| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2017-03-28, 10:13 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Legnica 
				 | Pielęgnacja twarzy po 30-tce , czy to wystarczy?

Nie jestem alergiczką ale omijam chemiczne kremy. Moja pielęgnacja opiera się na oliwce i żelu do mycia twarzy bez lsl by pozbyć się makijażu oraz maści z witaminą A na noc(w okresie letnim maść linomag). Na dzień tylko oliwka pod makijaż.  Na razie cera jest bez zarzutu, wręcz odwrotnie, zero zmarszczek, napięcie w miarę ale mam wrażenie, że powinnam zacząć używać czegoś mocniejszego. Znacie jakąś maść bądź krem, który będzie oparty na olejach i składnikach naturalnych, bez chemicznych dodatków, ale będzie działał nawilżająco i ujędrniająco? Próbowałam kremy Lavera ale mają tak wysoko alkohol w składzie, że zamiast nawilżać i ujędrniać wysuszają   | 
|     |   | 
|  2017-03-29, 10:16 | #2 | 
| mar_jolka | 

Dot.: Pielęgnacja twarzy po 30-tce , czy to wystarczy?

A moze wlasnorecznie ukrecone z polproduktow? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka | 
|     |   | 
|  2017-03-29, 18:37 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-10 
				 | 

Olejowych formuł jest sporo, może jakieś serum? Pamietam, że przeciwzmarszkowe serum olejowe ma Resibo, ale chyba też Mokosh, poszukaj w ofercie Phenome i Clochee. Wszystkie te firmy mają kosmetyki naturalne.

| 
|     |   | 
|  2017-04-14, 21:35 | #4 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2016-10 
				 | 

Cytat: 
  , jest nawet wątek o takiej pielęgnacji na wizazu | |
|     |   | 
|  2017-04-15, 11:05 | #5 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Niemcy 
				 | 

Cytat: 
 I tak jak pisze Persefona, zajrzyj na wątek o kosmetykach naturalnych. Lavera i Alverde to nie jedyne co ma ta półka do zaoferowania. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.