|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
zuy mod
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Nie widzę różnicy.
A jak będzie miała czerwoną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4413 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
"Wymuszanie" koloru sukni świadkowej jest beeee, ale u gości już ok?
I co złego w tym, że ktoś założy jasną sukienkę, przecież i tak was nikt nie pomyli. co do "wymuszania"-relacje młodej ze straszą powinny być na tyle dobre, żeby tu nikt nikogo nie musiał do niczego zmuszać.
|
|
|
#4415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2017-04-19 o 17:33 |
||
|
|
|
|
#4417 |
|
Konto usunięte
|
Ona w ogóle jest bardzo roztrzepana, zapominalska, więc może to dlatego... Ale nigdy też nie zaczęła tematu o moim stroju.
|
|
|
|
#4418 |
|
Rozeznanie
|
Heh apropo białych sukni.. my mieliśmy zaproszenie na ślub na którym wyraźnie była prośba by ubrać się na biało-czarno (PM jeżdzą na motocyklach i to były kolory przewodnie). Ogólnie głupio mi było, nie wiedziałam co dobrać skoro i ten i ten kolor takie wybitnie mało ślubne
![]() Ostatecznie kupiłam biało - czarną sukienkę w azteckie wzory, ale niezłą zagwozdkę miałam.
|
|
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłaś to wszystko co napisałaś tu na forum powiedzieć swojej kumpeli (bo chyba nią jest), spokojnie porozmawiać i wytłumaczyć. Zamiast jak sama przyznałaś szybko ucinać rozmowę i rezygnować, ale to twój wybór i tak masz do niego prawo, bo jesteś dorosła.
|
|
|
|
#4421 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Byłam w zeszłym roku na weselu, gdzie młoda miała taką dosyć oklepaną sukienkę z koronkową górą. Osoba towarzysząca świadka przyszła w letniej sukieneczce z koronki, coś w tym stylu: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...627ef15038.jpg Góra kiecy była z daleka zupełnie podobna do sukienki młodej. Do tego dziewczyny miały podobny kolor włosów. Na tym koniec podobieństwa - młoda była między innymi wysoka i przy kości, nana w letniej sukieneczne niska i drobna. A i tak przy śniadaniu goście o niczym innym nie mówili, jak tylko że coś powiedzieli do młodej, zawołali ją gdzieś czy coś, a tu ooooops - to była dziewczyna świadka ![]() Nie muszę mówić, jak bardzo młoda była "zachwycona"? |
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to też byłaby upierdliwość, ale powiedzmy, że do przyjęcia, jak zaproszenie jest z odpowiednim wyprzedzeniem. Natomiast idei kazania tej jednej biednej świadkowej ubrać się pod kolor serwetek już nie rozumiem.
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie przeczytałam, że jest miesiąc przed ślubem. To faktycznie młoda zakręcona. Będzie musiała jeszcze poprosić inną koleżankę o świadkowanie, dodatkowy stres.
|
|
|
|
#4424 |
|
zuy mod
|
A czerwona? Będzie ok, czy nie?
Albo dobra, mniejsza, bo tu nigdy do żadnego porozumienia nie dojdziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam w zeszłym roku ten amerykański program o sukienkach. I było też dobieranie kiecek dla druhen. Wszystkie były uśmiechnięte, zadowolone, przymierzały różne kroje i proponowały młodej (ona płaciła). Tylko jedna i to o zgrozo główna była wściekła. Nie podobało jej się nic w całym salonie. Skończyło się kłótnią, młoda się popłakała, a reszta miała pretensje do tamtej. Każdemu się nie dogodzi, czasem nawet cały salon to za mało. Takie sytuacje pokazują też kto naprawdę życzy młodej dobrze. Straszny był ten odcinek.
Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2017-04-19 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie popadacie w skrajności. Ja miałam kolor przewodni, taki wrzosowy. Świadkowa doradzała mi (nie była do tego zmuszona, ale było mi miło, że się angażuje) w doborze m.in. wstążek do dodatków, kwiatów itd. I sama zapytała, czy mam jakieś wymagania co do jej sukienki, na co ja, żeby wybrała krój dowolnie do swojej figury, natomiast zależy mi, aby nie była to suknia długa i powłóczysta, no i żeby jednak pasowała bardziej do koloru przewodniego. A nie jak pięść do nosa, wszystko we fiolecie a ona np. w żółci. Zero problemu, wybrala bardzo ładną sukienkę z motywami w fioletowych odcieniach, z białym tłem, którą pewnie założy nieraz. Tyle że różnica w tym, że ja swoją świadkową lubię, a ona mnie, i obu nam zależało na sobie na tyle, aby współpracować. I mam wrażenie, że to jest clou problemu
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem, czemu świadkowa miałaby się wtapiać w tło całej imprezy kolorem sukienki. Jeśli miałoby ją to bawić albo się jej podobać, to by tak zrobiła. Ale wymagać? Nigdy w życiu. Sama bym się nigdy nie zgodziła na założenie liliowej sukienki, bo nie zdzierżyłabym takiego koloru na sobie (tak samo zresztą jak zieleni). Już nie wspomnę, że zazwyczaj jak kupujemy sobie nową sukienkę, to nie jest ona do noszenia na raz, tylko na kilka okazji. Gdzie założyć kieckę wymuszoną przez Bridezillę, w której kompletnie się nie czujemy? |
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo jak: sukienka dla starszej, 50 osób to nie wesele, ślub cywilny to nie ślub, trzeba zaprosić całą familię, wierszyki na zaproszeniach, ile w kopertę, dostałam zaproszenie jako osoba towarzysząca i cała reszta ślubnych cudowności. Chyba też o to chodzi, wałkujemy i robimy ciasto
Jak komuś z duszy zejdzie to chyba dobrze.
|
|
|
#4431 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja chyba rozmawialabym ze swiadkowa o kolorze sukienki jesli zalezaloby mi na jakichs kolorach przewodnich. Nie poprosiłabym jej tez o zalozenie czegos, w czym jej zle.
|
|
|
#4432 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4433 |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o co chodzi z tą czerwienią na ślub...
Ja bym nie założyła bieli i kremu. Na czarny chyba też bym się nie odważyła, chociaż niektóre weselne stylizacje z czarną sukienką mi się podobają: z dodatkami potrafią wyglądać bardzo kolorowo i radośnie. Ale ja w ogóle jestem gburem jakimś, bo nie ogarniam ile daje się kwiatów, jakie na pogrzeb, jakie na ślub, jakie na urodziny, który kolor co oznacza... Moja mama jest osobą, która zawsze liczy kwiaty w otrzymanym bukiecie. Ja po prostu podziwiam bukiet. Doszłam do wniosku, że zawsze znajdzie się ktoś, kto wymyśli jakąś zasadę, której ja nie znam i poczuje się obrażony. Może nie do końca na temat, ale wylałam swoje żale ![]() A co do koloru przewodniego: zapytałam Moją Pannę Młodą, czy ma jakieś sugestie dotyczące mojego stroju. Nie miała. Gdyby miała, to z radością podjęłabym się takiego wyzwania. Zaproponowałabym coś nie w kolorze serwetek, ale korespondującego, poszła w dodatki... Potraktowałabym to jako trening kreatywności. Na pewno nie zgodziłabym się na żaden ciepły kolor ani inny, który mnie szpeci. Gdyby młoda przedstawiła mi dokładne oczekiwania względem mojego wyglądu i nie wzięła pod uwagę mojego gustu czy samopoczucia, to byłabym urażona i odmówiła stroju lub świadkowania. Sama nie miałabym tupetu, żeby od kogoś czegoś takiego wymagać.
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Np. z tego wywiązała się rozmowa, że to przyjęcie weselne, a nie wesele. A potem czym różni się wesele od przyjęcia weselnego? Poleciały definicje i etymologia
![]() W każdym razie rozpoczyna się sezon ślubny, na tym wątku przez kolejne miesiące nie będzie nudno
|
|
|
#4435 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
To nie chodziło o to, że przyjęcie jest rzekomo dużo lepsze i z klasą, a wesele to tylko remiza, więc wizażanka upierała się, że ona to ma przyjęcie, z kapelą i tańcami do rana, ale przyjęcie? |
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko fajnie jeśli rozchodzi się tylko o to ze kolor sukienki jest malo twarzowy. Mnie na przykład trudno kupić jakąkolwiek sukienkę a każde zakupy przed jakimkolwiek weselem to koszmar. Jakakolwiek sugestia odnośnie koloru czy kroju sprawilaby ze w najlepszym wypadku zrezygnowalabym ze swiadkowania a w najgorszym nawet z zabawy na weselu.
Na ostatniej takiej imprezie byłam w czarnej sukience, bo tylko w tej wygladalam dobrze i tylko taką udało mi się kupić. Nie bylo to tez pierwsze moje wesele w czarnej kreacji. Nie wiem co ludzie maja z tymi kolorami. Jedynie jasnych staram sie unikac z oczywistego powodu, chociaż dla mnie jako już niedługo PM naprawde nie ma znaczenia w czym sie kto pojawi (sukienke mam krotka, ecru). Zapewne znalazłby się ktoś kogo czarna sukienka też by urazila. No to mi przykro, moim zdaniem to szukanie problemów na siłę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4438 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
|
|
|
#4439 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy założeniu ze PM jest mi bliska, lubimy sie i widzę że bardzo jej zależy. Natomiast jakiekolwiek żądania skierowane w moją stronę skazane są na porażkę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-04-19 o 21:09 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Jak komuś z duszy zejdzie to chyba dobrze.