Mamy majowe cz. VI - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 15:47   #4201
Magnificence
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Magnificence - jeszcze go na kolację zaprosiłam, bo nie chce mi się gotować
Sprytne posunięcie chyba to zastosuję jutro bo kompletnie nie wiem co gotować

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Ja miałam na pewno tylko z pochwy, tak czułam i tak miałam napisane na skierowaniu. Zresztą z odbytu byłaby jeszcze jedna próbka, a ja miałam jedną, bo sama sobie zanosiłam do okienka
Ale oni obydwie próbki na jeden patyczek biorą najpierw z pochwy a potem z tej drugiej dziurki
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 16:00   #4202
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Sprytne posunięcie chyba to zastosuję jutro bo kompletnie nie wiem co gotować

Ale oni obydwie próbki na jeden patyczek biorą najpierw z pochwy a potem z tej drugiej dziurki
Jak to? Chyba że to dwustronny patyczek??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 16:15   #4203
milutek
Wtajemniczenie

Ja miałam ten wymaz tylko z pochwy na tysiąc procent bo pytałam mojej gin. Wynik ujemny
Stary 2017-04-19, 16:24   #4204
bunnybe
Zadomowienie

Inez mam zamiar złożyć skarge na tego listonosza bo to juz nie pierwszy raz
Ja mam jutro wizyte o 14 i ginka będzie mi pobierac wymaz na gbs to sie przyjrze temu jak to wygląda
Musze isc robic obiad bo maz niedlugo wroci ale jakos nie mam weny beda pizzerinki z wedzonym kurczakiem, kukurydza, papryka i serem
Stary 2017-04-19, 16:26   #4205
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizyte o 14 i ginka będzie mi pobierac wymaz na gbs to sie przyjrze temu jak to wygląda
Musze isc robic obiad bo maz niedlugo wroci ale jakos nie mam weny beda pizzerinki z wedzonym kurczakiem, kukurydza, papryka i serem

to jak tak wyglada Twój obiad jak nie masz weny to zazdroszczę mężowi a co dopiero jak masz wenę!
Stary 2017-04-19, 16:31   #4206
bunnybe
Zadomowienie

Milutek jak bede miala wene to Cie chętnie zaproszę lubie gotować dla innych, matka polka karmiąca
Stary 2017-04-19, 16:37   #4207
milutek
Wtajemniczenie

Bunny czuje się zaszczycona ja uwielbiam jeść także się uzupełniamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 16:51   #4208
kingaluna
Rozeznanie

Hej

Kiwaczka, wczoraj mi umknęło, ale super wieści! 😍 Ja już chcę połowę maja...

Inezz, ja nie polecę w pędzelku, ale korektory z Catrice mają dosyć dobre krycie.

ESOR, cudownie! 😍 Od samego rana myślałam o Was! 😙Chciałam skomentować na fb, ale ktoś wyłączył dodawanie komentarzy... Za 3 lata to na pewno wszystko będzie dobrze z blizną

Ja mam pluszowy kombinezonik z ciucholandu, ale myślę, że w połowie maja już się nie przyda. W razie czego mam też ciepły rożek z minky

U nas jest beznadziejny listonosz. Mieszkamy w domu to domofon jest za bramą. Przyjeżdża listonosz, dzwoni, ja odbieram mówię "Halo", on nic, później krzyczę "Halo, Halo", gapi się w kamerę i nadal nic. Zanim ja zejdę schodami na dół, wyjdę to on dawno pojedzie. I oczywiście awizo, a na poczcie podawaliśmy, żeby nawet polecone zostawiali. A domofon działa. Porażka!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 16:53   #4209
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Jednostronny patyczek nie pytaj mnie jak to się dzieje, ale mi na jednym patyczku obydwa pobierał też myślałam, że będę miała dwa patyczki

Cytat:
o mniam a ciasto na pizzerki sama będziesz robić czy masz gotowe
Stary 2017-04-19, 16:57   #4210
Melka88
Zakorzenienie

Aż męża zapytałam, bo on z wymazem do labu jechał. Patyczek był jeden, a napisane, że wymaz z pochwy i odbytu. Ja też czułam w tym drugim miejscu tylko smyrnięcie.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:05   #4211
emi_lka
Zakorzenienie

Esor, serdecznie gratuluję, cudownie, że masz już drugą córeczkę przy sobie, trzeba mieć nadzieję, że sprawy zdrowotne się unormują, jest czas.

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja miałam wrażenie, że jednak trochę wkładają więc moim zdaniem niemożliwe, żeby nie poczuć

Cytat:

Ja miałam wczoraj pobrany wymaz, dwa patyczki, jeden z pochwy, drugi z odbytu, bardzo delikatne smyrnięcie, niebolesne, nic nadzwyczajnego.

Cytat:
Złóż koniecznie skargę. A co do poczty, to proponuję podejść bez kolejki do okienka.

Mi dziś w rosmannie ustąpiono miejsca, ale ja mam już tak wieeeelki brzuch przy moim wzroście, że to byłoby dziwne
Zainstalowałam aplikację rosmannową, jutro 55% taniej 3 produkty makijażowe, można się przełączać na kartę rosnnę.

Miałam dziś miły dzień - byłam na fitnessie, jakoś się przyzwyczajam do tego pokracznego kującego chodzenia, ćwiczenia były fajne, później spotkanie z koleżanką i jej synkiem, bardzo miło + dobre jedzonko z deserem (beza z truskawkami). Jestem ukontentowana
Do tego jedna pracowa sprawa pozytywnie się rozstrzygnęła, a dwie inne powinny zostać lada moment domknięte.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 17:08   #4212
bunnybe
Zadomowienie

Milutek tośmy się dobraly

Magnificence dzis obiad bez weny wiec ciasto gotowe

Melka no bo tak na logike to badanie ma na celu sprawdzenie czy sie to ma a nie gdzie sie to ma wiec jeden patyczek wydaje sie sensowny
Stary 2017-04-19, 17:11   #4213
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Magnificence dzis obiad bez weny wiec ciasto gotowe

Melka no bo tak na logike to badanie ma na celu sprawdzenie czy sie to ma a nie gdzie sie to ma wiec jeden patyczek wydaje sie sensowny
A widzisz bo już myślałam, że Cię podkuszę i mi wyzdradzisz sekretny przepis na pyszne pizzerki
Stary 2017-04-19, 17:18   #4214
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz bo już myślałam, że Cię podkuszę i mi wyzdradzisz sekretny przepis na pyszne pizzerki
ależ prosze, jesli robie sama to zawsze z przepisu z kwestii smaku: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...zza/pizza.html

Jak dla mnie idealny
Stary 2017-04-19, 17:22   #4215
anita7
Rozeznanie

Czesc dziewczyny. Nie wiem ile uda mi sie nadrobic. Kilka słów co u mnie i zabieram sie za nadrabianie ciekawi mnie w szczególności czy pojawił się kolejny maluszek.

W sobotę jak wrocilam do domu ze szpitala to miałam kryzys. Z piersi zrobily mi sie kamienie dostałam gorączki. Pomogło gorący prysznic i bolesny masaż plus laktator oraz ubite liście kapusty. Pokarmu mam za mało mam nadzieję ze jeszcze się rozkręci. Pije farmatiker i kawę zbożową z mlekiem. Mały ma problemy z ssaniem raz sie udaje a nieraz niestety nie i dokarmiam mm. Boleje nad tym bo bardzo chciałabym karmić.
Dzisiaj niestety nastąpiło niespodziewane zdarzenie i obecnie jestem w szpitalu bez synka. W południe dostałam okropnego krwotoku i zabrało mnie pogotowie. Na szczęście sytuacja jest opanowana jestem po zabiegu czyszczenia. Mam nadzieję ze jutro wyjdę.

A synka ostatecznie zapisaliśmy Karol ☺
Ukrajinka jak możesz to dodaj na 1 stronę Karolka ur.12.04.17

Teraz zabieram się za nadrabianie.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:34   #4216
milutek
Wtajemniczenie

Anita - oj biedna miałaś przeboje! Współczuje, ale dobrze ze już sytuacja opanowana. Trzymam kciuki za kp, ale nawet jak Karolek będzie na mm to się nie przejmuj, będzie wszystko dobrze .
Stary 2017-04-19, 17:38   #4217
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Jeszcze raz gratulacje i dla drugiej córci też - za chodzenie

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:39   #4218
bunnybe
Zadomowienie

Anita wspolczuje przezyc a Karolek to piekne imię, sama bym je wybrała gdyby nie miał tak na imię mój brat mocne kciuki za Twoj powrot do sprawności i kp a na watku mamy juz dwojke nowonarodzonych maluchow- synek Gornka i coreczka Esor
Stary 2017-04-19, 17:39   #4219
marta6704
Zakorzenienie

Esor: Spokojnie, jeszcze blizna może się pięknie wygoić i będziesz miała swoje następne maleństwo
Póki co odpoczywajcie z Agatką. I brawo Hania

Anita: Mówili skąd nagle ten krwotok?
A za kp trzymam kciuki, jeszcze się pojawi.

Ja się chyba nie doczekam mojego wózka. Znów piszą, że jest opóźnienie bo tkaniny brak... Litości. Ktoś jeszcze ma tak z Bebetto? Czekam już od lutego.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 17:45   #4220
megan_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Esor: Spokojnie, jeszcze blizna może się pięknie wygoić i będziesz miała swoje następne maleństwo
Póki co odpoczywajcie z Agatką. I brawo Hania

Anita: Mówili skąd nagle ten krwotok?
A za kp trzymam kciuki, jeszcze się pojawi.

Ja się chyba nie doczekam mojego wózka. Znów piszą, że jest opóźnienie bo tkaniny brak... Litości. Ktoś jeszcze ma tak z Bebetto? Czekam już od lutego.
marta ja na Bebetto Tito czekalam 7 tygodni.

Anita, gornek, esor GRATULUJE! Zazdroszcze, ze mozecie tulic juz Wasze dzieciaczki. Powodzenia!
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:53   #4221
marg0lcia
Zadomowienie

Anita, dobrze, że już sytuacja opanowana, trzymaj się wiadomo skąd ten krwotok?
Mój brat ma na imię Karol

Dziewczyny, obejrzałam ten film Marley i ja i dawno tak nie płakałam, piękny

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:00   #4222
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
ależ prosze, jesli robie sama to zawsze z przepisu z kwestii smaku: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...zza/pizza.html

Jak dla mnie idealny
O dziękuje może jutro upichce pizzerki

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam bebetto w sklepie więc miałam od razu. Fotelika nie mieli ale po tygodniu tez dotarł ale ogólnie mówią że czas oczekiwania na te wózki z bebetto to nawet do 8 tygodni

Anita dobrze że już wszystko w porządku ! Kciuki za kp

Stary 2017-04-19, 18:00   #4223
milutek
Wtajemniczenie

Margolcia - piękny film

Bunny - przypomnij mi jaka torbę do wózka kupiłaś? Dobrze pamietam ze skip hop duo signature w trójkąty? Ja mam właśnie tą, tylko tą szarą i jestem nią zachwycona i nie mogę się doczekać kiedy będę jej używać

Pewnie pamiętacie ze zastanawiałam się jaką nianie kupić i w końcu po naradzie z mężem stwierdziliśmy ze najzwyklejsza będzie dla nas wystarczająca. Nawet robiliśmy test z mężem, cichutko kwilił i wolał "Mimi" jakość dźwięku super! Poza tym za pieniążki od siostry kupilam tez sterylizator i podgrzewacz dla niektórych pewnie zbędne, ale jakoś musiałam spożytkować kasę, i jestem zadowolona, fajne sprzęty, na pewno ułatwia sprawy IMG_0243.jpg
Stary 2017-04-19, 18:05   #4224
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie wiem ile uda mi sie nadrobic. Kilka słów co u mnie i zabieram sie za nadrabianie ciekawi mnie w szczególności czy pojawił się kolejny maluszek.

W sobotę jak wrocilam do domu ze szpitala to miałam kryzys. Z piersi zrobily mi sie kamienie dostałam gorączki. Pomogło gorący prysznic i bolesny masaż plus laktator oraz ubite liście kapusty. Pokarmu mam za mało mam nadzieję ze jeszcze się rozkręci. Pije farmatiker i kawę zbożową z mlekiem. Mały ma problemy z ssaniem raz sie udaje a nieraz niestety nie i dokarmiam mm. Boleje nad tym bo bardzo chciałabym karmić.
Dzisiaj niestety nastąpiło niespodziewane zdarzenie i obecnie jestem w szpitalu bez synka. W południe dostałam okropnego krwotoku i zabrało mnie pogotowie. Na szczęście sytuacja jest opanowana jestem po zabiegu czyszczenia. Mam nadzieję ze jutro wyjdę.

Ojej bidulko mam nadzieje ze wszystko sie unormuje a jak sie okaze ze będziesz musiała karmić mm to sie w ogole nie przejmuj

Jezu jeszcze jedna osoba zapyta mnie "jak sie czujesz" "jeszcze nie rodzisz" lub "Maja szaleje?" To bede zabijać łyżeczka!!!!

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:08   #4225
bunnybe
Zadomowienie

Milutku super zakupy a ja jak na prawdziwa "babę" przystalo nie wiedziałam na ktory wzor sie zdecydować i zamowilam z jakiejs polskiej firmy, ktora wyglad jak sie okazuje zerżnęła od skip hop z tej serii exclusive ale tak mnie zauroczyła ta koniczyna marokańska że ją wczoraj kliknęłam cena sympatyczna bo 129zl skutecznie mnie zachęcila zobaczymy jak z jakoscia wykonania jak przyjdzie

Stary 2017-04-19, 18:09   #4226
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Jednostronny patyczek nie pytaj mnie jak to się dzieje, ale mi na jednym patyczku obydwa pobierał też myślałam, że będę miała dwa patyczki

o mniam a ciasto na pizzerki sama będziesz robić czy masz gotowe
Masakra, jakieś mi się to wydaje strasznie niezgodne z hmmm zasadami sztuki
Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Bidulo! Ale musiałaś się strachu najeść trzymam kciuki za kp, może potrzebuje czasu, żeby na dobre się rozkręcić wiadomo, skąd ten krwotok?

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Margolcia - piękny film

Bunny - przypomnij mi jaka torbę do wózka kupiłaś? Dobrze pamietam ze skip hop duo signature w trójkąty? Ja mam właśnie tą, tylko tą szarą i jestem nią zachwycona i nie mogę się doczekać kiedy będę jej używać

Pewnie pamiętacie ze zastanawiałam się jaką nianie kupić i w końcu po naradzie z mężem stwierdziliśmy ze najzwyklejsza będzie dla nas wystarczająca. Nawet robiliśmy test z mężem, cichutko kwilił i wolał "Mimi" jakość dźwięku super! Poza tym za pieniążki od siostry kupilam tez sterylizator i podgrzewacz dla niektórych pewnie zbędne, ale jakoś musiałam spożytkować kasę, i jestem zadowolona, fajne sprzęty, na pewno ułatwia sprawy Załącznik 7026896
Hahaha świetny test

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:11   #4227
gornek
Zakorzenienie

Milutek tez mam podgrzewacz Avent. Gdy go brałam od szwagierki mówiła, ze pewnie i tak bedzie nie używany. A teraz z przebojami moimi z karmieniem, nie wyobrażam sobie nie mieć podgrzewacza.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:12   #4228
Melka88
Zakorzenienie

Anitko, szybkiego powrotu do zdrowia i synka życzę

Dziewczyny, co można fajnego jutro w Rossie kupić ? Chcę podkład i korektor, nie mam pomysłu na trzecią rzecz. Tusz na zapas w sumie mam..
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:15   #4229
milutek
Wtajemniczenie

Bunny - o ale wypatrzyłaś naprawdę fajny wzór i rzeczywiście niezła kopia skip hop jeśli się okaże że jakość wykonania też spoko, to bardzo się opłacało, daj znać

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Milutek tez mam podgrzewacz Avent. Gdy go brałam od szwagierki mówiła, ze pewnie i tak bedzie nie używany. A teraz z przebojami moimi z karmieniem, nie wyobrażam sobie nie mieć podgrzewacza.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
oj tak, u nas podgrzewacz też akurat bardzo się przydał przy pierwszym dziecku, mega wygoda, zwłaszcza w nocy. i później, jak dziecko je "słoiczki"
Stary 2017-04-19, 18:18   #4230
decorail
Zakorzenienie

Anita - dobrze, że już wszystko ok

A wiecie może czy da się dokupić do monitora oddechu osobno nianię? Brat Tż z maty już nie korzysta, ale dalej potrzebują niani i zastanawiam się czy sama mata nas urządza.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości