Mamy majowe cz. VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 14:06   #4171
Mohnka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

No i jedziemy do znajomych po obiedzie. Nie mam im nic przeciwko bardziej mnie Tz zdenerwował i było mi przykro, że nie jest w stanie mnie zrozumieć..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:06   #4172
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Szczerze to też nie myślałam o kombinezonie ale po tym co się dzieje za oknem delikatny strach mnie przeszedł bo takowego nie posiadam ani pożyczyć nie mam od kogo. Także gruby rożek + koc powinny wystarczyć ☺ tak myślę.. 😵

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:07   #4173
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Babki co wy się tak wystrzegacie tego czerwca ?
Ja miałam być majowaa jestem czerwcowa

Tż chce właśnie fotelik pebble, tylko że jest jakiś nowy model, droższy i się zastanawia nad nim. Ja bym chyba wolała poprzedni
My kupiliśmy Maxi Cosi Pebble i bazę, baza już zamontowana w samochodzie.

Czekam na wizytę, ciekawe ile sobie poczekam bo moja wizyta jako dodatkowa widnieje w systemie..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:10   #4174
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
20 stopni? A gdzie tak zapowiadają? Bo mnie tu wszyscy dookola gadaja ze majowka tez ma byc zimna
Wolę Twoją wersję )
Zubilewicz tak dziś mówił w DDTVN będę się trzymać tej wersji bo tylko ona uchowa mnie przed depresją za okno wolę nie patrzeć. Kto to widział powrót zimy w drugiej połowie kwietnia no przesada no

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Magnificence ja też nie mam wanienki; uznaliśmy że niepotrzebnie miejsce będzie nam zabierać :P ale mamy wybraną z ikei i tż w każdej chwili może podjechać. Także pewnie jeszcze z tydzień albo dwa nie będziemy jej kupować
My dokładnie tak samo, nie mamy jej gdzie upchnąć dlatego tak długo odwlekam ten zakup
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:17   #4175
happiness__
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7300280 1]NIE CZYTAMY INTERNETÓW !

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ukrajinka - może zaktualizuj jak będziesz miała wolną chwilę pierwszą strone bo w końcu mamy już 3 wątkowe dzieciaczki [/QUOTE]
Wiem, lanie mi się należy 😑
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Ja już po kąpieli, haha śmiać mi się chce! Ledwo oddech łapałam, takie musiałam wygibasy w wannie robić żeby bożenka była gładka i nogi 😂 co za poświęcenie! Jak mąż wróci z pracy to musi zobaczyć jak tam sytuacja wygląda.

Aixa - Oo a jak z rozmiarówką legginsów? Bo kazałam wziąć sobie S takie jak nosiłam przed ciąża (słyszałam że są duże rozmiary) no i mam nadzieję, że będą dobre dopiero jutro do mnie dotrą.
Gratuluję udanej wizyty zauważyłam, że im bliżej porodu tym bardziej bolesne są dla mnie badania może coś w tym jest?
Właśnie dziś będą mi pobierać wymazy GBS.

Ania - Hahaha tak czytam i czytam i myślę.. o co chodzi! ChPD 😂😂 sikam po nogach! A tak poważnie to na pewno nie jesteś to że mąż ogarnia więcej w domu to co z tego?! Ty na pewno jesteś odpowiedzialna za inne różne czynności i rzeczy ☺ a gotowanie to już też baaaardzo dużo!

Misja - A może maxi cosi cabriofix albo pebble? Z bazą
Kurcze właśnie teraz myślę i przecież mam termin na 26 maj.. kilka dni przenoszę i urodze w czerwcu, nie chce tak!! Chce rodzic w maju! ;<

Mnie też to czeka jutro 😂 staram się na bieżąco, ale do gin musi być dokładnie
Musisz przeprowadzić rozmowę z dzieciaczkiem, że nie przedluzasz mu umowy najmu choć czerwiec to też piękny miesiąc

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Co do fotelika to my dostaliśmy, ale słaby. Zrobimy chyba tak, że po porodzie pojedziemy i przymierzymy do samochodu i do dziecka, żeby kupić już taki porządny i bezpieczny.

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:21   #4176
marg0lcia
Zadomowienie

Mohnka, ja mam ten tusz i cieszę się, że go dostałam za darmo na szkoleniu, bo byłyby to najgorzej wydane pieniądze, chyba ze masz mega długie rzęsy i wielkie oczy, to spoko

My mamy maxi cosi cabrofix, poleca stronę fotelik.info.com

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:21   #4177
talusiax33
Zadomowienie

Happiness - Ja jeszcze nogi na bieżącą ogole ale bożenke ciężko 😀 płakać mi się chce jak mam to zrobić.
Oj czerwiec też piękny miesiąc ale wymarzył mi się maj 😍 ja i mąż jesteśmy z maja. No nic, co ma być to będzie Hania zdecyduję kiedy będzie gotowa wyjść na świat.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 14:29   #4178
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Happiness - Ja jeszcze nogi na bieżącą ogole ale bożenke ciężko 😀 płakać mi się chce jak mam to zrobić.
Oj czerwiec też piękny miesiąc ale wymarzył mi się maj 😍 ja i mąż jesteśmy z maja. No nic, co ma być to będzie Hania zdecyduję kiedy będzie gotowa wyjść na świat.

Rozumiem Cię, bo też bym chciała w maju, a mam termin na 27 maja..

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:32   #4179
bunnybe
Zadomowienie

Bambi ja mam egoistyczna pobudke z tym majem- w czerwcu wesele siostry i chce zdazyc wrocic do formy ale podobno po tygodniu wywoluja wiec jak nie 21 to i tak do konca miesiaca urodze

Czekalam od rana na listonosza bo dostalam sms ze dostarczy mi dzis paczke, w koncu stwierdziłam ze ide do sklepu bo juz zaraz 15, schodze otwieram skrzynke a tam awizo z dzis gnojek nawet nie zadzwonil domofonem zeby sprawdzic czy jestem a na poczcie jest zawsze kolejka gigant i zapomnij ze ktos ciezarna przepusci

Ale a propo przepuszczania byłam w biedronce, kolejka do jedynej czynnej kasy, otworzyli druga to sie ludzie z calego sklepu rzucili ale mialam szczescie bo jedna mloda mama z wozkiem zatarasowala droge do tej nowo otwartej kasy i mowi do mnie: prosze Pani pierwsza miny tych ludzi bezcenne a ja bardzo podziekowalam i poszlam prosto do kasjerki i stwierdzilam ze jak bede juz z dzieckiem w wozku na zakupy chodzic to tez tak bede robic girl power!
Stary 2017-04-19, 14:38   #4180
aixa
Rozeznanie

Talusia ja mam rozmiar 40/42 tych leginsow innych rozm. nie było myślałam że będą za duże ale są w sam raz
Mohnka a jednak wizyta u znajomych

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:40   #4181
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ania - Hahaha tak czytam i czytam i myślę.. o co chodzi! ChPD 😂😂 sikam po nogach! A tak poważnie to na pewno nie jesteś to że mąż ogarnia więcej w domu to co z tego?! Ty na pewno jesteś odpowiedzialna za inne różne czynności i rzeczy ☺ a gotowanie to już też baaaardzo dużo!

Hahah udało Ci się rozszyfrować skrót
Ale poważnie to sprawa ma się tak, że mój TŻ wyniósł z domu dużo większe poczucie estetyki niż ja. I widać to po tym jak wygląda mieszkanie kiedy ja je sprzątam a kiedy robi to TŻ. No jego ewidentnie lepiej dopracowane ale staram się mu dorównać i już parę razy mnie pochwalił

Co do GBS to nie boli nic a nic. W piątek byłam na badaniu i było w porządku
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:41   #4182
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Bambi ja mam egoistyczna pobudke z tym majem- w czerwcu wesele siostry i chce zdazyc wrocic do formy ale podobno po tygodniu wywoluja wiec jak nie 21 to i tak do konca miesiaca urodze

Czekalam od rana na listonosza bo dostalam sms ze dostarczy mi dzis paczke, w koncu stwierdziłam ze ide do sklepu bo juz zaraz 15, schodze otwieram skrzynke a tam awizo z dzis gnojek nawet nie zadzwonil domofonem zeby sprawdzic czy jestem a na poczcie jest zawsze kolejka gigant i zapomnij ze ktos ciezarna przepusci

Ale a propo przepuszczania byłam w biedronce, kolejka do jedynej czynnej kasy, otworzyli druga to sie ludzie z calego sklepu rzucili ale mialam szczescie bo jedna mloda mama z wozkiem zatarasowala droge do tej nowo otwartej kasy i mowi do mnie: prosze Pani pierwsza miny tych ludzi bezcenne a ja bardzo podziekowalam i poszlam prosto do kasjerki i stwierdzilam ze jak bede juz z dzieckiem w wozku na zakupy chodzic to tez tak bede robic girl power!
Oj z listonoszem to bym się wkurzyła. Myślę że masz prawo podejść na pocztę, ominąć kolejkę i opisać od razu w okienku jaka była sytuacja, niego Ci wydadzą paczkę bez czekania, a jak nie to skargę pisz.
A babka w Biedronce pewnie sama pamięta jak to było 😊
Ja wczoraj jak byłam złożyć papiery do przedszkola, to jedna pani od razu podsunęła mi krzesło, bo chwilkę trzeba było poczekać, ale podziękowałam i powiedziałam, że jeszcze tak źle nie jest 😀

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2017-04-19, 14:42   #4183
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po kąpieli, haha śmiać mi się chce! Ledwo oddech łapałam, takie musiałam wygibasy w wannie robić żeby bożenka była gładka i nogi 😂 co za poświęcenie! Jak mąż wróci z pracy to musi zobaczyć jak tam sytuacja wygląda.

Aixa - Oo a jak z rozmiarówką legginsów? Bo kazałam wziąć sobie S takie jak nosiłam przed ciąża (słyszałam że są duże rozmiary) no i mam nadzieję, że będą dobre dopiero jutro do mnie dotrą.
Gratuluję udanej wizyty zauważyłam, że im bliżej porodu tym bardziej bolesne są dla mnie badania może coś w tym jest?
Właśnie dziś będą mi pobierać wymazy GBS.

Misja - A może maxi cosi cabriofix albo pebble? Z bazą
Kurcze właśnie teraz myślę i przecież mam termin na 26 maj.. kilka dni przenoszę i urodze w czerwcu, nie chce tak!! Chce rodzic w maju! ;<

To jesteśmy w podobnej sytuacji bo ja się trzymam właśnie terminu z pierwszych usg a tam wychodził 26 maj ten 8.06 nie wydaje mi się prawdopodobny będziemy obie na koniec psioczyć że już chcemy urodzić

Cytat:

Fajna babeczka Ci się trafiła dobry sposób

Popatrzę na te maxi cosi pebble.
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:42   #4184
marg0lcia
Zadomowienie

Gbs to ten wymaz?

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-04-19, 14:46   #4185
ania9o
Zakorzenienie

Miałam telefon odnośnie sukni dziewczyna w piątek przyjedzie przymierzyć nie nastawiam się, że weźmie ale zawsze coś się ruszyło w temacie

Co do kombinezonu to ja mam taki dość cienki i go spakowałam TŻ. Zaraz szczelę fotę

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Gbs to ten wymaz?

z pochwy i odbytu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 14:46   #4186
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Zubilewicz tak dziś mówił w DDTVN będę się trzymać tej wersji bo tylko ona uchowa mnie przed depresją za okno wolę nie patrzeć. Kto to widział powrót zimy w drugiej połowie kwietnia no przesada no

My dokładnie tak samo, nie mamy jej gdzie upchnąć dlatego tak długo odwlekam ten zakup
Oby miał rację

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:49   #4187
ukrajinka
Zakorzenienie

Efffpe, jasne ze chce zaktualizowac 1 strone, dlatego dziewczyny niech napisza do mnie pw z info o tp, imieniu, wadze dzieci itp. bo z postow ciezko wylapac niestety i spamietac. Takze dziewczyny anita7, esor, gornek odezwijcie sie i was wpisze

teraz poki co dopijam kawe, zakasuje rekawy I robie pierwsze prasowanie poki synek hula po miescie z bratem
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:50   #4188
happiness__
Rozeznanie

Cytat:

Wieeem, mi tak samo! Ale tak na co dzień opracowałam sobie metodę w wannie na ślepo pod wodą 😂
U nas z kolei odwrotnie, my obydwoje z czerwca a dzidziuś będzie majowy
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Gbs to ten wymaz?

Tak i potwierdzam, że to całkowicie bezbolesne 😊 pobierała mi taka fajna położna, że jak wchodziłam na fotel to kazała mi się "rozłożyć jak na plaży" 😂

Stary 2017-04-19, 14:53   #4189
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Wieeem, mi tak samo! Ale tak na co dzień opracowałam sobie metodę w wannie na ślepo pod wodą 😂
U nas z kolei odwrotnie, my obydwoje z czerwca a dzidziuś będzie majowy

Tak i potwierdzam, że to całkowicie bezbolesne 😊 pobierała mi taka fajna położna, że jak wchodziłam na fotel to kazała mi się "rozłożyć jak na plaży" 😂

Dobra a moja powiedziała "no to wskakujemy na fotel jak sarenka"
Stary 2017-04-19, 15:01   #4190
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dobra a moja powiedziała "no to wskakujemy na fotel jak sarenka"
Haha też żartownisia, ja to się jak foka czuję, nie sarenka 😂

Stary 2017-04-19, 15:08   #4191
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Mam 3stopien łożyska i zwapnienia, brzuch małego w górnej granicy... Może mi zrobią cesarke wcześniej ?
Jestem na sali z 3 noworodkami

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:10   #4192
marg0lcia
Zadomowienie

Eee to tego wymazu w ogóle nie czuć,nawet nie wiedziałam, kiedy mi go pobrali

Stary 2017-04-19, 15:12   #4193
decorail
Zakorzenienie

Wróciłam z regulacji brwi i fryzjera - odpicowana jestem jak nówka sztuka

Esor - moje gratulacje! witamy Agatkę

Happiness - no to ja nie wiem jak ona na plaży leży haha taka rozkraczona

Ania - taaa - sarenka - waleń jakiś chyba

Ja Wam powiem, że mi to GBS to chyba tylko z pochwy pobrał

Bambi - ja kombinezon na wyjście mam, ale dość cienki z tą pogodą to teraz nic nie wiadomo...
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:13   #4194
esor
Mamusia Luty 2016

Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:25   #4195
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak ostatnio czekałam na listonoszkę, aż w końcu mówię no muszę iść do tego sklepu wyszłam na 15 min i akurat się z nią minęłam

a co do Pani w biedronce to sama pewnie przeżywała to co Ty my i wie doskonale jak to jest

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
teraz poki co dopijam kawe, zakasuje rekawy I robie pierwsze prasowanie poki synek hula po miescie z bratem
Ja już dzisiaj po jutro druga partia

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Wróciłam z regulacji brwi i fryzjera - odpicowana jestem jak nówka sztuka
Tż Cię nie pozna jak wróci ja sobie obiecałam, że do fryzjera po porodzie i nadal się tego trzymam
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:31   #4196
ania9o
Zakorzenienie

Esor, mocno trzymam kciuki za bliznę. Może nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze, że Agatka już po drugiej stronie a poszło naprawdę sprawnie Gratuluję jeszcze raz!!

Decorail, mogłaś nie poczuć jak pobrał z odbytu GBS bo oni nie wkładają tylko patyczkiem delikatnie dotykają i mogłaś zwyczajnie tego nie poczuć
Stary 2017-04-19, 15:33   #4197
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Esor, mocno trzymam kciuki za bliznę. Może nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze, że Agatka już po drugiej stronie a poszło naprawdę sprawnie Gratuluję jeszcze raz!!

Decorail, mogłaś nie poczuć jak pobrał z odbytu GBS bo oni nie wkładają tylko patyczkiem delikatnie dotykają i mogłaś zwyczajnie tego nie poczuć
Ja miałam wrażenie, że jednak trochę wkładają więc moim zdaniem niemożliwe, żeby nie poczuć

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:33   #4198
decorail
Zakorzenienie

Esor - to serdeczne kciuki oby sytuacja z tą blizną się poprawiła

Magnificence - jeszcze go na kolację zaprosiłam, bo nie chce mi się gotować

Ania - no ciekawa aż jestem - czułam coś delikatnie, ale wydawało mi się, że tylko w jednej dziurce, że tak powiem, hehe - no nic, teraz to i tak po ptokach, a martwić się nie ma co

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-04-19 o 15:34
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:39   #4199
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Ważne że już mała jest bezpiecznie po drugiej stronie brzucha, a z blizna zobaczysz jak się zagoi 😊
Trochę Ci już zazdroszczę, chociaż nie czuję się gotowa na poród 😀
I podziwiam za chęć posiadania tak dużej rodziny. Do 3 dzieci jestem w stanie to sobie wyobrazić, ale jeszcze nie wiem czy bym chciała... Czasem jedno mnie z równowagi wyprowadza 😊

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."

Edytowane przez inezz6
Czas edycji: 2017-04-19 o 15:40
Stary 2017-04-19, 15:43   #4200
happiness__
Rozeznanie

Decorail, będziesz największą laska na porodówce a co do tej plaży to ja też nie wiem, na jakie ona chodzi, nie wnikam

Esor 3 lata to dużo, myślę że przez ten czas może się wszystko zmienić Ale super, że masz już Agatkę przy sobie
Teraz chyba Glassball, coś wspominała o poniedziałku?

Ja miałam na pewno tylko z pochwy, tak czułam i tak miałam napisane na skierowaniu. Zresztą z odbytu byłaby jeszcze jedna próbka, a ja miałam jedną, bo sama sobie zanosiłam do okienka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości