Mamy majowe cz. VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 10:38   #4111
happiness__
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Bunny a niania z kamerką czy bez? Jaką torbę zamówiłaś? Też muszę zamówić, ale waham się między skip hop a babymel satchel

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:40   #4112
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Mam dziś dość.
Odkad wróciłam ze szpitala to znajoma Tz i jego przyjaciel, którym urodził się dzidziuś i ma prawie pół roku chcą żebyśmy się spotkali.. krecilam nosem i w końcu mówię, że ok zapraszamy. Na co ona, że do nich mamy przyjechać i że już jestem w terminie to mogę od nich jechać rodzić... 11dni do terminu. Oczy mi wyszły.. dzwonię do Tz a on co? Zebym nie przesadzala bo wczoraj biegalam po sklepach.. a miałam potrzebę dokupić parę rzeczy i ledwo te zakupy zrobiłam... Musiałam dokupić biustonosze bo w nic nie wchodzę, ten ręcznik dla dzidzi, organizery..
Jest mi tak przykro, że siedze i płacze...

A jaka to odległość? Daleko?
Jak nie chcesz jechać, to po prostu to powiedz i Tztowi i znajomym. Masz prawo do odrobiny egoizmu 😊
U mnie przed porodem byli znajomi dwa dni wczesniej - ale zamawialismy pizzę wtedy, dzień przed byliśmy na rodzinnej imprezie, a potem na urodzinach znajomych, ale tam byłam 2 godziny, bo jakoś słabo się czułam, rano mi wody odeszły 😀 ale nie spodziewałam się tego, u Ciebie sytuacja nieco inna..

Ehh ja mam jakiś słabszy dzień, niby się wysłałam , ale jakoś tak źle mi... Nie mam cierpliwości do synka, dziś trochę na niego pokrzyczalam, ale on tez dziś jakaś maruda.. na szczęście mogłam go zaprowadzić do mojej mamy,może się zdrzemne, a potem porządki.
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Mohnka : możemy 5 sobie przebić. Tak słabo psychicznie się dzisiaj czuję, że płaczę z byle powodu. Zirytowala mnie mama, bo najpierw coś ustalamy, a później robi odwrotnie.

Ukrajinka :Wypilabym takie smoothie. Z czego robiłaś?

Felliciti : Ja na wyjście spakowałam body na długi i śpiochy. Do tego czapeczka i skarpetki. No i kocyk. Musi wystarczyć o ile nie urodze do końca tygodnia bo ponoć później pogoda ma się poprawić.

U mnie podobnie. Bez płaczu, ale jakiś taki dzien... Zupełnie nie mam powodu, a dołek jest. Trzeba się wziąć w garść! Może jak zabiorę się za jakąś robotę, to będzie lepiej, może czas torbę spakować...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:48   #4113
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Hello

Justyna jedziesz na Polną? Bedzie dobrze, 3mam kciuki

Gornek nam na nawal w sr polecali cieple prysznice, pozniej sprobowac troche odciagnac i zimne dla poczucia ulgi. Długo czekasz na ten laktator, dlatego ja szukam stacjonarnie zeby maz mogl od razu podjechac jak bedzie potrzeba a powiedz jaki rozmiar ciuszkow nosi teraz Maksiu? 56 czy 50?

Dziewczyny co do rzeczy z lidla to jak którejs zalezy to warto sie przejsc za pare dni jak ludzie pozwracaja to co im nie pasuje, wtedy wroca na półkę mysle ze szczególnie biustonosze powinny wrocic bo wiadomo ze ciezko trafic z rozmiarem.

Ja mam wizyte jutro ale mam wrazenie ze maly sie przekrecil, znowu czuje go po bokach a na dole w ogole, nawet na pecherz mi juz nie napiera, jak czytam Wasze opisy gdzie czujecie glowke i parcie to ja tego nigdy nie mialam

Hapiness my będziemy kupowac monitor z niania z angelcare, jeszcze nie wiem ktory model ale pewnie jakis najnowszy ale to dopiero na poczatku maja wczoraj zamowilam za to torbe do wozka, jestem ciekawa jaka bedzie na zywo
To bielizne można zwracać? Wydaje mi się, że nie

A ja jestem wkurzona bo byłam z psem i mnie wyszarpala na wszystkie strony, ma 3 lata a zachowuje się jak bezmyslny szczeniak. Nie mam siły.na takie przepychanki z 30kg psem. Nawet nie mam ochoty na nią patrzeć..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:50   #4114
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Hej!! W moich stronach na piersi daje się liście kapusty, podobno pomaga też ciepły prysznic. Ale mama mówiła, że kapusta najlepsza .
Jak Maksiu? Kp czy mm? Czy obie metody? Jak noce?

Potwierdzam ja miałam główkę kapusty w lodówce. Obrywalam kilka liści, ubijalam tluczkiem do mięsa tak, żeby trochę sok puściła i okłady na piersi.

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:52   #4115
bunnybe
Zadomowienie

Camomile mozna, pisalysmy juz o tym przy poprzedniej gazetce ze stanikami do karmienia http://www.lidl.pl/pl/2308.htm
Stary 2017-04-19, 10:53   #4116
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
To bielizne można zwracać? Wydaje mi się, że nie

A ja jestem wkurzona bo byłam z psem i mnie wyszarpala na wszystkie strony, ma 3 lata a zachowuje się jak bezmyslny szczeniak. Nie mam siły.na takie przepychanki z 30kg psem. Nawet nie mam ochoty na nią patrzeć..

W Lidlu mozna (nie wiem jak majty, ale staniki na pewno) - nie mają przymierzalni, wie jedyna opcja żeby zmierzyć to w domu. Ja myślę że pewnie trochę zwrotów i ciążowych rzeczy i dzieciecych bedzie, bo sporo ludzi kupuje hurtowo, a potem zwracają...

Zjadłam twixa, popilam cola i trochę mi lepiej 😊

Dziewczyny, jaki to był tusz z rossmana, który polecałascie? Ma ktoś jakiś sprawdzony korektor pod oczy (w pedzelku)??

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-19, 10:53   #4117
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Mam dziś dość.
Odkad wróciłam ze szpitala to znajoma Tz i jego przyjaciel, którym urodził się dzidziuś i ma prawie pół roku chcą żebyśmy się spotkali.. krecilam nosem i w końcu mówię, że ok zapraszamy. Na co ona, że do nich mamy przyjechać i że już jestem w terminie to mogę od nich jechać rodzić... 11dni do terminu. Oczy mi wyszły.. dzwonię do Tz a on co? Zebym nie przesadzala bo wczoraj biegalam po sklepach.. a miałam potrzebę dokupić parę rzeczy i ledwo te zakupy zrobiłam... Musiałam dokupić biustonosze bo w nic nie wchodzę, ten ręcznik dla dzidzi, organizery..
Jest mi tak przykro, że siedze i płacze...
Kurde niektórzy ludzie to się w ogóle nie czują Nie przejmuj się nimi. Ja bym tam w ogóle nie pojechała skoro mają takie podejście

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
W ogóle mam wrażenie, zwłaszcza w nocy, jak wstaję siku, że dziecko mi wisi między kolanami Jak idę, to trzymam sobie brzuch, bo się boję :p
ale że aż między kolanami ja dziś 3 razy wstawałam, a jutro chcę jechać na badania jak ja mocz nazbieram całonocny

I w ogóle śniegu nawaliło temp w okolicach 0, ja mam letnie opony i muszę jutro z rana jechać na te badania nie ma kto mnie zawieźć kto miałby jeszcze zimowe poza tym kombinuje, żeby po labo od razu Rossmanna i zakupy ogarnąć żeby już potem nie jeździć w tą pogodę, ale nie wiem czy mi ta sztuka wyjdzie
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:55   #4118
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Kurde niektórzy ludzie to się w ogóle nie czują Nie przejmuj się nimi. Ja bym tam w ogóle nie pojechała skoro mają takie podejście

ale że aż między kolanami ja dziś 3 razy wstawałam, a jutro chcę jechać na badania jak ja mocz nazbieram całonocny

I w ogóle śniegu nawaliło temp w okolicach 0, ja mam letnie opony i muszę jutro z rana jechać na te badania nie ma kto mnie zawieźć kto miałby jeszcze zimowe poza tym kombinuje, żeby po labo od razu Rossmanna i zakupy ogarnąć żeby już potem nie jeździć w tą pogodę, ale nie wiem czy mi ta sztuka wyjdzie
My mamy zimówki jeszcze, u nas też śnieg, ale drogi w sumie czarne, jedynie mokre, a do jutra pewnie się to wszystko i tak stopi 😊

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-19, 11:00   #4119
bunnybe
Zadomowienie

Inez ja bardzo lubie korektor loreal true match z pedzelkiem wlasnie, w cenie regularnej zdecydowanie za drogi wiec kupuje go tylko na tej promocji w rossmanie o ten: http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...ml,111693,7171 jest chyba w 4 odcieniach
Stary 2017-04-19, 11:05   #4120
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Marta tam jest woda kokosowa, szpinak, banan, kawalek jablka, borowki amerykanskie i truskawki
Pychotka

Mohnka jak nie daleko Ci znajomi a masz ochotę się z nimi spotkać to możesz na chwilę podjechać. Ale jak nie masz ochoty i daleko to po co się zmuszać? Dla ich widzi mi się?

Gornek fajnie z tym bodziakiem

Ja jeszcze na zimówkach jeżdżę, bo mi i tak zawsze nie po drodze, żeby jechać wymienić a teraz to w ogóle nie wrzucę przecież opon do samochodu.

Zaraziłam Synka biedulek chodzi cały zasmarkany wyrodna matka mi doszedł jeszcze kaszel i aż się boję, że się będzie tak męczył jak ja, bo to straszne

Wybierałam wczoraj fotelik wieczorem i całą noc mi się śniło jeszcze :/ dzisiaj małż pojechał d sklepu i stwierdził, że jakiś cienki ten co wybrałam. Chyba zadzwonię zaraz do 8* i pogadam z facetem co on sądzi i poleca, bo ja to jednak laik jestem, a fotelik chciałabym jakiś bezpieczny. Już by było z głowy z tym fotelikiem.
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:07   #4121
milutek
Wtajemniczenie

Moi ulubieńcy, tusz max factor i korektor pod oczy maybelline IMG_0242.jpg
Stary 2017-04-19, 11:10   #4122
marta6704
Zakorzenienie

Zdenerwowalam się na naszą lodówkę, która rozmrozila mi wszystko z zamrażalniku więc rozmrażam ja całą i wstawilam pościel do prania.
Na kiepski humor najlepsze będzie sprzątanie.

Zrobię jeszcze naleśniki z serem bo mam mega ochotę. I do tego konfitura z wiśni...

Co do korektora polecam affinitone. Będę chyba zamawiać kosmetyki przez internet bo nie mam sił przepychac się między babami.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:18   #4123
CamomileS
Zadomowienie

Jak mnie dzisiaj boli kręgosłup, normalnie nie mogę chodzić :/

Stary 2017-04-19, 11:19   #4124
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczynki drogie, o 10:38 przez cc przyszła na świat Agatka 56 cm i 3400 g

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:22   #4125
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
My mamy zimówki jeszcze, u nas też śnieg, ale drogi w sumie czarne, jedynie mokre, a do jutra pewnie się to wszystko i tak stopi 😊
Oby się stopiło choć nie zapowiada się

Poprasowałam pierwszą partię ubranek, następna schnie. Niestety kolorowe nie zmieściły mi się na raz do pralki więc muszę to znów rozłożyć na dwa dni

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Super Gratulacje
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:25   #4126
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Super! Gratulacje mamusiu ❤️

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:26   #4127
CamomileS
Zadomowienie

Gratulacje Esor, wymiary i waga małej Perfecto

Stary 2017-04-19, 11:31   #4128
bunnybe
Zadomowienie

Esor gratulacje Mamusiu! witamy Agatkę na świecie
Stary 2017-04-19, 11:31   #4129
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Innez, od siebie mogę polecić przegenialny korektor z Rimmela Match Perfection! Już na jego temat pisalysmy z dziewczynami na forum z rossmana. Są trzy odcienie do wyboru. Minus jest jeden- trzeba nauczyć się wyciskać produkt 😉

Esor- gratuluje!! 😘

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 11:32   #4130
marta6704
Zakorzenienie

Brawo Esor 👏 gratulacje 🎊

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:32   #4131
milutek
Wtajemniczenie

Agatka na świecie gratulacje dla dzielnej mamy!
Stary 2017-04-19, 11:34   #4132
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Inez ja bardzo lubie korektor loreal true match z pedzelkiem wlasnie, w cenie regularnej zdecydowanie za drogi wiec kupuje go tylko na tej promocji w rossmanie o ten: http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...ml,111693,7171 jest chyba w 4 odcieniach
Dzięki, przyjrze mu się jutro 😊 jakoś myślałam, że jest w sztyfcie...

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Pychotka

Mohnka jak nie daleko Ci znajomi a masz ochotę się z nimi spotkać to możesz na chwilę podjechać. Ale jak nie masz ochoty i daleko to po co się zmuszać? Dla ich widzi mi się?

Gornek fajnie z tym bodziakiem

Ja jeszcze na zimówkach jeżdżę, bo mi i tak zawsze nie po drodze, żeby jechać wymienić a teraz to w ogóle nie wrzucę przecież opon do samochodu.

Zaraziłam Synka biedulek chodzi cały zasmarkany wyrodna matka mi doszedł jeszcze kaszel i aż się boję, że się będzie tak męczył jak ja, bo to straszne

Wybierałam wczoraj fotelik wieczorem i całą noc mi się śniło jeszcze :/ dzisiaj małż pojechał d sklepu i stwierdził, że jakiś cienki ten co wybrałam. Chyba zadzwonię zaraz do 8* i pogadam z facetem co on sądzi i poleca, bo ja to jednak laik jestem, a fotelik chciałabym jakiś bezpieczny. Już by było z głowy z tym fotelikiem.
A jaki fotelik wybrałaś? 😊

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Moi ulubieńcy, tusz max factor i korektor pod oczy maybelline Załącznik 7026281
Dzięki, korektor miałam i byłam zadowolona, tylko jak na maybellime to trochę drogo wychodzi, dlatego może coś znajdę jeszcze 😊
Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Cudownie, wielkie gratulacje!!!

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-19, 11:36   #4133
happiness__
Rozeznanie

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Wielkie gratulacje! 😍😍😍
Jak się czujesz? 😊

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:53   #4134
misja0181
Rozeznanie

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Witaj na świecie malutka Agatko Esor gratulacje

Inezz6 wybrałam axkid babyfix. Nie mogę się do gościa dodzwonić to napisałam maila. Poczekam aż odpisze i zobaczymy co on na to małż zaproponował jeszcze be safe izi go, bo w sumie dla pierwszego dwa kolejne mieliśmy be safe i wydają się ok. Tyle tych fotelików jest, że normalnie już nie wiadomo na co przede wszystkim zwrócić uwagę.
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:53   #4135
Baambi
Zadomowienie

To dziewczyny nie bierzecie na wyjście kombinezoniku? hmm, to nie wiem, może i mi niepotrzebny. Ale chyba i tak warto mieć coś takiego

Ale spałam! dopiero się obudziłam

Dzisiaj na 18 idę na hybrydy, potem do hm zobaczyć staniki i do kiko, rossmana po trochę kosmetyków. Może coś upoluję z tej promocji fajnego
Ania widzę że też się szykujesz na ślub!
ja mam w piątek. Też muszę rajty kupić jeszcze. No i biorę torbę do porodu zdecydowanie
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:53   #4136
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Moze suszone sliwki, czopek glicerynowy tez napewno pomoze
Wypróbuję

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Margolcia, Hahaha! Szpilki robią furorę 😁😁 już też któraś z Was wcześniej pisała że rodzilam?? w szpilkach 😁 no nic ... ide je spakować do torby bo akurat takowe posiadam 😂😂

To będzie Twój znak rozpoznawczy jak któraś zobaczy rodzą w żółtych szpilkach, to będziesz na pewno Ty

Magnificence taaaaak baaaaardzo nisko, dziwne uczucie takie
Śniegiem sie nie przejmuj. U mnie dzis rano było wszystko zasypane, a teraz świeci słońce i nie ma ani śladu po tym bialym dziadostwie ;p

Esor moje gratulacje!! jak się czujecie? zdrówka

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:55   #4137
Baambi
Zadomowienie

Esor gratuluję! jest pierwsza dziewczynka na wątku

A wymiary to ma książkowe)
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:59   #4138
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dzwonił do mnie mój lekarz. Jutro mam przyjechać na jakieś badania uczulające czy rozrzedzające krew. Niestety ze mnie straszny alergik i z krwią mam problem więc wolą dmuchać na zimne w razie gdyby coś się działo ze mną niedobrego. Mnie to na rękę bo i tak chciałam z rana jechać do rossmana na promke 😁

Baambi, promocja na kosmetyki kolorowe jest od jutra ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:11   #4139
bunnybe
Zadomowienie

Bambi promocja w rossmanie od jutra
Stary 2017-04-19, 12:11   #4140
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Witaj na świecie malutka Agatko Esor gratulacje

Inezz6 wybrałam axkid babyfix. Nie mogę się do gościa dodzwonić to napisałam maila. Poczekam aż odpisze i zobaczymy co on na to małż zaproponował jeszcze be safe izi go, bo w sumie dla pierwszego dwa kolejne mieliśmy be safe i wydają się ok. Tyle tych fotelików jest, że normalnie już nie wiadomo na co przede wszystkim zwrócić uwagę.
To myślę, że i jeden i drugi bardzo dobry. Fakt ciężko się zdecydować, tyle tego teraz jest. Ważne, żeby były jakieś testy, potwierdzone bezpieczeństwo.
Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
To dziewczyny nie bierzecie na wyjście kombinezoniku? hmm, to nie wiem, może i mi niepotrzebny. Ale chyba i tak warto mieć coś takiego

Ale spałam! dopiero się obudziłam

Dzisiaj na 18 idę na hybrydy, potem do hm zobaczyć staniki i do kiko, rossmana po trochę kosmetyków. Może coś upoluję z tej promocji fajnego
Ania widzę że też się szykujesz na ślub!
ja mam w piątek. Też muszę rajty kupić jeszcze. No i biorę torbę do porodu zdecydowanie
Ja mam taki cienki, polarowy. Kupiłam w Tesco, był w promocji i chyba niecałe 20 zł kosztował 😊

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości