie streszczeń 2 książek - jakiś tych początkowych z 1klasy -powtórzenie 3 działów z angla - znalzłam jakieś stare cogito wydanie specjalne właśnie z angielskim i pełno słownictwa tam jest podzielonego na działy. + zrobienie jednego nowego. -powtórzenie części działu państwo z vademecum z wosiska. -i zacząć powtórke XVIII wieku z histy - bo trzeba w końcu to uporządkować sporo mam zrobione z XVIII, sporo z XIX i XX ale w każdym są jakieś tematy, które musze jeszcze poczytać -jakieś testy może z histy i wosu ![]() -milionerzy, fakty, TzG i serial <---- najważniejsze elementy dnia no ale może chociaż jakąś dużą część z tego;p
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam własnie z korków i na dzisiaj koniec z matmą
![]() teraz przerwa, zjem sobie coś dobrego i może jakas geo lub ang
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Testy nie są dla mnie najlepszą formą nauki. I tu nie chodzi o to, ze przeczytam raz i sie nauczę. Nie muszę się uczyc, tylko przypomniec sobie wiedzę zdobytą przez 3 lata nauki w LO. Rozumiem, ze np. z historii nie da sie nauczyc wszystkieho w 2 tygodnie. Ale geo jest dla mnie skrajnie łatwym przedmiotem. WOS to nic innego jak tylko odrobina logicznego myslenia, obycia w swiecie i przeczytanie Konstytucji. Hmmm, matma tak. Tutaj testy się przydadzą, a wzorow bym sie nie uczyla, bo na maturze są książki i mozna z nich korzystac.
Z angielskiego to juz w ogole nie ma nauki przed maturą. Mozna tylko pprzypominac sobie rozne struktury, gdzie kiedy i jak sie uzywa. A polski zdaje rozszerzony (moim zdaniem latwiejszy), bo nie musze prawie powtarzac lektur, skoro i tak dadzą mi inne teksty.
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Pretty kupiłam to Cogito z lekturami( Niebieska okłakda) ale jeszce go nawet nie przejrzłam dobrze.
IDe sie uczyc zraz mój plan to: -zrobic cholerna genetyke z biologi - i cała organiczną z chemii
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno sobie niedlugo odbijecie a TŻ ile ma lat? A jesli chodzi o Cogito to sa tam wszystkie lektury z 3 lat liceum ? i ile kosztuje to wydanie?
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
ile was tu a wszytskie mialy sie uczyc
ja siedze i koncz episac prezentacje dla Tz-ta potem da babce do sprawdzenia i zobaczymy ja niestety tak nie moge dawac swojemu poloniscie;(
|
|
|
|
#2697 |
|
Adwokat diabła
|
Zbliża się godzina 0, a ja jestem kłębkiem nerwów
![]() chyba zrobię sobie kolejną herbatkę
|
|
#2698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile moge wiedziec ![]() Cytat:
ale mam nadzieje ze zdasz nam potem relacje co i jak bylo
|
||
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
zetka, no fuckt, pradziadka
![]() Cytat:
)z matmy wzory nie wystarcza.. trzeba tez duuzo obycia w swiecie matematycznym ; ) a anglik... mozna sie uczyc... ![]() slowek duzo xD nowych, niekoniecznie tylko maturalnych, robic duzo czytan sluchan itp ja im wiecej tego robie tym mam coraz lepsze wyniki (ostatni 89% a zaczynalam od 60 = ale nie wykluczma ze na maturze moge miec 60 .. no coz... xD kwestia sczescia chyba w moim przypadku)robie sobie arkusiki z matmy, ale cos mi nie wychodza tak przed kompem... znaczy rozwiazac umiem, tylko jakos wolno to tak idzie
|
|
#2700 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() co tutaj tak duzo ludu ;> a uczyc się!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

to tak w dużym skrócie;p

i jakoś nie było fajnie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Wstawie wam potem zdjęcia do oceny.