![]() |
#3691 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...mi-i-cynamonem Ale w końcu zrobiłam drugat porcje (bo szybkie i pyszne) i nie dalam miodu, tylko jedno jajko więcej, więcej oleju kokosowego i rodzynki. Pyychhaaa Hania nie spadła, ale od tego czasu włazi wszędzie! Wczoraj przytargala krzesło od Zosi pod stół i wspinając się na stół by podpatrzeć czy tam czasem nie ma czegoś, czego jeszcze nie jadła albo nie powinna, wlazla na to krzesło! Jeszcze nie chodzi a juz się wspina, oszaleje ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Wesołych Świąt dziewczyny, Zdrowych i Spokojnych dkat całych waszych rodzin! Dziewczyny śpią, mąż w domu to lece ćwiczyć 😊😗 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72919651]Robilam z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...mi-i-cynamonem Ale w końcu zrobiłam drugat porcje (bo szybkie i pyszne) i nie dalam miodu, tylko jedno jajko więcej, więcej oleju kokosowego i rodzynki. Pyychhaaa Hania nie spadła, ale od tego czasu włazi wszędzie! Wczoraj przytargala krzesło od Zosi pod stół i wspinając się na stół by podpatrzeć czy tam czasem nie ma czegoś, czego jeszcze nie jadła albo nie powinna, wlazla na to krzesło! Jeszcze nie chodzi a juz się wspina, oszaleje ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Tak, mleko kokosowe w takiej samej ilości i ta masa wyszła meeegaaa! Smakuje jak czekolada! ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Wesołych Świąt dziewczyny, Zdrowych i Spokojnych dkat całych waszych rodzin! Dziewczyny śpią, mąż w domu to lece ćwiczyć 😊😗[/QUOTE] Wow szalona Hania już tak się wspina ![]() ![]() ![]() Brawo za motywację do ćwiczeń! ![]() Hania obudziła się pół godziny temu i buszuje po podłodze. Pora zmienić pieluszeke i dac jej mleczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3693 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny😁
My z Wojtkiem chcemy Wam życzyć Wesołych i Spokojnych Świąt😘 Niestety nie jestem w stanie ogarnąć wizażu, acz mam nadzieję że się to zmieni. U nas wszystko ok. Wojtek już przespał 4 noce bez pobudki, oczywiście nie pod rząd acz i tak uważam to za sukces. Z zębów mamy 2 na dole i od lutego czekamy na górne, chyba coś się przebija acz na 100% pewna nie jestem. Z pracy jestem mega zadowolona i z mojej niani też. Ta kobieta jest warta każdych pieniędzy. Wojtek ją ubóstwia a ja jestem cały dzień spokojna o niego i mogę się skupić na pracy. Choć niestety od września chciałabym go do żłobka posłać, bo finansowo nie damy rady, zwłaszcza że obecnie jesteśmy na etapie szukania nowego mieszkania lub domu, acz na chwilę obecną nic mnie na kolana nie powaliło, więc na spokojnie do tego podchodzę - za rok chcemy się starać o rodzeństwo dla Wojtka i wtedy będzie nam się bardziej spieszyć. Ufff trochę się rozpisałam😁 jeszcze raz wszystkiego naj naj najlepszego z okazji Świąt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3695 |
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt
![]() Agusia jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Rozeznanie
|
Chudziaszku miło ze się odezwałaś: *
Fajnie że niania się sprawdza, no i gratki za nocki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- A ja się chwale, bo Franek stawia dziś pierwsze kroczki! Raz się zapomniał i poszedł 3 kroki i jak zobaczył że tak można to już co jakiś czas idzie kawałek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Rozeznanie
|
Wesołych i pełnych pokoju Świąt Wielkanocnych dla Mam i Maluchów
![]() Lena- ![]() Agusia- zdrówka ![]() Chudziaszek- dobra niania to kamień z serca dla mamy. U nas dzisiaj niespodzianka świąteczna- gorączka u Leosia przy śniadaniu Wielkanocnym |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
Wesołych świąt!
U nas oczywiście nowa infekcja i ząbek. Widać prawą górna dwójkę. Wykończy mnie jego ząbkowanie. Starszak tak nie przechodził. Co do cen zlobka to u mnie publiczne 300 zl. Dziś byliśmy u mojej mamy. Jutro w domu. Pogoda nie zachęca do odwiedzin. Śnieg padał a starszak chciał choinkę |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
Heloł
Spokojnych i zdrowych Świąt dla Was i Waszych bliskich 🐣🐇🐏 My zmagamy się z trzydniówką a właściwie z jej końcówką. Kubuś jest bardzo osłabiony, właściwie nie schodzi z rąk. Czytałam, że wirus ten bardzo osłabia organizm więc podejrzewam, że jego zachowanie ma związek z chorobą. On ogólnie nie płacze, daje znać tylko jeśli coś się dzieje. Myślałam, że może uszy bo w nocy też poplakuje a nigdy nie płakał, ale dotykałam uszek i nie ma reakcji. Obserwujemy, jeśli się nie poprawi to pójdziemy we wtorek kontrolnie do lekarza ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Poza tym u nas lenistwo i obżarstwo. Upiekłam 3 ciasta, nafaszerowałam jaja i dzisiaj nawet obiadu nie gotowałam ( miał być barszcz) bo stwierdziliśmy, że będzie ciasto i kolacja czyli jaja. 😂 I jutro idę sprawdzić czy siłownia otwarta bo aż się boję co to będzie od tego obzerania się ciastami A dzisiaj dostaliśmy najpiękniejszy prezent od zajączka... Spaliśmy w południe wszyscy!!!!😀😀😀 Najpierw padł Kubunio, potem ja a za mną Maks. No więc tata stwierdził, że skoro wszyscy śpią to on też. Spałam 2 godziny. Wstałam cudownie wypoczęta 👍 ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Nie jestem na bieżąco, przyznaję bez bicia, więc wszystkim i każdemu z osobna gratuluję nowych umiejętności 👏👏👏 |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Wesołej pozostałej części Świąt dla wszystkich mam i dzieciów
![]() Ja już mam dosyć - złożyłam podanie u męża na wyjazd na przyszłoroczne Święta gdzieś daleko, także tego ![]() ![]() Honcia, dziękuję za inspirację na sałatkę - bardzo mi zasmakowała ![]() ![]() Zebrah, cieszę się, że napisałaś! Proszę odzywać się częściej ![]() Lena, gratki za pierwsze kroczki, wow! ![]() Chudziaszek, witamy z powrotem ![]() Oglądam teraz na jakimś kanale w tv teledyski "Best of Backstreet Boys" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy dwie komunie- jedna w maju u męża chrześnicy, a w czerwcu u mojej Tej pierwszej dajemy pieniądze, mąż pytał jej mamuśki i stwierdziła, że uzgodniła z córką, że pieniądze które dostanie przeznacza na meble do jej pokoju w nowym domu. Mojej chrześnicy jeszcze nie wiem co damy- podpytam kuzynkę. ale ona z tych myślących, każda z jej córek ma konto na które regularnie wpłaca pieniądze więc myślę, ze będzie chciała, żeby zrobić przelew ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() a jaki pasztet robiłaś bo ja mam chęć na domowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Konto usunięte
|
![]() U mnie w domu nerwowa atmosfera od rana. Poszłam do kościoła i na troche ponad godzinę tz miał zostać z Ignasiem i jak wróciłam to Mały cały niebieski, podłoga w przedpokoju, kuchni i Igi pokoju też. Pytam go co to ma być, a on mówi że Mały bawił się przy szufladzie i nie wie od czego to ![]() ![]() Jeszcze mi mama poskarżyła, że Ignaś darł się jak nigdy z 5 minut na pewno aż postanowiła przyjść zobaczyć czy coś się nie stało, bo nie słyszała tża kroków (a ona z tych nie wtrącających się) i mówiła, że Mały siedział na środku kuchni cały niebieski, wydzierał się, a jego tatuś w pokoju na luziku podłączał sobie telefon do ładowarki. Wściekłam się jak to usłyszałam i zrobiłam potem awanturę. Usłyszałam jeszcze że po cholerę wychodzę o takiej godzinie (pora drzemki) ![]() Potem pojechaliśmy na obiad do teściów i wróciliśmy o 19. Z tżem przez cały dzień może ze 3 słowa zamieniłam. Lena gratuluję pierwszych kroczków Frania! To chyba 3. czerwcątko, więc jeszcze jest na podium ![]() ![]() Szok że nasze bobaski już zaczynają chodzić! australia co tam u rodziców, że chcesz uciekać? ![]() chudziaszek ![]() ![]() Chorowitkom życzę zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko Śliweczko, ale dzień! To Twój mąż wylajtowany skoro nie przejął się dlaczego Ignaś jest brudny i że nie daj Boże, mógł coś zjeść A może jakiegoś mazaka dorwał albo kredkę? Albo papier kolorowy puścił farbę? Czy jesteś pewna, ze to nabój? Oby tylko nic nie połknął ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- I trochę mnie poniosło- zostałam chrzestną w I klasie liceum ![]() Przypomniałam sobie, że to juz innym koleżankom się chwaliłam A chrześnic mam w sumie 3, jakby innych dziewczyn w rodzinie nie było... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lena brawo dla Franka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wkurza, że przed każdymi Świętami jest taka nerwówka, jakby co najmniej Papież miał przyjechać. Takie umęczanie się tym gotowaniem kosmicznych ilości jedzenia i sprzątaniem na błysk nie wiem po co. Przecież tu chodzi o czas spędzony razem. I na każde Święta to samo, zresztą widziałam, że u teściów tak samo to wygląda. Serio, szkoda mi życiana takie stresy i rozważam spędzanie Świąt we trójkę w domu albo gdzieś na wyjeździe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas wczoraj był intensywny dzień i nie miałam nawet czasu zajrzeć na telefon ![]() ![]() Śliweczko zachowanie męża niefajne ![]() ![]() Zebrah jak dziś Leoś? Już nue gorączkuje? Chudziaszku witaj ![]() ![]() ![]() Lena brawa dla Frania ![]() ![]() ![]()
#3709 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas święta spokojne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, Wpadam tylko na moment, no nie uwierzycie!
Tz powiedział że jedziemy do kina! No normalnie na randkę. Aż w szoku jestem, wyszykowana czekam na niego: P Nie byliśmy na randce od.... hmm w sumie to nie pamiętam. Od 3 lat? Chyba mieliśmy tylko jedną randkę prawdziwa lub 2 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na nic prośby, żeby tyle nie szykować, że nawet jak czegoś nie przygotujemy to świat się nie zawali. Od dwóch lat zostajemy tutaj na święta i naprawdę odczuwam wielką różnicę. Wprawdzie też sie narobię bo wszystko spada na mnie ale jednak jest bez nerwów. I przez to przyjemniej Cytat:
Bawcie sie dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Śliweczko, jak Ignaś? Wyjaśniło się cos? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- OGŁOSZENIE PARAFIALNE: Oddam w dobre ręce ciasto. Już nie możemy na nie patrzeć ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ostatnio w kinie byłam w kwietniu. Rok temu 😎 hm... Nie najgorzej Cytat:
Australia w moim domu rodzinnym tez zawsze był taki cyrk przed świętami. Sprzątanie każdej szafki, pieczenie, gotowanie... Nie przejęłam tej tradycji u siebie 😁 okna umylam, bo juz się prosiły- przed Bożym Narodzeniem ich nie ruszylam. Poza palmą nie mam w domu stroika 😁 nie opłacało mi się tego wyciągać, żeby jutro chować? Mama przerażona zet tak na luzie do tego podchodze, ale tak naprawdę dopiero teraz zaczynam czuć klimat świąt! Święta to rodzina a nie wypucowany dom i zawalona lodówka. Sliweczka widzę niezły luzak z męża. Oby szybko znalazło się w pieluszce to, co Ignas połknął. Ciekawe czym sie tak usmarowal. Tez stawiam na mazak, kredki. Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2017-04-17 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Konto usunięte
|
Ignaś dobrze, nic mu nie dolega poza ZNOWU lejącym katarem... W pieluszce nic nie było poza kupą oczywiście.
Ja nie wiem czy on coś połknął w ogóle tylko zastanawia mnie czym się tak usmarował skoro ja niczego nie znalazłam. australia trochę zeszło wodą z płynem do mycia a resztę zgumowałam zmazikiem do pióra. Potem zostały już takie blade plamy. Moja mama też przed świętami w szafkach sprząta, okna myje, naczynia z witrynki itp. Ja nic takiego nie robię ale samo ogarnięcie z grubsza domu i jakiegoś jedzenia to już i tak za dużo jak dla mnie i potem nerwówka straszna... Lena ale fajnie z tym kinem! Udanego seansu ![]() Honcia Twoja sałatka smakowała gościom i przepis podałam dalej ![]() Przydałaby mi się druga lodówka, bo wszystkiego dużo zostało i nie mam gdzie tego włożyć ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cieszę się, ze salatka wam smakowała ![]() ![]() ![]() Australia ciasto delicja bardzo dobre i wszystkim smakowało ![]() ![]() U mnie też zostalo od groma jedzenia. Wędliny, kiełbasy i mazurki pomroziłam resztę musimy zjeść ![]() Dziś mam w planach wyprawę do Lidla ![]() ![]() ![]()
#3717 |
Rozeznanie
|
Aaaj wiecie co? Super było! Miło, przyjemnie, jak za dawnych czasów*.*
Wróciłam po północy dopiero, więc Franek dał babci trochę w kość ![]() No ale warto, warto tak od czasu do czasu się oderwać ![]() Ja ostatnio byłam w kinie jakoś na jesieni:P podrzucilismy Franka ciotce, mieszka obok kina i pojechaliśmy na wieczorny seans a ona Małego uspila i z nim posiedziala ![]() Polecam bardzo takie wypady! Też kombinuje jak tu się do Lidla dostać: p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kini wychodzi trzeci ząbek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Lidla obie daruje. Mąż pojutrze pojedzie po zapas pieluszek ![]()
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Ja już Lidla zaliczyłam
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72945316]Super! Bawcie się dobrze! Ja ostatnio w kinie byłam w kwietniu. Rok temu 😎 hm... Nie najgorzej Eh u Was ciągle cos! Niech wyjdą te ząbki szybko! Brawa za stanie bez trzymanki! Australia w moim domu rodzinnym tez zawsze był taki cyrk przed świętami. Sprzątanie każdej szafki, pieczenie, gotowanie... Nie przejęłam tej tradycji u siebie 😁 okna umylam, bo juz się prosiły- przed Bożym Narodzeniem ich nie ruszylam. Poza palmą nie mam w domu stroika 😁 nie opłacało mi się tego wyciągać, żeby jutro chować? Mama przerażona zet tak na luzie do tego podchodze, ale tak naprawdę dopiero teraz zaczynam czuć klimat świąt! Święta to rodzina a nie wypucowany dom i zawalona lodówka. Sliweczka widzę niezły luzak z męża. Oby szybko znalazło się w pieluszce to, co Ignas połknął. Ciekawe czym sie tak usmarowal. Tez stawiam na mazak, kredki.[/QUOTE] No dokładnie! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Lena, a na czym byliście? No chyba, że byliście w kinie, a nie na filmie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena, ale energia od Ciebie boję po wczorajszej randce. Coś mi się wydaje, że niewiele z tego filmu pamiętacie 😂😋 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.