|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
co robić dalej w życiu?
Cześć, założyłam konto bo nie wiem jak poradzić sobie w życiu... W tym roku kończę studia, które w sumie niczego konkretnego mnie nie nauczyły, poszłam na nie z przekonaniem i z wyboru, ale bardzo się rozczarowałam. Nie czuję się przygotowana do pracy, nic nie umiem praktycznego
przez to odwlekam w czasie napisanie pracyi obronę, po prostu nie wiem co robić później, gdzie szukać pracy i jakie w ogóle mam szanse na nią. Moim kolejnym problemem jest słomiany zapał. Mam miliom pomysłów, ale cokolwiek zacznę, bardzo szybko rzucam bo uznaję, że to się na pewno nie uda albo sobie nie poradzę. Gdy coś wymaga dużego wysiłku, nawet się tego nie podejmuję. Czuję się bardzo źle z tym, podziwiam osoby, które wiedzą czego chcą i dążą do tego... Snuję się jak cień, bez szczególnych zainteresowań i właściwie zmuszam się do wszystkiego, coraz bardziej tracę zapał do życia |
|
|
|
|
#2 |
|
zuy mod
|
Dot.: co robić dalej w życiu?
To może napisz jakie studia skończyłaś, co Cię interesuje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
a nie możesz się cieszyć że studiujesz? mam wrażenie że teraz wszyscy bagatelizują studia.
Edytowane przez sarah9494 Czas edycji: 2017-04-14 o 10:18 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam takie wrażenie, jakby wstydem było się przyznać, że ktoś poświęcił 5 lat na naukę czegoś, co go interesuje. A to super sprawa. Tak niewielu ludzi żyje z pasją. Pracować wszyscy i tak będziemy do 70, a biorąc pod uwagę większą długość życia i lepszą opiekę zdrowotną, niektórzy na pewno nie będą się jeszcze spieszyć na emeryturę. Nie mówię, że ie warto zdobywać juz na studiach doświadczenia zawodowego, bo zdecydowanie warto. Ale nie warto popadać w skrajności, u mnie od 3 roku niewiele osób pojawiało się na zajęciach poza egzaminami, żeby już koniecznie pracować w pełnym wymiarze, a potem cierpi na tym wiedzą ogólna i podstawy.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z wiedzy ogólnej nie da napełnić garnka, by mieć co jeść, wiec argument z tyłka. Studiowanie dla przyjemności, nawet zupełnie nieprzyszłosciowego kierunku dla mnie też jest ok, ale trzeba wtedy i tak zadbać osobno o karierę zawodową. Bo choćby dały one nie wiadomo jaką satysfakcję, to za coś trzeba wyżyć. A sytuacja, gdy konczy się studia i nie ma się pomysły na siebie i żadnego doświadczenia nie jest do pozazdroszczenia. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec nie życzę sobie takiego komentowania moich studiów, bo zarowno moje wykształcenie, jak i ścieżka zawodowa mają się bardzo dobrze.
Edytowane przez Punchdrunk Czas edycji: 2017-04-14 o 15:27 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Moze kryzys w zwiazku ze zmianami?
Koniec studiow i pierwsza praca to zawsze baaardzo stresujaca sprawa. Ja tez przezywalam ze po studiach nic nie umiem, pracy nie znajde i w ogole nic mnie nie czeka. Nie mysusz byc obroniona zeby szukac pracy. Przegladaj ogloszenia, wysylaj na takie co ci podpasuja i nie przejmuj sie ze nic nie umiesz bo takich jak ty jest sporo. W koncu nie ty jedna skonczylas te studia. ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;72888066]Moze kryzys w zwiazku ze zmianami?
Koniec studiow i pierwsza praca to zawsze baaardzo stresujaca sprawa. Ja tez przezywalam ze po studiach nic nie umiem, pracy nie znajde i w ogole nic mnie nie czeka. Nie mysusz byc obroniona zeby szukac pracy. Przegladaj ogloszenia, wysylaj na takie co ci podpasuja i nie przejmuj sie ze nic nie umiesz bo takich jak ty jest sporo. W koncu nie ty jedna skonczylas te studia. ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ale do większości prac wymagają np. min. rok doświadczenia :P |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem ile jest absolwentow w Polsce co roku ale pewnie z kilkadziesiat tysiecy. Myslisz ze nikt z nich nie znajduje pracy albo ma rok doswiadczenia?
![]() Ja w dwa msc bez doswiadczenia w zawodzie szukalam pracy. A panimkowalam ze nigdy nie znajde ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Studiuję niestety całkowicie nieprzyszłościowy kierunek - psychologię Pracy szukam, ale do większości stanowisk potrzebne jest doświadczenie albo znajomość języków
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Pierwsze słyszę, że psychologia jest nieprzyszłościowa.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;72889921]to moze czas nad angielskim siedziec dzien i noc? Na jakim jestes poziomie?
Wysłane z mojego lg-h955 przy użyciu tapatalka[/quote] b2/c1 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
zuy mod
|
Z taką znajomością języka spokojnie możesz szukać pracy gdzie będzie on wykorzystywany.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szukasz znaczy przeglądasz czy wysylasz cv? Nie przerazaj sie, ze w ogloszeniu wymagają cudow tylko aplikuj.
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czuję, że cofnęłam się, a nie poszłam do przodu... Ktoś wcześniej pytał o moje zainteresowania, otóż mam raczej mało oryginalne zainteresowania - lubię czytać, pisać różne opowiadania, interesuje mnie także kino. Nic na czym da się zarobić
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
zuy mod
|
Taka podpowiedź - wysyłaj cv nawet jak nie spełniasz do końca wymagań.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście do wysyłania CV w sytuacji gdy np. są wylistowane wymagania niezbędne i takich nie spełniasz nie zachęcam ale na ogół jest po prostu jedna lista wymagań i często to jest taki idealny scenariusz ale nie konieczny
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi. A może doradzicie co robić z resztą problemów?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

przez to odwlekam w czasie napisanie pracy

wiec nie życzę sobie takiego komentowania moich studiów, bo zarowno moje wykształcenie, jak i ścieżka zawodowa mają się bardzo dobrze.