Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-14, 20:30   #31
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

No hello, mówiłam, że w nowym wątku już napiszę.... nie pocytuję starego :P

Serenely, jupi, że już po

Cytat:
Napisane przez kochanalukrecja Pokaż wiadomość
Cześć z dobrych informacji to mój Stasiu okazał się dziewczynką tym razem już lekarz był pewny. Mąż dwa dni dochodził do siebie po tej informacji no i zostanę ciocia już w listopadzie. Szkoda tylko że tak szybko i w takich okolicznościach ale dziecko niczemu winne. Będę się musiała dwójka zająć,bo siostra szkołę musi skończyć ale jakoś to będzie ja już w pełni zmobilizowana do świątecznego pieczenia i gotowania, a mogę sobie pozwolić bo od pierwszej wizyty tylko kilogram na plusie mam
no to Ci niespodzianka

Martoolka, prosze o dopisanie wizyty 9 maja
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:32   #32
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Martoolka, prosze o dopisanie wizyty 9 maja
Zrobione Wizytujemy razem
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:33   #33
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-14, 20:38   #34
malenka1889
Zadomowienie

A ja niedawno zjadłam z mężem lody śmietankowo- truskawkowe familijne bo takie mój TŻ lubi. Taka kolacja u nas dzisiaj... Ale jeszcze bym magnuma zjadła, a nie mam 😞

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
To mi zapisz na 10 maja żeby nie było karnego siusiaka

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ale mi po tych lodach Elvis w brzuchu fikołki robi

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 20:43   #35
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
To mi zapisz na 10 maja żeby nie było karnego siusiaka

Ale mi po tych lodach Elvis w brzuchu fikołki robi
Blady strach padł na sierpnióweczki, nastąpiła pełna mobilizacja i lista wizytowa się zapełnia

Elvisa też dopisać
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 22:06   #36
a_nn_a_
Zadomowienie

Dobranoc sierpniówki,ja kładę się spać, jutro troszkę czasu spędzę w kuchni i trzeba zebrać moc, spokojnej nocy wszystkim😚

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 22:10   #37
crescent
Zakorzenienie

Też nie zdarzylam nic zacytowac w poprzednim wątku

Serenely gratki! Cieszę się

Diablica ja tez dzis najpierw zakupy a pozniej w kuchni. niby zrobilam tylko obiad na dzis, rosól na galat i do obiadu, babke piaskowa i schab w sosie na jutro a padam na twarz..

Na jutro zostały mi dwa serniki, jak dam rade to murzynek,
Poza tym szybko żurek i ugotować warzywa na salatke jarzynowa. pokroic i zrobic to juz sobie maz zrobi bo ja tego nie jadam aha no i musze wyciac dwie dziury w schabie i je nadziac sliwką i morelą, zeby na niedziele miec i tylko wsadzic do piekarnika. wieczorem pokroje sobie jeszcze skladniki na salatke grecka, zeby w niedziele rano tylko pomerdać i tyle.
a i mąż baranka bedzie robil...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 22:36   #38
biedro87
Zadomowienie

A czy moge prosić o dodanie na pierwszą stronę? biedro87, 29 lat, drugie dziecko, TP 24.08, chłopiec, a wizyta 19.03. Bo w sumie to nie wiem do kogo pisać priv

Ależ mam porządek w domu posprzątalam prawie wszystko, jutro jeszcze muszę babkę upiec, jedzonko poświecić i ogarnąć podlogi i kurze zetrzeć.

Nakupiłam ubranek dla synka, T stwierdziła, ze to za wczesnie (uwielbiam jej rady), a ja się boję że po 30 tc, to nie bedzie mi sie chciało z domu wychodzic. Wtedy przez neta bede zamawiac bodziaki i pajace, a teraz wygrzebuje wyjsciowe ciuszki w lumpeksach

Sprawdziłam wyniki morfologi i moczu i po raz pierwszy od nie wiem kiedy wszystko jest w normie, zawsze miałam sporo rozjechane, szczegolnie w ciązy.

Na wesele wybieram się w czerwonej prostej sukience troszkę marszczonej na brzuchu, kupionej w lumpeksie takze w sumie nic ciekawego.

Edytowane przez biedro87
Czas edycji: 2017-04-15 o 19:33
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 23:08   #39
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
No to nie tylko ja mam dziwne zawirowania.Cieszy mnie to,bo myślę,że czasami wariuję....
Sereney zdrówka życzę i cieszę się ,że masz szansę rodzić SN.Ja właśnie ze wględu na wzrok i wcześniejsze CC raczej nie mam wyboru.
Lekarz mówił, że gdybym miała większą wadę, tak od -3, to siatkówka byłaby bardziej rozciągnięta, bardziej delikatna i wtedy jest z nią gorzej, każde zwyrodnienie byłoby bardziej ryzykowne. Na razie wada nie rośnie, choć przybyło mi ćwiartkę przez ostatnie lata. U Ciebie wada jest duża?

Dziękuję dziewczyny za pamięć, to naprawdę miłe jak będę płakać z bólu przy SN to muszę powiedzieć mężowi, żeby mnie walnął w łeb przerażają mnie te skurcze, bo od lat borykam się z problemami brzusznymi, więc te bóle nie są mi obce, a ich nie cierpię. Jak sobie pomyślę, że poród zaczyna się czymś dwa razy mocniejszym, to mi się robi słabo hehe.

Biedro, zawsze do założycielki wątku się pisze, bo tylko ona ma władzę edycji postu.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 02:43   #40
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
A czy moge prosić o dodanie na pierwszą stronę? biedro87, 29 lat, drugie dziecko, TP 23.07,chłopiec, a wizyta 19.03. Bo w sumie to nie wiem do kogo pisać priv

Ależ mam porządek w domu posprzątalam prawie wszystko, jutro jeszcze muszę babkę upiec, jedzonko poświecić i ogarnąć podlogi i kurze zetrzeć.

Nakupiłam ubranek dla synka, T stwierdziła, ze to za wczesnie (uwielbiam jej rady), a ja się boję że po 30 tc, to nie bedzie mi sie chciało z domu wychodzic. Wtedy przez neta bede zamawiac bodziaki i pajace, a teraz wygrzebuje wyjsciowe ciuszki w lumpeksach

Sprawdziłam wyniki morfologi i moczu i po raz pierwszy od nie wiem kiedy wszystko jest w normie, zawsze miałam sporo rozjechane, szczegolnie w ciązy.

Na wesele wybieram się w czerwonej prostej sukience troszkę marszczonej na brzuchu, kupionej w lumpeksie takze w sumie nic ciekawego.
Martoolce naszej dzielnej teraz dupke zawracamy

Biedro pokaż, bo ja mam w czerwcu wesele i muszę jakiś inspiracji zaczerpnąć

Moje dziecko naprawdę oszalało... srodek nocy a ona tak buszuje w brzuchu że w ogóle nie mogę zasnąć;(

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 06:05   #41
judis
Zadomowienie

Dzień dobry i owocnych przygotowań życzę ja niestety będę męża z łóżka instruować.. wczoraj miałam przedsmak przy mazurku i łatwo nie było, jednak samemu idzie sprawniej, szczególnie jak się to lubi.

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 06:31   #42
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dzień dobry i owocnych przygotowań życzę ja niestety będę męża z łóżka instruować.. wczoraj miałam przedsmak przy mazurku i łatwo nie było, jednak samemu idzie sprawniej, szczególnie jak się to lubi.

Dacie rade powodzenia!

Stary 2017-04-15, 07:07   #43
biedro87
Zadomowienie

To ja w sukience weselnej z ucieta glowa jakieś trzy tygodnie temu.Teraz brzuch mam większy. W czerwcu mamy dwa wesela jednego dnia i problem gdzie pójść ☹ tez już kupiłam sukienkę na czerwiec.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170324_12_53_47_Pro (3).jpg (49,1 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez biedro87
Czas edycji: 2017-04-15 o 07:10
Stary 2017-04-15, 07:36   #44
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
To ja w sukience weselnej z ucieta glowa jakieś trzy tygodnie temu.Teraz brzuch mam większy. W czerwcu mamy dwa wesela jednego dnia i problem gdzie pójść ☹ tez już kupiłam sukienkę na czerwiec.
Ejjj fajnie a na czerwiec jaka?

Stary 2017-04-15, 07:49   #45
helloalex
Raczkowanie

Patrzę na te pierwsza stronę i myślę sobie, że chwilę temu jeszcze żadna nie wiedziała co tam rośnie, a teraz taka piękna różowo - niebieska drużyna <3 Jakies grupowe zdjęcie bobasow na koniec trzeba zrobić. <3

Za to mi parę dni temu się 25 zdezaktualizowalo

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 07:54   #46
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Super sukienka i ładnie leży ☺

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 08:15   #47
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Patrzę na te pierwsza stronę i myślę sobie, że chwilę temu jeszcze żadna nie wiedziała co tam rośnie, a teraz taka piękna różowo - niebieska drużyna <3 Jakies grupowe zdjęcie bobasow na koniec trzeba zrobić. <3

Czekamy jeszcze na imionka

Stary 2017-04-15, 08:18   #48
SportMama
Raczkowanie

[QUOTE=Serenely;72898156]Lekarz mówił, że gdybym miała większą wadę, tak od -3, to siatkówka byłaby bardziej rozciągnięta, bardziej delikatna i wtedy jest z nią gorzej, każde zwyrodnienie byłoby bardziej ryzykowne. Na razie wada nie rośnie, choć przybyło mi ćwiartkę przez ostatnie lata. U Ciebie wada jest duża?
U mnie wada dość duża,bo 6,5 i 5,5 na drugim oku,do tego astygmatyzm.Dlatego też nie lubię okularów i moimo dyskomfortu w ciąży częśćiej chodzę w soczewkach,a krople nawilżające to artykuł pierwszej potrzeby...

Ja wizytę mam 4 maja,nie wiem jak przeżyję,bo będę miała pierwszy raz w życiu krzywą cukrową.W pierwszej ciąży mi tego badania nie robili.

Sukienka śliczna i modelka też zgrabna
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 08:26   #49
_laurka
Raczkowanie

Witam się w nowej cześć. Przed chwilą cytowałam jeszcze w poprzedniej części. No trudno, nie chce mi się ponownie pisać
Cytat:
Napisane przez kochanalukrecja Pokaż wiadomość
Cześć z dobrych informacji to mój Stasiu okazał się dziewczynką tym razem już lekarz był pewny. Mąż dwa dni dochodził do siebie po tej informacji no i zostanę ciocia już w listopadzie. Szkoda tylko że tak szybko i w takich okolicznościach ale dziecko niczemu winne. Będę się musiała dwójka zająć,bo siostra szkołę musi skończyć ale jakoś to będzie ja już w pełni zmobilizowana do świątecznego pieczenia i gotowania, a mogę sobie pozwolić bo od pierwszej wizyty tylko kilogram na plusie mam
Ale niespodzianki dzieciaczki robią 😀
Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowej części

Martusia ślicznie ogarnęłaś temat, jesteśmy z Leonem z Ciebie baaardzo dumni
A wiecie co mi dzisiaj chodzi po głowie?
Zamawiałam mojej kici zapas żwirku i mięska przez sklep internetowy. Paczka 16kg, otwieram drzwi, patrzę kurier. KOBIETA. Ale spoko, podpisałam i kobieta podnosi tą paczkę i mi daje do ręki. Poprosiłam, żeby postawiła na podłodze bo ja w ciąży i nie chcę dźwigać niepotrzebnie. I ona na to, że też jest w ciąży ale nic nie poradzi i musi pracować. Strasznie mi jej żal, co innego podnieść raz na jakiś czas swoje starsze dziecko, a co innego dźwigać paczki...
W sumie pewnie mogłaby na zwolnienia pójść. Takie ciężkie paczki dźwigać to niezłe wyzwanie i w sumie bardzo duże ryzyko
Cytat:
Rzeczywiście ciężko będzie wybrać, żeby nikogo nie urazić.

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-15, 08:32   #50
nyna91
Raczkowanie

Dzień doberek

Przeżyłam wczorajszej nocy mega kryzys, miałam mega ochotę na frytki z posypką o 22.30 poszłam spać głodna i zła bo ubierać mi się nie chciało a i męża nie miałam serca wysyłać tyle km...
Dzisiaj już mi przeszło

Miłego
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 08:57   #51
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
A czy moge prosić o dodanie na pierwszą stronę? biedro87, 29 lat, drugie dziecko, TP 23.07,chłopiec, a wizyta 19.03. Bo w sumie to nie wiem do kogo pisać priv

Hejka
Biedro to Ty jeszcze lipcowka ze termin na 23.7 czy pomyłka w miesiacu😜
Ładna sukieneczka👍
A czas teraz najlepszy na zakupy. Później będziemy grube i nic nam się nie będzie chciało robic

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

Tak tak chcemy imiona
Z tego co pamietam to narazie Leonek rządzi w wyborach🙂
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 09:00   #52
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Przeżyłam wczorajszej nocy mega kryzys, miałam mega ochotę na frytki z posypką o 22.30 poszłam spać głodna i zła bo ubierać mi się nie chciało a i męża nie miałam serca wysyłać tyle km...
Dzisiaj już mi przeszło

Miłego
Moze to i lepiej hihi

Stary 2017-04-15, 09:01   #53
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość

To wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2017-04-15, 09:03   #54
emdzik
Zakorzenienie

Dzień dobry. witam się i tu 😁 i życzę Wam wszystkich wesołych świąt 😚

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 09:03   #55
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Lekarz mówił, że gdybym miała większą wadę, tak od -3, to siatkówka byłaby bardziej rozciągnięta, bardziej delikatna i wtedy jest z nią gorzej, każde zwyrodnienie byłoby bardziej ryzykowne. Na razie wada nie rośnie, choć przybyło mi ćwiartkę przez ostatnie lata. U Ciebie wada jest duża?
U mnie wada dość duża,bo 6,5 i 5,5 na drugim oku,do tego astygmatyzm.Dlatego też nie lubię okularów i moimo dyskomfortu w ciąży częśćiej chodzę w soczewkach,a krople nawilżające to artykuł pierwszej potrzeby...

Ja wizytę mam 4 maja,nie wiem jak przeżyję,bo będę miała pierwszy raz w życiu krzywą cukrową.W pierwszej ciąży mi tego badania nie robili.

Sukienka śliczna i modelka też zgrabna
Rozumiem, okulista widzi już przeciwwskazania do zwykłego porodu przy takiej wadzie?

Ja krzywą robią drugi raz za dwa tygodnie, tak że wiesz.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 09:05   #56
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

No u mnie to jeszcze pewnie przed porodem będą ostre negocjacje 😁

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 10:57   #57
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Rozumiem, okulista widzi już przeciwwskazania do zwykłego porodu przy takiej wadzie?

Ja krzywą robią drugi raz za dwa tygodnie, tak że wiesz.
Ja w pierwszej ciazy mialam skierowanie na CC od jednego okulisty a od drugiego na skrocenie II fazy porodu przy wadzie -4,25 i astygmatyzmie

Stary 2017-04-15, 11:37   #58
diablica80
Zakorzenienie

Wesołych Świąt dziewczyny

My już koszyczek poświęcony mamy.
Teraz laba...później za babę drożdżową się biorę

20170415_123238.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-04-15, 13:08   #59
biedro87
Zadomowienie

Lalalandia, dzieki za czujnosc,oczywiście termin mam na 24 sierpnia 🙂
Dzieki,dzieki 🙂 zdjęcie drugiej kiecki wrzucę może później, bo nie mam jej zdjecia na tel.

Jak wracałyśmy z córką od swiecenia to mi pijak wyszedł pod samochód. Na szczęście wyhamowałam, z koszyczka wszystko wyleciało, ale nic sie nie rozbiło.
Stary 2017-04-15, 13:21   #60
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Lalalandia, dzieki za czujnosc,oczywiście termin mam na 24 sierpnia 🙂
Dzieki,dzieki 🙂 zdjęcie drugiej kiecki wrzucę może później, bo nie mam jej zdjecia na tel.

Jak wracałyśmy z córką od swiecenia to mi pijak wyszedł pod samochód. Na szczęście wyhamowałam, z koszyczka wszystko wyleciało, ale nic sie nie rozbiło.
Wstrętne pijaki dobrze ze nic się wam nie stało i koszyczek uratowany

U mnie tez już koszyczek oświecony, właśnie siedzę u rodziców i się relaksuje. Okazało się ze wszystko już zrobione wiec mogę leżeć i pachnieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości