Słońce świeci, ptaszek śpiewa, nas ze stresu krew zalewa PM2017 cz. 46 :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 15:22   #4291
nivea91
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, ptaszek śpiewa, nas ze stresu krew zalewa PM2017 cz. 46 :)

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;72967541]Nie. My po prostu mamy w okolicy delikatesy. Normalna cena u nich to 23,90 zł ale przy zakupie minimum 50 litrów dają specjalną ofertę weselną, czyli te 20,90 zł. Przynajmniej nie musielibyśmy daleko jeździć po wódkę i kombinować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]
Ja bym chyba brała 🙂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-04-18, 15:22   #4292
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Zaręczyny nic tu nie wnoszą,skoro oni byli bardziej zdecydowani na ślub.
Odpuść temat wódki,pokaż,że masz to gdzieś nawet jeśli tak nie jest. Pomyśl sobie,że jak już wyjdzie za mąż,to Ty będziesz wiedzieć co miała na weselu i zrobisz wszystko lepiej
nie byli bardziej zdecydowani. 3 razy przekładali, a jak my powiedzieliśmy, że chcemy podpisać umowę na wtedy i wtedy to nam się wryli w paradę
Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Ja bym najpierw popracowała nad związkiem z Tżem, nad waszą komunikacją a później dopiero brała ślub. Chcesz tak się komunikować całe życie z Tżem ?
ogólnie się dogadujemy, problem się robi jak mamy całkowicie inne zdanie w kwestii organizacji... i nie wiem jak to ugryźć
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:25   #4293
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym najpierw popracowała nad związkiem z Tżem, nad waszą komunikacją a później dopiero brała ślub. Chcesz tak się komunikować całe życie z Tżem ?
To bardzo przykre,ale się zgadzam. Jak dla mnie to tylko dążenie do ślubu,przyjęcia,fajnej zabawy. Ale olewactwo TŻ Anemone mnie przeraża. Serio,on nadal jest niestety całkowicie uzależniony od rodziców. Nie mówię o finansach,bo pomoc od rodziców,kiedy jest potrzebna to nic złego,ale brak własnego zdania Pitu,pitu,niby kompromis,ale ostatecznie i tak zdanie rodziców liczy się dla niego bardziej niż Anemone. Nie mówię o jego zdaniu,bo jak dla mnie on go w ogóle nie ma

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
nie byli bardziej zdecydowani. 3 razy przekładali, a jak my powiedzieliśmy, że chcemy podpisać umowę na wtedy i wtedy to nam się wryli w paradę

ogólnie się dogadujemy, problem się robi jak mamy całkowicie inne zdanie w kwestii organizacji... i nie wiem jak to ugryźć
To trzeba było jeszcze przed nich wejść

Czyli dogadujecie się tylko wtedy jak macie takie samo zdanie,a to niestety żadna sztuka. Sztuką jest się dogadać,kiedy myśli się inaczej.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:25   #4294
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
TŻ Cię kocha i to najważniejsze. Gdyby te wszystkie epitety dotyczyłyby Ciebie to uwierz, że TŻ nie chciałby żebyś była jego żoną, a i głupie zakochanie przeszłoby mu. Słuchaj TŻ, bo on mądrze gada, resztę olej
Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Tak, mamy poprawiny.

Nawet tak nie pisz! Nie daj sobie wmówić takich rzeczy.

Ja tych epitetów nie słyszałam, ale sama siebie potrafię tak określić, co jest spowodowane tym, że mnie traktują jak traktują Jedynie co słyszę, że jestem przewrażliwiona i czasem, że rzekomo leniwa.

Cytat:
generalnie sprawa jest bardzo, bardzo rozległa. Zaczyna się jeszcze jak nasi rodzice byli w szkole...
nie chcę się rozpisywać na forum jak to dokładnie było, ale było różnie. No i moi rodzice są trochę bardziej negatywnie nastawieni do jego rodziców. Nie wiem co próbują zrobić, ale mówią, że po ślubie to mi z nimi będzie ciężko, że teściowa się ciągle będzie mieszać... (no tu akurat racja, bo widzę, że teściowie muszą się wypowiedzieć na każdy temat).
W kwestii wesela moi rodzice mówią, że co sobie wymyślimy to oni się zgadzają, bo to nasze wesele, oni tylko wykładają pieniądze. Teściowie teoretycznie też mówią, że mamy robić co chcemy, ale wszystko muszą skomentować i to źle, czy tamto źle...
Moja mama jest typem dość aspołecznym i chyba chce mnie trzymać przy sobie, próbuje mnie mocno nastawić przeciwko teściom chyba, bo ostatnio nawet wyciągnęła argument małżeństwa kuzyna - że jak się teściowa zaczęła im mieszać, to skończyło się tak, że będzie rozwód...
czuję, że jestem rozdarta i pomiędzy tym wszystkim - z jednej strony widzę, że mama chce dla mnie dobrze, ale jej charakter...
Z drugiej widzę, że ma trochę racji, ale jak przyjeżdżam do TŻ, to tego nie odczuwam...

Teraz się zrobił duży kwas przez problemy z komunikacją, bo nikt z nikim nie rozmawia. Najpierw tata zaproponował wódkę, nie zgodzili się teściowie. Chcieli inne propozycje. Chcieli też, żeby na naszym weselu i siostry TŻ była ta sama wódka, bo jak zostanie to będzie na nasze...
TŻ gadał z moim wujkiem i wujek powiedział, że nie robi się tak, że wódka co zostanie z wesela ma być na chrzciny... bla, bla. Niby przekonał TŻ i on miał porozmawiać z rodzicami.
Oni się upierali że jedna wódka na dwa wesela, ja mówię: ok, ale na wyborową, stocka i żubrówkę białą się nie zgodzę. I powtarzałam tak kilka miesięcy.
Tematem wódki miał się zająć przyszły szwagier i TŻ. Nie zajęli się.
teść zaproponował w lutym/marcu ogińskiego - ja mówię - spoko, następnego dnia siostrze TŻ dałam namiary na najlepszą opcję cenową...
Myślałam, że załatwione.
Tydzień temu zadzwoniłam do rodziców i okazało się, że teść zadecydował, że będzie wyborowa, na którą ja się nie zgadzałam. Ba, o czym powtarzałam od kilku miesięcy. Na każdym kroku jak się pojawiał temat wódki, mówiłam, że nie chcę, że na nią się nie zgodzę... żeby nie zwalać całkowicie winy na teścia, trochę w tym też wina mojego ojca bo powiedział: ok, jemu to obojętne, ale niech młodzi zdecydują.
W czwartek jeszcze pokłóciłam się z TŻ, bo o 21 zadzwonił i po długiej rozmowie wyszło, że muszę odwoływać spotkanie z kamerzystą, bo na takiego drogiego się nie zgadzają... Dodatkowo dodał oliwy do ognia mówiąc, że powinniśmy wszyscy iść na kompromis - no i gdzie mój kompromis, skoro z moim zdaniem nikt się nie liczy?

Zaprosili mnie na Wielkanoc, ja nie chciałam iść bo byłam wściekła po kłótni, a i nie miałam ochoty iść do kogoś, kto ma moje zdanie w nosie...
TŻ przyjechał do mnie po południu.

Wczoraj wieczorem wyszło na to, że teściowie się na mnie bardzo zezłościli/obrazili, że nie przyszłam.
TŻ też sypnął, bo zamiast powiedzieć cokolwiek innego, to powiedział, że nie przyszłam bo się obraziłam...

No i wyszedł kwas. Nie mam jak z nimi pogadać, bo nie chcą mnie widzieć. Zadzwonić? Nie wiem, nie czuję, że mam za co przepraszać. Nie przyszłam, bo nie chciałam się pokłócić ani robić dobrej miny do złej gry.

No i taki tam problem...
U mnie komunikacja leży i kwiczy.
U TŻ leży i kwiczy
Z moimi rodzicami się dogaduję, teściowie charakterem odpowiadają mi trochę mniej
Generalnie wszędzie zawiodła komunikacja, trochę w tym winy każdego, a zbiera się najbardziej komu? Ano mi oczywiście...
Cytat:
sama nie wiem, może trochę. Pewnie tak.
Źle mi z tym, że Olusia to, Olusia tamto, a bo Olusia chce tak.
I dla Olusi jest wszystko jak ona sobie zamarzy, a dla nas nie.
Zaręczyli się zaraz po nas, ślub zaklepali jak my chcieliśmy, dlatego musieliśmy przenieść, teraz ona narzuca nam wódkę, jaka ma być na stołach... No za dużo tego wszystkiego i czuję się gorsza...
A ja tu Ci nie dziwię, z tym, że to TŻ do tego ma złą postawę. Jakby mi TŻ takie cyrki odwalał mówiąc, że się obraziłam, to by miał z jesień średniowiecza.
Wódka niby pierdoła, ale chodzi o postawę i stawianie na pierwszym miejscu ciągle córeczkę żeby przypadkiem nie miała gorszego wesela od brata. Obrzydliwe i to świadczy źle o nich. Dlatego nikt mi nie wmówi, że dzieci się kocha i traktuje jednakowo Takie kity w bajeczkach można pociskać.
Jeżeli to wesele w maju z tego co kojarzę, to pobaw się, zobacz jak to wygląda i wyciągaj wnioski. Możesz dopracować imprezę szczegółami ucząc się na błędach organizacyjnych wesela siostry TŻ, które organizują dla kochanej córeczki. Po weselu powytykać rodzicom TŻ co Ci się faktycznie nie podobało i tyle. Będziesz miała argumenty.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:26   #4295
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówię, że zaproszenia są obojętne, ale tak naprawdę większość nie zwraca na nie uwagę i w sumie nie ma się co dziwić. Już słyszę moją babcie: a ty mi ni dawaj tego zaproszenia, bo ja i tak nic nie widzę. Albo wujka, który nawet nie otworzy tylko potwierdzi swoją obecność zapewne trafi się grupka osób, która doceni zaproszenie, ale też nie ma co liczyć na cuda

Moja babcia otworzyła, ale poprosiła ciocie o przeczytanie, bo nie miała okularów

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:29   #4296
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ja bym chyba brała

Zastanawiamy się jeszcze nad Panem Tadeuszem, który wyjdzie trochę drożej. TŻ musi się zdecydować czy mu smak Stocka pasuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:30   #4297
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry dziewczyny,ale też pewnie taka bym była i chciała decydować w większości na co moja kasa idzie Są rodzice cudowni,którzy dają kasę i mają wszystko gdzieś,a są tacy co chcą mieć nad wszystkim kontrolę. I to się nie zmieni. Albo się będziesz godzić z tym,że bierzesz od nich kasę i mają duży wpływ,albo całe przygotowania weselne to nerwy,kłótnie,obrażanie,a później nieprzyjemne wspomnienia.
Nie twierdzę​, że teściowie anemone mają dać kasę i na wszystko się godzić, ale na x wódek jakie sa w dzisiejszych czasach dostępne mogliby też iść na kompromis i kupić coś na co wszyscy się zgadzają i co mieści się w budżecie. Kasa kasą, ale sami mogliby zaproponować inne rozwiązanie, a nie tylko oczekiwać że każdy przystanie na to co oni sobie wymyslili zwłaszcza że płacą za wódkę pół na pół z rodzicami anemone

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:31   #4298
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Moja babcia otworzyła, ale poprosiła ciocie o przeczytanie, bo nie miała okularów

A moja babcia uwielbia się nad sobą użalać. Jest jej źle, jest schorowana, ona nic nie widzi, a za chwilę mi mówi, że co to za nowa kurtka no i jak dziadek cokolwiek pyta się o ślub to ta od razu mówi, że jej na ślubie nie będzie. No a nawet jakby była to nie widziałaby nic ehhhh, można o niej poematy pisać
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:33   #4299
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
My dziś dużo zalatwilismy USC, będą dwa nazwiska potem byliśmy u księdza, spisalismy protokół, dostalismy kartki na zapowiedzi i spowiedź i dowiedziałam się, że tylko jedna para ma ślub wtedy co my i o 13, więc można będzie jakoś pozmieniac dekoracje

Ja się cieszę, że u mojego księdza jest jeden ślub zawsze tylko

Stary 2017-04-18, 15:34   #4300
rubbim
City of Bones

Cytat:
Cytat:

Czyli dogadujecie się tylko wtedy jak macie takie samo zdanie,a to niestety żadna sztuka. Sztuką jest się dogadać,kiedy myśli się inaczej.
Zgadzam się
Stary 2017-04-18, 15:34   #4301
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale olewactwo TŻ Anemone mnie przeraża. Serio,on nadal jest niestety całkowicie uzależniony od rodziców. Nie mówię o finansach,bo pomoc od rodziców,kiedy jest potrzebna to nic złego,ale brak własnego zdania Pitu,pitu,niby kompromis,ale ostatecznie i tak zdanie rodziców liczy się dla niego bardziej niż Anemone. Nie mówię o jego zdaniu,bo jak dla mnie on go w ogóle nie ma [COLOR="Silver"]

Myślę tak samo jak Małgosia odnośnie tzta anemone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:35   #4302
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej, co jak jeszcze jedna para chce mieć ślub? Szukać innej parafii, tylko dlatego, że ksiądz praktykuje jeden ślub? Mnie szkoda byłoby brać w innym kościele. Chociaż na razie jesteśmy sami
Stary 2017-04-18, 15:35   #4303
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
To jest koszt szkolen i kursów które musialabym przejść by dostać tę pracę

A co do baniek to chodzilo mi o te wyszczuplajace

Dobry pracodawca sam płaci za takie szkolenia...

Stary 2017-04-18, 15:37   #4304
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Anemone - rzeczywiscie jest tego trochę. Współczuję.

Pajka - czesem trzeba zaryzykowac. Ale rozumiem Cię bo tez jestem z tych które się boją zmian.

Dzięki za rady dziewczyny, jestem w takiej kropce, ze aż glowa boli. Z plusow- dostalam info, ze zaproszenia będą w poniedzialek

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:39   #4305
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
A moja babcia uwielbia się nad sobą użalać. Jest jej źle, jest schorowana, ona nic nie widzi, a za chwilę mi mówi, że co to za nowa kurtka no i jak dziadek cokolwiek pyta się o ślub to ta od razu mówi, że jej na ślubie nie będzie. No a nawet jakby była to nie widziałaby nic ehhhh, można o niej poematy pisać
moja tak samo ma, i też nie przyszła na ślub, nawet życzeń przez telefon nam nie złożyła z resztą ona się obraża na nas, że nie dzwonimy pytać jak się czuje, ale ileż można słuchać jej jęczenia (często bezpodstawnego), ona się nigdy nie zapytała jak my się z siostrą czujemy (a obie mamy dość poważne problemy ze zdrowiem)

a druga babcia, w dużo gorszym stanie zdrowotnym, z zanikami świadomości itd. poprosiła by dać nas do telefonu i złożyła nam życzenia

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej, co jak jeszcze jedna para chce mieć ślub? Szukać innej parafii, tylko dlatego, że ksiądz praktykuje jeden ślub? Mnie szkoda byłoby brać w innym kościele. Chociaż na razie jesteśmy sami
i co nie zmieniacie godziny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:43   #4306
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Dzisiaj super dzien... 3 spotkania projektowe, mały wypadek w pracy, a na sam koniec się słabo poczulam i zwolniłam się do domu.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Same znaki zapytania chyba tu widzę jestem rozdarta bo chce lepiej a boje się zaryzykować.
Czasami trzeba zaryzykować Pomyśl po prostu, jaka praca by Ci sprawiała większa przyjemność, gdzie masz większe szanse na rozwój.

Cytat:
Niestety nie możesz sie temu dziwić skoro płacą za wszystko. To było milion razy przerabiane tu na wątku.
Myslę,że powinnaś wyluzować na tematy z pozoru błahe jak wódka. Tak naprawdę mogłabyś się wściekać gdyby Ci postawili Krajową z Biedronki Wyborowa to nie tragedia,więc dałabym spokój.
Zgadzam się
Co do płacenia to jeśli rodzice to zaproponowali i się nie wtrącają, jak było u nas, to super. Ale jeśli się wtrącają, zapraszają swoich gości itp., to w sumie też mają do tego prawo, nie dziwię się. W takiej sytuacji chyba wolałabym za wesele zapłacić sama, choćby miało to dłużej potrwać.

Cytat:
Pogadajcie na spokojnie, bez nerwów i fochów
Stary 2017-04-18, 15:44   #4307
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
moja tak samo ma, i też nie przyszła na ślub, nawet życzeń przez telefon nam nie złożyła z resztą ona się obraża na nas, że nie dzwonimy pytać jak się czuje, ale ileż można słuchać jej jęczenia (często bezpodstawnego), ona się nigdy nie zapytała jak my się z siostrą czujemy (a obie mamy dość poważne problemy ze zdrowiem)

a druga babcia, w dużo gorszym stanie zdrowotnym, z zanikami świadomości itd. poprosiła by dać nas do telefonu i złożyła nam życzenia

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

i co nie zmieniacie godziny?
Moja babcia podobno była bardzo złym człowiekiem, niejednemu krew popsuła, była bardzo kłótliwa. Ja pamiętam ją jak na nas krzyczała, że biegamy i się cienko ubieramy ostatnio jak byliśmy to powiedziała, że dziadek to dobry człowiek. Tata stwierdził, że jak żyje to nigdy czegoś takiego nie usłyszał i ogólnie jest w szoku za to dziadek to uosobienie dobra, nigdy nie słyszałam, żeby narzekał a ma na co.

Nieee, godzina zostaje jeszcze myślimy o przeniesieniem na 16 jak będzie się dało. Ale to jeszcze nie jest pewne
Stary 2017-04-18, 15:45   #4308
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
nie dogadujemy się w kwestii wesela, w każdym innym temacie jesteśmy w stanie znaleźć kompromis...
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:45   #4309
oljaa
Zakorzenienie

Małgosia przypominam się

Magdenka już nie siedź taka zatajona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:52   #4310
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pracodawca sam płaci za takie szkolenia...

Nie zawsze niektórych szkoleń nie finansują.

Stary 2017-04-18, 15:57   #4311
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
A ja jako ta której wesele funduja rodzice rozumiem trochę Anemone. W sensie w którymś momencie trzeba trochę stanąć okoniem. Inaczej rodzice wejdą dosłownie na łeb człowiekowi. Jakiś czas temu miałam podobny problem z zakupem wódki, który też został na wątku potraktowano jako: nie ma co się kłócić o głupoty. Wiec opuściłam. Na skutek czego teść bez pytania zaczął organizacje wszystkich alkoholi na wesele i całkiem zignorował ze np moja strona rodziny może lubić co innego. A potem doszło do tego ze uparł się jak wół ze zawiezie ja na salę dzień przed, a nie tydzień, co skończyło się kłótnia z udzialem managerki sali. Wiec nie obieralabym aż tak ostrego stanowiska, żeby nie isc na święta ale na każdym kroku bym swoje zdanie wyrażała i jasno zaznaczala ze nikt mnie nie przymusi do tego.

A u nas nikt nie wie jaka wódkę wybrać hahahai nikt nie chce wybierać

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Moja druga babcia tak ma

Stary 2017-04-18, 15:57   #4312
pajka03
Zakorzenienie

Tak czytam o tej wodce i ja to mam w jaka będzie TŻ jest w tej dziedzinie ekspertem ufam mu

Stary 2017-04-18, 15:59   #4313
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Inna data i jużnasz kościół jest wioskowy, mały i mało ślubów

Stary 2017-04-18, 16:02   #4314
rubbim
City of Bones

Cytat:
Moja babcia podobno była bardzo złym człowiekiem, niejednemu krew popsuła, była bardzo kłótliwa. Ja pamiętam ją jak na nas krzyczała, że biegamy i się cienko ubieramy ostatnio jak byliśmy to powiedziała, że dziadek to dobry człowiek. Tata stwierdził, że jak żyje to nigdy czegoś takiego nie usłyszał i ogólnie jest w szoku za to dziadek to uosobienie dobra, nigdy nie słyszałam, żeby narzekał a ma na co.
Moja babcia to najchętniej rozmawia tylko o Ale za to jest strasznie uparta, obraźliwa (przykład - kuzynka przypadkiem wjechała jej samochodem w rabatkę gniotąc 5 kwiatków i nie odzywała się do niej miesiąc) i ględzić nad uchem lubi aż za bardzo
Stary 2017-04-18, 16:07   #4315
Dorotti666
❤ bee happy ❤

ale zrobiłam dobre żeberka
Stary 2017-04-18, 16:07   #4316
luna_laula
catwoman

Spisaliśmy protokół i zanieśliśmy dokumenty, wiec kolejne spotkanie już na kilka dni przed ślubem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:09   #4317
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
My dostalismy zaproszenie z naszymi imionami i moim nazwiskiem hahamoże to znak dla Tza u Ciebie niefajnie, bo u mnie to dziecka dalszej kuzynki i z imienia jest, a tu bliższa osoba...

Ja mysle ze oni nawet nie pomysleli w ten sposob co ja to jest raczej rodzina ktora nie zwraca uwagi na takie "bzdury". A mi troche przykro sie zrobilo, ale tez bez przesady, nie bede robić z tego tragedii
Stary 2017-04-18, 16:10   #4318
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:

Ja jestem w szoku, że tam tylko dwa śluby będą, bo to bardzo fajna i popularna parafia, no i że na taką popularną datę

U nas wódkę zapewnia sala, zresztą mi tam wódka zwisa, jaki rodzaj, ona i tak jest niedobra mamy już 9 butelek whiskey, mój tata się wczul jeszcze wino

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:10   #4319
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Ja jestem w szoku, że tam tylko dwa śluby będą, bo to bardzo fajna i popularna parafia, no i że na taką popularną datę

U nas wódkę zapewnia sala, zresztą mi tam wódka zwisa, jaki rodzaj, ona i tak jest niedobra mamy już 9 butelek whiskey, mój tata się wczul jeszcze wino

o to to
Stary 2017-04-18, 16:13   #4320
czekoladowoo
Zakorzenienie

Nie ma sie co spinac o wódkę tak naprawdę... i zgadzam się ze problem tu jest głębszy

Mam "zbedna" godzinę. Biere sie za prasowanie. Ktos cos chce dorzucić ?

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości