![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
A o to mój brzuszek i lidlowe leginsy. Troche za duże i oczywiscie za dlugie ale pewnie zgrubne to nie bede ich oddawac
![]() ![]() 1492524250130.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Hej! Witam się w 17 tc. Jak zwykle z doskoku.
Cytat:
Też byłam w Lidlu, ale legginsow już nie było, stanikow też nie. Załapałem się na sukienkę i bluzkę ciążową oraz dłuższą tunike nieciążową, ale bardzo fajną. Co do ubranek z lidla dla dzieci, to ja nie narzekam. Marta nosi rozmiar 98/104 od nich już od daaawna i po wielokrotnym praniu ciuszki super. Tylko uwaga na rozmiary, bo zależy od rzutu. Wrzucam fotkę 3 bluzek. Wszystkie rozmiar 98/104 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poli - identycznie dzisiaj wyglądałam, w sensie spodnie i bluzka. piękny brzusio ![]() Byłam w macu ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko w porządku. Ja mam za tydzień polowkowe. A miałaś robione 3d? Poli śliczny brzuszek 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Rozeznanie
|
Zrobiliście mi smaka na ma maca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny używała któraś z Was w ciąży kropli do nosa takich dziecięcych albo zwykłych dla dorosłych, ale za zgodą lekarza. Chyba się przeziębiłam i katar mnie męczy. 😞
![]() |
#3128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
Prenalen przestał działać. Chodzi mi o zwykłe krople do nosa. Wiem, że z reguły nie wolno, ale może ktoś coś, może takie dziecięce ciut można???
#3130 |
Zadomowienie
|
Nie jestem pewna, ale ja w pierwszej ciąży chyba psikalam otrivinem dla dzieci. Ale za wiele nie pomagało...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam ciuszki dla małej i w sumie dla pełnej wyprawki na 56 i 62 brakuje mi 2 bodów na krótki rękaw (62) i 1 na długi rękaw(62).
Najgorsze w dostawaniu ciuszków jest to, że są one wszystkie ładne, ale koniec końców wszystkie sa jakieś takie wzorzyste i później ciężko skompletować to w zestawieniu np. body+spodnie, żeby to jakoś wyglądało. Ale na tą chwilę mam nawet zestaw na wyjście do szpitala przygotowany. Czuję się jak wariatka i mąż pyta czy nie mam już dość, a ja tak bardzo chciałabym żeby już był czas na poród ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego ja kupuje wszystko gładkie ![]() Albo ewentualnie z jedna mała aplikacja i juz po kłopocie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72981031]Ja też już jestem na etapie "chcę przytulać synusia", bardzo się nie mogę doczekac ![]() Ja tez juz nie moge sie doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo.... wcale nie pomyślałam o grubych rzeczach a to przecież juz wrzesien bedzie... nie mam doświadczenia ...ehhh. To jakie zakupy zimowe robicie? I ile sztuk tych rzeczy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
marttb ja się właśnie zaopatrzyłam głównie w 56. Mja Ola urodziła się 48 cm. Wszystko na niej wisiało i musiałam zawijać, podwijać itp. Dużo rzeczy mi po niej zostało, ale te najmniejsze musiałam dokupić. Myślę, że drugie też nie będzie wielkoludem. 😉
Jeśli chodzi o kombinezon to już się rozglądałam za takim jesienno - wiosennym. Zeby chociaż mieć na wyjście ze szpitala. Kupię jednak 62 cm. Najgorsze jest to, że we wrześniu może być różnie. I 25 i 10 stopni. I w co tu dziecko ubrać?
#3138 |
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny ale sie zalatwilam.Wczoraj lekko zaczęło mnie boleć gardło wiec przepłukałam wodą z solą i wypiłam napar z imbiru.Budzę się w nocy a ja śliny nie mogę przełknąć.Kaszlu na szczęście nie mam i gorączki też nie.Będę się leczyć czosnkiem i ziać ogniem😊 Cały rok nie chorowałam a teraz niespodzianka.Ja też jestem na etapie że nie mogę się doczekać dzieciaczka😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
Juka juka kup tabletki Prenalen i do psikania Tantum Verde. Ja też się męczę z lekkim przeziębieniem. Dobrze, że gorączki nie masz. Jeszcze herbatkę z sokiem malinowym polecam, ale takim prawdziwym. No i zdrówka życzę.
Ja też już bym chciała córcię tulić w ramionach.
#3140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo dobry jest ten syrop prenalen ( bezwonny wyciąg z czosnku ) ja sie właśnie nim leczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, ze przezimujemy w domu pierwsze miesiące, a na wiosne wyjdzie juz takie siedzące uformowane dziecko ![]() A ja nie byłam w lidlu ![]() Macie super brzuszki! Poza Martą - gdzie schowałas dziecko? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3142 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
Ja muszę dzisiaj przejrzeć swoje ciuszki i przygotować listę wyprawkową ![]() Ja też się nie mogę doczekać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
misiowy kombinezon, ooooo coś takiego jak znajdę to muszę kupić właśnie na 62 ![]() blond później wrzucę screena tabelkiz excela co do ilości ![]() Ja mam i śpiworki i kombinezony i kurtki, dostałam tego sporo i w rozmiarach od 62 do 80 ![]() maluchna - ja mam kilka ciuszków które niby są 56, ale ja je traktuje jak 50, są takie maleńkie.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-04-19 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Rany, dziewczyny wy już macie prawie pełne wyprawki a ja nadal kompletnie NIC. Ale jeszcze nie mam zrobionej szafy więc nie miałabym gdzie tego schować a poza tym nie mam ani czasu ani głowy do zakupów dzieciowych... chociaż Lidl mnie kusił ale niestety praca wygrała z zakupami a po pracy niestety nie po drodze.
Pamiętacie sprzed świąt moją historię z pracą? Zapewne sądziłyście tak jak ja, że gorzej być nie może... O borze liściasty jak bardzo się myliłam!!! Nie było nawet okazji porozmawiać z kierowniczką bo wypadły jej rodzinne sprawy związane ze śmiercią bliskiej osoby i wzięła urlop do końca tygodnia. Teraz zostałam SAMA!!! Robota leży odłogiem a ja nie wiem w co najpierw ręce wsadzić... a do kompletu jak by było mało zaczyna mnie brać przeziębienie! Smarkam się, boli mnie gardło i głowa, mam zatkany nos i uszy, czuję się rozbita i momentami nieprzytomna. Nie ma nawet opcji wolnego czy zwolnienia bo biuro puste zostać nie może a jeszcze w piątek mam audit na którym choćby się świat kończył muszę być! No i oczywiście przecież leków nie wolno (normalnie nałykałabym się gripexu, zagryzła scorbolamidem, popiła sokiem malinowym i jakoś bym funkcjonowała) więc zostaje Prenalen, czosnek i sok malinowy od mamusi. Dobijcie mnie... Na biegu uczę się programu koleżanki z telefonem na gorącej linii żeby jakoś ogarnąć bieżące funkcjonowanie biura i klnę w duchu jak szewc. Jak przetrwam ten tydzień to będzie cud! A cały weekend prześpię i przeleżę w łóżku (taaa..... już to widzę....) P.S. u was też dziś zima? Śnieg padał od rana, teraz na szczęście wyszło słońce a my oczywiście na letnich oponach już. |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W Lidlu też nie byłam - mam dwie pary spodni i leginsy z HM, potrzebuję tylko jakieś szorty na lato, resztę oblecę raczej w swoich sukienkach i koszulkach - mam sporo takich luźnych, oversizowych. Staniki to w ogóle nie moja bajka - odkąd trafiłam w ręce brafitterki. Ja potrzebuję obwód max 65 więc... Poza tym nie mam instynktu łowcy :P Nigdy nic tam nie mogę i nie umiem znaleźć i tylko się wkurzam :P Powodzenia w pracy - brzmi to wszystko trochę przerażająco, ale z pewnością dasz radę! I na letnich oponach też! (u nas też śnieg i śnieg deszczem, ja również na letnich - jadę zaraz zawieźć tatę do lekarza...)
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-04-19 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
byłam z psem, ale pi.ga, w taka pogodę na pewno ubralabym kombinezon + kocyk do przykrycia
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- ostatni dzien lata - trzymam kciuki ze przetrwanie tego tygodnia, dbaj o siebie i maleństwo ![]() Ja jestem z tych urodzonych w gorącej wodzie i jak wiem że do sierpnia mam miec wyprawkę to najchętniej już w maju bym chciała mieć wszystko gotowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zrobiłam sobie listy, ale bez ciuszków, wydaje mi się że już tyle tego mam i pewnie jeszcze sporo dostanę i dokupię jak coś będzie mega fajnego ![]() Cytat:
Ewentualnie zostań do końca tygodnia, bo pogrzeby wiadomo to nie są czyjeś widzimisię, ale potem przestań się tym przejmować! Jak wrócisz po macierzyńskim i tak Ci nikt nie podziękuje za to ani nie będzie bardziej szanował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Magda ;)
|
Ja mam takie 1492591164368.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A jeszcze co do wyprawki to ja w sumie mam same ciuszki plus jakieś kocyki, kołderki. Teraz jak zrobiłam listę to widzę ile rzeczy tak naprawdę jest jeszcze potrzebnych. Będę zamawiać po kolei ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-04-19 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak dostanę jutro wyprawke z gemini to będę już w domu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ooo no to faktycznie ![]() Ja jakoś nie mogę się ogarnąć tak logistycznie. Tzn chciałabym kupić komodę na te rzeczy, ale nie wiem czy chcę białą i białe łóżeczko czy w kolorze drewna ![]() ![]() Ale wypisałam sobie wszystko kategoriami więc nie mam zamiaru tak bezsensu kupować, tylko porównam ceny na necie i będę zamawiać po kolei ![]() A jak o czymś zapomnę to trudno, sklepy są, apteki też, zawsze można dokupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.