Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-20, 17:39   #4231
enex
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Nie wiem, za gruba jestem i w ogole nie potrafie byc na utrzymaniu. Moje jadlospisy wygladaja zawsze jak R lub P (P absolutnie nie potrzebuje!), nie robie tego specjalnie, samo sie. Nie potrafie byc na U, jak na zlosc.
Gruba znaczy ile kilo na jaki wzrost, bo chyba gdzieś przeoczyłam?
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 17:57   #4232
plameczka
Wtajemniczenie

BMI mam ok 19.17, ale nie ma ono nic do znaczenia, gdy patrze na moj ociekajacy tluszczem brzuch, ktory caly sie trzesie. I nie chce aby ktos ze mnie szydzil albo wspolczul i glaskal, bo ja ide do psychologa, bo znam swoj problem, tylko szukam tutaj wsparcia, bo nie potrafie juz i nie wiem jak mam zyc. Te jedzenie mna zawladnelo.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 18:08   #4233
enex
Zakorzenienie

Cytat:
BMI mam ok 19.17, ale nie ma ono nic do znaczenia, gdy patrze na moj ociekajacy tluszczem brzuch, ktory caly sie trzesie. I nie chce aby ktos ze mnie szydzil albo wspolczul i glaskal, bo ja ide do psychologa, bo znam swoj problem, tylko szukam tutaj wsparcia, bo nie potrafie juz i nie wiem jak mam zyc. Te jedzenie mna zawladnelo.
Plameczko no może by lepiej dodać do zdrowego jedzenia ćwiczeń? Bo akurat z tym przeklętym bruchem tak bywa, że nawet pomimo diety długo trzyma a żeby nie był sflaczały to trzeba, żeby tam jakieś mięśnie do podtrzymania kształtu były. Inaczej zasze będzie się gdzieś coś wylewało, bo ściana słaba.
Stary 2008-04-20, 18:13   #4234
brzydotka
Rozeznanie

Ja trochę przytyłam, potem trochę schudłam, przez święta samo się przytyło. Brałam kiedyś luteinę na wywołanie okresu, a teraz cały czas tabletki anty, ale żadnej zmiany wagi od nich nie zauważyłam, więc się nie bójcie.
brzydotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 18:16   #4235
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Kasik- staraj się, staraj i nie miej ;P
Baby- przepraszam, ale ile masz lat? z ciekawości pytam, bo z Plotkowego wywnioskowałam że 14 (po testach gim.)

Mnie straszą, a ja nie mam okresu dopiero ponad 1,5 miesiąca... narazie nie pójdę do gina, poczekam trochę.
Chodze do 2klasy gim .Mam jeszcze 14 lat choc rocznikowo 15
Cytat:
Napisane przez brzydotka Pokaż wiadomość
Ja trochę przytyłam, potem trochę schudłam, przez święta samo się przytyło. Brałam kiedyś luteinę na wywołanie okresu, a teraz cały czas tabletki anty, ale żadnej zmiany wagi od nich nie zauważyłam, więc się nie bójcie.

zebys tylko miała racje
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 19:22   #4236
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Iza- ile ważyłaś na tym zdjęciu i przy jakim wzroście? Chyba zrobię fotkę i też się wkleję, może wtedy też sobie coś uzmysłowię. Mam 16 lat i najpiękniejsze lata przed sobą. Czemu chcę je zmarnować? A co do tego 'znowu coś żresz?' to ja też to słyszałam często od taty... zwłaszcza to było nie na miejscu, bo on sam wczoraj jak wróciliśmy ze sklepu zjadł 2 grześki, prawie całą dużą paczkę chipsów , 3/4 paczki wafelków mlecznych, popił piwem i litrem maślanki ^^ (wcześniej obiad, a zagodzinę kolacja- waga 100kg) Ale nie... skąd, to przecież ja co chwila coś 'żrę'
Również życzę Wam powodzenia na egzaminie Mam już takiego lenia, że szok!

1. Zdjęcie kiedy ważę 65-7kg...
2. 62kg...
3. 54...

Popatrzyłam jak wyglądała moja pupa przy 67kg (inna fotka) i biust przy 72 kg (w obcisłej jeansowej kamizelce...), kurka... ładne to było. I okres był. Chyba trochę mi żal?
na tym zdjeciu ważyłam coś koło 53 kg/165 może nawet trochę mniej? nie wiem bo nie mam w domu wagi, ważyłam się tylko gdy byłam u koleżanki

Ty na 1 zdjeciu wyglądasz baaardzo szczupło!! ja przed odchudzaniem miałam troszkę tłuszczyku, a Ty nie miałaś go wcale! a ile masz wzrostu?

a co do tego co gadają ojcowie to .... bez komentarza mój to już w ogóle - nauczyciel wfu - dla niego każdy kto ma choć trochę tłuszczyku to pasztet, wieprzowina, baleron, świnia itepe dosłownie używa takich określen nawet w stosunku do mojej mamy

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
i w dodatku na biurku stoi zdjęcie z tamtego wspaniałego czasu, w tym tygodniu zaniosłam koleżankom z klasy zdjęcia kiedy chodziłam do gimn i ważyłam tyle ile powinnam i ich reakcja była taka: "o matko jaką miałaś fajną figurkę" postaram się znaleźc na komp jakieś i wkleić...ehhh....

naprawdę przyznaję rację dziewczynom-figura świetna... teraz i ja dostrzegam jak mamy "zaburzoną " własną śiwadomość i psychikę skoro uważamy, że jesteśmy grube, a wcale tak nie jest ja często mam tak, że widzę jakąś dziewczynę i bez namysłu mówię "kurcze, ale ona jest szczuplutka, chyba powinna przytyć" a zaraz kol mi uświadamiają, że ja jestem chudsza lub taka sama, ale ja tego nie widzę, a wręcz przeciwnie, uważam, że mam tu i ówdzie tego i tamtego co do Twojego taty to o nie! tak się nie robi ale znam ten ból bo kiedy byłam "normalna?" brat ciągle mi mówił, że mam dużą pupę, a potem kiedy wpadłam w to bagno i jeździłam na badania i do lakarzy przyznał, że mówił to w żartach i tak naprawdę to robił to dlatego, że denerwowało go to, że jego koledzy często mu mówili, że jego siostra ma ładną figurkę, zgrabny tyłek itp ale ja też nikogo nie obwiniam za to...to tylko moja wina, że w to wpadłam na szczęście stan moich włosów( a raczej ich brak) otworzył mi oczy na pewne sprawy
no właśnie, mi potem też mówili, że to było tylko w żartach, że miałam fajną figurę, że niczego mi nie brakowało, a gdy schudlam było gadanie 'ale jesteś cienka, aż nieładnie' 'co z ciebie zostało, taka fajna kobitka była z ciebie' albo komentarz mojego kolegi po przyjsciu do skzoly po wakacjach " w domu cie nie karmią? '' albo ''cycki ci zmalały'
ehh

agness piszesz,że się nie akceptujesz, że chesz R, ale uwierz mi schudnięcie nie zapewni Ci samoakceptacji!! przekonałam się o tym na własnej skórze, a wręcz przeciwnie - im bardziej chudłam tym bardziej się sobie nie podobałam, przyczyny braku samoakceptacji nie leżą w wyglądzie, tu trzeba zmienić coś innego, coś w srodku.
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 19:31   #4237
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Chodze do 2klasy gim .Mam jeszcze 14 lat choc rocznikowo 15
byłam PEWNA, że masz więcej :d

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Ty na 1 zdjeciu wyglądasz baaardzo szczupło!! ja przed odchudzaniem miałam troszkę tłuszczyku, a Ty nie miałaś go wcale! a ile masz wzrostu?
z tego co pamiętam to Annie jest bardzo wysoka, coś około 180cm? i też uważam, że wyglądasz baaardzo szczupło.
a co do tego co gadają ojcowie to .... bez komentarza mój to już w ogóle - nauczyciel wfu - dla niego każdy kto ma choć trochę tłuszczyku to pasztet, wieprzowina, baleron, świnia itepe dosłownie używa takich określen nawet w stosunku do mojej mamy

no właśnie, mi potem też mówili, że to było tylko w żartach, że miałam fajną figurę, że niczego mi nie brakowało, a gdy schudlam było gadanie 'ale jesteś cienka, aż nieładnie' 'co z ciebie zostało, taka fajna kobitka była z ciebie' albo komentarz mojego kolegi po przyjsciu do skzoly po wakacjach " w domu cie nie karmią? '' albo ''cycki ci zmalały'
ehh
u mnie nikt nie zauważył, że schudłam albo nic nie mówią i siedzą cicho..

agness piszesz,że się nie akceptujesz, że chesz R, ale uwierz mi schudnięcie nie zapewni Ci samoakceptacji!! przekonałam się o tym na własnej skórze, a wręcz przeciwnie - im bardziej chudłam tym bardziej się sobie nie podobałam, przyczyny braku samoakceptacji nie leżą w wyglądzie, tu trzeba zmienić coś innego, coś w srodku.
Agness, kolejna osoba to mówi, kolejna ma racje. Zamierzasz coś z tym zrobić? Bo szkoda aby kolejna osoba musiała przez to przechodzić...

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 19:49   #4238
tamonita
Zakorzenienie

Przyszłam Wam się 'pochwalić'
Przyjechała dziś do mnie moja siostra ze swoim chłopakiem no i pojechalismy na piwo do baru... Wypiłam to piwo z uśmiechemm na twarzy bez żadnych wyrzutów... Potem pojechaliśmy do mjej cioci i ta postawiła ciasto no i moja siss i jej chlopak i sama Ciocia zreszta wzięli po kawałku no i ja też ! Bez zadnego zastanawiania się, liczenia, myślenia, poprostu zjadłam i tyle [Szwagierek mi kazał ] Wogóle mam dziś dobry dzien, żadnych wyrzutów... Choć w sumie zjadłam dziś 2 kanapki, chyba 3 kawałki (leciutkiego i bez zadych kremów ni nic) ciasta w domu no i ten jeden nie duzy kawałek keksu u cioci... I to wszystko... (obiadu nie jadłam, bo nie miałam ochoty i czasu) więc w sumie wyrzutów po tym cieście nie miałam Tymbardziej wlasnie, ze bylo bez obiadu... Jak myślicie czy duzo to jest w przeciągu całego dnia ? W sumie to na ZDROWY rozsądek biorąc nie, bo moja siostra tyle co ja przez cały dzień zjadła w jakieś... 30 minut, tyle tylko, że ona nie ma problemów z ED, więc w sumie czym ja mam się przejmować prawda ? Mam wrażenie, że zrobilam duży krok w przód, a za tydzień jade z siss i szwagierkiem na dyskoteke Może wkońcu wróce do normalnego życia Ehhh oby I co z tego, że mam wrażenie, że mój brzuch jest duży ? Jest jaki jest, za to ja jestem wkońcu usmiechnięta i zadowolona
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 20:04   #4239
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie wiem, za gruba jestem i w ogole nie potrafie byc na utrzymaniu. Moje jadlospisy wygladaja zawsze jak R lub P (P absolutnie nie potrzebuje!), nie robie tego specjalnie, samo sie. Nie potrafie byc na U, jak na zlosc.
ale z czego wnioskujesz, że są one jak na P? nie patrz na innych a na swoje potrzeby

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Przyszłam Wam się 'pochwalić'
Przyjechała dziś do mnie moja siostra ze swoim chłopakiem no i pojechalismy na piwo do baru... Wypiłam to piwo z uśmiechemm na twarzy bez żadnych wyrzutów... Potem pojechaliśmy do mjej cioci i ta postawiła ciasto no i moja siss i jej chlopak i sama Ciocia zreszta wzięli po kawałku no i ja też ! Bez zadnego zastanawiania się, liczenia, myślenia, poprostu zjadłam i tyle [Szwagierek mi kazał ] Wogóle mam dziś dobry dzien, żadnych wyrzutów... Choć w sumie zjadłam dziś 2 kanapki, chyba 3 kawałki (leciutkiego i bez zadych kremów ni nic) ciasta w domu no i ten jeden nie duzy kawałek keksu u cioci... I to wszystko... (obiadu nie jadłam, bo nie miałam ochoty i czasu) więc w sumie wyrzutów po tym cieście nie miałam Tymbardziej wlasnie, ze bylo bez obiadu... Jak myślicie czy duzo to jest w przeciągu całego dnia ? W sumie to na ZDROWY rozsądek biorąc nie, bo moja siostra tyle co ja przez cały dzień zjadła w jakieś... 30 minut, tyle tylko, że ona nie ma problemów z ED, więc w sumie czym ja mam się przejmować prawda ? Mam wrażenie, że zrobilam duży krok w przód, a za tydzień jade z siss i szwagierkiem na dyskoteke Może wkońcu wróce do normalnego życia Ehhh oby I co z tego, że mam wrażenie, że mój brzuch jest duży ? Jest jaki jest, za to ja jestem wkońcu usmiechnięta i zadowolona
Tamo, wybacz, ale po tym poście nie widać, żebyś nie miała wyrzutów. cały czas piszesz "jak myślicie, to dużo?", podkreślasz, że nie jadłaś obiadu... że siostra zjadła to w 30min. no i normalna osoba zjadłaby ten obiad. niby to fajnie, że zjadłaś słodycze, ale wydaje mi się, że to mały sukces właśnie z powodu braku obiadu. i jakbyś jadła normalne posiłki i te ciasta - wyrzuty by były. więc nie wiem, co sądzić... przepraszam, jeśli Cię uraziłam.

bo ten post wygląda tak, jakbyś nie chwaliła się brakiem wyrzutów a usprawiedliwiała czy coś...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 20:06   #4240
zooosia
Zadomowienie

Oj tamuś jak cudownie było to przeczytać! ciesze się, że odzyskujesz radość życia tak myślałam, że to tylko chwilowy kryzys
gratuluje tego ciasta! a jeszcze bardziej braku wyrzutów sumienia bardzo się cieszę
i proszę mi tu nie myśleć ani nie zastanawiać się czy to dużo, czy mało, bo żaden normalny człowiek nie przejmuje się kawałkiem ciasta a Ty Kochana zmierzasz ku normalności!
(tylko ten obiadek to mógłby jednak wpaść)
na prawdę ciesze się, że tak pozytywnie myślisz i nie mów mi nic o dużym brzuchu, którego na pewno nie ma
oby zawsze tak ładnie Ci szło

(a ja idę na kolacje - sałatka grecka zobaczymy jak to będzie)

Stary 2008-04-20, 20:23   #4241
Madlen898
Raczkowanie

Oj, dziewczyny mje kochane!

Szkoda, że tak się zmagazmy z tymi wyrzutami sumienia. Kurczę, jesteśmy młode i powinnyśmy się cieszyć, a nie winić siebie za zjedzenie tego, czy tamtego.

Czasami sobie wyobrażam, jak szczęśliwa bym była w ciele np. jakiejś kolezanki, któa ma śliczną figurę wg mnie. Że sobe staję przed lustrem i zamiast "wymacywać" fałd i szukać niedoskonałości, po prostu zachwycam się pięknym ciałem. A teraz gdyby tak zastosować to do mojej osoby? Udawać, że mam swoją wymarzoną sylwetkę? Być zadowoloną (w pełni) ze swojej figury? NIe mogę, nie potrafię... Ona mi się nie podoba... Te uda... Te ramiona... Przykro mi

Gdybym miała figurę tej koleżanki, jadłabym zdrowo, na spokojnie (bez stresu, bez wyrzutów sumienia), a ćwiczenia byłyby dla mnie przyjemnością, a nie "karaniem się". Chciałabym pokochac swoje ciało.

Iza, jeszcze raz powtarzać - śliczna, piękna, zgrabna, bardzo, bardzo szczupła sylwetka. Annie - na ostatnim zdjęciu wyglądasz bardzo, bardzo szczupło, od początku chudinka z Ciebie była. Niepotrzebnie zaczełaś się odchudzać.
Stary 2008-04-20, 20:58   #4242
hogatk@
Raczkowanie

Baby nie bój sie. Nie przytyjesz od tych tabletek. Ja biore już chyba ponad pół roku z przerwami. Bez nich nie dałabym rady psychicznie. Wiem , że to w sumie pójście na łatwizne, ale one pomagają...

A u mnie: ważył mnie dziś tata: waga niby 52kg(wcześniej jak sie ważyłam było ok.51kg no ale jedzenie + woda ważą) Smutno mu było że tak mało waże, boi sie że ana może wracać... Ja postanowiłam jeść więcej. Na serio. Będe starała sie jeść normalne obiady, a nie ciągle te warzywa ;/(chociaż je KOCHAM i mogłabym je jeść non-stop) Dziś na obiad jadłam biały ryż z meksykańskim sosem(jakaś wołowina,kukurydza,fasola ,pomidory itd.) Nałożyłam sobie. W sumie to była cholernie duża porcja. Już w połowie byłam najedzona, myślałam że nie dam rady(i nie były to opory psychiczne tylko duża porcja). Warzywa na patelnie zrobiłam sobie na podwieczorek(całą paczke 450g). Potem jeszcze dobrałam sie do masy z murzynka ( skład:masło,kakao,cukier, śmietana,kokos) Niekiedy chce sie rzucić na to jedzenie, ale nie dlatego że mam ochote, po prostu ze złości, że to zajmuje tyle mojego życia. Ale nie zrobie tego głupstwa, bo wiem że to prosta droga do napadów.

Najważniejsze żeby było racjonalnie
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:08   #4243
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brzydotka Pokaż wiadomość
Ja rowniez bralam tabletki na wywolanie okresu, naprawde zadnego kg wiecej

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Plameczko no może by lepiej dodać do zdrowego jedzenia ćwiczeń? Bo akurat z tym przeklętym bruchem tak bywa, że nawet pomimo diety długo trzyma a żeby nie był sflaczały to trzeba, żeby tam jakieś mięśnie do podtrzymania kształtu były. Inaczej zasze będzie się gdzieś coś wylewało, bo ściana słaba.
To jest dobre rozwiazanie, ale ja juz nie potrafie byc na U i to jest najgorsze. Uzaleznilam sie od jedzenia, dzisiaj czeka na mnie urodzinowe ptasie mleczko i prawdopodobienstwo ze je zjem wynosi 100% inaczej bede cala latala i nie bede mogla sie na niczym innym skupic. Nie wiem gdzie podziala sie moja silna wola. U mnie jest tak ze jak jest R to tylko wtedy mam silna wole. Ehh to chore. Ale pojde do psychologa dziewczyny. Obiecalam to sobie i pojde jak tylko dam rade. Caly czas sobie powtarzam ze raz mi sie udalo cos zapoczatkowac (moze nie wizyte ale pogadalam z zaufana osoba) to teraz tez mi sie uda. A i tak w planach mam od jutra R. To daje i poczucie ulgi i nie mam wyrzutow po urodzinowym obzarstwie. Nawet nie wiecie ile pochlonelam jedzenia, chyba z 20000 kcal w ciagu 2 dni bedzie, nawet nie liczylam. Jeszcze mama mnie zdolowala bo gadam do niej juz nawet, ze chce isc do psychologa a ona mi tu ze mam sobie wmawiac ze potrafie i ze moje kolezanki sa ode mnie grubsze. Moze i ma racje, ale ja sie staram juz 5 miesiecy i nie umiem a czas leci. Jestem zdeterminowana i dam sobie rade.

Wiecie.. ja nawet czasem zaluje ze sie tu znalazlam. Bo wizaz powstrzymuje mnie od R, poznalam wiele roznych historii dziewczyn i teraz boje sie ze bede miala napady i inne problemy, a gdybym sie tu nie znalazla to hmm.. pewnie bylabym chudsza, tylko nie wiem jakim kosztem. Ale ja jestem glupia, mam tylko Was, a tak beznadziejnie mysle.

iza wiosenna u mnie ponad 2000 kcal to P, ale sama nawet nie wiem czy mam 1800 czy moze 2200 kcal na dzienne zapotrzebowanie. Wole wiec tak wyposrodkowac.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:22   #4244
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Tamo, wybacz, ale po tym poście nie widać, żebyś nie miała wyrzutów. cały czas piszesz "jak myślicie, to dużo?", podkreślasz, że nie jadłaś obiadu... że siostra zjadła to w 30min. no i normalna osoba zjadłaby ten obiad. niby to fajnie, że zjadłaś słodycze, ale wydaje mi się, że to mały sukces właśnie z powodu braku obiadu. i jakbyś jadła normalne posiłki i te ciasta - wyrzuty by były. więc nie wiem, co sądzić... przepraszam, jeśli Cię uraziłam.

bo ten post wygląda tak, jakbyś nie chwaliła się brakiem wyrzutów a usprawiedliwiała czy coś...
Izo, a czy normalny człowiek codzienie musi zjeśc obiad ? Nie. Jak ma ochote je, nie ma, nie je. Ja ochoty nie miałam, poza tym wstałam późno, zjadłam sniadanie, a potem ciasto jadłam, więc wiesz. A sukcesem jest to, że zjadłam ciasto u cioci spontanicznie bo miałam ochote zresztą tak jak spontanicznie wypiłam to piwo, a to, że porównuje to co zjadła siostra, to jest takie "rozmawianie" ze sobą, nigdy takiego czegoś nie robiłaś ? Skoro jesteś chora to chyba powinnaś wiedzieć na czym to polega. I mój dzisiejszy dzień był dniem normalnym. Jadlam to na co miałam ochote i kiedy miałam ochote. I jeśli nie będe chciała zjeśc obiadu to nie zjem, tak jak robi to normalny czlowiek, gdy nie ma ochoty poprostu nie je, a ja dąże właśnie do normalności.

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Oj tamuś jak cudownie było to przeczytać! ciesze się, że odzyskujesz radość życia tak myślałam, że to tylko chwilowy kryzys
gratuluje tego ciasta! a jeszcze bardziej braku wyrzutów sumienia bardzo się cieszę
i proszę mi tu nie myśleć ani nie zastanawiać się czy to dużo, czy mało, bo żaden normalny człowiek nie przejmuje się kawałkiem ciasta a Ty Kochana zmierzasz ku normalności!
(tylko ten obiadek to mógłby jednak wpaść)
na prawdę ciesze się, że tak pozytywnie myślisz i nie mów mi nic o dużym brzuchu, którego na pewno nie ma
oby zawsze tak ładnie Ci szło

(a ja idę na kolacje - sałatka grecka zobaczymy jak to będzie)
Zooosiu dziękuje Kochana, naprawde miło czytać mi takie miłe słowa
A jak Tobie sałatka smakowała Słonko ?
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:23   #4245
enex
Zakorzenienie

4000kcal...to był czarny weekend. I full of niestrawność. A jutro mnie czeka jazda na akademik i zajęcia na oddziale.... Chyba nie daję rady...
Stary 2008-04-20, 21:30   #4246
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Zooosiu dziękuje Kochana, naprawde miło czytać mi takie miłe słowa
A jak Tobie sałatka smakowała Słonko ?
oj smakowała
i nawet dorwałam w lidlu ten zachwalany serek na kanapki i powiem, że też mi zasmakował
ogólnie to jeszcze jabłuszko przed chwilą wpadło
jak dużo jedzenie zależy od mojego nastroju...

Stary 2008-04-20, 21:30   #4247
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
4000kcal...to był czarny weekend. I full of niestrawność. A jutro mnie czeka jazda na akademik i zajęcia na oddziale.... Chyba nie daję rady...
Enex jak często masz takie napady??
Stary 2008-04-20, 21:33   #4248
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izo, a czy normalny człowiek codzienie musi zjeśc obiad ? Nie. Jak ma ochote je, nie ma, nie je. Ja ochoty nie miałam, poza tym wstałam późno, zjadłam sniadanie, a potem ciasto jadłam, więc wiesz. A sukcesem jest to, że zjadłam ciasto u cioci spontanicznie bo miałam ochote zresztą tak jak spontanicznie wypiłam to piwo, a to, że porównuje to co zjadła siostra, to jest takie "rozmawianie" ze sobą, nigdy takiego czegoś nie robiłaś ? Skoro jesteś chora to chyba powinnaś wiedzieć na czym to polega. I mój dzisiejszy dzień był dniem normalnym. Jadlam to na co miałam ochote i kiedy miałam ochote. I jeśli nie będe chciała zjeśc obiadu to nie zjem, tak jak robi to normalny czlowiek, gdy nie ma ochoty poprostu nie je, a ja dąże właśnie do normalności.
nie chcę się kłócić, broń Boże

oczywiście, że ja też wielokrotnie "rozmaiwałam sama ze sobą", ale to świadczy o pewnych wyrzutach sumienia, czyż nie? i dlatego to nie aż taki sukces wg mnie. ale sukcesem jest to, że zjadłaś te słodkości spontanicznie - to fakt

co do obiadu, raczej normalnie ludzie by go zjedli

Cytat:
jeśli Cię to pocieszy ja też dziś przegięłam...

Stary 2008-04-20, 21:39   #4249
enex
Zakorzenienie

Funky - od czwartku do niedzieli, zawsze jak jestem na weekend w domu, choć ostatnio taki schemat zaczął się powtarzać i w weekendy na akademiku z tym, że zazwyczaj tam nie aż tyle jem. W domu na kompulsie nie schodzę pod 4000kcal, choć ciągle lepiej niż te 7000wieczory które jeszcze przed rokiem bywały...nie zmienia nic na fakcie, że mam wzdęcia jak stąd do Ameryki i brzuch ciążowy i nie wiem jak się tego do rana pozbyć by się upchać choć w spodnie. W dodatku mam dość życia, od trzech dni nie wyszłam z domu, bo kuję i taki schemat będzie trwał przez jeszcze minimalnie 2miesiące, wyglądam jak szmata, czuję się jak szmata a w mózgu stale tak samo pusto jak przed kilkoma dniami. Egzamin już za 5tygodni. Kryzys
Stary 2008-04-20, 21:46   #4250
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky - od czwartku do niedzieli, zawsze jak jestem na weekend w domu, choć ostatnio taki schemat zaczął się powtarzać i w weekendy na akademiku z tym, że zazwyczaj tam nie aż tyle jem. W domu na kompulsie nie schodzę pod 4000kcal, choć ciągle lepiej niż te 7000wieczory które jeszcze przed rokiem bywały...nie zmienia nic na fakcie, że mam wzdęcia jak stąd do Ameryki i brzuch ciążowy i nie wiem jak się tego do rana pozbyć by się upchać choć w spodnie. W dodatku mam dość życia, od trzech dni nie wyszłam z domu, bo kuję i taki schemat będzie trwał przez jeszcze minimalnie 2miesiące, wyglądam jak szmata, czuję się jak szmata a w mózgu stale tak samo pusto jak przed kilkoma dniami. Egzamin już za 5tygodni. Kryzys
prawdopodobnie problem właśnie tkwi w twoim domu , skoro najczęściej tam masz takie napady powiem szczerz nie wiem co to kompulsy, bo wychodząc z anoreksji udało mi się ich uniknąć, pomijając parę epizodów , ale nie były one takie straszne jak te o których Ty piszesz.
Wiem że jesteś przeciwniczka wizyt u psychologa , ale może warto skorzystać z jego pomocy ,
nawet nie jest w stanie wyobrazić sobie tego co teraz czujesz

btw. studiujesz może medycynę??
Stary 2008-04-20, 21:52   #4251
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
ojej

na początku pomyśl, że zawsze jest postęp: było 7000 a jest 4000. nie mów o sobie w ten sposób ;( to strasznie przykre. moim zdaniem powinnaś poszukać czyjejś pomocy (psychologa), bo ed niszczy Ci życie a wiesz, że sama sobie nie radzisz

Stary 2008-04-20, 21:54   #4252
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie problem właśnie tkwi w twoim domu , skoro najczęściej tam masz takie napady powiem szczerz nie wiem co to kompulsy, bo wychodząc z anoreksji udało mi się ich uniknąć, pomijając parę epizodów , ale nie były one takie straszne jak te o których Ty piszesz.
Wiem że jesteś przeciwniczka wizyt u psychologa , ale może warto skorzystać z jego pomocy ,
nawet nie jest w stanie wyobrazić sobie tego co teraz czujesz

btw. studiujesz może medycynę??
Tak studiuję. Psychologów u nas nie ma dobrych niestety a głównie nie tych, co się specjalizują na problematykę jedzenia. I tak by mi napewno powiedział, że to przez stress a niestety nie ma jak go nie mieć na tej uczelni i nikt tak samo mi nie zapewni, że moje dni będą miały 48h i będę miała czas na siebie i sport, który kocham i ludzi.... No kurcze radź sobie babo sama radź...
Stary 2008-04-20, 21:56   #4253
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Zooosia dziękuję ślicznie(dopiero teraz mogę to zrobić choć rybka daaawno już zniknęła)

(:Iza ehh dokładnie, ale szkoda, że powiedzieli nam o tym zbyt późmo ja też spotykałam się z uwagami takiego typu albo np "ona jest taka chuda, że prawie przezroczysta"

Mam nowe postanowienie: zaczynam biegać od przyszłego tygodnia, żeby poprawić swój metabolizm
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:58   #4254
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak studiuję. Psychologów u nas nie ma dobrych niestety a głównie nie tych, co się specjalizują na problematykę jedzenia. I tak by mi napewno powiedział, że to przez stress a niestety nie ma jak go nie mieć na tej uczelni i nikt tak samo mi nie zapewni, że moje dni będą miały 48h i będę miała czas na siebie i sport, który kocham i ludzi.... No kurcze radź sobie babo sama radź...
Tak myślałam że to medycyna, i współczuję bo wiem jak wygląda nauka i sesja na tym kierunku ale to nie znaczy że nie warto jej studiować, tylko czy warto niszczyć sobie zdrowie??
A szukałaś jakiegoś specjalisty?? Jeździsz na weekendy do polski?? Może tutaj ktoś sie znajdzie , mogłabyś jeździć na terapie co tydzień, albo może pomyślisz o dziekance ??
Stary 2008-04-20, 22:03   #4255
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam że to medycyna, i współczuję bo wiem jak wygląda nauka i sesja na tym kierunku ale to nie znaczy że nie warto jej studiować, tylko czy warto niszczyć sobie zdrowie??
A szukałaś jakiegoś specjalisty?? Jeździsz na weekendy do polski?? Może tutaj ktoś sie znajdzie , mogłabyś jeździć na terapie co tydzień, albo może pomyślisz o dziekance ??
Wziąć u nas dziekankę oznacza wpakować się w niezłe bagno. Bo ten jeden rok co możemy studiować dłużej każdy zostawia sobie jako ostatnią deskę ratunku, gdyby nie zdał egzaminu na sesji. A że tych ludzi jest niemiara...
A w Polsce ja nie mieszkam.
Ehh jak powiedziała iza - zawsze jest postęp w tym jak było a jest, tylko ja nie wiem jak długo jeszcze się z tym wytrzymię babrać nim mi wykituje trawienny, bo walczę z tymi napadami od 15roku życia...ewidentnie zbyt słaba silna wola
Stary 2008-04-20, 22:07   #4256
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Wziąć u nas dziekankę oznacza wpakować się w niezłe bagno. Bo ten jeden rok co możemy studiować dłużej każdy zostawia sobie jako ostatnią deskę ratunku, gdyby nie zdał egzaminu na sesji. A że tych ludzi jest niemiara...
Ehh jak powiedziała iza - zawsze jest postęp w tym jak było a jest, tylko ja nie wiem jak długo jeszcze się z tym wytrzymię babrać nim mi wykituje trawienny, bo walczę z tymi napadami od 15roku życia...ewidentnie zbyt słaba silna wola
mam nadzieję że po sesji będziesz mogła choć trochę od tego odpocząć, bo ile można ale jeżeli widzisz że jest lepiej to może z czasem będzie Ci łatwiej z tym walczyć.
Stary 2008-04-20, 22:10   #4257
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
to nie tak to po prostu ciężka choroba, z której trudno wyjść bez pomocy. czemu z niej nie skorzystasz? chcesz coś sobie udowodnić? proszę, nie męcz tak siebie i psychicznie, i fizycznie.

Stary 2008-04-20, 22:10   #4258
enex
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję że po sesji będziesz mogła choć trochę od tego odpocząć, bo ile można ale jeżeli widzisz że jest lepiej to może z czasem będzie Ci łatwiej z tym walczyć.
Dziękuję. Mam nadzieję, że jak początkiem sierpnie skończę z praktykami w szpitalu to nie będzie mnie czekało kucie do poprawek wrześniowych i użyję chociaż miesiąca wolnego.
A jak narazie byle już nic do jutra nie pochłonąć...
Stary 2008-04-20, 22:15   #4259
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to nie tak to po prostu ciężka choroba, z której trudno wyjść bez pomocy. czemu z niej nie skorzystasz? chcesz coś sobie udowodnić? proszę, nie męcz tak siebie i psychicznie, i fizycznie.
Iza ja ale nie ma do kogo i kiedy sobie pójść. Nie mam czasu nawet by sobie butów kupić i co dnia teraz łaziłam z mokrymi nogami po wydziale bo mam buty na wylot dziurawe. Nie chcę sobie niczeggo udowadniać, ale niestety psycholog kosztuje czas a tego ja niestety nie mam, zwłaszcza na miesiąc przed najtrudniejszam egzaminem na tym roku. Jak narazie rolę psychologa pełni mój luby - z nim udało mi się już raz wytrzymać miesiąc bez kompulsu kiedy było trochu luźniej na uczelni a to już był sukces...
Stary 2008-04-20, 22:16   #4260
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. Mam nadzieję, że jak początkiem sierpnie skończę z praktykami w szpitalu to nie będzie mnie czekało kucie do poprawek wrześniowych i użyję chociaż miesiąca wolnego.
A jak narazie byle już nic do jutra nie pochłonąć...
Wiesz Enex na początku odebrałam Cię jako arogancka i lekkomyślna dziewczynę która nie ma bladego pojęcia o Ed, ale zmieniłam zdanie , widzę jaka jesteś wartościową i wrażliwą dziewczyną, która nie radzi sobie z pewnymi sprawami, i bardzo przykro że nie chcesz dać sobie pomoc i nadal sie męczysz widząc że raz jest gorzej a raz lepiej. Pomyśl , proszę ile jeszcze tak wytrzymasz??

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości