![]() |
#3061 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Ja mam żółty śluz.. to upławy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow! Podziwiam naprawdę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opiszę wam historię w telegraficznym skrócie, zwłaszcza że ciągle się rozwija, bo ze szczegółami zajęła by mi 4 strony papieru kancelaryjnego. Pracuję w małej firmie w której 90% pracowników stanowią mężczyźni a kobiet jest 4 sztuki. Jedna od ponad miesiąca jest na zwolnieniu, nikt oprócz jej matki(kierowniczki działu) nie wie co jej dolega ani kiedy może wrócić (bieżące zwolnienie ma do połowy maja). Od 2 miesięcy przełożeni wiedzą że jestem w ciąży, najbliższa koleżanka wiedziała jakieś 2 tygodnie wcześniej. Praca typowo biurowa, fizycznie nie jest ciężka ale pracy sporo, terminy gonią i stres jest duży. Od listopada na najwyższym szczeblu (moja kierowniczka kontra prezes) jest ogromny konflikt z którym nie potrafią sobie poradzić co odbija się najbardziej na zwykłych pracownikach (czyli na mnie i tej koleżance). Dotąd w miarę dobrze się czułam więc nie planowałam jeszcze zwolnienia, zwłaszcza że prezes mnie prosił że jeśli mogę to żebym jeszcze trochę została (choć nie naciskał a raczej pytał czy mogę - jest naprawdę w porządku i przez to kierowniczka uważa, że jestem po jego stronie a wręcz jestem z nim w "zmowie" cokolwiek to znaczy). Ale tu zaczyna się robić ciekawie! W związku z sytuacją obie obawiamy się o pracę ale mnie ze względu na ciążę zwolnić nie mogą. Więc koleżanka trzęsie portkami. Dodatkowo od dawna ma problemy zdrowotne natury kobiecej i już rok temu miała iść na operację ale ze strachu 3 razy ją przekładała. Lekarz ją uprzedzał, że teraz żadnej ciąży (dziewczyna niewiele przed 40 i ma nastoletnie dziecko). I co się okazuje?! Że oczywiście zaszła w ciążę chwilę po tym jak jej powiedziałam o swojej! Pomijając fakt że musiałam ją niemal zmusić do zrobienia testu a potem HCG, bo oczywiście ze strachu chciała czekać aż przyjdzie okres (wiedząc jakie ma problemy i mega regularne cykle ja bym od razu test robiła). No i stwierdziła że w razie jak się sytuacja w firmie nie poprawi to ona idzie od razu na zwolnienie. Sądziłam, że to tylko takie gadanie żeby mieć alternatywę ale wczoraj okazało się że jednak wcale nie! Teraz zostałam sama z szefową, która aż się trzęsie z radości że może mi teraz życie utrudnić. Wymyśliła, że dostosuje moje godziny pracy do swoich czyli zamiast 7-15 mam pracować 8-16 bo "ona sama nie zostanie". Na mój argument że mam od 16 trzy razy w tygodniu kurs na prawo jazdy odpowiedziała, że będę sobie po prostu urlop na godziny wykorzystywać. Do pracy dojeżdżam z mężem, ktory pracuje na tej samej ulicy i w tych samych godzinach o czym kierowniczka oczywiście doskonale wie. Zmiana godzin pracy będzie powodowała u mnie nadgodziny (jeśli będę nadal rano jeździć z mężem i zostawać do 16) co u kobiet w ciąży jest nielegalne albo spowoduje, że będę zmuszona 25 km dojeżdżać busem i mpk, czyli ogromny wzrost kosztów dojazdu, marnowanie czasu i mega zmęczenie. Do tego będę zmuszona odwalać chociaż część roboty za dwie nieobecne dziewczyny, pomimo że to nawet nie jest mój zakres kompetencji(nie znam programu ani schematów działania) pomijając już w ogóle fakt, że nie powinnam pracować przy komputerze dłużej niż 4 godziny dziennie (dopóki z początkiem maja nie zmienią się przepisy) co jest nierealne w tej pracy. Dotąd nie upominalam się o swoje prawa - dobrze się czułam, przerwy robiłam kiedy czułam taką potrzebę i nie było większego problemu. Teraz koleżaneczka będzie siedzieć w domu i się relaksować mimo że nawet karty ciąży jeszcze nie ma założonej podczas gdy ja będę zapi...alać za trzy osoby. Kierowniczka powinna na biegu szukać kogoś do pomocy a nie cudować i szukać oszczędności. Mąż mówi żebym to rzuciła w cholerę i też poszła na zwolnienie, nawet się z nim o to pokłóciłam wczoraj bo jestem głupia, honorowa, uczciwa i nie chcę tak z marszu uciekać jak tchórz. Jeśli do wtorku kierowniczka nie zmieni zdania to będę się kłócić i pójdę do prezesa. Dopiero w ostateczności jak to nie pomoże to pójdę na zwolnienie - w końcu dziecko jest najważniejsze a stres nie jest mi potrzebny. Po macierzyńskim i tak nie mam tam do czego wracać...ale i tak jestem pewna że będąc na zwolnieniu i tak ciągle będę wisieć na telefonie bo tak zawsze jest jak mam urlop albo jestem chora. Najbardziej boli mnie to, że koleżanka tak perfidnie wykorzystała sytuację i moją uczciwość a sama jak tchórz nawet nie powiedziała w pracy że jest w ciąży tylko że ma kłopoty ze zdrowiem! Ludzie są jednak podli. Mąż stwierdził, że ze strachu przed zwolnieniem zaszła w ciążę specjalnie... i teraz przyznaję mu rację. Pracuję tam 8 lat i w życiu bym się tego po tych paniach nie spodziewała...najgorsze, że kierowniczka może uznać mój sprzeciw ze odmowę wykonania polecenia służbowego i próbować wlepić mi dyscyplinarkę ale na szczęście o takich rzeczach decyduje ostatecznie prezes a tu jestem pewna że się na to nie zgodzi. Przepraszam za rozwlekły opis, mam nadzieję, że dałyście radę przebrnąć przez te moje wypociny. Musiałam się wygadać bo mnie rozsadza od środka. Z innej beczki pozytywne jest to, że chyba poczułam wczoraj pierwsze wyraźne ruchy dziecka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zadomowienie
|
Ostatni-dzien-lata co się z tymi ludźmi dzieje? Olej kierowniczkę i powiedz prezesowi, że nie będziesz w takich godzinach pracy pracowała i już, koniec i kropka.
#3065 |
Konto usunięte
|
Ostatni dzien lata, jest już kwiecień, do września niecałe 5 miesięcy. Muszą kogoś znaleźć wcześniej czy później.
Nie oglądaj się na pracę. Uważam że nie ma ludzi niezastąpionych, za pół roku nikt nie będzie pamiętał że pracowałaś prawie całą ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez zawsze byłam uczona ze trzeba byc dobrym, uczciwym i honorowym ale osobiście uważam ze są takie sytuacje np jak teraz Twoja ze honor trzeba wsadzić w kieszeń i pomyśleć o sobie a przede wszystkim o dziecku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też na początku byłam całą sobą za pracą, kłótnie z mężem też były że nie pójdę na L4. Straszne głupio było mi dzwonić i powiedzieć o L4, bo czułam się z tym źle, jednak praca pracą, ale niepotrzebne stresy to nie jest nic dobrego. Agnieszka - to się dzisiaj narobiłaś ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w 20 Tc, niestety nadal z lekkimi bólami brzucha spowodowanymi jelitówką bądź zatruciem pokarmowym. Bardzo mnie to osłabia, ale wstałam wcześniej i zrobiłam na jutro klopsa. 😊 Jeszcze sałatka i ciasto i będzie wsio.
Życzę Wam moje kochane spokojnych, zdrowych i pełnych kopniaków od naszych pociech świąt Wielkiej Nocy.😘
#3070 |
Magda ;)
|
Wesołych i radosnych Świąt dziewczyny dla Was i Waszych rodzin
![]() ![]() ![]() wesolych_swiat_wielkanocnych_2015-04-04_10-36-56.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Konto usunięte
|
Ja również życzę Wam wspaniałych Świąt!
![]() A za rok przebranie dla naszych dzieciaczków... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72893216]Ostatni dzien lata, jest już kwiecień, do września niecałe 5 miesięcy. Muszą kogoś znaleźć wcześniej czy później.
Nie oglądaj się na pracę. Uważam że nie ma ludzi niezastąpionych, za pół roku nikt nie będzie pamiętał że pracowałaś prawie całą ciążę.[/QUOTE] Zgadzam się. Pogadaj z prezesem najpierw o tych godzinach. Powiedz tez, ze przez te sytuacje stres się na Tobie odbija i nie mozesz mu juz obiecac, ze zostaniesz dluzej w pracy. Bedziesz w ten sposob uczciwa i nie uciekniesz jak reszta. Teraz masz inne priorytety. Sluchaj się meza ![]() A tak nawiasem mówiąc, to fajnie opisałas tę historię, masz skryte talenty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez wczoraj coś poczulam ![]() Ostatni dzien lata, lilka wanilka dobrze to ujęła, stres odbija się na Tobie. Nikt Cię nie nagrodzi za pracę w ciazy, nikt o tym nie będzie pamiętał. Szkoda nerwów. Musisz uświadomić prezesowi,zeby szybko rozejrzeli się za kimś nowym. Teraz w święta masz trochę czasu, żeby przygotować się do rozmowy. Wesołych Świąt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-04-15 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Wesołych i spokojnych świąt
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Wam również życzę zdrowych i spokojnych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze
![]() U mnie póki co sytuacja opanowana, od wczoraj walczyłam, ale z niewielką pomocą męża już wszystko zrobione i na Święta i na imprezkę ![]() Święconka poświęcona, chałupa wysprzątana, sałatki zrobione, wędliny upieczone, sernik też, tylko tort kupny, bo już mi się nie chciało ![]() Teraz czekamy na gości, a jutro do prababci męża ![]()
#3076 |
Zakorzenienie
|
Zdrowych i spokojnych swiat!!
U nas chorob ciag dalszy. Teraz mamy wysypke po antybiotyku. Wyglada okropnie.. Na poczatku wysypka a później zlewajace sie w plame na cale plecy brzuch. Na buzi jakby zbladlo plecy tez. Czekamy na poprawę. Mam nadzieje ze faktycznie po antybiotyku a nie jakas zaraza. Lejarz raczej wsio zakazne wykluczyl i po zastrzyku odczulajacym tez byla poprawa. Mnie trochę tez wysypalo..tylko inaczej.. taka kaszkowata i swedzaca...wew strona ud i pod kolanami. Obstawian swieze maliny albo pomidory. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowych spokojnych Świąt dziewczyny.
Pozdro Pozdrawiam serdecznie😘💖😘🌹 |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zadomowienie
|
Spokojnych świąt mamusie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Magda ;)
|
przytyłam chyba z 10 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
U mnie szczęście w nieszczęściu, że w święta zawsze głoduję, bo nie ma co jeść dla mnie
![]() Kliknęłam zamówienie na gemini ![]() Mała dzisiaj cały dzień aktywna od kilku godzin kopie i wypina się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc?
![]() To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Super ![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72929056]Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc? ![]() To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Super, zazdroszczę ![]() Nie ma sprawiedliwości niestety ![]() Mnie do alko nie ciągnie, ale tak bym sobie zapaliła fajke ... grr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow ![]() ![]() Ja jem jak dzika dzisiaj i nie mam wcale uczucia sytości...szok! Za to hak nie zjem przez 25 min to wydaje mi sie ze umrę z głodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() schmetterling - musimy swoje przeżyć, ostatnio też zimne piwko za mną chodziło, w końcu przeszlo ![]() nie śpię od 5:30 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72929056]Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc?
![]() To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Super, zazdroszczę ![]() Mozesz pic bavarię ![]() Mamy za to inne przywileje w tym stanie ![]() ![]() Dobrze, ze dzis juz koniec tego siedzenia za stołem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3087 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że jutro mamy II prenatalne
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj mam ochotę na maca, mam już dosyć tego świątecznego jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny od jutra w Lidlu ubrania ciążowe i ciuszki dla maluchów. Ja bardzo lubię ciuszki dla dzieci z Lidla bo są dobre gatunkowo i na długo wystarczają (nie wiem czemu ale tak jest, podobnie z ubrankami z hm)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 20t4d - czasami duży, czasami mały brzuchol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.