|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Niestety tak się ułoży, że omina mnie 3 sesje... Piątek (przygotowanie do świąt) poniedziałek- wiadomo, a w ten piątek przyjeżdża do mnie przyjaciółka na weekend (cieszę się bardzo, ale zaczynam już odczuwać brak jogi) Cytat:
![]() Dobrze, że jednorazowo |
||
|
|
|
|
#3483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Crazy turtle lady
|
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, dokladnie
![]() Byłam na zajeciach w wielki czwartek, piątek a sobotę sobie odpuściłam. Wczoraj nie poszlam z czystego poświątecznego lenistwa. Wstyd mi! |
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie bez jogi bolą plecy, jestem połamana i niedociągnięta. Przedtem właśnie też było ok To już uzależnienie! O Ty! Idź dzisiaj! Patrzymy tu wszystkie z dezaprobatą
|
||
|
|
|
|
#3487 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() KLIK Może któraś będzie z Was zainteresowana. |
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przy okazji: byłyście może kiedyś na wakacjach z jogą? |
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Ja nie. Jeśli wyjeżdżam, to ze Szczęściem, a on niekoniecznie kocha jogę. |
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż w ten weekend mam maraton zumby, a to jest najświętsza świętość ![]() Ha, dlatego znajdę chłopa, który lubi jogę. I który lubi jakiekolwiek aktywności. Ostatni się obrażał i marudził, że on nie będzie biegać. Ale widziałam oferty wakacji z jogą + osoby towarzyszące, które nie jogują. |
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
my już ponad 20 lat po ślubie, a pokochałam jogę w trakcie ![]() Biegać oboje nie lubimy, ale rower spacery jak najbardziej. Dużo czasu zatem spędzamy aktywnie Nie wiem czy bym go przekonała, póki co nie mam na to parcia. Zwłaszcza, że często takie wyjazdy to także dieta wege, a ja jednak mięsożerna jestem. Jogę lubię jako aktywność, kwestie medytacyjne czy traktowanie jogi jako sposobu na życie, to dla mnie chyba trochę za dużo. Może dlatego właśnie nie mówię o sobie joginka
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bieganie to taki przykład. Chłopak, z którym to przerobiłam, siedział przed komputerem i nie ruszał się za bardzo ![]() Co do diety wege - z tego bym się ucieszyła akurat Mięsa nie jem od... łomatko, będzie już 11 lat. Ale zastanawiam się, co tacy niejogowi towarzysze wtedy robią. Kręcą się i się nudzą pewnie
|
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Oj to i ja bym oszalała ![]() W sumie w takiej sytuacji, to lepiej jakby było wege, bo mięsożerny sobie jakoś poradzi, a wegetarianin mógłby jedzenie mięsa wręcz odchorować. Zauważyłam, że wielu joginów rezygnuje z mięsa Często też niestety można spotkać się z sytuacją podania np. zupy na bulionie z wyjętym kurakiem- no przecież nie ma mięsa to jest wege... Też o tym myśląłam. Dlatego raczej nie będę namawiać Szczęścia na taki wyjazd |
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę śmieję się zawsze mówiąc to, ale tak po prawdzie - umierając wytwarzamy niezbyt zdrowe hormony. Do tego hormon strachu, który wytwarza się w organizmie zwierzęcia. No za zdrowe to nie jest.Nie chcę tutaj wychodzić na szaloną wegetariankę, która chce nawracać, bo do tego mi daleko. Ale zdrowiej jest wymienić czasem mięso na marchewkę
|
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Konto usunięte
|
Jednak bardziej chodziło mi o wysiłek wkładany w utrzymanie pozycji, niż o szybkość ruchu (tutaj też miałabym problem), ale z drugiej strony nawet prosta pozycja może okazać się wymagająca, więc czas spróbować
dzięki za pomoc!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Nie mam nic przeciwko zjedzeniu totalnie bezmięsnego posiłku, ale wiem że szybko bym zatęskniła. Tak jak są osoby które nie potrafiłyby zrezygnować ze słodyczy- te dla mnie mogą nie istnieć. Nie odebrałam tego jako "nawracanie". |
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dzisiaj się powyginać. Pięć dni bez jogi i ledwo się ruszam
![]() Od roku mój organizm sam odrzuca mięso. Nie mam ochoty, słabo mi jak muszę je obrabiać, śmierdzi przy smażeniu. Ostatnio przy schabowych czułam zapach zwierza, taki zapach, jakbym w chlewie była i wieprza czuła. Przy drobiu czuję kurnik i gówna ptasie. Ja nie wiem co mi się stało. Ze smakiem zjadam raz w tygodniu pierś z kaczki, ona mi nie śmierdzi, czasami wołowinę w meksykańskiej knajpie bo tam super przyrządzają i czasami swojską wędlinę wędzoną. Do chleba zjadam sery i robię pasty na bazie twarogu, jajek, na obiady właściwie codziennie gulasze, zapiekanki warzywne z dodatkiem węglowodanów i czasami fety. I powiem Wam, że widzę, że wcinam zdecydowanie więcej węgli nie jedząc mięsa a co za tym idzie nie mogę bardziej schudnąć jednak białko z mięsa syci na dłużej. Kiedy zjadłam wieczorem zupę z mięsem nie byłam głodna i taki posiłek o 18 godz. był moim ostatnim, teraz niestety wciągam jeszcze kolację.
|
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wolę zastrzec, bo czasami różnie jest to odebrane ![]() Cytat:
Straszny zapach ![]() Wiesz co, a jakie węgle jesz? Bardziej warzywa i owoce czy mąki i makarony? Bo jak to pierwsze, raczej nie ma co się bać - jedynie owoce odstawić wieczorem. Ale fakt, łatwiej jest zbilansować dietę z mięsem. Bez mięsa trzeba się trochę nakombinować, ale też jest do zrobienia. Łomatko, ja chodzę głodna od wtorku. Nie wiem czemu, ale cały czas chcę jeść. Po interwałach mnie złapało, zawsze wtedy jestem paskudnie głodna, ale piję białko i jest ok. Tym razem nie wzięłam shakera, poszłam od razu na jogę, potem na zumbę... i umieram z głodu kolejny dzień. Albo już sobie wmawiam
|
||
|
|
|
|
#3499 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Pomyśl może o jakiejś suplementacji białka może. Koktajle czy coś. Bo to faktycznie jak za dużo węgli to słabo... |
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie koktajl białkowy sobie trzasnę na kolację. Mam jeszcze jakieś waniliowe i czekoladowe. Ale myślisz, że taki koktajl mniej jest tuczący niż miska sałat z chlebem żytnim? Chyba tak bo z tego co pamiętam to one węgli mają niewiele. Edytowane przez tymena Czas edycji: 2017-04-20 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Jasne, rozumiem ![]() A może to po świętach tak masz? Albo PMS? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bez makaronu. Bo ryż tyle o ile, ale makarony to zło. A z białek polecam izolat iso whey. Prócz tych normalnych są też jakieś takie, które bardziej utrzymują uczucie sytości. Ale to bym musiała zapytać w sklepie z suplami, ostatnio mi o nich pani opowiadała, ale że trochę się spieszyłam, wzięłam zwykły izolat i poleciałam dalej. Co do chudnięcia - Ty chcesz stracić na wadze czy to tak przy okazji się działo? Bo jeśli zależy Ci na utracie wagi, zobacz l-carnitynę. Sama w sobie nie spowoduje chudnięcia, ale wyrównuje braki minerałów, które to ułatwiają. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Mam dopiero 5 dzień cyklu, więc raczej nie pms. A przez święta nie jadłam dużo. Tak się samo zrobiło. Może w ogóle za mało jem, nie wiem. Muszę usiąść i policzyć makro i kalorie. Ale nie mam do tego głowy. Niby mam redukcję, ale jem na oko. |
||
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem wciąż głodna po świętach
Izolat iso whey, to właśnie mam i poeksperymentuję z koktajlami. Dzięki dziewczyny Na obiad muszę zjeść porcję węgli bo inaczej umrę Nie powinnam ich jeść wieczorem. Chciałam schudnąć jeszcze ze 3-4 kilo...
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Ożeż... Ty to zdecydowanie znasz się na rzeczy! Jak się tego izolatu używa? Co to? Ja supluję BCAA przed treningami, i faktycznie jest większa moc i lepsza regeneracja. Chyba że mam trening jak wczoraj... Świątecznie, 12 stacji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubella ma świetny orkiszowy makaron Niestety od kilku miesięcy jem tylko kukurydziany. A w zasadzie podjadam raz na jakiś czas, bo nie są aż takie dobre. Zupełnie się nie znam Przychodzę do sklepu i mówię, co chcę osiągnąć. A przemiła pani mi tłumaczy i pokazuje wszystko, co mają i co mi się przyda. akurat do nich mam zaufanie i wiem, że znają się, nie wcisną mi nic niepotrzebnego. I jeszcze rabat dostanę ![]() Izolat to w zasadzie białko, tylko inaczej się je wytwarza. W składzie jest mniej białka, więcej węgli. Lepiej się rozpuszcza i przyswaja. Ja je używam, bo nie ma glutenu, laktozy i soi. I jest dobre Waniliowe z mlekiem smakuje jak szejki z mcdonalda ![]() Rano na śniadanie jem albo naleśniki z białkiem, albo robię smoothie, albo jak nie mam czasu piję z mlekiem. Później w okolicach 14 - 17 piję. Można jeszcze wieczorem, jak łapie głód. BCAA też biorę - miarka przed i miarka po treningu. Też zauważyłam, że łatwiej jest z tym
|
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne to powiedzenie, prawda? Podłapałam od koleżanki z innego wątku
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Bardzo
|
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Ja na tabletki chyba będę musiała się przerzucić, ale to jak skończę to co mam. Mam proszek, jest fuuu, niby cytrusowy, ale jakiś niesmaczny
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Przed jogą tez stosujesz, czy tylko przed intensywnymi siłowymi/ cardio? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

my już ponad 20 lat po ślubie, a pokochałam jogę w trakcie
jednak białko z mięsa syci na dłużej. Kiedy zjadłam wieczorem zupę z mięsem nie byłam głodna i taki posiłek o 18 godz. był moim ostatnim, teraz niestety wciągam jeszcze kolację.