|
|
#1531 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy
W jaki sposob byscie dojechali do Zakynthos?
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam was
![]() podrozoje od kilku lat, niestety sa to wycieczki 1-2 tygodniowe tylko. w grecji bylam ran za wyspie Kos i bardzo mi sie nie podobalo ale w tym roku wybieram sie na Corfu, mam nadzieje ze bedzie lepiej ![]() Jesli ktoras z was chcialaby dolaczyc zapraszamy. lecimy koncem czerwca (25) na tydzien, jest nas 3 (same baby) w wieku 26-30 lat. lecimy z londynu/manchesteru
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#1534 |
|
... choć nie Westwood
|
To sie domyślam, tylko czy jest bezpośredni na zante? Bo poznałam tam parę, która przyplynela autem z Peloponezu, ale najpierw plyneli na Kefalonię. Fajna sprawa, ale z Aten to chwile trzeba jechac, a i promem pewnie ponad godzine, dwie (?). Nie lepiej leciec? Z Aten 45 min, a podobno loty wewnatrz mają niezłe ceny.
Paliwo może nawet drożej wyjść.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2017-04-04 o 14:20 |
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że lepiej lecieć. Mniej czasu się traci.
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Travis też lecę na Korfu na tydzień, tyle, że dzień później i z TŻ
Najprawdopodobniej będziemy w Benitses. Sądząc po zdjęciach, tam jest uroczo, nie mogę się doczekać. Myślimy nad wypożyczeniem auta.Miłego wypoczynku
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miał być domek a jednak wzięliśmy apartament😁 Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
No i zdecydowałam się na Zakhyntos, lecę na koniec maja, mam nadzieję, że mi się spodoba
Ma może któraś z was jakieś doświadczenia z hotelem White Olive Premium w Laganas?
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Zakyntos jet piękne - polecam wypozyczyc skuter i objechac nim cala wysepke
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34 : ) |
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak z ciekawości, jaka jest mniej więcej cena takiego wypożyczenia skutera?
Z jakich wycieczek korzystałyście na wyspie? Co warto jeszcze zobaczyć? Lecę z moją przyjaciółką, która dziś stwierdziła, że boi się lecieć samolotem i że będę ją musiała chyba uśpić lub upić mam nadzieję, że nam się spodoba, bo obie miałyśmy ciężki rok, pora odpocząć
|
|
|
#1542 |
|
... choć nie Westwood
|
Wypożyczenie skutera to chyba okolo 30 euro max, z tego co pamiętam.
Ja z czystym sumieniem polecam wycieczki z Zante Magic Tours, polskie biuro,z nimi najlepiej wykupic Mix Polnoc, bo na jednej wycieczce mozna zpbaczyc zatokę wraku i z gory i z dolu, oraz Kefalonie. Resztę wyspy najlepiej zwiedzić na własną rękę autem lub skuterem wlasnie. Skoro będziecie w Laganas koniecznie zajdzcie na wysepke Cameo. Warto w porcie albo gdzies ns miejscu wykupic rejs na zolwie. Mozecie same wynająć motorówkę slbo skorzystać z gorowej wycieczki. Do stolicy wyspy z Laganas mozna dojechać busem.
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad wyspą Zakhyntos w drugiej połowie maja, była może któraś z Was w takim terminie? Zastanawiam się jak z pogodą wtedy. Myślicie, że warto rozważyć czy lepiej wybrać inne miejsce gdzie pogoda lepsza będzie?
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy
Cytat:
Ja się zdecydowałam właśnie na końcówkę maja, też Zakhyntos ![]() Dziękuję Ci za odpowiedź, Vivienne. Na pewno zainteresuję się wycieczkami tego biura, o którym pisałaś
![]() Edytowane przez red_tea Czas edycji: 2017-04-18 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie Cameo jest piękne
Porto Limonas- przepiekne, Keri - zachod slonca i widoki <3, Zatoka Wraku, Kampi - piekne widoki warto, dobra restauracja, Plaza Zolwi Gerekas,Agio Nikolaos na wschodzie plaza swietne miejsce z greckim kosciolkiem, oczywiscie Plaza XIGIA !!
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34 : ) |
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedna to właśnie Mix Północ - super, pełno wrażeń, cały czas coś się działo , a druga rejs na żółwie, też fajnie, ale Mix Północ lepsza ![]() Koniecznie pożyczyć auto i samemu pojeździć, wyspa jest niewielka i piękna Super też wynająć motorówkę, jeśli portfel pozwala ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zwiedzaliśmy z Zante Magic Tours, Mix Północ i Mix Południe. I Południe nas zachwyciło, do tego wspaniała pani przewodnik Magda z ogromną wiedzą! Urzekło nas Kampi i cały półwysep Vassilikos, przepiękne plaże, widoki, słońce... Chciałoby się wrócić
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Powoli zaczynam myśleć o urlopie i pomyślałam o Grecji. Po przestudiowaniu ofert biur podróży stwierdziłam, że najlepiej będzie przesunąć urlop na wrzesień, nawet na drugą połowę. Czy warto w tym okresie interesować się tym kierunkiem? Czytałam, że na Rodos najdłużej jest ciepło, to prawda? Zależy mi na all inclusive do 2500zł-w sezonie niestety ceny często sięgają ponad 3000- (choć jak nie raz patrzę na warunki oferowane za tę cenę, to chce mi się płakać), dobrej pogodzie i oczywiście ładnych widokach Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
|
|
|
|
|
#1550 |
|
... choć nie Westwood
|
Jesli masz,okazje to lec teraz, jest pelno swietnych lastow
![]() W drugiej polowie wrzesnia i Rodos i Kreta powinny byc jeszcze bardzo cieple. Innych wysp bym nie ryzykowala. Musle, ze do 2500 spokojnie cos znajdziesz
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie ja popełniam błędy, to mój Samsung
|
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
W wrzesniu to tez na pewno Kos bedzie ciepło, dzis widzialam kilka fajnych lastow na Kretę w maju za mniej niz 1600 zł, ceny są zmienne ale myślę że cos mozna wyłapać
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas to jako podróż poślubna ❤ To nie ja popełniam błędy, to mój Samsung
|
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
Teraz nie dostanę urlopu. Najwcześniej druga połowa sierpnia. To mówicie, że nawet w połowie września warto?
Dobra wiadomość, bo powoli wątpiłam... Rozważałam jeszcze Tunezję, ostatecznie Bułgarię, w której już byłam, bo jednak to taniej trochę, no ale ciągnie do Grecji byle nie za miliony ![]() Co do cen, to wycieczka na Kos, którą miałam upatrzoną i kosztowała 2500zł (koniec sierpnia) w marcu, teraz zdrożała o... 800zł za osobę.. |
|
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka była na koniec września na wyspie Korfu, wróciła bardzo zadowolona i opalona, więc pogoda rzeczywiście musiała być jeszcze piękna
![]() Nie mogę się już doczekać wyjazdu
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
POMÓŻCIE RAZ Wczasy do Grecji Acharavi / Korfu
Hej
wybieram sie na wczasy z ukochanym po raz pierwszy własnie zakupiliśmy wczay z grecos do AcharaviGrecja / Korfu czy ktoś może z was był na co się przygotować ktoś orientuje się jak cenowo wychodza posiłki alkohol wypożyczalnia aut itp Bardzo proszę o pomoc i z gory pięknie dziękuję
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Planuje z moim chłopakiem pierwszy raz wyjazd na wakacje za granicę. Zawsze jeździliśmy nad polskie morze ale bardzo często zdarzało się że nie mieliśmy pogody. W tym roku planujemy wykupić wycieczkę do Grecji, najbardziej interesuje nas Zakynthos. Jednak jesteśmy w tym temacie zieloni, z jezykiem też średnio. Raczej wykupimy wycieczkę w biurze podróżny, właśnie wybieramy się w sobotę. Urlop zaplanowaliśmy przełom lipca sierpnia. Rozglądaliśmy się już za wycieczkami, budzet za jedną osobe do 3 tysiecy. Troche nas to wszystko przeraża. Oferty są dośc ciekawe jednak strasznie drogie, nie spodziewaliśmy sie aż tak wysokich cen. Rezerwować teraz czy lepiej czekać na ostatnią chwilę i wykupić last minute? Na co zwrócić uwagę przy wykupywaniu wycieczki. Szczerze mówiąc jestem przerażona że się nie odnajdziemy na lotnisku, w hotelu itd. Będac już na miejcu chcemy wykupić jakieś wycieczki żeby coś zobaczyc i teraz kolejne pytanie. Czy są tam biura gdzie mozna dogadac się po polsku żeby właśnie wykupić coś sobie. |
|
|
|
|
#1558 |
|
... choć nie Westwood
|
Nikt Ci nie powie jakie będą ceny, teraz są mega lasty i można upolować coś za grosze, ale przełom lipca i sierpnia to sam środek sezonu i może być różnie.
Na lotnisku i w hotelu odnajdziecie się bez problemu. Zante Magic Tours.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2017-06-06 o 22:35 |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ci moge tylko zasugerować na ci ja patrze kupując wycieczke: Wielkość hotelu- im większy tym bardziej różnorodne jedzenie Położenie hitelu- żeby nie na zadupiu Ogólnie hotel- żeby miał 4* a przynajmniej ze 3,5 i ogolnir wygląd, warunki, baseny Plaza- ja wybieram tylko piaszczyste i w miarę blisko hotelu Odległość od lotniska- nigdy nie biore hotelu polozonego 50 czy 100km od lotniska,bo nie uśmiecha mi się spędzić pol dnia w autokarze rozwożąc ludzi po innych hotelach, ale na Zante nie ma takich odległości
|
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.