|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Izzi, jesli chodzi o mnie, Twoje argumenty za zzo sa bardzo przekonujace, szczególnie ten z rwaniem zęba... przyznaję jeszcze nie wziełam się, za tak wnikliwe, jak twoje, dociekania odnosnie zzo, ale z tego, co obiło mi sie gdzies o uszy to podają je w kregosłup brrr... i to mnie nieco przeraża...
Moja siostra miałam mieć zzo, ale anestezjolog nie zdazył nawet dojśc... tzn przyszedł jak juz mała ujrzała swiat , i bynajmniej nie dlatego, że sie facet ociągał, raczej malutkiej sie spieszyło... to tak na pocieszenie ... Ach i jeszcze z jej porównanie bólu - tak jak przy okresie tylko mocniej (jak mocno?...nie powiedziała)Ja poki co, niezmienne nastawiam sie na poród w wodzie ... Co do ucisków na pęcherz, jak coś takiego zaczełam odczuwac to mój maz się smiał ze maly sobie zrobił łózko wodne z pęcherza mamusi .... dzisiaj dla hecy przeczytalam małżonkowi, ze powinien do małego mówic, nawet śpiewac - no i zaczął mu spiewac ![]() kasieek23, Amaretta - pozdrawiam panie z wrocławia - mojego rodzinnego miasta anuhaaaaaaaaaa - gratulacje półrocznicy , u nas kilka dni temu była trzecia rocznica zaręczyn żabulka21 - makowiec powiadasz? Ładnie to sie tak pastwic nad ciężarnymi z zachciankami? znów się serwer przeciąży, tak jak przy chrupkach serowych i biszkopcie....
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Piękny dzień się u mnie zapowiada, wreszcieeee.
W weekend niestety musiałam nadrabiać zaległości w pracy, aż się mały denerwował, bo przez to ciągłe moje siedzenie wiercił się strasznie. Miednica mnie zaczęła okrutnie boleć i ledwo chodziłam. Dziewczyny czy puchną Wam nogi? Jakiś czas temu miałam przez kilka dni opuchniętą prawą stopę i kostkę. Strasznie to wyglądało i samo zeszło. Nie myślałam jeszcze o znieczuleniu podczas porodu. Ale coraz bardziej mnie to wszystko zaczyna przerażać. |
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,robicie badania prenatalne?? Ja nie wiem jak wy to robiecie ,że potraficie się cieszyć ciążą nie zamartwiając się chorobami,ja się chyba nie nadaję i na jednym dziecku poprzestanę. Najgorsze jest to,że lekarze nie chcą kierowac na te badania ,chociaż kobiety maja pełne prawo do nich. Jestem w 4miesiącu ciązy,nie wiem jak przeżyje do 9
|
|
|
|
#4474 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mamusie
![]() Troszke tu mnie nie bylo (praca), niedlugo zaczne przeszklac kolezanke w moje obowiazki co by godnie mnie zastapila Alez sliczna pogode mam za oknem i niestety do 15 musze patrzec na nia zza okna ... Ale za to wczoraj z mezem pojechalismy troszke pospacerowac nad morzem .... potem byl gofer z jagodami i bita smietana zakonczony wielgachnym lodem ![]() Melduje ze u nas wszystko w porzadku (nawet okropne krosty z twarzy plecow dekolduzaczynaka znikac). W czwartek mam wizyte u gina i mam nadzieje ze bedzie usg bo juz sie stesknilam za widokiem babelka ... Milego dnia
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Senna , im więcej będziesz się martwiła, tym gorzej dla dziecka i dla Ciebie.. I jakoś teraz musisz sobie przetłumaczyć, że nadgorliwością nic nie załatwisz, bo potem maleństwo będzie miało przechlapane
trochę luzu, kochana ciesz się tym stanem![]() A jeśli masz podstawy do zrobienia badań prenatalnych (pierwsze dziecko po 30tce, ciężkie genetyczne choroby w rodzinie, kiepskie wyniki, zła przezierność) , to postaw lekarzowi sprawę jasno - chcesz badania i koniec. Ale jeśli chcesz robić je tylko prewencyjnie, chyba nie ma sensu - usg + wszystkie obowiązkowe badania zdecydowanie wystarczą
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ta pogoda mnie dobija.... Codziennie rano budzę się a tu szaro-buro za oknem i niezmiennie 9 st. C na termometrze.... Co to za wiosna ja się pytam? Przecież to można w depresję wpaść ![]() Wiktorynko - poród w wodzie super sprawa tylko nie każdy szpital to oferuje a szkoda ...
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
WITAM mamusie wtak piekny sloneczny dzien(przynajmniej u mnie
) Dzis zaliczylam spcer z psem po lesie i nad zalwewm,troszke zesmy sie nalazili. na USG 4d zapisalam se juz i mam je 6MAJA koszt:150 zl![]() ![]()
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Dzia nabuko,trochę mnie uspokoiłaś. 05.05 mam usg i się co nieco okaże,oby ten ich sprzęt był w miarę dokładny.
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
A proszę
![]() Co do pogody, Izzi, nie smutaj, do Ciebie też słońce dojdzie w Grudziądzu świeci dziś baaardzo mocno A ja zaraz mykam do gina. O 13tej mam wizytę i się dowiem, czy po trzech miesiącach mogę wracać do pracy, czy jednak jeszcze leniuchowanie...
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Witam, u mnei WRESZCZIE słońce za oknem, ale chyba nie za ciepło, az sie boje na tarmometr zerknac ... od dwóch dni mam dziwaczne sny ... przez pierwszy trymest były przerażajace, terez sa dziwaczne ... wczoraj np sniło mi sie że jadę po prościutkiej autostradzie sliczniutkim scigaczem (jakos nie zauważyłam u siebie do tej pory wiekszego zainteresowania motocyklami)... tyle ze w pewnym momencie okazało sie układ kierowniczy mooocno szwankuje a nagle pojawiło sie mnóstwo aut
... matko co za sen... a dzisiaj że przymierzam ubrania w Benettonie (dziwne nigdy tam nie wchodze) ... wszystkie drogie jak niewiem co a wygladają jak ze sredniej jakosci lumpeksu ... ale nic nie moge porzadnie przymierzyc bo mi sie siku chce .... no i naszczescie obudziłams ie w odpowiednim momencie ![]() Wam tez sie śnią takie dziwactwa?
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
super sen nie ma co az sie zasmialam
ja nie mam az tak dziwnych snow,ostatnio snilo mi sie ze robie usg i ze moje dziecko raczkuje u mnie w brzuchu...albo ze spotkalam sie z jaroszania i gadamy o dzieciach-dziwne bo caly czas piszac na forum????:/
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki!
ja już jestem lekko padnięta, bo od rana się wzięłam za sprzątanie. u mnie w trzech szpitalach zzo jest bezpłatne, więc pewnie będę musiała obejść się bez, bo znając życie nie rozdają go na lewo i prawo. Więc nastawiam się na "wyrywanie zęba" bez znieczulenia muszę w tym tygodniu zrobić badania i chyba wybiorę się już jutro, zeby mieć to już z głowy, bo niestety doczytałam się na skierowaniu, że przy krzywej glukozy krew pobiorą mi 3 razy!!! przed podaniem, po godzinie i po dwóch. Wrócę pokuta jak narkomanka... abym im tam tylko pawia nie puściła po tej glukozie
|
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszce nie dostalam na nia skierownaia. pewnie nastepnym razem
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
nic mi nie mówili, żeby pić w domu, więc chyba zabiorę ją ze sobą i tam mi ją rozpuszczą. tam gdzie robię badania nawet nie pozwalają wyjść przez te dwie godziny z gabinetu, więc trochę się nasiedzę i napatrzę jak kłują innych.
|
|
|
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co tak sie zastanwiam nad szpitalem jaki wybrac i naprawde nie wiem jak do tegopodejsc,moje znajome rodzily wieki temu
i kazda z nich ma podzielone zdanie ..... jak podejmiecie decyzje,co na nia wplynie?
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, krew pobiera się najpierw na czczo, potem pije się glukozę o po godzinie znowu pobiera się krew. chyba, że miałyście badania bardzo niedawno robione, to wtedy glukozę można wypić w domu
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
ale u mnie tej glukozy w ogole nie pije sie w gabinecie:| nie wiem jka to bedzie, ale to nawet lepiej bo nie zwymiotowac na jakas pielegniarke
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
jaroszania przynajmniej nie będziesz miała pobieranej krwi kilka razy. ja muszę raczej na badaniu być na czczo, pewnie żeby mieli jakieś odniesienie. Szczerze to jak słyszałam o tym badaniu, to pierwsze pobieranie krwi zawsze jest na czczo. Może u ciebie nie są aż tak rygorystyczni. Zazdroszcze
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no ja nie napisalam, ze nie jest na czczo! najpierw jest tak a potem sie pije, ale z tego co mowila to wypic mozna sobie w domu i wrocic bo one w gabinecie tylko pobieraja krew. ja akurat mam pare krokow do nich wiec nie bede godziny czekac.
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Wesołaaniu, do którego gina chodzisz? Ja tez mam wizytę w czwartek u Osadowskiego.
izzi zapraszam do Elbląga, tutaj piękny dzień Wiktorynko ja mam też dziwaczne sny. Tylko raz mi się sniło coś zwiazane z ciążą. Wózek dla bliźniąt. Za to mojemu tż dwa razy się śniło, że to będzie córcia . Wiem, że podwójnego wózka nie będzie, ciekawe czy chociaż on miał proroczy sen. Ja na razie próbuję nie myśleć o tym bólu, który mnie czeka, ale dobrze mieć wiedzę odnośnie znieczuleń. O matko potrójne kłucie ile kobieta musi przejść.
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
ja do szpitala mam 15 min samochodem więc i tak bym pewnie nie jeździła. zaopatrzę się w jakąś prasę czy książkę, żeby się tam nie zanudzić.
idę zrobić przegląd szafy, bo miejsca jakoś mało, a w większości nie chodzę. trzeba wreszcie się pozbyc części rzeczy, bo tylko zalegają, a ja mam tendencje do chomikowania masy ciuchów, których w ogóle nie noszę. a tak na marginesie, to zwykłe bluzki mi się jakieś krótkie robią i będen zaczyna wystawać... |
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Kurcze naoglądałam się wczoraj zdjęć synka Ani i przyśniło mi sie że też byłam z mężem na USG 3d i że nasze malenstwo pokazało co ma miedzy nózkami (a był to siusiak). Takze umówiłam się na czwartek prywatnie na USG |
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
Mój bęben właśnie został skopany przez bąbla. Chyba mu kakao smakowało, że się tak teraz wierci. Te kopniaki są coraz silniejsze. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę go znowu na usg.
Ja już też mam problem z ubraniami od jakiegoś czasu. Dziewczyny ciekawe jak to będzie w lato z takimi balonami. Mam nadzieję, że mi nogi nie będą puchły. Ostatnio widziałam zdjęcia koleżanki sporo po porodzie. Twarz miała spuchniętą jak balon. Przeraziło mnie to . Mam nadzieję, że tegoroczna jesień będzie ciepła i słoneczna, co by dzidzia zdążyła buźkę do słońca trochę powystawiać.
|
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
Żabulka a gdzie się umówiłaś na usg? i ile kosztuje w elblągu?
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz nie ma prawa odmówić Ci skierowania na badania,to Ci się prawnie należy!!! Ja na twoim miejscu stanowczo powiedziałabym lekarzowi,że chcę skierowanie na takie badania i do tego ma wypisać jakie inne badania mam zrobić?! Jeśli sytuacja powtórzyła by się jeszcze np.2 razy to trzeciej szansy by ode mnie już nie dostał taki lekarz!!! Poprostu zamieniłabym go na innego bardziej odpowiedzialnego i ludzkiego
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Umówiłam się do doktora Pasiecznego.On przyjmuje w przychodni mater pro vita na ul Bema.A kosztu nie znam choć moi znajomi byli u niego niedawno i za USG ze zdjęciami i za wymaz z pochwy zapłacili tylko 100zł.Ja się nastawiam na 200 zł maks.Nie zależy mi na filmiku raczej chodzi mi o zdjęcia i najbardziej o to żeby mój mężuś w końcu zobaczył naszego maluszka (no i oczywiście bardzo chcę poznać płeć )
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... i tak sie rozochocił ze jeszcze długo pozniej brykał sobie.O letnich ciuszkach juz marzę, najlepiej lniane białe spodnie ... mrrrr ... i zwiewne koszulki ![]() A wizyta u doktora juz jutro
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
idę dziś na obiad do rodziców, bo moja mama nazbierała wczoraj świeżutkiego szczawiu i gotuje zupę, więc muszę skorzystać z okazji, bo już jakiś czas chodziła za mną szczawiowa... mniam.
moje sprzątanie w szafie na wiele się nie zdało, tylko jedna reklamówka odrzutów, no ale ze mnie już jest taki chomik, więc dobre i to. najgorsze, że od tego całego sprzątania strasznie boli mnie w krzyżu i ledwo co się ruszam, już nawet nie chce mi się myśleć co to będzie później... |
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
ja też już sie zapisałam na USG 4D na 5 maja (będę wtedy w 23 tyg) więc na bank muszę w końcu poznać płeć W W-wie tam gdzie idę kosztuje to 220 zł ale po zdjęciach i filmiku Jaroszani strasznie się napaliłam na to usg ![]() Hehe no ja też zauważyłam że dziewczyny jak opisują ,,ataki" swych pociech na swoje brzuszki to często właśnie po czekoladzie albo kakao Widocznie krasnale dostają dużą dawkę energii i je ,,roznosi" ![]() A czy możecie mi napisać w którym tyg. ciąży robi się ten test obciążenia glukozą??? Litaris - dzięki za zaproszenie na słonko do Elbląga ale pewnie zanim bym dojechała to zastał by mnie wieczór (hehehe pamiętam nasze wyjazdy do Jastrzębiej Góry - przez 2 lata z rzędu był jakiś remont obwodnicy Elbląga gdzie właśnie przez te dwa wyjazdy zaliczyliśmy zarąbisty korek )Aaaaa! Zafundowałam sobie dziś krem Elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży ... jak przetestuję to dam znaka czy fajny ![]() A co do ubrań ciążowych to znalazłam super stronkę .. tylko niestety nie najtańsze te ciuszki ..... Już chyba kiedyś wrzucałam link ale już nie pamiętam: www.happymum.pl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

, i bynajmniej nie dlatego, że sie facet ociągał, raczej malutkiej sie spieszyło... to tak na pocieszenie ... Ach i jeszcze z jej porównanie bólu - tak jak przy okresie tylko mocniej (jak mocno?...nie powiedziała)
.... dzisiaj dla hecy przeczytalam małżonkowi, ze powinien do małego mówic, nawet śpiewac - no i zaczął mu spiewac

1 cs

... matko co za sen... a dzisiaj że przymierzam ubrania w Benettonie (dziwne nigdy tam nie wchodze) ... wszystkie drogie jak niewiem co a wygladają jak ze sredniej jakosci lumpeksu ... ale nic nie moge porzadnie przymierzyc bo mi sie siku chce .... no i naszczescie obudziłams ie w odpowiednim momencie