Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 15:10   #301
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
to znaczy jakie masz obniżone parametry?

ja właśnie mam limfocyty 13,7 i ilość 1,28 przy normie od 1,5 neutro też mam wysokie ale w % 76 przy normie 70, leukocyty miałam 11 ale spadły teraz do 9, hgb 11, hematokryt 32,6 i erytrocyty 3,5. trochę mnie pocieszyłaś
Krwinki białe (WBC) - 11,75 (przy normie 3,5-10)
Hemoglobina - 9,8
Hematokryt - 30,3%

Wyniki z 29.03.

A naprawdę ufam swojemu ginekologowi - bardzo poważnie podchodzi do swojej pracy, jest na bieżąco z badaniami klinicznymi i ma kilkadziesiąt lat doświadczenia w zawodzie. Zalecenia: brać suplementy, czekać, a jak po 28-30 tc się nie poprawi (do tego czasu organizm może "dorabiać" składniki krwi do zwiększonego o 50% osocza), podejmować kolejne kroki, bo wtedy jest to już niepokojące.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Mam nadzieję, że mi się do tego czasu poprawi Sorbifer biorę grzecznie, o toniku czasami - przyznaję się bez bicia - zapominam.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:20   #302
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:

ja właśnie mam limfocyty 13,7 i ilość 1,28 przy normie od 1,5 neutro też mam wysokie ale w % 76 przy normie 70, leukocyty miałam 11 ale spadły teraz do 9, hgb 11, hematokryt 32,6 i erytrocyty 3,5. trochę mnie pocieszyłaś
mi tez ostatnie wnyki się pogorszyły (do tej pory mieściłam się w zakresach ref.)
- krwinki białe 10,44 (zakres do 10)
- limfocyty 17,6%
- neurocyty 74%
lekarz mi też nie kazał nic z tym robić....

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Admirable, MademoiselleB, mieszkam 40 km od Krakowa, rodzilam w małym miasteczku, ale myślałam nad porodem w Krk, z moich okolic spora czesc rodzi w Krk, ja bym chyba zdecydowala sie na...Siemiradzkiego.

Ns Ujasku jest bardzo dużo rodzących, od kilku osób słyszałam, ze dawniej to był inny szpital, bardziej indywidualnie podchodzili do rodzących, a teraz już nie jest tak fajnie, szczególnie jesli nie ma sie tam swojego lekarza. Sa za to bardzo dobre warunki.

Na Kopernika warunki nienajlepsze. Podobno po porodzie czasem sie trafia na sale osmioosobowa. Robiłam tam usg polowkowe,mialam mieć aminopunkcje. Spędziłam 5 godzin w kolejce, żeby ustalić termin aminopunkcji, naprzeciwko mnie praktycznie byla sala na której leżały kobiety z dziećmi po porodzie. Byłam zaskoczona, no bo wiadomo noworodki chyba powinny być troche bardziej odizolowane od świata zewnętrznego. Kuzynka podczas porodu większość czasu spędziła na korytarzu, bo nie było miejsc, co prawda było to kilka lat temu. Ja nic pozytywnego o porodzie na Kopernika nie słyszałam, z moich znajomych rodza tam raczej ci co musza np.z cukrzyca.
Najlepsi specjalisci pracują na Kopernika i na Ujastku i to przemawia za tymi szpitalami.

Kuzynka urodziła trójkę dzieci na Siemiradzkiego, miala oplacona położna i bardzo sobie chwali. W pierwszej ciąży myślałam o tym Siemiradzkim, ale w końcu zdecydowałam sie na szpital 5 km od mojego domu. Miałam szybki i bezproblemowy porod. Teraz nie myślę o Krk, bo mogłabym nie zdążyć dojechać. Chyba ze bede musiała,bo w pierwszej ciąży mialam lekki stan przedrzucawkowy, mam nadzieje, ze będzie ok. Przy porodzie miałam fajna położna, z lekarza nie byłam zadowolona, ale on był tylko na samym końcu, wiec przy porodzie bez kompikacji położna jest bardzo wazna, istotniejsza niz lekarz.gdybyw moim szpitalu można byłoby sobie opłacić położna to bym to zrobila. Niestety,ciężko jest trafić na poród ze swoim lekarzem. Lekarz do którego chodzę pracuje w tym szpitalu, w którym rodzilam, ale trafiłam na dyżur kogoś innego.
też słyszałam dobre opinie o Siemiradzkim.
No właśnie z lekarzem ciężko "wstrzelić" się w dyżur

Edytowane przez MademoiselleB
Czas edycji: 2017-04-19 o 15:24
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:37   #303
cesarskie cięcie
Rozeznanie

A jakie szpitale doradzają warszawskie mamusie? Myślałam o Solcu, ale to jest strzał w ciemno (sugerowałam się jedynie opiniami na necie i odległością, nie mam relacji z pierwszej ręki).
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:38   #304
malenka1889
Zadomowienie

Kurczę, aż mi głupio bo ja mam wszystko w normie, a hemoglobinę prawie 13 a nic nie biorę bo tabletki mi sie skończyły z miesiąc temu i jeszcze nie kupiłam bo ciągle zapominam corka byla chora to na jej lekach sie skupiłam i o swoich witaminach zapomniałam ... Obiecuje poprawę i jutro kupie na bank

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 16:42   #305
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

mnie zmartwiło, że tyle parametrów spadło. i mam tak samo. dziś robiłam przeciwciała i wynik ma być prawdopodobnie w piątek popołudniu a ja wizytuję o 16.30

ciężko stwierdzić wcześniej, ja jestem absolutnie nastawiona na kp bo wszystkie karmiłam i po prostu to lubię ale przecież może nie wyjść i głowy sobie nie urwę

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

jaki model chcesz kupić?
Ja Kasiu lekarzem nie jestem, ale podejrzewam, że u ciebie wszystko jest ok. Mój gin jak widział te wyniki to mówił, żeby nie panikować, bo normy laboratorium nie są skrojone na kobiety w ciąży. On jest z tych, co raczej są przewrazliwieni, wiec wiem, że nie zbagatelizowalby słabych wyników. Zalecil mi zelazo, no w dolnej granicy mialam wynik, ale po konsultacji tu na watku z Judkamą nie biore i zamiast tego uzupelniam w naturze mięsem itd😁Tez czułam lęk jak odebrałam wyniki a tam jedne wyniki podwyższone, drugie obniżone,ale już wyluzowalam.

Ja chcę kupić medele swing. Będę polować w gemini,moja koleżanka dorwala w promocji za 499 zł a nawet w smyku teraz w promocji jest za 550.

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Kurczę, aż mi głupio bo ja mam wszystko w normie, a hemoglobinę prawie 13 a nic nie biorę bo tabletki mi sie skończyły z miesiąc temu i jeszcze nie kupiłam bo ciągle zapominam corka byla chora to na jej lekach sie skupiłam i o swoich witaminach zapomniałam ... Obiecuje poprawę i jutro kupie na bank

Wysłane za pomocą mTalk
To trzeba się cieszyć,że wszystko w normie😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 16:48   #306
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
To zalezy, bo jesli plaujesz odciagac czesto to elektrycznym jest szybciej i łatwiej. Mi mąż kupil laktator po porodzie bo byl konieczny, ale nie kazda mama uzywa laktatora. W szpitalu uczyli jak sie sciaga recznie bez laktatora, ale mi nie szlo akurat, no i jak wiedzialam ze musze odciagac po kazdym karmieniu to wolalam laktatorem.
Przy małej równie dobrze moglam sie obyc bez laktatora.

Takze nie wiem czy jest sens kupowac teraz laktator, jesli sie nie jest pewnym ze sie go w ogole bedzie uzywac.
Ja nie używałam laktatora, a mleko odciagalam recznie bez zadnego problemu, ale mi az kipialo:p
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
A jakie szpitale doradzają warszawskie mamusie? Myślałam o Solcu, ale to jest strzał w ciemno (sugerowałam się jedynie opiniami na necie i odległością, nie mam relacji z pierwszej ręki).
Ja na Karowej, tak jak Adasia.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:15   #307
SportMama
Raczkowanie

Moje wyniki też są nie najlepsze,a lekarz też z tym nie robi.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 17:20   #308
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Czemu głupio też zalezy od jakiego pułapu sie startowało. Ja tu zaczelam od 11,8 hgb
W pierwszej ciazy mialam ekstra wyniki i na tym etapie mialam 12,5 hgb i to bylo najmniej

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Ja Kasiu lekarzem nie jestem, ale podejrzewam, że u ciebie wszystko jest ok. Mój gin jak widział te wyniki to mówił, żeby nie panikować, bo normy laboratorium nie są skrojone na kobiety w ciąży. On jest z tych, co raczej są przewrazliwieni, wiec wiem, że nie zbagatelizowalby słabych wyników. Zalecil mi zelazo, no w dolnej granicy mialam wynik, ale po konsultacji tu na watku z Judkamą nie biore i zamiast tego uzupelniam w naturze mięsem itd😁Tez czułam lęk jak odebrałam wyniki a tam jedne wyniki podwyższone, drugie obniżone,ale już wyluzowalam.

Ja chcę kupić medele swing. Będę polować w gemini,moja koleżanka dorwala w promocji za 499 zł a nawet w smyku teraz w promocji jest za 550.

To trzeba się cieszyć,że wszystko w normie😁

Żeby nie było na mnie poźniej kurcze. Jak bedziesz miec gorsze samopoczucie to zawsze możesz poszalec z burakami i innymi

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja nie używałam laktatora, a mleko odciagalam recznie bez zadnego problemu, ale mi az kipialo:p

Ja na Karowej, tak jak Adasia.

Wiesz odciagalam cala dobe co 2/3 h, no i rozbujac musialam laktacje laktatorem, bo maly nie ssal za bardzo. Recznie to bym sie zajechala
Ciekawe jak to wyglada jak mleko z piersi kipi
Latem na słońcu nam sie zważy

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Znalazłam sobie kolejny wózek do rozważenia
http://www.babyland.pl/pl/product/69...-czarny-stelaz

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 17:34   #309
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Czemu głupio też zalezy od jakiego pułapu sie startowało. Ja tu zaczelam od 11,8 hgb
W pierwszej ciazy mialam ekstra wyniki i na tym etapie mialam 12,5 hgb i to bylo najmniej

Żeby nie było na mnie poźniej kurcze. Jak bedziesz miec gorsze samopoczucie to zawsze możesz poszalec z burakami i innymi

Wiesz odciagalam cala dobe co 2/3 h, no i rozbujac musialam laktacje laktatorem, bo maly nie ssal za bardzo. Recznie to bym sie zajechala
Ciekawe jak to wyglada jak mleko z piersi kipi
Latem na słońcu nam sie zważy

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Znalazłam sobie kolejny wózek do rozważenia
http://www.babyland.pl/pl/product/69...-czarny-stelaz
Hehe nie no szalona po prostu upewniłas mnie w moim odczuciu. Zrobię morfologię za jakiś czas i zobaczymy 😊

Stary 2017-04-19, 17:45   #310
gunis
Rozeznanie

Ja rozglądam się za wózkami i nie moge sie zdecydować.
Na pewno będzie uzywka, bo na nowy nas nie stac i zdajemy sobie z tego sprawę.
Najlepiej 3w1 z adapterem na nosidełko do samochodu, jakbym musiała gdzieś z młoda podejść a męża by nie bylo przy mnie

Ząb mnie zaczal pobolewac a mój Dentysta wzial i zrobił sobie bardzo długi weekend i wraca dopiero w poniedziałek. Pani rejestratora bardzo miła, zaproponowała kogoś innego, ale ja ufam tylko temu jedynemu... wolę przecierpiec do poniedziałku niz iść do innego dentysty i cierpieć u niego na fotelu

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:29   #311
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja rozglądam się za wózkami i nie moge sie zdecydować.
Na pewno będzie uzywka, bo na nowy nas nie stac i zdajemy sobie z tego sprawę.
Najlepiej 3w1 z adapterem na nosidełko do samochodu, jakbym musiała gdzieś z młoda podejść a męża by nie bylo przy mnie

Ząb mnie zaczal pobolewac a mój Dentysta wzial i zrobił sobie bardzo długi weekend i wraca dopiero w poniedziałek. Pani rejestratora bardzo miła, zaproponowała kogoś innego, ale ja ufam tylko temu jedynemu... wolę przecierpiec do poniedziałku niz iść do innego dentysty i cierpieć u niego na fotelu

U mnie też używka, niby co chwila pojawiają się nowe ogłoszenia ale też nie mogę się zdecydować, ja szukam raczej 2 w 1, fotelik chciałabym jednak nowy.

Oby z zębem było ok!

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:41   #312
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ja mam obniżone erytrocyty i lekarz powiedział, że w ciąży krew jest bardziej rozrzedzona i stąd mniejsza ilość krwinek, i że to całkowicie normalne

Wiosna pełną gębą

Siostra i przyjaciółka mają ręczne z aventu i obie są zadowolone Ja chciałam też taki kupić, ale dostałam jakiś używany od szwagierki, firmy nie pamiętam. Jak się sprawdzi to ok, a jak nie to szybciutko dokupię avent

Ja dziś byłam zbadać APTT i d-dimery. Mam nadzieję, że wyniki będą dzisiaj, bo mnie rejestratorka nastraszyła, że na ten drugi się czasem 2 dni czeka, a jutro mam wizytę
Ja także dostałam od przyjaciółki ręczny z aventa. Przyjaciółka była mega zadowolona z niego

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:54   #313
malenka1889
Zadomowienie

Ja mam elektryczny canpola i u mnie sie sprawdził. Siostra ma ręczny aventa bo ten mój byl dla niej za mocny chociaż ma 3 moce ssania i 3 prędkości no nie ważne ale jej nawet ręczny nic nie dal bo miała sutki wklęśnięte, szybko sie poddała bo ja bardzo bolały i maly moze tylko parę kropelek dostał siary i od razu butla. Wiec w razie czego mam dwa ale myślę, że ten elektryczny wygodniejszy jest przynajmniej jak dla mnie. Moja corka już śpi

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Jeszcze tylko 16 tygodni i zobaczę synka ale ten czas leciii...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-19, 19:20   #314
SportMama
Raczkowanie

A ja myślę,że dam radę bez laktatora. W pierwszej ciąży dałam bez i karmiłam dwa lata to i teraz nie wydaje mi się konieczny.Wózek mam upatrzony x lander x-run i taki już przetestowałam.Pozostaje kwestia zakupu. Co do fotelika to się zastanawiam czy jest sens kupować. Na stychu stoi po córce,tylko jego wiek mnie przeraża,a tak nic mu nie brakuje. Tyle co tapicerkę przeprać.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:30   #315
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam elektryczny canpola i u mnie sie sprawdził. Siostra ma ręczny aventa bo ten mój byl dla niej za mocny chociaż ma 3 moce ssania i 3 prędkości no nie ważne ale jej nawet ręczny nic nie dal bo miała sutki wklęśnięte, szybko sie poddała bo ja bardzo bolały i maly moze tylko parę kropelek dostał siary i od razu butla. Wiec w razie czego mam dwa ale myślę, że ten elektryczny wygodniejszy jest przynajmniej jak dla mnie. Moja corka już śpi

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Wysłane za pomocą mTalk
Kurcze juz coraz bliżej, jeśli się liczy ile do konca😊 będę jedną z pierwszych, bo termin na 4 sierpnia 😊

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 19:34   #316
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nie strasz Do sierpnia, to się wydaje daleko, ale jak podajesz w tygodniach, to jestem przerażona
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:43   #317
judis
Zadomowienie

Cytat:
Weź nie strasz Do sierpnia, to się wydaje daleko, ale jak podajesz w tygodniach, to jestem przerażona
No u mnie w 37 tygodniu jakoś będą ściągać szew więc mogę być pierwsza

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:53   #318
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
No u mnie w 37 tygodniu jakoś będą ściągać szew więc mogę być pierwsza
Możesz, ale niekoniecznie Możesz nawet przenosić

A ja tyle roboty jeszcze mam Dobrze, że dziś skończyłam przeglądanie fotek z lapka. W końcu mam też dysk zewnętrzny ze starego kompa, więc muszę jeszcze przejrzeć od połowy 2012 wstecz
Stary 2017-04-19, 20:00   #319
judkama
Zakorzenienie

11 tygodni i będę donoszona

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-19, 20:13   #320
oriane
Rozeznanie

Wróciłam z 2 zajęć w szkole rodzenia. Dziś byłam z mężem na szczęście. Temat noworodek. Była lalka na przewijaku, zawinięta w kołderkę, w pieluszkę ala otulacz, ubrana w body i w pieluchę. Raz pokazała jak rozebrać i ubrać i potem każda para podchodziła. Tatusiowie mieli rozbierać i udawać, że wycierają dupkę, a mamy ubierać i zawijać. Byliśmy jako 2 para. Mąż mi pomagał bo coś się zagubiłam z tym zawijaniem w pieluchę ala otulacz Ale na szczęście większości szło podobnie :P Za tydzień mamy kąpiel noworodka, babka mówiła, że to panowie będą robić hih
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:21   #321
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Możesz, ale niekoniecznie Możesz nawet przenosić

A ja tyle roboty jeszcze mam Dobrze, że dziś skończyłam przeglądanie fotek z lapka. W końcu mam też dysk zewnętrzny ze starego kompa, więc muszę jeszcze przejrzeć od połowy 2012 wstecz
Właśnie, czas u mnie na listę do zrobienia przed pojawieniem się dzieciaczka☺

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Wróciłam z 2 zajęć w szkole rodzenia. Dziś byłam z mężem na szczęście. Temat noworodek. Była lalka na przewijaku, zawinięta w kołderkę, w pieluszkę ala otulacz, ubrana w body i w pieluchę. Raz pokazała jak rozebrać i ubrać i potem każda para podchodziła. Tatusiowie mieli rozbierać i udawać, że wycierają dupkę, a mamy ubierać i zawijać. Byliśmy jako 2 para. Mąż mi pomagał bo coś się zagubiłam z tym zawijaniem w pieluchę ala otulacz Ale na szczęście większości szło podobnieZa tydzień mamy kąpiel noworodka, babka mówiła, że to panowie będą robić hih
Fajne zajecia. Unmnie dopiero po majowce będą 😊 A dzisiaj z kolei miałam gimnastykę i wyszłam taka zrelaksowana i z rozluznionym kregoslupem jak juz nie pamiętam kiedy ☺

Stary 2017-04-19, 20:26   #322
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
11 tygodni i będę donoszona
Jesteś pierwsza na wylocie wiec wiesz musisz trzymać sie listy

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Wróciłam z 2 zajęć w szkole rodzenia. Dziś byłam z mężem na szczęście. Temat noworodek. Była lalka na przewijaku, zawinięta w kołderkę, w pieluszkę ala otulacz, ubrana w body i w pieluchę. Raz pokazała jak rozebrać i ubrać i potem każda para podchodziła. Tatusiowie mieli rozbierać i udawać, że wycierają dupkę, a mamy ubierać i zawijać. Byliśmy jako 2 para. Mąż mi pomagał bo coś się zagubiłam z tym zawijaniem w pieluchę ala otulacz Ale na szczęście większości szło podobnie :P Za tydzień mamy kąpiel noworodka, babka mówiła, że to panowie będą robić hih
No i fajnie, bo wszystko u was razy dwa wiec każda porada dla was przydatna, a mąż niech ćwiczy

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-19, 20:31   #323
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Ja sobie leżę z paluszkami i oglądam meczyk a maz prasuje i właśnie do mnie dotarło jakie to zabawne😂

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 20:31   #324
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pierwsza na wylocie wiec wiesz musisz trzymać sie listy

Wysłane za pomocą mTalk
Zrobię na złość i przenoszę

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-19, 20:47   #325
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Zrobię na złość i przenoszę
He he pewnie tak bo zawsze sie dzieje odwrotnie niż chcemy oby tylko do tego bezpiecznego tygodnia dotrzymać i bedzie dobrze 😉 potem można bedzie w kolejkę sie wpychać

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-19, 20:52   #326
oriane
Rozeznanie

Ja się tylko modlę, żeby do 36tc dotrzymać. Na fejsie jest grupa bliźniaki i niestety duża ilość porodów nawet w 30tc. Dlatego tak schizuje z szyjką bo najczęściej to ona nie wyrabia. Muszą się piec dalej na spokojnie bo ja jeszcze remontu nie mam zrobionego :brzyda l:
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:59   #327
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Przydatne tematy
Ja zaczynam w piątek

Cytat:
Właśnie, czas u mnie na listę do zrobienia przed pojawieniem się dzieciaczka☺
Lista u mnie już od dawna jest i stopniowo ją odhaczam, ale widzę, że muszę zagęszczać ruchy, bo serio się nie wyrobię

Cytat:
Ja sobie leżę z paluszkami i oglądam meczyk a maz prasuje i właśnie do mnie dotarło jakie to zabawne😂
Takie małe odwrócenie ról

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 21:00   #328
gunis
Rozeznanie

Ja szkole rodzenia zaczynam pod koniec maja, bo spoznilam sie na obecne zajęcia, a babeczka powiedziala, ze sie wyrobię przed porodem ostatnie zajęcia będą miesiąc przed terminem, wiec mam nadzieję
Tak sobie tłumaczę, ze będę miała wielgachny brzuch i bede mogła poćwiczyć kręgosłup

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:15   #329
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Zamiana rol

Ja po wizycie. Wsio ok. W brzuchu dzwigam kilogram juz 😱 maly jest w 97 centylu... skubany. Jak ja go urodze jak tak dalej pojdzie

Co do szkoly rodzenia ja zaczynam jutro. Ciekawa jestem jej

Stary 2017-04-19, 21:21   #330
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wsio ok. W brzuchu dzwigam kilogram juz �� maly jest w 97 centylu... skubany. Jak ja go urodze jak tak dalej pojdzie
dla Olbrzymka

A właśnie miałam pytać jak dzisiejsze wizyty Jeszcze biedro się musi nam zameldować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości