![]() |
#4861 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Matko Marika - jaki Ty masz spust 😂 Ja przez miesiąc tyle nie zjadłam...
U nas też śnieg - raz sypie, raz wychodzi słońce. Do tego 3 stopnie więc nawet nosa się nie chce wystawić 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Marika wow gdzie ty to zmiescilas..ja zjadmam normalny obiad wczoraj ale dwu daniowy..faktycznie sniadanie wieksze..ale tez troche mojej babki i ciasta u kuzynek i tez ogromna zgaga..dzis znowu pozywne śniadanie i babka..eh w koncu jutro juz serek wiejski
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Rozeznanie
|
Haha xD ja jem tyle średnio w tydzień, ale wczoraj bez ziemniaków i sałatek, bo my od 8 świetowaliśmy- najpierw u teśiowej potem od 10 u mojej mamy i od 14. 30 u teściowej dalej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
A ja juz nie pamietam co jadlam 😁 nawet nie liczylam. No ale wszystko bylo dobre 😊
My wczoraj zjedlismy sniadanko u siebie, a potem poszlismy do mojego taty na obiad i bylismy do 21. Dzis mielismy isc do tesciowej ( łaskawie nas zaprosila w sobotę) ale dzis dzwonila i zaczela krecic, ze obiad mają pozno bo o 15, a potem ida do kosciola i jakbysmy chcieli to mozemy przyjsc ale dopiero o 17.30 ale ona ma akurat dzisiaj duzo pracy z tym wujkiem ktorym sie opiekuje ( zawsze o 19 go kąpie) i tak w ogole dala nam do zrozumienia ze chyba lepiej abysmy nie przychodzili. Wiec moj mąż stwierdzil ze do niej nie idziemy bo ewidentnie cos kreci i nie ma ochoty abysmy ich odwiezzili wiec zostajemy w domu. Bedziemy leniuchowac 😁 a najlepsze jest to ze chcial abysmy my ich zaprosili do siebie- o nie! Jeszcze nigdy jak czlowiek nas nie zaprosila na swieta. Nawet mojego meza babcia mowila mu ze jej corka czyli ta moja tesciowa z nia rozmawiala (przytocze rozmowe- bedzie lawiej): Tesciowa: to co nie zobaczymynsie w swieta? Babacia (zaklopotana): no chyba nie Tesciowa: a bo ja swiat w ogole nie robie ale kto przyjdzie to przyjdzie Babcia: no aha I jakos wyszlo ze niby babcia ma jednka u nich byc ale mowila ze jej corka taka niechetna byla 😁 Jak zwykle. Odkad ją znam to zawsze na swieta czu urodziny gada" ja nic sie nie przygotowuje ale kto bedzie to bedzie"😁 Tez jej tak powiem jak chrzciny bedziemy robic 😁😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4865 |
Zakorzenienie
|
Hej😘 my dzisiaj mamy zjadz rodzinny u nas😕 rodzice, tesciowie i brat Macka z zona i synem...i malym pieskiem, ktory siusia wszedzie...
Dzidziura dzisiaj szaleje ale niestety nabawilam sie jakies infekcji 😕 na szczescie w srode wizyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Wtajemniczenie
|
Marika to faktycznie wcześnie zaczeliscie. My dopiero o 11 usiedliśmy do śniadania i święconki
![]() Monika daje czadu ta Twoja teściowa. Też bym się wypięła tyłkiem 😉 U nas teście byli wczoraj na śniadaniu, w ogóle tyle osób się wczoraj przewaliło przez dom że masakra... A dziś pewnie bylibyśmy u teściów ale teściowa w pracy od 6 rano do 19 więc nawet nie ma kiedy ich odwiedzić. Moja Blanka też mnie tak skopała wczoraj, jak nigdy 😊 Tylko siedziałam i filmiki nagrywałam. Cały dzień tańczyła, jak siedziałam za stołem w rajtkach i sukience to brzuch tak skakał że wszyscy widzieli nawet z drugiego końca stołu 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jutro wizyta w koncu. Straszne zmeczenie mnie ostatnio dopadlo. Na stojaco moglabym spac. Chyba organizm powoli sily zbiera.
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Vela to podziwiam za swieta. Ja w sumie zaprosilabym.mojego brata z rodzina ale moj Bartek chce dzis odpocząć. W sumie wczoraj sie widzielismy u taty.
A ja mam w srode wizyte i juz doczekac sie nie moge 😊 Tez mlody ostatnio daje czadu, ciagle tylko patrze.jak.mi brzuch skacze. No ale super, przynajmniej nie musze sie martwic brakiem ruchow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4869 |
Zakorzenienie
|
To w srode lawina wizyt
![]() Ja wczoraj nawet Kosciol zaliczylam..oczywiście miejsca siedzące zajete..ale z boku jeden pan z dzieckiem na reku ustapil mi miejsca..az mi glupio bylo ale jego zona nalegala..bardzo bylam wdzieczna.. ![]() Dzis juz odpuszczam..w sobote bylam poświęcić..w spowiedzi.. Wystarczy.. Tez wczoraj odwiedzalismy rodzine meza a dzis juz w domu Tesciowie zadzwonili z nad morza i zaprosili na obiad w przyszly weekend i zajaczka..wow..po 8 miesiacach ![]() ...troche mnie dzis zmoczyli po glowie i mam nadzieję..ze juz spokoj bo nie chce byc chora. Dorwalam szampana bezalkoholowego w rossku i pije wasze zdrowie ![]() ![]() Monia wspolczuje..dobrze..ze nie poszliscie..tez bym olala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-04-17 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
1492431356364.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Ania ja to nawet w kosciele nie bylam..wybieralam sie ale Bartek mi zabronil. Potem mowil ze byl tlum ludzi i kilka osob zemdlalo. Byla w sobote na swieconce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
A Twoi tesciowie...no zobacz...lepiej pozno niz wcale 😁 i na zajączka zapraszaja 😁 moja to naprawdę szkoda gadac. Wszystkim dookola opowiada jak to chce abysmy ją odwiedzali, a tak naprawde to jak sie z nia gada to inne wrazenie sprawia. Ja sibie nie wyobrazam abym kiedykolwiek swoich dzieci na swieta nie zaprosila. Ale co tam.....ona ma to gdzies. Nawet partnerka mojego taty nas zaprosila. Swoje dzieci i wnukow ma za granicą a dla nas wszystko sama przygotowuje. A przeciez moj tata ma 6 dzieci a tym 3 z nas doroslych kazdy juz na swoim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
Też nie byłam w Kościele ani wczoraj ani dzisiaj. Po sobocie miałam dość - ciągle tylko ktoś smarkał, kichał albo kaszlał. Wyszłam migiem zaraz po święceniu
![]() Ja jak założę swój wiosenny płaszcz taki piankowy to w ogóle nie widać abym była w ciąży więc pewnie bym się wolnego miejsca nie doczekała. Ania daj trochę tego szampana 😀 Mnie już się skończył 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Moj plaszcz jest na jeden guzik
.wiec brzuch wychodzi przez szpare 😂 Vela zapraszam..pijemy i lezymy do gory brzuchami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie.Skladam Wam lekko spóźnione życzenia Wesołego Alleluja
![]() ![]() Objadlam sie w Święta ogromnie hihi Ja już większość Piotrusiowi popralam i poprasowalam.Zostala mi jeszcze jakaś mała ostatnia partia.Rzeczy do torby już mam na polce naszykowane tylko te wielkie podpaski muszę kupić i podkłady na łóżko. W najbliższym czasie jedziemy do ikei po łóżeczko takie samo jak ma mój Olek.Nie będę mu zabierała szczególnie ze za rok wracamy do Polski i chce mu urządzić pokój już w Pl bo sa ładniejsze meble.Nie mam tez u góry na schodach bramki a z łóżeczka Oluś sam wyjść nie umie wiec nie boje sie ze wyjdzie sam w nocy z pokoju.Moglabym założyć te bramkę ale i to nie byłoby dobre zabezpieczenie bo na dole już rozpracował i otwiera sobie bez problemu heh.Lozeczko,kołderkę ,ochraniacz kupię w Ikei i będę już gotowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
Ez nie bylam w kosciele. Tylko na swieceniu. Maz mowil ze wczoraj snie bylo gdzie palca wsadzic..
Ania ile starszy ma? Moja starsza bedzie chyba spala z nami na poczatku.. z czasem przeniesiemy ja do jejnpokoju do turystyka. Jak zaakceptuje yo wtedy jej kupimy zwykle lozko jakoes fajne.
#4876 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja też nie byłam w kościele, u moich rodziców jest mały kościółek i są tłumy i jest duszno, a na dworze za zimno. My już w domku, jestem przejedzona, trochę jedzonka przywieźliśmy ze sobą ;-) Czuję się zmęczona tymi świętami. U mnie jeszcze 3 tygodnie i ciąża donoszona. Za tydzień zaczynam 9 miesiąc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 ![]() Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-04-17 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Rozeznanie
|
A ja jaka bylam na kazdej Mszy na Triduum Paschalnym. A w niedziele na rezurekcji. Dzis na chrzcinach ... Tlumy i dluuuga Msza mi nie przeszkadzają...
Mam dola... Mam dosc spotkan z bliskimi i znajomymi... Po prostu nie chce by na mnie ktos patrzyl i komentowal. Mimo ze mam potrzebe byc z ludzmi to bola mnie uwagi... Po pierwsze sama zle sie ze sobą czuje i ciężko mi zniesc swoj wyglad. Po 2 jestem wielkosciowo o wiele większa niz z Corka do porodu a mi jeszcze 2 miesiace zostaly i naprawde nie trzeba mi uwaidamiac ze jestem wielka i na pewno będę wieksza Po 3 hormony biją do glowy wiec komentarze bola 100x bardziej. I naprawde nie wiem jak mozna nie oszczedzic sovie komentarzy w twarz jakim to sie jest grubym i niewiele brakuje zeby mi peknac. Jakos jak ktos jest brzydki nie mowi Mu sie - ojej ale jestes brzydki. Ale jak sie jeat wielkim jak hipopotam to juz mozna poinformowac ta osobe o tym fakcie. 4. Nie mam co na siebie wlozyc bo wszystko juz peka w szwach Po 5. Chce mi sie beczec ;(((__ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Olek ma 2 lata 4 mies. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Konto usunięte
|
Witajcie. Wróciliśmy dzisiaj. Do kościoła nie poszliśmy. W sobotę była nawet znośna pogoda, ale niedziela - spadł grad. Wiało okropnie. W sumie u nas śniadanie wielkanocne zaczęło się tradycyjnie o 9 rano, więc wcześnie. Potem tradycyjne siedzenie za stołem do wieczora. W święta objadłam się bardzo, ale małej chyba bardzo smakowało, bo ruszała się cały czas w moim brzuszku
![]() W nocy z niedzieli na poniedziałek złapał mnie po raz pierwszy skurcz prawej łydki - przeszedł dość szybko, ale łydka boli mnie do tej pory. A w tym tygodniu mam sporo chodzenia pieszo (mąż w pracy - cały tydzień kończy pracę o 2 godziny później) więc raczej wszędzie będę musiała chodzić sama. Co do omawiania wyglądu - też już się nasłuchałam. Niech już się zrobi cieplej, bo naprawdę nie chciałabym kupować kolejnej kurtki zimowej ani nowych ciuchów ciążowych ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Wtajemniczenie
|
My się właśnie zbieramy na urodziny sąsiadki, ale tylko tak na chwilę bo to nie nasz przedział wiekowy 😉
Po południu przyjechała do nas przyjaciółka z mężem i dziećmi (3 latek i bobas 5 - miesięczny), mieliśmy leniuchować a dzień znów na wysokich obrotach. Ale sympatycznie było, moi rodzice pobawili dzieci, więc się wprawiają powoli 😀 A i kupiłam dzisiaj laktator 😊 Medela Swing Maxi, elektryczny, na dwie piersi. Normalnie kosztuje 1200 zł, dałam całe 50 zł 😀 Tak się wahałam bo to używany ale dzisiaj go ogladnęłam i nie widać po nim praktycznie nic, ma oryginalne zapasowe części więc nawet nie muszę dokupować, jedynie co to kupię nową butelkę i te nakładki co się przykłada do piersi a resztę tych rurek wyparze. A i muszę kupić transformator bo ten ma amerykańską wtyczkę. No i tak się biłam z myślami ale byłabym głupia gdybym nie wzięła tej medeli w dodatku na dwie piersi za 50 zł. Więc kolejna rzecz odhaczona ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4881 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Ja też się już cieszę, że święta za nami. Ciągle za stołem. Nawet nie było jak pospacerować, no i pachwiny ciągle bolą.
Vela, zrobiłaś interes życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Tak sie rozpisalam i ... Skasowalo
.no ale vela super..udalo ci się i przelamalas swoje obawy co do uzywanego ☺..ale jak masz wymienne czesci to juz w ogole.. Ja sie może az tak nie objadlam..ale poszly wieksze porcje i przy tym zgaga..ze dzis mam za soba 2 kartony mleka.. Co do wygladu.. ![]() .stwierdzili ze wygladam jak. .. Obelix .. Bylam wsciekla..jak moga mnie tak przezywac w ciazy. .. Skandal.. Ale maz mnie postawil przed lustrem..pokazal zdjecie i faktycznie tak wygladalam. . sama wybuchlam takim śmiechem..ze sie poplakalam.. No coz..a na zlosc..dzisiaj lecial film asterix i obelix i jadka od nowa.. ![]() ![]() Podpisano... Obelix 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-04-17 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
My właśnie wróciliśmy...jej zjadłam taki wielki kawałek tortu że teraz leżę i zdycham. Nie wypadało odmówić więc resztkami sił jakoś go wepchnęłam, mąż oczywiście popił wódeczkę, pies zeżarł z 10 plasterków wędliny więc wszyscy zadowoleni 😂
Ja się trochę dowartościowałam, fakt ubrałam się dobrze i zrobiłam jak na mnie mega makijaż, ale się opłacało bo w życiu tylu komplementów nie usłyszałam 😀 Fajnie tak usłyszeć że kobieta w ciąży cudnie wygląda...to miłe ☺ A no i oberwało mi się z okazji Smingusa, bluzka schnie na kaloryferze 😂 Migotek no ja i tak chciałam kupić laktator wcześniej tak na wszelki wypadek, gdyby np. w szpitalu okazał się potrzebny i wolałam to załatwić teraz niż później na wariata szukać modelu i firmy i wysyłać męża na zakupy. Tym bardziej że stacjonarnie jest drożej a na zakupy w necie nie byłoby już czasu. Dlatego cieszę się że trafiła się taka okazja bo tak czy siak musiałabym kupić. Ania no przełamałam się ale nie było łatwo 😕 Ta cena mnie przekonała i stan tego laktatora. No i fakt że kupiłam go od przyjaciółki. Mam nadzieję że się fajnie sprawdzi. P.S. oglądałam obelixa dzisiaj i za chiny ludowe nie mogę sobie wyobrazić jak Ty musiałaś wyglądać żeby go przypominać 😂 Jelonek no chodzę dumna jak paw po domu bo w końcu coś udało mi się fajnie kupić 😃 Może nie interes życia ale ciąży na pewno 😉 Sarenka ja nie wiem jak mogą Ci tak mówić... To jest dla mnie niepojęte. Nawet jeśli brzuszek jest duży to kurcze, jesteś w ciąży w 8 miesiacu prawie, to jaki on ma być? Poza tym Ty piękne wyglądasz, mamy Twoje zdjęcia na FB i ja widzę tam piękną kobietę z brzuszkiem. Nie wiem kto Ci takie przykrości sprawia ale jest po prostu głupi. Bo nawet jeśli komuś się Twój wygląd nie podoba to gdyby był mądry to by się nie odezwał i zachował to dla siebie. Powiedz im to następnym razem niech się trochę zastanowią nad sobą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Mi tez jak się. .."zrobie" 😂to mowia..ze pieknie..nic się nie zmienilam..itp..same komplementy ale w domu to maz z mama czasem zartuja.. Wyobraz sobie te warkocze dwa.. Od czubka glowy i naciagnieta pizama .. Bluzka do srodka..haha. Dobrze..ze maz mi zdjecia nie zrobil 😂
Vela super naprawde..sama bym brala ten laktator. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Vela, laktator się przyda na pewno, bo jednak matka z domu od czasu do czasu wyjść musi, a może będzie trzeba rozhulać laktację lub ulżyć piersiom przy nawale. Ja mam ręczny i pewnie przy nim zostanę, bo dawałam radę nim odciągać. Chociaż z chęcią na twoją medelę bym się przerzuciła
![]() Zgaga mi spać nie daje. Jutro mam usg i trochę stresa, bo znów mi się śniło, że Tymek okazał się Kają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
A Miki tak dzis szalal..maz zobaczyl jak fika..wypinal chyba stopke jak lezalam na boku..taki pagórek gora i dol..a na drugim boku tez cos czulam..smyranie..eh chyba nie jest glowa w dol.. 😒 znowu mnie kopie nisko..i chyba na jakis nerw albo szyjke dzis sie uparl bo cala bozene mi dzis..sparaliżowalo! Okropny bol..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Tez mnie zgaga meczy..pewnie skoncze dzis ten drugi karton albo zaczne 3ci.. A mialam spokoj caly tydz jak jadlo sie mniejsze porcje ale swieta rzadza sie swoimi prawami. A spojenie albo krocze nawet to w nocy tak mnie boli..jakby zaraz kosci tam mi mialy sie zlamac..peknac..rozerwac. . :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-04-17 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Vela super zakup👍
Ja zamowilam laktator z gemini. Ciekawe jak sie sprawdzi bo wyglada solidnie😉 Sarenka no co za ludzie...😡 Daj spokoj, w ogole sie nie przejmuj glupimi tekstami. Zobacza jaka bedziesz laska za pol roku to szczeny opadna😁 Ania wspolczuje tego bolu spojenia...i lacze sie w cierpieniu ze zgaga... My dzis mielismy gości...pokazywalismy im nasze zakupy dla dzidzi, ogólnie bardzo pozytywny dzien😉 troche mi kregoslup dokuczal ale maz na szczescie wszystko ogarnal i posprzatal po gosciach😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Wtajemniczenie
|
Jelonek to kciuki za wizytę! Koniecznie się nam zamelduj po
![]() Blanka to ma od wczoraj chyba jakieś owsiki 😂 Ja nie wiem co to dziecko tam wyprawia. Nie dość że kopie mnie po pachwinach, to przed chwilą mój brzuch falował jak na huśtawce...góra - dół...raz jedna strona - raz druga. Albo wypina się tak że cały bok jest uniesiony od krocza po żebra. Nudzi się jej chyba albo wymyśla jakieś układy taneczne 😁 Mona fajnie spedziliście dzień ☺ U mnie też w te święta mąż ogarnial gości bo ja bym nie dała rady wokół nich skakać. Została mi tylko do rozpakowania zmywarka ale to już jutro na spokojnie sobie ogarnę. Współczuję Wam tej zgagi...nie wiem co to za uczucie ale po tym co piszecie to szału ni ma... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
No hej. Musialam wstac sie najesc bo bym.nie wytrzymala 😁 ostatnio tak mnie ssie w zolądku ze 4-5 a ja jem juz cos😏mam nadzieje ze po porodzie mi przejdzie.
Vela zakup laktatora Ci sie udal. Za taka cene to zal nie brac. Sarenka- no co tu duzo pisac- bardzo niemilo ze strony bliskich ze tak Ci dogaduja. Nie powinni! Czy nikt u Ciebie w rodzinie ani znajomych nie byl w ciazy aby nie wiedziec jak kobiety cialo sie zmienia? Przeciez hormony tez dają swoje. Tez bym sie wkurzyla gdyby mi tak ktos gadal. W ogole to tym bardziej powinni nic Ci nie nowic aby Ci przykro nie bylo...powinni Cie " oszczedzic" a nie dokladac Ci jeszcze bo im sie nie podoba cos w Twoim wygladzie 😲 masakra jakas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Jrlonek kciuki za wizyte ✊ Ja mam jutro i doczekac sie nie moge 😁 Tez mialam zgage i 3 reni musialam wziazc bo bym rady nie dala. No ale czego sie spodziewac po swiatecznym jedzeniu. A moj maly tez mial przez te 2 dni mega ruchliwe dni. Jeszcze tyle to sie nie wiercil! Czasem jak sie poruszyl to tez poczulam go w bozenie 😊 jak czytalam ksiazke i mialam reke oparta na brzuchu to tak mnie kopnął w reke ze mi podskoczyla. Nawet moj Bartek to widzial 😊 ale super uczucie 😊 No a tak poza tym to snil mi sie dzis Marcelek. Ale on byl sliczny! Ciagle na niego patrzylam z mezem i nawet go nie wykąpalismy bo nie mielismy kiedy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.