|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VI
Cytat:
Bardzo komfortowe :/ No i tez wszyscy pisali i dopytywali takze rozumiem co czujesz... Trzymaj sie tam ✊ Sandrita, kciuki za ciebie rowniez trzymam! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Przezduzeem a jak jest z jego wypadaniem? On całkiem mi wypadnie z pochwy czy co? Czuję się to? Bo ja mam zgłosić jak wypadnie a nie wiem czy zauważe to xd
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrita,Ecia kciuki
Bagheera ja dzis sie narobiłam,pozniej po gościach usnęłam na godz i znowu mnie mega głowa boli.. Po porodzie dopadła mnie migrena dosłownie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Kryształek te krostki mozesz przemywac octeniseptem i smarowac sudocremem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie
szyjka zgładzona, rozwarcie na palec i ogólnie dobre warunki, poród może się zacząć na dniach powiedział, że jakby dziś mi zrobił masaż szyjki to pewnie jutro bym urodziła, no ale że jeszcze trochę zostało do terminu to nie ma co przyspieszać na siłę, bo przepływy są ok, łożysko też.
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka jak wyjmowala to poczulam jakby odkorkowala. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Copy no to gratuluje wizyty i zycze aby cos zaczelo sie ruszac 🙌
Ecia bedzie dobrze!!! Kolezanki olej sikiem prostym 😁 i daj czadu na porodowce, czekam na wiesci od ciebie i przesylam pozytywna energie!!! U mnie dzieci juz spia 😀🎉 Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten trądzik to właśnie od hormonów ale mi położna mówiła ze to z mlekiem dajemy dziecku jak kp Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Widze, ze już Ci Zuzolka dziewczyny odpisaly, a ja skomentowalam zanim nadrobilam Was do konca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ecia, Sandrita ✊✊✊✊ dajcie tam czadu! Juz tyle dalyscie rade wytrzymac, ze teraz pojdzie z gorki Bagheera - niezle zdziwko dzis musialas miec pod przedszkolem przynajmniej bylas Juz wyszykowana Copy - to oby sie akcja rozkrecila wtedy kiedy chcesz czyli jak doktorek bedzie na zmianie Przezduzeem - nie mam slow do tescia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Copy dobre wiesci od gina
Ecia moja tez sama nie lezy;p musza byc raczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzięki za rady odnośnie nawalu, ale szczerze mówiąc liczyłam na jakieś rewelacje niby już było lepiej bo młody zaczal więcej spijac ale dziś coś słabo mu się chciało i znów bolą mnie cycki, robią się zgrubienia... Laktatorem to ostateczność bo wiem że odciąganie stymuluje dalszą produkcję więc korzystam jak już naprawdę muszę... Czujemy się dobrze, dużo się tulimy, córka kochana, często pyta o Igorka, głaszcze go, mówi żeby nie płakał i żeby go wziąć na ręce jak płacze, chce się z nim wszystkim dzielić i być blisko, rano mu się przygląda, daje mu cześć i komentuje 'oo, śmieje się, uśmiechnął się, kupę robi, patrzy na tatę ' itp jest trochę zazdrosna ale głównie widać to przy usypianiu, jak młody się budzi w tym czasie na cyca to ona bardzo płacze za mną, dziś ja kp młodego i trzymałam ja za rękę, mąż siedział obok i tulił i tak zasnęła...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Ecia, Sandrita trzymam kciuki! Powodzenia dziewczyny!
Copy super wieści to niech się dzieje ![]() Wantxme nie dołuj się bidulko, jeszcze jest trochę czasu Sunshine jeśli będzie Ci się ta gorączka i silne bóle utrzymywać to lepiej niech Ci sprawdzą na usg czy wszystko ok. U mnie sie krwawienie zatrzymało na 3 dni, a lekarka stwierdziła, że jeszcze zalega 10cm krwi. Po wizycie coś się podziało i znowu 3 dni nic. Aż zaczęłam pić herbatę z liści malin po 4 kubki dziennie i dopiero potem coś ruszyło. A miałam silne bóle i stany podgorączkowe do tego. Ejda moja nie uleży sama przez to ulewanie Wścieknę się przez tą pogodę
|
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim tym które urodziły w święta i po nich!!! Kilka was było nie zapamiętałam wszytskich nicków więc nie wymieniam żeby ktoś nie poczuł się pokrzywdzony! Gratuluję i czekam na opisy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z nad (.)(.). U nas dziś zdecydowanie lepiej nocka jeśli chodzi o wsciekanie się. Nie było go na szczęście.
Co do wyjść to ja codziennie zostawiam mała chociaż na chwilę. Ta chwila to zazwyczaj odbiór i zawiezienie dziecka do przedszkola, ale u nas to 30 min schodzi. Jutro rossman , byłoby duzi łatwiej gdyby się ciepło zrobiło. Mała miała wczoraj swoją pierwszą aktywność od około 16;30 do 18 leżała ładnie w leżaczki i biedna próbowała usnac ale starsza jej nie dawała za bardzo. Wieczór trochę zmieniliśmy i starszej kolacje i bajki puszczamy w innym pokoju. Starsza jest bardzo opiekuńcza w stosunku do Jagody ale jak tylko mam ja na karmieniu to w ogóle się nie słucha jakby była głucha. Potrafimy powtarzać coś po 3 razy a ona nas ignoruje. Wczoraj się spytała czemu tak szybko po nią przyjechałam do przedszkola. Niby się tłumaczy i nie widać w jej zachowaniu złości tylko bardziej chęć zwrócenia uwagi. No i tak się wycwanila ze jak widzi że karmie to przylatuje po telefon na bajki :mdleje; Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wieczór kiepski, w ruch poszedł sab simplex :/ mala plakala 4h z przerwami i miała twardy brzuch. Uspokajała się tylko na moim brzuchu i jak masowałam jej brzuch, a za chwilę znowu ryk
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska może Jagoda miała jakiś (.)(.) Kryzys.. dobrze ze juz lepiej !
Zuzolka najważniejsze że małej pomogło i wszystko wporzadku! Czy u was też to tak wyglądało na początku? Budzi się trzeba zmienić pieluche, dać cyca i idzie spać? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia, Sandrita ciągle o Was myślę.
Nowa tak to wyglądało. Aż czasami miałam wrażenie, że coś przegapiłam :-P teraz już inaczej, ale nie jest źle. Zuzolka Miłosz ma chyba podobny problem jak Twoja Natalka... Muszę jutro do apteki iść i kupić coś na bóle brzuszka. :-( teraz z nim spałam, aktualnie już w łóżeczku. Wieczorem z nimi się położyłam i zasnęłam a oni nie. Ale dali mi się zdrzemnąć. Potem też zasnęli.
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
My się witamy znów znad (.)(.) który był o 1 i 5 wiec dziecie dało mi pospać.
Starsza nauczyła się przychodzić do nas więc duży komfort ze nie muszę do niej latac Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
Rowniez witam sie znad (.)(.). U nas wieczor kiepski... Mały nie spal dlugo za dnia wiec musialam, ze wieczorem padnie, a tu poplakiwanie od 20 do 1 w nocy 😰 raczej to nie byl brzuszek bo placz byl tylko jak go odkladalismy, a na rekach sie uspokajal i smacznie spal. Jak tylko wracal do lozeczka/wozka to ryk. Wkoncu zasnal z nami w lozku...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie witam z kolejnego dnia w szpitalu.. Franio sobie smacznie śpi obok bo wlasnie zjadł ale muszę iść tutaj jeszcze do doradcy laktacyjnego bo nie wiem czy wszystko robię dobrze. Pewnie a raczej napewno nie
dokoptowali mi jedna dziewczynę do pokoju. Generalnie chce iść juz domu. Nienawidzę siedziec w takim zamknięciu. Jak wrócę do domu to wrzucę fotki do klubu bo cos nie potrafię ogarnąć przez tel ️
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi a wiesz kiedy Was wypuszcza? jak sie czujesz? Co nie gra z kp?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Megi trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu! Jak się czujesz po cc?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
Planowo mamy wyjść w piątek i nie wyobrażam sobie ani dnia dłużej..
ja sie nie nadaje nerwowo do szpitala ️ odnosnie KP to mału jest naprawdę strasznym ssakiem i właściwie cały dzien wisiałby na piersi. Oczywiście Panie mi proponowały zeby go dokarmić modyfikowanym (w sumie nie wiem po co) ale doradca laktacyjny mówi ze trzeba duzo samozaparcia. Pokarm mam bo juz mi tu tyle osób naciskało na sutki ze jeszcze raz a zabije.---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- A odnosnie CC to całkiem spoko myślałam ze bedzie gorzej![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Dziewczyny, czy Was tez tak piekły szwy?
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Megi w takim razie
za planowe wyjście. Wiem jak takie siedzenie w szpitalu potrafi zmeczyc. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Pytanie za 100ptk kto pije kawę? ?? Raduska? ?? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na razie cisza. Mam nadzieję, że będzie miejsce na porodówce i podają mi te oksytocyne bo znowu mam depresję...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Megi mnie nic nie piekło .
Pierwsze dni tak wyglądają ze to jedno wielkie ssanie dasz rade!Malwiska nie pije kawy bo na hafiji wyczytałam ze nie poleca sie gdy dziecko nie ma 4-6tyg. Wiec czekam ![]() Ecia mega kciuki by ruszyło z kopyta! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nowa, mialas zalecenia jakies ze szpitala wzgledem zoltaczki? Ejda, u nas tez tylko na mnie malucha. W kolysce robie 1drzemke. W nocy spi z nami ale u nas takie byly ustalenia od poczatku wiec mam przyklejke 24h ale mi to nie przeszkadza 😍Od 20 do polnocy bylo male wariactwo, mala miala najwieksza aktywnosc calej doby 😂😅 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, mnie bardziej na początku bolały, a piekły to już później przy kichaniu itd.
Malwiśka, ja nie piję. Anemeon, koniecznie o coś zapytaj w aptece, mała później sadziła bąki aż miło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska, wlasnie widzę
dosłownie jedno wielkie ssanie 🏻 Czy jak posmaruje sutki maltanem to małemu nic nie bedzie jak go przystawię? Bo zaczęły sie robić podrażnione ![]() Możliwe ze jestem uczulona na szwy masakra Ja kawy w sumie nie pijam ale jak cos to tez pewnie dopiero za jakis czas. Chociaż mam ochotę na latte karmelowe z maca
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska ja piję ale rozpuszczalna
![]() U nas dobra noc ze strony Igora, obudził się raz a dwa razy ja go brałam na kp bo cycki mi eksplodowała tzn raz w nocy i teraz za to Lena od 4 ryczala że chce do mamy mimo że była u nas, o 5 poszłam spać z nią a jak wstawalam o 8 to już ryczala że idę :/ także nie może być zbyt pięknie![]() Pozdrawiamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1200 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi, przystawiaj po maltanie spokojnie
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Bagheera ja dzis sie narobiłam,pozniej po gościach usnęłam na godz i znowu mnie mega głowa boli.. Po porodzie dopadła mnie migrena dosłownie.
szyjka zgładzona, rozwarcie na palec i ogólnie dobre warunki, poród może się zacząć na dniach 

przynajmniej bylas Juz wyszykowana

a oni nie. Ale dali mi się zdrzemnąć. Potem też zasnęli.
dokoptowali mi jedna dziewczynę do pokoju. Generalnie chce iść juz domu. Nienawidzę siedziec w takim zamknięciu. Jak wrócę do domu to wrzucę fotki do klubu bo cos nie potrafię ogarnąć przez tel
️
ja sie nie nadaje nerwowo do szpitala
️ odnosnie KP to mału jest naprawdę strasznym ssakiem i właściwie cały dzien wisiałby na piersi. Oczywiście Panie mi proponowały zeby go dokarmić modyfikowanym (w sumie nie wiem po co) ale doradca laktacyjny mówi ze trzeba duzo samozaparcia. Pokarm mam bo juz mi tu tyle osób naciskało na sutki ze jeszcze raz a zabije.
myślałam ze bedzie gorzej
za planowe wyjście. Wiem jak takie siedzenie w szpitalu potrafi zmeczyc. 
🏻
masakra