|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Gruba znaczy ile kilo na jaki wzrost, bo chyba gdzieś przeoczyłam?
|
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
BMI mam ok 19.17, ale nie ma ono nic do znaczenia, gdy patrze na moj ociekajacy tluszczem brzuch, ktory caly sie trzesie. I nie chce aby ktos ze mnie szydzil albo wspolczul i glaskal, bo ja ide do psychologa, bo znam swoj problem, tylko szukam tutaj wsparcia, bo nie potrafie juz i nie wiem jak mam zyc. Te jedzenie mna zawladnelo.
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
Ja trochę przytyłam, potem trochę schudłam, przez święta samo się przytyło. Brałam kiedyś luteinę na wywołanie okresu, a teraz cały czas tabletki anty, ale żadnej zmiany wagi od nich nie zauważyłam, więc się nie bójcie.
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zebys tylko miała racje |
||
|
|
|
#4236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty na 1 zdjeciu wyglądasz baaardzo szczupło!! ja przed odchudzaniem miałam troszkę tłuszczyku, a Ty nie miałaś go wcale! a ile masz wzrostu? a co do tego co gadają ojcowie to .... bez komentarza mój to już w ogóle - nauczyciel wfu - dla niego każdy kto ma choć trochę tłuszczyku to pasztet, wieprzowina, baleron, świnia itepe dosłownie używa takich określen nawet w stosunku do mojej mamy ![]() Cytat:
w domu cie nie karmią? '' albo ''cycki ci zmalały' ehh agness piszesz,że się nie akceptujesz, że chesz R, ale uwierz mi schudnięcie nie zapewni Ci samoakceptacji!! przekonałam się o tym na własnej skórze, a wręcz przeciwnie - im bardziej chudłam tym bardziej się sobie nie podobałam, przyczyny braku samoakceptacji nie leżą w wyglądzie, tu trzeba zmienić coś innego, coś w srodku.
|
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
byłam PEWNA, że masz więcej :d
Cytat:
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam Wam się 'pochwalić'
![]() Przyjechała dziś do mnie moja siostra ze swoim chłopakiem no i pojechalismy na piwo do baru... Wypiłam to piwo z uśmiechemm na twarzy bez żadnych wyrzutów... Potem pojechaliśmy do mjej cioci i ta postawiła ciasto no i moja siss i jej chlopak i sama Ciocia zreszta wzięli po kawałku no i ja też ! [Szwagierek mi kazał ] Wogóle mam dziś dobry dzien, żadnych wyrzutów... Choć w sumie zjadłam dziś 2 kanapki, chyba 3 kawałki (leciutkiego i bez zadych kremów ni nic) ciasta w domu no i ten jeden nie duzy kawałek keksu u cioci... I to wszystko... (obiadu nie jadłam, bo nie miałam ochoty i czasu) więc w sumie wyrzutów po tym cieście nie miałam Tymbardziej wlasnie, ze bylo bez obiadu... Jak myślicie czy duzo to jest w przeciągu całego dnia ? W sumie to na ZDROWY rozsądek biorąc nie, bo moja siostra tyle co ja przez cały dzień zjadła w jakieś... 30 minut, tyle tylko, że ona nie ma problemów z ED, więc w sumie czym ja mam się przejmować prawda ? Mam wrażenie, że zrobilam duży krok w przód, a za tydzień jade z siss i szwagierkiem na dyskoteke Może wkońcu wróce do normalnego życia Ehhh oby I co z tego, że mam wrażenie, że mój brzuch jest duży ? Jest jaki jest, za to ja jestem wkońcu usmiechnięta i zadowolona
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ten post wygląda tak, jakbyś nie chwaliła się brakiem wyrzutów a usprawiedliwiała czy coś...
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Oj tamuś jak cudownie było to przeczytać! ciesze się, że odzyskujesz radość życia
tak myślałam, że to tylko chwilowy kryzys ![]() gratuluje tego ciasta! a jeszcze bardziej braku wyrzutów sumienia bardzo się cieszę![]() i proszę mi tu nie myśleć ani nie zastanawiać się czy to dużo, czy mało, bo żaden normalny człowiek nie przejmuje się kawałkiem ciasta a Ty Kochana zmierzasz ku normalności! (tylko ten obiadek to mógłby jednak wpaść )na prawdę ciesze się, że tak pozytywnie myślisz i nie mów mi nic o dużym brzuchu, którego na pewno nie ma oby zawsze tak ładnie Ci szło ![]() (a ja idę na kolacje - sałatka grecka zobaczymy jak to będzie )
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Oj, dziewczyny mje kochane!
![]() Szkoda, że tak się zmagazmy z tymi wyrzutami sumienia. Kurczę, jesteśmy młode i powinnyśmy się cieszyć, a nie winić siebie za zjedzenie tego, czy tamtego. Czasami sobie wyobrażam, jak szczęśliwa bym była w ciele np. jakiejś kolezanki, któa ma śliczną figurę wg mnie. Że sobe staję przed lustrem i zamiast "wymacywać" fałd i szukać niedoskonałości, po prostu zachwycam się pięknym ciałem. A teraz gdyby tak zastosować to do mojej osoby? Udawać, że mam swoją wymarzoną sylwetkę? Być zadowoloną (w pełni) ze swojej figury? NIe mogę, nie potrafię... Ona mi się nie podoba... Te uda... Te ramiona... Przykro mi ![]() Gdybym miała figurę tej koleżanki, jadłabym zdrowo, na spokojnie (bez stresu, bez wyrzutów sumienia), a ćwiczenia byłyby dla mnie przyjemnością, a nie "karaniem się". Chciałabym pokochac swoje ciało. ![]() Iza, jeszcze raz powtarzać - śliczna, piękna, zgrabna, bardzo, bardzo szczupła sylwetka. Annie - na ostatnim zdjęciu wyglądasz bardzo, bardzo szczupło, od początku chudinka z Ciebie była. Niepotrzebnie zaczełaś się odchudzać.
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
Baby nie bój sie. Nie przytyjesz od tych tabletek. Ja biore już chyba ponad pół roku z przerwami. Bez nich nie dałabym rady psychicznie. Wiem , że to w sumie pójście na łatwizne, ale one pomagają...
A u mnie: ważył mnie dziś tata: waga niby 52kg(wcześniej jak sie ważyłam było ok.51kg no ale jedzenie + woda ważą ) Smutno mu było że tak mało waże, boi sie że ana może wracać... Ja postanowiłam jeść więcej. Na serio. Będe starała sie jeść normalne obiady, a nie ciągle te warzywa ;/(chociaż je KOCHAM i mogłabym je jeść non-stop) Dziś na obiad jadłam biały ryż z meksykańskim sosem(jakaś wołowina,kukurydza,fasola ,pomidory itd.) Nałożyłam sobie. W sumie to była cholernie duża porcja. Już w połowie byłam najedzona, myślałam że nie dam rady(i nie były to opory psychiczne tylko duża porcja). Warzywa na patelnie zrobiłam sobie na podwieczorek(całą paczke 450g). Potem jeszcze dobrałam sie do masy z murzynka ( skład:masło,kakao,cukier, śmietana,kokos) Niekiedy chce sie rzucić na to jedzenie, ale nie dlatego że mam ochote, po prostu ze złości, że to zajmuje tyle mojego życia. Ale nie zrobie tego głupstwa, bo wiem że to prosta droga do napadów.Najważniejsze żeby było racjonalnie
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie.. ja nawet czasem zaluje ze sie tu znalazlam. Bo wizaz powstrzymuje mnie od R, poznalam wiele roznych historii dziewczyn i teraz boje sie ze bede miala napady i inne problemy, a gdybym sie tu nie znalazla to hmm.. pewnie bylabym chudsza, tylko nie wiem jakim kosztem. Ale ja jestem glupia, mam tylko Was, a tak beznadziejnie mysle. ![]() iza wiosenna u mnie ponad 2000 kcal to P, ale sama nawet nie wiem czy mam 1800 czy moze 2200 kcal na dzienne zapotrzebowanie. Wole wiec tak wyposrodkowac.
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak Tobie sałatka smakowała Słonko ?
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
4000kcal...to był czarny weekend. I full of niestrawność. A jutro mnie czeka jazda na akademik i zajęcia na oddziale...
. Chyba nie daję rady...
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nawet dorwałam w lidlu ten zachwalany serek na kanapki i powiem, że też mi zasmakował ![]() ogólnie to jeszcze jabłuszko przed chwilą wpadło ![]() jak dużo jedzenie zależy od mojego nastroju...
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enex jak często masz takie napady??
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, że ja też wielokrotnie "rozmaiwałam sama ze sobą", ale to świadczy o pewnych wyrzutach sumienia, czyż nie? i dlatego to nie aż taki sukces wg mnie. ale sukcesem jest to, że zjadłaś te słodkości spontanicznie - to fakt ![]() co do obiadu, raczej normalnie ludzie by go zjedli ![]() jeśli Cię to pocieszy ja też dziś przegięłam...
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - od czwartku do niedzieli, zawsze jak jestem na weekend w domu, choć ostatnio taki schemat zaczął się powtarzać i w weekendy na akademiku z tym, że zazwyczaj tam nie aż tyle jem. W domu na kompulsie nie schodzę pod 4000kcal, choć ciągle lepiej niż te 7000wieczory które jeszcze przed rokiem bywały...nie zmienia nic na fakcie, że mam wzdęcia jak stąd do Ameryki i brzuch ciążowy i nie wiem jak się tego do rana pozbyć by się upchać choć w spodnie
. W dodatku mam dość życia, od trzech dni nie wyszłam z domu, bo kuję i taki schemat będzie trwał przez jeszcze minimalnie 2miesiące, wyglądam jak szmata, czuję się jak szmata a w mózgu stale tak samo pusto jak przed kilkoma dniami. Egzamin już za 5tygodni . Kryzys
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawdopodobnie problem właśnie tkwi w twoim domu , skoro najczęściej tam masz takie napady![]() powiem szczerz nie wiem co to kompulsy, bo wychodząc z anoreksji udało mi się ich uniknąć, pomijając parę epizodów , ale nie były one takie straszne jak te o których Ty piszesz.Wiem że jesteś przeciwniczka wizyt u psychologa , ale może warto skorzystać z jego pomocy , nawet nie jest w stanie wyobrazić sobie tego co teraz czujesz btw. studiujesz może medycynę??
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na początku pomyśl, że zawsze jest postęp: było 7000 a jest 4000. nie mów o sobie w ten sposób ;( to strasznie przykre. moim zdaniem powinnaś poszukać czyjejś pomocy (psychologa), bo ed niszczy Ci życie a wiesz, że sama sobie nie radzisz
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I tak by mi napewno powiedział, że to przez stress a niestety nie ma jak go nie mieć na tej uczelni i nikt tak samo mi nie zapewni, że moje dni będą miały 48h i będę miała czas na siebie i sport, który kocham i ludzi... . No kurcze radź sobie babo sama radź...
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Zooosia dziękuję ślicznie(dopiero teraz mogę to zrobić choć rybka daaawno już zniknęła
)(:Iza ehh dokładnie, ale szkoda, że powiedzieli nam o tym zbyt późmo ja też spotykałam się z uwagami takiego typu albo np "ona jest taka chuda, że prawie przezroczysta " Mam nowe postanowienie: zaczynam biegać od przyszłego tygodnia, żeby poprawić swój metabolizm
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie znaczy że nie warto jej studiować , tylko czy warto niszczyć sobie zdrowie?? A szukałaś jakiegoś specjalisty?? Jeździsz na weekendy do polski?? Może tutaj ktoś sie znajdzie , mogłabyś jeździć na terapie co tydzień, albo może pomyślisz o dziekance ??
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Polsce ja nie mieszkam . Ehh jak powiedziała iza - zawsze jest postęp w tym jak było a jest, tylko ja nie wiem jak długo jeszcze się z tym wytrzymię babrać nim mi wykituje trawienny, bo walczę z tymi napadami od 15roku życia...ewidentnie zbyt słaba silna wola
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że po sesji będziesz mogła choć trochę od tego odpocząć, bo ile można![]() ale jeżeli widzisz że jest lepiej to może z czasem będzie Ci łatwiej z tym walczyć.
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po prostu ciężka choroba, z której trudno wyjść bez pomocy. czemu z niej nie skorzystasz? chcesz coś sobie udowodnić? proszę, nie męcz tak siebie i psychicznie, i fizycznie.
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A jak narazie byle już nic do jutra nie pochłonąć...
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie chcę sobie niczeggo udowadniać, ale niestety psycholog kosztuje czas a tego ja niestety nie mam, zwłaszcza na miesiąc przed najtrudniejszam egzaminem na tym roku . Jak narazie rolę psychologa pełni mój luby - z nim udało mi się już raz wytrzymać miesiąc bez kompulsu kiedy było trochu luźniej na uczelni a to już był sukces...
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nadal sie męczysz widząc że raz jest gorzej a raz lepiej. Pomyśl , proszę ile jeszcze tak wytrzymasz??
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

(po testach gim.) 
Mam już takiego lenia, że szok!
ja przed odchudzaniem miałam troszkę tłuszczyku, a Ty nie miałaś go wcale! a ile masz wzrostu?
mój to już w ogóle - nauczyciel wfu - dla niego każdy kto ma choć trochę tłuszczyku to pasztet, wieprzowina, baleron, świnia itepe dosłownie używa takich określen nawet w stosunku do mojej mamy 

Może wkońcu wróce do normalnego życia 

bardzo się cieszę
)